מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המוגלובין אלקטרו פורזהלידר05/12/2010
שלום,
אנו מתכננים הריון שני. האם יש לבצע בכל מקרה בדיקת תלסמיה (המוגלובין אלקטרו פורזה) או שמספיק להסתמך על תוצאת ההמוגלובין אשר ביצעתי באוגוסט האחרון
HB - 12.9 כאשר הטווח הוא 12/0-16.0 g/dl ?
אני מבולבלת היות ואחות טיפת חלב ואחות ייעוץ גנטי טוענות שיש לעשות את הבדיקה בכל מקרה, ואילו רופא הנשים טוען שכל עוד ההמוגלובין תקין אין צורך.
אשמח לחוות דעת נוספת.
תודה מראש,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לקבלת תשובה.
לידר06/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוגלובין אלקטרו פורזה - תגובה
ד``ר אריה לידור06/12/2010שלום לך
הרופא שלך צודק. בדיקה זו נעשית כחלק מברור אנמיה או אם קיים סיפור משפחתי של טלסמיה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות תרבית שתןחן05/12/2010
שלום לצוות הרופאים
אני בשבוע ה- 22 להריוני עם תאומים והשבוע ביצעתי בדיקת תרבית שתן בעקבות צריבה לסירוגין בעת מת שתן (במקום בשבוע 24).
שאלתי ראשית, היא האם הייתי אמורה להיות בצום לקראת הבדיקה?
שנית, תוצאת הבדיקה יצאה שלילית- מה משמעותה?
תודה מראש,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות תרבית שתן - תגובה
ד''ר יוסי הר טוב05/12/2010שלום
לא צריך צום לבדיקה.
אם התשובה שלילית - אזי אין דלקת בדרכי השתן. יתכן שהצריבה מדלקת מקומית. אנא פני לרופא המטפל לקבלת טיפול.
בברכה
דר' יוסי הר-טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמ.מל05/12/2010
מחזור אחרון ב-4.11 ביצעתי בדיקה ביתית ב- 4.12 יצא קו אחד שלילי
האם זו כנראה התשובה הסופית
נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אם המחזורים כל 28 יוםן וסדירים - התשובה סופית. אם יש סיכוי שהביוץ היה מאוחר יותר - יתכן שביצעת את הבדיקה קרוב מידי לביוץ וצריך לחזור עליה
דר' יוסי הר-טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר קטן
מ.מל05/12/2010המחזורים כל 32 עד 35 יום מתי אתה מציע לי לבצע שוב בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדות קרומיםגלגל05/12/2010
שלום רב,
בשבוע 15 ניצפה נוזל תת מזיונכאלי בגודל של כ5 ס"מ על 1.8 ס"מ בדופן קידמית צד שמאל, ללא סימנים להפרדות שיליה.
בשבוע 19 בביקורת לאחר מי שפיר שנעשה בשבוע 17 עדין נצפתה ההפרדות ללא שינוי.
אינני סובלת מכאבים או מדימום בעבר או בהווה.
1.מה הסכנה ללידה מוקדמת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדות קרומים - תגובה
אני לא חושב שיש סיכון בממצא אקראי כמו שתארת בשבוע כזה, אם אין דימומים.
דר' יוסי הר-טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
גלגל05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשני05/12/2010
בוקר טוב
אני מנסה להיכנס להריון ברצוני התחלתי לבדוק את חום הגוף שלי כל בוקר ברצוני לדעת:
1. האם ביום של הביוץ חום הגוף חייב לעלות או שחום הגוף שלי יכול להישאר כמו בכל יום ואני עדיין אבייץ (אני מקוה שזו המילה הנכונה)?
2. ברגע שזיהיתי את יום הביוץ האם זה אומר שיש לי כמה ימים נוספים אחריו לקליטה או שזה היה כמה ימים לפניו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
חום גוף יורד באופן קלאסי מייד לפני הביוץ ועולה ב 0.5 מעלות לאחר הביוץ. לא תמיד השינויים הללו ברורים.
ניתן להרות אם מקיימים יחסים יום לפני עד יום אחרי הביוץ.
בהצלחה
דר' יוסי הר-טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 8 ללא דופקלי05/12/2010
שלום רב,
ביום חמישי נבדקתי אצל הרופא, אמר שיש שק חלמון מוגדל ודופק חלש.
עקב דימום שהתחיל לי אחרי הבדיקה הייתי ביום שישי אצל רופא נוסף והוא כבר לא ראה דופק.
שאלות:
1. האם יש סיכוי שתתרחש הפלה טבעית מבלי שאצטרך לעבור גרידה?
2. האם עדיף להשתמש בכדורים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 8 ללא דופק - תגובה
סביר להניח שהדופק פסק אם לא רואים דופק שנצפה לפני כן.
אופיצת הכדורים קיימת, אך התהליך ארוך יותר מאשר גרדה רגילה. (יותר ימים עם ביקורות חוזרות)
דר' יוסי הר-טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע טוב, שאלה.נטלי..05/12/2010
היי,הריון ראשון שבוע 37.
לפני יומיים הרגשתי מה שנקרא צירים, נסעתי לבית החולים חיברו אותי למוניטור ראו צירים לא סדירים ופתיחה אצבע מחיקה 50 אחוז.
המיילדת אמרה שהראש ממש נמוך והיא ממש מנסה להתברג החוצה,
אני גם מרגישה את התזוזות שלה ממש בבטן התחתונה שלי קרוב ליציאה.
בכל אופן, שוחררתי הביתה ומאז אין לי צירים כבר יומיים.
השאלה שלי אם זה שהראש שלה נמוך משפיע על זמן הלידה?
יקח פחות זמן?<
יש לך הערכה לגבי מתי אני יילד פחות או יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע טוב, שאלה. - תגובה
ראש נמוך אינו מראה בהכרח על לידה קרובה ולא ניתן להעריך מתי צפויה הלידה.
בברכה
דר' יוסי הר-טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפני הריון..אמא04/12/2010
לרופאי הפורום שלום!
בת 28,בריאה,באפריל 2009 ילדתי לאחר הריון ספונטני ותקין,מתכננת הריון שני בחודשים הקרובים,ויש לי מספר שאלות:
1.הבנתי שאמורה לצאת המלצה להעלאת מינון ח. פולית פרופילקטית ל5 מ"ג במקום 0.4 לכלל האוכלוסיה,האם נכון?
2.בהריון קודם הייתי CMV negative,מאז הלידה לא בצעתי סרולוגיה לCMV. מה ההמלצות לפני ובמהלך ההריון הבא?
3.עדיין מניקה את בני בן השנה ושמונה,פעמיים עד 3 ביממה. ווסת וביוצים סדירים מזה 4 חודשים.האם עצם ההנקה עלולה לפגוע בסיכויי הרייון או להעלות סיכון להפלה??
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שדלגתם עליי.. תודה!
אמא05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לפני הריון.. - תגובה
ד``ר אריה לידור06/12/2010שלום לך
מינון מומלץ פרופילקטי של חומצה פולית הוא 0.4 מ"ג. רצוי לבצע סקר CMV בטרם ההריון. ההנקה יכולה להפריע ללהשגת הריון אך ברגע שהושג אין סכנה נשקפת להריון זה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןללי1204/12/2010
שלום,
אני בשבוע 7 להריון ומקבלת כדורי אוטרוגסטן וגינלים 3 פעמים ביום.
הרופא שלי אמר לי להפסיק עם הכדורים משבוע 8 בהדרגה.
כמה ימים אני צריכה להיותצ על שני כדורים וכמה ימים על כדור אחד?
כמו כן האם לאחר ההפסקה אני אמורה להיות במנוחה/ שמירה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן - תגובה
ד''ר עפר תדמור04/12/2010ערב טוב
השאלה הראשונה למה התחילו עם כדורי אוטרוגסטן ???
מה ההיסטוריה המילדותית שלך ???
מה היו ההריונות בעבר ??
לפי העבר אפשר להבין למה התחילו הטיפול , ואולי למה להפסיק אותו ??
בכל מקרה בשבוע 8 זה מוקדם להפסיק.
בברכה
ד"ר תדמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לשקיפות עורפיתsool04/12/2010
שלום לכל הרופאים,
אני בהריון גיל 24. ב 22.11 ביצעתי שקיפות עורפית ובדיקת דם לשקיפות עורפית גיל הריון 11+3, התוצאה :
מ"מ CRL = 55 מתאים לשבוע 12+1
PAPP-A = 1.54 miu/ml
PAPP-A = 0.71 MoM
FREE BETA-hCG = 22.89 mIU/ml
FREE BETA-hCG = 0.91 MoM
N.T = 1.2 mm
N.T = 1.06 MoM
הסיכון הסטטיסטי:
לפי גיל בלבד: לפי שקיפות: 1:1378. לפי בדיקת דם: 1:1400.
לפי הגיל והבדיקות: לפי שקיפות: 1:8616. לפי בדיקת הדם: 1:9900.
אתם יכולים בבקשה לפענח את הבדיקה אני לא מבינה האם זה תקין ?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לשקיפות עורפית - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור04/12/2010ערב טוב
הסכנה שלך לפי הגיל שלך היא 1;1400
הסכנה שלך לפי הגיל והשקיפות+בדיקת הדם 1:9999
שזה תוצאה מצויינת.
כלומר אם , כאילו תלדי 10,000 ילדים רק אחד יהיה תסמונת דאון זאת תוצאה מצויינת.
בברכה
ד"ר תדמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בזמן הריוןnoa04/12/2010
שלום,
רציתי לדעת האם ריימת בעייתיות כלשהי לטוס במהלך השליש הראשון של ההריון ובכלל.
תודה מראש,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בזמן הריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר04/12/2010אין כל בעיה לטוס במהלך ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
noa05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאף שבוע 19שרון04/12/2010
שלום!
שמי שרון בת 30, הריון ראשון מהפריית מבחנה, כרגע בשבוע 19
וכל הבדיקות תקינות עד כה!
אני סובלת מדימומים מהאף בתדירות יחסית גבוהה. רציתי לשאול מדוע זה קורה? והאם ניתן לעשות משהו כדי להקל?
אני מודעת לכך שמזג האוויר יבש וזה משפיע על העור שלי ועל תעלות האף, האם זה קשור גם להיריון? לפני ההריון דימום מהאף היה מופיע אצלי לעיתים נדירות!!
שאלה נוספת: בבדיקת הדם הראשונית ויטמין ה- בי 12 היה נמוך יחסית (ערך 164). האם ניתן לקחת את הויטמין בכדורי המציצה (כפי שהמליצו לי בבית המרקחת)? כתוב על החפיסה להתייעץ עם רופא...
אני לוקחת "פריפול" אחת ליום.
תודה והמשך שבוע טוב!
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהאף שבוע 19 - תגובה
ד''ר גדעון נגר04/12/2010במידה והדמומים מופיעים לעיתים קרובות יש להבדק עי רופא אאג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בהיריוןtut04/12/2010
אני בשבוע 30 להיריון וסובלת מגרד בכל הגוף (התחיל לפני כשבוע בבטן ועבר אחרי יומיים לכל הגוף- בעיקר ידיים ורגליים). לאחר התייעצות עם רופא הנשים שלי הופנתי למיון לבדיקת תפקודי כבד. לא מצאו דבר, גם לא אלרגיות, ואחרי מעבר דרך רופא עור קיבלתי דרמקול (תחליב למריחה), אולטראלאן (למריחה פעם אחת רק במקומות אחרי מגרדים, כנראה סוג של סטרואידים) וטלפסט (לאלרגיה). היום בבוקר כבר קמתי עם פריחה בכל הגוף, ומאז הפריחה והגירודים רק מחמירים. מה עלי לעשות? האם לפנות שוב למיון? או לחכות ליום ג' לביקורת של הרופא נשים שלי? מה ניתן לקחת בינתיים? (הגירודים בלתי סבירים ואני ממש סובלת). שמעתי שיש משהו שנקרא א-דרמה- האם זה יכול להקל עלי לבינתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בהיריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר04/12/2010במידה והפריחה מחמירה למרות הטפול יש לפנות למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד בהיריון - תגובה
אני מציע לפנות לבדיקה- רופא מטפל או רופא מחליף או מוקד או מיון.אפשר לפנות גם לרופא עור.
בברכה
דר' יוסי הר-טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס והיריוןמיכל02/12/2010
שלום,
מזה כמה שנים יש לי הרפס באברי המין
היון אני בהיריון- שבוע 4, ורציתי לדעת האם מותר להשתמש במשחה נגד הרפס במהלך הריון, האם יש לכך השלכות על העובר או על התפתחותו?
מה קורה עם התפרצויות הרפס סמוך ללידה? האם המחלה יכולה לפגוע בעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס והיריון - תגובה
ד``ר אריה לידור03/12/2010שלום לך
מותר להשתמש בתכשירים השונים בכל מהלך ההריון. בסמוך ללידה חייבת להבדק לשלילת קיומו של נגע פעיל באברי המין
בהצלחה
דר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה! מה זה אומר ראש קטן???lf190902/12/2010
שלום! אני בשבוע 24+5, הריון שלישי (לידה תקינה, הפלה והריון נוכחי). לפני 3 שבועות עשיתי סקירת מע' מורחבת, הראש של העובר שלי היה קטן (אחוזון 6), הרופא ביקש מעקב. הייתי היום שוב, האחוזון ירד (3.6), הראש קטן, הוא שלח אותי לייעוץ גנטי וביקש מעקב עוד שבועיים. מה זה אומר??? מה ההשלכות של דבר כזה? יכול להיות שזה בגלל שאני לא מקפידה עם הויטמינים? מה הסיכוי לצאת עם תשובה מרגיעה מהייעוץ הגנטי? עזרה בבקשה, לא יודעת כבר מה לחשוב... :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה! מה זה אומר ראש קטן??? - תגובה
ד``ר אריה לידור03/12/2010שלום לך
הממצא מחייב ברור מקיף. פרט לכך שאת צריכה לעבור יעוץ גנטי יהיה צורך כנראה בבדיקת דיקור מי שפיר לFISH ואולי לCGH. כמו כן ייתכן ותתבקשי לבצע MRI למח העובר. את כל הברור הזה כדאי לבצע במרפאת העובר ( למשל בתה"ש)
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)