מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראשדורוש03/01/2010
שלום
אני שבוע ב27
בזמן האחרון אני סובלת מכאבי ראש שבאים והולכים לזמן קצת
בשני צידי הראש כל פעם בצד אחר או ביחד במשך שבוע
אתמול סבלתי מכאבי ראש מהצריים וזה הלך והתגבר ומקרין לי לאוזניים והצוור הכאב
(באותו המקום)בערב שכבר ממש לא יכלתי לקחתי אקמול ועבר לי ובלילה שוב חזר עד הבוקר בבוקר היו כאבים חלשים הלכתי לרופא מישפחה הוא לא מצא משהו חריג הלחץ דם גם בסדר
כרגע חזרו לי שוב הכאבים הקפדתי לשתות היום הרבה מיים כמעט ליטר וחצי
אני מתוסקלת מהבעיה הזו אשמח לשתובה מהירה תודה!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד``ר אריה לידור04/01/2010שלום לך
כאב ראש עקשניים כפי שאת מתארת מחייבים ברור. אמנם לחץ הדם נמצא תקין אך יש לבדוק גם חלבון בשתן תפקודי כבד בדיקת ראיה ובדיקה נאורולוגית. אנא פני לרופא שלך להמשך ברור. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהלילך03/01/2010
שלום רב אני מנסה להיכנס להריון ואני השבוע אבדוק בבדיקת דם חשש למחלת הנשיקה מסוג ebv שאינני מחוסנת אליה(אני גם לא מחוסנת לcmv) אולם חברתי חולה במחלת הנשיקה מסוג ebv ואני שהיתי בקרבתה ולכן אבדוק.
האם במידה וחלילה נדבקתי בebv יש חשש להיכנס להריון?כי הבנתי שebv לא משפיע על הריון.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה
ד``ר אריה לידור04/01/2010שלום לילך
הנגיף EBV האחראי למחלת הנשיקה אינו גורם בד"כ למומים בעובר. מסיבה זו אין צורך שתמנעי מהריון מה עוד שכלל לא ברור אם נדבקת בנגיף.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת בטאדנה03/01/2010
שלום,
המחזור האחרון שלי היה ב 8.12, לפני שבועיים בדיוק עשיתי הזרעה.
אתמול עשיתי בדיקת הריון ביתית, יצאו שני קווים אחד כהה והקו המראה על רמת ההורמון יצא בורוד בהיר.
היום עשיתי בדיקת דם והבטא יצאה 30.
האם מדובר בוודאות על היריון?
תודה,
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת בטא
ד``ר אריה לידור04/01/2010שלום דנה
רמת ביתא של 30 הינה תוצאה חיובית. רצוי שתחזרי על בדיקה זו כדי לראות עליה בערכים
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100הגר2703/01/2010
שלום
בשבוע 29 עשיתי בדיקת העמסת סוכר 50
יצאה לי התוצאה 148 לאחר 45 דקות
עדיין לא עשיתי העמסת סוכר 100 ואני בשבוע 36
האם זה בסדר באופן כללי לעשות עכשיו?
אני עושה בדיקות אצל מעקב אחות הריון ואין לי בצקות או חלבון בשתן ולחץ הדם שלי תקין
תודה יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דילגתם עלי
הגר2704/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דילגתם עלי
הגר2704/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?:(
הגר2705/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר
ד``ר אריה לידור05/01/2010שלום הגר
אפשר וחשוב שתבצעי את העמסת הסוכר המלאה -100 גם עכשיו
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בראששאלה03/01/2010
שלום
שלום
אני בשבוע 15. אתמול בערב הייתי עצבנית ובכיתי. מצב זה גרם לי ללחץ בראש ולהלכתי לישון עם הלחץ הזה. באמצע הלילה קמתי עם קושי בנשימה ( צורך בנשימות עמוקות כדי לנשום) למחרת כל היום היה לי לחץ בראש . והייתי כל היום בחרדה שמה גרם נזק לעובר שלי.
האם מצב זה יכול לגרום לנזק והאם זה מצריך בדיקת תקינות אצל רופא הנשים
אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בראש
ד``ר אריה לידור04/01/2010שלום לך
אם הלחץ שאת מתארת גרם לך להתעורר משנתך רצוי לבדוק ממה נובע. אנא פני לרופא המטפל לברור העיניין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי והתעמלותטלי03/01/2010
שלום ד"ר.
האם 3 חודשים אחרי ניתוח קיסרי אפשר לחזור להתעמל, כוונתי היא לשיעורי עיצוב וחיטוב מעט אירובי.
הייתי בביקורת 6 שבועות אחרי הניתוח הקיסרי והיה תקין.
האם עבר מספיק זמן מהניתוח ואפשר לחזור לשיעורי ההתעמלות? ואם כן האם יש מניעה לפעילות מסוימת או שמותר לעשות הכל?
אודה לתשובתך.
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולת לחזור כבר לפני חודש
ד''ר דורון רוזן03/01/2010בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאוד! זריקות סטרואידים בהריוןרונית03/01/2010
אני בשבוע 26 להריוני (הריון IVF לאחר שנים של טיפולים ושני איבודי הריון). החל מהחודש הלישי להריוני התחלתי להרגיש בהירדמות של הירך שהלכה והתגברה והגיעה לכך שכיום הכאבים בירך הינם בלתי נסבלים, מלווים בצריבה ועקצוצים, אינם מאפשרים דריכה על הרגל ואף איני ישנה בלילה. אני אובדת עצות. הרופא האורתופד המליץ על זריקות סטרואידים או על תרופות כגון אוקסיקונטין או דורגזיק וטען כי הללו מותרים בזמן הריון. אני מאוד מפחדת מזה ובעיקר מהזריקות אבל כבר לא מסוגלת לסבול את הכאב.
האם תרופות אלה מותרות או ביש חחש, ולו הקטן ביותר, שייגרמו נזק חלילה לעובר?
אודה מאוד מאוד לתשובתכם.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד''ר דורון רוזן03/01/2010כל תרופה שנלקחת על ידך עשויה לעבור גם לעובר. בין הסטרואידים ישנה כאלה שעוברים יותר ואחרים שכמעט לא עוברים. התרופות האחרות הן נרקוטיותת ועלולות להרדים את העובר כך שפחות רצויות בדרך כלל.
מציע שתשוחחי על כך עם האורטופד ושהאם יש לו ספקות שיתיעץ עם הרופא המטפל שלך בטרם רישום התרופה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות על תשובתך המהירה!
רונית03/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
רונית03/01/2010מהן שמות התרופות שציינת אשר אינן נספגות כמעט בכלל לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רנירה03/01/2010
שאלה חשובה,
אני נמצאת בשבוע החמישי, עוד יומיים בשבוע השישי.
אני אדם בריא, מלבד רגישות ל-G6PD.
האם חשוב להתחסן לשפעת החזירים? אני שואלת משום שמצד אחד הרופא שלי אומר לי להתחסן, אבל מצד שני רופא של חברה שלי אמר לה שעדיף שלא להתחסן בשליש הראשון של ההריון. אז אני מבולבלת לגמרי....
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד''ר דורון רוזן03/01/2010ההמלצה האמריקאית היא להתחסן בכל שלב שכן אין הוכחות לנזק מהחיסון בשום שלב של ההריון. ברור שמידת המידע שלנו וגם שלהם נמוכה שכן החיסון קיים רק זמן קצר ולא ממש נבדק בהריון או לגבי ההשפעות העתידיות אך אם נקיש מהחיסונים לשפעת רגילה (בסופו של דבר זו כמעט בדיוק אותה המחלה) המותרים בכל שלב של ההריון הייתי "הולך" עם ההמלצה האמריקאית ומתחסן מתי שאפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון
ד''ר דורון רוזן03/01/2010ההמלצה האמריקאית היא להתחסן בכל שלב שכן אין הוכחות לנזק מהחיסון בשום שלב של ההריון. ברור שמידת המידע שלנו וגם שלהם נמוכה שכן החיסון קיים רק זמן קצר ולא ממש נבדק בהריון או לגבי ההשפעות העתידיות אך אם נקיש מהחיסונים לשפעת רגילה (בסופו של דבר זו כמעט בדיוק אותה המחלה) המותרים בכל שלב של ההריון הייתי "הולך" עם ההמלצה האמריקאית ומתחסן מתי שאפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים אדומים במרכז הידייםמיקי03/01/2010
שלום רב!
לפני כשבוע החלו להופיע מספר נקודות אדומות,פצעונים, בחלקם הפנימי של מרפקי הידיים
באחת הידיים הם מופיעים והולכים או מתחזקים ונחלשים.
מדוע זה? ומה עלי לעשות?
תודה!
ברי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשי לרופא עור
ד''ר דורון רוזן03/01/2010מן הסתם ברור לך שלא ניתן לאבחן משהו ויזואלי על סמך תאור לא מקצועי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ אחרי הכנה להחזרת מוקפאיםלי02/01/2010
בשבועיים האחרונים הכינו אותי הורמונלית להחזרת עוברים מוקפאים (פרוגינובה 3 פעמים ביום ובהמשך גם אוטרוגיסטן 300 מ"ג 3 פעמים ביום). אתמול היתה אמורה להתבצע הפעילות של ההחזרה אך נמסר לי טלפונית שהעוברים לא שרדו ולא התפתחו ואין מה להחזיר. שאלתי היא האם ברגע שהופסקה הפעילות ההורמונלית יש מצב שכן יהיה ביוץ???? ושיש סיכוי כן להיקלט ספונטני??? בתודה על ההתייחסות ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברגע שתפסיקי הטיפול
ד''ר יואב פלד02/01/2010ההורמונלי תקבלי מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקול קיבהיעל02/01/2010
אני נמצאת בשבוע 32 להריון וכבר יומיים שאני סובלת מקלקול קיבה שמלווה בשלשולים ובהתחלה גם הקאות, כאבי בטן (באזור העליון) ונפיחות. האם מצב זה יכול לסכן את העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כל עוד את שותה מספיק
ד''ר יואב פלד02/01/2010הסימן השתן לבן ולא צהוב מרוכז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רנירה02/01/2010
שלום,
קניתי היום ערכה של אלספה, ובה שתי קופסאות: אומגה שלוש (תשעה חודשים), ופרנטל מולטי ויטמין (תשעה חודשים). לפי מה שראיתי, בכל אחד מהכדורים יש חומצה פולית 400 מיקרוגרם.
השאלות שלי הן:
1. האם זה בסדר לקחת כל יום כדור מכאן וכדור מכאן בלי חשש?
2. האם הכמות של החומצה הפולית היא לא גבוהה מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 כן 2 לא
ד''ר יואב פלד02/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןענבל02/01/2010
אני בת 35 ומנסה להיכנס להריון כבר 8 חודשים עשיתי בדיקת פרוגסטרון ביום ה21 למחזור ויצא בתוצאה 1.7 (ייתכן והתוצאה לא סופית כי בינתיים בדקתי באינטרנט) מה זה אומר האם זה תקין?גבוה נמוך?מה הנורמל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר \ה אומר שלא היה ביוץ
ד''ר יואב פלד02/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותנירה01/01/2010
שלום,
1. אני באמצע השבוע החמישי להריון. לפני כשבוע גיליתי שאני בהריון. בחודש האחרון עישנתי חשיש שלוש פעמים ושתיתי אלכוהול בכמות מועטה. הפסקתי לעשן+לשתות ברגע שנודע לי שאני בהריון, עדיין יש בי חששות. האם יש ממה לחשוש?
2. מתי יהיה ניתן לשמוע את דופק העובר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכון לעובר מועט
ד''ר יואב פלד02/01/2010ניתן לראות דופק בשבוע 6-7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות בבקשה...חן01/01/2010
שלום,
אני בת 34, בשבוע 23, היריון ראשון. לאחר המשך הקאות והתכווצויות נשלחתי לאולטרסאונד בטן בו נמצא כי יש לי אבנים מרובות בכיס המרה, בכליה הימנית יש הידרונפרוזיס קל ובכליה השמאלית הרחבה קלה של המערכת המאספת. רציתי לשאול בבקשה מה ממצאים אלו אומרים? האם יש סיכון לעובר? האם זה מצריך טיפול?
כמו כן, בסקירה הראשונה נמצא כי השילייה שלי נמוכה והרופא שלי המליץ להימנע מיחסי מין. בסקירה השנייה נאמר כי השילייה במרחק 4.5 ס"מ מהפתח. האם זה תקין? האם ניתן לחזור לחיים שגרתיים?
המון תודה על התייחסותכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לחזור ולקיים יחסי מין
ד''ר יואב פלד02/01/2010הרחבת המערכת המאספת בכליות דורשת מעקב בלבד
יתכן ותאלצי לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה לאחר הלידה ( על כך יחליט הכירורג עם רופא המשפחה שלך )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)