מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קודים של התנהגותאימא מודאגת12/12/2011
שלום רב,
בני בן שלוש וחצי. ילד מקסים- חכם, יצירתי וגם קצת מופנם וביישן.
בשנה האחרונה חלה התפתחות במישור החברתי והבין-אישי שלו-
מספר לגננות מהגיגי ליבו, משחק עם ילדים אחרים והתחבר במיוחד עם ילד מסוים.
אנו שמחים מאוד על התפתחותו במישור החברתי ועל הביטחון שצבר, אך מאידך לא בטוחים כיצד להתנהל לגבי נושא האלימות שהתפתח לאחרונה.
החבר מהמעון ידוע כילד בעל שפה לא "נקייה", מכה ובועט.
בננו מחקה את התנהגות חברו בדיבור שאינו לרוחנו וכן בבעיטות, דחיפות לאחותו הקטנה וכו'. אנו מגנים התנהגות זו ואומרים שאנו משפחה אוהבת, אם אנחנו כועסים אנחנו מדברים אחד עם השני וכך פותרים את בעיותינו ואת הכעסים שלנו.
במספר מקרים של בעיטות הראיתי את חוסר שביעות רצוני מההתנהגות ואמרתי שיש לו רק אחות אחת בעולם ושאסור לו להכות אותה ושהוא חייב לשמור עליה והיא עליו.
התלבטות ראשונה:
אני לא רוצה להעביר מסר שאסור להכות לעולם- כי אם יהיה ילד שיכה אותו הוא צריך לדעת "להחזיר " ולהגן על עצמו. מאידך - במשפחה אנחנו לא נוהגים בצורה אלימה בשום אופן.
התלבטות שנייה:
האם כדאי לתת לו אפשרות להוציא את תסכוליו בבית לא בצורה של אלימות?
כלומר, אם אבא / אימא לא מרשים משהו והוא מתוסכל מזה- האם כדאי לתת לו דרך להוציא את התסכול (להכות כרית, לרקוע ברגליים וכו'...)
או אם הוא רוצה צעצוע שנמצא אצל אחותו והיא לא משתפת אותו באותו רגע ושוב נוצר תסכול; האם כדאי לתת לו להוציא את תסכוליו או שילמד לקבל את העובדה שלא יכול לקבל כל מה שהוא רוצה וללא מחאה מצדו.
אודה מאוד לתגובתכם !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודים של התנהגות - תגובה
סמדר ריינר13/12/2011שלום לך,
שאלתך השנייה היא מאוד חשובה, והתשובה עליה היא גם התשובה לשאלתך הראשונה. חושב מאוד שלילד יהיה ערוץ לא אלים לבטא את תסכוליו. זה גם יכול לפתור את בעיית האלימות. ברור שלילד וגם למבוגר מותר למחות כשמשהו לא נראה לו, זה לא אומר שהוא צודק או שהוא יקבל את מה שהוא רוצה. הרעיון של להכות כרית או אפילו שק איגרוף קטן הוא מצויין.
אני דרך אגב לא חושבת שהאלימות נובעת רק מכך שהחבר משפיע עליו. אני מניחה שהוא בחר את החבר הזה באופן לא מודע כדי להתחבר לתוקפנות של עצמו שאולי עד עכשיו הרגיש היא לא לגיטימית.
חשוב שתבדילו בין תוקפנות לאלימות. תוקפנות היא דבר לא רק לגיטימי אלא גם חיוני להתפתחות. תחרות, הישיגיות, ואפילו סקרנות - כל אלה קשורים בתוקפנות מהפן הראי שלה.
גם מסר שהוא חייב לאהוב את אחותו תמיד הוא מסר לא נכון בעיני. יש לכולנו רגשות שליליים מדי פעם, זה לא נכון להעביר מסר שהרגשות האלה לא לגיטימיים. אחים לפעמים רבים וגם מרביצים. זה לא אומר שצריך לעודד מכות, אבל הזעזוע שלכם והמסר שבא בעקבותיו נראים לי קצת מוגזמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת העור והציפורנייםשלי11/12/2011
בני הבכור בן 6 (יש לו אחות בת שנתיים וחצי), לאחרונה אוכל ציפורניים ואת העור באצבע. אני רואה את זה קורה בעיקר כשהוא צופה בטלויזיה (אני חושבת שגם בגן כשהוא במצב הקשבה לגננת)... אני לא יודעת איך לטפל בעניין הזה, האם זה נובע מלחץ והאם זה סוג של טיק שאז בכלל לא צריך להעיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת העור והציפורניים - תגובה
סמדר ריינר12/12/2011שלום שלי,
ייתכן מאוד שזה נובע מלחץ, זה לא סוג של טיק ככל הידוע לי, אין טעם להעיר על זה, יש צורך לבדוק מדוע הוא בלחץ ולטפל בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם תשומות לתינוקבר11/12/2011
היי
יש לי תינוק בן שלושה חודשים
מתקשה מאוד להיות לבד ליותר מכמה דקות, בזמן שאני מתקלחת או מבשלת הוא בד"כ "מנדנד" במקרה הטוב או בוכה במקרה הרע, למרות שאני מניחה אותו באוניברסיטה או טרמפולינ ה או במיטה עם מובייל וגירויים מסביבו שמתאימים לגילו, לעתים נדירות הוא מגלה בהם ענייין ועסוק בהם, לעומת זאת אם אני בסביבה הוא משחק ומתעניין, עד שנמאס לו (אחרי כמה דקות) והוא מבקש להיות על הידיים, עד אז לא נרגע.
השאלה שלי האם זה תקין לגילו?בקרוב ייכנס למשפחתון שם אני לא בטוחה שהמטפלת תוכל לתת לו את תשומת הלב אותה הוא מקבל ממני במשך כל היום כי יהיה עילה לטפל גם בעוד ילדים
אשמח לעצה בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם תשומות לתינוק - תגובה
סמדר ריינר12/12/2011שלום מיכל,
זה תקין לגילו לגמרי. ואכן זה מעט בעייתי להכניס ילד בן כמה חודשים למשפחתון. בעיני זה משהו שעלול לגרום נזק בטווח הארוך. ייתכן שיהיו מי שיחלקו עלי אבל זו דעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי התנהגות חריג אצל ילד בן 3.5חן11/12/2011
שלום, יש לי שני בנים אחד בן 3.5 והקטן בן 7 חודשים, בשבוע האחרון הבן הגדול שלי מתנהג מוזר כאילו עובר עליו משהו שלא מצליחה לעלות עליו, זה התחיל מהתלוננות על איזה כאב באוזן מוזר ובבדיקה אצל הרופא הכל היה תקין ועדיין כל יומיים מלונן שכואבת לו האוזן ומתבכיין ורוצה להתפנק .היה לו טיפה עליה של החום גוף מ36.5 ל37.5 והוא גם היה נראה חיוור בעיקר בערב(גם ספירת דם יצאה תקינה) והוא היה שקט ונרדם בשעה 6 בערב, הוא גם כמה לילות רצוף מתעורר בלילה ובוכה ולא מוכן להסביר למה עד שנרגע וחוזר לישון וגם בשינה כל הזמן זז וחסר נוחות , היום בבוקר ממש קם על צד שמאל לא היה מוכן לעשות כלום ממש היה צריך להכריח אותו לצחצח לו שיניים ולהלביש אותו והכל זה היה פשוט מאבק והוא לא הפסיק לבכות ולהתעקש לא להתלבש וגם בגן לא נרגע רק אחרי שעה של בכי
תאמת שיש לו בקרים שהוא מתעקש שלא רוצה לעשות פיפי ולא לצחצח שיניים אבל בסוף זה קורה אבל היום זה היה פשוט בלתי אפשרי איתו במיוחד אחרי הימים האחרונים שלפי ההתנהגות שלו ממש עובר עליו משהו, הוא מאוד אוהב את האח הקטן שלו ואני לא חושבת שזה קנאה אבל אי אפשר לדעת
אשמח לתגובה בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות חריג אצל ילד בן 3.5 - תגובה
סמדר ריינר12/12/2011שלום חן,
בהחלט יכול להיות שעובר על בנך משהו, וכדאי לנסות לבדוק את זה, למשל לשחק איתו משחק שאם הייתה באה פייה והיו לו שלוש משאלות לבקש מה היה מבקש? או לצייר איתו משפחה ולראות מה הוא מספר עליה ועל הילדים בה.
זה בהחלט יכול להיות קשור גם הלולדת האח אך לא בהכרח ברמה של קנאה אלא פשוט הוא מרגיש שהוא מקבל פחות ממה שהוא צריך עדיין בגילו בגלל הצורך שלכם להשקיע באחיו. אם זה כך כדאי להקדיש לו זמן לחוד בלי האח, לגלות הבנה לצורך שלו לחזור להיות תינוק לפעמים, ואחר כך חוזרים להיות גדולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית ספראמא11/12/2011
שלום רב, ביתי בת החמש נמצאת בגן חובה בתוך בית ספר,לפני כשנה לימדתי שם (יצאתי לחופשת לידה), וביתי לא הייתה שם כשלימדתי . כעת אני מתלבטת האם לחזור וללמד שם כאשר היא נמצאת שם ותאלץ לראות אותי כל יום מלמדת ילדים אחרים,אציין כי אותה יהיה אסור לי ללמד, ויהיו מצבים שאכנס לקחת כיתה מהמתחם שלה(מדובר בחטיבה צעירה)והיא תראה אותי לוקחת את הכיתה או כיתת גן אחרת.אני ממש מתלבטת האם זה לטובתה או לא, ויש לה עוד שני אחים שבעוד שנתיים יגיעו גם כן לאותו בית הספר, מבחינת מקום עבודה יש לי עוד אופציות אז זה לא השיקול, אלא רק אם זה לטובתה או לא....אשמח לעזרה,תודה ,אמא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית ספר
אמא12/12/2011דילגתם עליי אשמח לתגובה,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבית ספר - תגובה
סמדר ריינר13/12/2011שלום לך,
אני לא חושבת שיש בעיה שתלמדי בואתו בית ספר שבו בתך לומדת. ברור שיהיו רגעים שתהיה קנאה, אבל גם יהיו רגעים שהיא תחוש גאווה ו"תשוויץ" באמא שלה, ובכל אופן זה לא נראה לי כל כך דרמטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתגרי אבהות אחרי גירושין.דולפין מרושע10/12/2011
שלום.
אני נמצא בתהליך ארוך ומיגע של גירושין שלא מרצון שלה...
מבחינה משפטית הכל בסדר בינתיים.
יש שתי ילדות מקסימות.
בת 6 ובת 3
כשיצאתי לדירה שלי יצרתי אוירה ביתית כל הכל - חדר ילדים וכו'
הם ישנות אצלי גם באמצע שבוע ולא רק כל סוף שבוע שני כמו שמקובל.
אני מקלח אותם עושה שיעורי בית. עושה צמות וקיקיות וכו' קונה בגדים מתמצא בצבאים שכל אחת מהן אוהבת או לאו.
עם הקטנה יש לי יחסים נהדרים . היא תמיד שמחה להישאר אצלי ואפילו לא רוצה לעזוב.
היא מרגישה בבית.
אבל המצב יחסים עם ילדתי הגדולה (בת 6) מבשרים עתיד לא כל כך ורוד.
לא שהיא הייתה קלה לפני זה אבל זה נהיה יותר ויותר קשה.
קודם כל היא אומרת כל פעם בצורה ברורה שהיא לא אוהבת אותי
שצריך לשים אותי בכלא שצריך להרוג אותי וכל מיני דברים קשים מאוד.
היא גם אומרת אותו דבר על אחותה הקטנה.
היא גם אומרת שהיא רוצה להשאר עם אמא ואת השניה צריך לזרוק לפח או להשאיר אותה אצלי. אני חושב שהיא לא ממש מתכוונת לזה. אמא שלה נהגה להתיח בי כל מיני דברי רעים בלי סיבה בדיוק כך כי בא לה וזהו. אחרי כמה שנים לא היה לי יותר כח לסבול את זה.
על כל ניסיון לדבר עם ביתי היא סותמת את האיזניים וצעוקת. היא מציקה נוראה לאחותה הקטנה. אני חושב שזה יותר קורה בנוכחות שלי ולא של אמה. לצערי אין תקשורת ביני לבין פרודתי (שוב, מרצונה)
עד הלום הבלגתי אבל עכשיו אני מתחיל לריב אתה על כל חוצפה שהיא אומרת.
לצערי אמא בדיוק אותו אופי לכן נפרדתי ממנה.
אני מנסה בכל כוחי לנסות לרכך את התכונה שלה. אבל אני חושב שזה ירחיק אותה ממני בסוף. מצד שני איני חושב שאני רק צריך להיות חבר שלה ולא לקחת אחריות על החינוך שלה אחרת היא תצאה מפונקת ואנוכית.
לפני חודשיים אמה ניסתה להסית אותה נגדי בכל מיני דברים אבל אחרי שיחה עם עובדת סיציאלית ואיומים משפטיים היא הפסיקה (לפחות איני שומע מבנותיי שאני גנב ורמאי :)
אני לא יודע האם אני עושה דברים נכונים. ס''ה אני לא מושלם גם וגם לי יש מגרעות.
אני חושב שאני צריך הדרכה פעם בכמה זמן כי אני די בודד ואין לי עם מי להתיעץ ואני בטח עושה טעויות
אשמח לקבל המלצה. (אבל לא יקרה מדי כי גירושין זה עסק יקר :))
דול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתגרי אבהות אחרי גירושין. - תגובה
סמדר ריינר11/12/2011שלום לך,
אתה יכול לפנות מרפאה ציבורית של משרד הבריאות באיזור מגוריך או לפנות למטפל שעובד עם קופת החולים אליה אתה שייך במחיר מסובסד.
אתה יכול לקבל מידע באתר משרד הבריאות או באתר של קופת החולים שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי שינהyyt10/12/2011
שלום,
יש לי פעוטה בת שנתיים ו-3 חוד'. ילדה מאוד נוחה מכל הבחינות, עצמאית מאוד.
מאז ומתמיד ישנה לבד ללא עזרה.יש לה סדר יום קבוע ושגרה. גם ההכנה לפני שינה מאוד ברורה וקבועה. לפני יותר מחודשיים עברה למיטת מעבר/נוער. מזה שבוע שהיא החלה לרדת מהמיטה. ובכל פעם שהיא יורדת אני מחזירה אותה למיטה. ישנם פעמים שאני מבקשת שלא תרד, נשארת איתה כמה דקות, שרה שירי ערש, מלטפת. אבל זה לא עוזר, היא ממשיכה לרדת והיא חושבת שזה ממש משחק, היא ממש נהנית מזה, וצחוקת, ואני שוב ושוב מחזירה אותה למיטה וחוזר חלילה. אני כבר לא יודעת מה לעשות ואיך להחזיר אותה לשגרה שהיא היתה כ"כ רגילה אליה, ובכלל מדוע זה התחיל ממש לא ברור לי?
אשמח הצעות והתייחסות בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה
yyt13/12/2011מדוע לא עונים לי???
זה חשוב לי מאוד....בבקשה התייחסו להודעה שלי והציעו לי פתרון.
מה שקורה עכשיו הוא שאני יושבת איתה במיטה( בקצה המיטה) עד אשר היא נרדמת...וזה יכול לקחת שעה וזה בטח לא פתרון...בבקשה עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם פספסתם אותי??מדוע לא עונים לי?
yyt13/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי שינה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט21/12/2011שלום לך,
ייתכן שהשינוי בהרגלי השינה של בתך חל עקב המעבר למיטה ממנה היא מסוגלת לצאת, ייתכן שהוא קשור לנסיונות המרידה וההתנגדות לסמכות ההורים שמתחילים בגיל שנתיים, ואולי יש גורמים אחרים שקשורים בכך (שינוי שעות העבודה של ההורים, החלפת גן, שינוי אחר במשפחה וכדומה).
בכל מקרה, כיוון שכבר היו לכם הרגלים טובים לשינה, אין סיבה שלא תחזרו לשגרת ההרדמה ממנה נהניתם. חשוב להציב לילדה גבולות ברורים מאוד, להסביר שהיא הולכת לישון ולהקפיד להחזיר אותה למיטה בכל פעם שהיא יוצאת ממנה. מומלץ לדאוג לכך שהיא אכן תגיע למיטה שבעה לאחר ארוחת ערב טובה ועייפה לאחר אמבטיה, להקריא סיפור ולהיפרד ממנה לקראת השינה.
ככל שתהיי יותר תקיפה ועקבית בהחזרתה למיטה, כך השגרה המיוחלת תחזור בהקדם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
yyt21/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4.5 שהחלה לעשות פיפי בלילהעינת10/12/2011
שלום!
יש לי ילדה בת 4.5 שלפני כחודש התחילה לעשות פיפי במיטה כל לילה, בהתחלה זה לא ממש הפריע לה אבל עכשיו זה נראה שזה כבר די מציק לה,אנחנו לא מציקים לה בעניין כמו לכי לעשות פפי לפני השינה ואל תשתי לפני השינה וכאלה
ניסינו להבין דרך הגננת אם עובר עליה משהו בגן , הכל בסדר ויש לה בטחון עצמי , המון חברים וכד', גם בבית הכל כרגיל ואפילו מעולה ,יש לה אח בן שנה ושמונה והיא התחילה גן עירייה בספטמבר,
ככל הנראה עובר עליה משהו אבל איננו מצליחים להבין מה, האם אמורים להמשיך בשגרה? האם אמורים ללכת לטיפול של פסיכולוג?
אתמול ראיתי במקרה תוכנית שמדברת על טיפול בזמזם,
אשמח לחוות דעת ראשונית מכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4.5 שהחלה לעשות פיפי בלילה - תגובה
סמדר ריינר11/12/2011שלום עינת,
לדעתי טיפול בזמזם זה מתאים לילדים שמעולם לא נגמלו בלילה, וצריכים עזרה פיזיולוגית בשליטה. כאן ללא ספק יש עניין ריגשי, משהו כן עובר עליה, ואם אתם לא מצליחים להבין מה, אז כן, כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסורתאוראל09/12/2011
שלום
ביתנו אינו בית דתי אך החלטנו אני ובעלי כל שבת על מסורת של הדלקת נירות וקידוש, החלטתנו הינה כמעט כ- 12 שנה.
בשנתיים האחרונות הילדה הבכורה שלנו (בת 14)החליטה שלא נראה לה טקס ארוחת ערב שבת, בעלי מקדש ובין הקידוש יש 2 מזמורים שכולם משתתפים בהם, לא היה איכפת לנו אם לא היתה שרה את המזמורים אך היא מניחה את הראש על הצלחת בשולחן ומפהקת בכוונה, מציקה לאחיה בזמן הקידוש גורמת לוויכוחים ריבים וצעקות, כך בעצם כל ערב שבת, אנו יוצאים מהקידוש כועסים ועצבניים, אנו לא רוצים להפסיק את הקידוש והמסורת שלנו. איך אפשר לגייס אותה? להפסיק את המרד בעניין? היא הציעה שלא נשיר בקידוש או שבזמן הקידוש היא תהיה בחדר עד רגע האוכל, נראה לנו שאם נתגמש ונסכים מהר מאוד לא נוכל לבצע את המסורת שבחרנו בה כי גם אחיה ילכו אחריה.
תודה על עצתכם אוראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסורת - תגובה
סמדר ריינר11/12/2011שלום אוראל,
בתכם הגיעה לגיל ההתבגרות, וזהו גיל שבו מתמרדים. זו המטלה של הגיל הזה, וזה לא נכון להפסיק את המרד. השאלה איך מכילים אותו. נראה לי שחשוב שתהיה גם מסורת של כבוד הדדי בבית. מגיל מסויים, הכרחה כבר לא מתאימה יותר. אתם תכבדו את זה שהמסורת כבר לא מדברת אליה,ומותר לה לא להשתתף בטקס, והיא תכבד אתכם ולא תתנהג בצורה לא מכובדת בארוחה. לאחים שלה אתם יכולים להגיד שכשהם יגיעו לגיל בר מצווה גם הם יוכלו לבחור. כרגע הם עדיין קטנים. אני גם לא בטוחה שהם לא ירצו להשתתף אחרי שהיא תלך לחדר ללכת גם. יכול להיות שלהם זה נעים וכיף ויהיה להם חסר אם תפסיקו את זה. גם אם בהתחלה הם יחקו אותה, אם תמשיכו בשלכם, הם יצטרפו אני מאמינה, בהמשך, ואולי גם היא, אבל לא מתוך הכרחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה עם קשיים חברתייםלינוי08/12/2011
שלום, אני מורה מחנכת בכיתה ה - בית ספר רגיל, יש לי תלמידה עם ביטחון עצמי מאד נמוך, מתביישת בדברים שעושה לובשת, חושבת שהיא מכוערת, ואינה מצליחה מבחינה חברתית.
היא מדירה את עצמה מהחברה- קובעת מראש שלא מעוניינים בה, היא מדברת לחברים בכיתה בצורה לא נעימה, לא רוצה לעזור לתת ולהשתתף
ומצד שני בוכה ומתלוננת על כך שאין לה חברים
בקיצור- היא דוחה ילדים ומתוסכלת מכך שהיא דחוייה
קשה לה להבין את החלק שלה בעניין, היא טוענת כלפי החברה...
(בשנה שעברה התחילה טיפול משפחתי עם פסיכולוגית סביב הביטחון העצמי הנמוך- אך ההורים החליטו להפסיקו באופן פתאומי) איך אפשר לעזור בכל זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה עם קשיים חברתיים - תגובה
סמדר ריינר09/12/2011שלום לינוי,
נראה לי שהאופציה הטובה ביותר היא שתבקשי אישור מההורים לדבר עם הפסיכולוגית שמטפלת בילדה כדי לקבל ממנה המלצות מה את יכולה לעזור כי היא מכירה את הילדה. כמו כן עומדת לרשותך אני מאמינה אפשרות להתייעץ גם עם פסיכולוגית בית הספר או היועצת שיכולות לעזור לך הרבה יותר מעיצה בפורום כי הן יכולות להתרשם ישירות מהילדה ומהכיתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,טלי08/12/2011
יש לי תינוקת בת 15 חודשים.
בעוד כחודש אני אמורה ללדת תינוקת שניה.
הייתי רוצה לשאול האם אפשר להסביר או איכשהו להכין את הילדה הבכורה לאחות הקטנה, שהרי היא עדיין כ"כ קטנה שלפי דעתי עדיין לא מסוגלת להבין את העניין או שאני טועה? האם אפשר לצפות מבת שנה וארבע לקנאה או קושי מסויים בהתמודדות עם המצב החדש?
תודה מראש על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב, - תגובה
סמדר ריינר09/12/2011שלום טלי,
מידת היכולת להסביר תלויה במידת ההבנה של בתך ואת זה את יודעת הכי טוב כי את מכירה אותה. . האמת היא שבאמת בגיל הזה קשה להכין ילד. ובכל גיל, כי שום הסבר לא באמת קרוב למה שקורה אחר כך. בהחלט את אמורה לצפות לקנאה ולקשיים, ורגרסיה בהתנהגות, למרות הגיל הקטן ואולי בגללו.זה לא קשור להבנה זה קשור לצרכים שלה. חשוב להתאזר בסבלנות ולגייס הרבה עזרה אם את יכולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירהטל07/12/2011
אני חייבת לשתף בהתלבטות קשה שאני עוברת בימים אילו .
יש לי שני ילדים בני 5.5 ו3.5 שנים , בחודש הבא אנחנו עוברים דירה מעיר אחת לעיר אחרת ששתיהן סמוכות במרחק 10 דק' אחת מהשנייה .
אני מתחבטת בשאלה האם להעביר גן באמצע שנה או להשאיר ולהעביר שנה הבאה
שמהמשמעות של זה שהגדול בן 5.5 יתחיל כיתה א' בעיר חדשה ללא חברים .
מצד שני הילד הגדול שלי לא מוכן לשמוע כלל וכלל על מעבר גן עכשיו . דווקא השנה הוא פורח חברתית בגן שהוא נמצא בו וכנראה גם הוא מרגיש את זה .
מה כדאי ? איך אדע אדע מה יותר טוב בשבילו ?
יש לציין שלמרות שהמעבר הוא לטובה ולשדרוג של הדירה פתאום גם אני חשה קושי לעבור מעיר שאני חיה בה 7 שנים לעיר חדשה ללא מכרים וחברים .
אשמח לעצות ודעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה - תגובה
סמדר ריינר08/12/2011שלום טל,
אני לא ממליצה להעביר באמצע השנה אף אחד מהילדים. לקראת הכניסה לכיתה א' בשנה הבאה, עוד בקייץ, לערוך הכרויות עם ילדים חדשים מהשכונה שמיועדים לכיתה א', להזמין אותם הבייתה דרך ההורים ולדאוג במידת האפשר שלא יגיע לכיתה א' בלי להכיר אף אחד לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל08/12/2011תודה רבה על המענה המהיר .
זה מחזק את דעתי !
האם היית ממליצה לי להעביר אותו לחוגים בעיר החדשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר08/12/2011שלום טל,
לא הייתי ממליצה על שום שינוי באמצע השנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק חדש במשפחהטוהר07/12/2011
אנו הורים לשניים - ילדה בת 7 ותינוק בן שבועיים. הילדה הבכורה בוגרת מאוד לגילה, חכמה, טובה ומפונקת (בכל זאת 7 שנים לבד...). אוהבת מאוד את אחיה החדש, אנו משתדלים מאוד לערב אותה - לעזור במקלחת שלו, להביא לו בגדים, טיטול וכו', לפעמים מתעורר צורך להעיר לה ואז היא בוכה ואומרת שלא אוהבים אותה יותר ורק את התינוק. מה עושים? איך מעירים? איך מתנהגים אחרת בשביל שהיא לא תרגיש מקום שני? תודה מראש על תשובתכם. טוהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק חדש במשפחה - תגובה
סמדר ריינר08/12/2011שלום טוהר,
אתם ל איכולים למנוע ממנה להרגיש כאב בעקבות הולדת אחיה וגם לא אמורים. זה בסדר גמור שאתם מעירים לה לפעמים, אתם לא אמורים להפסיק להעיר לה או להעיר לה אחרת רק בגלל שנולד לה אח. ייתכן מאוד שהתגובה שלה ברגעים האלה היא מניפולטיבית. אתם כן יכולים, בלי קשר להערות כאלה או אחרות והצבת גבולות נורמלית ורגילה - להשתדל לבלות איתה זמן בנפרד מאחיה, לאפשר לה בטא גם את הרגשות השליליים בעקבות הולדת אחיה שהם טבעיים ונורמליים, אך אין צורך בשינויים מעבר לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טוהר12/12/2011תודה רבה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר14/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבליאת06/12/2011
אני אמא ל-2 ילדים מקסימים כשהבכור בן 5 ילד עם שיתוק מוחין קשה מאד וילדה בת שלוש וחצי בריאה. אוטוטו אמא לילדה נוספת. (בע"ה)
בתקופה האחרונה הבתש לי פתאום מתנהגת שונה...בכי נודניקית צרחות ..כל דבר לא בא לה..הבקרים איתה בד"כ מאד קשים..היא רוצה רק חצאית לגן...וכו'.
שאלתי:
האם היא עוברת איזשהו תהליך שמתאים לגיל שלה וזה יעבור או שהיא באמת מרגישה שהיא חיה אולי עם ילד חריג והיא לבד (כרגע)? אולי ההריון משפיע עליה?
חייבת לציין שהיא מקבלת המון תשומת לב בייחוד ממני והיא מאד קשורה אלי...אבל קשה לי להעניק לה כל מה שהיא מבקשת כי יש לי גם הילד שזקוק להמון עזרה.
קשה לי נורא...אני בוכה המון כי אני ממש מיואשת.
מה עושים???
המון תודה ובריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין...
ליאת06/12/2011היא נכנסה השנה לגן עירייה למרות שבגן הגננת אומרת שהיא מקסימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני עברתי משהו דומה עם הבת שלי..
דורית06/12/2011אומנם אין לי ילד עם מוגבלות כזו קשה (שיהיה בריא), אבל גם הבן הבכור שלי חייב המוווווון תשומת לב, יש לו חוסר וויסות תחושתי, שמשתלב עם ילד שהוא פיזית חזק מאד!!! הרבה מעל הממוצע. בכל מקרה
הבת שלי היום בת 4.5, ואני רוצה להרגיע אותך שזה שלב שעובר.
גם אצלי הוא התחיל בגיל 3.5, זה משבר גיל ארבע, אבל לרוב מגיע כבר חצי שנה קודם. צרחות ובכי בלתי פוסק, בלי קשר לכלום - אני הגדרתי את זה - "בכי של צומי"
שלב הדווקא, או כמו שאת הגדרת אותו "כל דבר לא בא לה"
ואפילו עניין החצאית, רק שאצלי זה התבטא במכנסיים צמודים בלבד (טייצ) ואם יש תחרה למטה... התמזל מזלי והבוקר עובר בשלום.
הפתרונות שייעצו לי הם, לתת לה המון נראות (שרואים אותה), המון להבין את מצבה ("אני יודעת שקשה לך" ו"אני מבינה את מצבך" ולהראות לה שאת יודעת שקשה לה - גם מבחינת ההריון, גם מבחינת האח שדורש המון תשומת לב), המון תשבחות... המון מהכל... אין ברירה בשלב הזה....
אם את שואלת אותי, תחושת ה"בדד" כאן, היא גם שלנו, כי ידינו קצרה מלהושיע
במשברים כאלה. רק המון המון הבנה ("בדד" - חחח מזכיר לי את הפרסומת של דביר)
אבל ברצינות, ברגע שתתני לה את הנראות,תחושת הבדד הן שלך והן שלה יעלמו לאט לאט יחזור הבטחון והמשבר יהיה מאחוריכן (דרך אגב,לגביי הבגדים בבוקר - השיטה הידועה של "להכין את הבגדים בערב", ואפילו שהיא תבחר אותם.... עובדת!!!)
בקיצור המון המון סבלנות - זה יעבור ולא תהיו בודדות יותר :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי מה-30.11 טרם נענתה.מיקה06/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עניתי לשאלתך, ראי בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט08/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניתי לשאלתך, ראי בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט08/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)