פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• למה יש חלומות רעים?
    יעל
    09/10/2011

שלום רב
    ביתי מזה כמה חודשים חולמת בלילה על חלומות מפחידים.
    איך פונים אליה ומבקשים עזרה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה יש חלומות רעים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה יש חלומות רעים? - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2011

שלום יעל,
    חלומות רעים הם דבר טבעי שקורה לכולנו. אפשר לנסות לדבר עם הילדה שתנסה לספר או לצייר את החלומות, סביר להניח שהחלומות מבטאים פחדים מסויימים, חלקם יכולים להיות נורמלים ואופיינים לגיל (לא ציינת את גילה) ולעיתים עצם הדיבור על הפחדים יכול מאוד להקל עליהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 ביישן
    מירב
    09/10/2011

שלום, הילד שלי בן 5.5 בגן חובה. כל השנים בגנים המטפלות/גננות אומרות שמדובר בילד מקסים שיודע לשתף פעולה, להקשיב, להשתתף כשצריך ולשחק עם חברים.
    עד גיל 4 הוא לא היה מסכים להשתתף במסיבות בגן שהיו עם הורים. בשנה שעברה הוא עבר לגן חדש טרום חובה ושם התחיל להשתתף בצורה מלאה.
    השנה הוא עבר לגן חדש, את רוב הילדים בגן הוא הכיר כבר משנה שעברה ושוב שמענו תשבוחות מהגננת החדשה כבר מתחילת השנה.

הבעיה היא שהוא מאוד רוצה לללכת לחוג כדורגל וכשלקחנו אותו (פעם אחת בעלי ופעם אחת אני) לשיעור ניסיון, הוא לא היה מוכן להשתתף בשום מצב.

דיברתי איתו ואמרתי לו שאם הוא לא רוצה ללכת לחוג, אני לא אכריח אותו אבל אם הוא רק מתבייש אז אנחנו נמשיך לחפש דרך שתעזור לו להתגבר על הקושי.
    הוא אומר שמאוד רוצה ללכת לחוג אבל מתבייש מאוד.
    הוא אומר שהמדריך נחמד, חצי מהילדים בחוג (5) הוא מכיר מהשנה הנוכחית או מהשנה שעברה כולל 2 חברים מאוד טובים שלו.
    מצטערת על האורך, רציתי לתת רקע מקיף. האם יש לכם הצעה בשבילי איך לעזור לו להתגבר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5 ביישן

הוספת תגובה

• ילד בן 5 ביישן - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2011

שלום מירב,
    תנסו להבין ממנו יותר לעומק ממה הוא חושש, האם מאחורי השיינות יש חשש שיצחקו לעיו? שהו אלא יצליח לבצע דברים עם הכדור וילעגו לו? בהתאם לחשש נסו לתת תגובה מרגיעה וגם דברו עם המדריך שיסייע לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הזמן מריבות עם אבא
    kh
    09/10/2011

הי

הילדה שלי בת חמש (ויש לי עוד ילדה בת שנתים)

בזמן האחרון רבה עם אבא שלה כל הזמן למשל בעלי לקח אותה לקייטנה בבוקר נפל לה הפלסטר מהפצע והיא נכנסה להיסטריה של בכי אז בעלי החזיר אותה הביתה וחיכה שאני אגיע הביתה ואקח אותה כל בדרך היא בכתה שאבא שונא אותה וכל הזמן רב איתה

ואני מנסה להיות נטרלית ולהגיד לה שאבא אוהב אותה ובכל משפחה יש מריבות

האמת היא שלי נמאס כל הזמן מהמריבות שלהם אני משתדלת לא להיות לידם שהבם ביחד
    אבל נראה לי שבעלי לא יודע להתמודד איתה ושם עליה המון סטיגמות כמו" את מתנה גת כמו תי נוקת....." וכל פעם שהיא בוכה הוא לא מתמודד עם המצב

ביקשתי מבעלי שילך להדרכת הורים אבל הוא מסרב (בנוסף לזה הוא פוטר לפני כשבועים אז המצב שלו יותר קשה)
    אני לא יודעת מה לעשות ???????????

לקביעת תור
    סגירה
    כל הזמן מריבות עם אבא

הוספת תגובה

• כל הזמן מריבות עם אבא - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2011

שלום לך,
    אם בעלך לא מוכן ללכת להדרכת הורים אולי כדאי שאת תיפני לייעוץ, בעצמך. ייתכן שאם תוכלי לספר למישהו את הפרטים לעומק יוכלו לסייע לך לעזור למשפחתך להתמודד טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת ילד בן 5 לנסיעה של 10 ימים
    מושי
    09/10/2011

בוקר אור,
    בן זוגי נוסע ל- 10ימים לסדנת ויפאסנה שבסדנה לא מתקשרים לא מדברים בעצם ושומרים על שתיקה מה שזה אומר שגם לא יצור קשר עם הבית.
    לבני בן ה- 5 הסברנו שאבא נוסע לחו"ל ושאין קליטה בפאלפון ולכן לא נוכל לדבר איתו.
    בני ילד מאוד בוגר, מפותח מאוד לגילו.
    לציין שבני מאוד קשור אליו ומבלה איתו המון במשך היום - ובאמת מקדיש לו מעל ומעבר הקשר בינהם מאוד חזק כך שאני חוששת מהנתק הזה עבורו.
    לציין שגם עבורי זה יהיה מאוד קשה הניתוק הזה כי אף פעם לא נפרדנו לתקופה כל כך ארוכה, ובכלל מבלי לדבר שזה יהיה קושי עצום ביותר, ואיפה שהוא כנראה שאני בתוך תוכי חרדה בעצמי.
    אך אני בטוחה שאסתדר - זה כנראה שיעור טוב עבורי קצת להתנתק, להתגעגע ובאמת לאפשר לו את החופש הזה וההתנסות בויפאסנה שמאוד מעניינת אותו.
    השאלה האם יש מקום להגיד לילד עוד משהו בהקשר זה? האם הניתוק הזה לא עלול לעורר איזה שהם פחדים או חרדות? איך ניתן להפיג פחדים וחרדות בהקשר הזה?
    לי כילדה זכורה חוויה בגיל הזה שכנראה ליוותה אותי שנים ומי יודע אם לא פיתחתי איזה שהיא חרדת נטישה, שאבי נסע למילואים וזה היה נתק של שבוע שבועיים ואני ממש זוכרת את הקושי שלי שאמא שלי השכיבה אותנו לישון והוא לא היה..
    אנחנו כהורים שחווים חוויות או חרדות נורא חוששים לילדנו מן הסתם לא הייתי רוצה שהחוויה זו תגרום לאיזה שהייא חרדה??
    אודה לתשובתכם

הוספת תגובה

• הכנת ילד בן 5 לנסיעה של 10 ימים - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2011

שלוםו מושי,
    אין שום סיבה שבנך יפתח חרדת נטישה. טבעי שהוא יתגעגע ויהיה לו קשה תוך כדי, אבל זה בסדר גמור וממש לא סוף העולם. להבא, אול כדי לספר לו את האמת, אין בה שום דבר שלא מתאים לגילו או עלול לעורר חרדה.
    חשוב מאוד שלא תגזימי עם החששות שלך, כי אז הילד עלול לחשוב שאולי כן משהו לא בסדר פה וזו לא האמת.
    נסי להרגע ולשדר לילד קור רוח, אין סיבה לדאגה במקרה הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 15 משחק עם אחותו במשחק בעייתי
    יעקב
    09/10/2011

גילנו שבני בן ה-15 משחק עם בתי בת ה 3.5 במשחקים בעייתים: פעם אחת הוריד את מכנסיה ותחתוניה והרביץ לה בעדינות על הישבן, פעם אחרת היא ראתה אותו ערום.
    ברור לנו שיש כאן מעשה אסור ובעייתי. השאלה היא מה עושים? כבר בעבר ניסינו להביא אותו לטיפול על בסיס בעיה בהתמדה בלימודים שכבר נפתרה (עבר בית ספר) והיה סירוב ושיתוף פעולה מצומצם מאוד.
    כרגע אנחנו בעיקר משגיחים ומגבילים את האפשרות שלו להגיע איתה למצבים של שניהם לבד - אבל בחיי היום יום קשה לעקוב אחרי שניהם - וזה בוודאי לא מצב שניתן להמשיך איתו לאורך זמן.
    אשמח לסיוע.

הוספת תגובה

• בן 15 משחק עם אחותו במשחק בעייתי - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2011

שלום יעקב,
    חשוב מאוד לפנות לטיפול הפעם בבעיה הזו. וכמובן להבהיר לו שאסור לו בשום פנים ואופן להיחשף בעירום ליד אחותו, לחשוף אותה בעירום ולגעת בה מבמקומות מוצנעים או לבקש ממנה לגעת בו, וגם להבהיר לילדה הקטנה שמה שאחיה עשה זה לא יפה ושהיא לא חייבת לתת לו לעשות כאלה, היא צריכה להגיד לו לא דברים ושעליה לספר לכם מיד כשהוא מנסה לעשות ככה. ופנו איתו לטיפול דחוף, כי הבעיה עלולה להחמיר ולבוא לידי ביטוי גם עם ילדים אחרים ולהסתבך מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים לא ממושמע
    דנה
    09/10/2011

בני בן שנתיים וחצי ,פשוט לא ממושמע כל הזמן עושה דברים שהוא יודע שהם אסורים ומסוכנים ושאנו לא מרשים לו ,הוא ממש לא נרתע מאיתנו והעונש של להיות במיטה ולחשוב לא אפקטיבי בכלל ,מה עושים? הוא פשוט באופן שיטתי לא שומע בקולנו ואפילו שהמשפחה היותר מורחבת אומרים לו אסור הוא פשוט ממשיך בשלו. אשמח לקבל עצות פרקטיות בנושא.
    תודה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים לא ממושמע

הוספת תגובה

• בן שנתיים לא ממושמע - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2011

שלום דנה,
    עונשים הם באמת מיותרים ולא יעילים. מה שעוזר זה לדבר בקול סמכותי, בקצרה, בלי להסביר בלי לצעוק, בלי לנאום נאומים או להתחנן. חשוב מאוד להיות עיקביים, לא לאפשר משהו שלפני שתי דקות או שני ימים אסרתם רק בגלל שאין לכם כוח כבר. חשובה מאוד סבלנות בהתחלה זה ייקח זמן עד שהוא יפנים שאתם שינים פאזה והוא לא מייד שינה את התהנגותו זה לוקח ימים עד שבועות. חשוב גם להחליט על סדרי עדיפיות על מה אתם מתעקשים ועל לא. על מה שלו - מוותרים מהתחלה ולא מנסים בכל זאת ומתחרטים אחר כך כי זה לא עיקבי. אם אתם לא מצליחים אולי כדאי שתפנו להדרכת הורים כדי לקבל הכוונה יותר ספציפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן חמש שמשחק בשערו
    טל
    09/10/2011

שלום רב,

ילדי בן החמש משחק בפוני שיערו, במשך כל שעות היום, כשהוא הולך לישון, כשהוא לחוץ, סתם כשהוא רואה טלוויזיה. כמעט כל הזמן.

אני מקפידה לספר אותו לעיתים קרובות כדי שהשיער לא יהיה ארוך מדי כי אז זה מקטין את התכיפות שבה הוא עושה את זה אבל לא לגמרי מונע. התספורת כרוכה בתחנונים ובבכי שלו כל פעם מחדש שלא לקצר לו את הפוני לגמרי.

יש לציין כי גם אבא שלו עושה את זה עד היום.

הדבר גורם לגיחוך אצל ילדי הגן ולטיזינג נגדו. אותו זה פחות מעניין אבל אותי זה מטריד.

ניסינו להסביר לו שבחוץ זה לא יפה ושיעשה את זה רק בבית או לפני השינה אבל זה לא עוזר.

אודה על קבלת עצה האם להתעקש להפסיק עם זה ואם כן- איך עושים את זה?

תודה רבה
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן חמש שמשחק בשערו

הוספת תגובה

• ילד בן חמש שמשחק בשערו - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2011

שלום טל,
    את יכולה לנסות ללמד אותו דרכים אחרות להרגיע את עצמו, כמו למשל ללמד אותו הרפיית נשימות, או משחק מרגיע כלשהו שעולה על דעתך. בכל אופן לא הייתי מכריחה אם הוא עצמו לא מעונין בשינוי. ייתכן שבהמשך כשהוא קצת יגדל תהיה גם לו מוטיבציה ואז ניתן יהיה לפנות לטיפול קצר אצל מטפל קוגניטיבי התנהתגותי כדי להיגמל מכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה
    מירב
    09/10/2011

בני בן 3 וארבעה חודשים. בן יחיד. רק עכשיו החל לבקש לעשות פיפי וקקי בשירותים. הוא מודיע כאשר הוא צריך ללכת, אומר שיש לו פיפי או קקי ואז או שהולך לבד או שמבקש שאבוא איתו. הוא יודע להוריד את המכנסיים והתחתונים אבל לא מרים אותם בחזרה. הוא יודע להרים גם את התחתונים וגם את המכנסיים (אומנם לא בקלות) אבל הוא עושה את זה אם אני מתעקשת ומפצירה בו רבות. אם אני לא מפצירה הוא פשוט יחזור לשחק עם המכנסיים מופשלות או שיוריד אותם ואת התחתונים לגמרי (למרות שגם זה דורש ממנו מאמץ אבל כנראה שפחות.
    השאלה שלי היא עד כמה אני צריכה ללחוץ עליו לעשות את זה לבד או פשוט להרים בשבילו (שזה מה שאני עושה רוב הפעמים אחרת הוא פשוט עומד כמו בול עץ) גם אם אני מבקשת לוקח לו הרבה זמן להגיב ואני מרגישה שאני ממש צריכה להכריח אותו.
    השאלה שלי היא מה הדבר הנכון לעשות כי מצד אחד אני לא רוצה שיתרגל שעושים בשבילו הכל. אין לו אחים ללמוד מהם דברים ואני שם תמיד בשבילו אבל אני לא רוצה שיתעצל. כשהוא מרים את המכנסיים לבד אחרי הפצרות רבות הוא מקבל הרבה שבחים על שהצליח אבל זה לא עובד עליו כי כנראה ששיבחתי אותו על הרבה דברים בגיל מוקדם יותר שהוא כבר לא רואה בזה רווח. אז מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2011

שלום מירב,
    יכול להיות שמשהו בסמכות ההורית שלך לא עובד נכון. את לא אמורה להפציר, עצם הסיטואציה של הפצרה היא לא בריאה ולא טובה. את אמורה להורות בסמכותיות :"עכשיו מתלבשים, קדימה".את גם לא אמורה לחזק אותו על כל דבר שהוא עושה, כי כנראה נוצר מצב שהוא חושב שהוא עושה את זה בשבילך.
    כנראה שלילד שלך נדמה לפעמים שאת מאוד חסרת אונים וצריכה שהוא יעשה דברים במקום שהוא ירגיש שאת מנהלת אותו ויש דברים שהורים אומרים וילדים עושים. אם זה אכן כך קודם כל את צריכה לשנות תפיסה, ולשנות את הטון והדרך שבה את מדברת אליו בסיטואציות מסויימות. אם את לא מצליחה לבד אולי כדאי לפנות להדרכת הורים קצרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שרוצה שאמא תמות
    ליאת
    07/10/2011

בני הבכור, כמעט בן חמש. לפני כמה ימים כעס עלי (לא הסכמתי לקנות קרטיב, זרק אבנים קטנות לכיווני בגלל זה, אמרתי שעכשיו לא נישאר בגינה והתחלתי ללכת), הוא צרח הרבה זמן, ואחר כך כשהגענו הביתה ביקש לצפות בטלוויזיה ואמרתי לא, לא התנהג יפה, ובכל מקרה הוא צופה כל יום רק בתוכנית אחת של 25 דקות, והעדפתי שזה יהיה יותר מאוחר לא מייד אחרי התנהגות רעה. אז הוא אמר לי שהוא רוצה אמא אחרת, לא אותי. ואני שאלתי אותו, ומה יהיה איתי? אז הוא אמר: את פשוט תמותי ותהיי בבית קברות. אני רוצה את אבא שלי ואמא אחרת. והוסיף: אני אכרות לך את הראש בסכין. והלך למטבח והביא סכין. אמרתי לו: תחזיר מייד את הסכין למגירה. אמרתי לו בשלווה כי אני מכירה אותו, הוא ילד שבחיים לא יעשה משהו באמת אלים, הוא ילד עדין וחכם. והוא מייד הלך למטבח ושם סכין במגירה. אחר כך כעסתי עליו זמן ארוך על הכל ביחד, והוא רק צעק שהוא מבקש סליחה ורוצה חיבוק ובכה הרבה זמן. ואני לא מהר סלחתי, כי יש לו עניין כזה שהוא מבקש סליחה ובוכה ורוצה חיבוק אחרי שמתנהג לא יפה, ומייד חושב שהכל ייגמר, ומה לעשות שאצלי עוד היה בראש כל הדברים שאמר וההתנהגות שלו. בכל מקרה אחר כך הוא בדק כמה פעמים והתנהג מאוד יפה כל הערב ושאל אם סלחתי, ואמרתי שכן. והוא נורא עזר בבית והיה בוגר וממש השתדל לאורך היום. בלילה לפני השינה דיברנו, והוא אמר שהוא בכלל לא רוצה שום אמא אחרת (אני לא שאלתי, הוא אמר בעצמו), וחיבק אותי, והיה מאוד מתוק. ואמרתי לו שהעניין עם הסכין היה מאוד חמור, והוא אמר: אבל בכלל לא התכוונתי להתקרב אליך רק רציתי להפחיד אותך. בכל מקרה, העסק נגמר וכאמור אתמול והיום התנהג מאוד יפה ובחום ובבגרות. יחד עם זאת זה נשאר לי בראש הסיטואציה והדברים שאמר. אני תוהה מה עובר עליו. יש לציין שיש לו אח קטן שבו הוא מקנא, אבל הקנאה פוחתת ככל שאחיו גדל ויותר מתייחסים אליהם באופן שיוויוני (האח בן שנתיים וחצי). מעבר לזה אני תוהה אם זה נובע מזה שאולי אני בבית מגבילה אותו יותר מדי. בלילה כשדיברנ ודובבתי אותוו הוא אמר לי שהוא לפעמים מקנא בילדים על אמהות שלהם ונתן דוגמא- אמא של חברה שלו מהגן תמיד מסכימה להמון ממתקים אחרי הגן ולכמה טלוויזיה שהיא רוצה (החברה שלו) ואני לא. וזה נכון, מבחינות מסוימות הוא יותר מוגבל מילדים אחרים בסביבתו. ממתק אחד ביום נראה לי מספיק לגמרי, וגם 25 דקות ביום צפייה בטלוויזיה, רק תוכנית אחת, שאני משתדלת לתת לו לבחור בעצמו רק דברים אלימים אוסרת. בשאר הזמן אנו מדברים, קוראים ספרים, עושים לגו, הוא מכין איתי ארוחות ערב כל יום, מבשל ונורא אוהב את זה. נכון שלפעמים הוא גם משתעמם, אבל בסדר, זה לא אומר שחייבים בכל שנייה משעממת להיתקע מול מסך. אני לא מאמינה בזה. אבל פתאום אחרי שהוא אמר שהוא רוצה שאני אמות חשבתי שאולי משהו אני עושה ממש לא נכון. אני גם אציין שאני אמא מאוד נוכחת, הוא לא בצהרון, אני אוספת אותו בעצמי כל יום מהגן.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שרוצה שאמא תמות

הוספת תגובה

• אודה לתשובה

שולי
    10/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שרוצה שאמא תמות - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2011

שלום לי,
    את מתארת בצורה מאוד יפה את כל התהליך והחשיבה שעברו עליייך. יכול להיות אכן שיש לך צורך בשליטה רבה מאוד בילד וזה מכביד עליו. העניין הוא לא טלוויזה או לא טלוויזה אלא יותר שילדים ןצריכים קצת חופש ולא תמיד זה טוב כל כך הרבה הגבלות. נסי אם את יכולה לראות אם אפשרי לשחרר קצת. פשוט ריבוי המגבלות והשליטה זה דבר שעלול לגרום לילד להרגיש שרודים בו, שלא נותנים לו אפשרות גם לבחור ולהחליט, וזה אכן מגביר את השנאה כלפי דמויות סמכות ואת הרצון למרוד.הסופו של דבר אכן הוא התנהג התהנגות אלימה למרות שהוא לא רואה סדרות אלימות. בניגוד למה שנהוג לחשוב, אלימות היא משהו שבדרך כלל בא מבפנים, מתוקפנות שלא נמצא לה מוצא ולא מצפייה בסדרות. ואם הוא יראה טלוויזה 50 דקות ביום מה יקרה? יכול להיות שהחוקים שלך קצת נוקשים מדי, וכדאי לנסות יותר גמישות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3
    אנונימית
    06/10/2011

אני מודאגת מהילדה שלי שהיא בת 3 וחודש. בגן אומרים לי שהיא אינה מרוכזת וקשובה במפגשים רק למשך כ- 10 דקות, אינה קשובה כלל להוראות הצוות ועושה ככל העולה על רוחה, גם כשמענישים אותה. הגננת אמרה לי שכאשר היא כועסת עליה הילדה מחמירה את ההתנהגות. כמו כן אמרו שהיא מרחה קקי בשירותים, שיחקה בסבון ומים, צובעת על שולחנות, קירות. אני מאד מודאגת. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה

האנונימית
    09/10/2011

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2011

שלום לך,
    כדאי לבדוק ולאבחן את הילדה, אולי כדאי שתיגשו למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריכה עזרה
    SA
    06/10/2011

שלום רב,
    בתי בת 5.5, ילדה שמחה חברותית וביחד עם זו שובבה לא קטנה. בכל יום היא חוזרת מהגן עם סיפור אחר-היום זה הרביץ לה אתמול האחר הרביץ לה וכך הלאה. כמובן שדיברתי עם הגננת , וכיוון שבתי לא פונה לגננת כשזה קורה, הגננת לא יכולה לטפל בזה. אתמול הייתי במסיבה עם החברים שלה בגן וצפיתי באינטרקציה שלה עם הילדים. שמתי לב שבתי משחקת רק עם הבנים!! הבנות משעממות אותה (לדבריה). ראיתי משחקים עם הרבה אלימות - ילד אחד הפיל את בתי לריצפה ישב על בטנה (תוך משחק דרמה של שוטרים וגנבים) תוך כדי משחק הבנים ממש מרביצים או קופצים אחד על השני.
    דיברתי רבות עם בתי - פעם דרשתי ממנה לפנות לגננת כל פעם שמרביצים לה או משחקים איתה באלימות , פעם ביקשתי ממנה להחזיר לאותם ילדים שמרביצים לה וכמובן שהיא לא ביצעה את הדברים הללו. ואתמול דרשתי ממנה לא לשחק יותר עם בנים!! (אמרתי לה שאעניש אותה אם תשחק איתם) אני כמעט בטוחה שהיא לא תקשיב לי ותמשיך עם שלה.
    אני כבר לא יודעת מה לעשות. מצד אחד היא נצמדת לחבורת הבנים הזו ונהנת מחברתם אך מצד שני היא חוזרת עם סימנים כחולים וסיפורים של אלימות כלפיה מצידם.
    מה לעשות??? נמאס לי לשמוע את הבת שלי פגועה וכאובה מהאלימות של הבנים כלפיה וגם לראות סימנים כחולים על גופה אך מצד שני היא זו שניצמדת אליהם ואוהבת לשחק איתם (כמובן שגם הם אוהבים אותה).

לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה עזרה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

SA
    11/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציור דמויות ללא ידיים
    יפית
    05/10/2011

היי,

ביתי בת ה- 4 החלה לצייר לא מזמן ציורים של דמויות. שמתי לב שהדמויות הן ללא ידיים.
    האם זה אומר משהו?

לציין שהילדה החלה גן חדש (טרום חובה) וההסתגלות לא קלה לה.
    מדובר בילדה מאוד רגישה. מלבד המעבר לגן לא שונה כלום בסביבתה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציור דמויות ללא ידיים

הוספת תגובה

• ציור דמויות ללא ידיים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/10/2011

יפית שלום,
    אפשרי שההסתגלות לגן משפיעה על תחושות חרדה ודאגות לגבי יכולת ההתמודדות שלה. אולם הציור שאת מתארת הוא עדיין בטווח הנורמטיבי לגילה, ואין צורך לדאוג.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתביישת לעשות בגן
    עדי
    05/10/2011

שלום,
    בתי בת 4 גמולה לגמרי כבר שנה. נולד לה אח לפני חודש וחצי ולפני חודש היא החלה גן חדש. הבעיה היא שבתי מסרבת ללכת לשירותים בגן ועקב כך היא מתאפקת יום מלא!
    הגננות תחילה ניסו לדרבן אותה - היא הסכימה ללכת איתם לשירותים ואף לשבת ללא תחתונים אך סירבה לעשות פיפי. אח"כ הן פשוט הפסיקו לנסות חשבו שאולי זה יעזור אבל היא פשוט עקשנית!
    בשיחות איתה הדבר היחיד שהיא אומרת שהיא מתביישת אבל לא יודעת להגיד לי ממה/ממי? למרות שכבר היתה איתן בשירותים. שאני באה לגן היא עושה שם בלי בעיות אבל לא מוכנה שהגננת תצטרף אלי. הבעיה שזה פשוט לא בריא להתאפק יום שלם. איך ניתן לגרום לה ללכת בגן בשירותים???

לקביעת תור
    סגירה
    מתביישת לעשות בגן

הוספת תגובה

• מתביישת לעשות בגן - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/10/2011

עדי שלום,
    סביר להניח שהקושי שבא לידי ביטוי בהימנעות מהליכה לשירותים, מבטא את החרדה של הבת שלך לאור השינויים החדשים בחייה - האח והגן החדשים. אולי ההימנעות מהווה דרך להיות מטופלת אצלך ובמחשבתך כל הזמן, כיוון שילדים רבים פוחדים שההורים יתייחסו מעתה לתינוק בלבד.
    כדאי לחשוב על דרכים שיגרמו לבת שלך להיות יותר רגועה, חופשית ומשוחררת בגן (ואז גם יהיה לה יותר קל ללכת לשירותים). בתור התחלה, חשוב מאוד לחבר אותה לצוות בגן, ולהסביר להם שזו ילדה שנולד לה עכשיו אח ולכן ההסתגלות שלה לגן היא מורכבת עוד יותר. כמו כן, אפשר שהיא תלך לשירותים יחד איתך כשהיא מגיעה איתך וכשאת באה לאסוף אותה, אך שלא יווצר קישור שאם היא מתאפקת - אמא מגיעה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול ילדה בת 3 וחצי
    צביקה
    05/10/2011

שלום,
    ברצוני להתייעץ בשני נושאים:
    1. הילדה לא מקשיבה להורים - בזמן שהייה בבית, הילדה מעמידה פני לא מקשיבה, ולא מגיבה לקיראותינו ולהוראות שהיא מקבלת.
    2. פרידה מההורים בגן - הילדה נכנסה לגן טרום חובה השנה, קשה לה להיפרד מאיתנו, ובעת הגעת הורים אחרים לאיסוף ילדיהם צורחת מבכי, מלווה בסירוב לאכול.

כיצד לנהוג???

לקביעת תור
    סגירה
    גידול ילדה בת 3 וחצי

הוספת תגובה

• גבולות וקשר

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/10/2011

צביקה שלום,
    שני העניינים שאתה מתאר הם די קשורים - מצד אחד, הבת שלכם מתקשה להיפרד וחרדה איך היא תסתדר בהיעדרכם. מצד שני, כשאתם ביחד, יש הרבה מתיחות וקשה למצוא את הדרך להיפגש ולבלות יחד ללא עימותים.
    כדאי לחשוב קצת מה עומד מאחורי הדפוס הזה של חשש מפרידה וגם קושי ביצירת יחסים קרובים ועל מי מנוחות. במקביל, כדאי להגדיל את הזמן האישי של כל אחד מההורים עם הילדה, וגם זמן משפחתי משותף לבילויים והקדשת פנאי שיהיה רק עבורה ואיתה. בנוסף, יש להקפיד על הצבת גבולות עקבית במספר נושאים שאתם בוחרים מראש - לא לבלות את כל הזמן בהוראות, אלא לבחור מספר נושאים שחשובים לכם ולגביהם להתעקש על ההוראות שלכם.
    עולה לי השערה, שאולי אתם מצפים מהילדה להתנהג באופן מאוד בוגר ואחראי - להיפרד יפה, להקשיב לכם תמיד וכדומה, והמפגש עם המציאות בה הילדה נוהגת כילדה, הוא לא פשוט לא לכם ולא לבתכם. זו נקודה למחשבה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שלא אוכל פירות וירקות
    קרן
    05/10/2011

שלום. הילד שלי בן 3, הוא לא אוהב פירות וירקות.הוא מסכים לאכול רק מלפפון ותפוח. הוא אפילו לא מוכן לטעום- יש כמה פירות וירקות שהוא מעולם (בכל ימי חייו) לא הסכים לטעום, הוא רק רואה ולא מסכים לטעום. מלבד זה אני משתדלת לספק לו תזונה בריאה ומגוונת אבל חשוב לי שהוא יאכל פירות וירקות. איך אפשר לגרום לו להסכים לטעום לפחות?
    אני ובעלי אוכלים לידו פירות וירקות, אנחנו לא מכריחים אותו לאכול מה שהוא לא רוצה, אנחנו גם לא מזכירים או מנדנדים לו על זה, כשאנחנו אוכלים אנחנו מציעים לו וכשהוא מסרב- בסדר.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שלא אוכל פירות וירקות

הוספת תגובה

• ילד שלא אוכל פירות וירקות - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2011

שלום קרן,
    חשוב מאוד שתניחי לנושא. אם יש לו חוסרים תזונתיים ייתכן שאפשר להשלים אותם על ידי תוספי מזון, ועל כך כדאי להתייעץ עם תזונאית.
    מעבר לזה, טוב אתם עושים שאתם מניחים לו ולא מנדנדים, תמשיכו כך, ונסי להפסיק להיות מוטרדת מהנושא, יכול להיות שגם אם את לא מנדנדת לו הוא חש שאת לחוצה מזה, וזה מיותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה