מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמאיה05/10/2010
שלום,
האם ניתן בהריון לעבור במתקן גילוי מתכת (קיים בתחנות רכבת, בתי חולים) האם זה עושה נזק לעובר?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אריה לידור05/10/2010שלום לך
אין כל סכנה בסריקת גלאי מתכות בכל שלב בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או לא?אלמונית05/10/2010
בין שבוע לשבועיים לאחר האולי הזרעה, תוצאת הבדיקת דם הראתה על
Beta Subunit, hCG mIU/mL < 1.20 מה זה אומר? האם ההורמון hcg קיים בגוף תמיד בכמות קטנה? גם ללא הריון?
אשמח לתשובה בהקדם שכן אני לא נשואה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון או לא? - תגובה
תוצאה זו שלילית. כלומר אינה מעידה על קיום הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע שביעי עם דימומים ללא הפסקהTal04/10/2010
האם זה יכול לפוגע בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע שביעי עם דימומים ללא הפסקה - תגובה
אנא פני לרופא שלך. עלייך להבדק בדיקה גינקולוגית לבצע אולטרהסאונד לתקינות ההריון ולבצע בדיקת פאפ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירהליאת04/10/2010
שלום. שבוע 32 ושלושה ימים. בסקירה נמצא מדד BOD מתאים לשבוע 30 ושלשוה ימים. האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה - תגובה
פער זה תקין. יש להמשיך ולעקוב אחר מדד זה ואחרים כדי לראות שפער שה אינו הולך וגדל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים להריוןיפית04/10/2010
שלום,
ברצוני לדעת הם יכול להיות מצב שאני בהריון למרות שקיבלתי מחזור לפני שבוע?? משום מה אני סובלת כבר שבועיים מבחילות , בטן נפוחה ועייפות נוראית....
הבנתי שיש כאלה שלמרות שהן בהריון עדיין היה להם דימומים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים להריון - תגובה
מציע שתבצעי בדיקת דם להריון. במידה ושלילית התייחסי לדמום זה כאל וסת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימת דם בחבל הטבורסיגל04/10/2010
שלום רב,
אנ בשבוע 36 , היום עשיתי הערכת משקל , נאמר לי שהערכה מתאימה לשבוע 36 , וסיכום הבדיקה מופיע : S/D 3.2
מה זה אומר ? אני מאד בלחץ , האם משהו בזרימת הדם לא תקין ?
אודה מאד על תשובה מהירה
תודה, סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון שאלה
סיגל04/10/2010אני בשבוע 38 ולא 36 , היום עשיתי הערכת משקל והנתונים יצאו קטנים לגיל ההריון :
bpd 90
hc 324
ac 325
fl 70
יחס בטן ראש 99
יחס בטן ירך 21
לפי הנתונים ההריון מתאים לגיל 36.2
משקל 2892
שיליה - דרגה 2
סיכום בדיקה : 3.2 S/D
מה הנתונים אילו אומרים , האם זה מדאיג ?
אודה מאד על תשובה מהירה.
בברכה , סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרימת דם בחבל הטבור - תגובה
ערך זה הינו בגבול העליון של התקין. מציע לחזור על בדיקה זו כעבור שבועיים.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה....שואלת04/10/2010
יש לי איחור של 4 ימים.
הבטן שלי נפוחה. ל
פני שבוע הרגשתי לכמה ימים כאבי מחזור [שלא הגיע ..]
לעשות בדיקת הריון ביתית? לחכות?
בדיקת דם?
אם הריון = בטן נפוחה כל כך מוקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה.... - תגובה
מציע שתבצעי בדיקת דם להריון.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהחלי04/10/2010
מצורפת תוצאת הבדיקה שלי ?
לא הצלחתי להבין מה זה אומר על הטפיל שיכול להיות מועבר מהחתולים שלי.... האם חליתי בעבר ?
האם ההריון שלי מתאים לשבוע שלישי, שזה השבוע שאני חושבת שאני ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
על פי בדיקת הדם את אכן בתחילת הריון. רצוי להמשיך ןלעקוב אחר קצב צמיחת הביטא. אינך מחוסנת לטוקסופלזמה ולכן רצוי לא להיות במגע עם חתולי רחוב או כאלה ללא מעקב וטרינרי הולם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה מה המספר אומרא04/10/2010
שלום רב,
קיבלתי היום את תוצאות בדיקת ההריון ואני רוצה לוודא שהבנתי את התשובה
שם הבדיקה - HCG-B Quantitative (B)
תוצאה - IU/l 3613
האם זה אומר שאני בוודאות בהריון?
באיזה שבוע אני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, את בהריון
מקיי05/10/2010תחשבי את השבוע לפי מועד וסת אחרון.
או אצל הרופא שייקבע בוודאות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה מה המספר אומר - תגובה
ד``ר אריה לידור05/10/2010שלום לך. בדיקת הריון זו חיובית כלומר מעידה על היותך בהריון. פני לבדיקת רופא ולבצוע אולטרהסאונד ראשוני.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר שבוע 24איילת04/10/2010
שלום רב,
אני בשבוע ה-24 להריוני וכבר כ-3 שבועות אני מרגישה את תנועות העובר, העניין שיש ימים בהם אני מרגישה את תנועותיו בחוזקה ובתדירות גבוהה מאוד ויש ימים בהם התנועות הן חלשות יחסית, האם זה דבר טבעי או שמא צריך ללכת להבדק ?
האם זה מוקדם להתחיל לעשות מעקב תנועות עובר ?
אודה לתשובה
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי אני לחוצה
איילת05/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות עובר שבוע 24 - תגובה
תנועות העובר משתנות בעוצמתן ובמועד הופעתן לאורך ההריון. כל עוד את מרגישה תנועות אלו (ללא קשר לאיכותן) זהו סימן לתקינות ההריון. רצוי לעקוב אחר קים תנועות אלו 2-3 פעמים ביום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MP3תהל04/10/2010
שלום רב
אני בשבוע 20 להריון ורציתי לדעת האם מותר לשהשתמש במהלך ההריון במכשיר MP3.
אני לא יודעת אם העובר שומע ואולי זה מפריעה, אני יודעת שזאת שאלה מוזרה אבל לא הייתי רוצה לעשות שום דבר שיציק לעובר.
תודה מראש
תהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MP3 - תגובה
אין שום סיכון בשימוש במכשיר. האזנה נעימה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר-דחוף מאדדדדדטלי04/10/2010
שלום רציתי להתייעץ איתכם אם כדאי לי לעשות בדיקת מי שפיר ,עשיתי את הבדיקה המשולשת(שקיפות עורפית+חלבון עוברי+אינהבין A ) והתשובות שקבלתי הם
לפי גיל ושש בדיקות 1:6400
לפי הגיל בלבד 1:440
ועוד על תשובות הבדיקות
PAPA-A 3.48 MOM 0.89
AFP 43.2 MOM 1.06
HCG 65.9 MOM 2.07
UE3 1.18 MOM 1.08
INHIBIN-A 326 MOM 1.55
NT 0.9 MOM 071
ברצוני לציין שבלידה עצמה אני יהיה בת 34 ו 10 חודשים
האם אתם ממליצים לי לעשות בדיקת מי שפיר ע"פ הבדיקות הנ"ל אני מאד חוששת בגלל הגיל שלי ,כרגע אני בשבוע 18* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר-דחוף מאדדדדד - תגובה
ד``ר אריה לידור04/10/2010שלום לך
על פי שקלול כל הבדיקות אינך בסיכון מוגבר . יחד עם זאת בדיקת מי השפיר מדויקת יותר מכל סך הבדיקות שבצעת ולכן לשקולך באם לבצע או לא לבצע בדיקה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים של הריוןסקרנית04/10/2010
קיימתי יחסי מין עם בעלי 14 ימים לאחר קבלת הווסת.
יומיים למחרת התחלתי להרגיש בחילה, צרבת, כאבי מחזור, עייפות ורגישות בפטמות. האם סביר להרגיש את הסימפטומים הנ"ל יומיים לאחר קיום היחסים?
הווסת הבאה צריכה להיות עוד שבוע. האם ניתן כבר לבדוק הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים של הריון - תגובה
בדיקת ההריון יכולה להיות חיובית כבר מהיום ה 10 מהביוץ כלומר כשבוע לפני מועד הוסת הצפוי (בהנחה שמחזורי הוסת סדירים. ) ממליץ אבל להתאזר בסבלנות ולחכות לוסת ורק במידה ולא יגיע לבצע בדיקה זו
בהצלחה
דר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא-דחוףחלי04/10/2010
הי
תוצאות בדיקת הבטא שלי היום היו 17 .
אני ביום ה28 למחזור לאחר החזרת 2 עוברים ב 22.9 .
לאחר ההחזרה הזרקתי 2 זריקות של פרגניל ברווח של יומיים מזריקה לזריקה. כלומר אחת ב24.9 ואחת ב27.9 . ואני מטופלת בקרינון כל היום מאז ההחזרה.
בטיפול ההורמונלי לא הגבתי להרומונים (גונאל ומונפור) כנראה בגלל אנדומטריוזיס שכנראה יש לי בשחלה (גילו לאחר ששאבו זקיק משם), האם יכול ליהיות שהתוצאה היא בגלל שאריות הורמונים -למרות שלא הגבתי להורמונים במשך הטיפול.
מה זה מעיד על תוצאות הטיפול? יש סיכוי להריון?
בסערת רגשות ומבקשת תשובה מהירה...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא-דחוף - תגובה
אני מקווה שאת אכן בהריון. כדי לדעת זאת עלייך לבצע מעקב ביטא ולראות שהערכים אכן עולים. פרגניל יכול לתבטא בתוצאת ביטא חיובית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברמאיה04/10/2010
שלום
אני בהריון שני שלי שבוע 28 ורציתי לשאול לגביי תנועות העובר
אני מרגישה תנועות אך הן חלשות וצריך ממש להיות מרוכזים כדי להרגיש אותם(רק בערב אני שוכבת על הצד ומרגישה תנועות קצת יותר חזקות )
בהריון הראשון שלי התנועות של העובר היו ממש חזקות שאף הבטן שלי זזה בכל שעות היממה
השאלה שלי היא האם משנה איכות התנועות או מה שחשוב זה שיש תנועות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר - תגובה
בשבוע זה החשוב להרגיש את תנועות העובר ולא את עוצמתן. כך אכן צריך לעקוב אחר התנועות בהיותך במנוחה ומרוכזת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)