מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העמסת סוכר 50מורן05/10/2010
שלום
הריון תאומים, שבוע 25. משקל לפני הריון 83. במהלך השליש הראשון ירדתי 3 קילו והעלתי שוב ל 83 (משקל נוכחי) בעלת שחלות פוליציסטיות.
תוצאות העמסת סוכר 50- 135
בבוקר לפני הבדיקה שתיתי נס קפה עם 2 כפיות סוכר ואכלתי רבע לחמניה עם גבינה צהובה.
1)האם חובה לעשות העמסת סוכר 100?
2)האם לנס קפה ששתיתי בבוקר יש השפעה על הבדיקה?
3) האם להפסיק לאכול מתוק? (אני אוכלת די הרבה מתוק בהריון)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 50 - תגובה
ד``ר אריה לידור07/10/2010שלום לך
בדיקת הסוכר שלך תקינה. אין צורך להמנע ממאכלים מסוימים. ממליץ להמשיך ולעקוב אחר ערכי סוכר בצום באופן שגרתי במהלך ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץדליה05/10/2010
שלום
קיבלתי מחזור ב- 21.9. בדיקת ביוץ הראתה שלילי בבוקר 2.10 וחיובי באותו ערב (כעבור 1 שעות מהבדיקה בבוקר) ושלילי למחרת בערב. האם זה לא מוקדם מדי לביוץ? בכל אופן לא חשבנו פעמיים וקיימנו יחסים חצי שעה אחרי שגילינו את החיובי. אשמח לקבל את דעת הרופאים האם מועד היחסים היה בסדר מבחינת הגדלת הסיכוי להריון.
תודה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב.
דליה05/10/2010שכחתי להוסיף שלאחר קיום היחסים ולאורך הלילה וגם בבוקר למחרת הרגשתי כאבים לא קלים בבטן התחתונה. האם יש לזה הסבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות הקלדה
דליה05/10/2010הזמן שעבר מהבדיקה בבוקר עד הערב הוא כמובן 10 שעות ולא 1 שעות כמו שכתוב בטעות. זהו, לא מנדנדת יותר :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ - תגובה
פעלת כשורה ומקווה לתוצאות טובות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי , שאלתיאלמונית05/10/2010
האם ההורמון HCG יכול להימצא בגוף גם אם אין הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי , שאלתי - תגובה
כן בערכים הקרובים לאפס.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בהריוןשלי05/10/2010
ד"ר שלום רב
שבוע 6 להריון מרגישה מידי פעם כאבים למטה כמו של ביוץ וכאבי מחזור אך הכאבים נסבלים לעיתים שאני יותר משעה על הרגליים מרגישה אותם יותר האם זה מראה על בעיה? לא מדובר בכאב חזק ? האם זה שכיח בתחילת הריון?
היום ראיתי הפרשה חומה בגודל של אורז כמו סיום של מחזור האם זה תקין לאחר מכן לא ראיתי כבא כלום? האם זה שכיח בתחילת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בהריון - תגובה
כאבים כאלו ואחרים שכיחים בהריון. אך משום צרוף הכאבים להפרשה שתארת מציע לך לפנות להבדק ולבצע אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון בהריוןשלי05/10/2010
ד"ר שלום
מחזור אחרון 22.8
ביוץ בערך ב-12.9 ביום ה-21
27.9 דימום שהיה כמו תחילת מחזור
30.9 בטא 171 פרוגסטרון 9.8
כפי שניתן לראות ביות מאוחר, האם זאת הסיבה לבטא נמוכה לפי הביוץ הבטא נראה מתאים לשבוע 4 ולא 6 כפי שאני נמצאת כרגע
פרוגסטרון גם נמוך נאמר לי שצריך להיות מעל 10 מטופלת בכדורי פרוגסטרון
האם מדובר בהריון לא תקין או אולי הריון צעיר עקב ביוץ כל כך מאוחר שהיה לדעתי 8 ימים לפני שאני צריכה לקבל את הווסת?
האם כדורי פרוגסטרון אסורים בהריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון בהריון - תגובה
המדד המדויק ביותר להתפתחות תקינה של ההריון הוא קצב צמיחת ערכי הביטא ולא הפרוגסטרון. ממליץ לכן המשך מעקב ביטא. אין מניעה משימוש בפרוגסטרון במהלך ההריון ( לפי הצורך כמובן)
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באוטרוגסטן 100פרח05/10/2010
שלום,
אתמול ביצעתי בדיקת דם, לפיה בטא היא 30, והפרוגסטרון 5.55. לדברי הרופא, כנראה עדיין מדובר רק בתחילתו של הריון, אך הוא נתן לי מרשם לתמיכה בפרוגסטרון ע"י אוטרוגסטן 100 (3 פעמים ביום בצורה וגינלית).
שאלתי היא- היא קיים סיכון בשימוש באוטרוגסטן במהלך הריון? האם זה יכול לגרום חלילה למומים בעובר?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין..
פרח05/10/2010לא ציינתי שלפני כ-3 חודשים עברתי הפלה טבעית בשבוע ה-6 (אז רמת הפרוגסטרון עמדה על 11...).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש באוטרוגסטן 100 - תגובה
טיפול זה נחשב לטיפול תומך בתחילת ההריון עד לשבוע 9 ויש האומרים עד שבוע 12. ממליץ להמשיך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוו לשפעת בהריוןרמית05/10/2010
שלום רב,
פנו אליי מקופת החולים שכדאי לי לעשות חיסון לשפעת
כרגע אני בשבוע 29 האם ממומלץ?האם יש בזה סיכון לי ולעובר?
אני אדגיש ואומר שהשנה החיסון הוא גם לשפעת רגילה וגם לשפעת החזירים בזריקה אחת.מה דעתך?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסוו לשפעת בהריון - תגובה
ממליץ לבצע חיסון זה בכל שלב של ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאsool05/10/2010
שלום רב,
ביום 28.9 ביצעתי בדיקת בטא וזה יצא 82 ואתמול ב 4.10 חזרתי שוב על הבדיקה וזה יצא 1525 האם זה טוב והאם צריך לחזור שוב על הבדיקה בעוד כמה ימים ?
באיזה שבוע אני בערך נמצאת לפי בדיקת הבטא כי אני בהריון אחרי הפלה מה-21.8 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
ראשית מזל טוב. התוצאה טובה וקצב העליה תקין. יש צורך להמשיך ולעקוב אחר קצב הצמיחה ובהמשך לבצע אולטרהסאונד ראשון לתקינות ההריון
בהצלחה"
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלית פתח?לירן05/10/2010
שלום. האם שליה שמגיעה עד הפתח אך לא מכסה אותה בשבוע 32. האם זה אומר לידה רגילה לחלוטין או שיש סיכוי שבלידה פתאום יהיה צורך בקיסרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלית פתח? - תגובה
ד``ר אריה לידור05/10/2010שלוםלך
אם השליה מגיעה עד לפתח אין מניעה מלידה וגינלית. רגילה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברבת אל05/10/2010
שלום,
אני בשבוע 19+2 ורציתי לדעת האם זה הגיוני שאני מרגישה תנועות עובר בין 2-4 פעמים בשעה.כמו תחושה של פרפרים בבטן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר - תגובה
ד``ר אריה לידור05/10/2010שלום לך
ככל שמרבים לחוש בתנועות העובר הרי זה משובח.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיפוי עצמות בשלבי היריוןמאיה05/10/2010
שלום רב,
מחר נקבע לי תור למיפוי עצמות ואני יודעת לנשים בהיריון בדיקה זו אסורה.
בימים האחרונים אני ובעלי מנסים להיכנס להיריון (בודקת ע"פ בדיקות ביוץ)
שאלתי היא במידה ונקלטתי או אקלט בימים הקרובים להיריון האם זה מסוכן לבצע מיפוי עצמות מחר בשלבים האלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מיפוי עצמות בשלבי היריון - תגובה
רצוי להמנע מביצוע הבדיקה בהריון או בתחילתו של הריון פוטנציאלי כלומר החל מהביוץ המשוער. מציע שתבצעי את מיפוי העצמות ורק לאחר מכן תחדשי את נסיונותייך להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע שישילירון05/10/2010
היי,
הייתי השבוע אצל הרופא.
לפי מועד הווסת האחרון, ב 13.08.10 אני אמורה להיות בשבוע 7-8.
הרופא אמר שלפי גודל העובר אני בשבוע שישי.
הייתכן?
טרם נשמע דופק. האם ישנה סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע שישי - תגובה
בשבוע 6 צריך לראות כבר דופק עוברי. הייתי מציע לך לבצע בדיקת אולטרהסאונד נוספת בעוד מספר ימים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באים והולכים בישבן - שבוע 10מיקמיק05/10/2010
שלום רב ותודה מראש,
זהו הריוני השני ובהריון הראשון שלי סבלתי מכאבי בטן עד שבוע 16 (גזים + התרחבות של הרחם). בהריון זה אני סובלת מכאבי בטן מוכרים אך פחותים מהריוני הראשון, אבל בימים האחרונים אני מרגישה פתאום כאב באיזור עצם הזנב שאני מכירה רק מסוף ההריון כדמוי צירים.
נבדקתי לפני מספר ימים בשל כאבי הבטן ועשו לי US אבדומנילי לצפייה בדופק בלבד. האם כדאי לבדוק בצורה וגינלית משהו? האם כאבים אלה הם תופעה מוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באים והולכים בישבן - שבוע 10 - תגובה
מציע גם שתבדקי בדיקה גינקולוגית ובדיקת אולטרהסאונד לסקירת הרחם והשחלות ולא רק דופק לב העובר.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אן לא? דחוףאלמונית05/10/2010
אני נמצאת עדיין כמה ימים לפני האיחור בווסת, אמורה לקבל בשבת. ותוצאת ההורמון HCG הראתה על HCG<1.2
האם הבדיקה היא אמינה בכלל. או שצריך לבצע שוב?
בבקשה תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אן לא? דחוף - תגובה
רצוי לחזור על בדיקה זו בעוד כמה ימים. ערך זה הוא על גבול השלילי.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאמאי05/10/2010
קיבלתי היום תוצאה של בדיקת דם שעשיתי- ערך הבטא היה <5 האם זה אומר שאני בהריון?
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
זהו ערך נמוך מאד אך חיובי. יש צורך בבדיקות עוקבות . במידה שקיימת עליית ערכים משמעו הריון המתחיל להתפתח.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)