מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביוץלידר13/12/2010
שלום רב,
בהנחה שהביוץ חל ב 12.12 וקיימנו יחסים ב 10.12 וב 12.12 .
מהם סיכויי הקליטה? האם יש לקיים יחסים גם ב 14 וב 16.12 ?
אציין כי ב 11.12 אכלתי סושי והשתמשתי באקונומיקה לניקוי. במידה ונקלטתי האם יכולות להיות השלכות מזיקות ?
תודה מראש,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד``ר אריה לידור14/12/2010שלום לך
סושי ואקונומיקה אינם מזיקים. אם תזמון הביוץ נכון רצוי גם לנסות ב14 ו ב16
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם - דחוף!!נולי13/12/2010
שלום רב, אני בת 32 בהריון רביעי שבוע 7.2.
בהריון קודם לפני 6.5 שנים סבלתי מטכיקרדיה אימהית ומיתר לחץ דם החל משבוע 24, זה התחיל מ-135/85 ובסופו של דבר הגיע עד 180/120 שהוחלט ליילד אותי (בשבוע 38). לאורך אותה תקופה הייתי מאושפזת רבות והייתה לי הנחייה ברורה לבדוק כל פעם תנועות עובר, ובמידה ולחץ הדם עולה להגיע לאשפוז. משבוע 24 הייתי בשמירת הריון עד הלידה. טופלתי בנורמיטן ללא ירידה בלחץ דם ו-3 חודשים לאחר הלידה בערך לחץ הדם התייצב עד היום.
לפני מס' ימים התחלתי לסבול מדופק מהיר וחולשה, פניתי אתמול לרופאת משפחה והיא הפנתה אותי לבדיקת אקו לב, הולטר ובדיקת קרדיולוג. בימים הקרובים אעבור את הבדיקות.
הבעיה שלי כרגע היא כזו - בימים האחרונים אני מרבה במנוחה בגלל החולשה ובהנחיית הרופא, אך הבוקר קמתי לעשות שתי פעולות מאוד בסיסיות - לרחוץ כלים ולהכין ארוחת צהריים, הרגשתי רע ולכן לקחתי את מכשיר המד לחץ דם ומדדתי ויצא לי ערך של 136/97 ודופק 106. זה די הלחיץ אותי ומייד נשכבתי לנוח, לאחר מס' דקות שכיבה הלחץ דם התייצב ל-120/83 והדופק ירד ל-93.
1. איך אוכל כרגע לדעת שהכל בסדר עם העובר באופן שוטף? הרי בהריון קודם ההנחייה הייתה לבדוק תנועות עובר וברור שבשבוע 7 אין לי עדיין אינדיקציה לדעת מה מצבו?
2. מה זה אומר לגבי המשך ההריון? בהריון קודם זה התחיל בשבוע 24 ועכשיו זה התחיל כ"כ מוקדם שזה מבלבל אותי. האם אצטרך שמירה מעכשיו??
אשמח לשמוע את חוות דעתך המלומדת בנושא.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - דחוף!! - תגובה
לאור עברך המיילדותי ולאור לחצי דם גבוהים כבר בשלבים הראשונים להריונך עלייך לפנות בדחיפות לתחילת איזון לחץ הדם שלך בנוסף לברור שהומלץ לך לבצע. בהמשך מעקב ההריון חייב להתנהל במרפאת הריון בסיכון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמול או דקסמול בהריוןאנונימית13/12/2010
היי
אני בשבוע 14
יש לי כאבי ראש כבר יומיים
כמה כדורי אקמול או דקסמול אני יכולה לקחת ביום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את ההודעה
אנונימית13/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקמול או דקסמול בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור13/12/2010שלום לך
יכולה לקחת לפי הצורך אך לא יותר מאשר אחד כל 4 שעות. מה סיבת כאבי הראש?
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
אנונימית15/12/2010אין סיבה מיוחדת,
אני סובלת ממיגרנות... לפני ההריון לא העזתי להשתמש באקמול כי זה פשוט לא עוזר לי. היום במצבי אין לי ברירה, אני לא יכולה לקחת נורפן או כל דבר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקמול או דקסמול בהריון - תגובה
ד''ר יוסי הר טוב15/12/2010שלום
אפשר לקחת 2-4 כדורים ביממה. אם הכאבים ממשיכים - כדאי לפנות לברור רופא משפחה או נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידןדנה13/12/2010
שלום!
האם יש כדורים המומלצים של סידן?חברה?כמויות?אני בשבוע 13+4.
תור לרופא בעוד שבועיים....
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן - תגובה
בהריון אפשר ליטול סידן ללא חשש כשהמינון המומלץ הוא 1200 מ"ג . כמות זו ניתן לקבל בקלות במזון עשיר בסידן כך שלא חובה ליטול סידן אלא אם קיים חסר או כשהתזונה אינה מספקת את הנדרש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובתודה רבה13/12/2010
בוקר טוב,
אני בשבוע 5 והחל מתחילת הטיפוליפ החודש הזה לא ביצעתי שום ספורט ובעיקר נחתי...
עד לפני חודש וחצי כל חיי נהגתי לעשות ספורט (טניס, ריצה, הליכה וכו'). רציתי לדעת האם אני יכולה לחזור ולעשות הליכות? הכוונה היא לחצי שעה על מהירות נמוכה (6.5-7), האם זה בסדר פעמיים שלוש בשבוע? או שמא עדיף להימנע עד שבוע 12 או לפחות עד בדיקת האולטרהסאונד?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב - תגובה
ראשית יש לודא כי ההריון תקין ומתפתח. במידה וההריון תקין יכולה חזור לפעילות שעשית ובתנאי שלא יהיה זה ספורט תחרותי ארובי או מתיש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בבטן תחתונה בהריוןעידית13/12/2010
שלום, אני בהריון שני, שבוע 16. אתמול ביצעתי בדיקת סקירה מוקדמת והכל תקין תודה לאל. לפי הבדיקה אני שלושה ימים פחות מהחישוב לפי תאריך וסת אחרון.
במהלך השבועיים-שלושה אחרונים יש לי כאבים ולחץ בבטן התחתונה. כמעט למשך כל היום, וכמעט כל יום. לצערי, שכחתי אתמול לשאול את הרופא לגבי כאבים אלו.
האם אולי זה קשור לכך שאני מרימה את הילד שלי? הוא בן 9 חודשים ושוקל כ- 9.5 ק"ג.
אשמח לחוות דעת בנושא. בינתיים קצת סובלת מכאבים.........
המשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים בבטן תחתונה בהריון - תגובה
ממליץ שתבדקי כדי למצוא את הסיבה לכאבים וללחצים. (בדיקה גינקולוגית לאורך צוואר הרחם , בדיקת אולטרהסאונד לאורך צוואר הרחם , בדיקת שתן וכ"ו)
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירשרית13/12/2010
שלום,אני בשבוע 34 וביצעתי בדיקת מי שפיר בשבוע 32. לפני כמה ימים עשיתי בדיקת שתן ויצא - Leucocytes (U) - 25.הרופא נתן לי מרשם לעשות בדיקה חוזרת מחר. אני חוששת שבמידה ויש או היה זיהום כלשהו, זה יגיע לעובר, בין היתר בגלל שעשיתי בדיקת מי שפיר ואולי ניתן לחדור כעת לשק בשל המחט שהוכנסה... אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
אין קשר בין ממצאים בשתן לבדיקת מי שפיר. ממליץ שתבצעי בדיקת שתן מיקרוסקופית מלאה וכן תרבית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר - תגובה
אין קשר בין ממצאים בשתן לבדיקת מי שפיר. ממליץ שתבצעי בדיקת שתן מיקרוסקופית מלאה וכן תרבית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא נמוכיםבטי12/12/2010
שלום אני אחרי הפלה טבעית בשבוע 10 עובר ללא דופק לפני שלושה חודשים
עכשיו תשובה חיובית מחזור 2/11/10
ערכי בטאף
12/12 31
6/12 47
1/12 16
29/11 5
אשמח בבקשה לדעת מה טיבו של הריון זה האם כימי או רגיל, יש לציין שלא ראו שק באולטר' - רירית עבה 1 ס"מ
ומה המשמעות לגבי ההריון הבא יש לציין שאני מאוד חוששת
אני חולת סכרת, FMF ותת פעילות בלוטת התריס
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא נמוכים - תגובה
ערכי ביטא נמוכים לא צומחים כצפוי ואף יורדים . פני לרופא שלך להמשך מעקב
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לאחר לידהאורטל12/12/2010
הלכתי שבןע שעבר לרופא לבדיקה לאחר לידה והרופא אמר שהרחם חזרה למקום ולגודל אבל רואה איזב קריש דם ושאל אותי אם יש לי דימום אמרתי שלא אז אמר אז אין לך מה לדאוג הכל בסדר ויעבור לבד. היום התקשרתי אליו ושאלתי על זה עוד פעם והוא אמר תשכחי ממה שאמרתי אין לך שם כלום הכל בסדר זה לא קריש דם.
מה אתם אומרים האם אפשר לסמול על זה? יכול להיות שהוא התכוון שיש שם עוד משהו אבל זה לא קריש דם ?
האם אפשר לסמוך על מה שאמר והאם זה בסדר עדיין שיש משהו ויכול להיות כזה דבר אני 7 שבועות לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אורטל13/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה לאחר לידה - תגובה
אינני יודע למה התכוון הרופא שלך. אך בכדי להסיר כל ספק רצוי שתבצעי אולטרהסאונד לסקירת הרחם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אורטל14/12/2010הרופא עשה לי אולטרסאונד לרחם זה מה שאתה מתכוון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה הריוןאני12/12/2010
שלום רב,
אני בהריון ועשיתי כבר אולטרסאונד וניצפה שק הריון ודופק . מחזור אחרון 6 לאוקטובר,זימנו אותי לבית חולים להחזרת עוברים .בתאריך 19 לאוקטובר. מהו שבוע ההריון שלי היום ?והשאלה שלי גם מה הכוונה להחזרת עוברים האם זה הביצית והזרע שהחדירו לי ושקראו לי לבוא באותו היום ב19 לאוקטובר ?תןדה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ענו לי
אני14/12/2010בבקשה לענות לי תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני15/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור16/12/2010שלום רב .
מכיוון שעשית אולטרהסאונד שגילה דופק עוברי הרי שקביעת הגיל המדויקת יכולה להעשות על פי מדידית גודל העובר בבדיקה זו (CRL)
בדיוק מירבי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמאיה12/12/2010
שלום,
אני בשבוע ה-7
בבדיקה האחרונה מלפני שבוע הכל היה תקין!!
ואז לפני יומיים התחילו לי כאבים למטה
ומעט מעט הפרשות שבקושי רואים שבאות והולכות כך גם הכאבים.
האם יש סיכוי שהריון בסדר?
ומה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר איילון לחמן12/12/2010שלום.
ממליץ שתגשי להיבדק אצל רופאך כדי לברר טיב וסוג ההפרשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמאיה12/12/2010
שלום,
אני בשבוע ה-7
בבדיקה האחרונה מלפני שבוע הכל היה תקין!!
ואז לפני יומיים התחילו לי כאבים למטה
ומעט מעט הפרשות שבקושי רואים שבאות והולכות כך גם הכאבים.
האם יש סיכוי שהריון בסדר?
ומה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
הפשוט הוא לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון בהנקהחנית12/12/2010
שלום,
האם אפשר להיכנס להריון בהנקה גם אם לא קיבלתי מחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון בהנקה - תגובה
התשובה היא חיובית.זאת משום שכדי לקבל מחזור יש צורך בביוץ קודם.לעיתים הביוץ הזה מופרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח ערכת הריון ביתיתדן12/12/2010
שלום דר',
הבוקר עשיתי בדיקת הריון בבית. קיבלתי פס אחד חזק ב- C ופס חלש מאוד ב- T. אשמח לדעת האם זה אומר סיכוי להריון? המחזור שלי סדיר- כל 30 יום בערך. האחרון היה ב- 17 לנובמבר. כלומר הוא צפוי להגיע השבוע.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח ערכת הריון ביתית - תגובה
ד''ר עפר תדמור12/12/2010בוקר טוב
כדאי לעשות בדיקה חוזרת עוד שבוע או לעשות בדיקת דם כמותית להריון.
בברכה
ד"ר תדמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה+חוסר סידןדנה12/12/2010
שלום!
אני בשבוע 13+3 קודם כל חושבת שחשוב לציין שאני לא יכולה לאכול מוצרי חלב בכלל פשוט לא יכולה לראות את זה אפילו. אז שאלה שלי היא כזו האם יש תחליב למוצרי חלב?
ובנוסף לזה יש לי נשירה נוראית, מה אפשר לעשות עם הנשירה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה+חוסר סידן - תגובה
ד''ר עפר תדמור12/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירה+חוסר סידן - תגובה
ד''ר עפר תדמור12/12/2010בוקר טוב
במקום מוצרי חלב אפשר לקחת כדורי סידן, הכי פשוט כי נכון רפואית.
רק לזכור לא לקחת כדורי סידן יחד עם כדורי ברזל.
לגבי נשירת שער הייתי פונה לרופא עור מומחה לשיער.
בברכה
ד"ר תדמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה12/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)