פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי להירדם
    דנה
    02/11/2011

שלום

לאחרונה בני בן 8 מתקשה להירדם...
    הוא נכנס למיטה ומרגיש נזלת באפו, מושך אותה פנימה שוב ושוב ושוב ללא הפסקה,
    הענין הוא שלפעמים אין לו נזלת בכלל ובכל זאת הוא מושך את האף בכח,
    הוא מתחיל לבכות ולהיות מתוסכל, אומר "אני לא מצליח לההפסיק" "אני חייב להמשיך לעשות את זה" , קם מהמיטה, חוזר אליה, חסר שקט וכל הזמן מושך את האף שוב ושוב,
    אנחנו מנסים להרגיע אותו, להסביר לו שאין לו כלום באף ...

מה עושים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי להירדם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי להירדם - תגובה

סמדר ריינר
    03/11/2011

שלום דנה,
    ייתכן שההתנהגות של בנכם מעידה על חרדה כלשהי. נסו לדבר איתו, בצורה ישירה ואולי אף עקיפה (דרך ציור או משחק) האם קרה לאחרונה משהו שמטריד אותו.
    בכל אופן הייתי ממליצה על טקס שינה קצר, של חיבוק ושיחה/סיפור לפני השינה ואחר כך להניח לו ולמשיכות האף שלו, ולא לחזק את ההתנהגות בתשומת לב נוספת.
    בלי קשר, כאמור, כדאי בדוק מה קורה איתו בזמן האחרון, האם אתם פחות פנויים אליו, האם יש קושי בבית הספר שלא היה בשנה שעברה מבחינה חברתית או לימודית וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5
    אמא
    02/11/2011

בוקר טוב. רציתי שתי עצות:
    ביתי בת 5. ישנם דברים שמעצבנים אותה והיא מעדיפה לוותר, כמו: השיער לא מסתדר כמו שהיא רוצה, הפלסטר יצא עקום, הציור לא יצא בדיוק כמו שרצתה וכו.אני מתעצבנת מזה שהיא לא זורמת-אבל היא לא. או שהיא מנסה לסדר ואם לא הולך היא מוותרת ובוחרת למשל תסרוקת אחרת. רציתי לשאול איך להתמודד עם זה. האם זו בעיה?
    שאלה שניה: בגן אמרו שהיא יותר מעדיפה משחק על לימוד. יש דרך שאוכל להתמודד עם זה או שזה טבעי?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 - תגובה

סמדר ריינר
    03/11/2011

שלום לך,
    קודם כל לא כדאי להתעצבן על הילדה. למה זה כל כך מעצבן אותך? אפשר וכדאי לעודד אותה לתקן לפעמים כשמשהו לא מצליח, אבל בלי לחץ ולא להכריח. יותרא פליו דרך דומגה אישית. מה את עושה כשלא מצליח לך? אפילו לעשות מזה הצגה קטנה - "אופס לא הצליח לי הקוקו...מה קורה פה? עכשיו ננסה שוב...הופה, עכשיו יותר טוב..."וכו'. לגבי הגן - בודאי שזה נורמלי שהיא מעדיפה לשחק, ובכלל לכל אחד מותר להעדיף מה שבא לו.מה רע בזה? זה שהיא מעדיפה לשחק זה אומר שהיא כלל לא לומדת כלום או שהיא רק מעדיפה? אם זו רק העדפה זה בסדר גמור ומותר לה.ובגיל שלה עדיין היא לא אמורה כל כך לרצות ללמוד ואפשר לנסות ללמד אותה דרך משחק, זה הרבה יותר מתאים ויש הרבה דרכים לעשות את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 וחצי בכיינית מידי
    זהבית
    01/11/2011

ילדתי בת ה3 וחצי מאז שהיא נולדה אני זוכרת אותה בכיינית בצורה יוצאת דופן!עד היאום היא פשוט מדברת בקול בכייני מבקשת דברים בבכי, בהתחלה לא היינו מראים כעס היינו מנסים להבין ומדובבים אותה שזה כבר לא עזר אנחנו פשוט כועסים והיא עוד יותר בוכה! יש לה גם ימים טובים אבל לרוב לא..בגן תמיד אומרים שהיא מקסימה וחברותית ואהובה על כולם היא באמת כזו..אבל הבכי.. אני כבר מתוסכלת והיא פשוט מוציאה אותי משלוותי מה עושים??

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 וחצי בכיינית מידי - תגובה

סמדר ריינר
    02/11/2011

שלום זהבית,
    הכעס באמת לא עוזר, וגם לדובב אותה לא. פשוט צריך להגיד לה שכשהיא מבקשת ככה דברים אתם לא יכולים להבין אותה, ועד שהיא לא תדבר יפה ובצורה בוגרת לא תוכלו להתייחס. ובאמת לא להתייחס. בלי כעס. פשוט בצורה עניינית. בהתחלה זה יהיה קשה, כי היא תנדנד ואולי תגביר את הווליום, אבל אם תהיו עיקביים ונחושים, זה מהר מאוד ייפסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם ילדים שמעליבים
    רונית
    01/11/2011

שלום רב,
    יש לי ילד בן שש בכתה א' יש לו שפם בולט ושחור מאז שהיה תינוקץ עד גיל 5 הוא לא התייחס לזה ובגן חובה כשחבריו העירו לו על זה הוא שאל אותי אם יש לו שפם עניתי שכן וזה משהו שיהיה לחבריו גם כן בעתיד. שני החברים הכי טובים שלו לא מפסיקים להעיר לו על זה עדיין ובצורה מעליבה .כשהם התארחו אצלנו לפני שנה במקרה שמעתי אותם אומרים לו והתערבתי והערתי שגם להם יהיה בעתיד. לא מזמן שוב שמעתי אותם צוחקים עליו בבית שלנו ובני התעלם ופשוט צחק והמשיך לשחק. לאחרונה הוא חוזר הביתה מידי פעם ומספר שהם אמרו לו מילים לא יפות וחברים נוספים הצטרפו אליהם. שאלתי מה אמרו והוא אמר "לא זוכר" שאלתי איך הגיב הוא אמר שהוא התעלם. הוא מאוד קשור לשני הילדים האלו מהגן ולמרות שהם צוחקים עליו לפעמים הוא סולח להם מהר ץ הוא מוזמן אליהם המון והם מוזמנים אלינו. סך הכל הם משחקים יפה וחברים טובים. לא מזמן כשהוא דיבר איתי על השפם הסברתי לו שזה כמו שלחבר שלו נפלו שיניים ולו עדיין לא נפלו. כל אחד מתפתח בקצב שלו. השאלה שלי איך אוכל לעזור לו כשיספר לי שצחקו עליו שוב ? אני לא רוצה לגרום לו לחשוב שמשהו לא בסדר. הייתי רוצה לתת לו לים להתמודד עם זה מולם.
    תודה
    רונית

הוספת תגובה

• התמודדות עם ילדים שמעליבים - תגובה

סמדר ריינר
    02/11/2011

שלום רונית,
    נשמע לי שהבן שלך מתמודד יפה. הוא מתעלם, צוחק, ממשיך להיות חברותי ועדיין יש לו חברים. אין דרך שבה הוא יכול למנוע מהחברים לצחוק על זה. זה כנראה בולט וחריג, ואולי כדאי לשקול לעזור לו מבחינה אסטטתית ולהוריד את זה. זה שונה מילדים אחרים שנפלה להם שן או שמרכיבים משקפיים כי זה הרבה יותר חריג כנראה, ולא כדאי לתת לו להמשיך לסבול מזה עד גיל ההתבגרות. בלאו הכי ההצקות החוזרות ונשנות נותנות לו הרגשה שמשהו לא בסדר, גם אם זה לא נכון. לדעתי חבל על הסבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים-אני מבקש תשובה דחוף!!!
    נורית
    31/10/2011

שלום רב,
    ביתי בת ה-9 היא ילדה רגישה יותר מידי לטעמי. לעצמה ולסביבה. היא סובלת מכל מיני פחדים שנראים לי נורמאלים. כלבים, חושך, סיפורים מפחידים שאיתם היא חוזרת מבית הספר וכו'. תמיד מסתיים בבכי והיסטריה וכבר לזה התרגלנו. בימים אלו, היא משתתפת בטקס לזכרו של יצחק רבין ובכיתה מדברים על הרצח הנוראי ואני מתאר לעצמי שיש עוד שיחות בין החברים שלו במסגרת כיתתית. כבר 3 ימים שהיא אינה ישנה, היא פוחדת ומגיעה למיטתנו בלילה. בכל יום בערב מתחילים הפחדים והדיבורים והבכי. אני מאמין שזה לא צחוק כי משהו עובר עליה בגוף. היא רועדת, מחווירה, כואב לה הראש והבטן וברורו לי שהכל תוצאה של ההיסטריה. לי אין סבלנות, אני מודה. אישתי מנסה להבין אותה ומדברת איתה ונותנת לה את מלוא תשומת הלב. שאלתי היא איך מתמודדים? עד מתי מבינים? אולי טיפול פסיכולגי? היא ילדה מקסימה וחבל לי שהפחדים יהרסו אותה וישתלטו עליה.
    תודה רבה
    ישראל

הוספת תגובה

• פחדים-אני מבקש תשובה דחוף!!! - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2011

שלום ישראל,
    גם הפחדים מכלבים חושך וסיפורים מפחידים הם פחדים שמציקים ומפריעים בחיים, וכבר כשהם הופיעו כדאי היה לנסות להתמודד איתם. זה לא נורמלי שילד סובל מכל כך הרבה פחדים. אם זה היה המצב כרגע, הייתי מפנה אתכם לעמודת שאלות נפצות לתשובה העוסקת בפחדי ילדים. כרגע, המצב שאתה מתאר חמור מדי ואני בהחלט ממליצה לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני מבודד חברתית
    גלית
    31/10/2011

שלום יש לי ילד בכיתה ה. ילדי מתעקש לשחק עם חבר מסוים אך הבעיה שהחבר הזה משחק תמיד עם שני חברים נוספים בהפסקות שכל הזמן מנסים לסכסך ולא נותנים לו להתקרב אליו . חברים אלה תמיד דואגים לנדות את בני והוא נשאר לבד . יש לציין שאחהצ נפגשנו הרבה פעמים עם חבר זה ובכיתה כלום לא עוזר. הצעתי לבני שיוותר על הקשר הזה וישחק עם חברים אחרים אך ללא הועיל. אני ממש מודאגת שכך פוגעים בו והוא כל הזמן לבד. אנא עיזרי לי . 967499

לקביעת תור
    סגירה
    בני מבודד חברתית

הוספת תגובה

• בני מבודד חברתית

גלית
    31/10/2011

יש לציין שאחהצ ניסיתי להפגיש אותו עם חברים אחרים מהכיתה אך מפגשים אלו לא הועילו. האם נכון להניח לו או להיוועץ עם המורה? דרך אגב הוא תלמיד מצטיין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני מבודד חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    02/11/2011

שלום דנה,
    צריך להבין יותר לעמוק את הסיבה שבגללה הבן שלך נצמד רק לחבר אחד. האם זה קשור לחוסר ביטחון? האם אין לו כלים ליצור קשר עם ילדים והוא פשוט נשאר אם מי שהוא מכיר כי כך נוח לו ובטוח לו?
    אולי כדאי להתעניין בקבוצה למיומנויות חברתיות. נסי לחפש בגוגל האם מתקיימות קבוצות כאלה לגילו באיזור מגוריכם, או נסי להתעניין אצל פסיכולגית בית הספר. אם אין כרגע קבוצה מתאימה אולי כדאי לשקול לפנות לטיפול פסיכורתפיה שיעזור לו לשקם את בטחונו העצמי ואת המיומנויות החברתיות שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברות
    KH
    31/10/2011

הי, הילדה שלי בת 5 בגן חובה לא רוצה ללכת לגן בטענה שהיא מרגישה לבד ובודדה יש לה המון חברים משנה שעברה שעלו איתה לגן חובה אבל האווירה בגן שכל הזמן מקנאים בנ ומעליבים אותה ("הציור שלך מכוער "השיער שלך מכוער "...) חברה טובה שלה מצאה חברה אחרת והילדה שלי מרגישה בודדה כמובן שאמרתי לה שהיא יכולה להכיר חברות אחרות היא לא רוצה להזמין אף חברה (מצב שלא היה קיים קודם) דיברתי עם הגננת היר אומרת שיש אווירה לא נעימה והצוות קיים שיחה ובזה נגמר הנושא מה אני אמורה לעשות??????????

לקביעת תור
    סגירה
    חברות

הוספת תגובה

• מקפיצה בבקשה תשובה

KH
    02/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברות - תגובה

סמדר ריינר
    03/11/2011

שלום לך,
    היא לא אמורה בתנאים כלאה ובאווירה כזו להזמין לבד ילדות. את זו שאמורה ליצור קשר עם אימהות אחרות ולתאם איתן כדי שלילדה יהיה יותר קל. כשהיא תהיה מחוברת לעוד ילדות בגן דרך מפגשים אחה"צ יהיה לה יותר קל.
    אם כלום לא עוזר, את יכולה לפנות לפסיכולוגית הגן, היא אמורה לעזור לגן ולילדים וגם לגננת במצבים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר על התשובה אני מציעה לילדה

KH
    03/11/2011

להפגש עם חברות(החברות הן משנה שעברה שהמשיכו איתה בגן וגם הילדה שמציקה לה היא משנה שעברה)

בהתחלה היא סירבה עכשיו ההיא מעוננינת

בנוסף הגננת אמרה שהיא מקיימת שיחה את ובזה נגמר הסיפור כי היא לא רוצה לעורר עוד עניין ההצקות עדין נמשכות מה אנ י אמורה לעשות????????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר על התשובה אני מציעה לילדה - תגובה

סמדר ריינר
    03/11/2011

שלום לך,
    את מודה לי על התשובה אבל נדמה שאו לא ממש קראת אותה, או שלא הבנת . לא אמרתי להציע לילדה להזמין חברות אלא לעזור לה להזמין אותם על ידי תאום עם האימהות. דבר שני הצעתי לך בדיוק מה לעשות בנוגע להצקות - לפנות לפסיכולוגית הגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים -עצה דחופה!!
    אני
    31/10/2011

שלום,

אני נמצאת בחודש השמיני להריוני והחלטתי להתחיל בגמילה של בני (כיום בן שנתיים ו-4 חודשים).
    קיבלתי "המלצות" מחברות שונות שכדאי להתחיל לפני הלידה.

כך שהיום, אני ובעלי 3 שבועות כבר בתוך התהליך המייגע והארוך הזה.

המצב בקצרה הוא כזה, בגן בורח לו רוב הזמן והוא לא מבקש לעשות פיפי בכלל.
    בבית, מדי פעם מבקש לעשות ואף יושב על האסלה פעמים רבות ולפעמים גם מצליח. (כמובן שיש ימים טובים יותר וטובים פחות).

לפעמים הוא מסרב לעשות, ואז גם קצת "נלחם" איתנו. ניסיתי הכל.. ישבנון, סיר, עם ריפוד בלי ריפוד. פיפי פרס, ספרים, סרטים וכו'.

אני לא אתבייש להגיד שיש לחץ גדול מאוד סביב כל העניין הזה, עד שבשבת חשתי כי כל מה שאנחנו עושים סובב רק סביב הגמילה וכבר בקושי מתפנים "לבלות" איתו סתם.

החלטתי להוריד את הלחץ לשבוע ולתת צ'אנס אחרון, וכעת איננו שואלים אותו כלום.. אם מצליח מצליח ואם לא, פשוט מנקים וזהו, בלי כעס, בלי אכזבה ובלי שאלות...

אם עד סוף השבוע לא יהיה שיפור משמעותי, אני שוקלת להחזיר את החיתול עד הגיל שבו הוא יחליט לבד שבא לו להגמל.

שאלתי כמובן, האם זאת טעות בעינייך? האם החזרת החיתול תהווה עבורו אכזבה גדולה ומפח נפש?

הוספת תגובה

• מקפיצה - אנא תשובה

אני
    31/10/2011

0

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים -עצה דחופה!! - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2011

שלום עינת,
    אני לא חושבת שזה בעייתי להחזיר את הטיטול. הוא כרגע לא בשל. זו טעות בעיני להתחיל בסמוך ללידה, גם כך קשה לו והולך להיות עוד יותר קשה. תניחו לו וכשזה יבוא זה יבוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שלא רוצה לעשות כלום בגן
    אורית
    31/10/2011

יש לי ילד בן 4.5 שנים. מבקר בגן טרום חובה פרטי. הוא ילד מפותח מאוד מבחינה קוגניטיבית, בעיקר בתחום השפתי. סקרן מאוד וצמא לידע. הוא נהנה מאוד ממשחקי דמיון כגון פליימוביל, סיפורים מעניינים ובעיקר אוהב לשאול שאלות ולקבל תשובות. היום הגננת אמרה לי שהוא לא עושה כמעט כלום בגן. נמנע מפעילויות שולחן למיניהן, בחצר בדרך כלל סתובב או יושב ומחלק הוראות לחברים. היא העלתה חשש שבעתיד יהיו לו קשיים בבי"ס, בכתיבה וכדומה.
    יש לו חברים אשר גם אוהבים לבוא אליו הבייתה וגם הוא נהנה לשחק איתם. יש לו קושי רב מאוד במעברים ולעיתים קרובות ביצוע מעברים גדולים כגון יציאה מהבית (אפילו למקומות אהובים) ואף מעברים קטנים כגון כניסה למקלחת - גוררים התפרצויות זעם ארוכות שעיקרן בכי וסירוב ללכת. כשהוא עייף או עצוב הוא מרבה להתלונן על מיחושים פיזיים (כואבת לי הרגל) או להתלונן שהוא רעב.
    אני מוטרדת ממה שהגננת אמרה כי קיוויתי שדווקא בגן הוא יותר פעיל מהבית ומצער אותי לחשוב שלא כך. לפעמים אני מרגישה שהוא פשוט "עצלן" ומתוסכלת מכך שאני לא מצליחה להניע אותו לפעולה. בנוסף על כך הוא גם החל להעלות במשקל מכיוון שהוא לא מספיק פעיל ומאוד אוהב לאכול. יש לציין כי האוכל בבית די בריא אבל הוא מבקש לאכול לעיתים קרובות כך שהכמויות גדולות.
    אשמח לשמוע דיעה - האם לנסות הניע אותו בדרכים נוספות (ומהן) או להניח לו לקבל אותו כפי שהוא?

הוספת תגובה

• ילד שלא רוצה לעשות כלום בגן - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2011

שלום אורית,
    הבן שלך לא עצלן, אלא פשוט חרד. הוא חרד ממצבים חדשים שבהם אין לו שליטה ומעדיף להישאר באיזורי הנוחות שלו. יכול להיות שהוא חושש מפעילויות מסויימות כי חושש שהוא פחות טוב בהן, והדברים שהוא מרגיש טוב בהם הם בעיקר בתחומים הוורבליים ובמתחום הדמיון ופחות בתחום הגופני והמוטוריקה למיניה. אני חושבת שחשוב כן לעודד אותו לנסות מדי פעם משהו חדש, בצורה הדרגתית, קטנה ולא מאיימת. חשוב ללוות אותו במעברים שקשים לו בסבלנות, עדינות, לעשות הכנה לפני המעבר, לאפשר לו לקחת איתו חפץ מעבר קטן, אפילו למקלחת, כמו כן הייתי מנסה לקבוע פגישת אבחון אצל מרפאה בעיסוק כדי לבדוק האם יש משהו בתחום הסנסומוטורי שמחזק את הנטייה שלו לא להתנסות בדברים שכוללים מעורבות של הגוף (כולל מקלחת למשל) וקואורדיניציה (למשל פעילויות שולחן, עבודות יצירה, משחקי כדור וכו').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורית
    01/11/2011

אני חושבת שקלעת למטרה, מה גם שיש לו היסטוריה של חרדות - מחרקים, יציאה מהבית אשר נראה ששככה כמעט לגמרי אבל כנראה לובשת צורה אחרת כעת, מבלבלת יותר. אני רואה שהוא במצוקה לעיתים ומרגישה שמאוד קשה לי לעזור ולהוציא אותו מהמקום של הקושי והלחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

אורית
    01/11/2011

האם אכילת היתר היא גם קשורה לדעתך לענין החרדה? הוא מרבה לבקש אוכל, לאוו דווקא ממתקים אבל כל הזמן בקשות לאוכל, כשאני מבקשת שינסה להקשיב לגוף שלו ולבחון אם הוא באמת רעב או סתם משועמם/רוצה חיבוק/עייף וכדומה, הוא טוען שהוא באמת רעב (גם לאחר אכילת טוסט ופרי למשל). אני לא כל כך יודעת איך להתמודד אם זה - מצד אחד אני לא רוצה לעשות מזה עניין ולהפוך את האוכל למאבק. מצד שני אני חושבת שחשוב להציב גבולות בנושא, מה גם שהוא כבר ממש מתחיל להשמין. כאמור לעיל הוא גם די נמנע מפעילויות פיזיות אינטנסיביות כך שהאכילה לא מתאזנת עם שריפת קלוריות.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    02/11/2011

שלום אורית,
    מאוד יכול להיות שכן. כל דבר שאנחנו עושים בצורה אובססיבית בלי לשים לב לצורך האמיתי שלנו בו יש בו מין החרדתיות.
    אם את מזהה חרדה כוללת, שהיא מין מצב כללי שלו, מאוד כדאי לפנות לטיפול למסודר, שמלווה בהדרכת הורים שגם ינחה אותך איך לפעול בצורה יותר ספציפית בנושא האכילה ובשאר הנושאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתוללות חסרת שליטה לפני השינה
    נוגה
    30/10/2011

שלום רב!
    ביתי בת 5.8 ילדה אהובה ואוהבת, חברותית ממושמעת למדי, אינטלגנטית ומבינה. מפגינה התנהגות חסרת שליטה של ממש לפני השינה לעיתים די קרובות. בשלב שבו היא צריכה לצחצח שינויים אחרי האוכל ולהכנס למיטה היא מתחילה להשתולל בכל הבית, להתחבא מאחורי הספות, לירוק עלינו, לקלל. היא לא מקשיבה לדבר שאנו אומרים לה ונכנסת ל"עמוק" מוטרף. לא מצליחה להרגע בשום צורה שהיא.
    ניסינו הכל!!
    1. להתעלם- לא לתת תשומת לב שלילית ובכלל, לא עזר פירקה את הבית לחלוטין ושברה דברים, ירקה ופזרה את הפח.
    2. לצפר בבוקר במשהו קטן אם היא נכנסת יפה - עזר וחזר על עצמו. כשהיא משתוללת אי אפשר לדבר איתה אפילו.
    3.לתת עונש אין טלויזיה בבוקר - שמה פס ולא אכפת לה גם בבוקר.

מכיוון שאני מודעת לעובדה שקשה לילדים להפרד בלילה מהוריהם אני מנסה הכל אני לא רוצה ויכולה נפשית להשתמש בכוח כי לדעתי אין זה חינוך יעיל לא בטווח הקרוב ובטח לא ברחוק, לרוב אני מצליחה להשאר מאוד רגועה אפילו לא מרימה את הקול אלא אומרת בביטחון שהגיע הזמן לצחצח שיניים ולהכנס למיטה, מה עוד אפשר לנסות?.הילדה מאוד עייפה היא נרדמת אחרי 5 דקות במיטה בדרך כלל...(הולכת לישון בשעה סבירה לגילה).
    אשמח אם תשפכי קצת אור על הנושא.
    תודה

הוספת תגובה

• השתוללות חסרת שליטה לפני השינה - תגובה

נעמה סבג שמש
    30/10/2011

נוגה שלום,

מהי שעה סבירה לגילה?

כמו שאת מתארת היא נרדמת מאד מהר. האם יש סיפור שאתם קוראים יחד לפני השינה או משהו בטקס שינה שמאד מקרב? האם ניסית להכניס משחק או סיפור, שייעשו רק כאשר היא כבר מוכנה במיטה, כדי שיהיה לה למה לחכות?
    ממתי החלה התנהגות זו?

אשמח ליותר מידע.

בברכה,

נעמה סבג שמש, מנהלת רשת ומכללת עידן ההורות.
    יועצת שינה ומנחת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע נוסף משתוללת לפני השינה

נוגה
    31/10/2011

הי!
    הולכת לישון בין 7-8 בערב. נרדמת מייד. לעיתים אחרי מים, פיפי וכד' מקסימום 10 דקות..
    בעבר עד לפני שנה היה טכס קריאת סיפור. הפסקתי אותו כי היא עייפה מידי לסיפור וגם אני למען האמת, הזמן נמרח במיטה בזמן קריאת הסיפור וזה פשוט מתיש.. אנחנו יחד מ2 בצהרים ועושות דברים רבים יחדיו שמקרבים. משחק וסיפור מורחים את זמן ההשכבה בשעה...בקיצור היא מורחת את הזמן החל מארוחת הערב שלוקחת שעות ועד הכניסה למיטה. אנחנו מתחילים מוקדם כדי להכנס למיטה לפני שהעיפות משתלטת והתקף ה"עמוק" מתחיל. זה לא קורה כל יום, אלא אחת לשבועיים אחרי אכילת סוכר ורמת עייפות גבוהה (אחרי השעה 7 הסיכון עולה...) לא זוכרת מתי זה התחיל לפחות שנה.
    כשזה מתחיל (בדרך כלל בשלב צחצוח השיניים) בצחקוקים והשתוללות ומתדרדר לזריקת חפצים,יריקות, השתוללות טריקת דלתות, מחבואים והתעלמות מוחלטת מאיתנו לא משנה מה עושים או לא עושים...זה מתדרדר מהר ואי אפשר לעצור את זה ברגע שהיא כבר באטרף.
    מקווה שנתתי מספיק אינפורציה
    ממתינה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוטים בלילה
    מירל
    30/10/2011

שלום יש לי ילדה בת שנתיים וחודשיים באוגוסט עברה לגן חדש לגמרי לאחרונה בתקופת החגים ואחרי החגים היא חלתה שבוע חום ואחר כך עוד יום בגן ועוד פעם מחלה והיום שאני לוקחת אותה לגן היא מבקשת עוד קצת בבית ואני נשארת איתה עוד קצת אבל זה לא נגמר ושאני לוקחת אותה היא בוכה שאני הולכת ואחרי 2 דקות נרגעת הבעיה המרכזית בלילות היא מתאוררת כל חצי שעה בבכי לפעמים ממלמלת כל מיני דברים כמו זה שלי אני רוצה נעלים וכל מני מילמולים וזה נמשך כל הלילה מה אלי לעשות
    תודה
    מירל

לקביעת תור
    סגירה
    סיוטים בלילה

הוספת תגובה

• סיוטים בלילה - תגובה

נעמה סבג שמש
    30/10/2011

מירל שלום,
    מה שאת מתארת לא נשמע כמו סיוטים. האם התופעה החלה רק בכניסה לגן?
    כאשר היא מבקשת עוד קצת בבית, אל תשארי עימה. תכיני אותה מראש למה הולך להיות. תקיימי טקס בקר קבוע וטקס ברור של אירועים שקורים בין היציאה מהבית לגן.
    כדאי שהפרידה בגן תעשה בצורה מובנית.
    כדאי לברר גם איך היא מתנהגת במהלך היום ואיך היא ישנה בגן.
    תדלו פרטים נוספים.

בברכה,

יועצת שינה ומנחת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה5 אספן
    חניתי
    29/10/2011

שלום לכן בני בן ה5 (הבכור) אספן נוראי כל דבר ניכנס למגירה שלו זה יכול להיות גלילי נייר טואלט רייקים ,גיזרי עיתונים שגזר, עלים, וכו,שמעתי שזה מעיד על מצוקה וחסכים זה נכון? כיצד ניתן לעזור לו?

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה5 אספן

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

חניתי
    31/10/2011

מחכה לתשובה תודה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה5 אספן - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2011

שלום חניתי,
    אין תשובה אחת שמתאימה לכל המקרים. לא נתת שום פרטים נוספים על הילד ועל המשפחה וקשה להתייחס צורה כזו. אם תוסיפי פרטים אנסה לסייע לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום פתאומי
    שרון
    29/10/2011

בתי בת שנתיים ו 5 חודשים עדין לא מדברת טוב ,ויש לה גם הרבה ג'יבריש,
    בדרך כלל אני משתדלת לא לתקן אותה , אבל יש מילה אחת שהיא אומרת : במקום איפה? היא אומרת "אסי" , השבוע ניסתי להסביר לה שאסי זה שם של ילד, ותיקנתי אותה והיא מאוד נעלבה וממש רצתה לתת לי סטירה.ובמשך כל היום ניסתי בעדינות לתקן אותה .
    פתאום לפני 5 ימים אני קולטת שהיא מתחילה לשים לפעמים את היד על הפה בזמן שהיא מדברת , ועקבתי לראות מתי זה קורה, ושמתי לב שהיא אומרת "אסי", זה קורה !,אבל מאז זה רק מחמיר והיא ממש התחילה לגמגם ,וכל פעם שהיא מגמגמת היא שמה יד על הפה, פתאום מלא מילים נתפסות לה, אני ממש מודאגת כל פעם שזה קורה וזה קורה המון , אני ממש נעצבת ובא לי לבכות.שאולי אני גרמתי לזה.
    השאלה שלי האם יש גמגום בגיל כזה, ומה עלי לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום פתאומי

הוספת תגובה

• גמגום פתאומי - תגובה

סמדר ריינר
    30/10/2011

שלום שרון,
    אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת ממה נוצר הגמגום. עם זאת יכול להיות שלהבא כשאת מתקנת אותה כדאי לעשות את זה בצורה יותר עדינה. הדרך בה אמרת את זה מדגישה מאוד את הטעות ולא פשוט איך משפרים. אם את רוצה לטפל בגמגום כדאי לפנות לקלינאית תקשורת כדי לקבל מענה מקצועי ומלא.
    בכל מקרה, בדיוק כמו שהיא טעתה במילה, גם אם את עשית טעות, אין טעם כרגע להאשים את עצמך, פשוט תמשיכי הלאה ונסי לתקן. כולנו עושים טעויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות והכנה לגן
    אמאפעםראשונה
    29/10/2011

שלום! בני בן 9 וחצי חודשים. היה איתי בבית7 חודשים ובחודשיים האחרונים על אבא שלו.. שבוע הבא נכנס לגן.
    עד היום נרדם לבד, משחק עם עצמו, ילד מאד מאד פעיל פיזית (כל הזמן בתנועה) חייכן - וגם אם בוכה היה "מתלונן" ולא ממש ממש בוכה.
    לפני שלושה ימים הסבתא עשתה עליו ביביסטר (מחמש בערב עד הלילה) והוא היה בסד גמור נרדם בלי בעיה. הבעיה שמאז ממש שינה התנהגות - התחיל לבכות ממש עם צעקות (כמו שאומרים לבכות מכל הלב) ששמים אותו במיטה. ישן פחות ביום ובלילה. בלילה הזה בכלל היה שיא שהתעורר בשלוש בבוקר (כבר הרבה זמן שישן לילה שלם) בבכי נוראי ואז בחמש וחצי בבוקר.
    אני מבינה שיש שינוי התנהגות כל הזמן אצל תינוקות השאלה שלי זה איך להתיחס לעניין? אני לא רוצה להרגיל להתעוררויות לילה והרגעה רק ביידים...
    שבוע הבא הוא מתחיל גן (איזה תזמון) יש המלצות?
    אולי זה רק שיניים ואני סתם בלחץ... אבל בהרגשה זה רגשי...
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנהגות והכנה לגן

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות והכנה לגן - תגובה

נעמה סבג שמש
    30/10/2011

היי,

על פניו, ברור מדוע את מרגישה שיש קשר ישיר בין הדברים.
    כמה זמן ההתנהגות החדשה נמשכת?
    האם את מקפידה להרדימו בשעה סבירה?
    האם את ניגשת מיד בכל התעוררות? האם את יודעת כיצד לתת מענה מרחוק? שאלות אילו הם קריטיות כדי להבין מדוע הבעיה החריפה.
    לא מעט פעמים מתחילה רגרסיה, אך בשל התנהלות הורית לא נכונה היא מתקבעת ואף מחמירה.
    יכול להיות שהתנהלות שהתאימה בעבר אינה מתאימה היום. שימי לב אם בהרדמה יש גורם תלות מעורב א שמא, את עמוד התווך בה.

בברכה,

יועצת שינה ומנחת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה - תשובות לשאלות...

אמאפעםראשונה
    31/10/2011

אני מרדימה אותו אחרי טקס של אוכל (יונק), מקלחת, ואז למיטה.
    נותנת חיבוק ונשיקה ויוצאת מהחדר...
    נרדם בלי שאני בחדר. לפעמים נעמד וקורא לנו - לא רצה אליו אם ממשיך לעמוד אני נכנסת שוב ושוב נותנת חיבוק ונשיקה ומשכיבה אותו - לפעמים נרדם ישר אבל בדרך כלל בין 5 ל 15 דקות.
    היו 3 ימים כאלה ועכשיו זה (טפו טפו טפו) די עבר. בשבת היינו אצל הסבתא והיא לקחה אותו לסיבוב בחצר. אחרי כמה דקות שקלט שאנחנו אל שם עשה פרצוץ נעלב וממש התחיל לבכות. חשוב לי לציין שזה ממש לו מתאים לו אבל אולי זה הגיל של חרדת הנטישה?
    ואם כן - זה בא בתזמון "מושלם" כי מחר יום ראשון בגן.
    יש המלצות??
    תודה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 קושי בהסתגלות
    סיגל
    29/10/2011

בני בן 3 ושלושה חודשים הלך בספטמבר בפעם הראשונה לגן (עד אז היה איתי בבית). הגננת סיפרה שבתקופה הראשונה לא רצה לשבת במפגש עם כולם וישב תקופה בצד מחוץ למפגש , בתקופת אחרי החגים היא החליטה שהיא לא "מוותרת" והושיבה אותו ליידה והיום הוא יושב עם כולם. הבעיה היא שבני לא מוכן לשתף פעולה בשום פעילות בגן, לא במשחק חופשי , לא בעבודות יצירה, ולא בחוגים, ובשעת חצר הוא יושב ליד הסייעת או הגננת בחצר ואינו משחק כלל (גם לא עם עצמו) רציתי לדעת כיצד אני או הגננת נוכל לעזור לו להשתלב חברתית ולגרום לו לשתף פעולה בפעילויות הגן דרך אגב , בבית הוא ילד שמח, פעיל ואנרגטי.
    תודה סיגל אם מודאגת .

נ.ב. שמתי לב שאם אני הולקת אותו לגן שעשועים אחה"צ הוא לא מוכן להתקרב אם יש שם ילדים אלא רק אם הגן ריק לחלוטין ואין שם ילדים.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 קושי בהסתגלות

הוספת תגובה

• בן 3 קושי בהסתגלות - תגובה

סמדר ריינר
    30/10/2011

שלום סיגל,
    מסיבה כלשהי בנך חושש מילדים אחרים. חשוב שתנסי להזמין ילד או ילדה מהגן הבייתה ולאפשר לו לפגוש ילד אחד כל פעם בתנאים לא מאיימים, בטריטוריה שלו, ולהרגיל אותו לסיטואציה בהדרגה. אפשר גם להציע לגננת לחבר אותו כל פעם ילד אחד בגן, אפילו לזמן קצר ביותר, והלגדיל את זה בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה