מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלות ומאמץ-מחכה לתשובה בבקשהחוששת01/12/2010
שאלתי כבר שאלה זו לפני כמה ימים,אך טרם נעניתי,אשמח לתשובתכם.
שלום רב,
אני בתחילת הריון,
לאחר 2 הפלות רצופות תוך שנה (עובר ללא דופק).
והריון תקין ולידה רגילה לפני שנתיים.
רציתי לברר אם יש צורך להמנע (בהתחשב בהסטוריה שלי) ממאמץ שאינו חריג(נקיון הבית,הרמת הילד בן השנתיים וכו').וממאמץ יותר חריג כמו ריקודים ,ריצה ,הרמת משאות כבדים.
תודה ,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות ומאמץ-מחכה לתשובה בבקשה - תגובה
ד''ר יוסי הר טוב02/12/2010שלום
מאמץ לא פוגע בהריון, ובודאי שלא בתחילתו.
בהצלחה
דר' יוסי הר-טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לרופאיםמודאגת01/12/2010
שלום,
חודש שעבר עברתי הזרעה שכשלה, מאחר ולפני יומיים קבלתי מחזור. כבר לא עשיתי בדיקת דם לבדיקת הריון, לא היה טעם. מה שכן עשיתי, יומיים לפני שקבלתי מחזור, שזה היה היום ה-15 לאחר הזרעה עשיתי בדיקה ביתית שיצאה שלילית.
השאלה שלי היא לגבי המחזור המוזר שקבלתי החודש , שלא דומה למחזורים קודמים, קודם כל יש לי המון דם, שהוא בצבע בורדו. ולא אדום כמו שאמור להיות במחזור.
דבר שני, בדם יש גם חלקים קטנים של דם חולי (כמו חול רטוב).
אני לא יודעת האם זה אומר משהו? שאולי אקאקלומין שנטלתי חודש שעבר יכול להשפיע על צורת המחזור?
אולי היה לי הריון כימי?
או שאולי זה מקרי ופשוט הגיע מחזור כזה?
אני ממש מוטרדת ולא יודעת מה לחשוב. מאחר וככל הניראה גם החודש שאצטרך לעבור הזרעה .
אודה למשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה לרופאים - תגובה
אני מציע שתפני לבדיקת הרופא המטפל.
זה לא הריון כימי כי בהריון כימי בדיקת הריון חיובית ולא שלילית
דר' יוסי הר-טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדות קרומיםtal01/12/2010
שלום רב,
בשבוע 15 אובחנה הפרדות קרומים, בשבוע 17 ביצוע דיקור מי שפיר,כיום בשבוע 19 עדיין קיימת הפרדות שלא גדלה, ללא הפרדות שילייה.
1.מה גורם להפרדות והאם יש סיכוי שזה יתאחה?
2.האם זה יכול לגרו ללידה מוקדמת ומה הסבירות לכך?
3. האם יש צורך בשמירה או מנוחה?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדות קרומים - תגובה
ד''ר עפר תדמור01/12/2010ערב טוב
היפרדות קרומים לרוב סיבה לא ידועה לפעמים טראומה, דיקור מי שפיר
גודל ומיקום ההיפרדות חשובים כדי לקבוע סכנה
בגדול אם קטן ולא גדל ולא מדמם לא מסוכן
צריך להימנע מפעילות גופנית נימרצת
אם תכתבי גודל ההיפרדות ב ממ ומיקומה אשמח לענות מחדש.
בברכה
ד"ר תדמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקום הפרדות הקרומים
tal01/12/2010לד"ר תדמור היקר, תודה רבה לך על תשובתך והתיחסותך.
גודל ההפרדות הינו כ 50 מ"מ על 18 מ"מ בדופן הקידמית, שיליה אחורית תקינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה
tal02/12/2010בבדיקה נכתב: נצפה נוזל תת כוריונכאלי בדופן קידמית צד שמאל, ללא סימני של הפרדות שיליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה התעמלות מותר לי לעשות?rebeka01/12/2010
שלום!
אני בשבוע השישי להריוני ואני קצת מבולבלת מכל הדעות חלק אומרים שסור לעושות הרבה והחלק השני אומר שדווקא התעמלות יכולה לעזור השאלה היא אם כדאי להתחיל בשלב הזה או לחכות לסוף השליל הראשון? ומה מותר לי לעשות?איזה סוג ל התעמלות?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה התעמלות מותר לי לעשות? - תגובה
אפשר להתעמל בהריון. לא להיות זמן רב בדפקים גבוהים ואם לא התעמלת עד כה - להתחיל בצורה הדרגתית.
דר' יוסי הר-טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשה ויש לי שאלהש......30/11/2010
אני בתחילת ההריון בשבוע ה5 לאחר הפריה חוץ גופית וחזרתי לעבודה אבל זה מציק לי כי אני עובדת בגן ילדים והעבודה שלי היא פיזית להרים ילדים להתכופף להרים שולחנות וכול הזמן להיות נתונה במצב של לחץ זה יכול ל
הזיק לעובר שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדשה ויש לי שאלה ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור30/11/2010ערב טוב
פעילות גופנית לא יכולה בשלב זה להזיק להריון.
פעילות גופנית לא יכולה להזיק לעובר.
קיים ויכוח לגבי מאמץ גופני והשפעה שלו על הריונות עם הפלה מאיימת.
במידה וההריון שלך תקין אין סכנה.
בברכה
ד"ר תדמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ואלכוהולמורן30/11/2010
אני מבייצת יום אחרי מסיבת רווקות של חברה טובה ורציתי לדעת האם במידה ואשתה שם 3 כוסות אלכוהול זה יכול לפגוע בסיכויי הקליטה שלי להריון? יש לציין שאני לא שותה ומעשנת ביום יום.בנוסף החתונה שלה יוצאת שבוע אחרי האם במידה ואקלט זה יהיה נורא לשתות בחתונה 3 כוסות וודקה רדבול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ ואלכוהול - תגובה
אלכוהול יכול להזיק לעובר רק כאשר העובר קיים.
כאשר שותים אלכוהול בביוץ או סביב הקליטה להריון אין סכנה
בברכה
ד"ר תדמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותיעל30/11/2010
האם זה מספיק שרק אחד מבני הזוג יערוך את הבדיקות ?
או שיש בדיקות ספציפיות שרצוי ששני בני הזוג יעברו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות
בת אל30/11/2010האישה ואם חלילה מגלים שיש משהו,גם בן הזוג צריך לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות גנטיות - תגובה
בדיקות גנטיות מבוצעות לאחר יעוץ גנטי
בהתאם למוצא בני הזוג קובעים אם מספיק שהאשה תבצע בדיקות גנטיות או לפי העדות כדאי שיש בדיקה שהבעל יבצע.
בברכה
ד"ר תדמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןיעל30/11/2010
אני מנסה להיכנס להריון.
האם מקלחת ישר אחרי קיום יחסי המין פוגמת בסיכויי הכניסה להריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון - תגובה
הזרע של הבעל מגיע לנרתיק.
מהנרתיק הוא עולה לצוואר הרחם.
קימה מידית ורחצה מקטינות הסיכוי להריון.
בברכה
ד"ר תדמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן
hila01/12/2010אם כך מה הזמן המומלץ להמתין לפני שקמים ומתקלחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם דו קרני רחם עם מחיצה- לרופאיםדנה30/11/2010
שלום
אתמול ההייתי בסקירה במאוחרת, ונאמר לי שכנראה יש לי רחם דו קרני או רחם עם מחיצה ושאי אפשר לדעת בודאות בתקופת ההריון.
יש לי 2 שאלות:
1. האם אחרי הלידה ב"ה אני אצטרך לבדוק את זה בודאות? או שאין לזה חשיבות.
2. האם זה יכול להשפיע על מהלך ההריון הקיים? או הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובת רופאים
דנה01/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחם דו קרני רחם עם מחיצה- לרופאים - תגובה
ד''ר עפר תדמור01/12/2010ערב טוב
האבחנה של רחם דו קרני קשה בהריון
בהריון צריך להשגיח על אורך צוואר הרחם לראות שאין קיצור צוואר וסכנה ללידה מוקדמת
אחרי הלידה יש לבדוק הרם בעל קול תלת מימד או צילום רחם או היסטרוסקופייה
בזמן ההריון יש למדוד אורך צוואר רחם בעל קול או ביד רופא כל שבוע בערך
בהצלחה
ד"ר תדמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה על תשובתך.
דנה01/12/2010לא בטוחה שהבנתי נכון.
אני צריכה להיות במעקב מדידת אורך צוואר רחם כל שבוע? כי הרופא שביצע את הסקירה היה הרופא המטפל דלי ולא אמר לי דבר כזה. או שמדובר בשבועות מתקדמים יותר אני עכשיו בשבוע 23.
ואיך יכול להיות שעד עכשיו אף רופא לא הבחין במשהו? לא בשקיפות ולא בסקירה המוקדמת שבוצעה ע"י 2 רופאים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת בלחץ מחכה לתשובה. תודה ד"ר
דנה02/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תדמור בבקשה תענה-מקפיצה
דנה04/12/2010אני צריכה להיות במעכב פעם בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה על תשובתך. - תגובה
ד''ר עפר תדמור04/12/2010ערב טוב
קשה לענות למה אף אחד לא הבחין, אולי באמת אין רחם דו קרני.
בכל מקרה העבר כרגע לא חשוב , תבררי אחרי הלידה מה יש.
כרגע לעתיד הקרוב , אם במקרה הרע יש רחם דו קרני ההשלכות עכשיו הן שיש למדוד את אורך צוואר הרחם על מנת למנוע לידה מוקדמת.
בברכה
ד"ר תדמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחורנשואה30/11/2010
שלום רב,
מחזור אחרון שלי היה ב- 2.11 ובהפסקת גלולות. כלומר אחרי המחזור הנ"ל לא חזרתי לקחת שוב גלולות. קיימתי יחסי מין לא מוגנים ב- 18.11 וחשוב לציין כי לא הייתה שפיכה בתוך הנרתיק. המחזור מאחר.... עשיתי בדיקות בייתיות ויצא שלילי. (נכון להיום).
מה הסיבה לאיחור?? הפסקת הגלולות או שיש סיכוי בכ"ז להריון? אציין כי יש מידי פעם הפרשה עם מעט מאוד דם.. משהו מאוד מינימלי.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מחכה לתשובה..
נשואה02/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור - תגובה
ד``ר אריה לידור02/12/2010שלום לך
מציע שתבצעי בדיקה נוספת בעוד מספר ימים. במידה ושלילי תתחיל בנטילת גלולות אם אינך מעונינת בהריון ובמידה וכן מעונינת לגרום להשראת וסת ולעקוב אחר תדירות הוסתות שלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת להמשך מעקב הריוןאניני30/11/2010
שלום ,
רקע : בת 37 , שבוע 26 להריון , הריון לאחר IVF מוקפאים, הוחזרו שני עוברים ונקלט אחד.
עד כה בצעתי את הבדיקות הבאות בהריון :
1. שקיפות עורפית - תקינה (0.9 ).
2. סקירת מערכות מוקדמת - תקינה (בוצעה אצל אחד מהפרופסורים הנחשבים בתחום).
3. חלבון עוברי - לא תקין , הערכים בבדיקה היו :
AFP 1.15 MOM
HCG 4.26 MOM
UE3 0.43 MOM
סיכוי לתסמונת דאון לפי גיל : 1:203 , לפי גיל+בדיקה : 1:5
4. בדיקת מי שפיר - תקינה.
5. אקו לב עובר - תקינה.
6. סקירת מערכות מאוחרת , כולל בדיקה מכוונת של כלי דם טבוריים ושלייה - תקינה.
7. העמסת סוכר + לחץ דם - תקין.
בהסתמך על התוצאות הנ"ל (בעיקר החלבון העוברי) מה היית ממליץ להמשך מעקב\בדיקות נוספות ההריון ?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר makppizzzzaaaa
anyny30/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - אנא התייחסו לשאלתי בבקשה
אניני02/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת להמשך מעקב הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן02/12/2010שלום.
אם בדיקת מי השפיר תקינה ,אפשר לצאת מהלחץ משום ששם בודקים את מרכיבי בדיקת הדם בצורה יותר טובה.ניתן גם להתיעץ עם יועץ גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת להמשך מעקב הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור03/12/2010שלום לך
הייתי מציע מעקב צמיחה עקבי וצמוד - אחת לשבועיים כולל זרימות טבוריות ושליתיות וביצוע העמסת סוכר מלאה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה לבנות הפורום היקרות!נטלי..29/11/2010
היי אני בת 22 שבוע 37, אני ממש ממש רוצה לדעת איך מרגישים צירים?
בבקשה תנסו לתאר לי את ההרגשה,איפה בדיוק כואב? האם זה מתחיל בפתאומיות ואם כבר בציר הראשון זה מאוד מאוד כואב?
אני מאוד פוחדת ומקווה שהכאב לא יגרום לי ללכת לבית חולים עם הציר הראשון, כי הבנתי שאין טעם.
תודה רבה לכן.
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים
אחת30/11/2010נראה לי כ"א זו הרגשה שונה אצלי בערך ארבעה צירים ראשונים לא הי ממש כואבים אבל ידעתי שזה צירים ומאז זה רק הלך והתחזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אשמח גם לדעת...
מיכל30/11/2010שבוע 29 לפני לידה ראשונה - בלחחחץץץ מהתחושות והכאבים שעתידים לבוא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אתם הייתם עושים?מור29/11/2010
הי יערב טוב לכולם..
אני צריכה עצה טובה..
ישנן הרבה דעות בנושא לגבי מתי לקיים יחסים על מנת להיכנס להריון..
יום כן יום לא..כל יום החל מהיום ה9 למחזור וכו'..
מה באמת טוב לפי דעתכם?!
תודה רבה מראש..!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תקופות שנקראות ביוץ
שרית29/11/2010יש מכשירים שיכולים לספור עבורך מתי הביוץ...כעיקרון החל משבועיים מהפסקת הווסת...וזה די מדוייק..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת אמיתית תגידי??? התמימות שלך....
אני30/11/2010רצוי לקיים יחסים בתקופת הביוץ.
אצל כל אישה התקופה הזו משתנה בהתאם לאורך המחזורים שלך.
ניתן לדעת בוודאות מתי היה ביוץ על פי הופעתה של הווסת כ-12-16 יום לפני הדימום הראשון.
כדי לדעת בנוגע לביוץ שלך מראש-
ממליצה לך לרשום תאריכים של קבלת הווסת בחודשים האחרונים ולראות את הממוצע שלך.
להפחית מהחודש הכי ארוך 17 יום ומהחודש הכי קצר 17 יום וזה ייתן לך טווח של ימים בהם כדאי לקיים יחסים.
כמו כן, בתקופת הביוץ הגוף נוטה להפריש הפרשות הדומות לחלבון ביצה, ההפרשות האלו נמתחות ומתרבות לקראת הביוץ.
כך שזה גם יכול לעזור לך להכיר קצת את גופך.
אופציה שלישית, לקנות ערכת ביוץ בסופר פארם וכו' ולהתחיל לבדוק החל מהיום ה-9 לווסת עד להופעת 2 פסים חזקים בעוצמתם שיעידו כי הביוץ עומד להתרחש כ-48 שעות לאחר מכן.
שירן- תפסיקי לענות פה לבנות שטויות, בבקשה ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להגיב
שרון30/11/2010לאני
איזו מין תגובה זו?
יש הרבה בנות שלא יודעות בכלל מה זה ביוץ - לאחר שני הריונות ראשונים שנקלטו ברגע שהחלטנו - בהריון השלישי זה פשוט לא הגיע ורק אז כשהתחלתי לברר הבנתי את עולם המושגים הזה. את צריכה לשאול את עצמך אם את אמיתית.
גם את כותבת פה מצבור של שטויות - כל אישה והגוף שלה. לא לכל אחת יש הפרשות בזמן ביוץ (לי אין!!), יש בנות שאין להן כלל מחזור סדיר ואצלהן הספירה קשה יותר ויש אנשים כמוני שבסופו של דבר מתגלה שקיימת בעיה אמיתית. התמימה פה זאת את.
ואם למישהי יש בעיה ומבקשת עצה בצורה יפה ומנומסת - תעני באותה צורה או שלא תעני בכלל.
שירן צודקת - יש בין היתר מכשירים שבודקים האם מתרחש ביוץ (ע"י דגימת רוק) ויש ערכות ביוץ בלי סוף. יש מעקב זקיקים ויש בדיקות דם שהן הכי אמינות - למה להשתלח בה ככה?
יום טוב,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת ראית בכלל מה רשמתי???
אני30/11/2010חביבתי אני מכירה את העולם הזה יותר משנדמה לך.
אני ניסיתי להרות במשך שנתיים ועברתי טיפולים של הזרעות והפרייה כדי להיות בהריון הנוכחי.
בדיוק בגלל מחזורים לא סדירים אני כתבתי את התגובה שלי! ואם היית רואה היית שמה לב שרשמתי שאני עצמי עם מחזור לא סדיר.
והסיבה שהגבתי לה ככה זה מכיוון שזה פורום מקצועי בו הרופאים צריכים לענות, ואם בחורה לוקחת על עצמה אחריות לענות אז כדאי שהיא תענה דברים נכונים ולא להטעות.
אז כן, אני אמיתית, מאוד.
דרך אגב גם לך יש הפרשות בזמן ביוץ, הן כנראה פשוט פנימיות (לא אצל כולן הן יוצאות החוצה) כי אין דבר כזה ביוץ ללא הפרשות כי זה החומר שעוזר לזרע להגיע ליעדו בתקופת הביוץ.
יש בדיקות רוק- מאוד יקרות
גם אני רשמתי על בדיקות ביוץ בסוף אם תשימי לב.
וכן, גם לי היה קשה מאוד לאתר את הביוץ, אבל אני מאמינה שבחורה שנמצאת בתחילת הדרך ואיננו יודעים את אורך המחזורים שלה שכרגע עדיף לה כמה שפחות לבדוק ולתכנן ולנסות פשוט לחשב את הימים הפוריים ובהם לקיים יחסים.
להכניס חישובים לנושא לא ממש עוזר.... לפי דעתי בכל אופן.
לי לא הייתה ברירה מלבדוק עם ערכות ביוץ שכן הביוץ שלי היה מגיע מאוחר ואם לא הייתי בודקת לא הייתי קולעת עליו אף פעם.
תנסי לקרוא את התגובה שלי מבלי להתעצבן על זה שעניתי למישהי אחרת שהיא אומרת שטויות ותראי שעניתי תשובה הרבה יותר נכונה.
אני לא מתכוונת להמשיך את הויכוח הזה, הסיבה היחידה שהגבתי לבחורה זה בגלל שהפריע לי שהיא תקבל תשובות לא נכונות.
זה פורום שמיועד לתמיכה מקצועית של רופאים, לא שלנו.
יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון אין טעם
מור01/12/2010ניסית ויפה מיצדך...את מקסימה שיצאת להגנה על נשים שקצת פחות מבינות ולא התנסו מספיק.
הייתי מגיבה בידיוק כמוך.....
בכל אופן ישנן בנות שפחות מבינות האמת שגם אני ניתקלתי בשאלות שאולי הפתיעו אותי אבל.....מה החיפזון להגיב ככה אני לא יודעת ...
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת לא אותה מור.....
מור01/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אתם הייתם עושים? - תגובה
על מנת להיכנס להריון כדאי לקיים יחסים ביום הביוץ.
יום הביוץ חל 14 ימים לפני הווסת הבא.
ניתן לחשב כאשר המחזורים קבועים את יום הביוץ.
אם בין מחזור למחזור 28 ימים אז ביוץ ביום ה 14
אם בין מחזור למחזור 26 ימים הביוץ ביום ה 12
הכי יעיל לעשות מעקב זקיקיים / מעקב ביוץ בעל קול ולדעת במדוייק יום הביוץ
בברכה
ד"ר תדמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהדנה29/11/2010
הי,
נעזרתי בפורום כקוראת סמויה, ואני זקוקה לעזרה/ייעוץ:
מחזור אחרון: 27.10
ביוץ: 13-14.11 (לפי בדיקת ביוץ ביתית)
עשיתי ביום שישי ושבת בדיקות הריון ביתיות שבהם הופיע פס שני חלש מאד.
עשיתי היום בטא (29.11) והתוצאה - 13.20.
1. האם יתכן שההריון לא כימי? (מצד אחד, בגלל שהביוץ היה "יחסית" מאוחר (לפני 16-17 יום) אני אופטימית, מצד שאני כיוון שהבדיקות ביוץ כבר הראו איזשהו קו לפני יומיים, ציפיתי היום לבטא גבוהה יותר, ואולי בעצם היתה ירידה בבטא ביומיים האחרונים...).
2. במידה ומדובר בהריון כימי, האם צריך להמתין חודש לפני נסיונות נוספים? שמעתי שדווקא החודש שאחרי ההריון הכימי הוא חודש פורה... האם נכון?
תודה על כל התמיכה והעזרה: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי נדר-בשעה טובה
שרית29/11/2010ברגע שיש שנים פסים טחד חזק והשני חלש..זה סימן להיריון..
בדיקה ביוכימית מומלץ לעשות כחודש מתחילת האיחור ע"מ שתוצאה תצא אמינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מדברת שטויות ומטעה!!!!
אני30/11/2010יקירתי, יצאה לך תוצאת בטא די נמוכה ובתוצאה כזאת חשוב מאוד לבדוק הכפלה.
יש אכן סיכוי שמדובר בכימי אך אני מכירה סיפורים גם על הריונות מבטאות נמוכות יותר.
את חייבת לוודא או שהבטא עולה, או שהבטא מתאפסת ואז להסיק כי היה מדובר בכימי.
אכן אם הביוץ היה לפני 16-17 יום זה לא אידיאלי תוצאה כזו.
לגבי שירן- התגובה שלך מאוד מאוד מאוד לא מקצועית!! אנא שימי לב מה את מייעצת, ואם אינך מבינה מספיק תשאירי את העבודה לרופאים.
(אני בדרך כלל לא מגיבה כאן לבחורות ורק שואלת שאלות, אך לא יכולתי להתעלם מתגובה נורא מטעה שקיבלת ולכן התערבתי).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות אחרי לידהמילה29/11/2010
שלום!
ילדתי לפני כ3 שבועות לידה רגילה. שבוע וחצי אחרי לידה הופיע אצלי דימום חזק, כאבי בטן ויצאו מהרחם כמה גושים. יום למחרת נבדקתי אצל רופא נשים ולפי האולטראסאונד נשארו עוד שאריות ברחם. התבקשתי לחזור על הבדיקה אחרי שבוע, הדימום נרגע וברחם נצפו פחות גושים או יותר קטנים- לא הבנתי אבל הבנתי שהמצב משתפר. היום שבוע אחרי הדימום הפסיק. האם יש בכך עדות שהגוף ספג את הגושים- או שאין קשר?
במידה ועדיין יש גושים- זאת אדע רק בשבוע הבא( התבקשתי לחזור לרופא אחרי שבועיים) מה הפרוצדורה לסילוקם? האם זה דורש אישפוז כלשהו? נטילת תרופות שפוגעות בהנקה?
אני מניקה ולכן העניין מטריד ומלחיץ אותי מאוד.
אודה על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובתכם...
מילה02/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאריות אחרי לידה - תגובה
ד``ר אריה לידור02/12/2010שלום רב
הרבה תלוי בבדיקת הבקורת שתבצעי. במידה וקיימת שארית התהליך המומלץ הוא ביצוע היסטרוסקופיה ללא הרדמה וסילוקה של הרקמה הנותרת ברחם
לפני או במהלך הבקורת מומלץ כמובן לבצע אולטרהסאונד לאבחנה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)