מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור לאחר הפסקת הנקהאפרת 2817/01/2010
שלום,
1. לפני כשולשה שבועות הפסקתי להניק ( הנקה מלאה שנמשכה חצי שנה), השבוע הופיע לי דימום קל מאוד שנמשך יום אחד בלבד ( לפני ההריון המחזורים היו סדירים ונמשכו כשישה ימים).
האם זה תקין? מתי אני אמורה לקבל מחזור? האם המחזור הראשון אמור להיות רגיל?
2. אנחנו מעוניינם בהריון נוסף, האם יש דרך לדעת את מועדי הביוץ גם אם עדיין לא קיבלתי מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה
ד``ר אריה לידור17/01/2010שלום לך אפרת.
הוסת הראשון לאחר הפסקת הנקה מופיע כ4-6 שבועות לאחר ההפסקה ( בהנחה שהוסתות היו סדירות לפני כן) ייתכן ודמום זה אותו את מתארת הוא אכן הוסת הראשון. בד",כ הוסת הראשון ואפילו השני לאחר הפסקת ההנקה לא נראים כוסת אופיני.
המתיני לראות את סדירות הוסתות העתידיים והתכווני בהתאם
בהצלחה.
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים מי עבודה בזמו הריוןmimi17/01/2010
שלום?
אני עובדת במקום העבודה שלי חודשיים ושבועה והודאתי להם שאני בהריון בשבועה 19
למחרת פיטרו אותי בשם קיצוץ עובדים ואני עובדת דרך כוח אדם השאלה האם אני יכולה לתבועה
אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה פורום בענייני רפואה
אלונה17/01/2010אני מתמחה במשפטים ואני יכולה להגיד לך שזה אסור. את יכולה לפנות למשרד התמ"ת לאחראית על עבודת נשים ואת בהחלט יכולה לתבוע אותם כי אסור להם לפטר אותך! הם חייבים אישור מהתמ"ת לפטר אותך ולהוכיח שאין קשר בין הפיטורין לבין ההריון. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווה בהריוןרוית16/01/2010
שאלתי היא האם מותר לעשות שעווה בהריון (אני בשליש הראשון) ובמיוחד האם מותר לעשות שעווה בבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני רוצה לדעת
יעל17/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותר... בוודאות!
אלונה17/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה ארוכה בהריוןעינת16/01/2010
שלום!
אנחנו חושבים לטוס לתאילנד באמצע החודש החמישי להריון (רק לאיים בטיסה דרך בנגקוק).
רציתי לברר האם טיסה ארוכה (עם עצירת ביניים באירופה - זו הטיסה הכי נורמלית שמצאנו) יכולה לסכן את העובר?
מדובר על טיסה של 6 שעות + שעתיים עצירה + טיסה של כמעט 12 שעות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה ארוכה בהריון
ד``ר אריה לידור17/01/2010שלום עינת
כעקרון טיסה וגם אם ארוכה הינה בטוחה להריון לעובר ולאשה. הכל בתנאי והבריאות הכללית שלך תקינה ומהלך ההריון תקין
יחד עם זאת יש להקפיד בטיסה על התניידות מדי חצי שעה/שעה המנעות משתיית משקאות חריפים או קפה ולהרבות בשתייה. רצוי גם להקפיד ולחגור את חגורת הבטיחות מתחת לבטן
טיסה נעימה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה חשבוהגליה16/01/2010
שלום רב,
פניתי אליכם בעקבות הפסקת הריון ראשון שבוע מאוד מתקדם בשבוע 36.
הפסקנו הריון בעקבות מי שפיר מאוחר שגילה טרנסלוקציה 22 ו11 לעובר דה נובו, כלומר אנו ההורים לא נשאים הקריוטיפ שלנו יצא תקין+ ממצא של עצמות קצרות לעובר ששברו אחוזונים מאחוזון 50 שבוע 22 לאחוזון 10 שבוע 31.
ההחלטה היתה קשה מאוד אולם היות ואנו לא נשאים והמבנה הגנטי שלנו תקין המליצו לנו בתה"ש להפסיק מיידית את ההריון.
רציתי לדעת, אני כל הזמן שואלת עצמי מדוע ההריון הזה לא נפל?הרי באופן עקרוני אם יש בעיה בכרוזומומים או משהו ההריון נופל לא?המחשבות הקשות הן לאור כך שההריון היה כמעט בסופו והעצב הוא רב, הריון כזה היה אמור ליפול לצורך העניין ופשוט לא נפל זו שאלתי?הרבה היה לי יותר קל אם היה נופל ולא הייתיי יודעת את הסיבות ומבררת עליהם כעת, כי מפחדת מאוד מההריון הבא.איך קורה דבר כזה?
בבקשה תענו לי.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה כרומוסומלית
ד``ר אריה לידור17/01/2010שלום לילך
צר לי על האופן בו הסתיים הריונך
למרבה הצער לא כל מום כרומוסומלי בעובר מסתיים בהפלה טבעית - והלוואי והיה כך. ראי לדוגמה תינוקות הנולדים עם תסמונת דאון למשל . מאידך דואג הטבע "להפיל " את אותם ההריונות בהם קיימת בעיה כרומוסומילת שלא מאפשרת חיות.
הצלחה בהריונותיך הבאים
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות העמסת סוכרmay16/01/2010
שלום- אני שבוע 25 ושבוע שעבר עשיתי העמסת סוכר 50 גר
התוצאות הם כאלה:
GLUCOSE 50g -76
WBC -11.1
RBC -4.15
Urine culture -תרבית שלילית
האם נורמלי?-- הכדוריות דם רשומות קצת מחוץ לנורמה.
יש לי תור לרופא רק בעוד כחודש- יש צורך לגשת לפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה
may17/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
ד``ר אריה לידור17/01/2010שלום לך
התוצאות שהצגת תקינות. קבעי פגישה עם הרופא שלך במועד שנקבע לבקורת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריון והריון חדשלילך15/01/2010
שלום אנו לאחר ההפסקת הריון מאוחרת עקב טרנסלוקציה 22 ו11..
אנחנו רוצים להיות מוכנים ממש להריון הבא שיגיע בע"ה מהר אנחנו מקווים ויהיה תקין ובריא ויכפר על מה שעברנו.
במסגרת ההכנות וההיסטריה עוד שאלה. מעולם לא עשינו בדיקת זרע לבעלי אולם הוא נוטל פרופסיה מזה שנים. השאלה אם יש קשר חלילה בין מה שקרה לנו לבין נטילת הכדור?האם הוא חייב להפסיק לנטלו כעת?כי אנו רוצים לנסות כבר להיכנס להריון לאחר שאקבל בע"ה את המחזור הקרוב..(מחזור ראשון אחרי הלידה השקטה).אתה ממליץ שיפסיק?כי אם אין קשר ואין צורך הוא לא יפסיק.בבקשה חייבת תשובה..ואם תמליץ להפסיק אזי אין סיכון להיכנס להריון לאחר המחזור שיבוא עלינו לטובה?
תודה
(יכול להיות באמת קשר לטרנסלוקציה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר לפרופסיה
ד''ר יואב פלד15/01/2010אבל לפעמים פרופסיה מחלישה את הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנראה גירוי יתר שחלתי,קרן15/01/2010
שלום
אני בשבוע 8 אחרי טיפולי הפריה
עד לשבוע 7 הייתי בביקורת בבית החולים
השבוע עברתי לרופא הנשים שלי והוא בדק אותי ואיבחן שחלות מוגדלות
לפי מה שאני מבינה זה כתוצאה מהטיפול ההורמונלי שקיבלתי
השאלה שלי היא איך זה צץ רק עכשיו והאם באמת זה מסוכן.
הרופא שלי אמר שאני צריכה להיות במנוחה שבועיים.
זה הגיוני? זה יסתדר מעצמו?
לטענתו המצב החמור הוא התהפכות השחלות ואני מפחדת מזה
האם מנוחה בבית מספיקה?
תודה מראש.
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה תוצאה של הטיפול ולא צץ עכשיו
ד''ר יואב פלד15/01/2010זה יסתדר מעצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..דורוש14/01/2010
שלום יום שלי אני מתחילה שבוע 29
יש לציין שיש לי אנמיה מוגלובין 10.3 B 12 נמוך וD נמוך
וביום האחרונים אני מרגישה קצת כאבים בבטן התחונה לפנים זה די מעיק וכואב טיפה ולפעמים אני מרגישה שהעובר יורד כלפי מטה..
רציתי לדעת איך אני יכולה להבדיל בין צירים מוקדמים למדומים קצת מלחיץ אותי
עברתי שבוע מתיש יש לצין..
זהו הריון שני שלי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דורוש16/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PCA חומר לוריד. ממתינה לתשובהמיכל14/01/2010
שלום רב,
אני בשבוע 35 , בת 32 נטייה לקרישי דם בעבר היה לי תסחיף ראתי.
לוקחת 2 זריקות קלקסן ביום סה"כ 200 מ"ג.
אפידורל אומרים שיש בעיה לקחת ולא ממליצים.
אז אמרו לי על חומר לוריד משכך כאבים בלידה PCA
האם אתה מכיר את זה?
וכמה זה יעיל? גם לכאבי צירים מאוד חזקים?
האם זה באמת מומלץ? אשמח לקבל פרטים על PCA
בתודה מראש מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה טישטוש לוריד
ד''ר יואב פלד15/01/2010שאת שולטת על המינון לפי רצונך
יעיל אבל ברור שפחות מאפידורל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי/מי שפיר בתאומיםדניאלה14/01/2010
שלום רב!
אני בת 37 זהו הריון ראשון לאחר שנים רבות של טיפולים בהם עברתי 11 טיפולי IVF ו2 הפלות (עקב העדר דופק ובשני שק הריון ריק). כעת אני בהריון עם תאומים ביכוריונים ביאמניוטים על פי הרופא המטפל ביצעתי שקיפות עורפית שהיתה תקינה 1 מ"מ בשניהם. לציין שסקירת מערכות שבוצעה ע"י ד"ר אחירון הייתה תקינה לגמרי.
עקב הקושי הרב בכניסה להריון הרופא המטפל המליץ לחשוב על אי ביצוע מי שפיר למרות שגילי מאפשר זאת מחשש לפגיעה בהריון יקר זה, וביקש שלפני ההחלטה נבצע סקר משולש למרות שאינו מדויק בתאומים. התוצאות של הבדיקה היו:גיל הריון לפי וסת אחרונה 17.3, גיל הריון על פי אולטרסאונד-18.2 גיל מחושב על פי IVF 17.5.
AFP-0.83 MOM
AFP34.89 ng/ml
hcg1.67 mom
hcg34.85 u/ml
estriol 0.74 mom
estriol1.14 ng/ml
כביכול כל התוצאות נמצאות בטווח של הנורמה למרות שזה ממוצע מחושב בין שני העוברים ואין לדעת איזה עובר הפריש מה, אך למרות שזה בנורמה הסיכון לתסמונת דאון יוצא גבוה
maternal age related risk 1/208
risk age+giochem 1/101
אבקש את ייעוצכם בקשר לצורך בביצוע בדיקת מי שפיר לנוכח התוצאות .אני מפחדת מהסיכונים שבבדיקה זו במיוחד שמדובר בדקירה כפולה ומחשש לפגיעה בהריון שהגיע בקושי רב בלשון המעטה.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון כזה יקר ואת מבקשת יעוץ בפורום
ד''ר יואב פלד15/01/2010לדעתי עליך להתיעץ עם הרופא שעליו את סומכת מכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא בשבוע 5ליאת14/01/2010
שלום,
עשיתי הבוקר בדיקת דם להריון.
יצאה תוצאת בטא של 688.
המחזור האחרון שלי היה ב12/12/09
האם תוצאות הבטא לא קצת נמוכות?
באופן כללי המחזור שלי לא לגמרה סדיר - בין 27 ל- 34 ימים (פעם אחרונה היה 27 יום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לעקוב אחרי עלית הבטה
ד''ר יואב פלד15/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנות -זקוקה לעידודאפרת14/01/2010
היי
אני בת 42 לקראת טיפול ראשון של IVF
היית מבקשת לקבל מעט עידוד מבנות בנות גילי שנכנסו להריון ובדרך להיות אמא..
תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניראה לי שזה המקום
ד''ר יואב פלד15/01/2010אבל בכל זאת מלא הצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
may16/01/2010היי- קודם כל מלא בהצלחה---- דבר שני יש פורומים של פוריות שווה להכנס שם כולן יחד באותה מצב וזה באמת מקל ומעודד.....מחזיקה לך אצבעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאאמא14/01/2010
שלום ד"ר
תאריך וסת אחרונה ב- 8.12.
ביום שני (11.1) ביצעתי בדיקת דם והבט היה 978.
בשל כאבי בטן הלכתי לעשות US, עדיין לא ראו כלום, לא היה נוזל ורירית בעובי 22.
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה לענות לי?
אמא16/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירשרון14/01/2010
האם בבדיקת מי שפיר נבדקים מומים במערכת העצבים והמוח?
בתודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא !
ד''ר יואב פלד15/01/2010רק המום של צינור עצבי פתוח נבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שרון16/01/2010והאם זה דבר שרואים בסקירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)