מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעקבות ניתוח קיסריטל07/11/2009
שלום ד"ר. אני שישה שבועות וחצי אחרי ניתוח קיסרי. אתמול בצהרים הלכתי עם התינוק כשהוא בתוך מנשא. התינוק שוקל 4 ק"ג. הלכתי איתו קרוב לעשרים דקות וגם עליתי בעלייה תלולה כשהוא בתוך המנשא. היום בבוקר היו לי כאבי בטן וגב תחתון מאוד חזקים, כמו כן אני אמורה לקבל מחזור ראשון אחרי הניתוח. אגב, בערב אתמול הייתי בביקורת אצל רופא הנשים שאמר שהכל תקין. האם העובדה שהייתי זמן רב עם המנשא גרמה לכאבי הבטן? אימצה את שרירי הבטן? או שזה המחזור שעומד להגיע? אני מפחדת שהזקתי לעצמי עצם השימוש במנשא. אולי סחבתי יותר מידי? האם הזקתי לבטן באיזור הניתוח?
אודה לך מאוד על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר דורון רוזן08/11/2009אם היית בבדיקת רופא והכל בסדר לא ברור מדוע את עדיין דואגת. בהחלט סביר שהכאב מהמאמץ אבל לא סביר שייגרם נזק מתינוק של 4 ק"ג על מנשא. אולי תנסי לקשור ולהתאים המנשא בצורה טובה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרת בזמן ההריוןOLA07/11/2009
אני בת 25, בשבוע ה-34+4W להריון הראשון שלי..
לפני יומיים היה לי חום מעל 39, כאב ראש, הקאות, שיעול.... פניתי לבי"ח יום באותו יום בערב ושם קבעו שייתכן וישנו חשד לשפעת חזירים.. קיבלתי את הטיפול המתאים ושוחררתי הביתה באותו יום (אחרי 6 שעות של בדיקות והתוצאות היו חיוביות אודות תקינות ההריון ובריאות העובר) עם חום תקין -37 מעלות- ותמיפלו ...
יום למחרת גילינו שזה היה וירוס החזרת (כפי שקבעו בבי"ח אחרי התנפחות החניכיים)...
שאלתי היא :
1- תוך כמה זמן זה עובר לי, והאם זה מדביק ואיך ?!
2- האם קיים סיכון להידבק פעמיים בחזרת ?!
3- האם כתוצאה מגילוי הנגיף (החזרת) העובר עלול להיפגע, ואם כן איך אפשר למנוע זאת !??
4- האם עדיין אני חייבת ליטול כדורי תמיפלו (גם אחרי שירד החום).. האם נטילת תמיפלו (גם אחרי שירד החום ונעלמו סימני שפעת החזירים) מהווה חיסון מפני שפעת חזירים או רק טיפול מונע ?!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך קבעו שזו חזרת?
לונה08/11/2009עשו לך בדיקות דם לחזרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן...
OLA08/11/2009כן...עשו את כל הבדיקות, וגילו שזו חזרת ...
אבקש תשובות לשאלותיי... בבקשה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן...
אבקש תשובות לשאלותיי... בבקשה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן...
אבקש תשובות לשאלותיי... בבקשה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרת
ד''ר דורון רוזן08/11/2009היא מחלה מדבקת ואם אכן זו האבחנה (ולא ברור איך נעשתה האבחנה במקרה הזה שכן אבחנה מוחלטת מחייבת בדיקת דם לנוגדנים ולא סביר שהספיקו לבצע) את יכולה להדביק אחרים. לגבי העובר זו תקופה פחות בעייתית. מאוד לא סביר לחלות פעם שניה בחזרת אם חלית בילדותך.
לגבי התרופות עלייך להיוועץ עם מי שרשם לך אותן לשהראות לו את כל הבדיקות. בסך הכל נראה לי שיש הרבה אי סדר סביבך שצריך לסדרו על ידי ביקור מסודר אצל רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד ההתעברותשאלה07/11/2009
שלום רב
האם לפי שבוע ההריון ניתן לדעת את מועד ההתעברות?
אני בשבוע 6 ושלושה ימים ע"פ בדיקת אולטרסאונד ותאריך וסת אחרון ב19/9/09
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לדעת את מועד ההתעברות
ד''ר יואב פלד07/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל עובר (בבקשה דחוף)חסוי07/11/2009
היי לכולם
אני בשבוע 37+3..כל ההריון ברוך ה' תקין לחלוטין.. עד שאתמול הלכתי לרופא נשים שאמר לי שהעובר (זכר) שוקל 2700...
אני מבינה שזה קטן.. כמה זה מסוכן עובר עם משקל כזה?
חוץ מזה, יש לי פתיחה של 1.5 ס"מ + מחיקה של 60%.. מה זה אומר? הלדיה קרובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לך תשובה בפורום השני
ד''ר יואב פלד07/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 27 התכווציות בזמן קיום יחסיםבת07/11/2009
אני בהריון 3 שבוע 27 הריון בסיכון בשל סכרת סוג 1.בהריונותיי הקודמים קיימנו יחסי מין ללא שום בעיה או כאב למעט מדי פעם תחושת אי נוחות.בפעם הראשונה אני חווה התכווצויות חוזרות בכל פעם שאנו מנסים לקיים יחסים זה מתבטא בצד אחד של הבטן כאילו העובר ממקם את עצמו בזוית שמקשה עליי לנשום ולחץ נוראי שמושך כלפי מטה וממש רואים את הבטן בהטיה בדר"כ לצד שמאל.אציין כי כאב הלחץ הוא עצום ןבנרתיק ממש מכווץ עד לכדי "נעילה"אין לצאת ואין להיכנס.אודה לכם על תשובה בהקדם אני ממש לא יודעת מה עובר עליי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות
ד''ר דורון רוזן08/11/2009התופעה מוכרת וחלקה נובע מתנוחת העובר וחלקה מהתכווצויות כתגובה לפרוסטגלנדינים המשתחררים. בהנחה שההתכווצויות נעלמות אחר כך ושנבדקת וראו שאין קיצור צוואר בעקבותיהן אין מדובר בנזק. מאידך אין גם טיפול להוציא הנזרות. להחלטתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכוכי07/11/2009
אני בשבוע ה-10 להריון עשיתי הפריה חוץ גופית ונקלטתי בפעם השניה
שאלתי היא מתי אני אמורה לעבור בדיקת מי שפיר ?איזה שבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת כמה את ??
ד''ר יואב פלד07/11/2009למה את רוצה דיקור ?
את הדיקור מתכננים עם הרופא שעוקב אחרי ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר ומנוחהמבולבלת07/11/2009
אני עומדת לעבור השבוע דיקור מי שפיר. שאלתי היא האם ביום שלמחרת עלי להישאר בבית או שמותר ללכת לעבודה- עבודתי היא בישיבה וללא מאמץ פיסי, אולם כרוכה בנסיעה של שעה וחצי עד למקום העבודה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלי הרופא המדקר
ד''ר יואב פלד07/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 40,פתיחה 1.5 ללא צירים סדיריםעליזה06/11/2009
שלום ד"ר,
היום התחלתי שבוע 40 ובביקורת נמצאה פתיחה של 1.5 ללא צירים סדירים.
האם הלידה צפויה להתפתח בימים הקרובים או שעשויה להתפתח רק בעוד שבוע למשל?
תודה וסופשבוע נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלידה קרובה
ד''ר יואב פלד07/11/2009אך לא ניתן לנחש מתי בדיוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקיםמפחדת נורא06/11/2009
שלום ד"ר. אני שישה שבועות אחרי ניתוח קיסרי. אתמול בצהרים הלכתי עם התינוק כשהוא בתוך מנשא. התינוק שוקל 4 ק"ג. הלכתי איתו לא מעט וגם עליתי בעלייה תלולה כשהוא בתוך המנשא. היום בבוקר היו לי כאבי בטן וגב תחתון מאוד חזקים, אני אמורה לקבל מחזור ראשון אחרי הניתוח. אגב, בערב אתמול הייתי בביקורת אצל רופא הנשים שאמר שהכל תקין. האם העובדה שהייתי זמן רב עם המנשא גרמה לכאבי הבטן? או שזה המחזור שעומד להגיע? אני מפחדת שהזקתי לעצמי עצם השימוש במנשא. אולי סחבתי יותר מידי? האם הזקתי לבטן באיזור הניתוח?
אודה לך מאוד על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב תגדלי בנחת
כוכי07/11/2009לפי דעתי הכאבים הם של מחזור אל תשכחי שלא קיבלת המון זמן מחזור
כאבי גב אופיינים לקראת מחזור
לפי דעתי זה המחזור שצריך להגיע.
בהצלחה והמון נחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר ניתוח קיסרירוני06/11/2009
שלום לצוות הרופאים
אני בחורה בת 30 ילדתי בדיוק לפני שנה בני הבכור בניתוח קיסרי לאחר מתן זירוז שלא עזר ובשל חשש לרעלת הריון.
ברצוני לדעת במידה ואני רוצה לנסות ללדת בלידה רגילה ולא ניתוח קיסרי כמה זמן צריך או רצוי לחכות מלידה הראשונה כדי להיכנס להריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל עזרה-תגובה
רוני08/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רופאה אך ..
מיכל09/11/2009עברתי ניתוח קיסרי לאחרונה, כשהייתי אצל רופאת הנשים שלי, לאחר שישה שבועות, שאלתי מתי אוכל להכנס להריון בשנית. תשובתה שאוכל להכנס להריון חצי שנה אחרי הניתוח הקיסרי, כך יצא שהלידה תהיה אחרי שנה וחצי וזה הטווח הרצוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבשלי05/11/2009
שלום רב
ברצוני לדעת מה הסיכוי שנידבקתי במחלה כלשהי לאחר שבמיון יולדות בצעו לי אולטרסאונד ואגינלי ללא קונדום.
המתמר גם לא חוטא לפני כן.אני נורא נורא חוששת ולחוצה!
אני שבוע 33+6
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בטוחה??
ד''ר דורון רוזן05/11/2009קשה להאמין שזה קרה, תמיד שמים קונדום. אולי לא ראית או לא שמת לב? בכל מקרה גם אם במקרה לא שמו הרי שסביר ששמו בכל הקודמים אז המתמר מן הסתם בכל מקרה ללא זיהומים.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותשרון05/11/2009
לאחר ביצוע מעקב זקיקים- כאשר התשובות הראו שעומד להיות ביוץ, הורה לי הרופא לקיים יחסי מין.
לאחר יומיים הופיעה אצלי הפרשה חומה (פעם ראשונה שזה קורה לי באמצע החודש).
האם זה תקין?על מה זה יכול להעיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מעיד על בעיה, בהצלחה
ד''ר דורון רוזן05/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרבמיןעין05/11/2009
האם מותר טרבמין בהריון-שבוע 7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, עדיף פראמין
ד''ר דורון רוזן05/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר בהריוןזוהר05/11/2009
האם בשבועות הראשונים להריון מומלץ להמשיך לעשות ספורט כמו לפני ההתעברות וההריון?
ספורט הכולל ריצה הליכה ושחיה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט, בהצלחה
ד''ר דורון רוזן05/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות בזמן ההריון - דחוף
מריאנה05/11/2009שלום, אני בשבוע 5 להריון, והצטננתי מאוד: נוזלת, כאב גרון, חולשה, שיעול קצת. אני חיילת וחר"פ סגור כבר. האם יש איזשהיא תרופה שמותר לי לקחת, לפחות תרסיס לאף כדי לנשום בצורה נורמלית. או שכדי ללכת לביקור רופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה בהריוןתמר05/11/2009
שלום,
אני בשבוע 31 להריון וכעת קשה לי לישון וכתוצאה מכך איני יכולה להירדם בלילות
התופעה דומה ל"קוצר נשימה"
האם יש דרך להקל על הבעיה וממה היא נובעת?
תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה
ד''ר דורון רוזן05/11/2009מאוד שכיח בשלב זה מלחץ של העובר על הסרעפת ומסיבות הורמונליות. בכל מקרה את חייבת להבדק על ידי רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)