מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעזרה דחופה איחור רב במחזור בליזי24/09/2009
מחזור אחרון ב-17/8 מאז לא קיבלתי עשיתי ביום רביעי בדיקת דם והתוצאה שלילי HCG -B
אני גם שבוע ימים משתעלת חזק וכניראה שיש לי אסמטה הרופא הביא לי גם ונטולין וגם אני מקיאה וגם בחילות וכול הזמן כואב לי כול הזמן הגוף הרופא אמר לי ביום רביעי שזה שפעת קלה וזהו לא מבינה מה קורה זקוקה ליעוץ דחוף תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון יש לי דלקת ריאות ומחזור
ליזי26/09/2009אחרון ב-17/8 האם יש קשר למחלה בדיקת דם בקופה יצאה שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין התייחסות בפורום
ליזי29/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי אמרת שכבר מצאו מה יש לך
לונה30/09/2009תרגישי טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה.
ד``ר איילון לחמן01/10/2009לליזי שלום.
ממליץ שתחזרי על בדיקת הדם. אם שלילית,אין כל בעיה הריונית.תרגישי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדורוש24/09/2009
שלום אני נימאצ בשבוע 12 ו4 ימים להריוני
היום הייתי בשקיפות עורפית והרופא אמר שהכל תקין ושהעובר מיתפתח יפה מאוד..
..ברוך השם..
עכשיו אחר הצהרים ויש לי כאבים מציקים בבטן ליד הטבור בצד שמאל כבר שעתים...
העם זה יכול להזיק לעובר???...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לציין!!
דורוש24/09/2009היום בבוקר שתתי מיים מורתחים עם נענע ושמעתי שזה עושה התקווציות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפיקל או אפידורלמימי24/09/2009
אתמול הייתי בסיור בחדר לידה של ליס
והמיילדת אמרה שלא מביאים שם אפידורל אלא רק אפיקל מזה שנתיים!
ואילו חברה שלי שילדה שם לפני חצי שנה וידיד שלי שנמצא שם בקורס הכנה ללידה אומרים שבליס מביאים אפידורל!
אשמח לדעת:
1. מה מביאים ב"ליס" אפיקל או אפידורל?
2. מה ההבדל?
3 . האם יש תחושות \צירי לחץ או כאבים מסוימים שאני ירגיש עם האפיקל שלא הייתי מרגישה עם האפידורל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתור מישהי שעברה לידה..
דורוש24/09/2009אני מציעה לך לקחת אפידורל את לא תרגישי כלל בצירי לידה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים?? זה פעם 3 שאני שואלתמודאגת23/09/2009
שלום,
אני בשבוע14 להריון עם עובר מתפתח ודופק תקין.
בסוף שבוע 9 ירד דימום רציני..
בשקיפות עורפית נודע לי שקוראים לזה המטומה סובכוריונית (נאמר לי עוד בשבוע ה9 שיש דימום ברחם) בגודל 1.5 *3.6 ס"מ בקיר הקידמי.
אתמול הופיעו לי הפרשות חומות כמו של דם יבש לא טרי, ויש כאבי בטן חזקים שלפעמים באים כדקירות בבטן התחתונה.
השאלות שלי:
מה הסיכוי במטומה הזאת תיעלם מעצמה אם היא כבר נמצאת אצלי כ3 שבועות ולא נעלמת?
מה הכוונה בקיר הקידמי? האם הגודל הוא גודל סביר או שזה גדול ביחס לשבוע ההריון?
האם יש אפשרות להוציא שמירת הריון עקב אי יכולת לעבוד בעבודה הנוכחית עקב כאבי בטן מרובים והמטומה שלא נעלמת זמן רב?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת.
ד``ר איילון לחמן24/09/2009שלום.
אם ההעובר מתפתח בצורה תקינה ומתאים לגיל ההריון משמעות ההמטומה קטנה.להמטומות לוקח לעיתים זמן רב עד שנספגות.קיר קדמי הכונה בקיר הרחם הפונה לקיר הבטן.לגבי שמירת הריון אנא התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האטה בצמיחת היקף הבטן של אחת העוברידניאלי23/09/2009
היי,
לפניי כשבועיים אובחנה האטה בצמיחת היקף הבטן של אחת העובריות המתקות שלי.
בשבוע שעבר בוצעה בדיקת גדילת עובר ובדיקת זרימות עורק חבל הטבור ועורך מוח מרכזי ולהלן התוצאות לעוברית עם ה"הבטן הקטנה":
BPD מ"מ 84 מ מתאים לשבוע 33W 6D (
OFD מ"מ 102.5
HC . מ"מ 299.7 מתאים לשבוע מתאים לשבוע 33W2D
AC מ"מ 271.1 מתאים לשבוע 31W1D (היקף בטן)
FEMUR מ"מ 67.6 מתאים לשבוע 34W5D
ממצוע גיל הריון = 34W
זרימת דם - תקינות ב"ה , כמות מי שפיר- תקינה ב"ה
אתמול, בביקור אצל הרופאה שלי- דר' יסכה לנדסברג, נאמר לי שאם עד שבוע הבא לא תהיה גדילה יצטרכו ליילד אותי...! מאוד נלחצתי .. מכיוון שאני מעדיפה שכל התהליך יעבור באופן טבעי ללא צורך בזירור כלשהו...:(
בבקשה - אשמח לקבל חוות דעת מקצועית. האם ההבדל בערך ב היקף הבטן משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף בטן.
ד``ר איילון לחמן24/09/2009לדניאלי שלום.
חוסר צמיחה מספקת של הבטן,יכול ללמד אותנו בעקיפין על פגיעה בתפקוד השיליה של אותו עובר.
מאחר ובריאות העוברים נמצאת במקום ראשון בסדר הטיפול חשוב להקשיב לרופאים ולילד התינוקות שיקבלו תזונתם בחוץ. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרשנותדיקלה23/09/2009
לרופאים שלום,
אני אחרי 2 הפלות רצופות והרופאה החליטה לתת לי לעשות בדיקות.
מצ"ב התוצאות, אשמח אם תגידו לי על מה הן מעידות :
COMPLEMENT C3 - 104
COMPLEMENT C4 - 18
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דיקלה24/09/2009קיבלתי תוצאות נוספות, מה זה אומר? אני די לחוצה..
TSH - 1.88
PROLACTTIN - 1360.1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בשעווה בזמן הריוןלילך23/09/2009
האם אפשר להשתמש בשעווה באיזור הבטן בזמן הריון? שבוע 25
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה.
ד``ר איילון לחמן24/09/2009ללילך שלום.
ממליץ להמתין עד אחרי הלידה.בעיקר עקב דימומים שיכולים לקרות עקב השינויים בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל עובר לא מתאים לגיל העוברלילך23/09/2009
שלום,
אני בת 29.01 הריון ראשון, ווסת אחרונה 08.04.09
ביום חמישי האחרון ביצעתי בדיקת אולטראסאונד סקירה מאוחרת. לפי תאריך ווסת אחרונה גילההריון הינו 23 שבועות אך לפי גודל העובר גיל ההריון הינו 25 שבועות. משקל העובר 750 גרם והרופא אמר שקצת מעל הממוצע לשבוע 23 אבל בגדר הנורמל. האם הכל תקין? באיזה שבוע אני? לחשב לפי ווסת אחרונה או לפי גודל העובר?
להלן הנתונים:
BPD - מתאים לשבוע 25.3 (63מ"מ)
HEAD CIR - מ"מ230
TAD - מ"מ25
AB.CIR - מתאים לשבוע 25 (202מ"מ)
FEMUR LENGTH - מתאים לשבוע 25 (45מ"מ)
אשמח לתשובה (למרות שהשאלה קצת טיפשית)
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו שאמר הרופא
ד''ר דורון רוזן23/09/2009העובר גדול מהממותע אבל בתחום התקין. גיל ההריון אינו משתנה ונשאר 23, תמשיכי במעקב הרגיל כולל כל הבדיקות ובצעי הערכה נוספת עוד כחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזר בהריוןשרית23/09/2009
האם מותר להסיר שיער בלייזר בזמן הריון?יש בזה סיכון לעובר?אני בחודש שני להריון.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר בהריון.
ד``ר איילון לחמן24/09/2009לשרית שלום. ממליץלא לבצע טיפולים לא דחופים בהריון.אנא המתיני עד אחרי הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות+בדיקת דם!!!!נטלי23/09/2009
אני בת 26 בשבוע 13 עשיתי שקיפות עורפית ובדיקת דם. להלן הנתונים:
NT-Nuchal Translucency 2.07 MoM
NT-Nuchal Translucency 2.40 mm
PAPP A 1.33 MoM
PAPP A 3548 mIU/L
Free beta HCG 0.58 Mom
Free beta HCG 20.0 ng/ml
סיכון לתסמונת דאון לפי גיל 1/1300
סכון לתסמונת דאון לפי גיל+שקיפות+בדיקות ביוכימיות 1/510
סיכון לטריזומיה 18 לפי גיל+שקיפות+בדיקות ביוכימיות 1/18000
יש לי תור לרופא רק עוד שבועיים ואני ממש מודאגת בנושא,
1.מה הנתונים מראים?
2. מה יכולה להיות הסיבה לעלייה בסיכון לתסמונת דאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות
ד''ר דורון רוזן23/09/2009היתה מעט מוגברת ולכן הסיכון לתסמונת דאון עלה. אף על פי שאינו גבוה מציע שתשקלי לגשת לייעוץ גנטי ולבצע דיקור מי שפיר לשלילה מוחלטת של התסמונת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 12דורוש23/09/2009
שלום..
יש לי נשירה מאוד חזקה רציתי לדעת עם זה קשור ביגלל ההריון ועם אפשר לעשות משהו נגד זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שב12.
ד``ר איילון לחמן24/09/2009שלום.
ממליץשתתיעצי גם עם רופא עור בענין.וביחד עם רופאך להחליט מה עושים,אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל עכור - לחוצה!!שוש23/09/2009
שלום
אני בשבוע 6+1. היום עשיתי אולטראסאונד והממצאים הם כדלקמן:
מבנה שק: תקין
רקמה עוברית: נצפתה
דופק עוברי: הודגם
נצפה שק חלמון
נצפה נוזר עכור בחלל עד גובה 3.7 מ"מ
מה זה אומר נוזל עכור? האם מסוכן? אני דואגת, חודש שעבר היה לי הריון כימי ולא הייתי רוצה לאבד גם את זה. אנא ענו לי במהרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור הגודל והדופק
ד''ר דורון רוזן23/09/2009נראה שהכל תקין ואפשר להתעלם מהממצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר ביוכימי ושקיפותאני22/09/2009
שלום רב,
אני בת 30 וסת אחרונה 14.06 (משוער)
ב-07.09 בדיקת סינון ביוכימית:
PAPP-A: 0.98 x MoM
Free Beta HCG: 4.15 x Mom*
(החישוב מתבסס על מדידת 55.4 CRL mm מתאריך 07.09)
בדיקת השקיפות האורפית (NT):
NT: 1.19 x MoM (NT=1.4 mm
חישוב סיכון לתסמונת דאון:
עפ"י הגיל בלבד 1:930
הסיכון המשוקלל הוא 1:500
חישוב הסיכון לטריזומיה 18:
עפ"י גיל,בדיקה ביוכימית ושקיפות הוא קטן מ- 1:300
אני קצת לחוצה מהתוצאות....... האם הן תקינות או לא?
האם זה מצריך ממני לעשות בדיקות נוספות כמו דיקור מי שפיר וכו?
חשוב לציין כי בשבוע 11 בבדיקת אולטראסאונד שיגרתית התגלתה בצקת אורפית 3.5 mm, האם זה ייתכן שזה ירד ל-1.4?
תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות
ד''ר דורון רוזן23/09/2009אם היתה בצקת הירידה פחות סבירה מציע לשקול ברצינות דיקור מי שפיא אחרי יעוץ גנטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות שלייהיעל22/09/2009
שלום
עברתי שני הריונות + לידות כאשר שניהם היו שבוע 33 ושבוע 34
עכב היפרדות שליה
מה הסיכוי שזה יחזור על עצמו ? והאם ניתן לעשות משהוא בכדי שזה לא יחזור על עצמו?
לאחר הלידה השניה ביצעו בדיקת קרישת דם לא נמצא בעיה.
ואבקש לקבל המלצה לרופא /ה טוב של הכללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה
ד''ר דורון רוזן23/09/2009אם אכן בוצעה בדיקה מקיפה של בעיות קרישיות יתר ולא נמצאה בעיה הסיכוי לחזרה אמור להיות נמוך אך העובדה שזה קרה אצלך פעמיים בכל זאת מחשיד.
אין ביכולתנו להמליץ על רופאים ספציפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשה כאןב21/09/2009
ברוך השם בשבוע שעבר התבשרתי על הריון רציתי לדעת מס' דברים אם אפשר:
1.ראשית אני ממש לא יודעת איך מחשבים את גיל ההריון וזה שאומרים לי תורידי או תוסיפי 14 יום לא הולך לי אז אשמח אם תוכלו להגיד לי את השבוע המדוייק אם עברתי שאיבה ב1.9 החזרה ב 4.9 ואם זה חשוב המחזור האחרון 13.8
2. אני חווה כל פעם התקפים מוזרים של כאבי בטן כמו נחש שמתפתל לי בקיבה למשך חצי שעה בוכה ומתייסרת ואז זה פתאום חולף מה זה?
3. סובלת מגירוי יתר עד מתי? ואיך עוזרים לזה להגמר?
תודה מראש וסליחה על כל השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי, את יכולה למצוא תשובה לכל שאלה..
קרול שרעבי22/09/2009הי, קראתי את ההודעה שלך. את יכולה למצוא תשובות לכל שאלה בעניין הריון, לידה וגידול ילדים עד גיל 4 באתר שמרכז את כל הנושאים. התחילה גם תחרות של הילד המתוק ביותר בארץ :-)) בקיצור מקום נחמד ומעניין לגלוש בו. את צריכה להשאיר שם ומייל ולאחר מכן תיהיה לך גישה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי קרול
ב22/09/2009ממש לא הבנתי לאיזה אתר את מתכוונת ולמה הרופאים לא עונים כאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)