מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם רוק מזיק לזרעסיו12305/01/2010
שלום רב,
אני ובעלי מנסים להרות זה מס' חודשים.
קראתי לא מזמן שרוק יכול לפגום בזרע. האם זה נכון? האם רוק בנרתיק כתוצאה ממין אוראלי יכול לפגום בזרע?
קשה לי לקיים יחסים מבלי שבעלי יעניק לי מין אוראלי לפני, מאחר ואין לי את הרטיבות הרצוייה בלי זה. האם עלינו לנסות משהו אחר? האם התיאוריה הזו נכונה?
אשמח לקבל תשובה דחופה מאחר ואני לקראת ביוץ...
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוק
ד``ר אריה לידור05/01/2010שלום לך
ככלל הרוק הוא עויין לזרע. אך כדי שתהיה לו השפעה מזיקה על איכות הזרע הוא חייב להיות בכמויות גדולות - או שהזרע מלכתחילה באיכות ירודה ו"תוספת" הרוק כמובן יכולה לדרדר עוד יותר את איכותו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולותשרון05/01/2010
שלום, אני בת 32 ולאחר נטילה רצופה של 6 שנים, הפסקתי לקחת גלולות לפני כחצי שנה. מאז המחזור שלי אינו סדיר כלל (כעת אני בשיא האיחורים - 6 וחצי שבועות מאז המחזור האחרון).
כיצד מסדירים את המחזור?
האם דבר כזה הוא נורמלי?
האם דבר זה עשוי לפגוע בסיכויי להיכנס להריון בקרוב או בכלל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר
ד``ר אריה לידור05/01/2010שלום שרון
אינני יודע מה היתה סדירות הוסת לפני נטילת הגלולות. קרוב לודאי שהיה בלתי סדיר גם לפני תחילת הגלולות.. בכל מקרה יש לבצע ברור לאי סדירות זו ורק לאחר מכן להחליט על טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונה בהריוןמירי05/01/2010
שלום רב,
עברתי תאונת דרכים כאשר הייתי בחודש שביעי לפני כשנה,בעת התאונה קיבלתי מכה חזקה בצד הבטן התחתונה ואושפזתי עקב הריון בסיכון לאחר בדיקה בביה"ח ,לשמחתי לא נגרם נזק לעובר.
כ-4 ימים לאחר הלידה אשפזו את ילדי עקב חום גבוה ולפני כשבוע הוא שוב אושפז עקב דלקת ריאות ובבדיקה שנערכה אצל רופא ,הוא אמר לנו שיש לו שקע בבית החזה.
שאלתי היא, האם ייתכן שעקב התאונה יש לבני שקע בחזה? מה המשמעות של שקע כזה?
והאם יכול להיות שהתאונה גרמה לו תראומה שבעקבותיה המערכת החיסונית שלו נחלשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונה בהריון
ד``ר אריה לידור05/01/2010שלום מירי
לא נראה לי שקיים קשר כלשהו בין התאונה שעברת לבין מחלת החום ומצבו החיסוני של ילדך. או ממצאי בית החזה.והרי עצמך ציינת בגוף שאלתך שלאחר התאונה לא נגרם כל נזק לעובר.
לגבי משמעות השקע בבית החזה אנא התייעצי עם הרופא המטפל שאבחן את הממצא
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןסיון05/01/2010
שלום,
אני בת 36 וחצי, מורה במקצועי.
אני בהיריון ראשון לאחר IVF בחודש שלישי.
בזמן הסטימולציה האחרונה התחסנתי לשפעת רגילה,
עוד לא היתה שפעת החזירים.
לא חליתי במהלך החורף/במהלך ההיריון.
די חוששת מהחיסון בזמן ההיריון.
רופא הפוריות, הנשים, מעקב אחיות... כל מי שבודק
אותי לאחרונה לא העלה את נושא החיסון.
למרות שזה לשיקולי, מה הדעה הרווחת בקרב רופאי הנשים
במיוחד לנשים שההיריון שלהן "יקר" (גיל/לאחר טיפולים)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר אריה לידור05/01/2010שלום חן
מזל טוב
ככלל מומלץ להתחסן לשפעת החזירים בכל שבוע של ההריון וגם ב"הריון יקר" כשלך. התועלת שבחיסון גדולה מהנזק האפשרי שבהעדר חיסון.
אנא התייעצי עם הרופא שלך לגבי חיסון זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר קיטסרישרה04/01/2010
שלום ,
ילדתי לפני שבוע בניתוח קיסרי בשבוע 37.5 בעקבות מצג עכוז + מיעוט מי שפיר (5.5) ..
בסיום הניתוח הרופא אמר לי שיש לי רחם הנוטה ימינה בעקבות כך גם ההריונות הבאים סביר להניח שיהיו מצג עכוז ויצריכו ניתוח קיסרי. כ"כ בזמן השחרור רופא אחר אמר שצריך להישמר שנה לא להיכנס להריון.
1. האם רחם שנוטה ימינה בהכרח מביאה לידי עובר במצג עכוז ?
2. האם מיעוט מים קשורה לרחם שנוטה ימינה?
3. במידה ויש מצג עכוז במקרה זה האם ניתן לבצע ניסיון של היפוך?
4. מה הסיבה שצריך להמתין דווקא שנה לפני שמנסים להיכנס שוב להריון , אני כמובן מבינה שצריך לתת לגוף להחלים במיוחד לרחם , אבל האם מבחינה רפואית זה טווח הזמן שלוקח לרחם להתרפא?
אודה מאוד אם תוכלו לענות לשאלותיי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה ...
שרה15/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
ד''ר יואב פלד15/01/2010לא יודע מה זה רחם שנוטה ימינה ( אים אבחנה כזו )
מיעוט מיים לא נובע ממבנה הרחם בכל מקרה
לא נוטים לבצע היפוך אחרי קיסרי
ניתן להיכנס הריון מתי שאת רוצה אבל רצוי להמתין מעט שהצלקת ברחם תתאחה כראוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בדיקות דםנירה04/01/2010
שלום,
מחר אני מתחילה את השבוע השישי. עשיתי בדיקות דם, והתקבלו מספר תוצאות נמוכות מהנורמה. למשל:
RBC = 3.82 (הנורמה היא בין 4.2-5.4)
HB = 11.5 (הנורמה היא בין 12-16)
HCT = 35.8 (הנורמה היא בין 37-47)
MCHC = 32.2 (הנורמה היא בין 33-36.7)
בנוסף התקבלו ערכים בצד הנמוך ביותר של הסקאלה ב-MACRO, MICRO, HYPER, HYPO, MICRO-HYPO.
בבדיקה של TREPONEMA SCR./TPHA נכתבה הערה בצד ונכתב שם: Treponema SCR by ELISA
אשמח לשמוע מה משמעות התוצאות. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה לשאלה על בדיקות הדם
נירה04/01/2010גם בבדיקות שעשיתי בשנים האחרונות, עלו ערכים נמוכים מאד באותם מקומות בדיוק... השאלה מה המשמעות של זה בהריון ואם יש סכנה בכך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותדורוש04/01/2010
שלום אני שבוע 27 הריון שני
הריון תקין
חוץ מכאבי ראש שאני סלתי שבוע וחצי אבל עכשיו פחות
אתמול כשהלכתי לשירותים ראיתי הפשרה בצבע לבן צהבהב,
מאוד צמיגית בקמות יחסית גדולה
מתחילת ההריון היו לי הפרשות
אבל ממש טיפות לא משהו רציני אתמול זה היה יחסית הרבה זה היה פעם אחת ואחרי זה חזר להפשרות הרגילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דורוש05/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל - עובר קטן...מעיין04/01/2010
שלום,
ביצעתי הערכת משקל בUS בשבוע 32 והיא הייתה 1500,ביצעתי שוב US נוסף בשבוע 36 וההערכה הייתה- 2100 אם כי הטכנאית ציינה שהעובר לא במנח טוב ולכן היא מתקשה בדיוק מדידת היקף הבטן.
הרופאה המליצה על מעקב קפדני של מוניטור כל 3 ימים ובמקביל בשבוע 37 לגשת לחדר לידה כניראה לשם גרימת לידה.
שאר הבדיקות עד היום כולל חלבון עוברי, סקירת מערכות מורחבת, ל"ד- היו תקינות.
מדובר בלידה 3 ואני בת 26 (בריאה).
האם אין עוברים קטנים? והאם חייב לגרום ללידה במצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל
ד``ר אריה לידור04/01/2010שלום מעיין
הערכת המשקל האחרונה מעמידה את העובר בין אחוזון 5 ל10. מכיוון שלא ספקת עוד נתונים מן הראוי לבצע הערכת אולטרהסאונד מקיפה כולל כמות מי שפיר וזרימות דם בחבל הטבור וכמו כן ניטור העובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוף חודש תשיעידורית03/01/2010
שלום,
בחודש שמיני הגעתי לבית חולים עם צירים, קיבלתי נוזלים על מנת למנוע את הלידה ולאחר מספר ימים הפסיקו הצירים. בבית חולים אמרו לי לא לקיים יחסי מין מפני שזה מקדם את הלידה.
כעת אני נמצאת בסוף חודש תשיעי עדין עם פתיחה של 1 ס"מ ו-80 מחוק, אני מעונינת לדעת אם אני יכולה לקיים יחסי מין או שעדין לא ממולץ?
עוד שאלה, אני אמורה ללדת ב7.1 תאריך משוער, האם זה נכון שאומרים שהבטן למטה, הגוף מוכן לתהליך הלידה? איך אדע שבאמת יש לי צירים אם התחלתי לסבול מכאבי גב ומעצם הזנב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים
ד``ר אריה לידור04/01/2010שלום לך
אין כל מניעה כרגע בקיום יחסי מין. הכאבים אותם את מתארת בגב התחתון בהחלט יכולים להיות צירים. אנא פני לבדיקה אצל הרופא שלך או בחדר לידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה ורודה חומה בשבועות ראשוניםשש03/01/2010
שלום רב.
הנני בשבוע 7, היום הופתעתי לראות בתחתונית הפרשה ורדרדה/חומה.
מה הסיבות לכך?האם בדיקת אוטראסונד בשבוע זה לבדיקת דופק אינה עלולה לפגוע בהתפתחות ההריון?
אשח לתש'
שש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה ורודה חומה
ד``ר אריה לידור04/01/2010שלום לך
ככלל כל הפרשה מסוג זה מחייבת בדיקה. ראשית בדיקה גינקולוגית בכלל ובדיקת צוואר הרחם בפרט (כולל פאפ) . בנוסף מומלץ לבצע אולטרהסאונד להוכחת תקינות ההריון
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל בהנקהדקלה03/01/2010
שלום,
אני נוטלת רסיטל 20 מ"ג, רציתי לדעת האם ניתן להניק בביטחה.
תודה,
דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל
ד``ר אריה לידור04/01/2010דקלה שלום
התרופה רסיטל, מופרשת בחלב. תינוקות יונקים לאימהות המטופלות בתרופה סובלים מישנוניות, מעוט אכילה ולכן וירידה במשקל.
ההחלטה האם להפסיק את התרופה או להפסיק את ההנקה צריכה להיעשות בהתייעצות עם הרופא הפסיכיאטר המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף בבקשהסיגל03/01/2010
אני בת 26 עם שחלות פוליציסטיות ואני לאחר טיפול של איקקלומין (כדור 1 ליום בפעם הראשונה)
היום אני ביום ה-14 לאחר הביוץ לא קיבלתי מחזור ועשיתי בדיקת הריון ביתית.
הבדיקה הראתה קו אחד כהה וקו שני ממש ממש בהיר...
מה זה אומר האם יש סיכוי שאני בהריון?
יכל להיות גם שהמחזור לא הגיע עקב הלחץ והמתח מהשבועיים האחרונים של החוסר וודאות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
ד``ר אריה לידור04/01/2010שלום סיגל
בכל מקרה של איחור בוסת במהלך טיפולי פריון רצוי לאמת או לשלול הריון. עצתי לך פני למעבדה ובצעי בדיקת דם כמותית להריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן והפידורלמיכל03/01/2010
שלום רב,
אני בת 32 הריון שני, לוקחת 2 ביום קלקסן 100 מ"ג ( בגלל קרשיות ,תסחיף ראתי בעבר)
האם מותר לקחת אפידורל? שלוקחים 2 זריקות ביום? כמובן לבוא מוכנה לפני שיעשו לי זירוז.
אשמח לקבל תשובה בהקדם כי אני מאוד רוצה לקחת אפידורל.
והאם שמעת על מכשיר טרנס לשיכוך כאבי צירים בלידה? האם זה עוזר?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
ד``ר אריה לידור04/01/2010שלום מיכל
רצוי להפסיק נטילת הקלקסן כ 24 שעות בטרם מבוצע אפידורל. לדבי הטנס יש כאלו המדווחות על הקלה בתחושת כאבי הצירים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתאלונה03/01/2010
האם זה בסדר לעשות סקירה מוקדמת בשבוע 15+2, האם זה נכון שככל שמבוצע לקראת 16,17 מדוייק יותר? תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקריה מוקדמת
ד``ר אריה לידור04/01/2010שלום אלונה
ככלל סקירת המערכות המוקדמת מתבצעת בשבועות 16-13 להריון כך שתזמון בדיקתך בהחלט מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לצרבתגילי03/01/2010
שלום
שנים שאני סובלת מצרבות- ללא קשר להריון. לשם כך אני מטופלת באומפרדקס 20 מ"ג ליום וזה עובד נהדר.
האם אפשרי להמשיך טיפול באומפרדקס במהלך היריון? האם זה יכול לפגוע במשהו?
תודה
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לצרבת
ד``ר אריה לידור04/01/2010שלום גילי
אומפרדקס יעיל במניעת צרבות ובמיוחד בהריון. ישנם דווחים מועטים על מומים בעוברים שנחשפו . במידה והתועלת מטיפול זה עולה על הסכנות האפשריות לעובר -כמו במקרה שלך - ניתן להמשיך בנטילתו. ולא , רצוי להשתמש בתחליפים בטוןחים יותר כגון פרמין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
גילי04/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
גילי04/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה וחשובה
נירה04/01/2010גם בבדיקות שעשיתי בשנים האחרונות, עלו ערכים נמוכים מאד באותם מקומות בדיוק... השאלה מה המשמעות של זה בהריון ואם יש סכנה בכך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)