מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידה קשה-הקפצתישירי11/10/2011
שלום רב,
בתי בת שנה ומזה שלושה חודשים הפרידות בבוקר קשות. היא במסגרת של מטפלת 3 פעמים בשבוע ובשאר הזמן היא עימי. מקריאה בספרות המקצועית אני מבינה כי זהו תהליך פרידה נורמטיבי. מעט מדאיג אותי כי לא חל שיפור בתהליך הפרידה והוא תמיד מלווה בבכי גדול. ראוי לציין כי הפרידה היא מהירה יחסית עם הבטחה לחזור ולאסוף אותה. האם זה נורמאלי? כמה זמן יכולה תקופה זו לארוך?
בברכה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי לשאלה זו, ראי בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט18/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מרביץ ומקללחני11/10/2011
שלום
הבן שלי בן 4 ו-8 חודשים . בתקופה האחרונה הוא מקלל המון ומרביץ , הגעתי למצב שכבר לא נעים לי ללכת איתו לאנשים הביתה או אפילו בגן השעשועים .
ברצוני לציין מספר עובדות בחייו יש לו אח קטן בן 8 חודשים שהוא מקנא בו . השנה הוא התחיל גן חדש אחרי יותר מ-4 שנים באותו גן . וגם צהרון חדש .
הגננת בצהרון כבר אמרה לי שהוא אלים.
אני די נואשת ולא יודעת מה לעשות ?
עוד דבר שאולי משפיע אני ואבא שלו חיים ביחד אך לאחרונה אנחנו רבים המון גם מול הילדים .
בבקשה תשובה אני נואשת ולא יודעת מה לעשות
עונשים לא עוזרים והוא מעולם לא מבקש סליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מרביץ ומקלל - תגובה
סמדר ריינר17/10/2011שלום חני,
חשוב מאוד ללמוד להציב גבולות לילד. ייתכן שאתם מתקשים בכך. הדרכת הורים קצרה יכולה לעזור. חשוב מאוד להיות עיקביים, לתת חיזוקים חיוביים על התנהגות חיובית,לדבר בקול סמכותי וברור כשיש התהנגות אלימה, להפסקי אותה מייד, לא לנאום נאומים ארוכים, לא לנסות יותר מדי להסביר ושלכנע. הילד לא צריםך להסכים ולהשתכנע כדי להתנהג יפה, יש דברים שתאם פשוט קובעים ולא מבקשים. אם אתם עדיין לא מצליחים, כדאי כאמור לפנות להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים בני 3 וחציאביבה11/10/2011
יש לי תאומים בני 3 וחצי ואחד מהם מציק כל הזמן לשני וזה כולל גם מכות.אני כל הזמן מענישה אותו(להכנס לחדר)וזה לא עוזר.אשמח לעיצה כי זה כבר נעשה בלתי נסבל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים בני 3 וחצי - תגובה
סמדר ריינר17/10/2011שלום אביבה,
עונשים זה אכן לא עוזר. כדאי להימנע מהם. חשוב בגיל שלוש להבנות את הזמן החופשי שלהם ולהעסיק ואתם באופן יזום ע ידך כמה שיותר, על ידי משחקים משותפים, עבודות יצירה וכו'. כמו כן חשוב להתשדל לתת לכל אחד מהם מקום ולבלות זמן איכות נפרד עם כל אחד מהם. כלים אלה יפחיתו במעט את החיכוך, הקנאה והתחרות ביניהם וגם את ההצקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סמדר
אביבה18/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםיפעת11/10/2011
יש לי ילדה בת 6 (היא הצעירה מבין שתיים, הגדולה בת 9) בכיתה א' ילדה נורמלית לחלוטין, די עצבנית למען האמת אבל חוץ מזה היא ילדה מאושרת שמחה בוגרת אני שמה לב שחודשים האחרונים יש לה מן טיקים (נראה לי), היא הייתה מכווצת את האף וזה די עבר ועכשיו היא מכחכחת בגרון, אין לה שום דבר בגרון אז נראה לי שזה טיקים כאלה. מה עושים? זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים - תגובה
סמדר ריינר11/10/2011שלום יפעת,
כדאי לפנות לנוירולוג ולבדוק האם זה חלק מסתמונת טורט, אם לא כדאי לבדוק אצל פסיכותרפיסט או פסיכולוג קיום של קושי ריגשי כלשהו, חרדה או מתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה גיל חמש וחציבר10/10/2011
שלום רב שמי בר אני אם חד הורית בת 41גרה עם בו זוג מזה כשנה וחצי ,מורה במקצועי.יש לי בן יחיד,בן חמש וחצי,
לפני כחצי שנה האב החל להיות בקשר עם הבן ובכל יום רביעי בשבוע הם נפגשים. מתחילת השנה בני הולך בבכי לגן .חשוב לציין כי הגננת חדשה אך הגן לא .יש לו מספר חברים משנה שעברה,כל יום בני לא רוצה ללכת לגן ,הפרידה מאד קשה ,הוא לא מפסיק לבכות גם אחרי שאני עוזבת אותו הוא ממשיך לבכות,אני משוחחת איתו על הנושא ושום דבר לא עוזר. הגננת טוענת כי הוא מפותח שכלית וזה לטענתה מפינוק. הבן טוען כי אין לו חברים ומשעמם לו והוא מאד מתגעגע אלי במשך היום .אני מרגישה תיסכול .מה עלי לעשות?
אודה לכם אם תעזרו לי
בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה גיל חמש וחצי - תגובה
סמדר ריינר11/10/2011שלום בר,
קוןדם כל כדאי לעזור לו למצוא חברים. צרי קשר עם אימהות בגן ונסי לתאם מפגשים חאה"צ. למדי את הילד להתקרב לילדים, לשחק איתם, וכו'. ובעת הפרידה בבוקר נסי לא להתרגש ולבצע פרידה קצרה ועניינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל 9לאה אב10/10/2011
שמי לאה ויש לי 3 ילדים הגדול בן 9 והבן השני בן שש. הם רוב הזמן לא מסתדרים בניהם
כל הזמן רבים והגדול תמיד מרביץ לו... דוחף אותו וזה מפריע לנו מאוד.
אני ובעלי הרבה יושבים ומסבירים לו כועסים עליו... מאיימים אליו .. הילד טוען שהוא ישתנה אך ללא שינוי הדבר חוזר על עצמו שוב ושוב .
הילד גם ניהיה חוצפן ומדבר לא יפה אליי וטוען שהאיומים לא מפריעים לו וכן כמה פעמים נתתי לו סטירה על כך כי הדבר מאוד הכעיס אותי וכל הזמן אני מוצאת את עצמי צועקת
על שניהם במיוחד עליו....
ולא חסר להם כלום ברוך השם אלה להפך כנראה נתתנו יותר מדי ?!.
איך עלינו להתנהג עם הילד הגדול ? מה לומר או מה לעשות ?
בבקשה תעזרי לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 9 - תגובה
סמדר ריינר11/10/2011שלום לאה,
למה את מתכוונת כשתא אומרת "לא חסר להם כלום" האם את מתכוונת לחוסר חומרי או אחר? את יודעת, זה לא כל כך קשור לחוסר חומרי. יכול להיות שכדאי לשבת עם הילד הגדול ולבדוק מה מציק לו? עצם העובדה שמפריעים לו דברים, למלש אולי נדמה לו שאוהבים יותר את אחיו הקטן זה לא אומר שתאם כהורים לא בסדר. זה רק אומר שתמיד, אבל תמיד יש קשיים ובעיות, וכדאי להיות פתוחים ולשמוע מה הילדים מרגישים ורצוי לא להיסגר ולקבל את זה כטענה כלפי ההורות שלכם. הילד שלכם מרביץ כי הוא במצוקה, גם אם לדעתכם אין סיבה לדעתו יש סיבה ומבחינתו המצוקה היא אמיתית. זה לא יעזור לנזוף בהתנהגות שלו אם הסיבה להתנהגות שלו לא קיבלה מענה. אנא נסו להקשיב לו לא רק לנזוף בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 9
לאה אב11/10/2011בוקר טוב סמדר.
אנחנו כל הזמן שואלים מה לא בסדר ? למה אתה מרים עליו ידים אתה יכול לפנות אלינו ואז אנו נטפל בזה ...
הוא כל הזמן טוען שהוא מפריע לי ... הוא מציק לי וזה לא תמיד נכון , הגדול לא מעוניין לשבת איתו בבית ולא אוהב לשתף אותו במשחקים משותפים בניהם.
גם אתמול אחרי הריב שלהם ושלנו איתו שאלתי אותו בערב מה מפריע לך האם חסר משהו
או מפריע לך משהו הוא טען שלא וכל הזמן מבטיח שהוא ישתנה ...
מה דעתך?
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 9 - תגובה
סמדר ריינר11/10/2011שלום לאה,
תראי, זה תלוי גם איך שואלים. יכול להיות שאתם מלאי כוונות טובות, אבל הוא תופס את השאלה שלכם כסוג של נזיפה ולא כמשהו שבאמת רוצה לשמוע מה קורה לו בפנים, בלב אלא מין שאלה שהמשמעות האמיתי שלה היא "מה לא בסדר בך, מה הבעיה שלך?" . ייתכן גם שזו הדרך היחידה שלו לקבל תשומת לב ממכם. יכול להיות שאם הוא יהיה ילד שקט וטוב, הוא מרגיש שיכולים לא להתייחס אליו. חושב שתנסו לתת לו תשומת לב גם על דברים אחרים, להדגיש את התכונות הטובות שלו, ההישגים שלו, וסתם לבלות איתו זמן איכות לבד בלי אחיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתירה בין החינוך הביתי לבית ספריטלטלה10/10/2011
מחמת אילוץ גיאוגרפי משפחתי וכלכלי (שלא לא לא עומד להשתנות כרגע) ביתי לומדת בביס שאינו תואם (בלשון המעטה) את השקפת עולמי (דתי קיצוני -למשל - איסור מוחלט על גלישה באינטרנט. זהירות וסלידה מה"אחר") הבעיה היא שביהס מחנך שכל השקפה אחרת היא אסורה ופסולה ואין מקום לחשיבה ביקרותית ולפלורליזם - כך שאיני יכולה לאמר "אנחנו חושבים אחרת", אני חושבת שכן מותר...." בפשטות. כמו כן הסביבה האנושית סביב הילדה היא פאנאטית בהתאם.
אני נקרעת ומתלבטת בין התשוקה לחנך את ביתי כראות עיני - כפי האמת שלי - בסתר - בבית , לבין הרצון לא לשסע אותה ולא לבלבל אותה עם "סודות בבית" ושבבית שוברים את כל הכלים האסורים.(יש גם בעיה שילדים מפטפטים ומסגירים סודות....)
אינני יודעת מה טובתה - לקבל את החינוך שנראה לי נכון תוך גניבה וסודיות או להתאפק ולתת לה בשנות ביה"ס תחושת הלימה ושלמות עם המערכת שסביבה.
(סליחה שאני מעלה סיטואציה בלתי מתקבלת על הדעת.... כך היא המציאות)
תודה למי שיוכל להאיר לי איזושהי תובנה בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתירה בין החינוך הביתי לבית ספרי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט16/10/2011שלום לך,
את נמצאת בקונפליקט עצום, וכרגע את מבטאת אותו דרך הילדה אולם נראה לי שכל הוויתך זועקת את הדיסוננס בין האילוצים שאת נאלצת להסכים איתם מסיבות שונות, לבין החוויה הפנימית שלך ואמונותייך. גם אם אינך רוצה בכך ובטוח שאת לא מתכוונת, הבת שלך מעצם היותה ביתך, חשה לפחות במידה מסויימת את הקונפליקט בו את מצויה וגם היא עלולה לחוות התלבטות, בושה, אשמה וחרדה להיתפס. בכל בחירה יש מחיר לא פשוט עבור הבת שלך, גם אם היא חיה את החיים הנסתרים איתך ואז היא שונה מסביבתה, או שהיא מזדהה עם האחרים ואז היא עלולה לחוש חרדה שאת תדחי אותה ואת מה שהיא מייצגת.
אולי כדאי להיעזר בייעוץ כיצד תוכלי לפשר ולמצוא את החיבור בנסיבות הקיימות, נשמע לי שאת אכן מצויה בעל כורכך בסיטואציה בלתי מתקבלת על הדעת, כפי שכתבת נכונה).
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות למשפחתון - בת שנה ושלושהאיילת10/10/2011
שלום,
הבת שלי בת שנה ו-3 חודשים,
הכנסנו אותה בתחילת שנה למשפחתון של 5 ילדים (עם מטפלת אחת), לאחר שבשנה שעברה הייתה במשפחתון אחר באותו הרכב. ילד אחד עבר איתה מהמשפחתון הקודם לנוכחי.
הילדה לא מסתגלת.
בשבוע שעבר חל שיפור מסויים (עדיין בכתה רוב היום - אבל כן הגיבה לילדים אחרים והייתה מוכנה לשחק).
השבוע יש רגרסיה, היא לא מוכנה לשחק / לאכול / לישון / לעשות יצירות, ובוכה כל היום.
יש לציין שאני משתדלת לדבר איתה על הנושא כל הזמן, להכין אותה בבוקר לסדר היום שיהיה במשפחתון, לספר לה שאבא הולך לעבודה, אמא הולכת לעבודה, והיא למשפחתון, שנבוא בצהריים לקחת אותה, להזכיר בשמות איזה ילדים היא תפגוש שם, וכו'. כשהיא חוזרת, אני שואלת אותה איך היה וכו'.
אמנם זו תקופת חגים והשגרה נשברת כל הזמן, אבל כמעט ולא נראה שיפור בהסתגלות שלה עד כה.
מה אני יכולה לעשות כדי להקל עליה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות למשפחתון - בת שנה ושלושה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט16/10/2011איילת שלום,
ההסתגלות יכולה להימדד רק לאחר החגים ולאחר תחילת השגרה. בינתיים תוכלו לעזור לבתכם על ידי חיבור שלה עם מישהי מהצוות (יותר צמוד), לתת לה חפץ מהבית שיהיה עמה (אלבום כיסים עם תמונות שלכם, בובה אהובה וכדומה), לקבוע להיפגש עם ילדים מהגן בשעות אחהצ בגינה או בביתכם וכדומה. אולם מומלץ לחדול מלשוחח עמה על הנושא, כיוון שהחרדה שלכם מועברת אליה מבלי שתתכוונו. גם רצוי להפסיק לשאול אותה איך היה בגן, חשוב שתסמכי על דיווחי הצוות.
סביר להניח שעוד מספר שבועות לאחר השגרה המיוחלת, הילדה תסתגל טוב יותר.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתחיל?נונה10/10/2011
שלום רב, ילדי בן ה-7 הנו ילד אמצעי ,אח לבת 9 ולבן 2.5 . הוא מטופל בריפוי ועיסוק מאז היותו בן 4 ,בהתחלה היה קושי כי לא הסכים לשתף פעולה,אך עם הזמן הוא התקדם פלאות. עד להולדתו של בני האחרון הוא היה ילד שמח, רגוע ,ילד טוב ירושלים. בשנתיים האחרונות נהיה אגרסיבי, מתבכיין ומתווכח כמעט על הכל,בכיתה המורה טוענת שקשה לו לקבל מרות במיוחד אם הוא חושב שהוא צודק (והוא חושב כך רוב הזמן),בשנה שעברה הוא הואשם על ידה בדבר שלא עשה,לטענתו, וכתגובה הוא התפרץ בכיתה ,צעק ,טרק את הדלת, מה שגרם להזמין אותנו לשיחה עם המורה,המצב השתפר בכיתה אך לא לגמריי ואף בשל התנהגותו לא קיבל את ההצטיינות היתרה שהיה אמור לקבל (ממוצע ציונים 99), לעיתים אף עושה רושם שהוא לא מבין את חומרת העיניין ויתרה מכך,לעיתים לאחר רגע קל הוא חוזר לבצע מעשה שנתבקש לא לבצעו.בנתיים נרשמנו אני ובעלי לסדנת הורים, אך לעיתים קרובות אני מרגישה חסרת אונים ולא יודעת כיצד לפעול, כשאני מנסה לדבר איתו הוא עונה "אני כבר יודע את זה, כמה פעמים את יכולה לחזור על אותם דברים..?" סותם אוזניים, מתחיל לשיר,מתעצבן וטוען שלא מבינים אותו ,לפעמים אני מרחמת עליו כל כך שזו הרגשתו ,היתכן שבאמת כך הוא מרגיש?אנו משתדלים לדבר על הכל להרעיף אהבה וכמובן שגם כועסים לעיתים.
מה לדעתך עליי לעשות ?
עוד משהו שחשוב לי לציין, הוא נורא אוהב גיבורי על, מחקה אותם,צופה בהם המון(אלו התכניות שהוא בוחר בזמן המוגבל של צפייה בטלויזייה) יתכן שהן משפיעות עליו ?הכי נראה לי לא טוב שאחיו הקטן מחקה אותו כל הזמן .
הוא ילד חביב ואהוד על שאר חבריו ,מבקש בכל יום להפגש עם חברים, משתדל להתמיד בהכנת שעורי בית (מתעצבן נורא אם הוא צריך לתקן,לאחר בדיקה שלי),
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתחיל? - תגובה
סמדר ריינר11/10/2011שלום לילאנה,
אם ההתהנגות הקשה התחילה אחרי הולדת אחיו כנראה שבחוויה שו היחס אליו התשנה בצורה מאוד חדה מאז, ומהילד הקטן והאהוב הוא נהפך לילד שיש ממנו בעיקר דרישות וחוסר שביועת רצון. יכול להיות שכדאי גם להקדיש לו זמן איכות, לחוד, ללא אחיו, שלא קשור ללימודים ולדרישות ולראות לפעמים גם מה הוא רוצה וצריך. מעבר לזה אכן יש צורך בגבולות וטוב שאתם הולכים לסדנת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוביה מכלביםהילה10/10/2011
שלום רב,
ביתי בת ה-9 סובלת מפחדים בלתי נשלטים מכלבים. זה מלווה בדופק מואץ, החוורה פנים, הזעה בכפות הידיים. היא לא עברה שום טראומה שקשורה בכלבים ואנחנו כהורים גדלנו עם כלבים וללא פחדים בכלל. ביום בהיר אחד לפני 4 שנים החל הפחד לאחר שחברה אמרה לה שנשך אותה כלב, מה שהתברר כלא נכון אך כבר היה מאוחר מידי. הפחד נספג. היות וברחוב ובסביבה הקרובה אלינו מתהלכים לא מעט כלבים ובאחת הפעמים היא ברחה לכיוון הכביש רק כדי לא להפגש בכלב, אני מעוניינת לטפל בפחד הזה. אשמח אם תביעו דעתכן על כל המצב ותתנו לי כתובת לאן לפנות לטיפול.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוביה מכלבים - תגובה
סמדר ריינר11/10/2011שלום הילה,
את יכולה לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה המתייחסת לפחדי ילדים. את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדות באיזורך ועוסקות בטיפול בחרדות (זה מצויין בפרטים שלנו) או לפנות לקבל טיפול דרך קופת חולים, או דרך מרפאת משרד הבריאות באיזורך, או לקבל המלצה ממכרים לגבי טיפול לפרטי באיזור מגורייך. את יכולה גם להעזר בפסיכווגית בית הספר כדי לקבל הכוונה לשירותים טיפוליים באיזור שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה קשהשירי10/10/2011
שלום רב,
בתי בת שנה ומזה שלושה חודשים הפרידות בבוקר קשות. היא במסגרת של מטפלת 3 פעמים בשבוע ובשאר הזמן היא עימי. מקריאה בספרות המקצועית אני מבינה כי זהו תהליך פרידה נורמטיבי. מעט מדאיג אותי כי לא חל שיפור בתהליך הפרידה והוא תמיד מלווה בבכי גדול. ראוי לציין כי הפרידה היא מהירה יחסית עם הבטחה לחזור ולאסוף אותה. האם זה נורמאלי? כמה זמן יכולה תקופה זו לארוך?
בברכה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה קשה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט18/10/2011שירי שלום,
לא כתבת האם הפרידה ממך או מאבי הילדה (או דמויות אחרות) היא קשה באותה המידה, ואיך הילדה מתמודדת אחכ במהלך היום בגן.
במידה והיא מצליחה להסתגל לגן, לשחק ולתקשר עם המטפלת, אז אין צורך להיות מודאגים מכך יתר על המידה. חשוב שמבחינתך תמשיכי לשמור על פרידה קצרה ועניינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3.3 חודשיםיעלה10/10/2011
שלום רב,
יש לי שני בנים. הבכור בן 5.5 ואחיו הצעיר בן 3.3 חודשים.הוא עבר ניתוח להוצאת פוליפים, כפתורים ושקדים כשהיה בן 3.
בתחילת ספטמבר הוא עבר לגן עירייה (לפני כן, מגיל 5 חודשים היה במשפחתון).
אני רואה שינוי התנהגותי בכך שנושך, מתנהג כמו כלבלב:זוחל על 4, נובח או מילל, מתנשף כמו כלב, מלקק אותנו.
השינוי הוא גם בשעות השינה. עד שעלה לגן עירייה היה ישן צהרים ועכשיו האמנם הוא חוזר הביתה בשעה 14:00 אך הוא כבר לא ישן ו"סוחב" על הערב.
ברור לי שההתנהגות הזו נובעת משינוי בגן, בשעות השינה והאכילה ובכלל זה מעבר וכך הוא מוציא את הקושי.
הבעיה שלי היא ההתמודדות!! אני מתרגזת מאד מההתנגות הזו, אחיו כל הזמן אומר "הוא מציק לי" ונוצר מעין מעגל קסמים של הוא מציק לי-תפסיק להציק-נזיפות-כעס או לחילופין אני מנסה להבליג אך זה לא הוגן כלפי אחיו הגדול.
ישנן התנהגויות דומות נוספות שאפשר רק להמשיך ולפרט אבל הכל קשור לקולות נביחה, יללות וכו...הוא גם עונה לנו כך למשל: אתה רוצה לאכול? הב..הב..הב...וכו...
אשמח לתובנות כיצד להתמודד ולעזור לו לעבור את התקופה הזו.
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח מאד לתגובה והכוונה
יעלה10/10/2011הרבה הרבה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב מאד לציין כי רק בבית הוא מתנהג
יעלה10/10/2011כך ובגן הוא ממש כתמול שלשום.
הגננת מדווחת על ילש מקסים, חברותי, אדיב ומבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב מאד לציין כי רק בבית הוא מתנהג - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט16/10/2011יעלה שלום,
התגובה של בנך היא מאוד עוצמתית בהתייחס לגן. כדאי לחשוב האם יש כאן משהו נוסף, מתח עודף בבית, שינוי שאתם חווים גם אם הילדים אינם מודעים לו וכדומה.
בכל מקרה, ההתנהגויות שלו מבטאות צורך עצום ברגרסיה ובהתייחסות אליו כאל חסר ישע. לעת עתה, ובטוח עד שלא יסתגל לגן, שלושה שבועות לאחר החזרה לשגרה, מומלץ בבית כמה שיותר לפנק אותו ולהעניק לו זמן אישי, אולם לשמור במקביל על הגבולות.
רצוי להתייעץ עם הצוות החינוכי בגן כיצד ניתן לעזור לו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתמודד עם המצב ?שירן10/10/2011
שלום לכם,
יש לי ילד בן שלוש ועשרה חודשים , השנה הוא נכנס לגן עירייה כמובן שקשה לו עדיין להסתגל , ,בצהרון הוא לא ממושמע ועושה המון בעיות , הן לא משתלטות עליו וכל הזמן מתלוננות , לאחרונה הילד התחיל להתנהג בצורה מאוד מוזרה שאני לא הכרתי . הן טוענות שהוא נוגע לילדים בגוף , כמובן שאני ניסתי לדבר איתו ולהסביר לו אבל הוא ממשיך לעשות זאת . מה עושים במקרה זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתמודד עם המצב ? - תגובה
סמדר ריינר10/10/2011שלום שירן,
אם את מתכוונת שבנך נוגע בגוף של ילדים בצורה מינית, ולמרות שאוסרים עליו זה לא עוזר יש לפנות לטיפול פסיכולוגי דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריגרסייה בגמילהרמה09/10/2011
שלום רב,
בני בן 2.5 התפתחות תקינה. התחלנו בתהליך הגמילה לפני כחודשיים, בהתחלה למרבה הפלא שיתף פעולה דיי מהר נגמל מהרטבת לילה וביום למד להודיע כשיש פיפי. מכיוון שיש לנו חצר הוא מאד אוהב להשקות את הצמחייה, ומידי פעם היה יושב על הסיר או הישבנון כנ"ל לגבי קקי. חשוב לציין שלפחות פעם ביום היה מפספס, מה שאני ייחסתי כחלק נורמאלי מהתהליך.
עם חזרתו לגן, הגננת הודיע לי שהוא מסרב לשבת בשירותים. בהמשך היה שיפור קל והוא הסכים להשקות את העץ, אבל בסיכומו של יום הוא עושה כל יום במכנסיים לפחות פעם אחת. חשוב לציין שהוא לא עושה קקי בגן דבר שגורם לא לעצירויות לא נעימות.
בשבוע האחרון גם בבית החל להתנהג אחרת ולא מוכן לעשות קקי בסיר ולפעמים גם עושה פיפי במכנסיים. היום למשל הודיע שיש לו פיפי אבל לא היה מוכן להוריד את מכנסיו.
מה עלי לעשות ?
היום הודיע לי הגננת שהמצב "מאד בעייתי" הוא עשה היום קקי במכנסיים ונראה לי שמתחיל להימאס עלהם העניין.
הצעתי להביא את הסיר שלו לגן, למרות שאני לא בטוחה שזה יעזור.
לא רוצה למהר להחזיר את החיתול כדי לא לבלבל אותו.
לעצתך המהירה אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריגרסייה בגמילה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט18/10/2011רמה שלום,
התופעה שאת מתארת מתרחשת פעמים רבות במהלך גמילה תקינה. ייתכן שהשינוי של החזרה לגן מעט הלחיץ אותו. חשוב לדבר עם הצוות ולעודד אותם שלא יתייאשו, בסך הכל הם בוודאי מחליפים חיתולים לילדים רבים בגן, אז מדוע הקושי מולו? אני ממליצה מאוד להשתמש בטבלה של פרסים, היא עוזרת פעמים רבות. בנוסף, אני מפנה אותך לעמוד השאלות הנפוצות בפורום, לגבי רגרסיה בגמילה, במיוחד סביב הקקי.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחת צואהאילנה09/10/2011
שלום,
האם ישנה אפשרות שמריחת צואה תעשה בכוונה על מנת למשוך תשומת לב, לדוגמא: אם טוען שלא טוב לו במקום מסויים, וזה יהיה במקביל לשקרים שנאמרים מפיו גם כן ?
ילד בן 7 בכיתה א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריחת צואה - תגובה
סמדר ריינר10/10/2011שלום אילנה,
מריחת צואה בגיל כזה היא איתות מצוקה רב עוצמה, שאומר שחשוב לפנות לטיפול ובהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)