מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 9.5 עצובהשרון22/10/2011
שלום רב,
שמי שרון אני אמא לילדה בת 9.5 בריאה שבשלושה ימים אחרונים נראית עצובה בוכה בקלילות מככל דבר היא אומרת אני עצובה ולא יודעת למה .,אני חייבת לתיין שהמצב לא כך כל היום אלא רק בשעות מסוימות ממנו
מה עושים אני פוחדת שהדבר יתדרדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 9.5 עצובה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/10/2011שרון שלום,
ייתכן שזהו מצב שיחלוף ובתך תחזור להרגיש כרגיל בימים הקרובים, אך אם הינך עדיין מוטרדת - מומלץ להתייעץ עם הצוות הטיפולי בבית הספר כלומר היועצת והפסיכולוגית. בינתיים חשוב שתעניקי לה תשומת לב ופינוקים, והשתדלי שלא להעמיס עליה בשאלות. מבחינת בתך, הדבר החשוב הוא שהיא תדע שאמא חושבת עליה ותעשה הכל כדי שיהיה לה טוב.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות קשה לילדה בת שלושאמא22/10/2011
שלום רב,
לפני כשנה הילדה שלי החליטה שהיא לא רוצה לעשות קקי.
היא החליטה שהיא רוצה להיגמל מטיטולים לבד לפני כשנה כשראתה ילדה גמולה במשפחתון ובהתחלה לא היתה כל בעיה, לאחר שעשתה פעמיים קקי בסיר היא החליטה שהיא לא רוצה לעשות יותר והיא ממש למדה להתאפק ולעצור את עצמה במשך 9 ימים ויותר עד שרופא משפחה המליץ על חוקן ביתי, כמובן שלפני ניסינו שמן פראפין, פגלקס, שזיפים,עגבניה מרוסקת וכו'...היינו אצל רופא מומחה שאמר שאין צורך בבדיקת אולטרה סאונד או בבדיקה פולשנית והפתרון הוא שמן פראפין,אפילו 2 כפות ליום,למרות שזה גרם לכאבי בטן ניסינו את התהליך וזה לא עזר. הלכנו לרפלקסולוגית שלימדה אותנו סוגי מסאז'ים שונים שיכולים לעזור וגם זה לא עזר. המשכנו לרפואה טבעית ששם טיפלו בה בתרופות טבעיות, שינוי תזונה ובאלקטרודות שמחזקות את מערכת העיכול ואת הגוף. ברפואה הטבעית טענו שהשמן גורם למעיים עצלות ואסור לתת אותו אך לאחר שגם זה לא עזר ולילדה כבר יש סדק בפי הטבעת אנחנו ממש אובדי עצות.
חשוב לציין שבתחילת כל טיפול היא מצליחה בפעם הראשונה ובעזרת כוח רצון היא לומדת כיצד לעצור את עצמה בכל פעם מחדש.
כיום אנחנו משתמשים בשמן פרפאין, בסירופ גסטרו קיד ובדבש אן ג'י לקס. באמבטיה אנחנו שמים בפי הטבעת אמול או בלנאום ולאחר האמבטיה אנחנו מורחים משחה שנקראת רקטוצורין, במהלך השבוע אנחנו משתמשים בכל יום בכל דבר בנפרד (ערב אחד שמן,ערב שני גסטרו קיד וערב שלישי דבש אן ג'י לקס כשבנוסף הילדה שותה הרבה שוקו, אוכלת עגבניות מרוסקות וגם אוהבת לקחת דבש טבעי כמעט כל יום)ביום הרביעי או החמישי אנחנו נותנים 2 דברים בערב ולאחר שעובר שבוע אנחנו מביאים מכל המוצרים, לאחר 8 ימים אנחנו מבצעים חוקן ביתי שמלווה בבכי של הילדה ,זה הסיוט של שלושתנו...כשהבטן עמוסה זה משפיע על התאבון של הילדה על מצב הרוח שלה, היא כל הזמן אומרת שיש לה קקי אבל משהו מונע ממנה לעשות,אנחנו לא מלחיצים אותה בנושא, היא רואה 'בלי חיתולים' והאסלה הקסומה, אנחנו מדברים איתה על כך ברוגע, מנסים להושיבה באסלה או בסיר, שמים לה טיטול או תחתון גמילה כשהיא מבקשת, מקריאים לה את הסיפור כולם עושים קקי. לאחרונה היא מסכימה לשבת קצת בישבנון אבל כשמגיעה הרגע היא נעמדת, בוכה ואומרת שהיא מפחדת, אנחנו אומרים לה שזה בסדר לפחד בהתחלה אבל חשוב להתגבר ולהיות אמיצה ושלאחר פעם,פעמיים שהיא תצליח היא תראה שזה לא קשה בכלל ושלא יכאב לה, אנחנו מסבירים לה שהבית של הקקי בשרותים והיא צריכה לעזור לו להגיע לבית שלו, שהגוף לוקח את הויטמינים והמינרלים ואת הפסולת צריך להוציא החוצה כדי שיהיה נעים בגוף.
הבעיה הזו גם מונעת את הגמילה מטיטולים.
אנחנו ממש מיואשים ומבקשים לדעת מה אנחנו עושים לא בסדר וכיצד ניתן לפתור את התסביך שנוצר.
תודה, אמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה הודעה למענה דחוף
אמא23/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות קשה לילדה בת שלוש - תגובה
סמדר ריינר24/10/2011שלום לך,
זה מאוד ברור מה אתם עושים לא בסדר. כל הבית שלכם מסתובב סביב הקקי שלה וזה לחץ עצום למרות שאתם מדברים ברוגע. יש ילדים גם יותר גדולים ממנה שעדיין לא גמולים. נסו להניח לעניין. פשוט לעזוב לגמרי את השאיפה לגמול אותה בחודשים הקרובים. ובמקביל, כדאי לכם לפנות להדרכת הורים, באופן כללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגמילה זה הדבר האחרון שמטריד אותנו
אמא24/10/2011אנחנו לא כל הזמן מדברים איתה על הנושא, ניסינו לא לדבר ולהתעלם מהנושא בעבר ועדיין אחרי שעוברים 8 ימים צריך לעשות משהו אי אפשר להניח לה לאגור את הקקי יותר מ-8 ימים ודרך אגב הגמילה ממש לא מטרידה אותנו. מה שמטריד אותנו זה איך לעזור לה לא לפחד מהנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגמילה זה הדבר האחרון שמטריד אותנו - תגובה
סמדר ריינר25/10/2011שלום לך,
אם הגמילה לא מטרידה אתכם מדוע אתם מנסים כל כך הרבה שהיא תשב על הישבנון ושתהיה אמיצה, מראים לה "בלי חיתולים" והאסלה הקסומה"? באופן הזה אתם כל הזמן משדרים לה ציפייה שתעשה קקי בלי טיטול. היא יכולה באותה מידה לעשות עם הטיטול זה הרבה פחות יפחיד אותה. הפחד של ילדים מלעשות קקי נובע בדרך כלל מהרגע שבו הקקי נפרד מהגוף שלהם, שנחווה אצלם כמו סוג של התפרקות של הגוף עצמו. כל עוד הקקי מתפרק לתוך הטיטול, שצמוד אליהם, זה הרבה פחות מפחיד. אחר כך אפשר בהדרגה לתת לה לעשות עם טיטול על הישבנון, אחר כך עם טיטול פתוח על הישבנון או על האסלה וכו', עד שתרגיש נוח לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסינו גם את זה...
אמא17/11/2011סמדר שלום, שמענו לעצתך והחזרנו את הטיטולים לתמונה, אנחנו אומרים לילדה שתעשה איפה שרק תרצה, לפעמים היא רוצה טיטול ולפעמים לא...עדיין היא לא עושה כלל, הבעיה לא נפתרה, האם יש עוד דרך שעדיין לא ניסינו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסינו גם את זה... - תגובה
סמדר ריינר17/11/2011שלום לך,
כן, יש משהו שעוד לא ניסיתם, לא ניסיתם להפסיק לצפות שהיא תיגמל או שהעצירות תיפסק.. רדו כבר מהעניין. רק לפני שבועיים שלושה החזרתם את הטיטול וכבר אתם רוצים תוצאות. אתם כנראה משדרים לחץ בלי לשים לב אפילו. נסו להניח לזה. להרבה זמן. לא לחשוב על זה כרגע, זה לא נושא יותר, יש עוד דברים שקורים בבית ובמשפחה ולילדה - נסו לעסוק בדברים אחרים. אם אתם לא מצליחים להרגע, או שתאם לא בטוחים שזה מה שיעזור לכם, אולי כדאי לפנות לייועץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עונשיםדנה21/10/2011
בני עוד מעט כבר בן 13.היינו בביקור אצל הורי -במשך כל היום בני התנהג בצורה מעצבנת:הציק לאחותו צעק וכל מיני...אצין שבדכ הוא ממש בסדר.בעלי כעס עליו מאד כי בני התחצף אליו ודיבר לא יפה אליו ליד הורי.בעלי היה מאד נבוך והחליט שהוא יוציא לו פיזית את הטלויזיה מהחדר ליומיים כעונש.אני הזדעזעתי מהרעיון...מה דעתך?משפיל או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונשים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/10/2011דנה שלום,
העונש לכשעצמו לא קיצוני מדי, אך נראה לי שהוא לא כ"כ קשור בתוכן שלו למעשה שבגינו הילד נענש. אני מבינה מדברייך שבעלך כנראה מאוד נעלב ואולי אפילו הרגיש מושפל מול משפחתו, וחשוב מאוד שתדברו עם בנכם על התנהגותו, כשכולכם תירגעו ותוכלו לשוחח ולהקשיב.
אולי כדאי גם שבעלך ואת תחליטו ביניכם אלו עונשים וסנקציות אתם נותנים
לילדים, כדי שתהיו מתואמים יותר ביניכם.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניות בילדים.מורן21/10/2011
שלום רב,
יש לי 2 ילדים. בני בן 8 וחצי ובתי בת 6 וחצי. אני מעוניינת לדבר עם בני על מיניות וכל המשתמע מכך אך אני לא יודעת מאיפה ואיך להתחיל. אציין שבעלי מאוד סגור מהבחינה הזו ואין סיכוי שידבר איתו על נושא זה. אני שמתי לב שהוא מתעניין באיבר מינו ואף מתחכך עם השמיכה במיטתו ולכן הייתי רוצה ליזום את השיחה ולהסביר לו. הוא מצידו לא שואל כלום. הוא מאוד אינטיליגנט ואולי מביך אותו לשאול על זה. ההיתי רוצה להגיע איתו למצב שיבין שבסדר לשאול כל שאלה בנוגע למין. האם יש ספר או דרך אחרת לשוחח איתו וגם להדריך אותי מה לומר? והאם זה הגיל המתאים?
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על שאלתי
מורן22/10/2011בבקשה התייחסו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב
מורן23/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה התייחסות
מורן24/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיניות בילדים. - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט25/10/2011מורן שלום,
צר לי ששאלתך נשארה ללא מענה, אולי זה קשור לדיבור על מיניות שהוא לא קל לפעמים. אני תוהה אם יש משהו שעורר בך את המחשבה על מיניות בילדייך. לרוב אמהות יותר מוטרדות מלהסביר דווקא לבנות לגבי גבולות הגוף ושמירה על פרטיות.
מבחינה התפתחותית, בנך כעת בשלב שבו ילדים לרוב אינם עסוקים בתכנים מיניים וגם לא כ"כ באוננות, אלא עסוקים יותר בלימודים ובקבוצת בני הגיל. לכן במרבית המקרים אין צורך לדבר ישירות על מין בגיל שמונה וחצי.
השאלה היא האם העיסוק של בנך נראה לך מוגזם, מטריד, מלחיץ וכדומה, או שהאוננות והעיסוק בגופו מתרחשים לעתים רחוקות. כמו כן, האם חל איזהשהוא שינוי בהתנהגותו או בעיסוק הזה לאחרונה, שגרם לך לפנות לפורום. אם התשובות לשאלות הללו הן חיוביות, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע.
אם את מרגישה שאת מוטרדת מהנושא הזה באופן כללי בלבד, יש כל מיני ספרים על גוף האדם ועל גבולות הגוף, פרטיות, "הגוף שלי ברשותי" וכדומה, שאפשר לקנות ולדון בהם עם הילד. עדיף לא להציף במידע ולענות לשאלות, רק אם יש לו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת צבע אדום על תינוק שנולד -דחוףויקה21/10/2011
שלום,
אני בהתלבטות קשה לגבי צבע העגלה.
רציתי לדעת האם יש השפעה פסיכולוגית כלשהי שצבע אדום יכול לגרום לתינוק?
העגלה כל כולה צבע אדום, ואני פוחדת שאולי זה יגרום לתחנוק להיות עצבני או יגרום לחוסר נינוחות, או חלילה יזיק בכל צורה פסיכולוגית שהיא.
האם ידוע השפעה כלשהי של צבע אדום על פסיכולוגיית התינוק?
אודה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה למענה דחוף לנו כדי לעשות את
ויקה23/10/2011ההזמנה, ולא נותר הרבה זמן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת צבע אדום על תינוק שנולד -דחוף - תגובה
ליאת גרוס23/10/2011שלום ויקה
יש כלכך הרבה דברים משמעותיים בהרבה שמשפיעים על מצבו הרגשי של התינוק כמו מצב רוחה של אימו, מתן מענה מתאים לצרכיו הראשוניים וכו. צבע העגלה לא נראה לי קריטי ולדעתי נושא זה אינו מצדיק מחשבה רבה. תבחרי עגלה שאת אוהבת ויהיה לך נוח להשתמש בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה למענה
ויקה24/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה למענה - תגובה
ליאת גרוס25/10/2011שלום ויקה
עניתי לך בסעיף הקודם. בהצלחה על הרכישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה של אחות גדולהיעל21/10/2011
שלום, שמי יעל, ואני בת 15. יש לי שתי אחיות תאומות בנות 11, עם אחת מהן אני ביחסים מצוינים, היא מאוד קרובה אליי ואנחנו מאוד דומות.
עם האחות השנייה אני רבה לא מעט, היא מנצלת כל הזדמנות כדי להציק לי, לריב איתי, ולעצבן. כשהיא ליד חברות שלה היא מתנהגת אליי בגסות ובחוצפה, חושפת סודות אישיים, אומרת לי שעדיף שאמות, מקללת ואף מרביצה.
כל השיחות איתה ועם אמא שלי לא עזרו.
כבר די הרבה זמן אני מודעת לכך שהיא גונבת לי כסף, לפעמים אני אומרת לאמא, לפעמים מתעלמת, וכשאני מבקשת ממנה להחזיר לי אותו היא מכחישה, מחייכת, והולכת.
לפני כמה ימים נעלמו לי כמעט אלף שקלים מהארנק, שאיתם תכננתי לקנות נגן מוזיקה חדש. מצאתי את הכסף הזה אצלה מתחת לכרית.
אני לא יודעת מה לעשות, סיפרתי לאמא שלי, וגם היא די מתוסכלת. החלטתי לכתוב מכתב לשתי אחיותי, הדבקתי אותו על דלת חדרן וכתבתי בו שנעלם לי כסף, אני אשמח אם הוא יחזור אליי, ואני מבטיחה לא לכעוס או לדבר על זה בכלל.זה לא עזר ואין לי מושג מה לעשות.
אשמח לעזרה,יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים בין אחיות
ד''ר שירי שדה שרביט22/10/2011יעל שלום,
חבל לי לשמוע על המתחים בקשר בין אחותך לבינך. יחד עם זאת, טוב לגלות שאת לא "מוותרת" עליה ואפילו פנית לפורום כדי להתייעץ לגבי המצב.
כדאי שתשוחחי עם אחותך פעם אחת.באופן פתוח בלי האשמות. את יכולה ללכת איתה לקנות לשתיכן גלידה למשל ואז לומר לה איך את מרגישה ושהיית רוצה שתהיו חברות טובות יותר. יכול להיות, אגב, שגם לה יש מה לומר לך וחשוב שבאמת תהיי מוכנה להקשיב לה.
אבל בעיקר אני חושבת שהקשר ביניכן וגם גניבת הכספים הם בעיה של כל המשפחה וחשוב שההורים שלכן יטפלו בכך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים מעליביםלאה20/10/2011
השארתי את בתי שנה בגן חובה ולא העליתי אותה לכתה א'-כמובן שעקב המלצה של צוות הגן.עקב כך תמיד שפוגשת בילדים שעלו לכתה א 'הן מעליבות אותה ואומרות לה שהיא תינוקת כיוון שהיא עדיין בגן ולא משתפות אותה במשחק.בתי נעלבה מאד ויעצתי לה או להתעלם או לענות להם בצורה הבאה:"אז מה ,אני גם יהיה בכתה א' שנה הבאה". שאלתי היא אם אני צריכה להגיד משהו להורים או להגיד לילדים משהו בסגנון של " זה פוגע,שאתם כך מתייחסים" וכו'...האינסטיקנט הראשוני שלי היה לא לערב אותי או את ההורים כדי שתתמודד אלא רק ליעץ לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים מעליבים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/10/2011לאה שלום,
מאוד מכאיב שבתך מקבלת כאלה התייחסויות. היא בעצמה בוודאי שואלת את עצמה שאלות לגבי ההישארות לשנה הנוספת בגן, כך שהילדות לא אומרות לה משהו שהיא לא חשבה כבר. לכן טוב מאוד שהצעת לה גם מה לומר, כי כך יהיה לה גם מה לומר לעצמה כשהיא מודאגת.
לגבי הילדות - אם את מכירה את הורי הילדות ובתך.פוגשת אותן הרבה, לדעתי יש מקום לבקש מההורים לןמר לבנותיהן לא לפגוע בבתך. זו תהיה שמירה שלך על.בתך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדים מעליבים
לאה23/10/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה
ד''ר שירי שדה שרביט25/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מופנמות אצל תינוקותשרה20/10/2011
שלום
האם בגיל 3 וחצי חודשים אפשר לראות אם הילד הוא מופנם? למשל אם הוא משמיע יחסית מעט מלמולים אך נראה מאוד מתעניין בסביבה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מופנמות אצל תינוקות - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/10/2011שרה שלום,
התגובות שאת מתארת אינן מאפיינות מופנמות. מוקדם מדי לקבוע מהו אופיו של התינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה קשה של בן 3.5שרה20/10/2011
היי
בני בן 3.5 שנים.לפני כחציי שנה התחלנו את תהליך הגמילה. לקח לו מספר חודשים להיגמל מהפיפי במהלך היום.הגמילה הזו היתה קשה.על גמילה מקקי לא היה בכלל על מה לדבר.
לפני כחודש נגמל מחיתול בשינת צהריים.
לפני כחודשיים התחלנו עם הגמילה מקקי.קשה לו מאוד.בשורה התחתונה הוא מעדיף לעשות את הקקי בתחתונים.לפעמים בחיתול.לפני כמה שבועות הצליח לעשות קקי בשירותים מספר פעמים.אמר שזה בכלל לא מפחיד.אך מאז לא עשה יותר בשירותים - הוא בעיקר מתאפק, או שמחכה לעשות בבוקר כשהוא עדיין עם חיתול.כששואלים אותו למה הוא לא רוצה לעשות בשיותים הוא אומר שזה מפחיד אותו.
בין לבין ניסינו לגמול אותו מהחיתול בלילה אך זה לא הצליח וגם מצב ההתאפקות לקקי החמיר אז החזרנו את החיתול לילה.
לפני שבוע התחיל להרטיב בצהריים בשינה אפילו שעושה פיפי לפני שהולך לישון (אולי מהתרגשות מהנסיעה לחו"ל).
לסיכום,הגמילה שלו נמשכת כבר חצי שנה.אנחנו מאבדים את הסבלנות. איך ממשיכים מכאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה קשה של בן 3.5 - תגובה
אני מפנה אותך.לעמוד השאלות הנפוצות בפורום לגבי קשיי הגמילה. מוצעות שם מספר דרכים.כיצד להקל על בנך בתהליך. באופן כללי, ילדים מתקשים להיגמל כשהם סובלים מחרדה מתוצרי הגוף שלהם, ומתקשים להרפות את גופם בשירותים. מומלץ גם.להתייעץ עם צוות הגן ולהיעזר בהם בתהליך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6שרה20/10/2011
שלום
לחברה שלי יש בת בת 6.היא טוענת שילדה דורשת תשומת לב ללא גבול, כל הזמן דורשת חיזוקים. כמו כן היא טוענת שהיא לא מבינה הומור בכלל (הילדה הקטנה שלהם בד"כ צוחקת באותה הסיטואציה).
על מה זה יכול להצביע והאם כדאי לפנות לטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6 - תגובה
יש הרבה מצבים רגשיים שיכולים להיות בבסיס ההתנהגויות שהחברה שלך מתארת. הכתובת המתאימה לבדוק זאת כהתחלה הינה פסיכולוג בית הספר, מומלץ לקבל את חוות דעתו כאיש מקצוע שרואה את הילדה בסביבה שאינה המשפחה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר תשובה בבקשה?אורית20/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אפשר תשובה בבקשה? - תגובה
ליאת גרוס23/10/2011שלום אורית
עניתי לעי"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות תמוהה אצל ילד בן 4עינב ב.19/10/2011
הבן שלי בן 4, אוהב מאוד מגע. יכול להרים את החולצה שלו ולהתחכך ברגל שלי (או לאנשים קרובים אחרים) עם הבטן שלו. יכול גם לתחוב את הראש בתוך בית השחי שלי ו"להסניף"..מוזר? להתעלם? להתיחס? מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות תמוהה אצל ילד בן 4 - תגובה
סמדר ריינר20/10/2011שלום עינב,
אם בנך מתנהג בצורה מוזרה שלא מתאימה להתנהגות סבירה בחברה, תפקידך כהורה הוא בהחלט לכוון אותו ולהגיד שזה לא נעים ושאסור לעשות את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עינב ב.24/10/2011תודה על המענה. חשוב לי לנסות להבין את הסיבה שלו לצורך הפיזי, לנגיעות ולמגע הקבוע. איך אוכל לנסות להבין מילד כל כך קטן מה גורם לו לצורך הזה בחיכוך ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
סמדר ריינר25/10/2011שלום עינב,
כרגע, ייתכן שהסיבה היא לא רלוונטית. יכול להיות שזה פשוט נעים לו ואך אחד לא הציב גבול ברור ולכן הוא המשיך לעשות את זה. כולנו לפעמים רוצים דברים שנעימים לנו, ואנחנו מונעים מעצמנו כי ברור לנו שזה עובר גבול. זה לכשעצמו לא דורש בדיקה מיוחדת. אם היינו יכולים היינו אוכלים יותר מתוק, נוגעים בעצמנו איפה שנעים או כל מיני דברים שפשוט עושים לנו נעים. אין צורך בסיבה מיוחדת בשבילם. הבעיה מתחילה אחרי ששמים לנו גבול, או שיש מחיר להתנהגות ובכל זאת אנחנו לא לא יכולים לשלוט בה. אז בא הצורך לבדוק על מה ההתנהגות עונה לנו ולמה אנחנו כל כך צריכים אותה למרות הכל. כשזה יקרה, כלומר את תנסי לשים גבול וזה לא יעזור, אז יהיה מקום להבין את הסיבה. ואז ניתן לפנות למכון להתפתחות הילד לצורך אבחון יותר מעמיק. זה ל אדבר שהילד ייתן לך תשובה עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוע אצל ילדים ????????תוהה19/10/2011
ביתי בת ה11 בעלת מנת משכל מצוינת, מקבלת חום ואהבה כשאר אחיה,,, לצערי היא מגלה חוסר פרגון ואפילו " רוע " כלפי האחר - בין אם זה אחים וגם חברים (למשל שמחה לספר לאח שהיא הולכת ומפגינה שמחה לאיד "ואתה לא תלך") קיים חוסר פרגון (כמובן שמתקשה לוותר על חפצים אישיים להשאיל לאחים )יש לציין שחוסר הפרגון לא קורה רק בנסיבות בהם אפשר להבין את התחרותיות או אולי קנאה נסתרת (שיכולה להיות מובנת) אלא אפילו במצב של שמחה לאיד כלפי ילד קטן בן 4 "אתה לא הולך ואתה לא הולך" כשהיא זוכה ללכת למקום מיוחד.
או הערה לאח צעיר "לפי טעמי ההיצירה שעשית לא יפה"...
כמו כן יש לה נטיה בולטת להתרברב בפני אחרים בכל הישג ורכוש שיש לה, אם כי מצאה דרכים אינטלגנטיות "להראות" רכוש (לדוגמא: כשאורח נמצא - למצוא דבר מרתק בספר החדש ולהראותו לי בקולי קולות כדי ש"ישימו לב")
מעמדה החברתי בכיתה מוזר - נראה לי שהיא בעלת עמדה כלשהי בגלל שיש לה כח (הזרוע - או המלל שלפעמים פוגעני) אבל יש לי תחושה שלא אוהבים אותה באמת. (ובאמת, אפשר אולי להבין...)
כשהיתה קטנה - היתה מעט תוקפנית פיזית בגן, היום הבעייתיות היא יותר בפה ובמעשים שלה... אנו משוחחים הרבה על כך , משקפים, מבהירים.... לא ממש מועיל. נראה שככל שהיא גדלה היא מבטאת את אופיה זה בדרכים משוכללות יותר. מה כדאי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוע אצל ילדים ???????? - תגובה
ליאת גרוס23/10/2011שלום לך
אני לא מאמינה שאנשים רעים מיסודם. בטח לא ילדים. התנהגות כפי שאת מתארת אינה נובעת מרוע אלא ממקום אחר.סוג של הגנה. חלק מהסיפור יכול להיות קשור לאופן בו את תופסת את התנגותה. אי אפשר להיכנס לעומקם של הדברים מבלי להכיר אותך, את בעלך ואת הילדה הרבה יותר לעומק.כל תגובה שלי כאן לא תהיה מותאמת לצורך הספציפי שלה.
כדי לעזור לה כדאי להפסיק את ההסברים והשיחות (זה במילא לא עובד) ולנסות להבין יותר לעומק מה הסיפור. את הרי משקיע בה כלכך הרבה וכדאי לראות איך לנתב את ההשקעה באופן נכון. אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע לצורך ייעוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדות קטנות ומיניותמיטל19/10/2011
שלום רב,
אני אמא ל-2 בנות בגילאים 3 ו-5 ועשרה חודשים (נמצאת עדיין בגן חובה).
אני מתייחסת לבנות באופן חופשי בכל מה שקשור לאיברים אנטימיים ז"א שהן רואות אותי ערומה לפני שאני מתלבשת או שנכנסות אליי למקלחת..הקטנה בת ה-3 לעיתים מתקלחת איתי. הן יודעות שאלו איברים אינטימיים ושאסור לאף אחד לראות אותן ערומות מלבד אמא ואבא.
אתמול בעלי נסער מאוד ששמע כי הבנות ראו את אמא שלי (סבתא שלהן ערומה) ושנגעו לה באיברים (חיצונית כמובן) הוא בא אליי בטענות קשות ושזה אסור ושהן יהפכו להיות סוטות.עכשיו בעלי מעביר לאימי מסרים דרך הבנות שהיא הראתה להן את הפות שלה ושזה אסור ואימי מאוד פגועה מכך, אימי נמצאת איתן כל יום 3 שעות אחרי הגן עד שאני חוזרת מהעבודה. שאלתי היא מה באמת הגבולות בעניין הזה מבחינת פתיחות מינית כלפיי הבנות? והאם באמת אסור להן לראות אותה ערומה או להתקלח איתן או לגעת בה חיצונית ?
אשמח לתגובה מעמיקה בנושא
בברכת חג שמח ותודה מקרב לב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדות קטנות ומיניות - תגובה
סמדר ריינר20/10/2011שלום מיטל,
בעלך צודק לגמרי. היחשפות של ילדים לעירום של מבוגרים,באופן קבוע גם אם של הוריהם מכבידה עליהם מבחינת הגירוי המיני שהיא מייצרת אצלם שאין להם כלים להתמודד איתו, והתוצאה היא התנהגות מינית לא מותאמת לגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפוסי התנהגות קבועיםאורית19/10/2011
שלום
בנ בן 2.9 ויש לו דפוסי התנהגות קבועים
ז"א כל פעולה כמו אמבטיה, שינה או מלווה בהתנהגות קבועה ומילים קבועות. אי אפשר לחרוג משום מנהג .
מעבר לזה מאוד קשה לו להסתגל לאנשים חדשים אפילו כאלו שרואה הברבה כמו שכנים או בני משפחה.
בסך הכל ילד מאוד חכם, דעתן, מביע ועירני.
האם דפוסי התנהגות קבועים עלולים להצביע על הפרעה מסויימת (כמו בסרט הכי טוב שיש....)
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפוסי התנהגות קבועים - תגובה
ליאת גרוס23/10/2011שלום אורית
בסרט הכי טוב שיש מתוארת הפרעה כפייתית טורדנית. הפרעה זו היא תוצאה של גורמים שונים חלקם גנטיים ופיזיים וחלקם קשורים לרמות חרדה גבוהות מאד. בגיל 3 לגמרי לא רלוונטי לדבר על הפרעה זו . בהנחה והוא ילד שמח ומצליח להתמודד בגן - אין סיבה ללחץ.
כנראה מדובר בילד שלא קל לו להסתגל למצבים חדשים ואנשים חדשים ושגרה מרגיעה אותו. נפלא שאת ערה לכך. אל תלחצי. תני לו בזמן ובקצב שלו. תהיי שם כדי להעניק את רמת הביטחון לה זקוק ותאפשרי לו להתמודד לבד כשמסוגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)