מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 3אמא19/10/2011
יש לי ילד בן 3 חמוד מקסים ושובב מאד. הוא לא מפסיק לדבר - תמיד יש לו מה להגיד וכל הזמן מציק לאחיו הגדול בן ה- 6 - לפעמים הגדול משתף פעולה וזה מין משחק ולפעמים זה מפריע לו - גם כשאומרים לו די זה לא נעים לו הוא לא מפסיק וממשיך. אני לא יודעת איך לנהוג איתו במצבים כאלו. להעניש? להתעלם? לתת לגדול להתמודד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 - תגובה
סמדר ריינר20/10/2011שלום לך,
להעניש בודאי שלא, עונשים הם דבר לא יעיל וגורם נזק והשפלה לילד. קודם כל צריך לבדוק האם הילד שלך במקרה לא משועמם. ילד בן 3 זקוק להבניה של שעות הפנאי שלו. אם הוא נמצא זמן רב מדי ללא הכוונה ליד אחיו, הוא זקוק לתשומת לב ותעסוקה ובלית ברירה מציק לאחיו כי כך הו אמשיג את שניהם. חשוב שתביני שהוא לא מספיק גדול כדי להעסיק את עצמו, ואת אמורה לייצר תוכנית ברורה ומובנית לשעות הפנאי, לשחק איתו בעצמך, להזמין חברים, ללכת לחברים, לשבת איתו על עבודות יצירה, וכו'. מעבר לזה, כאשר שניהם בכל זאת מבלים ביחד, את לא חייבת להתערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוצפה של בת 5אמא מודאגת18/10/2011
מעוניינת לדעת איך להתנהג עם ילדה בת 5 שרוצה להשליט בבית ואו אותי האמא רק מה שהיא רוצה ומתי שלא מקבלת עונה לא יפה איך להתמודד עם זה במקביל יש בבית יש עם בעיית קשב וריכוז האווירה בבית לא תמיד רגועה ואני חושבת שזה תורם להתנהגות העצבנית שלה ואני מוצאת את עצמי מדברת ומנהלת משא ומתםן לא עם ילדה בת 5 אלא יותר בוגרת , זה מתחיל מבגדים ועד כמעט כל נושא היא דעתנית עד כדי חוצפה שמשליטה טרור ורק איתי פחות עם האבא אשמח לקבל עצה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוצפה של בת 5 - תגובה
ליאת גרוס23/10/2011שלום לך
לצערי אך מתארת מצב שהופך להיות יותר ויותר שכיח וזו בעיה.
מאד חשוב שהילדה תרגיש שיש מקום לדעתה אך גם שיש סמכות חזקה שמכוונת, שומרת ומחליטה. ניתן לקרוא המון חומר בנושא כמעט בכל ספר עכשווי בנושא הורות. לרב ,למרות שההורים מבינים את חשיבותם של הגבולות בהורות, עדיין קשה ליישם את הדברים. במצב כזה מומלץ לפנות לייעוץ והדרכה מקצועית ואישית כדי להתאים את הפתרונות לצרכים הספציפיים של הילד וההורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוגית ילדים קלינית-ירושליםלירון18/10/2011
אשמח להמלצה על פסיכולוגית קלינית לילדים בירושלים. מדובר בילדה בת שנתיים וחצי עם שינוי התנהגותי בחודשית האחרונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה..
לירון20/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוגית ילדים קלינית-ירושלים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/10/2011לירון שלום,
בגיל שנתיים וחצי מומלץ לפנות למכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלכם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהמשפחה נפגשתמעין18/10/2011
כשאנחנו הולכים לבקר את אחי נשויפלוס תאומים בני 5 הם תמיד מקבלים ליבוק ענקי מאיתנו כולל מתנה קטנה.נראה שהילדים נהנים מאוד מהמתנה וגם מהביקור שלנו.הבעיה היא שביתי בת השנתים ילדה ממש מתוקה ובישנית בהתחלה ומחבבת אנשים מאוד בקלות כמובן ילדים שזה הדבר הכי כפי בשבילה מגיעה איתנו היא אפילו לא מקבלת צומת לב אפילו לא פונים אליה בשלום ביתי כמובן לא מתקרבת אליהם כי הם אפילו לא מנסים אפילו שהייתה תינוקת הם לא שיחקו איתה כולל אחי ואישתו.
וכשאנחנו מגיעים לבקר ביתי משחק לבד למרות שאנחנו מאוד מנסים להכניס אותה אולי היא מרגישה לא רצויה (אני לא יודעת איך לשפר את המצב)
אפילו שאנחנו מבקשים שיעשו לה בביסיטר אולי זה יעזור הם משיבים אותה מול הטלויזיה יצא שביקשנו מהם בלי טלויזיה והם הוציאו את הילדים לבחוץ עם אופנים וביתי הסתכלה עליהם ולא עשתה דבר
אני מאוד רוצה לשפר את המצב כי זה ממש הרגשה לא נעימה לראות את הילדה המקסימה הולכת לאיבוד בכל ביקור
איך אפשר לשפר את המצב במהירות חוץ משיחה כי בעלי לא רוצה לפתוח את העניין..בעלי חושב שזה מי הם ואלה אנחנו
כמובן שאני לא מקבלת את הייחס ונמאס לי
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שהמשפחה נפגשת - תגובה
סמדר ריינר19/10/2011שלום רעות,
בעלך צודק. את לא יכולה לצפות מאנשים אחרים להתנהג כמוך. חשוב מאוד שכשאתם מבקרים את אחיך אתם בעצמכם תתייחסו לילדה שלכם כדי שלא תרגיש לבד ודחויה. יכול להיות גם שתשומת הלב שאתם מקדישים לאחיינים היא קצת מוגזמת. אין צורך להביא מתנה בכל ביקור. עצם הביקור הוא מתנה. אתם והבת שלכם מספיק חשובים, לא חייבים גם להביא מתנות כדי לרצות או כדי שיאהבו אתכם. תנסי לחשוב האם את תמיד הרגשת קטנה ולא חשובה לילד אחיך וניסית לרצות אותו ולקבל את תשומת ליבו ועכשיו הנושא הלא הפתור הזה ממשיך דרך הבת שלך? כי אם כן, כדאי לשחרר את הבת שלך מהעניין הזה, ולהחליט בינך לעצמך שאת מספיק חשובה ואהובה, יש לך משפחה משלך, את לא זקוקה לאישור של אחיך בשביל זה, ואת האנרגיה שאת משקיעה בקבלת אהבה ממנו וממשפחתו כדאי להפנות לבתך.(לא שאני אומרת שעד עכשיו לא הפנית אליה אנרגיה...).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעריכה מאוד את התשובה תודה רבה
מעין19/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר20/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מבולבלתחסוי17/10/2011
שלום. אני בת 15 .. בשנים האחרונות היה לי הרבה ריבים עים אמא שלי והגענו למצב שאנחנו לא אוהבות אחת את השניה לא היה לנו חיבוק או משהו קרוב כבר 4 שנים או יותר ..
אני תמיד רבה עים אמא ולפעמים זה ממש גרוע וליפעמים פחות {כמו קללות וצעקות)
שנה שעברה הייתי בפנימיה והחלטתי לעזוב וללכת לפנימיה אחרת אבל לא מצאתי פנימיה
והחופש כבר כימעט ניגמר וביניתים התחילו ריבים ממש קשים עים אמא ..{ההורים שלי גרושים)
אמא שלי החליטה שאני אורזת ועוברת לאבא שלי .. עזבתי הכל ועברתי . היה לי ממש קשה
רשמו אותי לפנימיה פה אבל אני לא מיסתדרת ואני מיתגעגעת נורא . ואני רוצה לחזור
אני לא רבה עים אבא שלי אני מיסתדרת איתו טוב .. אבל עדיין אני רוצה לחזור לחברים ולבית שלי .. דיברתי עים אמא שלי בטלפון וביקשתי לחזור והיא הסכימה ..
ואני לא יודעת אים אני צריכה לחזור או לא .. כי הריבים האלה בבית ממש עושים לי רע
אבל מיצד שני אני ממש מיתגעגעת ולא טוב לי בפנימיה שפה אצל אבא ..אני ממש מתוסכלת
לחזור הביתה או לא ? מה לעשות עים אמא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מבולבלת - תגובה
סמדר ריינר19/10/2011שלום לך,
מצבך אכן נוגע ללב. זה קשה מאוד להשלים עם זה שלפעמים ההורים שלנו לא יכולים באמת לגדל. קשה לך לוותר על מעט האהבה שאימך כנראה כן יודעת לתת. חשוב שתדעי, שגם אם ההורים שלך חלשים, או מתקשים להראות את האהבה שלהם או לגדל אותך בצורה טובה, עדיין הם אוהבים אותך בדרכם, מגיעה לך אהבה, ויש בהחלט סיכוי טוב וגדול שתמצאי בהמשך דרכך בחיים אנשים שיאהבו אותך ויראו לך אהבה כמו שמגיע לך וכמה שאת צריכה. כרגע, אני ממליצה לך להתרכז בחייך בפנימיה, להשקיע בלימודים, למצוא חברים, זה לא כמו אהבת הורים אבל זה מוסיף המון ולברר האם את יכולה לקבל טיפול פסיכולוגי בפנימייה. חזרה לבית של אמא תוביל כרגע לאותו מעגל שאת מכירה וחבל. אמא שלך מאוד אוהבת אותך, אני בטוחה, אבל יש לה כנראה הרבה בעיות עם עצמה, ואת צריכה לבנות את החיים שלך כרגע ולעסוק באמא פחות, ולא לוותר לעולם על המשאלה שלך לקבלת אהבה אבל במקומות הנכונים וממי שבאמת יכול לתת אותה. בזה יכול לעזור לך טיפול פסיכולוגי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מורטת שערותג'ודי17/10/2011
ביתי בת שנה וחודשיים בזמן האחרון תולשת את שערות ראשה בידיה ואוכלת אותם כמו כן היא מאוד אוהבת לאכול צבעי פסטל שהילדים מצירים היא מודעת לכך שתופעות אלו מפריעות לי מאוד ולכן כשאני נכנסת לחדר או מסתכלת עליה היא מפסיקה בבהלה מעבר לכך היא ילדה מתוקה ונורמטיבית לבני גילה מה עושים עם התופעות הנל? כיצד מפסיקים אותם ואיך? בפרט הענין עם השערות משגע אותי.....מה עושים? מחכה לתשובתכם...תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה הודעה
ג'ודי18/10/2011מחכה מאוד לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב הודעה מחכה לתשובה
ג'ודי23/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהאפרת17/10/2011
שלום ותודה
שאלה לגבי גמילה
בתי בת שנתיים + 3 חודשים. חכמה, מדברת חופשי ומתוקה כמובן
לא ממש בעניין גמילה, אומרת שיש לה תחתונים..., יש לה סיר שהיא מבקשת לשבת עליו ולעשות בלי חיתול או לשבת בשירותים אבל לא ממש יוצא לה והיא לא מקשרת שהיא צריכה ללכת לשירותים ובין מה שהיא מבקשת.
השאלה שלי כיצד לנהוג, האם כאשר היא מבקשת כן להוריד את הטיטול ולהושיב אותה ? להגיד משהו ? לנסות כן לקדם את העניין ?
דבר חשוב נוסף הוא שאני אמורה ללדת עוד 3 חודשים...
אני לא לחוצה עם הגמילה, מאוד בעניין של לתת לה את הקצב שלה, לעודד ולחזק אותה באופן כללי בעצמאות שלה ללא קשר לגמילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אפרת21/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/10/2011אפרת שלום,
את אומרת שהילדה מעט מסתקרנת סביב הגמילה אבל עדיין לא מראה מוכנות ועניין מלאים. חשוב שהגמילה תהיה מהירה ועניינית ואני לא בטוחה שזה המצב אצלכם.. אפשר לתת לה להתנסות כמובן, ליהנות יחד איתה מהתחתונים וכדומה, וכשהיא מוכנה יותר - להוביל אותה בתהליך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 ו 8 חדציפי17/10/2011
ילדי מאוד מתוקשר בגן מנהיג ובעל שליטה ביד רמה יש לו המון חברים ומאוד אהוב.
בגן הוא "אליל הבנות" הן ממש מאוהבות בו וזה נשמע הן מהבנות והן מהאמהות הן ממש רוצות את קרבתו וחברתו - הבעיה שלי שהוא מאוד אוהב שמלות של בנות וגם נעליים הוא בכל הזדמנות שיש בגן בגדים הוא מתלבש ועושה להם תצוגה גם יש לו אהבה לנעלי עקב.
הרצון שלו להיפגש עם חברים הן בעיקר ממין נקבה איך עלי "למנוע ממנו לא להתלבש לבוש נשים והאם נכון שאני מעירה לו המון פעמים ןאומרת לו שיצחקו עליו בגן על מעשין .זה ממש לא מזיז לו והוא מרגיש עם זה מאוד נוח.מה אני אמורה לעשות האם להתעלם למרות שקשה לי האם לדבר איתו אפילו אמרתי לו שבסוף הוא יהיה בת רציתי לראות את תגובתו והוא אמר כן אני רוצה להיות בת בקיצר אני קצת ירדה ומקווה שזה יחלוף.אודה לך נעמה או דר אחרת לטיפים איך להתיחס לנושא -צופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 ו 8 חד - תגובה
נעמה סבג שמש17/10/2011צופית,
נסיון לגרום לבנך להתנהג אחרת עקב איום שיצחקו עליו, לא יעבוד. כאמא, אינך יכולה להציג בפניו מצב בו את מתבישת בו עקב העדפה כזו או אחרת.
אני הייתי ממליצה שלא לשים נושא זה כנושא המרכזי. אמרותייך לא באמת ישנו את רצונותיו והעדפותיו. גיל זה עדיין אינו מדד, כרגע אל תהפכי את זה לנושא החשוב על סדר היום ותשבחי אותו על התנהגויות שאת כן אוהבת.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
יועצת שינה ומנחת הורים השיטת הצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להסביר לילדים שמבקרים את אבא ?עינב17/10/2011
מבקשת ייעוץ דחוף בעיניין קשה מאוד .ילדיי בני 4 וחצי (תאומים) נולדו באמריקה בגיל שנתיים אני וילדי הגענו לארץ בלי האבא ואז בעלי נעצר שם, ונישפט להרבה שנים, עד כאן זה הרקע. מאז כ שנתיים וחצי ילדיי לא ראו את אבא שלהם חוץ מתמונות ומידי פעם שיחות טלפוניות הילדים יודעים שאבא שלהם באמריקה ושהוא לא יכול לבוא לכאן.(אופי המסר שלי הוא: לא לשקר, אבל גם לא אמת) עכשיו החלטתי לטוס עם ילדיי לבקר את בעלי\אביהם, זה בע"ה קורה שבוע הבא התחלתי לטפף בעדינות שאנחנו נוסעים לאמריקה לבקר את אביהם אינני יודעת כיצד להעביר להם את המסר שאבא שלהם לא ישן איתנו ואנחנו לא ישנים אצלו ונטו נוסעים לבקר ולאחר שבועיים חוזרים לארצנו בלעדיו. ועוד שאלות שבטח יצוצו בהמשך.
עלי לציין שכל ביקור בבית הסוהר הוא עד 8 שעות, המקום די סימפטי ואינו נותן תחושה של בית סוהר אלא יותר כמו בסיס צבאי. בבקשה תנו את דעתכם ואת עצתכם האם זה בסדר בכלל שילדי יבקרו את אביהם שלא ראו אותו מזה שנתיים?
איזה שאלות לדעתכם ישאלו ילדיי ומה התשובות להם עלי לתת? בבקשה עזרה מיהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להסביר לילדים שמבקרים את אבא ? - תגובה
נעמה סבג שמש17/10/2011עינב,
בהחלט כדאי שהילדים ייראו את אביהם אבל יש צורך בהכנה מתאימה.
קשה לענות על שאלה כ"כ חשובה בפורום. כדאי לקבל ממך פרטים עמוקים יותר ולתת לך ייעוץ רציני כי זו לא שאלה שכיחה.
בגדול- בהחלט כן לפגוש אותו, להכין אותם מראש, ולדעת גם ביניך לבין עצמך מה הצפי שייראו אותו שוב או ישוחחו עימו טלפונית.
בהצלחה!
יועצת שינה ומנחת הורים השיטת הצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים רביםהורים לילדים17/10/2011
שלום,
יש לנו ילדים בני 3 וחצי וכמעט שנתיים.
הילד הגדול מרבה להרביץ לו ולמשוך לו בשערות,גם כשהקטן מנסה לקחת לו
משחק וגם סתם כך..
גם מול העיניים שלנו וגם כשהם לבד.
מה הדרך המומלצת להתנהג במקרים האלה כדי שזה יפסק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים רבים - תגובה
נעמה סבג שמש17/10/2011היי,
ראשית לוודא מדוע זה קרה. האם רמת הקנאה היא סבירה כיאה בין אחים או שיש סיבה גדולה יותר לקנאה. בדקו את עצמכם ותגובותיכם לסיטואציות אילו.
חסר לי הרבה מידע על המשפחה כדי לענות תשובה רצינית.
אתם מוזמנים לקרוא על נושא של יחסים בין אחים באתר של עידן ההורות.
בהצלחה!
יועצת שינה ומנחת הורים השיטת הצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
הורים לילדים17/10/2011אנחנו מנסים כמה שיותר לתת יחס לכל אחד מהם,ולגדול בפרט..
נכון שהוא קצת מפונק..
התגובות שלנו הם משתנות כי לא יודעים את הדרך הנכונה,פעם רק מפרידים ומסבירים פעם בכלל מתעלים ופעם כועסים ופעם מענישים.
היחסים במשפחה הם סבירים,לפעמים יש וויכוחים מול הילדים אבל מנסים כמה שפחות.
אז כיצד אפשר לדעת למה זה קורה וכיצד לטפל?
אגב גם הקטן הרבה פעמים מתחיל ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה מתינוק בן שנה ו-3 ח' לסופ"שמ.16/10/2011
היי,
בן זוגי ואני עומדים לצאת לנופש של סופ"ש מטעם העבודה.
יש לנו שני בנים: בן 4 וחצי שעומד לנסוע לסבתא וסבא (ואין בעיה עם להסביר לו את זה) ובן שנה ו-3 חודשים שמתוכנן להשאר בבית עם שכנה וחברה שלנו, שמטפלת ומכירה אותו מאז שנולד. זו תהיה הפעם הראשונה שאני משאירה את הבן הקטן לבד ועוד לשני לילות.
אני כמובן מלאת יסורי מצפון אבל יש סיבות חשובות שמובילות אותי להחלטה שאנחנו הולכים על זה.
שאלה פרקטית שמעניינת אותי לגבי הפרידה: הוא נמצא בגן פרטי בקיבוץ . האם עדיף להוציא אותו אחה"צ מהגן ביום חמישי, להביא אותו בעצמנו הביתה ואז לעשות מולו טקס פרידה, כשהוא רואה אותנו עוזבים את הבית והוא נשאר עם המטפלת, או שעדיף שהיא פשוט תיקח אותו מהגן באותו יום ופשוט נעלם לו ליומיים (למעט בטלפון שיוכל לשמוע אותנו)?
אודה לכן על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מתינוק בן שנה ו-3 ח' לסופ"ש - תגובה
נעמה סבג שמש17/10/2011היי,
בהחלט עדיף להפרד ממנו ולא להעלם לו. הייתי גם ממליצה לא להפריד בין האחים זה בהחלט ייקל עליו. שני לילות זה לא מעט בגיל זה ולכן כדאי לחשוב על השארותם יחד.
תהנו ובהצלחה!
יועצת שינה ומנחת הורים השיטת הצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת אחרי אשפוז- מקפיצה הודעהגל16/10/2011
ביתי בת שבעה חודשים, עברה לפני כשבועיים ניתוח קשה להסרת כיליה הניתוח היה מתוכנן ותוצאותיו טובות. לפני כשבוע חזרנו הביתה ומאז היא שינתה את התנהגותיה לחלוטין, מילדה רגועה ונינוחה שישנה טוב ורצוף בלילה, היא כעת כל הזמן רוצה על הידים, בוכה וצועקת כל פעם שמניחים אותה או שהיא לבד ובלילה מתעוררת בבכי כל שעה. אנחנו איתה כל היום מרימים ומחבקים ומלטפים, אך אין שיפור. גם אם לכמה רגעים היא משחקת לבד, בדרג שהיא רואה אותי או את בעלי היא מתחילה לבכות ולצרוח ולוקח לה זמן להרגע. אני משוכנעת שלא מדובר בכאב שכן משככי כאבים לא עוזרים וכשהיא איתי או עם בעלי על הידיים היא שמחה וחייכנית. אודה לכל עצה או רעיון שיוכלו להקל עליה ועלינו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות אחרי אשפוז
ד''ר שירי שדה שרביט18/10/2011גל שלום,
הבת שלך עברה חוויה לא קלה, וייתכן שעבורה כשאתם לא בסביבה עלולים לקרות לה דברים רעים. לכן היא מאוד חרדה ומודאגת כשאתם לא בקרבתה או כשהיא מגלה לפתע שהיתה מעט לבדה. הדבר הטוב והחשוב הוא שהתינוקת שלכם סומכת עליכם שתטפלו בה וכשהיא בקרבתכם היא מרגישה רגועה ובטוחה. לכן, ככל שיחלוף הזמן היא תשכח את הניתוח ותראה שבסה"כ החיים הם טובים גם ברגעים שההורים לא צמודים אליה. אגב, הקושי להישאר בלעדיכם הוא תהליך שאופייני לגיל שבעה חודשים, לא רק אצל תינוקות שעברו ניתוחים. השלב הזה חולף תוך חודש-חודשיים. בינתיים התאזרו בסבלנות, עם כל הקושי הכרוך בהתמודדות עמה. מבחינתה היא זקוקה ביותר לביטחון שאתם משרים עליה.
בהצלחה ורפואה שלמה!!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה והאופטימיות
גל18/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני מדבר יותר מדיאילנית16/10/2011
שלום, אני אם לילד בן 7.5 וילדה בת 5. הבעיה שלי עם בני הבכור, כל דבר שקורה בבית אפילו הטפל ביותר הוא הולך ומספר בד"כ לאנשים שאנו מכירים משפחה וכו'.
זה יכול להיות מדובר לדוגמא בפלאפון חדש שקיבלתי, או בתכנון בילוי משפחתי שמתקרב, או אף כלי חדש שקניתי למטבח, באותה מידה זה יכול להיות גם משהו אישי שקרה בבית או כל מה שעולה על דעתך. אפילו בסופר הוא סיפר לקופאית שאנחנו הולכים לקנות קישוטים לסוכה אבל לא לפני שנוציא כסף מהכספומט.... זה מאוד מעצבן ומביך, הוא מדבר לא לעניין וגם חושף דברים אישיים שקורים בבית. אני בטוחה שגם בכיתה הוא מדבר יותר מדי.
הסברנו לו אלפי פעמים שלא מספרים כל דבר וזה לא עוזר.
חשוב לציין שמבחינה וורבלית הוא חזק יותר מכל הבחינות ויש לו שפה עשירה והוא מודע לזה אך עם זאת כיצד את מציעה לי להתמודד עם זה? איך אסביר לו ואעזור לו להבין מה אפשר לספר ומה לא? זה מביך ולפעמים זה יוצר מצבים שאני ובעלי לא יודעים איך לצאת מזה.
הבעיה שאחותו הקטנה מתחילה גם להתנהג בצורה כזו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אתם לא עונים?
אילנית17/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה בתקוה שתענו
אילנית22/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני מדבר יותר מדי - תגובה
סמדר ריינר23/10/2011שלום אילנית,
חשוב לא להניח אלא לבדוק איך הוא באמת בבית הספר? ומה בנוגע לחברים? האם יש לו חברים? מזמינים אותו? באים אליו? האם התכונה הזו קיימת גם שם ומפריעה?
חשוב להבין האם מה שאת מתארת הוא משהו שקשור רק בקשר איתכם, וקורה רק בנוכחותכם, ואז חשוב שתפנו להדרכת הורים כדי להבין מה משמעות הסימפטום בהקשר המשפחתי שלכם (האם זה סוג של לעשות דווקא, האם זה תגובה למשהו אחר?) ורק אז ניתן לדעת כיצד לפעול. אם זה משהו שקורה לו בכל מקום ובכל סיטואציה, כדאי שתפנו לפסיכולוגית בית הספר ותחשבו ביחד היכן וכיצד כדאי לאבחן אותו, כי ייתכן ומדובר בבעיה בהבנת סיטואציות חברתיות, וצריך לאבחן כדי לברר יותר לעומק ממה זה נובע ואיך מטפלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
אילנית01/11/2011זה קורה בכל מקום גם כשאנו ההורים לא נוכחים. אני יודעת כי קרה שאנשים מספרים לי שהוא סיפר כל מני דברים, גם כשחבר מגיע אליו הוא מספר לו דברים לא כ"כ חשובים: שהיתה לאמא יום הולדת או שהוא מראה לו את החדר שלנו למרות שזה בית ישן ואין במה להתפאר... ועוד
מבחינה חברתית לא מזמינים אותו כי גם הוא לא מזמין בשל ביתנו הקטן. אנחנו לא מרבים להזמין לו חברים בגלל זה. אבל המורה אומרת שאין לו בעיה חברתית.
ואני מעדיפה שלא לערב את היועצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה - תגובה
סמדר ריינר02/11/2011שלום אילנית.
לא הפניתי אותך ליועצת אלא לפסיכולוגית בית הספר וזה לא אותו הדבר. בכל אופן אם את מעדיפה לא לערב את גורמי בית הספר, את יכולה לפנות לפסיכולוג פרטי או למכון פסיכולוגי כדי לבדוק אם יש צורך באבחון פסיכודיאגנוסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי ילדה בת 11 וחצי עם חרדותכהן ליז16/10/2011
שלום יש לי ילדה בת וו וחצי עם בעיות של חרדות +סלקט מוטיזים שנמשך כבר לשלוש שניים רציתי לדעת אם זה ניקרא סוג של נכות מבחינת ביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי ילדה בת 11 וחצי עם חרדות - תגובה
סמדר ריינר17/10/2011שלום ליז,
צר לי אך זו שאלה שכדאי להפנות ביטוח לאומי, לנו אין את המידע הזה. אני מקווה שניסיתם לפנות לטיפול בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתק מסבתאדפנה16/10/2011
שלום,
בשנים האחרונות היחסים ביני לבין אימי קשים מאד, חלק מהזמן עד כדי נתק. היא לא מכירה את ילדיי, ואמרה בפירוש שאינה מעוניינת לפגוש אותם במצב הנוכחי. הם, מצידם, בכלל לא יודעים שהיא קיימת.
בתי הגדולה בת ה-4 התחילה להתעניין, ואף שאלה אותי מי זו אמא שלי. לא ידעתי מה לענות, והתחמקתי.
מה כדאי להגיד לה ?
האפשרות הקלה - שאמא שלי גרה רחוק ולכן אי אפשר לראות אותה. אבל אני מעדיפה לא להתחיל עם שקרים.
לגבי האפשרות להגיד את האמת - אני לא רוצה שהיא תדע בכלל שיש אפשרות כזאת שאמא ובת לא ידברו :-( ואני בטח לא רוצה שהיא תדאג שמא יום אחד זה יהיה המצב בינינו.
אפשרות אחרת - "היא מין אמא כזאת שמסוגלת לריב עם הילדים שלה, אבל אני לעולם לא אעשה את זה. (וגם לא האמהות של החברות שלך...)".
לגבי האפשרות להתפייס עם אמא שלי - המצב מאד מאד מסובך, וזה לא עומד על הפרק כרגע.
תודה,
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתק מסבתא - תגובה
סמדר ריינר17/10/2011שלום דפנה,
מצבך אכן נוגע ללב. את צודקת שזה לא מתאים להתחיל עם שקרים. את אכן ל איכולה למנוע מבתך את הידיעה, שלמרבה הצער אכן קיימת אפשרות כזו, שאמא לא תדבר עם בת, זה אכן כואב. אב נשמע לי שאת אמא מאוד רגישה, את מבינה בדיוק מה יכול לגרום לבתך לחששות, ועצם זה שאת מזהה את וקשובה לזה, זה הדבר החשוב שיעזור לבת שלך להתגבר על החששות ולהתמודד איתם. אני חושבת שהתשובה שאומרת שתעשו הכל כדי שלכן זה לא יקרה, היא תשובה טובה, וחשוב שתזכרי שעצם זה שיש מקרים כאלה, זה לא אומר שהם היחידים שיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)