מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילייה קדמית נמוכהליבי06/01/2010
שלום ,
אני בשבוע 22.6, כמו כן בשבוע 16.5,ביצעתי סקירה מוקדמת שם נאמר כי השילייה קידמית נמוכה שמכסה חלקית את הפתח .
אתמול עשיתי סקירה מאוחרת ושם נמסר כי השיליה עדיין קידמית ונמוכה וכי בקמה תחתון איזור של המטומה ישנה 30*17 מ"מ ושהמיקום הסופי אינו ברור
כמו כן אני רוצה לציין כי מידי יום יש לי לחצים בבטן התחתונה ובמותן תחושה כאילו זה נתפס לי
אשמח לקבל בבקשה הסבר לתוצאות הבדיקה ומה ההשלכות של זה אם קיימות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילייה
ד``ר איילון לחמן07/01/2010ללי שלום.
מיקום שיליה נמוך המכסה פי הצואר,יש לו השלכות על צורת הלידה.יש לעקוב כמובן.ההמטומה ללא משמעות מיוחדת אם אינה גדלה. נקוה שלא יהיה דמם חיצוני.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום בשליש הראשון - לעשות מי שפיר?שרון06/01/2010
שלום רב
שמי שרון ואני בשבוע ה-17 להריוני הראשון.
בשבוע ה-7 חליתי במחלה ויראלית והיה לי חום במשך כ - 8 ימים. החום הגיע לטמפ' של 9.6 (האקמול הפסיק להשפיע ובביה"ח קיבלתי טמיפלו).
בסקירה הראשונה שנערכה אצל מומחה בעל שם, לא נמצאו ממצאים חריגים. כך גם בשקיפות.
אני עושה את בדיקת החלבון העוברי בשבוע הבא (18) ושאלתי היא:
עד מתי אפשר לבצע בדיקת מי שפיר?
האם כדאי לי בכל מקרה לעבור את מי השפיר, גם המידה החלבון יוצא תקין?
בתודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר.
ד``ר איילון לחמן07/01/2010שרון שלום.
לא ציינת את גילך בנושא בדיקת מיהשפיר. מבחינת הזמן,אין בעצם הגבלה.תאמי והתיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתיעל06/01/2010
אני מתלבטת האם לבצע סקירת מערכות מוקדמת דרך הקופה או באופן פרטי - ידוע לי שבסקירה פרטית, סורקים יותר איברים אך שאלתי היא: האם במהלך סקירת מערכות באופן פרטי, בודקים איברים מהותים שאינם נסקרים דרך קופת חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
ליבי06/01/2010היי יעל ,
מנסיוני ממולץ את הסקירה המוקדמת פרטי שאם חלילה יש ממצא לא תקין יעלו עליו מוקדם מאשר מאוחר , אני כבר בשלב של אחרי המאוחרת דרך הקופ ולכן אני ממליצה בפרטי את
המוקדמת
בהצלחה ובשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה.
ד``ר איילון לחמן07/01/2010ליעל שלום.
גם הסקירה המוצעת בקופה מבוצעת עי אנשים מהימנים ועפ פרוטוקול הגינקולוגי.להחלטך באיזו צורה לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשבוע 7שש06/01/2010
שלום רב.
שבוע 7+2 ,נצפה דופק עוברי.
ישנו דימום א חזק אך לא נעים,מה הסיבות לדימום בשבועות הראשונים להריון?כמו כן מתי אמור להפסק.
כמו כן הנני בעלת RH-קבלתי חיסון אנטי D-בשבוע 7
למרות שבהריונות קודמים קבת בשבוע 28+מיד אחי הלידה)
האם זה בסדר?ושוב מה הסיבה לדימום ומתי אמור להפסק?
תודה
ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר איילון לחמן07/01/2010שלום.
יש פרקים שלמים בספר על סיבות לדימום בשבוע 7 להריון. החשוב שיעבור בשלום.גם חשוב שקיבלת את הזריקה של ה-ANTI-D.זה אגב לא במקום הזריקה של שבוע 28,אלא בנוסף.שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבן ובטן נפוחהאני06/01/2010
הי שלום
אני בשבוע 5 ועוד 6 ימים
אני כבר מרגישה נפוחה ורואים כבר בטן.
האם זה הגיוני?????? (אני אחרי טיפול IVF)
ושאלה שניה
כבר יומיים יש לי צרבות אחרי ארוחת הבוקר
האם זה קשור להריון??????
תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
ד``ר איילון לחמן07/01/2010שלום.
הבטן הנפוחה יכולה להיות תוצאה של ההורמונים.הצרבת ברת טיפול. התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס ואגינלידואגת05/01/2010
שלום,
אני נמצאת בשבוע 30 להריון.
יש לי הרפס שמופיע באיזור הואגינלי (נדבקתי לפני ההריון), לפעמיים הוא מתפרץ גם באיזור פי הטבעת ולא בפות.
הרופא המליץ לי על כדורי זובירקס למניעת ההתקפים על מנת שאוכל ללדת ואגינלי.
הבנתי שהכדורים לא מונעים לגמריי הופעת התקף.
אני ממש מבולבלת לא יודעת מה להחליט, הרופא אמר לקחת מעכשיו את הכדורים אך אני ממש מסתייגת כי איני אוהבת כימיקלים.
מה לעשות? המחשבה על קיסרי מזעזעת אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
מתעניינת12/01/2010ואם אפשר גם לדעת אם נטילת חומצה פולית לפעמיים בחודשים מתקדמים עלול להזיק?
פשוט יש לי תוסף של וימטין B12 יחד עם פולית במציצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס
ד``ר אריה לידור13/01/2010שלום לך
ראשית ניתוח קיסרי יבוצע אך ורק אם קיים נגע ברור או פעיל סמוך ללידה. בהיותך חשופה להרפס עו לפני הריונך זה סיכווי העברת ההרפס לעובר נמוכה. ליתר בטחון מומלץ לנתח כאמור במקרה של הרפס נראה או גלוי.
כדי להפחית את התפרצות ההרפס סמוך ללידה ולכן בכדי להמנע מניתוח קיסרי רצוי טיפול מניעתי בוולטרקס החל משבוע 36. מטיפול זה אין נזק לעובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - האם תקין?שרון05/01/2010
שלום, אני נמצאת בשבוע 6. הרופא שלח אותי לבצע בדיקת דם. הייתי רוצה לדעת האם הבדיקות תקינות. תודה
GLUCOSE 89.65 MG/DL ( 65.00- 100.00) (.....*...)
WBC 8.10 K/UL ( 4.00- 10.00) (.....*...)
NEUTROPHILS 5.60 K/UL ( 1.80- 6.60) (......*..)
NEUTROPHILS % 68.70 % ( 46.00- 68.00) (.........)*
LYMPHOCYTES 1.56 K/UL ( 1.10- 3.50) (.*.......)
LYMPHOCYTES % 19.30 % ( 15.00- 45.00) (*........)
MONOCYTES 0.90 K/UL ( 0.08- 0.90) (........*)
MONOCYTES % 11.10 % ( 2.00- 9.00) (.........)*
EOSINOPHILS 0.02 K/UL ( 0.00- 0.60) (*........)
EOSINOPHILS % 0.23 % ( 0.00- 6.00) (*........)
BASOPHILS 0.06 K/UL ( 0.00- 0.15) (...*.....)
BASOPHILS % 0.69 % ( 0.00- 1.50) (...*.....)
RBC 3.98 M/UL ( 3.90- 5.40) (*........)
HEMOGLOBIN 12.80 G/DL ( 12.00- 16.00) (.*.......)
HEMATOCRIT 36.70 % ( 35.00- 45.00) (.*.......)
MCV 92.20 FL ( 80.00- 98.00) (.....*...)
MCH 32.20 PG ( 27.00- 33.00) (.......*.)
MCHC 34.90 G/DL ( 32.00- 35.50) (......*..)
PLATELETS 255.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (...*.....)
MPV 9.10 FL ( 6.50- 11.50) (....*....)
RDW 13.10 % ( 11.00- 16.00) (...*.....)
BL.GR.-RH A RH POSITIVE
URINE-CULTURE STERILE CULTURE
SG 1.02 SG
LEUCOCYTES UR. NEGATIVE
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 7.00
PROTEINE UR 20.00 MG/DL
GLUCOSE URINE NORMAL MG/DL
KETONES 150.00 MG/DL
UROBILINOGEN NORMAL MG/DL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES NEGATIVE
HCV ABS NEGATIVE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר אריה לידור05/01/2010תוצאות הבדיקות תקינות. על פי בדיקת השתן נראה כי אינך שותה מספיק.
לרוויה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאאני05/01/2010
שלום
אני בשבוע 5+2
ב- 31.12 עשיתי בטא והיה 4780
היום 5.1 עשיתי שוב ויצא 14212.4
האם העליה תקינה או היה צריך לעלות קצת יותר????
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
ד``ר אריה לידור05/01/2010שלום לך
קצב עליית ערכי הביתא נראה תקין. הייתי מציע שבצעי אולטרהסאונד ראשון כבר בשבוע הבא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהיעל05/01/2010
שלום,
אני בת 31, שבוע 6 להריון. הריון ראשון.
עשיתי בדיקות והתוצאה היתה:
COOMBS INDIRECT = חיובי
RH - חיובי
סוג הדם שלי הוא O פלוס.
התבקשתי לחזור על הבדיקה. מה זה אומר, ד"ר? אני מאד חוששת מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר COOMBS
ד``ר אריה לידור05/01/2010שלום נירה
ראשית מציע שתבצעי בדיקת בקורת כדי לוודא שאין מדובר בטעות מעבדה. . במידה וגם בבדיקת הבקורת התוצאה תהיה חיובית פרוש הדבר שקיימים נוגדנים בדמך כנגד מרכיב מסוים שעל פני הכדוריות האדומות. האם קבלת ערוי דם בעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה לבדיקת דםיעל05/01/2010
שלום, אני בשבוע 24 להריון ובבדיקת דם שעשיתי היום ערך Lymphocytes % היה נמוך במיוחד
15.9 כאשר הערכים הם בין 22 ל-44.
מה זה אומר?
אשמח לקבלת תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוציטים
ד``ר אריה לידור05/01/2010שלום יעל
אין לפני את תמונת בדיקת הדם השלמה שבצעת. מכל מקום אופייני להריון ערך לימפוציטים נמוך.
ממליץ לבדדוק את ספירת הדם הלבנה במלואה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים בהריוןגלית05/01/2010
אני בת 34 ובסוף השבוע ה - 9 להריוני. הרופא שלי אמר שלאור תוצאות בדיקות הדם, שהיו טובות, אני לא צריכה לקחת - לא חומצה פולית ולא ברזל, האם הוא צודק? יש לציין שמייד כאשר גיליתי שאני בהריון (שבוע 7) לקחתי חומצה פולית, איתה אני ממשיכה גם עכשיו (למרות שהרופא אמר שלא צריך). האם זה הדיוני לא לקחת כלום? האם להפסיק עם החומצה פולית ?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
ד``ר אריה לידור05/01/2010שלום גלית
כעקרון מומלץ ליטול חומצה פולית (מניעתית) לפחות 3 חודשים לפני ההריון ( במידה ומתוכנן) ועד לשבוע ה 12 .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לרופא לסקירה המוקדמתדניאלה05/01/2010
שלום,
מישהי מכירה את פרופ' טפר?
האם הוא ממולץ לסקירה ראשונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן אני עשיתי אצלו.
שירלי05/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לחכות לתור?אורית05/01/2010
שלום, אני בת 25 ולפני יומיים גיליתי לשמחתי שאני בהריון. ההריון הוא הריון ראשון.התקשרתי לקבוע תור לרופאת נשים והתור שקיבלתי הוא לעוד שבועיים! רציתי לדעת אם זה בסדר לחכות עד למועד התור או שיש משהו שעליי לדעת כבר עכשיו.מאחר וזה הריון ראשון אני לחוצה ורוצה לדעת אם זה בסדר להמתין עד לתור או שלא. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ראשון
ד``ר אריה לידור05/01/2010שלום אורית
מזל טוב. אין צורך להלחץ. יכולה להגיע לבקורת ראשונה במו8עד שנקבע לך
המשך מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv בשבוע 32גלי05/01/2010
שלום רב,
אני בשבוע 32 להיריון ונכון לבדיקה לפי בדיוק לפי חודש אני CMV שלילי כעת ושלילי בעבר.
כל כך נשמרת ..כל כך חוששת מהדבקה ראשונית...
ביום שבת האחרונה , הייתי עם תינוקת שכרגע "חשודה" בהידבקות ב CMV - היא הראתה סימני מחלה קלים , אז דאגתי לא להתקרב...לא להרים ולא לנשק...וגם שהינו באוויר הפתוח בחוץ כל הזמן...
1. האם ככה בכל זאת אפשר להידבק??
2. היום כבר עשיתי בדיקת CMV (עוד אין לי תשובה) ומתי כדאי לי לחזור על הבדיקה?
3. במקרה אני מרגישה חולה קצת היום...אולי בכלל קשור לחיסון שפעת חזירים שעשיתי אתמול..
4. האם יש בשבוע כזה סיכון לעובר בהדבקה ראשונית של CMV?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד``ר אריה לידור05/01/2010שלום גלי
חשיפה לCMV אפשרית כמובן בכל שלב בהריון. נהגת נכון בזאת שבצעת סקר נוגנידם לCMV.
המתיני לתוצאות והוועצי עם הרופא שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עכשיו??אחת05/01/2010
המחזור איחר לי בכמה ימים, עשיתי בדיקה וגיליתי שאני בהריון...
מה השלב הבא??????
זה הריון ראשון שלי, אז תודה על הסבלנות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ראשון
ד``ר אריה לידור05/01/2010שלום לך
מזל טוב.
צרי קשר עם הרופא שלך לבדיקה ראשונה והתווית מעקב ההריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך דווקא רופא נשים?
אחת06/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)