מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מרגישה תנועותעינת13/02/2010
שלום רב!
אני כרגע בשבוע 22+3 ועדיין לא מרגישה את התנועות של העובר (לפי האולטראסאונד השיליה אחורית). האם זה הגיוני?
באיזה שבוע אמורים להרגיש תנועות לכל המאוחר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות.
ד``ר איילון לחמן14/02/2010לעינת שלום.
אכן מוזר שאינך מרגישה התנועות. דוקא במקרים של שיליה אחורית מרגישים מוקדם יותר.שווה לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של חומרי סיכה על כניסה להריוןhed13/02/2010
רציתי לדעת האם שימוש בשמן עיסוי או חומרי סיכה ע"ב שמן או מים מפחיתים את הסיכויים להיכנס להיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכה
ד``ר איילון לחמן14/02/2010שלום.
לא ידוע על הפרעות מהחומרים הנל.כמובן להשתדל לא להחדירן עמוק לנרתיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות וטלטולים בנסיעהליאת13/02/2010
שלום רב
האם נסיעה ברכב על כביש משובש מאד (באוטו שבולמי הזעזועים שלו נשחקו כמעט לגמרי, ולכן מרגישים כל מהמורה בכביש), שגרמה לי טלטולים וקפיצות רבות על המושב יכולה לגרום לנזק לעובר?
אני אמורה להיות בשבוע 15. אמנם היה מדובר בנסיעה קצרה, אך לאחר כ10 דקות היתה לי תחושה לא נעימה באיזורים מסוימים של הבטן התחתונה.
שאלה נוספת:
נתבקשתי לבצע בדיקת חלבון עוברי בשבוע 17.
האם הכוונה לשבוע שמתחיל ב-16+0 ומסתיים ב-16+6
או לשבוע שמתחיל ב-17+0 ומסתיים ב-17+7?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות.
ד``ר איילון לחמן14/02/2010לליאת שלום.
מה יותר פשוט מלגשת והיבדק כולל בדיקת אולטרהסאונד ולראות שהכל תקין.בנוסף למכירת הרכב נטול בולמי הזעזועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי היום אולטרא סאונד קצרצר
ליאת14/02/2010הרופא אמר שרואים דופק - אז הכל בסדר, וסיים. האם זו אינדקציה מספיקה לכך ש"הכל בסדר"?
האם לא יכולה להיווצר למשל פגיעה במוח מקפיצות וטלטולים כאלה, או שהעובר מוגן על ידי מי השפיר והרחם?
תודה לך, ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה...
ליאת15/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימון אחרי לידהגלי12/02/2010
שלום רב,
אני ילדתי בלידה רגילה לפני כ - 15 יום.
אני עדיין ממשיכה לדמם , לא כמויות, אבל עדיין משתמשת בפדים...
הדם לעיתים משנה צבעו , היום היה ממש דם "אדום" עם מעט מעט הפרשה צמיגית..
לא סובל משום כאב...
האם זה נורמלי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר אריה לידור12/02/2010שלום לך גלי
אכן עדיין מותר לדמם ובמיוחד אם מניקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומהניקול12/02/2010
שלום, אני בשבוע 6+5 ימים , בשבוע 5+6 ימים בוצעה בדיקת בטא היתה 15913ונכון ל4.2.10 עלתה 28761 בבדיקות היה שק בריון תוך רחמי הודגם שק חלמון וטרם הודגם הד עוברי נקבע לעוד שבוע אולטרסאונד...היום בבוקר קמתי והתחלתי לדמם הייתי בטוחה שהכל הסתיים.
הרופא בדק אותי וקרה לי נס נמצא שק אחד יחיד דופק +CRL מתאים לשבוע 6.3 באורך 5.9 מ"מ אבל צמוד לשק הריון ולכיוון הפונדוס המטומה במימדים 22*12 מ"מ , הבנתי שיש סיכון
השאלות שלי הן:
איך פתאום נוצרה המטומה?איך לא ראו אתה באולטרסאונד הקודמים שעשו לי בעקבות הבטא הגבוהה?שבהתחלה הבטא גרמה לי לסיכון גדול...כי היתה גבוהה ולא היה דופק,
.אני עדיין מדממת לסירוגין והרופא טוען שכך עדיף ושמטומה מצאה דרך לצאת כי כרגע יכולה להוות סיכון לעובר שקטן ממנה.
אובדת עצות, מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
ד``ר אריה לידור12/02/2010שלום ניקול
דמום בתחילת הריון שכיח. המטומה היא ביטוי לדמם זה הקורה באזור השתרשות השליה. ברוב המקרים ההמטומה נספגת והדמם מפסיק. בכל מקרה יש לעקוב אחר גודלה ובמיוחד אם הדמם נמשך על ידי מעקב בדיקות אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ניקול13/02/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל גבוהעינב12/02/2010
לאחר טיפול אני בהריון תאומים שבוע שמיני, עשיתי בדיקות דם שהברזל שלי עומד על 204 שהוא אמור להיות בין 40 ל- 145 ואף נרשם בהערות שהבדיקה נעשתה פעמיים.
אני לוקחת "פרנטל" ואני לא יודעת מה לעשות, האם להמשיך או להפסיק?
בבקשה ענו לי אני מאוד חוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב
ד``ר אריה לידור12/02/2010שלום עינב
אכן רמות ברזל גבוהות
חשוב גם לדעת את ערך ההמוגלובין והטרנספרין. אנא פני לרופאך המטפל כדי לדון בעיניין.
בברכה ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפול בגונל F !שרית12/02/2010
שלום רב,
יש לי שחלות פוליציסטיות ואני מטופלת בגונל F
בטיפול האחרון נצפו זיקים רבים ולכן הרופא הפסיק לי את הטיפול ואמר לי לא להזריק את האוביטרל יתכן ואני יבייץ לבד,
קיבלתי את הווסת החודשית שלי שבוע מוקדם יותר (אני בדרך כלל לא מקבלת ווסת לבד אם כי מאחר לי בכמה חודשים טובים)
ניגשתי לבדיקת אולטרסאונד יום לאחר סיום הווסת , תוצאות:
שחלה ימין: 27*34
זקיקם בגודל: 18*18 21*21
שחלה שמאלף 27*44
זקיקים בגודל: 21*21 16*16 17*17
אנדומטריום:6 מ"מ
דוגלס : חופשי מנוזל
שאלתי היא:
האם יש מצב שאני מבייצת יום או יומיים לאחר סיום הווסת?!
האם אלו הם שאריות מהטיפול האחרון ולא ניתן להיכנס איתם להיריון?!
אודה לכם על השאלה כי זה ממש דחוף לי אני מרגישה שאני מתמוטטת!!!!
תודה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פריון
ד``ר אריה לידור12/02/2010שלום שרית
זקיקים אלו הנם זקיקים טרום ביוציים. ייתכן והדמום אותו את מכנה וסת אינו וסת אלא דימום תגובתי לטיפול ההרומונלי שקבלת. בכל מקרה רצוי גם ללוות את בדיקת האולטרה סאונד בבדיקת דם לאסטרדיול ופרוגסטרון ובמידה ובערכים טרום ביוציים יש לגרום לביוץ על ידי אוביטרל. רצוי שתפני לרופא המטפל בך עם תוצאות סקירת הזקיקים הנ"ל ועם תוצאות הורמונים נלוות לשם החלטה על אופן והמשך הטיפול.
בבהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר טיפול בגונל F ! שאלה נוספת..
שרית13/02/2010תודה על התשובה המהירה..
יש סיכוי שבייצתי לבד למרות שלא קיבלתי את זריקת האוביטרל???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר טיפול בגונל F ! שאלה נוספת..
שרית13/02/2010תודה על התשובה המהירה..
יש סיכוי שבייצתי לבד למרות שלא קיבלתי את זריקת האוביטרל???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאיעל12/02/2010
שלום,
עקב איחור בוסת (תאריך וסת אחרונה 1.1.2010) פניתי לרופא הנשים, בתאריך 9.2.2010, אשר בבדיקת האולטרסאונד מצא שק הריון קטן ללא ריקמה וללא חלמון ונשלחתי לבדיקת בטא בדם. יום למחרת בתאריך 10.2.2010 ערכי הבטא שנמצאו בדם היום 1823.2.
לאחר כול ההקדמה המפורטת אני רוצה לדעת האם ערכי הבטא מתאימים לממצאי האולטראסאונד.
תודה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי ביטא
ד``ר אריה לידור12/02/2010הערכים תואמים לממצאי האולטרהסאונד. יש לחזור על בדיקת האולטרהסאונד כעבור שבוע
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריוןטל12/02/2010
אני חודשיים וחצי אחרי לידה, ללא וסת עדיין. אני ובעל שכבנו בלי אמצעי מניעה. מה הסיכוי להכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה- אני אחרי קיסרי
טל12/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי הריון
ד``ר אריה לידור12/02/2010שלום טל
אכן קיים סיכוי להריון. נא בצעי בדיקת דם להריון ובמידה ושלילי ואינך מעונינת בהריון התיעצי עם הרופא שלך לגבי אמצעי מניעה.
בברכה
דר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל11/02/2010
ערב טוב, אני בהריון שבוע 31, ביצעתי העמסת סוכר של 100 גרם לבקשת הרופא שלי, לאחר שבהעמסת הסוכר 50 גרם התוצאה היתה 116 מ"ג%, התוצאות שהתקבלו בהעמסת סוכר 100 גרם הם:
צום- 95 מ"ג%.
כעבור שעה-170 מ"ג %.
כעבור שעתיים-118 מ"ג%.
כעבור 3 שעות-102 מ"ג%.
האם תוכל בבקשה להגיד לי האם התוצאות תקינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
ד``ר אריה לידור12/02/2010שלום רונית,
תוצאות העמסת הסוכר תקינות כמו גם תוצאת ה 50 ג"ר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל11/02/2010
שלום, בבדיקת שתן לתרבית שביצעתי נמצא חיידק, לויקוציטוזיס-100, הרופא ביקש שאקח צפורל 500 מ"ג, 4 פעמים ביום וכך עשיתי, שתיתי יותר, הקפדתי יתר על הגיינה, לאחר כשבוע עשיתי בדיקת שתן לכללית +תרבית, תוצאות התרבית טרם הגיעו ,אך בבדיקת השתן לכללית נמצאו לויקוציטים-500, PH- 5.5,חלבון-15, אריטרוציטים-25,
1.האם קיימת סכנה לעוברית?
2.האם זה מעיד על רעלת הריון?
3.האם מצב זה ניתן לטיפול? ואולי החיידק כבר עמיד שכן לא הגיב לצפורל..
חוששת מאד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן
ד``ר אריה לידור12/02/2010שלום רונית
יש להמתין לתוצאות שתן תרבית בקורת . במידה ויימצא חידק יש לטפל בהתאם לרגישות. כמו כן ממליץ לחזור על בדיקת שתן כללית להערכת רמות חלבון לאחר שתיה מרובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ טרטולוגי-חומצה פולית בזמן הנקהמירי11/02/2010
שלום,
אני מעוניינת להיכנס להריון ב"ה וכרגע מניקה .
האם ניתן לקחת חומצה פולית בזמן הנקה ?
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצ פולית
ד``ר אריה לידור12/02/2010שלום לילי
אין שום סיכון בנטילת חומצה פולית במהלך הריון או הנקה
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית בזמן הנקה
מירי12/02/2010אשמח למענה על 2 שאלות נוספות
כמה מ"ג חומצה פולית ליום נדרש לקחת?
האם ניתן לרכוש חומצה פולית ללא מרשם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווה בבטןאורית11/02/2010
שלום, רציתי לדעת האם מותר לעשות שעווה בבטן בזמן ההריון? האם זה לא פוגע בעובר או משהו כזה.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה
ד``ר אריה לידור12/02/2010שלום אורית
אין שום סיכון לעובר או להריון בביצוע הסרת שער בשעווה
בברכה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליית פתח אחוריתיעל11/02/2010
אני בשבוע 16. בסקירה ראשונה נאמר לי שיש לי שיליית פתח. רציתי לשאול האם עליי לשמור יותר ולא לבצע פעולות פשוטות כמו שטיפת הבית וכד'. האם מותר לי לצעוד ברגל? האם אלד בניתוח קיסרי.
תודה וסופשבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליית פתח
ד``ר אריה לידור12/02/2010שלום יעל
חשוב לדעת מהי דרגת שליית הפתח. האם שליית פתח מלאה או חלקית . ואם חלקית באיזו דרגה.
במידה ושליית הפתח מלאה ( לפי הערכת אולטרהסאונד) למשל הלידה תתבצע בניתוח קיסרי בלבד.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםנטע11/02/2010
אתמול ב 2\10 עשיתי בדיקת בטא והתוצאה יצאה חיובית אך נמוכה 24 במספר.
הדבר המלחיץ אותי זה שמיום רביעי שעבר יש לי סוג של דימומים הבאים והולכים בתחילה החל כגוון חום ועכשיו מעט כהה יותר.
דבר נוסף, לא יכולה להגדיר כאבים אך מרגישה את איזור השחלות בטן תחתונה כאילו משהו קורה שם.
אשמח לשמוע חוות דעת.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטא נמוך
ד``ר אריה לידור12/02/2010שלום נטשה
התוצאה אכן נמוכה. יכולה להתאים לתחילת הריון תקין או לחלופי להריון שאינו תקין. אמליץ לך לחזור על בדיקת ביטא ועם התוצאה להתיייעץ עם הרופא שלך
בברכה
ד"ר אריה לידור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)