מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נתפסתי בשעת מעשה לילד הילדאילנה28/10/2011
בני בן ה11 תפס אותי ואת בן זוגי (מערכת יחסים בת שנה וחצי) במיטה. הוא לא ראה הרבה, היינו מתחת לשמיכה. הוא פרץ בצווחות איומות כאילו ראה רצח. וכשהלכתי אליו הוא בכה ואמר שהוא רוצה לאבא שלו. וכך היה אביו בא אליו מייד, הסברתי לו עוד קודם מה קרה והוא החליט להישאר ללון אצלו. יש לציין שזו הפעם הראשונה בחייו בה הוא מסכים לישון אצל אביו. איך אני ממשיכה מכאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתפסתי בשעת מעשה לילד הילד - תגובה
סמדר ריינר30/10/2011שלום אילנה,
קודם כל להרגע, לא קרה שום אסון. דברים כאלה קורים מדי פעם. אם לא סגרתם דלת - כדאי להקפיד על כך, אם סגרתם והוא לא טרח לדפוק על הדלת ולבקש רשות להכנס, יש להקפיד גם על כך (גם כשאתם רוצים להכנס אליו לחדר והדלת סגורה). מכאן והלאה - כשהוא חוזר הבייתה לשוחח איתו, לנסות להבין מה קרה, למה הוא כל כך צרח, חשוב לדבר על הדברים בצורה גלויה, לקחת אחריות אם אתם לא דאגתם לסגור דלת - יש להודות בטעות, להגיד שאלה דברים שעושים בפרטיות ובאמת הוא לא היה צריך להחשף לזה, שאתם מבינים שהוא ראה משהו שלא נעים לו, זה מביך ולא נעים גם לכם, אבל זה כבר קרה, ועכשיו חוזרים לשיגרה. אין צורך להפוך את זה לדרמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות כפייתית ומוזרה לילדה בת 7סיון28/10/2011
בזמן האחרון קורה לילדה שלי משהו מוזר: פעם היה קשה לה להפרד מחפצים ישנים קרועים ומקולקלים (בובות, בגדים), אבל עכשיו זה נהיה ממש גרוע! היא לא מוכנה לפספס אף סידרת טלויזיה, היא כל הזמן מקליטה סדרות לא משנה איזה אפילו ערוצים באנגלית. היא מבקשת שנחזיר אחורה כדי שתוכל לראות מה אמרו כי היא פיספסה.היא לא רוצה לזרוק אוכל שהיא לא סיימה, היא אפילו לא רוצה לזרוק עטיפות מסטיק שאכלה.
האם אני צריכה לקחת אותה לטיפול? היא נכנסת להתקפי בכי מפחידים ומתחננת שניתן לה להקליט.. בינתיים אנחנו לא רואים טלויזיה ואם כן ממש מעט ורק מוקלט, כדי שלא תהיה לה חשיפה לערוצים שבטלויזיה.
היא בת 7 מקסימה, מתוקה ותלמידה נהדרת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות כפייתית ומוזרה לילדה בת 7 - תגובה
סמדר ריינר30/10/2011שלום סיון,
כן בהחלט כדאי לפנות לטיפול. זו התנהגות שמעידה על חרדה. הילדה סובלת ונמצאת במצוקה וזה הביטוי שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מספרים לבת שנתיים?מרים828/10/2011
נכדתי בת שנתיים ושלושה חודשים. ילדה פקחית. אחותה בת ארבעה חודשים צריכה לעבור ניתוח ניאורוכירורגי כולל אישפוז וכל יתר ה"תענוגות" הקשורים בכך.. מה מספרים לבת השנתיים, שמרגישה היטב את המתח בסביבתה, מול העומד לקרות: אחותה ואמה עומדות "להעלם" לתקופה מסויימת, בנוסף לאווירת הדאגה והלחץ.
איך מספרים לה? מה מספרים לה? תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מספרים לבת שנתיים? - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט31/10/2011מרים שלום,
לילדה בגיל שנתיים מספיק לתת פרטים מאוד בסיסיים על האירוע. בגיל זה הילדים מאוד אגוצנטריים (וזה מתאים ונכון מבחינה התפתחותית), כך שבעיקר חשוב להסביר לה איך הדבר ישפיע עליה. את יכולה לומר לה שלאחותה יש פצע בראש ואתם הולכים לרופא מאוד מאוד נחמד וטוב שיעזור לה. אמא תצטרך להיות עם התינוקת ולעזור לה (את יכולה לומר משהו כמו: התינוקת יכולה לדבר ולהסביר לרופא איפה כואב לה? נכון, היא צריכה שאמא תעזור לה להסביר כדי שיטפלו בה...). חשוב שהיא תדע מי ייקח אותה מהגן, יהיה איתה, יישן איתה. מתי היא תספיק לראות את אמא ואבא וכדומה. אם הילדה ממשיכה לשאול, אפשר לענות לה בקצרה ובמדוייק. אם היא חוזרת לענייניה, אין צורך להטריד אותה באמירות נוספות, אלא להזכיר לה בבוקר מי יהיה איתה היום וכדומה.
לגבי אווירת הדאגה - הילדה תחוש בשינוי, אבל חשוב שאתם תדאגו לזמן אישי קצר שלה עם כל אחד מכם (אמא, אבא, סבתא...), במנותק מהטלטלה שאתם עומדים לעבור כמשפחה. חשוב מאוד להיעזר בכל התמיכה האפשרית שברשותכם לקבל או לרכוש. כמובן שרצוי מאוד לעדכן גם את הצוות בגן בניתוח הקרוב.
בהצלחה ורפואה שלמה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
מרים31/10/2011אני מאד מודה לך על תשובתך, איישם את העיצות שנתת לי. שוב תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעות פנים מלוות בתנועות גוףנורית28/10/2011
שלום,
בני בן ה-5 לומד בגן חובה לאחר תקופה של 3שנים בגן הפרטי. לעניות דעתי המאפיין הבולט והעיקרי אצל בני הוא שהוא "לייט בלומר". אני רוצה לפתוח ולומר כי התנהגות בני בבית היא שונה מהתנהגותו בגן. בבית הוא שר שירים, חייכן, רעשן, קולני,דעתן, דמות דומיננטית,מצחיק ואפילו מוגדר כ"ליצן משפחתי" בקרב המשפחה המורחבת. בנוסף,הוא נוטה לחקות את "הגננת" באופן חיובי ע"י כך שהוא משתמש בלוח ונותן הסברים ופירוט (מעין משחק דמיוני). לאחרונה(מזה שלושה שבועות) החל להתנהג באופן די מוזר שלא הופיע קודם. לדוגמה: החל עם הבעות פנים המבטאות כעס בליווי של תנועות גוף(הרמת ידיים). אם הייתי יכולה להשתמש בשפה ציורית: מעין התגוננות של חיה המרימה את ידיה ובנוסף משמיע קול:"אה..."(לעיתים משמיע קולות ולעיתים לא). דוגמה נוספת היא- בשבוע שעבר לקחתי אותו לשיעור נסיון בכדור-סל כמובן שהילד הביע רצון להשתתף בחוג זה, אך פתאום באמצע השיעור תוך כדי שאני צופה, ניגש אליי עם הבעות הפנים ותנועות הגוף וממש רצה לבכות(כנראה שהוא נפגע מאחד הילדים או המאמן) הרגעתי אותו וניסיתי לשכנע אותו שישוב לשיעור ובעזרת המדריך הילד חזר ושיתף פעולה, אך בסוף החוג כעס ואמר כי אינו מעוניין להשתתף בחוג. בני הוא לא טיפוס חברותי במיוחד אך בגן הקודם תמיד היו לו חברים(6-7) שאהב לשחק עימם. על פניו נראה כי נורא קשה לבני עם שינויים. אני יכולה לומר כי התנהגותו האחרונה ממש מדאיגה. כל זמן שהוא מתרגש או נפגע מגורם חיצוני זר שהוא לא מכיר הוא מגיב כך.הייתי רוצה לשתף אותך בכמה שיחות שלי עם הגננת. לפיה, בתחילת השנה היה לרוב משחק לבד אך שהיא תיווכה בינו לבין הילדים הוא שיחק עמם. היום הוא כבר משחק ביוזמתו עם מס' ילדים ורכש מס' חברים 4-5. (לא ציינתי שהוא לא מכיר אף אחד מכיוון שעברנו בשנה שעברה דירה).בנוסף ציינה הגננת שהילדים נורא אוהבים להיות בחברתו. פניתי לגננת והיא טענה שהתנהגות מהסוג הזה לא הופיעה אצל בני, אך עם זאת שמה לב כי מתחילת השנה בני מגלה נוקשות בגוף ולעיתים הבעת פנים של מבוכה כל פעם שהוא מקבל מחמאה. אני יכולה להעיד על מס' מצבים שבני הפתיע אותי - באופן יחסי הוא מרגיש "פתוח" יותר כשהוא נמצא מחוץ לבית עם אנשים. הוא מרגיש חופשי לדבר ולהגיב (בטונים הרבה יותר גבוהים)מאשר הוא נמצא במסגרת, בגן. הייתי רוצה לדעת מהם הגורמים לתופעה זו? איך אני יכולה לעזור לו מהבחינה הזו וגם מבחינה חברתית? והאם כדאי לי לקחת אותו לשיעור נוסף בכדורסל (נכון לעכשיו מביע נכונות להשתתף בחוג, אך במקום אחר)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
נורית30/10/2011אני מאוד מקווה שאני אקבל תגובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובה
נורית31/10/2011הי,
האמת היא שאני נורא מעוניינת לדעת את דעתכם בנושא. כמובן, מקווה שזה יהיה בהקדם האפשרי. אני נורא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין תשובה
נורית02/11/2011שלום,
אם אין באפשרותכן להגיב אני מבקשת שתציינו שאת, מכיוון שראיתי שהגבתן לשאלות שנשאלו הרבה ימים אחריי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףףףףףף!!!!! מחכה לעיצה כלשהי
נורית03/11/2011זה כבר מס' פעמים שאני מנסה ליצור אתכם קשר, אך לצערי ללא הועיל. הפנייה שלי אליכן היא מה-28 באוקטובר בעוד שאנשים שונים כתבו הרבה אחריי וקיבלו עיצה. הייתי שמחה אילו הייתי מקבלת תגובה לכאן ולכאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעות פנים מלוות בתנועות גוף - תגובה
ליאת גרוס03/11/2011שלום נורית.
אני מנסה להבין את האופי של הפרצופים והקולות שאת מתארת. חשוב לי לשאול עד כמה התנועות הפרצופים והקולות הן בשליטתו או שמטא מדובר בטיקים. כך או כך התנהגותו מבטאת מתח רגשי . העובדה שבבית רגוע בהרבה מעודדת.
כדאי לנסות להבין מה מלחיץ אותו ו"על מה זה יושב". מבוכבו לנוכח מחמאות קשורה אולי לדימוי עצמי נמוך.
העובדה כי חש יותר מתוח בגן הגיונית . זו מסגרת הדורשת יכולות התמנודדות שונות לגמרי מאשר בבית. נסי להפגיש אותו עם חברים אחה"צ. המון חיזוקים וחיזוק הביטחון העצמי. הרבה התנסויות חיוביות של הצלחה אישית.אם מעוניין ללכת לשיעור נסיון נוסף קחי אותו ועודדי אותו להתמודד. נסי לשאול את עצמך מה קרה לאחרונה שמסביר את ההתדרדרות במצבו.
אם מדובר על טיקים - זה כבר סימן הזהרה למתח רב שווה לפנות לאיש מקצוע טיפולי ובמקביל לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נורית03/11/2011אני מודה לך באופן אישי על התגובה המהירה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ליאת גרוס03/11/2011מקווה שדברים יסתדרו וירגעו. לילה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת להורים גרושיםרוני28/10/2011
ביתי בת 10.5 אני ואימא גרושים כ- 7 שנים בקשר טוב אני מצוי בהסדרי ראיה סדירים ותקניים עם הילדה הקשר ביני לבין הילדה מצוינים לאחרונה ביתי ( בכיתה ה ) לא מרוכזת בלימודים חולמנית לא עושה שעורים כנדרש כל ניסיונותינו כשלו גם שיחות במטרה להבין את הבעיה וגם עונשים כגון מניעת טלוויזיה וכדומה אנו עובדי עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת להורים גרושים - תגובה
סמדר ריינר28/10/2011שלום רוני,
עונשים בודאי לא עוזרים וכדאי להימנע מהם. נסו לחשוב מה יכול להכביד על הילדה.זה ל אחייב להיות משהו שקשור לגירושים. האם משיהו מכם עובד יותר בזמן האחרון? פנוי אליה פחות? בן/בת זוג חדשה? אח/ות חדשה? מעבר דירה, מחלה או שינוי אחר במשפחה?
אם אתם לא מצליחים, נסו לדבר איתה שוב, אבל ל אבנימה כועסת או נוזפת או שמצפה שתפסיק לחלום, אלא ממקום שבאמת מתעניין - מה קורה לה, מה הייתה רוצה לשנות בחייה, האם טוב לה, אם לא, מה מפריע לה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצמאות בגיל 7טל רייטר28/10/2011
בתי בת ה 7 רוצה ללכת לבד לביהס או לחוגים ללא ליווי בטענה שהיא כבר "גדולה " שאלתי היא האם עפי החוק זה מותר, והאם זה בסדר לתת לה להיות עצמאית כפי שהיא רוצה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמאות בגיל 7 - תגובה
סמדר ריינר28/10/2011שלום טל,
כאן זה לא פורום משפטי שעוסק בחוקים וגם אין "חוק" שמגדיר דברים כאלה. שאלה מהותית בעניין היא האם יש כבישים לחצות בדרך שלה. אם כן אין לתת לילדה מתחת לגיל 9 לחצות לבד. מעבר לזה זה תלוי גם בשיקול הדעת שלך, האם הדרך ארוכה. האם את חושבת שבתך תדע להתמודד נכון עם זרים בדרך, איך הסביבה שאתם גרים בה, האם יש ילדים נוספים שהיא יכולה ללכת איתם, וכו'.
בכל מקרה היא לא חייבת ללכת לכל המקומות לבד מהתחלה, אפשר להתחיל מחוג אחד ואחר כך לראות איך זה מתפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד נרדם בגןשמור28/10/2011
הגננת אמרה לי שבני נרדם בגן בבמפגשים של שעה 1:30 באופן קבוע .
מאיפה להתחיל , לוודא שאין לו בעיה בגן?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד נרדם בגן - תגובה
סמדר ריינר28/10/2011שלום לך,
לא כתבת שום פרטים, אפילו לא גיל של הילד. יכול להיות שהוא בגיל שבשעה הזו סביר מבחינתו לישון...אולי הוא לא ישן טוב בלילה? האם במפגשים בבוקר הוא כן עירני ומתעניין ורק בצהריים קשה לו? שעת הצהריים היא שעה קשה לכולנו,ולא בטוח שזה מעיד על בעיה כלשהי שהוא נוטה להרדם. האם זו שעה שבה היה רגיל לישון עד עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 4
שמור29/10/2011אכן שחכתי, מדובר בילד בן 4 שנכנס לגן חדש, לפני כן גם היה בגן עיריה טרום טרום חובה ובצהרון שאיפשר לו לישון.
מתי זה זמן סביר בו הוא אמור להסתגל לשינוי ואיך לטפל בנושא מול הגננת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 4 - תגובה
סמדר ריינר30/10/2011שלום לך,
אני לא יודעת להגיד לך מתי זה זמן סביר שהוא יסתגל לשינוי. אין כאן נכון ולא נכון. יותר חשוב בעיני לשמור על דיאלוג פתוח עם הגננת, להסביר לה שכך הוא רגיל, זה לא נעשה מתוך כוונה רעה, וגם לא מעיד על כך שהוא סובל מבעיה כלשהי בריכוז או בהתנהגות, ולחשוב איתה ביחד מה ניתן לעשות וגם מתאים לה, האם מתאים לה להניח לזה ולתת לו להתרגל בקצב שלו, או שמתאים בעיניה יותר להעיר אותו בעדינות מדי פעם, או בכלל לתת לו לישון בצד , אולי בכלל מתאים לבקש ממנו לשמור על עירנות וזה מה שירגיל אותו, נסי ליצור עם הגננת מרחב לחשיבה משותפת אפשר לנסות דברים ולשנות וכו'. מה שחשוב שכל התערבות שלה תהיה עדינה ולא תלווה בנזיפה או בהעברת מסר לילד שהוא לא בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה פסיכולוגית לפני ניתוחגל28/10/2011
שלום,
בני בן ה-3 אמור לעבור ניתוח פשוט ביום ראשון הקרוב, בהרדמה מלאה.
מטרת הניתוח היא לסגור תעלה בין הבטן התחתונה לאשכים.
שאלתי היא מה אומרים לילד לפני הניתוח? כיצד לומר לו שיתעורר מהניתוח עם תפר קטן ואולי כואב.
החשש שלי הוא שאם לא נספר לו שיקום עם תפר הוא יפחד שבכל פעם שילך לישון מישהו "יחתוך" אותו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה פסיכולוגית לפני ניתוח - תגובה
סמדר ריינר28/10/2011שלום גל,
קודם כל חשוב אכן להגיד את זה. פשוט להגיד את זה בצורה רגועה ועניינית, שאחר כך קצת יכאב לו שם, ובסוף הכאב יעבור. חשוב כמובן להכין אותו על ידי תאור של התהליך, איך תגיעו אותו, תפגשו את הרופא, הרופא ייתן לו משהו שיגרום לו לישון, וכו'. בכלל עדיף להתייעץ בדברים האלה עם פסיכולוג רפואי מטעם בית החולים. כדאי גם להביא מהבית בובה או חפץ שהילד קשור אליו כדי יכול להעזר בו שם אם הוא רוצה. הכי חשוב, שגם אתם תשתדלו להיות רגועים ככל הניתן, כי זה עובר אליו גם אם אתם לא שמים לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות רגשיות אצל אחד מזוג תאומיםשירה28/10/2011
שלום,
יש לי תאומים בנים בני 5. הופרדו בגן לפני שנה ומאז התהפכו היוצרות משמעותית: הדומיננטי והחברותי חווה קשיים רבים והשני, שהיה תמיד בצילו, פורח מכל הבחינות ובעיקר מבחינה חברתית וורבלית.
המצב עם התאום שחווה קשיים פשוט מדרדר ואין לי כלים להתמודדות ברמה היומיומית. איני יודעת אם המצב הוא תוצאה של ההפרדה ביניהם או של העובדה שחווה איזושהי טראומה חצי שנה לפני ההפרדה כאשר הלך לאיבוד ונמצא כעבוד חצי שעה, אבל התנהגותו בלתי ניתנת לריסון. גם בבית, גם בגן וגם עם אנשי מקצוע הוא לא משתף פעולה, כועס כל הזמן, צורח, הופך דברים, מציק לילדים בגן במקום לשחק איתם (הופך להם את המשחק, חוטף להם, בועט במשחק). הוא ילד פיקח ונבון, מאד רגיש וחם אבל בלתי ניתן לריסון. הגננת והפסיכולוגית טוענות שיש בעיה רגשית מובהקת אבל לא מצליחות להגיע אליו כי הוא מאד לא משתף פעולה. גם חוגים ניסיתי. חשבנו שאולי הוא לא יודע מספיק לתקשר וורבלית או חברתית ולכן מתנהל כך אהל אני לא יודעת אם זה מקור הבעיה ואם כן, כיצד להתמודד שלא באמצעות אנשים חיצוניים כי הוא לא יישתף פעולה.
אשמח לאיזוהי תובנה או המלצה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות רגשיות אצל אחד מזוג תאומים - תגובה
סמדר ריינר28/10/2011שלום שירה,
אם פסיכולוגית הגן מעורבת, אין למעשה סיכוי שבאמצעות ייעוץ שיטחי חד פעמי בפורום תקבלי מענה או תובנות שאין לך עדיין. נשמע שהילד במצוקה אמיתית, וכדאי לפנות איתו לטיפול שמשלב הדרכת הורים. גם אם הוא לא משתף פעולה. ההתהנגות שלו כרגע, היא שיתוף הפעולה שלו. אם הוא צועק וכועס, זה החומר הטיפולי ועם זה המטפל שלו יצטרך לעבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שירה28/10/2011תודה על תגובתך המהירה. אשמח לשמוע על איזה סוגי טיפול את מדברת (כאלו שמשלבים הדרכת הורים) וכיצד ניתן להגיע אליהם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
סמדר ריינר28/10/2011שלום שירה,
הכוונה לפסיכותרפיה בילדים. טיפול פסיכולוגי (פסיכותרפיה) בילדים נעשה על ידי משחק ויצירה. אתם יכולים לפנות לפסיכולוגים או פסיכותרפסיטים שעובדים עם ילדים באיזור מגוריכם. ניתן להתייעץ עם פסיכולוגית הגן לגבי האפשרויות הטיפוליות באיזורכם, או לפנות לחאת ממנהלות הפורום שעובדת באיזור מגוריכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בכיתה ב בוכה בכיתהשרה28/10/2011
שלום ,
בשבוע האחרון באופן פתאומי בני בוכה בשיעורים כאשר אינו מצליח להבין דברים, כמו:
1. כאשר ישב לקריאת בוקר לא הבין מה רשום בספר, הלך למורה בוכה הסבירה לו, המשיך לבכות. הדבר חזר על עצמו ביום למחרת.
2. בחוג כאשר היה "נעול" על משהו ולא התאפשר לעשות זאת בדרך שונה, המשיך להתעקש ולבכות.
מקרים אלו קרו בבת אחת בשבוע אחד. הילד נראה מבולבל וקשה לא להחליט. כאילו איבד את בטחונו העצמי.
חשוב לי לציין שהוא ילד חכם, יצירתי, חברותי, רגיש.
אבל משהו השתנה השבוע. דיברתי עם המורה ואיתו ואין איזשהו שינוי חברתי או משהו בבית שהשתנה.
זקוקה לעיצה דחופה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בכיתה ב בוכה בכיתה - תגובה
סמדר ריינר28/10/2011שלום שרה,
העובדה שבנך לא יודע להצביע על מה שהשתנה, לא אומרת שאכן שום דבר לא השתנה. יש דברים שלפעמים לא מגיעים למודע שלנו מכל מיני סיבות, ולכן אנחנו לא יודעים להגיד אותם במילים. אבל הרי ברור שמשהו כן קרה, כי אחרת לא היה נוצר שינוי כל כך דרמטי בזמן כל כך קצר.
אפשר לנסות לדובב את בנך בדרכים עקיפות. כלומר לא לשאול אותו אם משהו השתנה או מה קורה לו כי זו שאלה שילד בן 7 לא יודע לענות עליה. אלא יותר לנסות דרך ציור וסיפור להבין בצורה עקיפה מה קרה לו (בציור הילדה נראית עצובה, אולי נחבר יחד סיפור שיסביר מה קרה לה). אם אתם לא מצליחים, אולי כדאי לפנות לאיש מקצוע כדי להבין יותר לעומק מה קורה. בלי להבין, אין דרך לטפל בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה עם מחשבות מוזרותאמא מודאגת27/10/2011
שלום
היום הבת שלי, כתה ג', ילדה נורמטיבית, חברותית וחמודה בלי שום בעיות מיוחדות
או חברתיות. היום סיפרה לי שיש לה הרגשה שהיא חייבת לקפוץ מהחלון.........
אני נכנסתי ללחץ.
יש לה הרגשות לפעמים (כך היא מספרת) שהיא חייבת לגעת, נניח, בשולחן או
במשהו אחר.
מה לעשות.............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה עם מחשבות מוזרות - תגובה
סמדר ריינר28/10/2011שלום לך,
מה שצריך לעשות הוא לפנות לטיפול של איש מקצוע ובהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכות מגןשני27/10/2011
שלום,
בקרוב נלך לחלוקת ערכות- המגן ורציתי לשאול כיצד ניתן להסביר זאת (לאן אנחנו הולכים, מה אנחנו מקבלים וכו'...) לבני בן השנתיים ו-10 חודשים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכות מגן - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט31/10/2011שני שלום,
אני לא רואה שום צורך לערב ילד בגיל כזה בתהליך. ככל הידוע לי, אין שם מדידה של הערכות בפועל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא שיוצאת ללימודיםאוראל27/10/2011
שלום לכם
אני יוצאת ללימודים בהם יומיים אעדר מהבית, חשבתי השנה לשנות גישה עם ילדיי,ולתת להם יותר אחריות ילדיי הינם בגילאי 14, 8.5, 5.5.
עלה בדעתי להציע לביתי בת ה- 14 לשמור על אחיה למשך 1-2 שעות אחה"צ בשיתוף פעולה של האחים כמובן, כך לא נצטרך להכניס בייביסיטר הביתה ובסכום הנ"ל נוכל לבלות ביחד בילוי משפחתי כמו: באולינג פעם שבועיים, סרט, מסעדה וכו'.
האם זה חינוכי מצידי? האם זה אחראי מצידי? נכון לעשות זאת? יש לציין שביתי בת ה- 14 היא אחראית מאוד ועושה בבייסיטר לשכנותיי.
עלי להוסיף שאנו גרים בישוב קטן כך שאם ישנה בעיה תמיד תוכל אחת משכנותיי לעזור.
תודה
אוראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שיוצאת ללימודים - תגובה
סמדר ריינר28/10/2011שלום אוראל,
אני לא בעד. זה יכול להיחוות על ידי הילדה כניצול, גם אם היא לא תנסח את זה לעצמה באופן הזה במילים. בעצם את מבקשת לחסוך כסף או לממן בילוי משפחתי על חשבון שעות עבודה של הילדה. בשעות האלה באופן קבוע, היא לא תוכל לתכנן תכניות משל עצמה, להכין שיעורים, לקבוע עם חברות וכו'. זה אחרת מבייבי סיטר שעבור זה היא מקבלת תמורה עבור עצמה. זה שונה בקש ממנה לעשות זאת מדי פעם, אם זה מתאים ומסתדר עם התכניות שלה.
אני בעד לחנך ילדים לעזרה ולמילוי חובות בבית. בייביסיטר על האחים הוא לא אחד הדברים שהייתי מכניסה לסידור הזה. עבודת בייבי סיטר היא עבודה שמצריכה המון שיקול דעת וסוג של עבודה נפשית, הצבת גבולות לילדים קטנים ממנה, התמודדות עם קשיים שונים שלהם ואחריות רבה כלפיהם, זה לא כמו בייבי סיטר לילדים זרים. יהיה לך קשה מאוד מצד אחד לצפות ממנה להיות אחראית על אחיה כשאת לא נמצאת ומצד שני לצפות ממנה שתקבל את ההחלטות שלך לגביה ולגבי האחים כשאת בבית -גם כשההחלטות באות על חשבונה באופן כלשהו. למשל אותו אח שהיא הייתה אחראית עליו והצחיבה לו גבול כשאת לא היית, מקבל משהו שהיא רצתה ועכשיו תורו ואת דורשת שדקה אחרי שהיא נדרשה להיות סמכותית כפליו היא תקבל את הסמכות שלך ותיסוג אחורה. זה מבלבל ולא מתאים. חובות ואחריות שמתאימות לילדים בבית זה יותר בכיוון של להוריד את הפח, לפנות את המדיח, לנקות ולסדר את החדר שלהם וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מחדר משחקים ואיבוד גבולותמילה27/10/2011
שלום רב, קודם כל ולפני הכל אני חייבת לציין שהפורום שלכן נפלא! וממש כיף לקרוא פה את השאלות והתשובות. אז תודה.
רקע: אני אמא לילדה בת 3 וחצי ותינוק בן חודשיים עברתי הריון מאוד קשה מלווה בהקאות רבות .לאחר הלידה שגם היתה מורכבת ההינו מספר ימים אצל ההורים בדרום ולצערנו נקלענו לימים מלווים בהמון אזעקות.
ביתי הגדולה היא ילדה חיובית שמחה מאוד ומאוד מילולית ועד לאחרונה הייתה מאוד שלווה ורגועה. במהלך ההיריון ובמיוחד אחרי הלידה החל שינוי מהותי בהתנהגותה והיא החלה לפחד מהמון דברים ובניהם מחדר משחקים שלה ומכל מיניי משחקים ולאחרונה גם אצל חברים היא לא נכנסת לחדר המשחקים. בד"כ היא משתפת ומספרת, בנושא הזה היא לא מוכנה להסביר.. מלבד פעם אחת שהיא אמרה שזה בגלל בובה מסויימת שיש לה פנים עצובות והוצאנו אותה מהחדר, אבל כל פעם זה משהו אחר והיא לא מוכנה להיכנס ובכלל משדרת מצוקה.
מלבד הפחדים היא נעשתה חצופה ובודקת גבולות בצורה מאוד חריפה, היא לא מקשיבה לנו היא פורצת בבכי מכל דבר ובנוסף היא מציקה לתינוק שלנו ולילדים בגן.
אנחנו מבינים שקשה לה ומנסים לתמוך ולעודד ולדבר על הדברים אבל הפחדים ביחד עם השינוי לא פשוטים לנו בכלל ואנחנו לא יודעים איך לנהוג ומה לעשות. פנינו גם לגננת וסיפרנו על האזעקות שתפסו אותנו בדרום כדי שתהיה רגישה לנושא בנוסף סיפרנו גם על הפחדים אבל היא אומרת שבגן זה לא בא לידי ביטוי מלבד העובדה שהיא נורא מציקה לילדים בגן. (אגב אנחנו מתגוררים בשפלה וגם פה עשויים להיות אזעקות )
ניסינו לפנות למרכז להתפתחות הילד אבל הגננת והרופא אמרו שלדעתם אין קשר ובאמת לא זימנו אותנו.
בבקשה עזרו לנו להבין איך להתמודד עם הפחדים ועם השינוי בהתנהגותה זה יוצר אווירה לא נעימה בייננו ואנחנו די אובדי עצות .
תודה רבה מראש
מילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מחדר משחקים ואיבוד גבולות - תגובה
סמדר ריינר27/10/2011שלום מילה,
את מוזמנת לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה שמתייחסת לפחדי ילדים, אני מניחה שהגננת והרופא חשבו שאת מתכוונת שלילדה אולי יש בעיה התפתחותית ולכן אמרו שאין קשר למכון להתפתחות הילד, ובזה הם אולי צודקים, לילדה אין כנראה בעיה התפתחותית, אבל את כן יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד לצורך קבלת הדרכת הורים כדי ללמוד להציב גבולות בצורה טובה יותר.
או לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באופן פרטי באיזור מגורייך, כדי לקבל הדרכת הורים. את יכולה לפנות גם לאחת ממנהלות הפורום אם יש אחת כזו שעובדת באיזורך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתשובה..אלונה27/10/2011
שלום.
שאלתי, וטרם היתה התייחסות. אשמח לעזרתכם.
אני מעוניינת בפסיכולוגית ילדים לילדה בת 6 הגדלה לאם נכה בשל תאונה. ללא אב.
הילדה אינטלגנטית ומפותחת, אך בשל הרקע בו היא גדלה מחפשת עבורה תמיכה לחיזוק.
חשוב שהפסיכולוגית תהיה באזור חולון.
והאם יש דרכים אחרות לעזור כמו בשילוב אמנויות?
איך מאתרים משהי מתאימה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה.. - תגובה
סמדר ריינר27/10/2011שלום אלונה,
את בהחלט קיבלת תשובה ממני, אנא חפשי ותראי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)