מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציריםלילך29/09/2009
מה עושים אם מרגישים צירים בשבוע 25? בהריון הראשון זה לא היה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים סדירים? כמה זמן?
לונה30/09/2009אני לא רופאה אבל אני ממליצה לך להבדק אצל רופא/ת הנשים שלך.
אם מדובר בצירים סדירים זו עלולה להיות בעיה בשלב זה. כדאי שתעשי בדיקה תחת מוניטור ובדיקה כללית לראות שהצוואר סגור והכל כראוי.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףחסוי29/09/2009
ערב טוב.
יש לי שאלה מאוד דחופה.. אני בעזרת ה' בשבוע 32.. היום שמתי לב שכשאני נוגעת באיזור ליד התבורממש כואב לי, כאילו כאב חיצוני, כאילו שקיבלתי מכה שם, למרות שלא קיבלתי שום מכה..
התור לרופא נשלי שלי רק ביום ראשון..
מה זה יכול להיות?
אני מאודדדדדדד לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראשית כל תרגעי
חוה29/09/2009ובנתיים עד שהם יענו לשאלתך, תפני למוקד אחיות של קופת חולים, הם בדר"כ עובדים 24 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורום זה לא מקום לעניינים דחופים
לונה30/09/2009הרופאים עלולים להתפנות לשאלתך רק בשעות הלילה. ועד אז מה? תסבלי מכאבים? יקרה משהו חס ושלום?
אני ממליצה שעניינים דחופים כן תפני למישהו שיכול לתת לך תשובה באותו הרגע. כמו שהציעו לפני.
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלונה או איך שלא קוראים לך..
חסוי30/09/2009מה אכפת לך??? מישהו שאל את דעתך??? מה את עונה בכלל?
תתעסקי בעניינים שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףף.
ד``ר איילון לחמן01/10/2009לחסוי שלום.
אנא גשי להיבדק.כדי שתבוצע אבחנה וטיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח העמסת סוכר מלאה- הריון תאומייעל29/09/2009
שלום רב, אני בהריון עם תאומים. זהו הריוני השלישי. היום נשלחתי לבצע העמסת סוכר מלאה לאור העובדה שבהריוני הראשון הוגדרתי כבעלת סכרת הריונית (טופלתי בדיאטה בלבד). להלן התוצאות
בצום- 82
לאחר שעה-152
לאחר שעתיים-154
לאחר שלוש שעות-139
כל התוצאות אומנם בטווח אך ממש גבוליות, האם ניתן להסיק מכך שהפעם אין לי סכרת הריונית? האם עלי לשמור על דיאטה מאוזנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?????
יעל01/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר
טלטל02/10/2009לאחר בדיקת העמסת הסוכר אמורים לקבל ארבע תוצאות המשקפות את רמת הסוכר בצום, שעה, שעתיים ושלוש שעות לאחר שתיית הסוכר. גבול הערכים התקינים מוצג בטבלה. לציין, טור I מכיל את הערכים הנהוגים לשימוש ע"י מרבית הרופאים, טור II מכיל ערכים מחמירים יותר, הנהוגים ע"י מקצת מהרופאים.
צום מעל 105 מעל 95
שעה מעל 195 מעל 180
שעתיים מעל 165 מעל 155
שלש שעות מעל 145 מעל 140
עקרונית, סוכרת הריונית מאובחנת כאשר שתיים מתוך ארבעת התוצאות יוצאות לא תקינות. היות והתברר שגם נשים אשר קיבלו רק תוצאה אחת לא תקינה נטו ללדת עוברים "שמנים" יותר, נוהגים חלק מהרופאים לעקוב (ובמידת הצורך לטפל) גם אחר נשים אלו.
מתוך אתר יולדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדי לשמור על דיאטה מתאימה
ד''ר יואב פלד02/10/2009ואולי לחזור על העמסה בעוד כ6 שב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בתבורפניקס29/09/2009
שלום רב
אני בשבוע 31.
מזה כמה ימים יש לי כאבים בתבור בזמן מאמץ ולו הכי קטן.
הכאב בתבור ונוטה שמאלה.
מה יכולה להיות הסיבה?
במראית עין אין נפיחות.
כשאני לוחצת על המקום ומתאמצת הכאב נסבל יותר או לעיתים אינו מורגש.
אודה לדעתך .
בריאות לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופאה
לונה30/09/2009אבל יתכן שאת סובלת משבר טבורי כתוצאה מלחץ תוך בטני עקב ההריון.
אולי שווה לך להתייעץ עם רופא כירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטןדורית29/09/2009
שלום רב,
אני בשבוע 34,בבדיקה ננאמר לי שהעובר קטן - שוקל 1,850 .
רציתי לדעת בבקשה:
א. האם העובר בסיכון? האם זה משקל נמוך מידי או שזה לא נורא?
ב. האם יש לו סיכוי שעוד יעלה עד קילו עד הלידה?
ג. האם זה שעליתי רק 9 קילו עד היום משפיע גם על משקל העובר?
אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו על שאלתי - בבקשה תשובתכם
דורית30/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפ
דורית01/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים עלי????????????
דורית02/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??????.
דורית04/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטח בשבוע 35אודליה29/09/2009
שלום!
ביצעתי משטח בנרתיק. אני בשבוע 35 והתוצאות אלה:
Epithelial cells ++
Fungus No Growth
WBCs בודדים
Trichomonas לא נמצאו
Culture positive
Gram Stain normal
אנטיביוטיקה עבור מיקרואורגניזם Strpe. agalactiae (Group B
Ampicillin S <=0.25
Penicillin G S <=0.12
Teicoplanin S <=0.5
Vancomycin S <=0.5
Erythromycin S <=0.25
Minocycline S <=0.5
Clindamycin S <=0.25
מה אומרות התוצאות? האם זה מדבק בקיום יחסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושבת שאת צריכה לעשות בדיקת שתן
לונה30/09/2009אני מקווה שאני לא טועה, אבל אני חושבת שהמשטח נמצא חיובי לסטרפ מסוג B בנרתיק. עד כמה שידוע לי חשוב לדעת האם הוא חיובי גם בבדיקת שתן.
אם אכן מדובר בGBS חיובי, הרי שבזמן לידה (אם היא מיועדת להיות וגינאלית) תצטרכי לקבל מינון מותאם של אנטיביוטיקה על מנת למנוע הדבקות של הולד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרת בהיריוןגלי29/09/2009
שלום רב,
אני בשבוע 18 ...
שהיתי בימים האחרונים עם תינוקת שכנראה חלתה בחזרת...
האם המחלה מסוכנת בשבוע 18, אם אכן נדבקתי?
מה עלי לעשות?
איך אוכל לבדוק?
במקרה אני עושה בסוף השבוע הזה גם בדיקת מי שפיר..
מודאגת....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת
איילת13/10/2009שלום
הייתי היום אצל רופא המשפחה עם בלוטות רוק נפוחות.
הרופא חושד בחזרת.
אני בשבוע ה-37 להריון.
האם יש סיכון לסיבוך או להתפתחות העובר (חרשות?).
תודה
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי איילת
לונה13/10/2009אני לא יודעת לגבי סיבוכים של חזרת בהריון והרופאים יעזרו לך בזה.
בכל מקרה המלצה אישית - היות ואת בהריון וקריטי לדעת אם נדבקת - בקשי מהרופא/ה בדיקות דם לחזרת.
באנגלית נקרא MUMPS (IGG+IGM).
בנוסף הייתי ממליצה לך שיכניס לבדיקות דם CMV ו-EBV על מנת לוודא שהנפיחות בצוואר היא לא מ"מחלת הנשיקה".
אם זה זה, CMV הוא כן בעייתי בהריון.
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרת בתחילת הריון
מרים26/05/2010שלום, לבת שלי יש חזרת ואני בשבוע 4 להריון.
מכיון שהיתה לי חזרת בילדות, עבר שבוע מאז שביתי חלתה וב"ה אין סימני הדבקות לאי מי במשפחה. רציתי לדעת, האם העובר ואני חסינים מהדבקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהרונית27/09/2009
נקלתי למצב מביש
במחזור שלי מאחר ואינני יודעת מיהו האבא.
אני בת 28
אני לא לוקחת גלולות כבר שנה, המחזור שלי מגיע כל 29 ימים בדיוק
המחזור האחרון היה ב22 לאוגוסט
לאחר מכן, קיימתי יחסי מין
עם בחור 1- בראשון לספטמבר(1.9)
עם בחור2- בשלישי לספטמבר(3.9 וב- 12.9
עם בחור3- בשמיני לספטמבר(8.9)
אודע לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי לגלות ממי הסיכוי הכי גדול שנכנסתי להריון
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב.
ד``ר איילון לחמן29/09/2009לרונית שלום. במחזור כמו שלך ,בן 29 יום,הביוץ הוא כ-15יום לאחר המחזור.- תעשי לבד החשבון.יש כמובן לזכור שלעיתים הביוץ מקדים ולעיתים תאי הזרע חיים עד שבוע ברחם.בקיצור אין כמעט לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה!!!אורית27/09/2009
שלום,גיליתי שאני בהריון לא מזמן,בערך בשבוע 15,
אני מרגישה נורא כיוון שכל אותו זמן עישנתי חשיש וסיגריות(לא בכל יום ובכל זאת)אני לא מעשנת כבדה ו/או כפייתית,אבל אני חוששת שמא גרמתי לעובר נזק בלתי הפיך...
מה הן ההשלכות לעישון בהריון?האם הוא יהיה בסדר???
מאז אני לא מפסיקה לבכות ולחשוב על כך שיצא לי ילד לא בריא,או שימות בלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף.
ד``ר איילון לחמן29/09/2009לאורית שלום.
החשוב הוא כמובן שתפסיקי מייד לעשן. לגבי נושא החשיש שווה גם להתיעץ עם המחלקה למניעת מומים במשרד הבריאות בטל:02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרמיטל27/09/2009
דר" שלום רב
להלן תוצאות של העמסת סוכר 100 שביצעתי לפני 3 ימים:
GTT-Glucose 0' 78.00 mg/dl 70,00 - 95,0 .(..*.......).
GTT-Glucose 60' 192.00 mg/dl 100,00 - 180, .(..........)*
GTT-Glucose 120' 212.00 mg/dl 100,00 - 155, .(..........)*
GTT-Glucose 180' 78.00 mg/dl 70,00 - 140, .(*.........).
התור לדיאטנית הוא רק בשבוע הבא, מה עלי לעשות בינתיים?
האם רק להפחית פחמימות וסוכרים?
תודה, מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר.
ד``ר איילון לחמן29/09/2009למיטל שלום. מאחר וההעמסה אינה תקינה,פני בבקשה לרופא המלווה ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך צוואר הרחם וגודל העוברמושית27/09/2009
אני בהריון שלישי, בעברי שתי לידות מוקדמות בשבועות 35 ו-36. פעם אחת בגלל צירים ופעם שנייה ירידת מים אחרי שמירה. בשני המקרים טופלתי בפרסולט. כיום אני בשבוע 23. במסגרת סקירה מוקדמת מדדו לי את צוואר הרחם ואורכו היה 43 מ"מ סגור. בסקירה המאוחרת שנערכה ממש עכשיו נמדד הצוואר 37 מ"מ סגור. כמו כן העובר התאים לשבוע 21.5 בעוד שגילו לפי וסת 22.5. שאלתי היא האם מי מהתוצאות האלה מדאיגות? האם אורך 37 מ"מ מעיד על התקצרות או שזה אורך תקין אף שמדידה קודמת הראתה תוצאה גבוהה יותר? והאם הפער בין גיל ההריון וגיל העובר מצריך שינוי תאריך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך צוואר.
ד``ר איילון לחמן29/09/2009לדנית שלום.
לגבי אורך הצוואר כדאי להתיעץ ולהיבדק עי רופאך. לגבי גיל העובר,שבוע הפרש הוא לא מאד משמעותי.לא ציינת גודל העןובר בסקירה הראשונה.בעקרון סומכים יותר על בדיקות הכי מוקדמות לגבי גיל ההריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציריםלונה27/09/2009
אני בשבוע 34. הריון ראשון. בת 26. בריאה בד"כ.
עוד לפני ההריון סבלתי מעצירות שלשמחתי דווקא השתפרה בתחילת ההריון (למרבה הפלא).
בחודש האחרון העצירות חזרה.
בשבועיים האחרונים קרה לי כבר פעמיים שבזמן ניסיון להתרוקן, ומאמצים, הרגשתי כאב חד, דוקר ובלתי נסבל באיזור המפשעה גם מקדימה וגם מאחורה. הכאב היה כל כך בלתי נסבל שבקושי הצלחתי לנשום. הוא עבר עצמונית כעבור מס' שניות.
האם אלו צירים? האם יתכן שניסיון להתרוקן בשירותים יכול להוביל לצירים? האם יש צורך לבירור עקב כך? אין לי דימומים, בצקות, רעלת הריון, סחרחורות, אין לי שום תסמינים לא נעימים של הריון פרט לצרבת קלה מפעם לפעם שמסתדרת צ'יק צ'ק עם כדור טאמס. אני לוקחת ברזל, פרנטל ואומגה 3.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים
ד``ר איילון לחמן29/09/2009ללונה שלום.
תאור הכאב אינו אופיני לכאב המתואר בציר.יתכן ונובע מלחץ חזק שאת מפעילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזוןמזל26/09/2009
האם תוסף מזון בשם פיקנוגנול מזיק בהריון או למי שמתעדת להכנס להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי.
ד``ר איילון לחמן29/09/2009למזל שלום.
הבתובת לתשובה ,היא היחידה למניעת מטמים במשרד הבריאות. טל-02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נשימהדנה26/09/2009
שלום רב,
שבוע 23.
הערב נרדמתי על הספה ואחרי רבע שעה התעוררתי שאני לא מצליחה לנשום, השתעלתי חזק ואחרי כמה שניות חזרה הנשימה.
האם זה עלול להשפיע באיזושהיא צורה על העוברית?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת נשימה
ד``ר איילון לחמן29/09/2009לדנה שלום.
אכן מעט מוזר הסיפור.יש לגשת ולהתיעץ גם עם רופא הנשים וגם עםרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עבורי בתאומיםמורן25/09/2009
שלום רב אני בשבוע 20 עם תאומים ב"ה.בת 27.
בשבוע 12 עברתי דילול משלישייה.
שקיפות עורפית של התאומים יצאה תקינה ושל העובר שדולל לא(לכן הוא נבחר ללהיות המדולל)
כל אחד על סמך תוצאות השקיפת 1:6500 על סמך גיל 1:1300
לא ביצעתי בדיקת דם של שקיפות בשל הדילול.
נודע לי שאני יכולה לעשות חלבון עוברי וזה נתון לשקולי מאחר ורוב הסיכויים שהתוצאה תצא גבוהה בגלל שזה תאומים ובגלל הדילול.
ואם תצא נמוכה יומלץ מי שפיר.
אני מאד מתלבטת אם יש טעם לבצע את הבדיקה(חלבון עוברי)או לא?הרופא המטפל אמר שזה נתון להחלטתי בלבד.
האם אכן יש סיכוי שתצא תקינה למרות הדילול והעובדה שזה תאומים.?
במידה וחלילה משהו לא תקין אני לא אבצע מי שפיר כי סיכנתי אותם יותר מדי בדילול.וגם כי זה הריון מאד יקר שהושג אחרי הרבה טיפולים.
בדיקות גנטיות יצאו תקינות(ביצענו ממש בתחילת ההריון) סקירת מערכות יצאה תקינה.וכאמור גם שקיפות תקינה.
נקבע לי תור יום שלישי ואני מתלבטת,אודה על המלצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופאה..אבל כן בהיריון תאומים
לילי27/09/2009אני ביצעתי את בדיקת חלבון עוברי בדיוק מהסיבה שהרופא אמר לי "לשיקול דעתך". בדיעבד, זה היה מיותר - התוצאה היתה לא טובה כי זה הריון תאומים ולא ניתן לחלק את התוצאה הגבוהה ב- 2 ולומר יש או אין בעיה. כל רופא שפגשתי לאחר מכן ( בדיקור מי השפיר, בסקירה המאוחרת והרופא החדש שהחלפתי) אמר שזה מוזר שהוא נתן לי בכלל הפנייה לבדיקה זו, היא מיותרת כי לא ניתן לפענח את תוצאתה. חשוב שתדעי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון
ד``ר איילון לחמן29/09/2009למורן שלום.
בדיקת החלבון העוברי היא בדיקת דם פשוטה כך שאין הרבה מה להתלבט.הבעיה תיהיה עם התוצאות לא תקינות.ואז תומלץ בדיקת מי השפיר.אז נדון שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתך מוזרה...
לילי01/10/2009לד"ר שלום, תשובתך מוזרה כי הרי ברור שהתשובה תהיה לא תקינה ו/או לא חד משמעית ע"פ מדדים של עובר בודד. אני לא מבינה למה להטעות ולא פשוט לומר "לשיקול דעתך". הרי חשוב לומר שהבדיקה ע"ח המטופלת ולא ע"ח הקופה וכשמקבלים תוצאה לא ברורה רוב האמהות נלחצות גם אלו שכלל לא שקלו לעשות מי שפיר.
חבל, הייתי באותה סיטואציה ורופאים בכירים שפגשתי לאחר מכן אמרו מה שרשמתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)