מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי שריריםנעמה10/10/2010
שלום
אני בשבוע 32
בשבועיים האחרונים יש לי כאבי שרירים כמו התכווצויות שרירים
זו לא התכווצות חזקה של שריר אחד מסויים אלא תחושה כללית שכל השרירים בגוף (גם בידיים וגם ברגליים) מתאמצים עם כל פעולה קטנה
חוץ מזה אני מרגישה עייפות גדולה (למרות שבבדיקת דם שעשיתי לפני 3 שבועות יצא המוגלובין 11)
מה ניתן לעשות עם כאבי השרירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים - תגובה
ד``ר אריה לידור10/10/2010שלום לך
פני להבדק אצל רופא המשפחה. כמו כן אמליץ לך לבצע TSH כמדד לפעילות התקינה של בלוטת המגן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוהנתי10/10/2010
שלום רב, יש לי פרולקטין 786, הופנתי לרופא מומחה. אני מבינה שזה אומר שיש לי שיבוש בביוץ, האם זה אומר שכרגע אני לא יכולה להיכנס להריון? איזה טיפול יש להוריד את הפרולקטין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין גבוה - תגובה
ערך הפרולקטין מעט גבוה המנורמה בהנחה שבוצע לאחר ערנות של 3 שעות. מכיוון שערך זה גבולי הייתי מציע לך לחזור על בדיקה ז ו בתנאים אופטימליים. במידה והערך שוב מוגבר יש להתחיל בטיפול תרופתי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נתי10/10/2010הבדיקה אכן בוצעה לאחר ערנות של 3 שעות. האם טיפול תרופתי אמור לאזן את ההורמון? האם כרגע אינני יכולה להיכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הביוץמיכל10/10/2010
המחזור האחרון שלי התחיל ב5.9. יש לציין שהמחזור שלי לא סדיר בכלל (לפעמים גם יותר מ40 יום).
ביצעתי בדיקת ביוץ כל יום מהיום ה 14, ואתמול גיליתי תשובה חיובית. האם זה הגיוני שאני מבייצת זמן כ"כ רב אחרי המחזור? (בערך ביום ה 34)
האם זו תופעה מוכרת שבמחזורים ארוכים במיוחד הביוץ מתרחש בזמן זה?
אודה לתשובה מהירה. רוצה לנצל את היום...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע שלי
לילי10/10/2010קיימיתם יחסים לאורך כל החודש ללא קשר לבדיקות ביוץ?
באופן עקרוני, בדיקות ביוץ בודקות רמת הורמון כמו בדיקת הריון, אולי את בהריון?
לא נראה שביוץ יהיה ביום ה-34...
ובכל אופן הביוץ מגיע 24 שעות אחרי שהבדיקת ביוץ חיובית... שימי לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אשמח גם לתשובה מגורם מקצועי
מיכל10/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן הביוץ - תגובה
התייחסי לתוצאת הביוצית החיובית. כפי שהוסת לא סדיר כך גם הביוץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בהריוןסיון10/10/2010
נטלתי קלונקס בשבועייםהראשונים להריון, הפסקתי מיד עם התוצאה החיובית.מה הסיכויים ומה הסיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהריון - תגובה
קלונקס נחשבת לתרופה בטוחה יחסית. אם כי המידע לגביה מוגבל. אף על פי כן ממליץ להתייעץ עם הפסיכיאטר לגבי הצורך המשך לקיחתה
בהצלחה
ד"ר אירה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאסיגל10/10/2010
מחזור 7/9 - בטא ביום א' 3/10 94, יום חמישי 7/10 730, האם תקין?
זה הכפלה יותר גבוהה מ-2...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
צמיחה תקינה של ערכי ביטא. עלייך להמשיך ולבצע מעקב
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל10/10/2010
שלום,
אני בשבוע 35+1 ובדר"כ אחרי קיום יחסים מתחיל לי כאבים כמו דקירות לכמה רגעים ואז מפסיק וחוזר שוב ככה כמה פעמים הכאבים הולכים ובאים האם זה צירים?? ולמה דווקא אחרי קיום יחסים?
עשיתי בדיקת שתן והתוצאות: מה זה אומר? ואם קשור לכאבים?
עשיתי בדיקת שתן והתוצאות: מה זה אומר? ואם קשור לכאבים?
לבדיקת Urine Culture Vitek
Escherichia coli
גדול מ- 100,000 CFU/ml
לבדיקת All isolates&sensitivity
1 VitekAntibiotics
S Amikacin
S Amoxicillin/CA
S Ceftriaxone
S Cefuroxime - Axetil
S Cephalothin
S Ciprofloxacin
S Ertapenem
S Gentamicin
S Imipenem
S Nitrofurantoin
S Ofloxacin
S Piperacillin/Tazobactam
S Trimethoprim/Sulfa
Legend: R=Resistence, I=Intermediate, S=Sensitive, N=Negative, P=Positive
ESBL- Positive מצביע על מנגנון עמידות לאנטיביוטיקות מסוג
?- lactams
coli - (1)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יש לך זהום בדרכי השתן. פני לרופא שלך לקבלת טיפול אנטיביוטי מתאים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סיגל10/10/2010הרופאה עובדת רק ביום שלישי האם בנתיים זה יכול לפגוע בעובר?
יכול להיות שיש לי את זה כבר כבר מעל חודש כי לפני יותר מחודש עשיתי בדיקת שתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין בהריוןדידי10/10/2010
שלום, התחלתי לקחת אלטרוקסין - שבוע 6, בהוראת הרופאה ,לאחר שTSHהיה- 4.1
האם יש טעם להמשיך ולקחת אלטרוקסין ברמה שכזו?
והאם זה יכול לפגוע בעובר?
תודה
דידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין בהריון - תגובה
אלטרוקסין בטוח בהריון. יש להמשיך כל עוד יש בו צורך. יש להמשיך ולעקוב אחר ערכי TSH ולטפל בהתאם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץדנה10/10/2010
שלום,
בתאריך 08.10 היו לי הפרשות של דם (לא חומות, ממש הפרשות דם) במהלך כל היום, אך רק למחרת 09.10 זרימת המחזור היתה ממש חזקה, ממתי להחשיב את המחזור לצורך ביוץ
מתאריך 08 או 9 לחודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
החל מהיום הראשון כלומר 08
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחם?הדס09/10/2010
שלום
לפני כ8 חודשים התגלה אצלי הריון מחוץ לרחם.
מאז כל פעם שהביוץ היה בצד השחלה שבה כביכול היה ההריון החוץ רחמי חשתי בכאבים דומים לאלו שהיו כאשר התגליה ההריון מחוץ לרחם - וכך כל פעם שחשתי בכאב ידעתי שאני מבייצת.
לפני 3 שבועות חשתי שוב בכאב ולאחר בדיקת ביוץ ראיתי כי אני אכן מבייצת.
היום עשיתי בדיקה ביתית והיא יצאה חיובי:)
אני חוששת מאוד מפני הריון נוסף מחוץ לרחם מאחר ואני יודעת כי הביוץ התרחש בשחלה שגרמה לי צרות בסיבוב הקודם.
כיצד הכי נכון שהנהג? איך אוכל לדעת שההריון תקין ולא תקוע שוב?
אשמח לתשובתך מאוד!
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון
נטלי09/10/2010היי הדס
גם אני עברתי בפברואר הריון מחוץ לרחם והוצאת חצוצרה שמאל בעקבות כך לפני חודשיים גיליתי שאני בהריון ומיד הלכתי לאולטרסאונד אומנם כל פעם אמרו לי שזה עדיין מוקדם כי לא רואים כלום אבל הרופאים לא לוקחים סיכון שוב ביצעו לי לפחות פעם בשבוע בדיקת אולטרסאונד לבדוק האם ההריון תקין גם שהיה לי כאבים הגעתי למיון גם שם אמרו לי שלא לקחת סיכון ועל כל כאב להגיע לבדיקהלא ויתרתי עד שאמרו לי שזה תקין זה תקופה מאוד חשובה על מנת למנוע את ההריון הלא תקין הזה שוב אל תיקחי סיכון פשוט תגיעי מחר לרופאת נשים תספרי לה את העבר שלך והיא כבר תנחה אותך
שיהיה בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון מחוץ לרחם? - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/10/2010יש לבצע בדיקת דם כמותי אחת ליומים
במידה ותוצאת הבדיקה מכפילה את עצמה סביר להניח שההרעון תוך רחמי.
אפשרות שניה להמתין כשבוע של האחור ולבצע USלוודא שאכן מופיע שק הריוני תוך רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינה לא מפוסטרת בהריוןהילה09/10/2010
שלום רב,
אני בהריון שבוע 28.
אתמול אכלתי גבינת פטה בלי לדעת שאינה מפוסטרת.
רציתי לדעת : אם לא מתפתחים תסמינים של קלקול קיבה - האם יש חשש לעובר או צורך בבדיקות דם לשלילת זיהומים.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינה לא מפוסטרת בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/10/2010אין כל סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באגן+ טיפת חלב= חשוב!!!קרן08/10/2010
שלום, שמי קרולין בת 32 וברצוני לברר:
אני בשבוע 21(הריון ראשון) ולאחרונה כשאני יושבת או שוכבת קשה לי לקום ולדרוך על רגל ימין יש לי כאבים עזים באגן וברגל רציתי לדעת אם זה קשור להריון?
איזו משחה מותר לי למרוח?
2. אני במעקב פעם בחודש אצל רופאת הנשים (יש ברשותי את כל הניירת ותוצאות הבדיקות) לא מעוניינת לפתוח תיק בטיפת חלב האם זו חובה?
לטיפולכם אודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באגן+ טיפת חלב= חשוב!!! - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/10/2010כאבים עזים לא צריכים להיות כלל בהריון .עליך להבדק קודם לפני מריחה של תרופה כלשהיא.
אין כל חובה לבקר בטיפת חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר הביומטרי הראשון - תאום נעלםשירן08/10/2010
שלום,
אני בת 31, ביצעתי שקיפות עורפית שתוצאתה הייתה 1.4 מ"מ והסיכון משוקלל 1:3694
חשוב לציין שבשבוע 8 נצפה שק הריון נוסף, עם קוטר עובר מזערי, ללא דופק (סנדרום התאום הנעלם)
רציתי לדעת מהי המלצתכם בנוגע לבדיקה שמבוצעת אחרי השקיפות - בדיקת הסקר הביומטרי הראשון, האם כדאי לבצע ומהם ההשלכות במידה והתוצאות יוצאות לא טובות, שכן הבנתי כי הימצאותו של שק הריון ועובר נוסף (ללא דופק) עלולים לעוות את התוצאות.
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר הביומטרי הראשון - תאום נעלם - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/10/2010יש לבצע את הבדיקה תוך התחשבות בהעלמות התאום הנעלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 39noa08/10/2010
שלום,אני בשבוע 39 השבוע היה לי צhרים שהופסקו היתי במיון של מכבי אמרו לי שיש לי פתיחה של 2 וזה עדיין לא לידה שאני ימתין לצירים סדירים בנתיים אין לי צרים סדירים יש לי לעיתים ציר פעם בשעה שעתיים במיוחד בלילה , כמה זמן יכול להמשך המצב הזה של פתיחה 2 וצירים לא סדירים .
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 39 - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/10/2010שלום.
ממליץ שבכל מקרה תגשי לבדיקה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפות חומץ וכניסה להריוןקרין08/10/2010
שלום רב, לאחר מקרים חוזרים של פטריה בנרתיק הרופא המליץ לי לבצע שטיפות וגניליות עם חומץ תפוחים. האם הדבר עלול לפגוע בניסיונתיי להרות ? האם כדאי להימנע משטיפות אלו לאחר קיום היחסים ?
אשמח לתשובתכם
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
יעל08/10/2010שלום,
רוצה להוסיף לאותה שאלה, מה בנוגע לשטיפה עם סודה לשתיה לגבי כניסה להריון?האם כדי לעשות שטיפות בימי הביוץ?ולמה יש רופאים שממליצים על חומץ וכאלה על סודה, זה בסיס וזה חומצה, אז מה בעצם יהרוג את החיידקים/פטריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטיפות חומץ וכניסה להריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/10/2010כדאי להמנע לפני ואחרי קיום יחסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון לאחר הסרת פוליפאורחת08/10/2010
שלום,
לפני כשבוע הסירה לי רופאת הנשים שלי פוליפ מצוואר הרחם. נאמר לי שזה נראה שפיר ונשלח לבדיקה.האם עליי לחכות עם הניסיון להרות?, האם יש פרק זמן מומלץ בו לא כדאי להכנס להריון?
תודה אורחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון לאחר הסרת פוליפ - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/10/2010שלום.
הוצאת פוליפ שפיר אינה הוראת נגד לכניסה להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)