פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רכושנות מוגזמת אצל ילד בן 9
    קרן
    27/10/2011

שלום רב, שמי קרן ויש לי בן בכור בן 8 וחצי וילדה בת 4 ו-חצי. בני הבכור מאוד רכושני ומסרב לשתף בדברים שלו לדוגמה השתמשתי בחולצה שלו על מנת להלביש את אחותו בטיול כאשר היה לה קר, תגובתו הייתה "תורידי ממנה את החולצה מיד -היא שלי" בניסיון לברר ולהסביר שהוא עושה מעשה טוב ומתחשב, תגובתו הייתה שלא נעימה לו התחושה בגוף. כאשר במקלחת השתמשנו בסבון שהוא קיבל במתנה התגובה הייתה זהה, לי זה מאוד מפריע במיוחד החשש שהוא מסרב לחלוק דברים ולכן ייפגע בו בעתיד מבחינה חברתית. דוגמה נוספת, ביציאה מהחנייה ביום גשום בדרכנו לביה"ס אמא ובת עמדו בצד הדרך ללא מטרייה ושאלו אם ניתן לסוע איתנו עד ביה"ס, כמובן שהסכמתי. בסוף היום בני ביקש ממני יותר לא לעשות את זה, שניסיתי להבין ההסבר היה שלא נעים לו שישבו לו באוטו.
    אילו רק 3 דוגמאות מהשבוע האחרון, אני די לא יודעת כיצד להגיב להתנהגות הזו האם זו רכושנות מוגזמת? האם זה אופייני לילדים בני 9? האם זה סוג של קמצנות חריגה? למעט ההתנהגות הזו אין בעיות אחרות, הילד מסתדר מבחינה חברתית, אהוד בכיתה, מעט ביישן. הוא מאוד ממושמע, לא מתחצף ובאמת ילד טוב. אשמח גם לחוות דעתך וגם לחומרים שניתו לקרוא הרלננטים לדומאות שנתתי וכמובן כיצד עלינו לנהוג במקרים דומים.
    המון תודה על ההתייחסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רכושנות מוגזמת אצל ילד בן 9 - תגובה

סמדר ריינר
    27/10/2011

שלום קרן,
    הבן שלך צודק לגמרי. כשיש למישהו דברים שהם שלו, את אמורה לבקש ממנו רשות לפני שאת נותנת אותם למישהו אחר. נראה שאתם לא מכבדים את הגבולות של הבן שלך ואין מספיק כבוד לפרטיות ולרכוש של כל אחד. תארי לך שמישהו היה משתמש בדברים שלך בלי רשות, זה לא היה מרגיז אותך? אם לא, אז זה אמור להרגיז אותך. חשוב לשאול את הילד ולתת לו את הבחירה מתי הוא רוצה לחלוק ומתי לו, אתם אפילו לא נותנים לו אפשרות להיות נדיב מרצונו, אלא מחליטים בשבילו בצורה מאוד לא מכבדת. גם אם אתם נותנים לו לבחור והוא מחליט לו לחלוק יש לכבד את זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מאמבטיה
    טלי
    26/10/2011

שלום,

בתי בת 14 חודשים.

אף פעם לא הייתה לנו שום בעיה עם טקס האמבטיה.
    בחודש האחרון משהו התקלקל וזה קרה די בהדרגה. עכשיו הגענו למצב של צרחות ובכי נוראי באמבטיה, פשוט קורע לב. היא תופסת אותי בחולצה, מסתכלת בבעתה למטה על מים של האמבטיה ובוכה. אני רואה ממש פחד אמיתי בפניה ובצעקות שלה ובקושי מצליחה לקלח אותה. אפילו כבר הפסקתי לעשות לה אמבטיה כל יום, אלא יום כן יום לא, כי אני לא רוצה להכניס אותה לסטרס כזה.
    אני יכולה להניח שכנראה משהו גרם לשינוי הזה, אבל אני יכולה רק להמשיך לנחש, כי אין לי שום דרך לדעת בוודאות. הבעיה היא שאני לא מצליחה בשום צורה לתקן את זה. ניסיתי הכל: עם צעצועים ובלי, בתוך אמבטיה קטנה בצורת ברווז ובתוך אמבטיה גדולה, אפילו בכיור, להכניס אותה למים לאט וכו'....
    האם אפשר לקבל עצה מה עוד אפשר לעשות? איך לתקן את זה ולהחזיר קצת כיף ושקט לאמבטיה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מאמבטיה

הוספת תגובה

• יש לי בדיוק את אותה הבעיה עם בתי

סיון
    06/12/2011

בתי בת 19 חודשים וקרה לנו בדיוק אותו סיפור.
    אנחנו ממש מיואשים ולא יודעים מה לעשות.
    חבל שלא נותנים בו גם תשובות בפורום הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות אצל ילדה בת 5.5
    אבי
    26/10/2011

בתנו הבכורה בת 5.5.ניתן לומר כי יש לה שמחת חיים והיא אוהבת להשתולל ולשחק.
    זנה שעברה נכנסה לגן טרום חובה והיו לה קשיי פרידה בבוקר לאורך חודש שכללו בכי .
    גם בימי ההולדת שהילדים חוגגים בבית היא מאוד רוצה ללכת אך כשמגיעים אינה מוכנה להישאר לבד ואם מישהו נשאר איתה היא לא משתתפת כלל אלא יושבת בצד.

השנה לפני כמה ימים היא החלה שוב לבכות בוקר בגן.וגם השבוע הייתי איתה ביום הולדת והיא כלל לא השתתפה.

יש לה חברות בגן וגם בבית והיא משחקת איתן.

מה לעשות? האם נכון ללכת אית הלימי ההולדת למרות שהיא לא משתתפת?
    כיצד ניתן "לעזור " לה בפרידה בגן?
    נשמח לדעתך בעניין.

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות אצל ילדה בת 5.5 - תגובה

סמדר ריינר
    28/10/2011

שלום אבי,
    השימוש במילה בעיות התנהגות הוא קצת קשה ולא מתאים לילדה שלך. לילדה שלך אין בעיות התנהגות. היא פשוט קצת חששנית וביישנית. יש ילדים רבים שחוששים מימי הולדת. אני ממליצה לכם לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה שמתייחסת לפחדי ילדים, ולהתייחס לחשש מימי הולדת כמו סוג של פחד, יש ילדים שפוחדים מחושך, או מכלבים והיא חוששת מאירועים מהסוג הזה. נסו להעזר בהוראות שיש שם לגבי התמודדות עם פחדים אצל ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלאק אאוט
    נועה
    26/10/2011

היי, אני מקווה שאני כותבת את זה בפורות הנכון..

אני ירדן, בת 17,
    בזמן האחרון שמתי לב שיש לי בלאק אאוט חוזר...
    לא בלאק אאוט שמופיע לפני בחינות או משהו כזה...

ברמה של לזכור מה עשיתי היום או אתמול... אני יושבת 10 דקות ומתאמצת לזכור מה עשיתי.
    או ברמה שאני צריכה לדבר עם בן אדם על עניין חשוב ואז אני מוצאת את עצמי אומרת לבן אדם את אותו הדבר... ואז בא רגע מסויים אני מבולבלת לגמרי ולא יודעת אם אמרתי לו את הדבר או לא..

נשמע מצחיק, אבל זה נורא מוזר לי..

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בלאק אאוט

הוספת תגובה

• בלאק אאוט - תגובה

סמדר ריינר
    27/10/2011

שלום ירדן,
    נשמע שתא מרגישה קצת מבולבלת. יכולות להיות לכך כל מיני סיבות, וקשה לאבחן אותן באינטרנט, יכול להיות שכדאי שתתחילי בפניה לרופא המשפחה כדי לקבל המשך הפניה והכוונה כדי לבדוק את העניין את אצל המומחה המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שלא רוצה לישון
    נתי
    25/10/2011

הבן שלי בן 3 אינו הולך לישון לפני שיוצא עשרות פעמים מהמיטה ופשוט מתיש אותנו.
    אני מדברת על כשעתיים - שלוש כל ערב ללא יוצא מן הכלל.
    ניסינו כבר את כל האפשרויות על מנת להמנע מעימותים מיותרים ואנחנו כבר אובדי עצות.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 שלא רוצה לישון

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שלא רוצה לישון - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2011

שלום נתי,
    אנא פרטו איזה אפשרויות ניסיתם, ומדוע בעצם להמנע מעימותים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבורים ושאלות על מוות
    דליה
    25/10/2011

שלום רב,
    לביתי טרם מלאו ארבע שנים ובתקופה האחרונה שאלות בנושא המוות מאוד מעסיקות ומטרידות אותה (לפני כחצי שנה נפטרה הכלבה של סבא וסבתא וחוץ מזה שהיא שאלה אם נראה אותה שוב הנושא לא הועלה שוב - כמובן שהגבתי בשלילה)
    ההתעסקות בנושא היא יומיומית ומלווה לעיתים במעט בכי ובבקשה לנחמה
    נוסח השאלות והאמירות שלה נוגע ל"אתם תמותו לפני? מי יטפל וידאג לי שתמותו", "אני רוצה למות יחד איתכם יד ביד" למה אתם צריכים למות לפני? מי ינהג באוטו כשאתם תמותו, הכלבים יעשו עליכם קקי כשתמותו.?.. איך אני אדע שאתם מתים? גם כבאים מתים? וכו' וכו'
    הבהרתי לה שוב ושוב שאנחנו צעירים ובריאים ואנשים זקנים וחולים מתים ושיש לנו המון המון זמן ביחד עד שהיא עצמה תהיה אמא לילדים וסבתא וכל הזמן הזה אנחנו איתה שומרים עליה ודואגים לה לכל מה שהיא צריכה - אך הסבריי לא מניחים את דעתה
    אתמול ראתה פסל של ביאליק ושאלה אם זה ביאליק המת (בחשש רב)
    אני יודעת שמגיע שלב שזה מעסיק אותם אך איך אני מצליחה לסגור עבורה את הנושא בצורה שהנושא לא ירחף ויכביד עליה כל כך.
    שיתפתי את הגננת וביקשתי לדעת אם היא רואה משהו חריג בנושא
    אודה לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    דיבורים ושאלות על מוות

הוספת תגובה

• דיבורים ושאלות על מוות - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2011

שלום דליה,
    פחד ממוות הוא אכן פחד שעולה בערך בגיל של ביתך, לרוב קצת יותר מאוחר. עם זאת, העיסוק של בתך בעניין נראה לי אכן מוגזם. נשמע לי שאכן אתם אורמים את הדברים הנכונים, אבל כרגע זה לא מספיק כנראה. אני ממליצה לכם לפנות לגרום מקצועי, כדי להבין יותר לעומק מדוע זה כל כך מטריד אותה, ויכול להיות שיהיה צורך בטיפול ריגשי עבורה כדי לעזור לה לעבד את הפחדים שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בוכה בגן
    חניתי
    25/10/2011

שלום לכם ביתי בת ה4וחצי [סנדויץ] סוג של ילדה ניגגרת בגן ובחברה,,,.בבית די מנהלת את העינינים הבעיה שכל בוקר כל בוקר היא בוכה בכניסה לגן כאילו זה היום הראשון לגן. הדבר קשה מאוד הגננת של שנה שעברה אמרה שהיא שברה שיא ובכתה עד היום האחרון בלי לפספס שום יום....אני עובדת ולכן בעלי לוקח אותה כל יום ומתמודד עים הצרחות האלו [אני לוקחת בימי שישי והמצב אותו דבר] מה עושים?.??????.יש לצין שהגן עד 1,20 ללא צהרון

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בוכה בגן

הוספת תגובה

• ילדה בוכה בגן - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2011

שלום לך,
    חשוב להבין האם היא בוכה כשאתם נמצאים ואחר כך משתלבת היטב בגן ומרוצה? אם כן, חשוב מאוד לא להתרשם מהבכי בפרידה. כנראה שהוא מיועד לכם ולא מעיד על מצוקה אמיתית. ככל שתמעטו להתייחס אליו, הוא יפחת. אם היא ממשיכה לבכות כל היום בגן, לא משתלבת, לא מתחברת, ולא מפיקה מהשהות בגן דבר, יש מקום לפנות לעזרה מקצועית כדי להבין טוב יותר מה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבוש בגדים
    תותית
    25/10/2011

מה עושים עם ילד שמסרב להתלבש במיוחד מסרב להתלבש בבית ובשינה?

לקביעת תור
    סגירה
    לבוש בגדים

הוספת תגובה

• לבוש בגדים - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2011

שלום לך,
    כדאי לפנות למרפאה בעיסוק ולבדוק האם יש רגישות תחושתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל
    25/10/2011

שלום
    האם זה נורמלי שילדה בת שנתיים תאהב את אביה יותר מאימה למרות שאימה המישמורנית ומהן הסיבות האפשריות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2011

שלום מירית,
    בודאי שזה נורמלי, הגיל הזה הוא בפתח השלב האדיפלי, שבו בנות אוהבות את אבא ובנים את אמא. בכלל אני מצמיעה לך לא להכנס לעניינים של קנאה, ולגדל את הבת שלך בלי ציפייה יותר מדי גדולה לקבל את האישור שלה והאהבה שלה בתמורה. אני בטוחה שהילדה שלך אוהבת אותך מאוד, ובתקופות מסויימות תרגישי את זה יותר ממנה ובאחרות פחות, זה חלק מההתפתחות שלה וזה לא בהכרח אומר עלייך ועל האימהות שלך שום דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 עצבנית
    מיכל
    25/10/2011

יש לנו ילדה בת שנתיים ושמונה חודשים , השנה נכנסה לגן חדש בעקבות מעבר לעיר חדשה.
    בגן היא מתפקדת בצורה נפלאה , חברותית , פעילה וכו' , אך מרגע שאני אוספת אותה מהגן היא עצבנית , כעוסה ובעלת מצבי רוח משתנים כמו של אישה לפני מחזור ....
    אני משתדלת להיות סבלנית ולהכיל את הכעסים שלה - מנסה לדובב אותה כשהיא רגועה על מנת להבין על מה היא כועסת - אך היא לא יודעת ( לפי דעתי ) להגיד .
    זה יכול להיות על כל שטות וכל דבר הכי קטן שלא מסתדר לה ( השניצל לא חתוך מספיק קטן / גדול , השמיכה לא מונחת בצורה המתאימה וכו' ) וגם בלי סיבה נראית לעין .
    היא מגיבה בזעם עצום , מרביצה וצועקת עלינו . כמובן שאנחנו מגיבים באסרטיביות לעניין המכות ומסבירים בכל פעם שזה קורה שאנחנו לא מרביצים וכו' ( מידי פעם היא מצליחה לעצור את עצמה והלרביץ לחפץ שלידה ואז אני אומרת לה שלהרביץ לשולחן או לכסא זה בסדר )
    מאוד כואב לי לראות אותה כ"כ עצבנית וכעוסה , אני מניחה שיש משהו שמתסכל אותה אבל אני לא מצליחה להבין מה , כשהיא לא כועסת היא ילדה נהדרת , שמחה ומלאת חיים שממלאת אותנו שאושר גדול . אבל בשבועות האחרונים ממש קשה לי לבלות איתה את שעות אחה"צ - זה הפך להיות סיוט ואני רק מחכה לשעת הערב כדי לנוח מהמלחמות .

זקוקה לאיזו עצה טובה .
    בברכה , מיכל .

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3 עצבנית

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 עצבנית - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    26/10/2011

מיכל שלום,
    הבת שלך עברה לא רק את שינוי הגן, אלא גם מעבר בית, ואולי שינויים נוספים במשפחה שמכניסים אותה למתח. אולם יחד עם זאת, חלק מביטויי הכעס והמרדנות מאפיינים את כל הילדים בגילה, גם אלו שלא חוו שינויים כלשהם. זהו שלב התפתחותי בו באמת הכעס נחווה על-ידי ההורים כמשהו חסר שליטה וחסר פרופורציות (כפי שנתת השוואה לתנודות מצב רוח במחזור...). מבחינת הילדה ההתנהגות שלה בלתי מובנת גם לה עצמה, אולם הצבת גבולות עקבית ומיידית עשויה לעזור מאוד בהפחתת ההתנהגויות הללו.
    בנוסף, כדאי שגם את תתארגני בהתאם מבחינה נפשית כשאת אוספת אותה מהגן, תנוחי מעט לפני ואולי תאכלי ותשתי משהו קל. זה יעזור לך להגיב ממקום רגוע יותר. בנוסף, זה הזמן להיעזר בדמויות התומכות מעט יותר בשעות אחה"צ.
    מקווה שהדברים עזרו,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגית ילדים
    אלונה
    25/10/2011

שלום.
    אני מעוניינת בפסיכולוגית ילדים לילדה בת 6 הגדלה לאם נכה בשל תאונה. ללא אב.
    הילדה אינטלגנטית ומפותחת, אך בשל הרקע בו היא גדלה מחפשת עבורה תמיכה לחיזוק.
    חשוב שהפסיכולוגית תהיה באזור חולון.
    איך מאתרים משהי מתאימה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוגית ילדים

הוספת תגובה

• פסיכולוגית ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2011

שלום אלונה,
    את יכולה לחפש דרך קופת החולים שלך, או במרפאת תרצ"ו (ברחוב תרצ"ו) של משרד הבריאות בחולון, או להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר לגבי המלצה לטיפול פרטי באיזורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות אצל ילד בן 6-
    מיטל
    25/10/2011

שלום,

בני בן 6 ולומד בכיתה א'. כבר מתחילת השנה המורה כל פעם רושמת לו הערות במחברת קשר על כך שהוא מפטפט בשיעור, לעיתים מציק לילדים ואף נוהג באלימות בהפסקות כאשר לא תמיד נראה לה שיש סיבה. לדבריה " סתם ככה".
    עקב זאת, היא מעבירה את בני מקום בכיתה לעיתים קרובות מאד. לעיתים כאשר הוא מגיע לבית הספר אינו יודע היכן הוא יושב. יש לציין שבני אינו מוגדר כילד " אלים" חס וחלילה. כאשר מישהו מציק לו , הוא נוהג להחזיר למרות שהסברתי לו לא לעשות זאת וליידע את המורה. יש לי תחושה שהמורה לא ממש יודעת איך להתמודד עם בעיות התנהגות ופטפוטים ונוהגת לרשום הערות ולהעביר מקומות. אני לא יודעת מה לעשות בעצמי. אני משוחחת איתו רבות ואף שוללת ממנו דברים שאוהב. אך אני לא רואה שזה עוזר. אני לא יודעת מה הסיבה לכך שהוא מגיב בתוקפנות / אלימות. כאשר אני מגיעה לבית הספר, נראה שהוא מקסים עם ילדים והמורה אף ציינה שאוהבים אותו בכיתה.
    גם בבית קורה שיש תוקפנות מצידו כאשר אנו כועסים עליו או עושים משהו שאינו לרוחו ואז די בקלות הוא יכול לתת מכה לאביו או לי. מיד הוא נכנס לחדר כדי לחשוב על מעשיו ואחר כך מבקש סליחה.
    זהו ילדי היחיד ואני מאד חוששת לו. אני לא רוצה שבבית הספר יצא לו שם של ילד בעייתי..
    רשמתי אותו לחוג כדורגל וגודו כדי שקצת |יפרוק" .
    מה עוד לעשות?

האם זה מצריך פנייה לפסיכולוגית?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות אצל ילד בן 6-

הוספת תגובה

• התנהגות אצל ילד בן 6- - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2011

שלום טל,
    קודם כל חשוב להכיר בבעיה. לפעמים יותר קל לבוא בטענות אל המורה ולהגן על הילד. את מתארת ילד שגם בבית מרביץ לכם, ועדיין את טוענת שהוא לא ילד אלים. אז כנראה שהילד כן מתנהג באלימות, ולא מוכן לקבל סמכות וגבולות, בבית ובבית הספר. נראה לי שכדאי שתפנו להדרכת הורים כדי להתמודד טוב יותר עם הצבת גבולות לילד. אתם יכולים להתחיל בפניה לפסיכולוגית בית הספר כדי לקבל המשך הכוונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצלי יש את הבעיה

אמא מודאגת
    08/11/2011

היי,
    גם אצלי יש את אותה הבעיה, הייתי שמחה לקבל תגובות, איך להתמודד? מה עליי להגיב למורה שכל יום אני מקבלת הערות? הגננת החליטה לעשות עם כמה ילדים בגן טבלה שבא היא מדביקה מדבקות ירוק= התנהג יפה בלי אלימות, מדבקה אדומה= השתמש באלימות, הטבלה היא יומית. הבן שלי הוא בן בכור ויש לו אח הקטן ממנו בשנתיים, גם בני אינו אלים בדרך כלל, אבל כל הזמן היא רושמת שהוא הפליק, הוא דחף וכו'.... עזרה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות בכי
    אמא2
    25/10/2011

בתי בת 4 בזמן האחרון החלה בהתפרצויות של בכי וצרחות, דבר שממש לא אפיין אותה לפני כן, לדעתי היא עושה את זה בכוונה בשביל לעצבן אותי! הדבר שמפריע לי ביותר שהיא לא אומרת מה קרה..אלא מיד מתחילה לבכות בקולי קולות.. ואני לא יודעת מה הדרך הנכונה לנהוג? אני מסבירה לה שאם היא לא תגיד אנחנו לא נדע ולא נוכל לעזור, אני מסבירה שכשהיא בוכה ככה סתם אני לא מתייחסת עד שהיא תירגע, וזה קשה ומתיש כי זה קורה כמעט כל יום !! אציין כי ייתכן וזה ביטוי לקנאה כי יש לא אח בן 2 שהוא כובש וחברותי יותר ממנה..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות בכי

הוספת תגובה

• התפרצויות בכי - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    26/10/2011

לאמא שלום,
    אכן מאוד מתסכל, ובטח גם לבת שלך מאוד לא קל, אם כך היא מבטאת את עצמה. כדאי להתייחס לקושי שלה בשתי דרכים - ראשית, להציב גבולות באופן מיידי ולא לאפשר לה להתנהג כך, לא להיענות לבקשותיה אם היא לא תדבר באופן תואם, וגם לשלוח אותה לחדר להירגע ולחזור לפעילות הקודמת כשהיא רגועה. שנית ובמקביל, חשוב לתת לה זמן אישי עם כל אחד מההורים, שבו היא תוכל לבטא את עצמה קצת יותר.
    יכול להיות שהילדה לא מצליחה להבין בעצמה את הקשר בין הבכי שלה לרגשות מסוימים, ואולי היא גם מצאה דרך להפעיל אותך ולמצוא מקום ייחודי בבית. אולם שילוב של שתי ההתייחסויות - גבולות, והקשבה עדינה במקביל, עשויים מאוד לסייע לה.
    כדאי בכל זאת לבדוק עם הגננת גם, אם חל איזהשהוא שינוי בגן, קושי עם החברים וכדומה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון עצמי - בן 5
    א
    25/10/2011

שלום,

בני בןן 5, בגן חובה. ילד שמח ואנרגטי, אוהב לשחק עם ילדים.
    מאז ומתמיד היה ביישן ומופנם יחסית. לוקח לו זמן במקומות חדשים להיפתח ולהרגיש נוח וזה בסדר - מספרים שגם אני הייתי כזו...
    מטריד אותי רק דברים שחוזרים על עצמם בעיקר בגן - יש לו שני חברים איתם מעדיף תמיד לשחק. הבעיה היא שכנראה אחד מהילדים דומיננטי מאד ומושך אליו את השני ואילו הבן שלי מוצא עצמו לא פעם מעין "גלגל שלישי". חוזר הביתה ואומר שלא היה כיף בגן כי X לא שיתף אותו במשחק. שנה שעברה הייתה סיטואציה דומה עם ילד אחר שכבר עלה לכיתה א' מאז...כך שנראה לי שזה קורה בכל פעם שיש בסביבה ילד קצת יותר דומיננטי ואילו הבן שלי חסר ביטחון מהבחינה הזו.
    אני אומרת לו תמיד שאפשר לדבר עם הילד ולבקש שישתף אותו או למצוא במקרים כאלה ילד אחר שאיתו גם אפשר לשחק.
    איך אפשר לעזור לו ?
    האם זה נכון לערב את הגננת במקרה כזה או שנותנים "לכוחות הטבע" לשעשות את שלהם ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ביטחון עצמי - בן 5

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון עצמי - בן 5 - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    26/10/2011

ל-א שלום,
    את מתארת למעשה שהבן שלך נוטה להימשך לחברים די דומיננטיים, שאח"כ קצת ממעיטים בערכו ומשתלטים עליו ועל הסביבה. אני חושבת שבחיים יש הרבה מצבים בהם ילדים צריכים להתמודד לבד וההורים לא יכולים לעזור להם. אולם בגיל הגן יש לך עדיין הרבה יכולת לתרום לו, ולמנוע ממנו תסכול. כדאי לשוחח על המצב עם הגננת, ואגב - גם עם ההורים של הילד האחר, שבוודאי לא היו מאד רוצים שבנם יגדל להיות שתלטן ולא נעים לחבריו. ואת יכולה בעיקר לחזק את הביטחון שלו בגן, על-ידי הרחבת מעגל החברים והזמנת ילדים אליכם אחה"צ, כדי שהוא לא יהיה תלותי בחבר המסויים.
    ועוד משהו יותר אישי - העובדה שהוא קצת דומה לאיך שאת היית כילדה, היא יתרון, כי את יכולה להבין אותו ולעזור לו איך שהצלחת בעצמך להתמודד עם מצבים דומים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצץ בגיל 5.5
    אוראל
    25/10/2011

הי
    יש לי ילד בגיל 5.5 שמעולם לא מצץ מוצץ, פתאום בשבוע האחרון חזר לשתות מבקבוק וביקש שאקנה לו מוצץ, אני חייבת לציין שלילד קשיים רגשיים והינו מטופל כבר שנתיים בריפוי באומנות ובטיפול הומאופטי ויש תוצאות מדהימות. יש לו גם קשיים בהיגוי שפה שכן התחיל לדבר מאוד מאוד מאוחר, גיל 3 בנה משפט של 3 מילים, הבנו אותו נהדר כי הוא פנטוממאי נהדר. נשארו לו הברות של החלפת ט=ק, ג לא ברורה ו- ר כמובן גם פ.
    אין לו אח קטן ואני לא בהריון.

האם לאפשר לו מוצץ, האם זה יכול לעזור לשפה?????

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ בגיל 5.5

הוספת תגובה

• מוצץ בגיל 5.5 - תגובה

ליאת גרוס
    25/10/2011

שלום אוראל
    בשום פנים ואופן לא לאפשר מוצץ. גם לא בקבוק. הוא כבר ילד גדול וזה המסר שחשוב לשדר לו.
    ניתן לאפשר בקבוק מים מינרלים אישי עם פקקים צבעוניים.
    הצורך במוצץ ובקבוק של תינוקים מהווה אמירה רגשית למשהו. למה רוצה לחזור להיות תינוק? יכולות להיות הרבה סיבות וכדאי להתייעץ עם המטפלת אליה אתם הולכים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה