מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל עובריתבת אל06/12/2010
בוקר טוב,
אני בשבוע 28+1 בבדיקת אולטרסאונד נאמר לי שמשקל העוברית שלי חורג בשבוע וחצי ממה שהיא אמורה להיות.ההערכה היתה מעט מעל 1,300 ק"ג.
כל הבדיקות מתחילת ההריון ועד היום היו תקינות,כולל העמסת סוכר 50 שתוצאותיה היו 90.
מה יכולה להיות הסיבה לאי ההתאמה והאם קיים סיכון כלשהו והיתייחסות מיוחדת בנוגע להמשך מעקב??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל עוברית - תגובה
ד''ר עפר תדמור06/12/2010ערב טוב
עובר גדול בשבוע וחצי בשבוע זה לא משמעותי.
כדאי לעשות הערכת משקל חוזרת עוד 3 שבועות.
האם תוכלי לפרט את מדדי העובר לפי ממ ושבועות.כדאי שנוכל לדעת מה גדול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בת אל07/12/2010אני לא יודעת עדיין,התשובות יהיו אצלי רק בשבוע הבא כשאהיה אצל רופא הנשים שלי,זה לא ניתן לי במקום.אני אחזור לעדכן,בינתיים תודה רבה על ההתייחסות,אתם עושים עבודת קודש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל עוברית - תגובה
ד``ר אריה לידור06/12/2010שלום לך
הסטיה במשקל בהתיחס לשבוע ההריון שלך תקינה. מדידת אולטרהסאונד אינה הערכה מדויקת ותמיד קיימות סטיות של כ 10% לכאן ולכאן. בצעי אולטרהסאונד נוסף בסביבות שבוע 31-32
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HCG בסקר ביוכימי טרימסטר ראשוןהריונית06/12/2010
היי
ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית בשבוע 12+4 (על פי US) והתוצאה היתה 1.2 מ"מ. אני בת 28 הריון ראשון. התוצאה המשוקללת היתה 1:3700
יום לאחר מכן ביצעתי את בדיקות הדם והתוצאות הן
PAPPA 2.10
HCG 2.53
הסיכון המשוקלל לאחר השקיפות והבדיקות 1:6400
מקריאה בפורומים הבנתי שערך ה- HCG הוא גבוה יחסית,האם אכן כך או שהוא בנורמה? והאם התוצאות נראות תקינות עד כה?
אשמח לעזרתכם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCG בסקר ביוכימי טרימסטר ראשון - תגובה
ד``ר אריה לידור06/12/2010שלום רב
חישוב הסיכון הסטטיסטי מתחשב הן בשקיפות והן בתוצאות. לאור שקלול התוצאות אינך בסיכון מוגבר. בשבוע 17 בצעי בדיקת תבחין משולש הכוללת גם HCG.
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדול - קיסרי אלקטיביליאנה06/12/2010
שלום רב,
אשמח לחוו"ד בנוגע לתוצאות גדילת עובר:
הריון ראשון, ספונטני- גיל הריון משוער לפי ו.א. (20.03.2010) 37+1
את הבדיקה עשיתי היום 37+1
הערכת משקל עובר : 3729 גרם.
מצג: ראש
מנח: אורכי
שליה קדמית, דרגה 2
תנועות , טונוס, נשימה:הודגמו
כמות מי שפיר תקינה
BPD 95
HC 345
AC 358
FEMUR 74
HC/AC 0.96
AC/FEMUR 4.84
BPD/FEMUR 1.28
HC/BPD 3.63
FL/HC 0.21
למיטב הבנתי העובר גדול מאוד, נתון זה אינו מפתיע כיוון גם אני וגם בעלי גבוהים מן הממוצע ובעלי מבנה גוף גדול, עם זאת אני מאוד חוששת שעד תאריך הלידה המשוער העובר יגיע למימדים אשר יגרמו לו להיות גדול מדי ללידה רגילה ולסיכון מוגבר של כליאת כתפיים בתעלת הלידה. האם מנסיונך מומלץ במימדים שכאלה לבחור מראש בניתוח קיסרי אלקטיבי? מה צפי הגדילה בשבועות הקרובים לפי האחוזון בו מצוי העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר גדול - קיסרי אלקטיבי - תגובה
אמו ממליצים על ניתוח כאשר הערכת המשקל מעל 4500 או 4000 בנוכחות סכרת הריונית. לא נראה לי שהעובר שלך יגיע לממדים אלו. האם בעמסת 50 ג"ר תקינה?
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטאל עם ברזל פלוס פמינה של אלטמןקטיה בנוביץ06/12/2010
שלום רב,
הנני בשבוע 12.5 להריון. נוטלת פרנטאל בהמלצת הגינקולוג.
בבדיקות הדם הראשונות לא נצפה חוסר בברזל, אבל לאחרונה אני חשה חולשה וסחרחורות. עוד אין לי תור לבדיקת דם נוספת, ובגלל ההרגשה הכללית הרעה תהיתי אם אני יכולה להוסיף כבר עכשיו, על דעת עצמי, ברזל פלוס פמינה של אלטמן (שכולל ברזל, חומצה פולית ו-B12), או שמא זה ייצור מינון יתר של אחד המרכיבים, בגלל שילוב התוספים.
תודה מראש על התשובה,
קטיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטאל עם ברזל פלוס פמינה של אלטמן - תגובה
ההמלצה על נטילת ברזל היא בהתייחס לרמת ההמוגלובין שבדמך. כל עוד זו תקינה אין צורך בהעמסת תכשירים מכילי ברזל.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות קשהצופ06/12/2010
שלום ניסיתי כבר את כל התחשירים למיניהם לא נורמלקס או קונסיל וכדומה..רק סופרלס עוזר האם אפשר להיכנס איתו להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות קשה - תגובה
אין כל מניעה מלהשתמש בתכשיר זה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט בהיריוןשרון06/12/2010
שלום,
אני מתאמנת בחדר כושר באופן קבוע 3 פעמים בשבוע.
אני בשבוע 9 ורציתי לדעת האם אפשר להמשיך בתרגילי כפיפות בטן ובתרגילי מקרבי ירכיים - האם זה יכול להזיק להריון?
כמו כן - האם יש מניעה לבצע תרגילים מסויימים בהיריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט בהיריון - תגובה
בעקרון כל עוד ההריון תקין אפשר ית פעילות גופנית מתונה כפי שאת מתארת. רצוי להמנע מספורט תחרותי או ארובי.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי מלהריון?אורלי06/12/2010
קיבלתי מחזור ב23.10 וסימתי ב26/27 ב28/10 ביצעתי אולטרסאונד וגינלי כבדיקה שיגרטית הרופא אמר שהכל תקין ואם אני עדין לא רוצה הריון אז להיזהר בכמה ימים הקרובים כי אני קרובה לביוץ, באמת נזהרתי באותו חודש וקיבלתי מחזור שוב ב18/11 קיימתי יחסים מלאים ב24/11 וב26/11 מה הסיכויים להריון החודש? המחזור שלי סדיר 26 27 יום, ולפי מה שהרופא אמר אני כנראה מבייצת מוקדם יחסית לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיכוי מלהריון? - תגובה
הביוץ הצפוי במידה והמחזורים סדירים הוא כ 14 יום לפני מועד הוסת הצפוי. כך שנראה לי שבתאריכים שציינת היית הרבה לפני מועד הביוץ המשוער ולכן הסיכוי להריון קלוש.
בהצלחה
ד"ר אריה לדידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותחסוי06/12/2010
הבת שלי הייתה חולה לפני שבוע וחצי כנראה במחלת הנשיקה.
אני בהריון שבוע 16 ודיברתי עם הרופא נשים על כך שהפנה אותי לעשות בדיקה ל- EBV ו- CMV.
להלן התוצאות שהתקבלו:
EBV.EBNA- 100 POSITIVE
CMV IGG-0.20 NEGATIVE
CMV IGM- שלילי.
מה התשובות אומרות? האם הכל בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
חשיפה לוירוסEB אינה משמעותית להריון. מהתוצאות עולה כי נחשפת לוירוס זה לפני למעלה מחודש ימים ( כנראה לא מבתך) וכן לCMV בעבר
סה"כ התוצאות אינן מנבאות סיכון לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרעות06/12/2010
שלום,
עשיתי בדיקת מי שפיר בגלל שתי סיבות:
חלבון עוברי גבוהבדם 2.79 A.F.P - וזאת למרות שסקירת המערכות המוקדמת והמכוונת היו תקינות.
סיבה שניה, בעלי נוטל 3 כדורי קולכיצין ביום בשל מחלת FMF. ומשרד הבריאות ממליץ במקרה זה.
יצרתי קשר עם אסותא ת"א בדיקת מי שפיר טרם מוכנה, אבל קיבלתי את התוצאות של החלבון mom 1.9 שהטווח הוא עד 3.
האם זה עדיין לא נחשב בגבול העליון, כיוון שאני יודעת שהגבול של בדיקת הדם הוא עד 1.99?
האם לבקש שיעשו לי את בדיקת האצטיל כולין, או שעושים באופן אוטומטי לכל הנבדקות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
בדיקת האנזים אצטיל כולין אסטרז במי השפיר נעשית במקרים בהם החלבון העוברי מוגבר במי השפיר -שזה לא המקרה שלך ולכן המתיני בסבלנות לתוצאות הבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשד אפצס בזמן הריוןנס06/12/2010
שלום רב
אני בתחילת הריון שבוע 7+2 , לפני כחצי שנה היתה דלקת על שד ימין סוג של אפצס לא קטן, וטופלתי ע" י כירוג באנטיביוטיקה וכן במשחת אפלומיצין, עשיתי ממגורפיה לאחר מכן ואובחנתי בזהום קל בשד, ובדיקה חוזרת לאחר כמה חודשים.
לאחר כמה חודשים נשארה לי צלקת קטנה, והכירוג אמר לי שזה לאט לאט יעלם.
היום בבוקר, האפצס חזר לי ובגדול, כאבים חזקים נפיחות , ואדמומיות
נזכרתי שבביקורת האחרונה אמר לי הכירוג שיכלתי ללכת לכל רופא עור בשביל זה
שאלתי היא לאיזה רופא עליי ללכת לרופא עור או לכירוג?
האם אני יכולה להמשיך במשחת האפלומיצין שנשארה לי בבית עד שאקבע תור?
האם אפצס כזה מסכן את ההריון שלי באיזשהי דרך?( אני בת 42 הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות)
אודה להתייחסותכם
נס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשד אפצס בזמן הריון - תגובה
ראשית גשי להבדק בהקדם על ידי כירורג. . כל זהום מקומי יכול להפוך לזהום מפושט ולכן רצוי לטפל בו בהקדם או תרופתית - אנטיביוטית (מקומית או כללית) או בניקוז
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב אחר תנועות עוברנעמה05/12/2010
שלום רב,
רציתי לבקש הבהרה מסויימת:
אני נמצאת בשבוע 37 להריון תקין בסיכון נמוך. תנועות העוברית שלי ברורות.
הבנתי כי מעקב אחר תנועות עובר צריך להיות כדלקמן: שלוש פעמים ביום, במהלך שעות העירות שלה, לספור שלוש תנועות בחצי שעה.
העוברית שלי תמיד עומדת בתנאים האלה (לפחות שלוש תנועות בכמה דקות הראשונות ואז אני מפיסקה לספור), אך אופי התנועות הוא לא תמיד אותו הדבר- יש ימים בהם היא יותר אנרגטית ויש שפחות.
השאלה שלי היא אם גם תנועות רפות יותר מתקבלות, כל עוד הן עונות למספר שהוקצב מלכתחילה, או שמא אני צריכה לעקוב אחר אופי זהה של התנועות? כלומר שיהיו חזקות וברורות באותה מידה בכל יום?
מקווה שהשאלה שלי ברורה,
בברכה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב אחר תנועות עובר - תגובה
החשוב בתנועות הוא כמותם לא איכותם . במידה וקיימות 3 תנועות או יותר במשך כחצי שעה -3 פעמים ביום זוהי ערובה לתקינות ההריון.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לי- תחושת עילפוןקרן 3205/12/2010
שלום
אני נכנסתי לשבוע 30 להריון ואני מרגישה לאחרונה די הרבה חולשה וכאילו אובדן הכרה זה מלווה מידי פעם עם דפיקות לב חזקות ומהירות גם מתוך שינה בלילה כשאני מתעוררת זה מתסכל אותי ואני רוצה לדעת איך למנוע את זה? אני ממש מרגישה שאני מאבדת הכרה יש לציין שיש לי מוגלובין נמוך 9 האם זה קשור? הרופא נתן לי ברזל פעמיים ביום אקטפרין וויטמינים האם זה אמור לעזור? לקחתי לפני ברזל עדין ולא ממש עזר לי
לעזרתכם אודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי- תחושת עילפון - תגובה
בהחלט רמות נמוכות אלו של ההמוגלובין יכולות להסביר תופעות אלו מהן את סובלת. רצוי להעלות רמה זו תרופתית ובמידה ואין הדבר מתאפשר אזי באמצעות ערוי תכשירי ברזל. אגב כך רצוי גם לבדוק רמות פריטין אשר במידה ונמוכות מומלץ טיפול בערוי תכשירי הברזל הנ"ל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה 2 ל: ד''ר אריה לידור
קרן 3207/12/2010שלום,
תודה על תגובתך הייתי במיון אתמול וכי קרה לי שוב את אותו הדבר דפיקות לב מהירות רעידות בגוף ותחושת עילפון לקחו לי דם ואמרו שהמוגלובין שלי בסדר 10.7 לפני חודש היה 9 מה הולך כאן? אני עכשיו מודאגת ואומרים לי שהכל בסדר, בבקשה תמליץ לי מה לעשות זה מתסכל ומאוד מלחיץ שזה קורה וזה קורה לעיתים קרובות כמעט כל יום.
מה זה יכול להיות???
ואיך מתמודדים כשזה קורה ?
לעזרצך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות במקום דימוםjinji05/12/2010
ד"ר שלום רב
הפסקתי גלולות לפני כחצי שנה במטרה להכנס להיריון. מאז המחזורים שלי היו סדירים 28-30 יום, עם דימומים של כשלושה ימים שמצריכים שימוש בטמפון. החודש נשלחתי ע"י רופא הנשים שלי לבדיקת אולטרסאונד ואגינלית ע"מ לבדוק תקינות האיברים. הכל יצא תקין. מחזור אחרון היה ב-4 בנובמבר, האולטרסאונד היה ב-22 בנובמבר ואז נאמר לי שאני לקראת ביוץ (זקיק בגודל 19 מ"מ, ורירית הרחם בעובי של 7.5 מ"מ). עבדנו במשך 4 ימים כדי להיות בטוחים שכיסינו את כל הימים (ביום השלישי הייתה הפרשה פוריה). מאתמול התחילה הפרשה חומה רק על התחתונית ולא בניגוב, אין כאבי מחזור, הרגישות בפיטמות שהייתה בביוץ ירדה ואין שום הרגשות לוואי. מתי כדאי לעשות בדיקת היריות ביתית ואם בכלל עוד יש סיכוי להיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות במקום דימום - תגובה
ד''ר עפר תדמור05/12/2010ערב טוב
יש סיכוי להריון
בדיקת דם לבצע 14 ימים אחרי תאריך משוער של ביוץ
כדאי בדיקת דם להריון ( לא שתן).
בברכה
ד"ר תדמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת צוואר רחםahr05/12/2010
שלום
זהו הריון ראשון תקין שלי,ההריון הקודם שלי נגמר בגרידה לפני שנה בגלל שלא היה דופק.
אני מודאגת מהסיכוי לאי ספיקת צוואר רחם משום שאני יודעת שזה יותר שכיח אצל נשים שעברו גרידה.(למרות שמודעת לכך שזה מצב נדיר)
אני עכשיו בשבוע 19+4 ולפני מספר ימים אצל רופא הנשים והוא מדד לי את צוואר הרחם ואמר שזה יותר מ3 ס"מ ושאין לי מה לדאוג.
האם באמת אין לי מה לחשוש? האם אורך צוואר הרחם הוא תקין וזה אומר שלא אסבול מהבעיה?
תודה מראש וחג חנוכה שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת צוואר רחם - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/12/2010שלום.
בהחלט צדק רופאך.אם האורך מעל 3 סמ,בבקשה להיות רגועים.בהחלט אפשרי המשך המעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהדקל05/12/2010
שלום רב!
ביום ראשון שעבר עשיתי בטא כשהייתי באיחור של יום והיא יצאה 62. כעבור שבוע דהינו היום הבטא יצאה 248. לי נראה שהבטא נמוכה לשבוע איחור, הרופא אמר שעלי להגיע לבדיקת דם נוספת בשבוע הבא. האם יש עדין סיכוי שההריון תקין? אם ההריון לא תקין יתכן שזהו הריון כימי או הריון שלא התפתח? אני מצטערת על כמות השאלות, אבל קשה לי לחכות עוד שבוע מבלי לדעת מה קורה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה...
דקל06/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא נמוכה - תגובה
ד''ר עפר תדמור06/12/2010ערב טוב
העלייה בבטה צריכה להיות כל 48 שעות פי שתיים
לכן הבטה היתה צריכה להיות 500 ביום שבת.
אבל מדידת הבטה איננה מדוייקת מאוד וגם עלייה של 250 עדין סבירה יחסית.
על קול יגלה הריון רק ב 1000
לכן צריך לבצע בטה חוזר עוד שבוע
לא לאבד תיקווה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבטא ירדה
דקל07/12/2010תודה רבה על התגובה. היום החל דימום ובבדיקת בטא ראו שהבטא ירדה. היום היא הייתה כבר 204. הבנתי שאני צריכה לעשות בדיקת בטא חוזרת בשבוע הבא לראות שהבטא יורדת. האם זה היה הריון כימי? סוג הדם של הוא o- והרופא אמר שבשלב זה לא צריך לעשות זריקת אנטיD כי עדין לא נוצר עובר, האם נכון? הדבר לא יצור בעיות בפעם הבאה שאנסה להרות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)