מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברזל בהריוןאפרת01/10/2009
שלום,
אני כרגע בשבוע 35 בפעם האחרונה שעשיתי ספירת דם - לפני קצת יותר מחודשיים ההמוגלובין שלי היה 12.2 ורופאת הנשים שלי טענה כי אין צורך שאקח ברזל. אני נוטלת פרנטל החל מהחודש השלישי להריון. האם יש צורך בברור נוסף של מצב ההמוגלובין בשלב זה של ההריון, האם אי נטילת ברזל עשויה להשב נזק לעובר בשלב זה?
תודה,
נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך לעשות דבר הרופאה צודקת
ד''ר יואב פלד02/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בברזל בעת כניסה להריוןמעיין01/10/2009
אני מנסה להכנס להריון ובבדיקת דם שעשיתי לאחרונה גיליתי שחסר לי ברזל (fe-iron) , ערך 35 מק"ג כשהנורמה היא 60-180. אני מתחילה לקחת כדורי ברזל ולאכול הרבה מזון עשיר בברזל, השאלה היא -האם יש סיכון בכניסה להריון כשיש חוסר בברזל? האם ניתן לקבל ברזל באינפוזיה לפני כניסה להריון?
שאלה נוספת- אני עובדת בגן ילדים, ולכן חוששת מלהיות חשופה בעת הריון להדבקות בשפעת החזירים. האם יש מידע כלשהו על הסיכון לעובר בהדבקות האם בשפעת חזירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יכולה להרות ולקחת
ד''ר יואב פלד02/10/2009ברזל במקביל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50 גרםדנה01/10/2009
עשיתי בדיקת העמסת סוכר בשבוע 25+2 והתוצאה הייתה 134.3mg/dl שהיא בתוך הנורמה אך קרובה לגבול העליון של 140. משקל העובר לא חורג המנורמה עפ"י סקירה שנעשתה בשבוע 22. האם עלי לעשות את הבדיקה של 100 גרם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יואב פלד02/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטרסאונד-עצירה בגדילה?עמית01/10/2009
שבוע 38+0, מין העובר נקבה, תוצאות בדיקת אולטרסאונד:
BPD- 89 מתאים לשבוע 36+2
HC- 329 מתאים לשבוע 37+4
AC- 322 מתאים לשבוע 36+2
FEMUR- 70- מתאים לשבוע 36+2
הערכת משקל 2900.
אולטרסאונד משבוע 32+4:
BPD- 86.6 מתאים לשבוע 34+6
HC- 304 מתאים לשבוע 33+6
AC- 270 מתאים לשבוע 31+1
FEMUR- 62 מתאים לשבוע 32+2
הערכת משקל 1918 גר'
האם התוצאות תקינות, האם זה נחשב עצירה בגדילת עובר?, האם העובר לא קטן מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת עובר.
ד``ר איילון לחמן01/10/2009לעמית שלום.
אכן לפי התוצאות שאת כותבת ,קיים פער של כשבועיים בין גיל ההריון וצמיחת רוב האברים. פער שלא נצפה בבדיקה הקודמת שאת כותבת.גשי להתיעץ עם רופאך בענין בירור נוסף.לא ציינת מדוע בוצעה הבדיקה החוזרת.האם חשד קליני?להאטה בגדילה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה שבוע אני????????נטלי01/10/2009
אני אחרי החזרה של מוקפאים שבוצעה ב 09/08 תאריך וסת אחרון ב 21/07 באיזה שבוע
אני ?אך מחשבים זאת? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
נירית01/10/2009עד כמה שאני זוכרת, מוסיפים 14 יום מיום ההחזרה + את מס' הימים בהם העוברים היו מוקפאים לפני ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןענת01/10/2009
שלום,
בת 40, שבוע 35. לוקחת אלטרוקסין 100 מ"ג.
כבר כמה שבועות (בערך משבוע 29) אינני מצליחה לישון שינה רציפה. אני מתעוררת בשעה 3 לפנות בוקר ונרדמת בסביבות 5 בבוקר לעוד שעה-שעה וחצי. מיותר לציין שאני מרגישה עייפות - נסבלת במשך היום. יש לציין שהקימות אינן בשל דופק מהיר או קושי בנשימה אלא כדי ללכת לשרותים.
לפני יומיים הרגשתי דופק מהיר פתאומי (ללא התאמצות יתר - גם בישיבה), עד כדי קושי לנשום נשימות סדירות לפחות כשעתיים לקח עד שהדופק חזר להיות תקין וככה גם הנשימה.
יש לציין שהדופק המהיר מלווה בחולשה שמתחילה באיזור הכתפיים/השכמות ולפעמים גם ברגל.
עד כה לא ייחסתי חשיבות רבה לנושא אך מכיוון שהדבר מידי פעם חוזר האם יש סיבה לדאגה.?
התור לרופא נקבע ל-12.10
האם יש צורך בבדיקות נוספות מעבר לבדיקות הרוטינה?
תודה על התייחסותכם.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
ד``ר איילון לחמן01/10/2009לענת שלום.
התופעות שאת מתארת,הדופק המהיר והחולשה,דורשים התיחסות דחופה גם מצד רופא המשפחה.לכן גשי להיבדק ואל תמתיני.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
ענת01/10/2009שלום דר'
מה זה אומר התיחסות דחופה גם מצד רופא המשפחה?
אבקש לקבל קצת יותר פרטים.... מורחבים אם אפשר
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100 גרם בהיריוןאורית01/10/2009
שלום,
הופניתי להעמסת סוכר 100 גרם עקב משקל עובר גדול.
התוצאות שהתקבלו:
0- 68
60- 123
120- 103
180- 95
ראיתי שהתוצאה שלאחר צום נמוכה מהנורמה (שהיא 70). מה המשמעות של זה? (הייתי בצום של כ- 9-10 שעות. לפני הצום אכלתי ממש כרגיל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר.
ד``ר איילון לחמן01/10/2009לאורית שלום.
התשובה מצוינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה להונג קונג וסיןיפית30/09/2009
שלום, אני בשבוע 15 הריון ראשון ומתכננת לטוס עם בעלי להונג קונג וסין בשבוע 20 עד 22 (סה"כ כשבועיים),
עד כה הריון תקין ללא תופעות מיוחדות (ללא בחילות וכו') .
רציתי לשאול האם יש מניעה לטוס טיסה ארוכה בשלב זה של ההריון?
האם יש מניעה או אזהרות מיוחדות לטיסה ליעדים אלו?
האם יש סכנה מיוחדת לאור שפעת החזירים?
תודה מראש,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובתכם - תודה מראש
יפית01/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מניעה לטיסה
ד''ר יואב פלד02/10/2009יש לדאוג לביטוח תקף לנשים הרות
יש לשתות הרבה בטיסה וללכת במטוס כל שעה לערך ( במילא תצטרכי לשרתים אם תשתי הרבה)
יש רופאים הממליצים זריקת קלקסאן לפני הטיסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת טוקסודנה30/09/2009
שלום,
בן זוגי ואני מתכננים להיכנס להריון.
ערכנו את כל הבדיקות הגנטיות והומלץ לנו על ידי אחות ליווי הריון לפני מספר חודשים לעשות את בדיקת הטוקסו בסמוך לכניסה להריון.
השבוע הייתי אצל רופאת נשים שהמליצה לעשות את הבדיקה לאחר הכניסה להריון.
עכשיו אני קצת מבולבלת והייתי שמחה לעצה נוספת.
יש לנו חתול שלא יוצא את פתח הבית.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה כי לא קיבלתי תשובה
דנה03/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר דופק עובר בשבוע 7+5ליאתיק30/09/2009
נערכה בדיקת אולטרה סאונד נצפה שק הריון תוך רחמי,שק חלמון, קוטב עוברי 3 מ"מ, אך לא נצפה דופק.
הרופא ביקש שאערוך שוב בדיקה בעוד שבוע.
האם ייתכן שיש סיכוי להתפתחות העובר והופעה דופק בשלב מאוחר יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק.
ד``ר איילון לחמן01/10/2009לליאתיק שלום.
הסיכוי היחיד לתקינות ההריון הוא שקיים הבדל בגיל ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tricuspid insufficiencyאריאל30/09/2009
שלום רב,
אני בשבוע 24,הריון שני,הריון ראשון תקין לחלוטין
כל הבדיקות המוקדמות היו תקינות לחלוטין
בסקירת מערכות מאוחרת התגלה חשד לTricuspid insufficiency
הרופא הפנה אותי בדחיפות לאקו לב מחר בבוקר בבי"ח קפלן
הבנתי מהרופא שמדובר במום משמעותי וכן קראתי על כך באינטרנט
חשוב לי לדעת האם המשמעות היא בהכרח הפסקת הריון או שיש טעם לביצוע מי שפיר והתייעצות נוספת.
תודה מראש,
לחוצה במיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TRICUSPID.
ד``ר איילון לחמן01/10/2009לאריאל לום.
בדיקת האקולב תענה על שאלותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בעוברנירית30/09/2009
שלום רב,
רציתי להבין מדוע חישוב גיל ההריון במצב של הפריה הוא גם עם תוספת 14 יום, הרי ידוע מהו מועד החזרת העוברים.
אני בשבוע השישי (וזאת עם תוספת ה- 14 יום. החזרה הייתה ב- 2.9) להיריון, האם העובר אכן בשבוע השישי מבחינת ההתפתחות או למעשה מבחינת ההתפתחות הוא בשבוע הרביעי??
כמו כן,האם בשבוע שישי זה בסדר שרואים התחלת דופק ולא דופק ממש??
אודה על תשובתכם,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
ד``ר איילון לחמן01/10/2009לנירית שלום.
קימת החלטה בעולם הרפואה למדוד את גיל ההריון מהיום הראשון למחזור האחרון.נובע מכך שיותר נשים יודעות את תאריך המחזור מאשר את היום בו נכנסו להריון. כך הוחלט וכך עובדים.אז מה הבעיה עם זה??.דופק בעל קול רואים מיום 6+3 שב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בהמשך לתגובת הד"ר
נירית01/10/2009מנסה להבין מהו גילו האמיתי של העובר (במקרה של הפריה שידוע מתי הוחזרו העוברים ויחד עם זאת מוסיפים 14 יום)? האם הוא למעשה 4 שבועות שכן מיום ההחזרה ועד האולטרסאונד הראשון עברו 4 שבועות ולא 6 שבועות??
כמו כן, לעניין שמיעת הדופק בשבוע 6, האם התחלת דופק זה גם תקין או שייש צורך במשהו שהוא יותר מהתחלה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שינייםדנה30/09/2009
שלום לד"ר. אני בשבוע 11 . שן בינה נשברה לי לפני כחודש וחצי עד עכשיו המתנתי אך לאחרונה
הכאבים התחזקו. רופאת השיניים המליצה לי על צילום ועקירה מחשש לזיהום. וכך עשיתי כולל 2 זריקות להרדמה מקומית. אני מאוד מודאגת למרות שכיסו אותי בסינר. האם יכול להיות נזק חלילה?
לא ממש הייתה לי ברירה אלא אם הייתי ממתינה לשבוע 15 עם כאבים. מה דעתך ? יש לציין שבוצע רק צילום אחד . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד``ר איילון לחמן01/10/2009למודאגת שלום.
תיהיהי שקטה הסיכוי לנזק אפסי ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשוןסימי30/09/2009
שלום, זהו הריון ראשון, בת 32.
מחזור אחרון ב-13/8 אתמול בבדיקת א.ס. ראשונה נמצאה כי שק ההריון קטן ומתאים לשבוע (6)5 כשלפי החישוב אני נמצאת בשבוע (5)6 .
האם זהו מצב בו יכול להמשך הריון תקין?
מה פירוש המושג גבולות שק ההריון בלתי סדירים?
אודה על תשובה מהירה, סימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד
ד``ר איילון לחמן01/10/2009לסימי שלום.
כמובן התשובה המדויקת תינתן לאחר בדיקת העל קול הבאה.הבדלים בגודל השק הם לא דבר נדיר.היותר משמעותי הוא הגבולות הלא סדירים שזהו לפעמים סימן לא טוב לגבי המשך ההריון.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר דבש בהריון?אני30/09/2009
שלום
האם כיון שמערכת החיסון של אשה הרה מוחלשת מומלץ להמנע מדבש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש
ד``ר איילון לחמן01/10/2009לאני שלום.
מה הקשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)