מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה על הגבטלי06/02/2011
אני בתחילת הריון וקראתי שאסור לישון על הגב האם זה נכון? ואם עד השלב הזה כן ישנתי על הגב יכולה להיות עם זה בעיה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה על הגב - תגובה
ד``ר אריה לידור06/02/2011שלום לך
ללא כל חשש יכולה לשכב בתנוחה הנוחה לך במשך כל ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל עוברסיון06/02/2011
שלום רב,
אני בשבוע 27+2
האם משקל 1.136 לעובר הוא תקין בשבוע הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
סיון07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל עובר - ד"ר תדמור עופר
ד''ר עפר תדמור08/02/2011בוקר טוב
לשבוע 27 זה משקל אחוזון 80% כלומר תקין, אבל מעל לנורמה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותליטל06/02/2011
היי,
יש לי הפרשות חומות בהירות מאוד מאוד וכאבי בטן בצד ימין למטה,
יש לציין שיש לי רחם דידלפי רחם כפול
האם יש לי מה לדאוג לגבי הפרשות האלו? מה אני אמורה לעשות??
עזרתכם בהקדם בבקשה..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה...
ליטל06/02/2011היי,
יש לי הפרשות חומות בהירות מאוד מאוד וכאבי בטן בצד ימין למטה,
יש לציין שיש לי רחם דידלפי רחם כפול
האם יש לי מה לדאוג לגבי הפרשות האלו? מה אני אמורה לעשות??
עזרתכם בהקדם בבקשה..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות חומות - תגובה
נראה לי שעניתי לשאלתך על סיכוני רחם דידלפי . במידה ולא הרי שאחת התופעות המוכרות היא דמם טיפתי כפי שאת מציינת שמקורו ברחם בו לא שוכן ההריון. בכל מקרה כדאי להבדק ולאמת את תקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובררינה06/02/2011
היי אני שבוע 37 להריון ומאתמול אני מרגישה תנועות אך לא כמו תמיד התנועות קלות יותר וחלשות יותר (כמו נגיעות) האם זה בסדר או שצריך להיבדק?.. יש לציין שאני מרגישה את התנועות הקלות גם לאחר שוקולד האם אופייני לשבוע של ההריון?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה מרוב דאגה!!!
רינה06/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות עובר - תגובה
תמיד ישנם שינויים באופי התנועות. אך במקרה של הפחתה כפי שאת מתארת רצוי להבדק גם באולטרהסאונד וגם על ידי מוניטור עוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות עובר - תגובה
תמיד ישנם שינויים באופי התנועות. אך במקרה של הפחתה כפי שאת מתארת רצוי להבדק גם באולטרהסאונד וגם על ידי מוניטור עוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!
רינה07/02/2011עשו לי מוניטור אך לא אולטרסאונד זה בסדר?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי פסקו!!!לין06/02/2011
אני בהריון בשבוע 8 עד עכשיו החזה מאוד כאב וגדל במיוחד בלילה, חוסר טעם בפה תחושת רעב תמידית ובחילות
מאתמול הרגשתי שהתופעות האלו קצת יורדות והיום בבוקר קמתי בלי תופעות בכלל.
לא רעבה, לא היו לי בחילות מהמקרר בבוקר, לא הייתי זקוקה למים כמו תמיד, החזה לא כואב ותחושת חוסר הטעם בפה לא מופיעה.
אני בלחץ מטורף וחוששת להריון, איך אני יכולה לבדוק שהכול תקין?
והאם יש סיבה לכזאת דאגה?
בבקשה ,ממתינה לתגובתכם !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תירגעי ...
חסויההההה06/02/2011מאמי אל תדאגי ..אם חס וחלילה לא ראית דימום הכל בסדר .. עשית כבר בדיקת דופק ? אם לא, לכי לעשות כדי שתהיי שקטה..
יש שבועות שתופעות הלוואי נפסקות,ולפתע חוזרות .. אל תדאגי.
שיהיה לך המונייים של בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי פרינאוםמיקה05/02/2011
אני בשבוע 35 וניסיתי להתחיל לעשות את העיסוי לעצמי
רק אני לא בטוחה שעשיתי את זה נכון
יש איזה סרטון שמדגים או הסבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף שבן זוגך יסייע לך בעיסוי
טל06/02/2011את יכולה למצא באינטרנט אתרים רבים עם הוראות לעיסוי פרינאום.
מה שחשוב הוא לעשות את העיסוי עם שמן שקדים אורגני טהור ואיכותי ללא כל תוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאדבורית05/02/2011
שלום
האם יש צורך לצום לפני בדיקת בטא (ראשונה)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ריקי06/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתן - האם מסוכן ?חסוי05/02/2011
שלום לכולם , אני בשבוע 18 , לפני שבוע עשיתי בדיקת דם לבדיקת חלבון עוברי ..בתוצאות שהגיעו בנתיים נמצא שיש לי חלבון קצת גבוה בשתן .. האם זה מסוכן ? (השבוע הייתי אצל רופאת הנשיןם והיא לא הצביעה על מהשו מסוכן אולם רופא המשפחה שלי ציין זאת כמשהו לא סימפטי)
מישהי אמרה לי שזה יכול להיות חלילה תחילתה של רעלת הריון האם זה נכון ?
אודה תשובתכם !
שבוע טוב והצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן - האם מסוכן ? - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/02/2011שלום.
רעלת הריון מאובחנת על פי ערכי לחץ הדם קודם כל. לגבי החלבון בשתן,כדאי לחזור על הבדיקה לאחר ניקוי טוב של האזור.לא ציינת כמות החלבון.אם בכל זאת ימשיך,התיעצי שוב עם רופאת הנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים בשבוע 34 - אודה לתשובהטל05/02/2011
שלום רב,
עשיתי מוניטור עקב התכווצויות בשבוע אחרון שהתחזקו לאחרונה.
הרופא שבדק את התוצאה אמר שיש לי צירים, אך זה שכיח בשלב זה של הריון וכל עוד אינם מתחזקים או הופכים לסדירים להמשיך להתנהל כרגיל.
השאלה שלי היא האם צירים אלה מבשרים את הקדמת מועד הלידה או שבאותה מידה סביר כי ההריון יימשך עד שבוע 39 למרות הצירים?
בנוסף, רציתי לשאול לגבי שתיית חליטת עלי פטל אדום. הדבר מומלץ כחיזוק דופן הרחם וכמה שמסייע ליעילותם של צירי לידה. התכוונתי להתחיל בשתייה, אך לאור הצירים אני חוששת שהדבר עשוי לזרז את הלידה וכמובן רוצה להימנע מכך.
האם מותר לשתות?
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים בשבוע 34 - אודה לתשובה - תגובה
קשה לנחש את מועדהלידה.בנושא זה כדאי להתיעץ עם רופאך שראה את רישום המוניטור.לגבי תדירות ועוצמת הצירים.לגבי עלי פטל אדום,האמת שאני לא יודע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות הזרעגל05/02/2011
לבעלי היה דלקת באשכים בזמן שגיליתי שאני בהריון כלומר יתכן שבזמן שנקלטתי הייתה לו כבר דלקת. ההריון היה מחוץ לרחם וטופלתי בזריקה מטרוטקסט לפני כן היה לי הפלה טבעית בשבוע 6 וגרידה כתוצאה ממום בעובר בשבוע 15. יש לנו ילד בן ארבע הריון היה תקין. אני ביצעתי צילום רחם והכל תקין. האם ייתכן שיש לו בעיה בזרע בעקבות הדלקת שהייתה לו ??? ואיזה בדיקות הוא צריך לעשות??? האם ייתכן שאיכות הזרע שלו לא תקינה ולכן ההריונות כושלים???
אודה לכם על תשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות הזרע - תגובה
עליו פשוט לקבל הפניה לבדיקת זרע שגרתית.בבדיקה בודקים את כל האספקטים הנדרשים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינהלציות ונטולין בהריוןה05/02/2011
שלום,
עקב קוצר נשימה ואסטמה בעבר שכנראה חזרה כעת, מבצעת אינהלציות ונטולין כל יום באמצעות ונטולין נוזלי ומכשיר אינהלציה.
האם ביצוע אינהלציות יום יומי יכול לפגוע בעובר (שבוע 33, מבצעת אינהלציות מאז שבוע 31) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינהלציות ונטולין בהריון - תגובה
הכתובת הרשמית לגבי שימוש בתרופות בהריון,היא במשרד הבריאות בטל-02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד אפשרויות
מתי07/02/2011היי
עבור הרבה אסמטיים המחלה 6מחריפה כתוצאה מאלרגיה לקרדית האבק (כ 85%)
הוכח מחקרית שטיפול סביבתי יעיל עשוי להפחית משמעותית את תכיפות ההתקפים וההזדקקות לתרופות, אחד מהאלמנטים החשובים בטיפול סביבתי הוא שאיבה של המזרון והכריות (מהווים רוב הבעייה) תיקני לעצמך שואב אבק טוב עם מסנן אנטי אלרגני, שיהיה קל ונייד כדי שתוכלי לטפל בקלות במיטה שלך, עדיף שואב עם נורת UVC - אור אולטרה סגול בעוצמה גבוהה שעושה סטרליזציה של המזרן (השקעה חכמה גם לכשהתינוק יגיע ב"ה)
יש שואב כזה של רייקופ, שיהיה בשעה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתדקלה05/02/2011
אני בשבוע ה-5 להריון, לפני ההריון לא נטלתי חומצה פולית (התייאשתי בשנה שניסינו) אך אתמול ניגשתי לבית מרקחת וביקשתי חומצה פולית לאישה בהריון.
חשוב לציין כי טרם עשיתי בדיקות דם, ולא ידוע לי על אנמיה או משהו כזה, בכל מקרה הרוקח נתן לי חומצה פולית במינון של 5 מ"ג!!!
האם נכון? אני רואה בכל הפורומים שהמינון המומלץ הוא 400 מק"ג.
מה לעשות? כמה לקחת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים
מעיין06/02/2011כדאי להתיעץ עם רופא שמכיר אותך אבל אולי גם לא רק חומצה פולית, אני לקחתי לפני הריון חומצה פולית ובהריון אמרו לי להחליף לפרנטל שהמשיך גם לתקופת ההנקה
בכל מקרה אם את לא בטוחה תתיעצי עם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןמיכל04/02/2011
שלום,
לפני יומיים גיליתי שאני בהריון.
יש לי כאבים בבטן תחתונה כבר כמה ימים אבל היום הכאבים מתרכזים בעיקר בצד ימין. קצת מזכיר כאבי ביוץ.
האם זה משהו מדאיג?
תודה
פז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל מזל טוב
דודה05/02/2011בשעה טובה מתוקה גם אני בתחילת הריון ןאל דאגה רצתי לרופא עם אותם כאבים וזה שום דבר זה הגוף שלך מכיל את ההריון אל תשכחי שבימים אלו לפניי ההריון את בד"כ מקבלת מחזור...תשמרי על עצמך ותנוחי הרבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שיניים פנורמי בהריוןעדי04/02/2011
שלום רב,
לפני כשבוע עברתי צילום שיניים פנורמי, יש לציין ללא סינר עופרת.
היום גיליתי שאני בהריון, שלא ממש תוכנן מראש
האם גרמתי נזק לעובר?
מה עלי לעשות כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ענו על שאלות מלפני 3 ו-4 ימים..
מיקי07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליות -הרחבה בינוניתסיון04/02/2011
שלום רב,
אני בשבוע 27+2 ואתמול ביצעתי מעקב אגני כליות אצל הרופא שאמר לי שצד אחד ימין הוא 6 מ"מ וצד שמאל הוא 9 מ"מ
מה עליי לעשות? והאם זה מסוכן לעובר? האם יש צורך בבדיקת מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה דחוף לייי
סיון07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה תענו לי בבקשה
סיון09/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגני כליות - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור09/02/2011ערב טוב
אגני כליות 9 ממ בשבוע 27 זה הרחבה קלה.
הרחבה כזו מעלה מעט את הסיכון לבעייה כרומוזומלית.
ההגדרה היא מעלה קצת/ מעט / במידה קלה.
לא ניתן ליעץ לגבי מי שפיר ללא פרטים על חלבון עוברי/ שקיפות גילך.
באופן כללי מומלץ על יעוץ גנטי, אקו לב עובר על מנת להשלים התמונה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר תדמור
סיון10/02/2011תודה רבה על תשובתך ד"ר תדמור
החלבון עוברי ושקיפות העורפית יצאו תקינים וגם 2 הסקירות המוקדמת והמאוחרת
אני בת 23 , עשיתי את את בדיקת הדם של סקר שליש ראשון שיצאה תקינה
האם בכל זאת היית ממליץ לעשות מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתדמור - ד"ר עופר תדמור
ד''ר עפר תדמור10/02/2011ערב טוב
כנראה שאת לא צריכה לעשות בדיקת מי השפיר
כדי לתת לך תשובה רצינית צריך תשובה מספרית של החלבון עוברי והשקיפות
כלומר לדוגמה : חלבון עוברי הסיכון 1:5000
שקיפות 1:2400
ללא תוצאות של סיכון בשתי הבדיקות קשה לתת לך יעוץ
אבל שוב לאור גילך והעובדה שיצאו הבדיקות תקין כנראה שאין בעייה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)