פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הצמדות לגננת קיצונית וקשיי הסתגלות
    נעמה
    06/11/2011

שלום,
    ביתי בת שנתים. התחילה ללכת לגן בספטמבר. בגן מספרים כי היא לא מוכנה לעזוב את הגננת. דורשת שתלך איתה לכל מקום. לא משחקת ,ומאד לחוצה.
    כשהגננת לידה היא משחקת,אך לא רגועה.
    כשהגננת בסביבה ,היא לא מוכנה ללכת לשום מקום בגן לבד ולא לאיש צוות אחר.
    היא מאד אוהבת מפגשים. אך בזמן הפנוי לא משחקת לבד ורוצה כל הזמן להיות או על הידיים או לתת לגננת יד.
    הגננת אמרה שמאד בוכה שבאים הורים לקחת את הילדים ומחכה שיקחו אותה .
    ביקשה שנבוא לקחת אותה מוקדם ככל האפשר.
    אני מודאגת. מה אפשר לעשות? מה אתם ממליצים לעשות.
    בנוסף, מנהלת הגן המליצה שנקח אותה לריפוי בעיסוק היא התחילה ללכת יחסית מאוחר בשנה וחצי. והגננת חושבת שאולי בגלל שהיא לא בטוחה בגוף שלה נוצר חוסר הבטחון.
    כמו כן,היא עדיין לא מדברת משפטים אלא רק מילים בודדות. משלימה הברות,וחוזרת אחרי מה שנאמר..
    אודה לכן על התייחסותכם.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצמדות לגננת קיצונית וקשיי הסתגלות - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2011

נעמה שלום,
    הבת שלך מפגינה חרדה רבה בגן, שפוגעת בהתנהלות התקינה שלה.
    אני חושבת שהעצה של צוות הגן לגבי ריפוי בעיסוק, לחיזוק הביטחון שלה בגופה, היא עצה מצוינת, וכדאי לפנות לייעוץ בהקדם. כמו כן, כדאי לקבוע עם ילדים מהגן מפגשים בשעות אחה"צ ובסופ"ש, אצלכם ובגינה/ספריה/שעת סיפור, כדי שהילדה תתחבר יותר בקלות ואז יהיה לה יותר נעים בגן.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בין הורים
    תמאר
    06/11/2011

ערב טוב
    יש לנו שני בנים בן 4 ובן שנתיים... מזמן יש בעיות ביני לבין בעלי וכל הזמן נותנים לעצמנו הזדמנויות בגלל ילדינו.. בעלי מאוד עצבני ומתחיל לצעוק ולריב איתו מול העינים של הבנים שלנו.. אני בוכה הרבה גפ מולם.. בעלי זורק לי כל מיני מילים לא טובות מול הילדים.. אני לא אוהבת אותו אבל חיים ביחד בגלל הילדים.. מה יותר טוב להם להיות בבית אחד עם הורים שכל הזמן רבים או להיות עם אמא אצל סבתא להורים גרושים ( אני עובדת וחוזרת מאוחר מעבודה כל יום יוצאת מ 6 וחוזרת ב 4) אני אובדת עצות ומאוד לא רוצה שהבעיות שלנו ישפיעו על הילדים ועל ההתפתחות הנפשית והחברתית שלהם.. וחושבת שמאוד קשה להיות ילד להורים גרושים.. מה צריכים לעשות מה יותר טוב לילדים שלנו (אין מצב לחיות ביחד בלי בעיות יש לי בעל שעושה מסיבה גדולה על כל דבר קטן)...

תודה לכם מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בין הורים

הוספת תגובה

• בעיות בין הורים - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2011

שלום לך,
    זו שלאה גדולה ואין עליה תשובה אחידה. כל משפחה הי אמקרה בפני עצמו, יש משפחות שעידך להן להתגרש ויש משפחות שעדיך להן להישאר ביחד למרות הקשיים. אני מבינה משאלתך שאת היית רוצה להתגרש, נמאס לך כבר אולי בצדק, אבל את חוששת מהנזק לילדים. נזק כנראה ייגרם. גם מתוך המשך המגורים המשותפים. קשה מאוד לנבא מה הנזק היותר גדול. אבל אם את רוצה כבר להתגרש, יכול להיות שכדאי שקשיבי לעצמך כי אחרת בנוסף לכל הקשיים גם בתוכך תרגישי שאת מקריבה את חייך למען הילדים וזה בודאי לא יתרום להורות טובה וסבלנית שלך כלפיהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל התבגרות
    לילך
    06/11/2011

שלום ,

יש לי 4 ילדים הגדול בן 12 ,אחריו בת 11 ,בן 7 ולפני כחודש ילדתי בת .

הילדים התרגשו מאוד לקראת הלידה אך קצת התאכזבו כאשר גילו שהתינוקת לא מתקשרת עדיין ,הבן הגדול והקטן רוב הזמן משחקים אך לפעמים הקטן מציק לגדול (מפריע לשחק במחשב ,הולך איתו עם חברים).
    אמא שלי גרה בניין לידי והשבת הבן שלי החליט שהוא עובר לגור אצלה הוא טוען שהוא צריך קצת שקט ולהיות לבד הוא כתב מכתב שבו הוא מציין שהוא עבר לחודש לסבתא והוא יבוא לבקר ולקחת סנדביץ בבוקר לבית הספר ולקרוא לחברים (שגרים פה בבניין).

האם אני צריכה לדאוג מהתנהגות זו או שלתת לזמן לעבור והוא ירגע ?

אודה לתשובה ..

לקביעת תור
    סגירה
    גיל התבגרות

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות

לילך
    08/11/2011

שלום ,

אודה לקבלת תשובה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל התבגרות - תגובה

סמדר ריינר
    09/11/2011

שלום לילך,
    זה לא עניין של לדאוג, אלא עניין של גבולות וסמכות. ילד בן 12 ל אמחליט החלטה כזו לבד. צריך לברר איתו מה קורה, מה הוא מרגיש. זה לא קשור בעיני רק לאכזבה מכך שהתינוקת לא מתקשרת. יש כאן משהו עמוק יותר שכדאי לברר לצד הבהברה שילידם לא מחליטים לבד היכן הם גרים. אני משערת שיהלד של מרגיש מיותר בבית כרגע, וזקוק להתייחסות, וזה סוג של איתות שאמור הזמין אותך להילחם עליו ולתת לו יחס אפילו שהו אבן 12 ויש לך תינוקת בת חודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיתה א' ומושעה על בעיות התנהגותיות
    דניאלה
    06/11/2011

לבננו, בן 6 וחצי יש בעיות התנהגותיות. מה שמפליא אותנו זה שלפעמים זה ממש מחמיר ותגובותיו הן התחצפויות אלינו, לאחיו, בעיטות ודחיפות בתחום ביה"ס - דבר שגרם לו להיות מורחק ליום מביה"ס, ולפעמים זה לא נראה ולא קרוב איליו כי הוא פשוט מלאך! מתנהג למופת, ממושמע, לא מתחצף. בבירור שערכנו עם חברים והגננת משנה שעברה זה הסתכם במילה אחת: תשומת-לב. אני לא כ"כ יודעת מה אני צריכה עוד לעשות מעבר למה שאני כבר עושה: מרצה אותו "כמעט" על כל דבר שהוא מבקש, מפרגנת לו שנעים לי להיות בחברתו שהוא מתנהג למופת, פיניתי עוד כמה שעות שבועיות אחד לאחד איתו....זה עוזר רק באותו הרגע ולמחרת הוא יכול לחזור לסורו. מה עושים?!?!

הוספת תגובה

• בכיתה א' ומושעה על בעיות התנהגותיות - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/11/2011

דניאלה שלום,
    הבן שלך כבר מושעה בכיתה א' בגין אלימות. אלימות בגיל זה מרמזת בדרך כלל על מצוקה רבה של הילד וקושי שלו להתמודד באופן תקין עם תסכולים, חששות ומצבים חברתיים. מומלץ לפנות בהקדם לטיפול עבור הילד ולהדרכת הורים עבורכם, כדי לעזור לו לפתח הרגלי חיים טובים ויעילים יותר ולהיות "מסומן" על ידי הילדים עמם הוא עומד לבלות עוד שנים ארוכות.
    אני ממליצה לך להתייעץ ראשית עם היועצת או פסיכולוגית בית הספר, לגבי המסגרות המתאימות במקום מגוריכם.
    בהצלחה!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבטאויות משונות
    מיכל
    06/11/2011

ביתי בת 6 (בכורה) ילדה רגועה ומקסימה באופן כללי.
    היחסים ביננו טובים מאוד.

אולם... לפעמים כשהיא מרגישה שמאשימים אותה במשהו ללא סיבה, לא מבינים אותה ולא מקשיבים לה היא מסתגרת בשרותים, בוכה ומתחילה לומר משפטים כמו: "אני לבד בעולם הזה" או "אני אסע ולא אחזור יותר" וכו'.

ההתנהלות הזאת לא קורית בבית (קרתה בעבר הרחוק פעם או פעמיים ונפסקה) אלא במצבים בהם אנחנו (ההורים) לא נוכחים וגורם שאינו בעל סמכות מנסה להפעיל עליה סמכות על ידי הערות או כעס (למשל כשהיא אצל חמותי שהיא בעלת הסמכות באותו זמן וגיסתי מעירה לה).

האם ההתנהלות הזאת של הסתגרות בשירותים ודיבורים שכאלו נורמלית לגילה? מיותר לציין שחמותי וגיסתי נבהלו, דיסקסו ביניהן את הנושא ומייד שלחו אותי לייעוץ.

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התבטאויות משונות

הוספת תגובה

• התבטאויות משונות - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2011

שלום לך,
    בודאי שזו לא התהנגות נורמלית לאף גיל. יחד עם זה לא ברור האם זו סוג של מניפלוציה או משהו שמעיד על מצוקה אמיתית. האם הילדה שומעת התבטאויות כאלה מצד אנשים אחרים? האם יש סימנים אחרים למצוקה? הייתי מנסה לברר בצורה ישירה ועקיפה (למשל דרך ציור או משחק) האם הילדה חשה קושי מסויים, ולמה היא כל כך נעלבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בעניין תינוקות
    אמא
    06/11/2011

שלום ,

אני ובעלי נפרדנו בתחילת ההריון , ויכוח על כך שבעלי לא עובד והקושי בפרנסה הוביל לכך שבעלי טען שההריון הרס לו את החיים וכי הוא מוכן לוותר עליהם שלא יהיו רשומים ב- ת.ז שלו בתנאי שלא אתבע אותו בדבר ואוותר על הכל.

כל זה קרה כאשר הייתי בשמירת הריון כאשר ההריון היה בסיכון גבוה. בעלי הפסיק לבוא לבדיקות והתעניין בהריון אדגיש שהיתה התערבות שלילית של משפחתו ואף אימו איימה עליי בזמן ההריון מספר פעמים.

במקביל בעלי פתח תיק גירושים, והקשר בנינו נותק לחלוטין.

לאחר לידת הקטנים הוא הגיע לשעה לבית החולים , לא הגיע לברית ולא התעניין בהם.

לאחר שפתחתי בתביעת מזונות הוא כרך את הסדרי הראיה לתיק הגירושים

בתחילה לאחר מאבק פקידת הסעד המליצה על מפגשים של שעתיים בשבוע בנוכחותי ופעם בשלושה שבועות במרכז קשר .

כיום אני עומדת בפני תסקיר קבוע שבו מליצה פקידת הסעד על ההסדר הבא:

שבוע בו מפגש שעתיים לבד ובשבוע אח"כ לינת סופ"ש

לי חששות גדולים מכך , לאחר השתלשלות הארועים והתנהגותו של בעלי, יתרה מזאת בגלל גילם של הילדים ( בני 9 חודשים ) מדובר בתינוקות ובתאומים .

רציתי לקבל את עצתך המקצועית ? אלו הסדרי ראיה נכונים בשלב הזה? באיזה גיל בריא ונכון להתחיל לינה אצל ההורה הלא משמורן בהתאם למקרה הספציפי שלנו.

אשמח להוסיף פרטים באם אדרש.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות בעניין תינוקות

הוספת תגובה

• התייעצות בעניין תינוקות - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2011

שלום לך,
    זה נראה לי לא ראוי ולא נכון להתערב בהמלצה של פקידת סעד אחרי מתן פרטים שיטחיים באינטנרט ולאחר שמיעת רק צד אחד. אם את מעוניינת את יכולה באמצעות עורך הדין שלך לבקש חוות דעת נוספת על ידי פסיכולוג מוכר על ידי בית המשפט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח חדש
    אפרת
    05/11/2011

אני אלד בת שנייה עוד חודשיים. ביתי ה"גדולה" תיהייה אז בת שנתיים וחצי
    כיצד להכין אותה ?
    מה מספרים ?
    הספרים לילדים עמוסים מידע ומלל ולא מתאימים לגיל הזה לדעתי, אני מחפשת הסברים פשוטים וברורים יותר
    היא יודעת שלאמא יש תינוקת בבטן אבל אני מרגישה שהיא לא באמת מבינה מה זה אומר, אולי היא גם לא תבין עד הלידה אך בכל זאת הייתי רוצה לנסות להכין אותה למה עומד לבוא

לקביעת תור
    סגירה
    אח חדש

הוספת תגובה

• מקפיצה

אפרת
    07/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

אפרת
    09/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה שוב

אפרת
    13/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח חדש

דפנה
    13/11/2011

שלום,
    בתור אמא לשני ילדים שהמרווח ביניהם שנה ו- 7 חודשים אני יכולה להמליץ על ספר שנקרא- מה יש בבטן של אמא? לא זכור לי מי כתב אותו אך זהו ספרון קטן וחמוד שבני בן השנה + אהב לשמוע. אין לי מושג אם הוא הבין באמת את המשמעות ואם "קלט" שהולך לצאת משם תינוק (אחות) .... ראיתי שההקפצת פעמיים ונראה שהעניין מטריד אותך ולפי נסיוני אני ממליצה לך א. לא להיכנס לחרדה ולחשוש מהתגובה אלא להיפך- להכניס שמחה ולקבל את זה כמובן מאליו בתור חלק מהחיים ב. - הכי חשוב- התגובה והדינמיקה ביניהם (וביניכם) - כאשר הנולד החדש כבר בחוץ! אני נתתי לו להחזיק אותה כבר ביום הראשון כשבא לבקר אותנו בבית החולים מיד לאחר הלידה וגם בבית- נתתי לו "לטפל" בה- אם להכניס מוצץ, להחזיק את הבקבוק מים וכד'. עד היום (הם בני 16.5 ו- 18) יש ביניהם קשר נפלא וזה בזכות שלא התערבתי במריבות שלהם, לא נקטתי עמדה לצד מסויים ורק הקפדתי שלא תהיה אלימות פיזית או מילולית. מזל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות
    הילה
    05/11/2011

שלום אני בת 33 יש לי ילדה בת 10 וחצי. תלמידה מצטיינת ילדה טובה שקטה .
    הבעיה היא כזאת היות ונולדה פגית בחודש שישי יש לי אליה רגש מיוחד תמיד גוננתי עליה אני יודעת שאפילו יותר מידי. קשה לי לכעוס עליה ...האמת שהיא ילדה שקשה להציב לה גבולות או להרים את הטון. אך היום אני מוצאת את עצמי פשוט בבעיה. היא לא עושה דבר בבית לא מסדרת את חדרה, בבוקר אני עוזרת לה להתלבש ....כדי שלא נאחר ותמיד אני אומרת לה את סדר הפעולות שעליה לבצע בבוקר על מנת שלא נאחר לדוגמא :דנה גשי לשרותים אחכ לצחצח שיניים לאסוף את השיער לאכול לשתות" ניסיתי שלא להעיר לה היא מתארגנת בבוקר לבית ספר באיטיות רבה ולפני שיוצאים מהבית היא שוכחת דברים היות והיא סומכת עליי מאד. אני ודעת שזאת אשמתי. אך איך אני מתקנת את הנזק...כמו לדוגמא החדר שלה הפוך אני מבקשת ממנה לסדר והיא בשלה "אין לי כוח תעזרי לי " ואז אני ניגשת ועוזרת לה.ומן הסתם היא מתמזמזת ואני מוצאת עצמי עושה הכל.......היא די עצלנית...המון דברים קשים לה לעשות היא פשוט התרגלה ואוהבת שאני עושה בשבילה ואני עושה אם לא אעשה איתה החדר ישאר בלגן .....וזה מאד לא נעים . היא טוענת שזה נעים לה ולא אכפת לה לישון בבלגן שזהו חדרה והיא תחליט מתי ואיך לסדר אותו.
    איך אני מטפלת בבעיה הזאת ?

לקביעת תור
    סגירה
    הצבת גבולות

הוספת תגובה

• הצבת גבולות - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2011

הילה שלום,
    לא כתבת אם את הורה יחידני, ואם ישנם ילדים נוספים שמתנהגים כמו בתך או בדרך אחרת. אלו דברים מאוד רלבנטים להבנה ולהתמודדות עם הבעיה. יש ילדים שיש להם קשיי התארגנות, שבאים לידי ביטוי גם בהכנת השיעורים, בהתנהלות בכיתה, באכילה, וגם בארגון החדר. אם אצל הבת שלך שאר התחומים הם תקינים, אפשר להבין את ההתארגנות הממושכת בבוקר ואת אי סידור החדר, כקשורים יותר לנטיה שלה להיות יותר "רגרסיבית" ו"ילדותית" מהגיל שלה, מולך. אולי זה קשור לתגובות שלך אליה מאז שהיא פגית, אבל בטח לא רק.
    אני חושבת שכדאי להכין עם הילדה מערכת ברורה יותר של ציפיות, עם תגמולים וגם סנקציות במקרה הצורך - כמובן מותאמות לגילה ולאירוע. למרבה הצער, הבעת כעס על הילדים היא חלק בלתי נפרד מההורות, שכן אחרת הם מתקשים לעתים להבין מה ההתנהלות המצופה מהם בעולם.
    אם את מרגישה שאת ממשיכה להיתקל בקשיים, אולי תוכלי לפנות להדרכת הורים מסודרת סביב הצבת גבולות והיחס שלך אל הילדה, או קבוצת הורים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    אפרת ו.
    05/11/2011

שלום, בתי בת שנתיים ו-10 חודשים. לפני 5 חודשים התחלנו תהליך של גמילה.
    יש לציין כי נולדה לה אחות לפני 7 חודשים. מתחילת התהליך היא קלטה מהר מאוד את עניין השירותים, אבל מיישמת את זה כמעט רק בגן. בבית היא ממשיכה לעשות בתחתונים/מכנסיים/טיטול- אם אנחנו נואשים. כבר השתמשתי בכל הטקטיקות:פרסים, סרטים, קלטות, וגם כעס. ברור לי שהיא יודעת מה צריך לעשות- הרי חצי מהיום היא עושה זאת כמו שצריך. לקחתי אותה לטיול של שבוע לחו"ל לבד, בלי אבא והאחות הקטנה. כשחזרנו היה שיפור, אך אחרי שבוע- שוב נסיגה.
    אני כבר מותשת. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• אודה לכם על תשובה בהקדם

אפרת ו.
    06/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה וממתינה לתשובה...

אפרת ו.
    07/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה שוב- אודה על התייחסות

אפרת ו.
    14/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל כל תשובה, גם שלילית

אפרת ו.
    15/11/2011

אם הפורום לא עוסק בנושא הזה, ואני אנסה בפורום אחר.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב מקפיצה וממתינה להתייחסות

אפרת ו.
    18/11/2011

כלשהי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/11/2011

אפרת שלום,
    צר לי שחיכית הרבה לתשובה.
    לגבי הקושי בגמילה, נראה שבתך מעבירה לכם דרך ההתנגדות שלה להיגמל בבית, את הרצון להמשיך ולהיות תינוקת מטופלת ומוחזקת, כמו האחות שנולדה לה. בגן היא מתפקדת היטב ומתאימה את עצמה לדרישות הסביבה, ואילו בבית היא "נחה" ו"נסוגה אחורה בזמן". מצב הביניים הזה בו היא גמולה בגן ואילו בבית לא גמולה - הוא לא טוב עבורה ויכול להיות מבלבל מאוד.
    לכן, אני ממליצה לפנות לה זמן בבית במסגרת השגרה שלכם, שיהיה לה זמן אישי עם אבא ועם אמא (גם ביחד וגם בנפרד), בו היא תוכל לבטא את עצמה ולהינות לזמן קצר מתחושה שהיא במרכז. ובמקביל - חשוב לדבר איתה, ולומר לה שמעכשיו אתם מצפים ממנה ללכת לשירותים כמו שהיא הולכת בגן, לומר שהיא ילדה גדולה וכו'. עדיף לצאת מהמערכת של פרסים ועונשים, כי עודף התעסקות בגמילה אינו עובד איתה. כדאי כן להשתדל שיהיו בבית בשעות אחר הצהריים יותר ממבוגר אחד, כדי שאחד יוכל להיות איתה, להזכיר לה ללכת לשירותים וכדומה.
    אם הילדה עדיין מתקשה להיגמל, אתם יכולים להיעזר בליווי של איש מקצוע למשך מספר פגישות.
    בהצלחה!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך מאוד על התשובה

אפרת ו.
    19/11/2011

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות לאגרסיות
    רחלה
    05/11/2011

שלום רב,
    שמי רחלה, אני אם לילדה בת 17.5. ילדתי נוטה להתפרציות אגרסיביות, פורקת את זעמה על המשפחה ולאחר מכן חוזרת להתנהג כרגיל. היא מוצאת לנכון להתלונן על כל דבר, בעיקר על האוכל שלא טעים לה. אני מנסה ללכת לקראתה, לתת לה כל מה שהיא מבקשת וכו'. שאלתי היא איך ניתן לעצור או למנוע את ההתפרצויות האגרסיביות הללו, המלוות בצעקות היסטריות, בכי, איבוד עשתונות. כשמנסים לדבר איתה היא לא מקשיבה וצוחקת.
    תודה על העזרה, רחלה.

לקביעת תור
    סגירה
    הצבת גבולות לאגרסיות

הוספת תגובה

• הצבת גבולות לאגרסיות - תגובה

סמדר ריינר
    06/11/2011

שלום רחלה,
    חשוב מאוד לא לחשוש מההתפרצויות שלה. היא כנראה חווה אותך כחלשה וזה מגביר את ההתפרצויות. בודאי שאת לא אמורה ללכת לקראתה רק בגלל שהיא מתפרצת. אם היא רוצה משהו עליה לבקש בצורה מנומסת. אם את הולכת לקראתה מחשש להתפרצויות, זה כמו להכנע לטרור, וזה מגביר אותו, לא מחליש. למה את כל כך חוששת מההתפרצויות? שתתפרץ...את תמשיכי בשלך, התלונות שלה לא צריכות לעניין אותך כל כך, ובגילה היא גם יכולה להכין אוכל לעצמה. נסי להפגין יותר אסרטיביות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת- אובססיה לאבא
    אתי
    05/11/2011

היי,
    טוב אז ככה בתי בת שנה ו- 9חודשים ילדה מאוד חכמה מבינה הכל מדברת שוטף מבקשת מה שהיא רוצה ולא רוצה נמצאת בגן מגיל 7 חודשים העניין הוא שהיא דבוקה לאבא שלה בצורה מוגזמת בעיניי יש לציין שהיא נמצאת עם אבא שלה בערך כמו שהיא נמצאת איתי בגלל שהוא חוזר מהעבודה בשעות הערב המוקדמות... זה בא לידי ביטוי בעיקר כשאנחנו אצל חברים או משפחה היא לא מרפה ממנו ואסור לאף אחד לגעת בו אחרת היא משתטחת על הרצפה ומתחילה לצרוח היא לא מוכנה להתקרב גם אליי חס וחלילה אם אני מנסה לקחת אותה ממנו יש לציין שכשאני איתה לבד במצבים כאלה היא הרבה יותר משוחררת .....לאחרונה היא גם התחילה לעצום עיניים כשאנחנו הולכים למקומות ולוקח לה זמן לפקוח אותן יכול להיות שכך היא מתגברת על הביישנות .....

דבר שני שנורא מטריד אותי זה שהיא לא אוהבת שאנחנו הולכים לחמי וחמתי זה תמיד מלווה בצרחות איימים כבר בדרך אליהם היא מתחילה לבכות אצל ההורים שלי זה לכ ככה בכלל להפך! מה עושים במצב כזה? האם להשאיר אותה אצלהם מדי פעם כדי שתתרגל אליהם? או אולי לתת לה זמן ובינתיים ללכת רק ביחד אליהם?? אני לא רוצה ליצור בעיות וחייבת ייעוץ בדחיפות אשמח גם לטלפון כדי ללכת לייעוץ..
    ומה עושים עם האובססיה לאבא? איך גורמים לילדה להשתחרר כשהיא איתנו?
    אשמח לתשובות במהרה ... תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת- אובססיה לאבא

הוספת תגובה

• מיואשת- אובססיה לאבא - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2011

אתי שלום,
    נשמע שהילדה שלכם מאוד חרדה בסיטואציות חברתיות מסוימות, וההיצמדות לאבא מקלה עליה. כתבת איך את מגיבה, אבל לא איך האבא מגיב. אולי לו פחות אכפת שהיא נצמדת אליו ולכן הוא לא מנסה להרחיק אותה, מה שגורם לה ביטחון והיא נדבקת עוד יותר ומתקשה להשתחרר. מעניין אם היא מתנהגת גם כך בהיעדרו, באותה העוצמה.
    אני חושבת שהמסר לגבי הביטחון שלכם ביכולת שלה לתקשר עם הסביבה, צריך לבוא משניכם. חשוב שהיא תבין שבעיניכם זה כיף, מעניין, מתגמל וכדומה - ליצור קשרים נוספים. עדיף להימנע מלהכריח אותה, אלא כדאי למצוא דרכים אלגנטיות ועקיפות. למשל שסבתא וסבא יביאו משחק שהיא אוהבת אליכם הביתה, וישחקו איתה בנוכחותכם. אפשר לשחק כולכם יחד ולהדגים לה שהאחרים יכולים להיות מהנים. מומלץ שלא להכריח אותה לשהות עם סבא וסבתא שאינה רוצה. דבר נוסף שיכול מאוד להועיל לה להשתחרר מבחינה חברתית, הוא להתחיל להזמין הביתה ילדים מהגן, ולעזור לה לשחק איתם, בנוכחות המרגיעה של ההורים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה בלילה ובעיות שינה
    קרן
    04/11/2011

שלום,
    ביתי בת שנתיים ומאוד דעתנית.
    עד לפני מספר חודשים הייתה נרדמת לבד ללא כל בעיה אך מתעוררת לקראת שעות הבוקר המוקדמות ומבקשת בקבוק. נתנו לה בקבוק והיא הייתה חוזרת לישון עד הבוקר.
    בחודשים האחרונים עברנו לבית חדש וכעבור מספר ימים גילו תקלה חמורה בבית ונאלצנו להתפנות לבית של ההורים של בעלי חשוב לציין שזאת הייתה תקופה קשה לכולנו והיא הרגישה בזה וגם התחילה גן חדש. מאותו זמן התחילו בעיות הרדמות קשות של בכי וצרחות וכך גם הייתה מתעוררת באמצע הלילה בצרחות.
    לפני כשבועיים חזרנו שוב לביתנו ומאז אנחנו מנסים להנחיל את השגרה, בהתחלה היא לא הייתה נרדמת לבד בחדר, היום אנחנו איתה למשך דקה או שתיים ויוצאים.
    הבעיה מתחילה לקראת 2:00 לפנות בוקר כשהיא רוצה בקבוק - אנחנו אומרים לה שאין בקבוק בלילה והיא בוכה וצורחת ולסירוגין נרגעת זאת יכול להיות סאגה של שעתיים עד שאנחנו נשברים מעייפות ונותנים לה בקבוק.
    אני רוצה להפסיק את הבקבוק הלילות שלנו הפכו לסיוט,אבל לא לא מצליחה - כמו כן היא לא אוכלת כמעט כלום בארוחת הערב ולדעתי היא פשוט קמה רעבה.
    בנוסף היא נגמלה מחיתול לפני כשבוע וחצי בלילה עדיין עם טיטול.
    אשמח לעצה!!
    תודה
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה בלילה ובעיות שינה

הוספת תגובה

• אכילה בלילה ובעיות שינה - תגובה

סמדר ריינר
    06/11/2011

שלום קרן,
    אין כאן פטנט מיוחד, אלא רק העיקביות שלכם. עליכם להיות מוכנים להקריב לילה או שניים של שינה. אין טעם להתעקש איתה שעתיים אם אתם נשברים בסוף. חשוב לעמוד בדיבורכם גם אם תצרח עד הבוקר. אחרי מספר פעמים (אני מקווה שמועטות) היא תבין שזה לא עוזר ותחדל מזה. לכן רצוי להתחיל את זה בסוף השבוע כשאתם לא חייבים לקום מוקדם למחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיספוסים בלילה
    דנה
    04/11/2011

שלום רב,

בני בן ה-3 ו4 חודשים,גמול ביום כבר כמעט שנה.בלילה הוא ישן ללא חיתול ,אבל קורה שיש פיספוסים לעיתים רחוקות.
    יש תקופות שבהם הפיספוסים הם רבים ולאחר בדיקה ארוכה מצאתי כי זה קורה רק כאשר אבא שלו נמצא בחו"ל מטעם העבודה.לדוגמא מתוך 4 לילות שאביו לא נמצא 3 לילות הוא קם רטוב כשהאבא חוזר הכל חוזר לשיגרה וללא פיספוסים כמעט. אציין כי כאשר אביו נמצא הילד קם בלילה ביוזמתו לשרותים.

אשמח לעזרה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פיספוסים בלילה

הוספת תגובה

• פיספוסים בלילה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2011

דנה שלום,
    טוב שמצאת איזושהיא חוקיות במה שעובר על הילד. ייתכן שהפספוס הוא לא רק בגלל שאבא נמצא בחו"ל, אלא בכל אופן כל ההתנהלות בבית שונה, וגם את מן הסתם שונה. אולי מרוב העומס קשה לך לשים לב אם הוא שתה מספיק בשעות אחר הצהריים, ואז הוא משלים שתיה בלילה ולכן הפספוס בין היתר... בכל מקרה, אני מתארת לעצמי שהנסיעות הללו הן חלק מהעבודה ולכן המטרה תהיה לעזור לילד לקבל אותן כחלק טבעי מהחיים שלו.
    מומלץ לשוחח איתו על הנסיעות דווקא בתקופה בה אבא נמצא. לשאול אותו איך הוא מרגיש ומה יעזור לו כדי לתקשר עם אבא. אולי אפשר להקפיד יותר על שיחת סקייפ ביניהם, שיצייר לאבא ציור, לעשות טבלת ייאוש עד שאבא חוזר וכו'. אפשר גם להשתמש בספרים בנושא, כמו "אבא של עמליה נוסע לאוסטרליה".
    חשוב לציין, שגם בגיל שלו פספוסים הם עדיין בטווח הנורמה, גם אם הם מועצמים על רקע רגשי.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה מתאריך - 25.10.2011
    עינב
    04/11/2011

שלום רב !
    אני אם לבן שנתיים ועשרה חודשים דיברתי עם הגננת על ההתקדמות שלו בגן והתרשמות שלה מהילד שיש לו בעייה רגשית חברתית הוא אינו יודע לשחק עם חברים ובמשותף, חוטף להם מהידיים משחקים ,עקשן ואימפולסיבי יש לציין שהילד יחסית לילדי הגן אינו יודע להתבטא בדיבור כמותם.ניסיתי להפגיש אותו עם ילדי הגן אחרי הצהריים והם אינם רוצים לשחק איתו .
    ובהליכה משותפת איתם מנסה להכריח אותם לתת לו יד וכשהם לא רוצים מאיים בזה שהוא לא ממשיך ללכת איתנו, אני מצידי מאיימת עליו שאם הוא לא ממשיך אני ממשיכה ללכת או ושאני מעוניינת שיתן לי יד אבל הדבר לא מעניין אותו ומתחיל בבכי שאינו נגמר.
    שאלותי הן האם יש ברשותי כלים לעזור לו האם יש חוגים אשר מפתחים כישורים חברתיים המתאימים לגילו?
    והאם אני נוהגת בתבונה כאשר אני "מאיימת" עליו שאני ממשיכה ללכת בלעדיו כאשר חבר לא נותן לו יד ?
    אשמח לתשובות בתודה מראש עינב :)

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה מתאריך - 25.10.2011

הוספת תגובה

• הודעה מתאריך - 25.10.2011 - תגובה

סמדר ריינר
    04/11/2011

שלום עינב,
    לא ידוע לי על חוגים כאלה לגילו. כמובן שאווירה לש איומים רק ממשיכה את הכוחניות שהוא נוהג בה בלאו הכי. אולי במקום להגיד לו מה לו תנסי למצוא דרך ללמד אותו מה כן. האם את משחקת איתו בבית? אם כן איך המשחק הזה נראה? האם את יכולה דרך משחק ללמד אותו להמתין לתורו, ושלא הכל נעשה בדרכו? האם בבית בדרך כלל הוא רגיל שהכל נעשה בדרכו? אם כן זה מסביר מדוע הוא אימפולסיבי ומתקשה לוותר ולהסתגל לחברת ילדים. אלה דברים שבגיל הזה מתפקדיך ללמד אותו על ידי הצבת גבולות ברורה ועיקבית ומשחק משותף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות שינה בילד גיל 6
    איציקק
    03/11/2011

שלום רב
    בני בן ה 6 סובל מחרדות כאשר הוא צריך ללכת לישון, הוא לא מסוגל לישון לבד ואם שמתי אותו במיטה ואני יוצא רגע מהחדר הוא רודף אחרי, בוכה לפעמים שאני יוצא ורוצה שאני אשן איתו עד שירדם או כל הלילה, אם יצאתי לרגע מהחדר מתכסה בשמיכה ולא מציץ עד שאחזור גם אם קיץ והוא מזיע...

היו לנו שיחות והוא אומר שהוא מפחד מהחושך אך הדלקתי לו כמה מנורות לילה וזה לא עוזר...

פשוט מפחד להיות בחדר שינה לבד , אפילו שאחיו בן השנה וחצי ישן איתו באותו חדר.
    כאשר אני לא בבית ואשתי נמצאת הוא פחות עושה לה בעיות רק מתכסה כולו בשמיכה אבל "נותן לה " לצאת מהחדר....

ניסיתי לתשאל אותו אם הוא מפחד ממפלצות וכו והוא אומר שלא...

האם יש כילים להתמודד עם זה (מאמר לקרוא...)?
    האם הפחד הזה הוא טבעי לילד בן 6 או שזה מצריך טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות שינה בילד גיל 6

הוספת תגובה

• חרדות שינה בילד גיל 6 - תגובה

סמדר ריינר
    04/11/2011

שלום איציק,
    הפחד הוא בהחלט לא טבעי בעוצמה הזו בגיל הזה.
    אתם יכולים לעין בעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה העוסקת בפחדי ילדים, ואם אתם לא מצליחים להתמודד לבד - כן כדאי לפנות להדרכת הורים.
    להערכתי הבעיה היא בעיקר בהתנהלות שלך מול הילד, חשוב לא לחזק את ההתנהגות שלו על ידי מתן תשומת לב מרובה והענות לדרישות שלו לישון לידו. גם אם הוא מתכסה שמיכה בקיץ ומזיע, אז מה? נראה שהוא מזהה את הדאגה שלך וממשיך "לנגן עליה" ולא נרגע, כי אם אבא לא רגוע, אז איך אני יכול להרגע?
    נסה להרגע, לא לקחת את זה כל כך כבד, להיות קצר וענייני עם הילד בלילה, ולהרגיל אותו בהדרגתיות להרדם לבד ולישון לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה