מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גניבה ע"י ילד בן 5חני03/11/2011
יש לי ילד בן 5 שמגיל קטן היה אוהב לקחת איתו דברים ולשים בכיס. עד לפני כמה חודשים זה היה דברים שלו ומאז הוא נוגע ולוקח כל דבר גם מארונות גם מאחיו גם משחקים וגם כסף.
בשבוע האחרון הוא התחיל לחזור עם דברים קטנים מהגן כמו חצי מחק גומיה צבע שבור בהתחלה לא התייחסתי לדברים אבל היום הוא חזר עם 100 ש"ח שהוא לקח לגננת מהמגירה.
הוא ישר סיפר מאיפה הכסף הוא לא מסתיר ולא משקר ואף מצחקק.
אנחנו לא יודעים מה לעשות איתו ואיך לטפל בבעיה. האם זה נחשב כגנבה? הוא יודע שאסור ללו לקחת דברים שלא שייכים לו אבל לא חשוב כמה פעמים כעסנו או הענשנו זה לא עוזר.
מה ניתן לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניבה ע"י ילד בן 5 - תגובה
סמדר ריינר04/11/2011שלום חני,
עונשים זה אף פעם לא עוזר. ככלל, כדאי שתדעו שזו לא דרך חינוכית יעילה. זה גם לא משנה אם זה נחשב גניבה או לא, הוא רק בן 5 ואנחנו לא בבית משפט. מה שחשוב הוא מה הצורך הריגיש שעומד מאחורי ההתנהגות. ילדי שמרגיש צורך לקחת דברים שלא שייכים לו הוא בדרך כלל ילד שמנסה לאותת לנו שחסר לו משהו. לא משהו חומרי בהכרח, אלא משהו ריגשי. יכול להיות שהוא מרגיש שכשהיה תינוק קיבל הרבה חום ואהבה אבל מגיל מסויים משהו שם פחת, או עקב הולדת אח, או עקב עיסוק של ההורים בעבודה או בטרדות החיים,או עקב משבר כלשהו במשפחה הקטנה או המורחבת והוא מנסה בצורה לא מודעת להחזיר לעצמו את זה על ידי גניבת החפצים. נסו לחשוב איך אפשר לענות על צרכיו הריגשיים בצורה שיותר מתאימה לו - יותר זמן איכות איתו, יותר תשומת לב בשעות מסויימות של היום שבהם הוא צריך זאת וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מסבירים מוותז'נה03/11/2011
שלום רב
אולי הודעה קודמת שלי כבר התפרסמה ואם לא אז הנה הודעתי...
אני אמא לילדה בת שנתיים וחצית מאוד חכמה ונבונה שיודעת לבטא את עצמה נהדר.
לפני פחות השבוע נפטרה אמא של בעלי (סבתא שלה) שהיתה מאוד חולה ובתי ידעה על כך.
שאלתי היא כיצד אני מסבירה ? האם להגיד שסבתא נסעהועם הזמן היא תפסיק לשאול ותשכחץ או האם להגיד שסבתא נמצאת בשמיים...
אני ממש זקוקה ליעוץ.
תודה רבה ומחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לתשובה
ז'נה04/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עדין מחכה לתשובה
ז'נה07/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מסבירים מוות - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט08/11/2011ז'נה שלום,
ראשית אני מצטערת מאוד לשמוע על אובדנכם.
עצוב מאוד לספר לבתך, אבל כיוון שזו הסבתא שלה, יש צורך להתייחס לעניין. את יכולה לומר לה שסבתא היתה מאוד מאוד מאוד חולה ומאוד מאוד מאוד זקנה (כדאי להשתמש במונחים כאלה כדי שהילדה לא תתחיל לחשוב שזה דבר שיכול לקרות לכל אדם מבוגר), ואנשים זקנים שהם מאוד חולים - לפעמים הם מתים, ולכן גם סבתא מתה. עכשיו היא בשמיים והיא נחה... או כל תיאור דומה שמתאים לאמונות שלכם ולמה שנוח לכם לספר.
לרוב, ילדים בגיל של בתך, נוטים לשאול עוד מספר שאלות ואז לחזור לענייניהם. היא לא מסוגלת - וטוב שכך - לעכל את המוות של סבתא, להבין את המשמעות, או להיות עצובה לאורך זמן.
אם בהמשך הילדה ממשיכה לשאול שאלות, אפשר להשיב בקצרה. סביר להניח, שהיא לא תתעמק יתר על המידה באירוע המצער הזה, אם אתם תימנעו מלהזכירו בפניה.
מי ייתן ולא תדעו עוד צער.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכלן כפייתי או גיל?אמא03/11/2011
שלום
אני אמא לילד שבשבוע הבא יהייה בן 3.
לאחרונה התחילה להדאיג אותי כמות האוכל או היחס שלו לאוכל או שאני לא מוצאת מילים נכונות...זה התחיל מזה שכבר מגיל 4 חודשים אכל אוכל מוצק מכיוון שהיה לו ריפלוקס והיה קשה להשביע אותו ואז הוא גדל וזה היה חמוד שהוא אוכל כמו גבר קטו אבל מאז שהגננת בגן ציינה בפניי בהוא ממש אוהב לאכול וכשהוא הוא מסיים הוא מבקש עוד התחלתי ליחס לזה יותר תשומת לב וגם בבית זה ככה הוא מסיים רוצה עוד או נומר שהוא אכל ארוחת בוקר ואחריי חצי שעה מישהו אחר ישב לאכול הוא מיד מתעניין ורוצה לטעום או להצטרף בדרך זו או אחרת לארוחה זה קורה תמיד ואני בטוחה שלא מרעב אני חוששת שהוא הפך לאכלן כפייתי ואם כם אז מה עושין כדיי שלא יגד להיות ילד שמן ולא בריא...בבקשה תעזרו ךי אני ממש דואגת עף על פי שחברות עם 3 ו4 ילדים אומרות שזה גילל וזה יעבור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכלן כפייתי או גיל? - תגובה
סמדר ריינר03/11/2011שלום לך,
לא ברור לי מה הקשר לגיל. אין גיל שבו אוכלים יותר מדי. מצד שני גם אין למהר ולשים תוויות על הילד כגון "אכלן כפייתי" אם הוא שמן או מלא מדי ואת חושבת שהוא אוכל יותר מדי, כדאי להתייעץ עם תזונאית איך אפשר לשלוט על התזונה שלו יותר כך שתהיה יותר בריאה. כדאי גם לדאוג לכך שיתעניין בדברים נוספים, לעזור לו ולכוון אותו בשעות אחה"צ לתעסוקה, משחק ויצירה בבית ובחוץ, לפעמים אכילת יתר יכולה להיות קשורה לשיעמום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני החמודקרן03/11/2011
שלום
הבן שלי בן7 ילד מקסים חכם חרוץ ילד שבאמת קל נורא להתאהב בו
מחפש גבולות, ויודע מה הם מדבר ומשתף, יש לי בעיה שאני לא יוןדעת מה לעשות יש לו מידי פעם התקפי זעם בבית זה בכי, צעקות ובבית ספר צועק מקלל ומתעצבן על כל דבר וקשה ממש להתקרב אליו צועק על ילדים מרביץ, קשה נורא להתקרב ולנסות אפילו לחבק,
עוד משהו שהילד קצת הרבה אובססי על דברים שהוא מעריץ כמו כדורגל, הוא יכול כל היום לדבר על כדורגל לראות כל היום תוצאות, לראות ערוצי ספורט , במחשב וגם לשחק (אני גרושה ) והילד יותר כייף לו להיות אצל אבא שלו כי האבא משתף פעולה וכל היום מדבר איתו על כדורגל גם אני מסכימה אבל נותנת גבולות ומפסיקה ומגבילה ונותנת אך לא יותר מידי.
יש לי שני שאלות1. מה עושים שהילד מקבל התקפ זעם האם צריך להעניש ? איך פועלים?
ולהגבי האובססיה מה לעשות לתת גבולות לתת לו כן לראות יותר מידי משחקים לתת גבולות
אני חסרת אונים וממש לא יודעת איך לפעול
אשמח להצעתכם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני החמוד - תגובה
ליאת גרוס03/11/2011שלום מירב
התקפי זעם הם תוצאה של טמפרמנט מולד + סיבה טובה.
התקפי זעם זו הדרך שלו לבטא שמשהו מציק לו. לא אותו דבר שמעצבן אותו באותו רגע אלא חוויה כללית שיש בה מצוקה מסויימת. הצבת גבולות זה חשוב אבל יותר חשוב לנסות ולהבין מה קורה בעולמו הרגשי. ייתכן כי הדבר קשור לגירושים. יש מקום לבדיקה מעמיקה קצת יותר רצוי אצל איש מקצוע.
בנוגע לנושא הכדורגל, קודם כל לא להיכנס לתחרות עם אבא בנושא. גם אם לא תמיד נראה כך יש לך פונקציות חשובות שלא קשורות לכדורגל שהן לא פחות חשובות עבור הילד. גירושים זה דבר מורכב לכל הצדדים. את פשוט תהיי את. תני לו לזרום עם נושא הכדורגל ואל תגבילי את עיסוקו בנושא יחד עם זאת נכון להגביל שעות צפייה בטלויזיה. ללא יותר משעתיים- שלוש ביום.
הילד שלך צריך הקשבה וציבות וסמכות. קל להגיד, לא פשוט ליישם. אם את חשה חוסר אונים פני לעזרה. מגיע לך ולילד להיות רגועים יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 ושלושה ח' קשי הסתגלות והמנעותסיגל03/11/2011
בני בן 3 ושלושה חודשים הלך בספטמבר בפעם הראשונה לגן (עד אז היה איתי בבית). הגננת סיפרה שבתקופה הראשונה לא רצה לשבת במפגש עם כולם וישב תקופה בצד מחוץ למפגש , בתקופת אחרי החגים היא החליטה שהיא לא "מוותרת" והושיבה אותו ליידה והיום הוא יושב עם כולם. הבעיה היא שבני לא מוכן לשתף פעולה בשום פעילות בגן, לא במשחק חופשי , לא בעבודות יצירה, ולא בחוגים, ובשעת חצר הוא יושב ליד הסייעת או הגננת בחצר ואינו משחק כלל (גם לא עם עצמו) רציתי לדעת כיצד אני או הגננת נוכל לעזור לו להשתלב חברתית ולגרום לו לשתף פעולה בפעילויות הגן דרך אגב , בבית הוא ילד שמח, פעיל ואנרגטי.
הגננת ביקשה שאלך לפסיכולוג ילדים להתייעצות.
תודה סיגל אם מודאגת .
נ.ב. שמתי לב שאם אני הולכת איתו לגן שעשועים אחה"צ הוא לא מוכן להתקרב אם יש שם ילדים אלא רק אם הגן ריק לחלוטין ואין שם ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 ושלושה ח' קשי הסתגלות והמנעות - תגובה
סמדר ריינר03/11/2011שלום סיגל,
את כבר קיבלת תשובה לשאלתך, ב30.10.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על העדר האב לבת לאם חד הוריתעדי02/11/2011
שלום,
אני פונה בשם חברה שלי.
חברתי הינה אם חד הורית לבת בת 9.
ההורות נוצרה עם גבר שהיה ידיד קרוב שלה בתקופה בה היה פרוד מאשתו. הריון לא צפוי. לאחר שהיא נכנסה להריון הוא חזר לאשתו ועד היום הוא איתה. משפחתו אינה יודעת על כך שיש לו עוד בת.
חברתי בקשר רופף איתו והוא לא מעוניין בקשר עם הבת.
כשהבת היתה קטנה חברתי הסבירה לביתה שאבא לא יכול לגור איתם כי יש לו בעיות.
היא מעולם לא הראתה כל קושי עם זה, עד השנה האחרונה. בשנה האחרונה היא התחילה לדבר על אביה. שואלת עליו שאלות כמו "איך אין לך תמונה שלו?" או "מתי התחתנתם". חברתי אינה יודעת מה לענות לה והיא מרגישה שהבת במצוקה ושומרת הכל בפנים. הבת . אומרת לפעמים שהיא מתגעגעת אליו (על אף שמעולם לא הכירה אותו).
לפני זמן מה, כשהיה לבת יום הולדת,אמרה לה קרובת משפחה שהיא מאחלת לה כל מה שהיא מאחלת לעצמה, והבת אמרה שהיא מאחלת לעצמה להכיר את אבא שלה.
חברתי מרגישה שהיא עשתה טעות שאמרה שבכלל אביה בחיים כי עכשיו היא לא יודעת איך להתמודד עם כל השאלות שלה והרצונות שלה לפגוש אותו.
כשניסתה פעם אחת בכל זאת ליזום איתו שיחה בנושא, שאולי יפגוש אותה, הוא ישר נלחץ ולא הסכים בשום פנים ואופן.
אודה לך אם תוכלי לייעץ לחברתי כיצד עליה לנהוג עם בתה. מה לאמר לילדה כדי שלא תיפגע ושלא תרגיש שהיא בת לא רצויה.
תודה מקרב לב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר על העדר האב לבת לאם חד הורית - תגובה
ליאת גרוס03/11/2011שלום עדי
ילדה בת 9 חייבת לשמוע את הסיפור האמיתי. אסור בשום פנים ואופן לשקר לה.!!!
היא כנראה תחוש עלבון רב וחווית דחייה אך זה בלתי נמנע.
חשוב למזער את הנזק עד כמה שניתן. להסביר לה כמה היא רצויה אצל האמא. וכמה היא מקסימה ונפלאה. להסביר שהאב לא רצה ילדה ולא שלא רצה אותה. שאם היה מכיר אותה בטח היה אוהב אותה מאד .שהיום לא יכול לפגוש אותה כי המצב עדין ושאולי פעם יחליט אחרת. שהאם לא ויתרה על ההריון כי כלכך רצתה אותה וכמה היא שמחה שיש לה אותה.שהאב מפסיד עולם ומלואו.
חשוב לדבר איתה בגובה העיניים מתוך כבוד ואהבה ופשוט להיות איתה בחוויה הרעה שתחווה.
זו שאלה גדולה ואני רק הבעתי דעה. כדאי שתתיעץ עם איש מקצוע נוסף שישמע את הפרטים המדוייקים וקצת על האופי של הילדה ויחשוב יחד עם האם כיצד כדאי להעביר את המסר לבת בהתאם לגילה ואופייה. מה שבטוח - בלי שקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנתייםמיכל02/11/2011
שלום , האם ישנה בעיה עם לאמר לילד בגיל הנ"ל דיי הרבה פעמים "תיזהר" ומה המינון הרצוי תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנתיים - תגובה
ליאת גרוס03/11/2011שלום מירית
הילד בגיל זה חוקר את העולם וצריך לאפשר לו לעשות זאת. הגבלות רבות ומתח עלולים בהחלט עלול לפגוע. יחד עם זאת בגיל זה הוא לא יכול לשמור על עצמו ולהפעיל שיקול דעת וצריך לעשות את זה עבורו.
המשמעות היא שכדאי לנסות ליצור עבורו סביבה בטוחה מסכנות בה יוכל לחקור ככל שירצה באופן ששניכם תרגישו בטוחים ורגועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצה שנית- מציצת אצבעעדי02/11/2011
ביתי בת 3.8 שנים. היא הפסיקה למצוץ אצבע (בעקבות שימוש במרה והסבר) ללא כל בעיות לפני כחצי שנה. בשבוע האחרון היא חזרה למצוץ כשהיא במיטה לישון ובלילות בלבד.
אני מודאגת. כיצד אגמול אותה מההרגל החוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שנית- מציצת אצבע - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט06/11/2011עדי שלום,
ראשית לא ברור מה קרה השבוע - שינוי בבית או בגן, עצם החזרה לשגרה אחרי החגים והמשפחתיות, הקור בלילה וכדומה. כדאי להבין מה הסיבה, זה עוזר במניעת ההרגל מחדש.
בנוסף, אם כבר גמלת את הילדה, אזי כדאי לחזור על מה שהוכח לך כיעיל עם הבת שלך. אפשר גם לשוחח עמה על כך - בכל אופן היא כבר גדולה בחצי שנה ממה שהיתה כשגמלת אותה בעבר. רצוי להציע לה כמה דרכים נוספות להרגיע את עצמה, למשל למולל בידה חיתול בד, לישון עם בובה אהובה, לשמוע שירים שאוהבת וכדומה.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההתבגרות הראשוןsar02/11/2011
אני אמא לילדה בת שנתיים ותשעה חודשים ילדה מקסימה וחכמה שאותה אני מאוד אוהבת .
בחודשיים האחרונים החלו אצלה בעיות התנהגות שאני מניחה שקיימים אצל כל הילדים בגילה ( עקשנות , מלחמות הרבה בכי ועשיית דווקא ) .
קשה לי ההתמודדות עם הבעיות שצצו לאחרונה .
אני חשה מותשת ומתוסכלת ולא יודעת מה לעשות .
אודה לתגובות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות הראשון - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט06/11/2011שלום לך,
נתת שם מצוין לתהליך שבתך עוברת בתקופה זו. חלק ממה שיכול לעזור לדעתי, הוא להשלים במידה מסוימת עם הצורך של הילדה לבחון גבולות ולהתנגד כל הזמן. אם את מגיעה לאסוף אותה מהגן כשאת יודעת שחלק מהזמן יחד יהיה מאבק ובדיקה, את כבר מגיעה אליה קצת אחרת. ואם תוכלי לפני כן - לנוח, לשתות ולאכול משהו, ולפגוש אותה כשאת מעט יותר מאורגנת מכפי שאת בדר"כ, זה עשוי לעזור גם כן.
דבר נוסף יעיל, הינו לבחור מספר מוקדים לגביהם את מתעקשת ומציבה גבולות באופן מיידי וברור, גם כשהסנקציה אינה נעימה. למשל - אם היא מרביצה לך, או אם היא הורסת דברים, את חוזרת איתה הביתה מהפעילות. ולעומת זאת, לזכור שלא ניתן כל הזמן לסרב ולכעוס לגבי כל דבר...
בהצלחה בתקופה מאתגרת זו,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי פרידה ילד בן 5ציפי02/11/2011
שלום רב,
בני בן ה-5 עדיין מסרב להפרד בכניסתו לגן. יש לציין שמדובר בילד די מפונק, שמשתדל לבדוק כל הזמן את הגבולות. קשיי פרידה נוספים כגון הליכה לחברים וכדומה לא קיימים אצלו בכלל למעט הצורך להפרד ממני או מבעלי באמצעות נפנוף מן החלון (תמיד!!).
מצבו החברתי טוב מאד, בבואי לקחתו מהגן הוא שמח, מאושר ומלא סיפוק וחדווה. מצפייה בו לאחר הפרידה בגן (באופן חד פעמי לאחר ששכח את התיק) נראה כי הוא נרגע תוך פחות מדקה ומשתלב בפעילות כרגיל (כך גם לדברי הגננת).
ניסינו את האפשרות של טקס קבוע אך ללא שיפור.
ניסינו ביחד עם הגננת לתת לו תפקיד מענין מיד בכניסתו אך ג"כ ללא הועיל.
ניסינו גם להעניק מתנות בתור עידוד אך גם זה לא קונה אותו. לפני מס' ימים כשנכס קצת יותר בקלות אמרתי לו בערב-"מחר נראה אותך נכנס בשמחה" והוא אמר -"נראה".
מדובר בילד חכם ונבון במיוחד, אבל הנושא הזה מטריד ביותר. הוא נצמד ולא נותן אפשרות להפרד יפה.
מה ניתן לעשות עמ"נ להקל עליו את הכניסה לגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי פרידה ילד בן 5 - תגובה
סמדר ריינר03/11/2011שלום ציפי,
הדרך הכי טובה היא פשוט להפסיק לצפות שייפרד יפה. למה זו כזו מטרה חשובה? הילד שלכם מרגיש שזה נורא חשוב לכם והוא מקבל הרבה התייחסות סביב העניין הזה ולכן אין לו שום אינטרס להפסיק. פשוט תפסיקו להתייחס לעניין הזה ולעשות ממנו סיפור. פרידה קצרה ועניינית מצידכם בפתח הגן זה מספיק, לא משנה בכלל אם הוא נפרד יפה או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריונות בין ילדות בגןאימוש02/11/2011
שלום,
ביתי בת ה- 3 ותשעה חודשים החלה בתחילת השנה גן חדש, גן עירייה טרום וטרום טרום חובה.
ביתי ילדה שקטה, מתוקה מקסימה מאד מאד חברותית ומאד נבונה וחכמה.
לאחרונה הבחנתי בבעיה בגן, ישנה ילדה יותר גדולה ממנה פיזית ומבחינת הגיל, ילדה דומיננטית ושתלטנית שמפעילה עליה ביריונות מבחינה נפשית כמובן.
לפי הבנתי זה התחיל לפני כשבוע כשהיא אמרה לילדה אחרת לא להיות חברה של בתי,
ונמשך בזה שהתברר לי בדיעבד שבתי מביאה לה "מתנות " כל יום.
לאחר שעירבתי את הגננת שמשהו בילדה שלי נראה לא כתמול שלשום ושבתי כבוייה,
היא החלה לעשות תצפית על בתי ועל מספר ילדות.
היא ציינה בפני שבתי נתנה לילדההזאת שרשרת, "כי רציתי לתת לה מתנה".
היום בבוקר, בתי אמרה לי שהיא רוצה להביא משהו לילדה הזאת, שאלתי למה, יש לה יום הולדת? והיא ציינה בפניי שהיא כל יום מביאה לה משהו כי כך היא אמרה לה.
אמרתי לבתי שאם מישהו רוצה לשחק איתה במשחקים הוא מוזמן אליה הביתה, ושאלתי אותה אם היא רוצה שהילדה תבוא אליה הביתה. בתי אמרה לי בהחלטיות לא! אני רק רוצה להביא לה דברים.
שאלתי הגדולה היא מה לעשות, איך לחזק את בתי מבחינת הבטחון, הרי ברור שהילדה מנצלת את טוב ליבה, ואת זה שהיא רוצה להיות חברה שלה. והיום זו הילדה הזאת ומחר זהו ילדה אחרת. ממש חבל לי על בתי שמאד מאד אוהבת חברים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריונות בין ילדות בגן - תגובה
נראה לי חשוב שתסבירי לבתך בצורה מאוד ברורה שגם אם הילדה אומרת להביא מתנות היא לא חייבת לעשות כך, וזה לא בסדר שהילדה אומרת את זה ומותר לה להתנגד ושהיא יכולה למצוא חברות אחרות בגן, ולסייע לה להזמין ילדות אחרות הבייתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת תשובה למכתב שנשלח לפני זמןיהודית02/11/2011
יש לי ילד בן 4 וחצי שעד גיל 4 בערך התנהג רגיל, שיחק עם החברים והיה מקסים. לפני כחצי שנה הילד התחיל לפחד להיות לבד במקום מסוים. כשהוא לא רואה את אבא או אמא שלו לידו הוא נכנס ללחץ והסטריה ומתחיל לבכות בצרחות. הוא לא הולך לשחק עם החברים כשנמצאים באותו מקום אלא יושב ליד אבא שלו ומתעסק לבד. אם יש במקום מסוים הרבה אנשים אפילו שהוא מכיר אותם הוא חייב להיות ליד אחד ההורים כי אחרת אם אנחנו זזים לרגע והוא לא רואה אותנו הוא נכנס להסטריה אפילו כשהולך לשירותים באותו מקום צריך שילווה אותו. אני מוכרחה לציין שבמקום הלימודים שלו הוא שקט אך מתנהג מקסים וכן בבית הוא מקסים. (הוא מוציא את כל האנרגיה שלו בבית. גם מה שלא הוציא בחוץ). חיכיתי עד עכשיו כי חשבתי שזה יעבור לו לבד אבל זה ממשיך ולא עוזב אותו. רציתי לשאול האם כדאי לדבר איתו על זה או אולי להתעלם וזה יבוא לו לבד כשירצה. ואם כן כיצד לעשות זאת והאם זו תופעה מוכרת בגיל הזה או שזה מצריך טיפול מקצועי. האם כדאי לחכות או לא. אודה לכם אם תענו לי בהקדם ואדע כיצד לפעול. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת תשובה למכתב שנשלח לפני זמן - תגובה
סמדר ריינר03/11/2011שלום יהודית,
בודאי שזו לא תופעה נורמלית בגיל להזה, ובודאי שצריך לעשות עם זה משהו. חשוב לעודד אותו באופן הדרגתי ועדין, ליותר עצמאות ויכולת להיפרד מכם. הילד בחרדה. אתם מוזמנים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים ולראות אם יש שם רעיונות שמתאים לכם ליישם לגבי הפחד של בנכם להתרחק מכם. אם אתם לא מצליחים כדאי לפנות לטיפול מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מקשיבסיון02/11/2011
תופעה חדשה אצל הבן שלי וגם הגננת העירה לי על כך זה שכשמבקשים ממנו לעשות משהו הוא לכאורה "לא שומע".
בהתחלה מבקשים ממנו בצורה מנומנסת עם מילת בקשה כדי שיעשה,ולאחר מספר פעמים שחוזרים על הבקשה והוא פשוט מתעלם מהקריאות שלנו,מגיע השלב הבא והוא איום שיקבל עונש כזה או אחר אם הוא לא עושה את מה שביקשו ממנו ורק לאחר שאיימנו עליו הוא מגיב ומבצע ותמיד עם חוסר רצון.
מה אני עושה עם זה,גם הגננת אמרה לי שהיא מבקשת ממנו מספר פעמים והוא פשוט לא מקשיב לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מקשיב - תגובה
סמדר ריינר03/11/2011שלום סיוון,
ייתכן שאתם מתקשים להציב גבולות בצורה סמכותית ואפקטיבית. חשוב להציב גבול או לדרוש דברים בצורה סמכותית, לא להענות להתהנגות תובענית מצידו, להיות מאוד עיקביים, וברורים. אם אתם מתקשים לעשות זאת, ואם את אותה סיוון מהשאלה על ילד בן 4 שמרביץ, נשמע לי שכדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת, כדי לעזור לכם לעשות קצת סדר עם הבן שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי מרביץסיון02/11/2011
הבן שלי כמעט בן 4 והוא נכנס למסגרת חדשה-גן עירייה.מאותו יום אני שמה לב בקושי שלו ליצור קשרים עם אחרים.הדרך שבה הוא מנסה ליצור קשר זה דרך הידיים.הוא מרביץ כפתרון לכל דבר.
אני חוששת שזה יפגע בו בהמשך ושילדים לא ירצו לשחק איתו ולא ירצו להיות חברים שלו-כי מי רוצה חבר שהוא רק מרביץ.
הוא כל הזמן מפגין את היכולות שלו כבן והוא ישר מרים את היד.גם בבית כלפי אחיו הקטן כשמבקשים ממנו לתת לאחיו משהו או לשחק איתו או אפילו סתם ככה.הוא מרים את היד במטרה להפליק לו,עד שאני קולטת ועוצרת אותו.
מה אפשר לעשות?איך מתמודדים עם תופעה שכזו?
אשמח לקבל מכם טיפים על מנת לעזור לנו ובמיוחד לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי מרביץ - תגובה
סמדר ריינר03/11/2011שלום סיוון,
חשוב כמובן להגיב בחומרה כשזה קורה, להפסיק את זה מייד, גם פיזית אם יש צורך, ולהעביר מסר תקיף וחד משמעי שאתם לא מוכנים לקבל התנהגות כזו.
במקביל כדאי לתת לו כלים חלופיים איך כן ליצור קשר. לשחק איתו ביחד, להראות לו איך משחקים, איך פונים לילדים, איך מבקשים דברים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרודיםא'02/11/2011
שלום לכם,
אני ובעלי פרודים, לקחנו לעצמנו פסק זמן כל אחד על מנת לבחון את הזוגיות.
יש לנו שלושה ילדים : 18,14,4.
את הילדים הבוגרים שיתפנו בהחלטה, אמרנו שאנו אוהבים אותם ואין זה קשור אליהם ותמיד נמשיך להיות ההורים שלהם.
את בן ה-4 לא שיתפנו בכלום, אני בטוחה שהוא חש באוירה וקולט את הדברים בדרכו שלו.
מי שעזב את הבית הוא בן זוגי ובהסכם בינינו יגיע להיות עם הילדים פעמיים - שלוש פעמים בשבוע.
האם עליי לשוחח עם הילד הקטן? מה אומרים לו?
עליי לציין שהיום הוא היום הראשון לפרידה ובמידה וישאל התכוונתי לומר לו שאבא שלו בעבודה.
חשוב לי לציין כי בן זוגי עצמאי ועבד בשנה האחרונה רק בלילות ובמהלך היום בעיקר ישן. אני וילדיי הבוגרים שהיינו סביב הבן הקטן בטיפולו.
אודה לתשובתכם.
א'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרודים - תגובה
בודאי שלעיכם לשוחח עם הבן הקטן, רצוי שניכם ביחד, וואמרים לו בדיוק מה שאמרתם לילדלים הגדולים - אתם לא מסתדרים כרגע ביחד, אתם אוהבים ואתו וזה לא קשור אליו, תמיד תמשיוכ להיות הורים שלו, אבא יבוא לבקר אותו בימים אלה ואלה, וכו'. מה שחשוב זה לא רק מה שאתם אומרים אלא היכולת שלכם לספוג את השאלות, הצער, הכעס, הכאב וכו' שיבואו אחר כך, להכיל אותם, להתמודד, בלי אשמה מוגזמת ועם הרבה סבלנות. חשוב שהילד יקבל הסבר כיוון שכמו שאמרת הוא מרגיש ומבין ואם אין לו הסבר אין לו מה לעשות עם זה ואיך להבין את זה וזה רק מחמיר את מצבו כיוון שהוא גם לא יכול לשאול לאותם כלום או לבטא את ריגשותיו כי הוא קולט את המסר שזה משהו שלא מדברים עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההתייחסות והמענה המהיר
א'03/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)