מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מועד ביצוע בדיקהמירי14/09/2009
שלום רב,
מדוע מומלץ לבצע את בדיקת החלבון העוברי בשבוע 17 דווקא?אם ביצעתי אותה בשבוע 19.1 היא פחות אמינה?
האם ההמלצה נובעת רק על מנת לקבל החלטה מושכלת יותר על מי שפיר או שמא יש הבדל באמינות החלבונים הנבדקים בין השבועות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד.
ד``ר איילון לחמן15/09/2009לשל שלום.
הסיבה לביצוע בשבוע 17 היא כי אז מקבלים התוצאות האמינות ביותר לגבי קשר עם תסמונת דאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלי דם נפוחיםמיי14/09/2009
שלום
אני בשבוע 28 בהריון שני , בו כמו בהריון ראשון התנפחו לי כלי דם באיזור המפשעה, אשר מפריעים לתפקוד בגלל כאבים עזים, בעיקר בשעות הערב לאחר יום שלם. האם קיים טיפול כלשהוא או אביזר שיכול להקל עלי (אביזר -הכוונה למכנסיים אלסטיות כמו במקרה של דליות).
חשוב לי להבהיר כי אילו לא ורידים כחולים כפי שהבנתי שדליות נראות, אלא כמו זקיקי שיער שהתנפחו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלי דם
ד``ר איילון לחמן15/09/2009למיי שלום.
ממליץ שתגשי להיבדק בנושא גם אצל רופאך וגם אצל מומחה לכלי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חיידק בשתןאני14/09/2009
שלום. אני בשבוע 18 להריוני. בבדיקת השתן הראשונה גילו לי חיידק בשתן. נטלתי אנטיביוטיקה וכעבור זמן הלכתי שוב לבדיקה וגילו שהחיידק עדיין שם. רשמו לי עוד אנטיביוטיקה. אני מתלבטת מאוד האם ליטול שוב אנטיביוטיקה שכידוע זה לא מומלץ בזמן הריון, ובמיוחד שאיני חשה שום כאב כלל באזור דרכי השתן. הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בנטילת האנטיביוטיקה בזמן ההריון וגם כיצד ניתן להימנע מהדבקה חוזרת ונשנית של חיידק זה. (כנראה שמדובר בe-coli)
תודה!
חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידק
ד``ר איילון לחמן14/09/2009לחנה שלום.
המלצתי החד משמעית היא כן לקחת אנטיביוטיקה.חידק בשתן יכול לגרום ללידה מוקדמת.מאיפה המשפט"אנטיביוטיקה שכידוע זה לא מומלץ בזמן ההריון"??.אם יש הוראה לוקחים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי זה שאין כאבים כלל?
אני14/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי זה שאין כאבים כלל?
אני14/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד בנושא
אני14/09/2009א. אם לאחר שאטול את האנטיביוטיקה יגלו שוב את החיידק האם אצטרך ליטול שוב ושוב אנטיביוטיקה?
ב. האם יכול להיות שהחיידק פשוט "יושב" שם ולא גורם לדלקת ולכן גם איני חשה כאבים? (ואז באמת לא צריך ליטול את האנטיביוטיקה?)
ג. לא ענית לי איך ניתן להימנע מהדבקה חוזרת של החיידק?
אשמח לתשובתך בהקדם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד בנושא
אני14/09/2009א. אם לאחר שאטול את האנטיביוטיקה יגלו שוב את החיידק האם אצטרך ליטול שוב ושוב אנטיביוטיקה?
ב. האם יכול להיות שהחיידק פשוט "יושב" שם ולא גורם לדלקת ולכן גם איני חשה כאבים? (ואז באמת לא צריך ליטול את האנטיביוטיקה?)
אשמח לתשובתך בהקדם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד בנושא
אשמח לתשובתך בהקדם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריון ורחם גדול משבוע ההריוןלולה14/09/2009
שלום לך דר' ...
שאלתי היא כזו, הבוקר הייתי בבדיקה אצל רופא מיון בשל דמם שהיה לי אתמול בלילה והיום בבוקר
הרופא בדק אותי ידנית ועם אולטרסאונד.....
ואמר שאני בשבוע 8 וזה תואם את תאריך הוסת וגודל העובר ונצפה גם דופק תודה לאל...
אבל, הוא ציין שגולד הרחם שלי תואם שבוע 10!
מכל הלחץ שכחתי לשאול אותו למה זה כך? ומה זה אומר בכלל?
רציתי לקבל ממך חוות דעת על העניין, ולשאול האם יש קשר לבין גודל הרחם לדימום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר איילון לחמן14/09/2009ללולה שלום.
הבדל של שבועיים הוא חסר משמעות מיוחדת בשלב זה.אבל שווה לגשת לרופאך האישי לבדיקה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך דר' לחמן, שאלה נוספת
לולה14/09/2009מה המשמעות של זה בשלבים מאוחרים יותר? למה זה מוביל? יש לזה שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה בבקשה :)?
לולה15/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםעדי14/09/2009
אני צריכ עזרה דחופה רופא הנשים שלי בחופש, ביום חמישי האחרון עשיתי בדיקת דם והתוצאה היא:
IU/L2-קטן מ
האם זה הריון? בבקשה דחוף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה.
ד``ר איילון לחמן14/09/2009לעדי שלום.
אם התוצאה אומרת קטן מ-2 היא כמובן שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמורן14/09/2009
האם מותר לקיים יחסי מין בתחילת היריון?אני בשבוע 4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין
ד``ר איילון לחמן14/09/2009למורן שלום.
ניתן לקיים יחסי מין רק מתוך הסכמה בין בני הזוג.לא צריך הסכמה בכתב מהעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה...מורן14/09/2009
שלום רב, לפני כשבוע וחצי גיליתי שאני בהיריון רופאת הנשים הביאה לי כדור בשם "פרנטאל" לפי מה שראיתי זה ויטמינים לאישה הרה, השאלה היא האם אני צריכה לקחת חומצה פולית בנוסף או שיש בכדור הזה את כל הצרכים הדרושים כי הרופאה הביאה לי רק את זה ואמרה לי לחזור עוד שלושה שבועות…ולא נתנה לי לעשות שום בדיקה
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד``ר איילון לחמן14/09/2009למורן שלום.
הפרנטל מכיל בתוכו גם חומצה פולית.קראי בעלון.כך שאין צורך בנטילה נפרדת של חומצה פולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מהפטמותתמר14/09/2009
שלום,
12 יום לאחר הביוץ החלה הפרשה שקופה-לבנה מהפטמות בלחיצה בלבד.
האם זה סימן להריון?
בדיקת בטא שבצעתי ביום 11 לאחר הביוץ (ידוע מתי היה ביוץ לפי א"ס)הראתה 2> ואני מבינה שזה אינו הריון.
האם הבדיקה בוצעה מוקדם מדי ולכן לא זוהה בטא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה
ד``ר איילון לחמן14/09/2009לגלי שלום.
בנושא ההפרשה מהשד יש לבדוק רמות הורמון הפרולקטין.(רמה גבוהה מקשה על כניסה להריון).לגבי הבטא חזרי עליה לאחר מס ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחו"לנוסעת14/09/2009
שלום לכולם
שלום
בכוונתי לטוס לחו"ל בשבוע ה-11 שלי (שידוע יותר בשמו הנפוץ כשבוע חג הסוכות) וכפי הנראה חצי מדינה תהיה בנתב"ג בזמן הזה.
א. האם עליי לבטל את הנסיעה מחשש לשפעת או כל מחלה אחרת (לא חליתי במחלת הנשיקה בצעירותי ועל כן אני בקבוצת סיכון) ?
ב. האם יש פעולות שאוכל לבצע על מנת לצמצם את הסיכון ?
תודה רבה
נוסעת (או שלא..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חו"ל
ד``ר איילון לחמן14/09/2009לנוסעת שלום.
האם הדבר היחיד שמדאיג אותך מנסיעה לחול בהריון,הוא המצב בנתבג -את ממש במצב טוב.יש היום הרבה הוראות לפני נסיעה לחול שיש למלאותם ואז נוסעים בטוח. התיעצי והיבדקי אצל רופאך לפני הנסיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמיםקטיה14/09/2009
שלום,
מאיזה שבוע כבר לא עוצרים לידה גם אם יש ירידת מים או צירים מוקדמים?
אני בשבוע 34+5 והשאלה אם מתחילים צירים לרוץ למיון או לחכות כי בכל מקרה לא יעצרו לידה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים
ד``ר איילון לחמן14/09/2009לקטיה שלום.
מועד הלידה נחשב מהשבוע ה-37 והלאה.עד אז מנסים לעקב הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 18+ כאבים כמו ציריםg14/09/2009
שלום,
אני בת 28, הריון שני אחרי שבראשון קיסרי עקב עובר גדול.
אתמול בזמן ארוחת הצהריים פתאום הרגשתי מן כאב שהתחיל באזור הבטן התחתונה וסגר
לכיוון הגב התחתון (כל רצועת המותן), משהו כמו כאב מחזור רק הרבה הרבה יותר חזק
וזה משך כחצי דקה בערך עד שהתחלתי ללכת וזה דעך בהדרגה.
לאחר שזה עבר התחילו לי התכווצויות בבטן התחתונה.
ניגשתי למוקד חרום ועשו מוניטור ואולטראסאונד והכל היה תקין בלי שום דבר חריג
אבל עד היום יש לי התכווצויות בבטן תחתונה.
אני אל יודעת מה לעשות??? האם ייתכן שהכאב שהרגשתי היה סוג של ציר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר איילון לחמן14/09/2009שלום.
אם בדיקות האולטרה סאונד והמוניטור תקינות,אפשר להפסיק לדאוג.גשי בבקשה גם להמשך מעקב אצל רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאור14/09/2009
יצא לי בבדיקת דם לגילוי הריון HCG QUNAT 0.18 האם אני בהריון וה-PH URINE 6.50 תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם.
ד``ר איילון לחמן14/09/2009לאור שלום.
בדיקת דם להריון נחשבת חיובית מעל 25 יחידות.מה השאלה לגבי השתן?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה :[מישהי~~~14/09/2009
שלום. אני בת 15. יש לי חבר ואנחנו.... אני לא יודעת אם ליקרוא לזה יחסי מין.... הוא גומר לי על הבטן שלי בזמן שאני עם מיכנס... ואז אני מנקה את זה עם נייר... אבל זה עדיין נישאר דביק עד שזה מיתייבש לגמרי.
מאחר לי המחזור ויש לי בחילות וסחרחורות יכול להיות שזה סתם ווירוס ואני יודעת שאין סוכוי להריון אבל אני לחוצה בכל זאת. אז יש לי שאלה בקשר לזרע: אחרי כמה זמן הזרע מת? כלומר מאבד את האפקט שלו?
אני רוצה ליקנות בדיקת הריון סתם בישביל להיות רגוע ובישביל השקט הנפשי שלי . כי אני יודעת שאני לא בהריון אבל זה מפריע לי להיתרכז בלימודים שאולי כן.
אני רוצה ליקנות בדיקת הריון מסוג- סטריפ. ויש לי עוד שאלה....
לאחר כמה זמן לאחר היחסים, צריך ליבדוק עם הבדיקה הזאת? (אם אני יבדוק יממה אחרי יהיו תוצאות?)
תעזרו לי בבקשה זה ממש מפריע לי להיתרכז ואנחנו לומדים לבגרויות :'(
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד``ר איילון לחמן14/09/2009שלום.
אז ככה. הזרע חי בין 72 שעות לשבוע.בדיקת ההריון נעשית חיובית רק לאחר חלוף לפחות שבועיים מהכניסה להריון.אגב במסגרת הלימודים -לא למדת על גלולות למניעת הריון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ במפשעהעינב14/09/2009
שלום רב,
אני בהריון ראשון שבוע 27 +5 ביומיים האחרונים סובלת מלחצים במפשעה בצד ימין ובנוסף מורגש באצבעות ברגל ימין תחושה של מעין "נמלים " שלא חולפת...
האם הלחץ במפשעה קשור לתחושה ברגל?האם הלחצים נובעים מגדילתו של העובר?
האם נפוץ בהריון כאבים מסוג זה?
מה עלי לעשות זה מציק נורא???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ במפשעה
ד``ר איילון לחמן14/09/2009לעינב שלום.
הכאבים שאת מתארת יכולים לנבוע מבעיה אורטופדית,כלומר מלחץ על העצבים מעמוד השדרה ומטה.שווה לכן להתיעץ עם רופא אורטופד במקביל לגניקולוג שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעית וכניסה להריוןנטע גונן13/09/2009
לפני כ-4 חודשים עברתי הפלה, בשבוע 9 כי לעובר לא היה דופק. לאחר קבלת מחזור ראשון, ניסיתי שוב להכנס להריון. בפעם הראשונה לא הלך, ובפעם השנייה, שבועיים לאחר שקיימנו יחסים, התחיל לי דימום חזק, ממש כמו ווסת. מלווה בקרישי דם, כאב, ונמשך כ-3-4 ימים.
האם מדובר בהפלה טבעית?
האם אני אמורה לבייץ, 12 יום לאחר דימום זה?
מתי כדאי שוב לנסות להכנס להריון, האם ישר בביוץ הבא, או לחכות מחזור אחד או שניים?
תודה נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום.
ד``ר איילון לחמן14/09/2009לנטע שלום.
המלצתי שתגשי להיבדק כדי להבין פשר הדמם הלא סדיר.האם ביוץ או משהו אחר.עלפי התוצאות לתכנן ההריון הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)