מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון לאחר לידת עובר מתפלפלת10/10/2009
ב24.7.09 ילדתי לידה "שקטה" לאחר שלעובר לא הגיע חמצן תסביב חבל הטבור.
ב29.08.09 קיבלתי מחזור ראשון לאחר לידה.
4.10.09 ב.דם לבטא 73
6.10.09 ב.דם לבטא 147
8.10.09 ב.דם לבטא 374
האם ערכים נמוכים יחסית לשבוע ההריון אולי ביוץ מאוחר למרות שלפני הלידה מחזור מסודר של 28-30 יום'.
הרי המחזור לא הספיק להסתדר וכבר נכנסתי להריון.
יש לציין שלבעלי כמות שרע נמוכה מאוד וההריון הקודם נוצר בהפריה מפני שלא נתנו לנו סיוכויי לטבעי.
קצת חוששת בערכים של בהטא נמוכים למרות שיש הכפלה.
אשמח לתשובתך.
נ.ב אצלי שחלות במראה פולציסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא נוסף היום!!!
פלפלת11/10/2009יום א 11.10 בטא של 1414
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי
פלפלת15/10/2009ד"ר בבבקשה תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן שמגיע לך מזל טוב
ד''ר יואב פלד16/10/2009ואת בהריון
בצעי ביום א בטה נוסף + בדירת פרוגסטרון
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת ברזלרותם3210/10/2009
שלום רב
אני בשבוע 8 ומרגישה לא טוב בכלל דפיקות לב מואצות היה לי לחץ דם נמוך, חולשה.
מאיזה שבוע בהריון צריך להתחיל לקחת ברזל?
האמת שהתחלתי לקחת ברזל רך של חברת סולגאר פעם ביום כדור. האם זה מספיק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי רמת המוגלובין
ד''ר יואב פלד10/10/2009כדור אחד בשבוע שלך זה די והותר אם רמ ההמוגלובין תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצם/סחוס הקדמי של האגן (טלי10/10/2009
שלום רב, אני בשבוע 29, הריון שלישי ויש לי כאבי תופת בעצם/סחוס הקדמי של האגן (ממש מתחת לבטן)
אני לא יכולה להתהפך מצד לצד במיטה לא יכולה להרים רגל כדי ללבוש מכנסיים ומתלבשת בישיבה. הבוקר בקושי הצלחתי להתרומם מהמיטה ואני הולכת בצליעה כואב לי בכל צעד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוראים לזה
ד''ר יואב פלד10/10/2009סימפיזיוליזיס
אין לזה טיפול פרט לאקמול
חולף לאחר הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתייה בהריון, חומצה פולית בהריוןמריה09/10/2009
שלום,
אני בשבוע העשירי משתדלת לשתות כל יום שתי ליטר האם זה מספיק?מה כמות המומלצת של שתייה בזמן ההריון?
מה כמות המומלצת של חומצה של פולית?
קניתי מולטי ויטנים לנשים הרות של חברת אלטמן יש בהם תוספת של חומצה פולית 400מק"ג
מקבלת ברזל בתוספת חומצת פולית 0.4 מ"ג מתחילת ההריון בנוסף התחלתי אומגה 3 לנשים הרות גם בתוספת חומצה פולית 400 מק"ג.
בדיוק סיימתי את מולטי ויטמין לנשים הרות של חברת מכבי שהם בלי תוספת חומצה פולית.
האם להתחיל לקחת את מולטי ויטמינים בתוספת חומצה פולית האם יתר חומצה פולית לא מזיקה לעובר.
אנא תעזרו לי בהקדם
אודה לכם מאוד
בתודה מריה.ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שותים עד שהשתן בצבע לבן
ד''ר יואב פלד10/10/2009לא צריך יותר מזה
עודף ח פולית לא מזיק כי הוא מופרש בשתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטן מבדיקה בסקירהsbv09/10/2009
שלום,אני בשבוע 22+1 אתמול עשיתי סקירה מאוחרת ואני דואגת מהממצאים של היקף הראש, לפי הסקירה נאמר לנו הכל נראה תקין פרט להיקף הראש שלא באחוזון,להלן פירוט:
מ"מ מתאים P3 P50 P97
קוטר בין רקתי 49 20.6 59 53 47
היקף ראש 186 20.6 219 201 183
היקף בטן 185 23.2 197 174 151
אורך עצם ירך 41 23.2 43 38 33
יחס ראש בטן 1.01 1.23 1.13 1.04
משקל 548 598 478 359
בדיקת שקיפות עורפית יצא תקין,וחלבון עוברי:
35.94חלבון עוברי 1.06 כפולות חציון
37.13 HCG כפולות חציון 1.82
1.76 E3 כפולות חציון 1.14
אני מודאגת מאז הסקירה ממה זה יכול לנבוע והאם יש סיכוי שזה יגדל ויהיה באחוזון.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי
sbv10/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב שאלהטל09/10/2009
בשלושת הימים האחרונים אני מרגישה את הבטן התחתונה עגולה יותר וקשה כמו אבן ברב שעות היום. מה שכשאני שוכבת על הגב היא פתאום מתעוותת ופתאום יש בלוטה בבטן תחתונה צד ימין ואז זה עובר ולאחר כמה שעות בלוטה בצד שמאל וכך זה עובר מצד לצד.
מה זה והאם זה תקין לשבוע 17+4
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העובר זז
ד''ר יואב פלד09/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה ומחזורh08/10/2009
שלום רב,
ראשית חג שמח ותודה רבה שאתם משקיעים לענות זה נורא עוזר!
שאלותיי:
אני אחרי לידה ואני מבחנה שכל פעם שאני מקבלת מחזור אין לי כבר את כאבי המחזור הקשים שהיו לי טרם הלידה.
מוכרת תופעה כזו? יש לכך הסבר?
האם לוקח זמן למחזור להתייצב מבחינת קביעות הימים? כי לפני הלידה היה לי מחזור קבוע אחר 31-33 יום. ועכשיו היה לי אחר 35, ואחר 27...
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראשית מזל טוב !!
ד''ר יואב פלד09/10/20091 מתגעגעת לכאב ?? קורה שכאבי המחזור חולפים אך הם יכולים גם לשוב בשלב מאוחר יותר
2 לפעמים לוקח זמן למחזור לחזור לסידרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהריון עם קלקסןלי08/10/2009
שלום,
אני בהריון (חמישי במספר) ואני מזריקה קלקסן באופן יומי בגלל "factor V leiden" (קרישיות יתר). בהריון הקודם (רביעי במספר, אחרי 3 הפלות) הפרופסור שטיפל בי בזמנו המליץ לא לקיים יחסי מין עד שבוע מסוים אך איני זוכרת איזה שבוע זה היה. האם ידוע לך משהו לגבי זה והאם מותר לי לקיים יחסים? נ.ב. אתמול עשיתי אולטראסאונד ונצפה דופק, תנועות גוף ותנועות גפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום בעיה
ד''ר יואב פלד09/10/2009קיימי יחסים ותהני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהמור08/10/2009
רציתי לדעת איך אני מחשבת את הביוץ כל אחד אומר לי משהו שונה
אני קבלתי ב- 30 לספטמבר וסיימתי את המחזור ב- 3 אוקטובר
סופרים 14 יום מיום המחזור?
סופרים חמישה ימי מחזור למרות שקיבלתי רק שלושה וסופרים עוד חמישה ימים?
סופרים שלושה ימי מחזור ועוד שבוע נקי?
בקיצור אני מבולבלת מאוד
רציתי לדעת לא רק מתי הביוץ גם מתי אפשר ללכת למקווה זאת אומרת האם ביום הביוץ זה התאריך שהולכים למקווה?
אני רוצה לנסות להיכנס להריון ואני חייבת לדעת את כל זה בבקשה עיזרו לי תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
לונה08/10/2009הריון סופרים מהיום הראשון של הווסת האחרונה ועד תאריך הלידה.
נשים שהמחזור שלהן אינו סדיר, זה אומר שפרק הזמן בין וסת לוסת הוא לא קבוע (ולכן גם לא ברור מתי מתרחש הביוץ), ניתן לקבוע את גיל העובר באמצעות אולטרה סאונד ראשוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי המקווה
לונה08/10/2009אני חושבת שפורום שעוסק בדת יהיה לך לעזר יותר מהפורום הזה. או רבנית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלא השתנתהDel08/10/2009
שלום,
27/8/09 - וסת אחרונה
24/9/09 ביוץ (לפי בדיקת ביוץ ביתית)
1/10/09 בטא 339
5/10/09 בדיקת אולטראסאונד בה לא נצפה הריון תוך או חוץ רחמי
8/10/09 בטא עדיין 339
אשמח להבין מה זה אומר בטא שנשארת אותו דבר כי אני מוצאת הסברים רק לעליה או ירידה + מה מומלץ לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
ד``ר איילון לחמן08/10/2009שלום.
אכן מוזר שאין שינוי בבדיקה. ממליץ לחזור עליה ולראות המצב.שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה... ועוד דבר קטן
Del08/10/2009אני מתכוונת לעשות שוב בדיקה ביום שלישי הקרוב (5 ימים אחרי הבדיקה האחרונה) כי אני טסה לשבוע ביום רביעי.
האם לדעתך כדאי לפני?
האם זו יכולה להיות טעות? כי בדיוק בדיוק אותו דבר נראה לי מוזר קצת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם ואיחור במחזור דחוף!!רוני08/10/2009
בסד
שלום לכולם,
בגלל היותי שומרת נידה , ובעלת מחזור של 25 יום בממוצע הרופא נתן לי אסטרופם 2 מ"ג
שאקח מיום הווסת הראשון למשך 5 ימים
על מנת שידחה הביוץ
השאלה שלי היא מתי אני אמורה לקבל מחזור אם אין הריון?
קבלת המחזור האחרון ב 6/10 והיום אני עדיין לא קיבלתי !!
האם ניתן לעשות בדיקת הריון או להמתין ?
האם בגלל שלקחתי את האסטרופם זה לא אומר שהייתי צריכה לקבל כבר??
אודה על תשובה מהרופאים
תודה רבה
הדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור.
ד``ר איילון לחמן08/10/2009לרוני שלום.
ממליץ שתבצעי בדיקת הריון ותתיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור...אילנית08/10/2009
שלום רב!
מחזור אחרון ב03.09.09 עשיתי בדיקת דם להריון ב04.10.09 ויצא שלילי.
המחזור שלי הוא כל 25-26 יום. היום אני כבר ביום ה34 למחזור אך הוא לא מגיע.
חשוב לי לציין שלעולם לא היה לי איחור במחזור. אתמול במשך היום היו לי כאבי בטן וכאבים בצד שמאל. מנסה להרות כבר שנה וחצי (יש לי 3 ילדים)
שאלותיי הן:
1. האם עדיין קיים סיכוי להריון?
2. מה פשר הכאבים?
3. האם כדאי לחזור על בדיקת ההריון בדם ואם כן מתי?
4. מתי מומלץ לפנות לרופא אם המחזור לא מופיע?
סליחה על האורך...
חג שמח ותודה מראש
אילנית
נ.ב בת 33 .בדיקות הורמונליות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור.
ד``ר איילון לחמן08/10/2009לאילנית שלום.
המלצתי לחזור על הבדיקה להריון ולגשת להיבדק.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EBVגלי08/10/2009
שלום רב,
אני בשבוע 19.
היום קיבלתי תוצאות של בדיקת דם ואני מאוד מאוד פוחדת..
מה המשמעות של :
482.00 מחוסן = EBV VCA_IgG
26.50 גבולי = EBV VCA IgM
261.00 POSITIVE = EBV.EBNA
CMV IgM = שלילי
אני "סובלת" מהרפסים , CMv לא נדבקתי מעולם..
מה אומרות הבדיקות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EBV
ד``ר איילון לחמן08/10/2009לגלי שלום.
משמעות הבדיקה היא שחלית ב-EBV(אפשטין בר וירוס) כנראה לפני ההריון.התיעצי עם רופאך ואולי גם עם מומחה למחלות זיהומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה להרפס בהיריוןגלי08/10/2009
שלום רב,
רציתי בבקשה לשאול לגבי תרופה למריחה על הרפס בשפתיים בפנים - ישנה משחה שנקרת
וי-ראל v-ral (מתחרה של זובירקס). האם היא מותרת בהיריון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה.
ד``ר איילון לחמן08/10/2009לגלי שלום.
הכתובת הרשמית לשאלות על תרופות בהריון היא במשרד הבריאות טל 02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בנרתיקהדס08/10/2009
שלום. עברתי ניתוח קיסרי לפני כשבועיים. ויום. יש לי עוד מעט דימום. אני סובלת מצריבה עזה באזור הנרתיק ומידי פעם גם מגירוד באיזור. הרופא שלי אמר שמותר להשתמש בנרות אגיסטן. האם יש עוד משהו שאפשר לקחת כדי לטפל בצריבה? האם יש כדור לטיפול בפטריה? או משהו אחר? הדבר ממש מציק. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה
ד``ר איילון לחמן08/10/2009להדס שלום.
למה לא אגיסטן?אפשר בנוסף גם משחות מרגיעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)