פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גיל שנתיים - כל כך נורא?
    יעל
    24/10/2011

שלום .בני בן השנתיים וחודשיים ילד מאוד נבון, בעל אוצר מילים גדול מאוד לגילו אך גם מאוד עקשן.לאחרונה התנהגותו נהייתה קיצונית עוד יותר. הוא מסרב פשוט ל"הכל!"
    וכל מה שלא מקבל מגיב ב"בכי מודע" (זה אמנם נשמע מצחיק אבל מרבה להגיד "אני רוצה לבכות!" תוך כדי הבכי וכשמפסיק אומר "נרגעתי אני לא בוכה" עד הפעם הבאה).
    כמובן שכמעט כל מה שמבקשים ממנו מגיב ב"לא רוצה" ואפילו לפעמים כששואלים אותו שאלות עונה ב"לא רוצה לענות". כמו כן מרבה להתעלם מאיתנו ודי נראה שעושה זאת בכוונה (אם נציע לו שוקולד יבוא במהרה).כמובן שיש גם התקפי זעם (טריק חדש יושב על הרצפה ונותן לעצמו סתירות) כשמשהו לא הולך לו.
    דבר נוסף שהשתנה אצלו זה היחס לאוכל. פעם היה אוכל די הרבה דברים אך מדי יום הרשימה הולכת ומצטמצמת (חוץ מכל המתוקים וה"ג'נק" שכמובן אוהב).כמעט כל ארוחה חייבת בתוספת מתוק למשל הוא יוכל כריך גבינה בתנאי שיוסיפו לא גם ריבה בכריך או מלאווח- עם דבש וכו' (יש עוד דברים שאוהב כמו שניצלים, פסטה או פתיתים ופירות לכן לא נראה לי שיש בעיה רפואית) אם לא יקבל מה שהוא אוהב פשוט לא יאכל.כמובן שניסינו הכל כולל הורדת המתוקים מהתפריט היומי אם לא אוכל יפה, שוחד,התעלמות, כעס, מתן כמה אפשרויות אבל זה לא עוזר. אם לא מקבל מה שרוצה פשוט ישאר רעב ( הוא אפילו יגיד לנו "לא רוצה לאכול, רוצה להשאר רעב!").
    אציין כי בחודש האחרון עבר מסגרת ממשפחתון קטן לגן גדול והמעבר לא היה פשוט למרות שאף על פי שהפרידה בבוקר עדיין די קשה נאמר לי כי נרגע מהר ומשתתף בפעילויות הגן ומשחק.
    אני מותשת וכבר לא יודעת כיצד לנהוג עמו הוא בשנייה הופך ממלאך לרודן אני חייבת עצה בדחיפות. האם הגיוני כי גיל שנתיים כלכך נורא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנתיים - כל כך נורא?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה איתי?

יעל
    26/10/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה...

יעל
    26/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן
    צבי
    24/10/2011

שלום רב
    ביתי בת 4.5 נמצאת בגן עירוני
    התחילה את הגן מתחילת השנה ושנה שעברה הייתה בגן בחודשיים אחרונים בלבד.
    לא הייתה לפני מכיוון שהייתה לה בעיה רפואית שעברה ברוך השם.
    עכ"פ הבעיה היא שיש לי רושם שקשה לה לרכוש חברים,היא מדווחת כי רוב הזמן משחקת לבד ושהילדים לא אוהבים לשחק איתה.
    היא ילדה שמחה ואקטיבית בעלת כושר ביטוי טוב ואוהבת חברה,היא בת יחידה לאמה בשבילי לא.
    איך אני יכול לעזור לה לפתח קשרים עם ילדים ולהתחבר.

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות לגן

הוספת תגובה

• הסתגלות בגן

צבי
    27/10/2011

שלום רב
    למקרה ששאלתי פוספסה אני מזכיר כי לא קיבלתי תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן - תגובה

סמדר ריינר
    28/10/2011

שלום צבי,
    חשוב ליצור קשר עם הורים אחרים בגן וליזום הזמנות של ילדים אליכם ושלה אליהם, לאט לאט כל פעם מישהו אחד כדי להקל עליה ליצור קשרים שיעזרו לה גם בשעות הגן להרגיש פחות לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שחוותה התעללות מההורים
    ליאור
    24/10/2011

השכנים שלי מתעללים ומרביצים לילדה שלהם מאז שהייתה תינוקת. זה פחת כיום כי היא כבר בת 14 ויודעת לעמוד על שלה. אבל יש בה מין דבר מוזר,
    לעיניים שלה יש הבעה מפחידה ומאיימת והפנים שלה תמיד פוקר פייס, היא מנותקת רגשית מאנשים.
    היא מכורה לסרטי אימה סדיסטיים ואלימים במיוחד.
    העיניים שלה נוצצות והיא ממש מחייכת ומאושרת כשהיא מדברת על רציחות וסדיזם.
    אני יודעת שרוב הסיכויים שהיא תגדל להיות פסיכופתית סדיסטית או משהו כזה, אבל חבל עליה, היא מאוד יפה
    ומצטיינת בלימודים. יהיה לה קל להצלייח בחיים.
    האם היא מתנהגת ככה בגלל הוריה? יש דרך כלשהי להפוך אותה ליותר אמפתית, יותר מעורבת בסביבה שלה? טיפול מסוים? זה פשוט בזבוז אם את כל חייה תעביר בלעשות רע לאנשים.

הוספת תגובה

• ילדה שחוותה התעללות מההורים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/10/2011

ליאור שלום,
    מאוד עצוב לשמוע על הילדה ועל ההתעללות שהיא חוותה וחווה גם היום. אין ספק שיחס נורא כזה של הורים לילדה, משפיע על עיצוב האישיות שלה באופן שלילי.
    הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות עבור הילדה הזו, הוא להרים טלפון ללשכת הרווחה בעירכם, ולדווח על כך. אתה יכול למצוא את המספר או הפקס או המייל שלהם באינטרנט. הדיווח יכול להיות אנונימי.
    חשוב לעשות זאת בהקדם, כי ברווחה יש אנשי מקצוע מיומנים עם מספיק ניסיון במקרים הללו. יכול להיות שבשכונה הילדה מרשה לעצמה להראות את הקשיים שלה, ואולי בגלל שהיא כ"כ חכמה, בביה"ס "מפספסים" את הקשיים שלה.
    אז שוב - פנה בהקדם ודווח על כך, ותוכל לעזור לילדה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב מאד לדווח

הילה
    26/10/2011

גם לשכנים קיימת חובת דיווח, אני לא מבינה מצב שבמשך שנים אתה שומע צעקות ואלימות כלפי ילדה ולא עושה עם זה כלום. יש משטרה ורשויות רווחה שחיבות להיות מיודעות, אחר כך קורים אסונות ותמיד עולה השאלה: "האם הכתובת היתה על הקיר"?
    היא עדיין קטינה וחייבת לקבל עזרה, אחר כך הנפגעים הופכים לפוגעים בעצמם ואתה כבר מספר על נטיות סדיסטיות שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיבה לדאגה
    מעין
    24/10/2011

ביתי בת השנתיים ו-9 חודשיים ילדה מקסימה מבינה הכל מזמזמת שירים וכמובן מידי פעם מכניסה מילים של השיר.אנחנו מקריאים לה ספרים בכל הזדמנות היא עדיין לא מדברת היא אומרת כ 25 מילים איך לא משפטים היא בגן מגיל 8 חודשיים הגננת ביקשה שאני אלך איתה לבדיקה אצל קילנית תקשורת הילדה הראתה התענינות והבדיקה עברה בנהאה
    הקילנית אמרה שביתי לא צריכה שום עזרה.והיא צריכה את הזמן שלה אולי היא תקום יום אחד ותתחיל לדבר..
    השאלה שלי האם אני יכול לעשות משהו כדי לעזור לביתי?האם זה עוד מוקדם מידי להתחיל לדאוג?ובאיזה גיל אני ממש צריך לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש סיבה לדאגה

הוספת תגובה

• האם יש סיבה לדאגה - תגובה

סמדר ריינר
    24/10/2011

שלום שי,
    קלינאית התקשורת אמרה לכם שאין סיבה לדאגה אך עדיין אתם מתקשים להרגע. נסו להניח לנושא, הכל יהיה בסדר. אני לא ממליצה לכם לעשות דברים כדי להמריץ את הילדה אלא דווקא להוריד לחץ ולהניח לנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים
    אמא מאושרת
    24/10/2011

אני אמא לשתי בנות - 4.5 ו3.
    השנה הבכורה עברה לגן מועצה רב גילאי - תת חובה וחובה לאחר שבמהלך השנתיים האחרונות הייתה באותה מסגרת עם אותה קבוצת ילדים.
    החודש הראשון בגן היה מאוד קשה ומלווה בבכי רב.
    מדובר בילדה מאוד חכמה אך עם זאת מאוד רגישה לסביבה שלה - מאוד מושפעת משינויים בטון ובממיקה ומגיבה אליה.
    גם הגננת וגם אני שמנו לב כי היא קוראת את המציאות בצורה מאוד דרמטית ושלילית ולא "מחליקה" דברים שקורים - ילד שנתקל בה בטעות הופך לדרמה, ילד שעונה לה באותו מטבע בו היא דיברה מואשם כמציק ובנוסף לוקח לה זמן רב להירגע.
    בנוסף היא לרוב מעדיפה לשחק לבד, למרות שיש ילדים שפונים אליה ורוצים בחברתה- אבל היא הודפת אותם. מצד שני היא מבקשת ללכת לילדים מהגן אחה"צ ואם היא פוגשת ילדים מהגן באופן ספונטני בגינה היא מאוד מתלהבת ומשחקת איתם.
    אני מסיקה מכך כי יש לה הרצון להיות באינטראקציה עם ילדים אבל כאשר אין נוכחות שלנו ההורים בסביבה היא לא מצליח לעשות זאת. אגב המאפיינים הללו מלווים אותנו גם במסגרת הקודמת.
    אני חוששת שיש כאן בעיות אשר קשורות לכישורים חברתיים וליכולת להגיב למציאות בצורה נכונה ובריאה.
    מה הכתובת אליה אני צריכה לפנות על מנת לברר את הסוגייה וטפל בה?

לקביעת תור
    סגירה
    כישורים חברתיים

הוספת תגובה

• מקפיצה- אודה לתגובה

אמא מאושרת
    25/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2011

שלום לך,
    את יכולה לפנות להדרכת הורים, אצל פסיכולוג או פסיכותרפסיט שעובד עם הורים וילדים. נסי לברר אצל פסיכולוגית הגן כתובת מתאימה באיזורכם, או דרך הגננת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסיסת ציפורניים
    ziyh
    23/10/2011

שלום רב,

בני בן 3 כוסס ציפורניים, להערכתי מזה כעשרה חודשים - שנה, (נראה לי שזה מאז שאחותו נולדה או מאשפוזיי - פעמיים - לפני הלידה). הוא כוסס ציפורניים הן בידיים והן ברגליים.
    מה ניתן לעשות בעניין?
    (יש לציין, שגם אביו כוסס ציפורניים - אך אינני חושבת שבפניו).

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כסיסת ציפורניים

הוספת תגובה

• כסיסת ציפורניים - תגובה

סמדר ריינר
    25/10/2011

שלום לך,
    כסיסת הציפורניים נובעת כפי הנראה מחרדה. ניתן למצוא דרכים אחרות לעזור לו להשתחרר מהחרדה - להציע לו לחבק דובי או חפץ מעבר כלשהו, לבלות איתו יותר זמן, להרגיע אותו, לתת יותר מגע פיזי, לנסות להבין באיזה רגעים זה קורה ומה מלחיץ אותו ולדבר איתו על כך דיבור מרגיע וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבים בין בנות
    דפנה
    23/10/2011

שלום רב,
    לביתי בת ה-11 יש חברה מגיל 4 בערך. כבר מאז החברות הדוקה ואוהבת אך הריבים ביניהן לא פוסקים. לא שאני חושבת שביתי תמימה אך חברתה מדברת אליה לא יפה, מקללת, מעליבה עלבונות שגורמות לה לבכי שלא בפניה שאח"כ אני צריכה להתמודד איתם, וכל פעם אני מוצאת את עצמי חוזרת ואומרת לה שהבחירה היא שלה, האם להיות חברה שלה או לא. אני מלמדת את ביתי שהסליחה בריב היא דבר חשוב מאוד ואותה החברה לא יודעת לומר סליחה אלא מושכת אותה אליה בחזרה במתנות וביתי לוקחת ונמשכת לתוך המערכת יחסים השלילית לטעמי שוב שוב. יש לי מספר שאלות: עד כמה אני יכולה להיות מעורבת ביחסים שלה עם חברות? כלומר כשהיא מספרת לי על הריבים, האם להגיב או לא, האם להתערב או לא? האם יש לי את הזכות לומר לה את לא נפגשת עם החברה או תתרחקי ממנה? כי דעתי היא שכנראה יש לביתי איזשהו צורך בחברה הזו ולא סתם היא חוזרת אליה אחרי כל ריב. בעלי חושב הפוך ממני ולכן שאלותיי.

לקביעת תור
    סגירה
    ריבים בין בנות

הוספת תגובה

• עדיין לא קיבלתי תשובה

הילה
    24/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה למענה כבר מספר ימים

נורית
    26/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבים בין בנות - תגובה

סמדר ריינר
    27/10/2011

שלום דפנה,
    אני לא חושבת שיהיה יעיל אם תאמרי לביתך לא לפגוש את החברה, כי זה לא פותר את הבעיה. את צודקת שיש סיבה מדוע בתך נפגשת דווקא עם החברה הזו, ואיסור לפגוש ואתה לא יפתור את זה. מאוד בקלות היא תמצא חברה אחרת שהיא בדיוק אותו הדבר. אני חושבת שכן אפשר לעודד את בתך ליצור קשרים נוספים, ולא להיות כל כך תלויה באותה חברה. כשאנחנו מאוד תלויים במישהו, כל דבר נראה לנו קריטי, כי אין לנו אופציה אחרת והכל נורא דרמטי. אם יש לנו עוד אופציות, יותר קל לקחת הכל בפרופורציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות רעים אצל ילדים
    ורד
    23/10/2011

הבן שלי כמעט בן שבע חולם בלילה "חלומות רעים" שגורמים לו לקום באמצע הלילה מדי פעם, ולפעמים הוא מתעורר מכך ואז בא לישון לידנו .
    לפעמים החלוצות הרעים גורמים לו לבכות ולחוש ממש עצוב תוך כדי שינה ואז הוא ממש מדבר תוך כדי שינה או לפעמים צועק או בוכה וזה מתוך שינה.
    ברצוני לציין שזה היה תמיד או מגיל שנתיים בערך שהוא היה בוכה תוך כדי שינה.
    ממה זה יכול לנבוע הסיטואציה הזאת?
    הוא ילד עם חברים , ואין לו בעיות חברתיות. הוא ילד שמח ופעיל.
    הוא רואה הרבה טלוויזיה וגם במחשב. האם יש קשר?

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות רעים אצל ילדים

הוספת תגובה

• חלומות רעים אצל ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    25/10/2011

שלום ורד,
    לא קשור לטלוויזיה ולמשחקי מחשב. קודם כל חשוב שלא יתאפשר לו לישון לידכם כשזה קורה. לטווח הארוך זה מגביר את החרדה שלו.
    לא ניתן במענה באינטרנט ובלי שום פרטים על הילד ועל המשפחה לדעת ממה זה נובע. זה יכול לנבוע מהרבה סיבות. לצורך כך צריך להכרי אתכם יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות אצל פעוטות
    קטי
    23/10/2011

שלום רב
    בתי בת שנתיים ,בחודשים אחרונים התחילה לזחול על הרצפה בצורה מאוד מאומצת כך שהפות שלה נוגע ומשתפשף ברצפה .בהתחלה לא הבנתי מה היא עושה את זה ולא ייחסתי לזה משמעות רבה אבל לאחרונה זה מתחיל להראות די אובססיבי- היא נהיית אדומה מהמאמץ , עושה רעשים ומתעלמת מהסביבה החיצונית( היא ילדה מאוווד תיקשורתית בדרך כלל) הגננת יעצה לנו להתייעץ בשביל לדעת איך להתמודד עם המצב האם צריך להעיר על ההתנהגות או להניח לה. יש לציין שקשה מאוד להוציא אותה מהמצב הזה ניסיתי להרים אותה או לעניין אותה במשהו אחר וזה לא עבד.

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות אצל פעוטות

הוספת תגובה

• אוננות אצל פעוטות - תגובה

סמדר ריינר
    24/10/2011

שלום קטי,
    אני לא חושבת שזה מתאים להעיר על זה בגיל כזה, אלא יותר לחשוב מדוע היא נזקקת לדבר הזה בכזו אובססיביות. ייתכן מאוד של מעיד על מחסור שלה במגע, להרים ולחבק אותה יותר יכול להיות שיעזור למנוע את העניין הזה עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות ילד בן 4
    מיטל
    23/10/2011

שלום, בני בן 4 וחצי כמעט, ילד מקסים ופיקח לאחרונה התחיל לשאול שאלות על המוות.
    זה התחיל מהכלב של סבתא שמת והסברנו לו שהוא היה זקן ועלה לשמיים. אח"כ סבתא של בעלי גם נורא זקנה חלתה וכולם היו קצת עצובים מסביב ופחדו שהיא עומדת למות והוא רצה לדעת מה קרה לה, ואם היא תמות לאן היא תלך. בשלב יותר מאוחר הוא התחיל לדאוג לנו ולעצמו, בעיקר בלילה לפני שהוא נרדם הוא קורא לי ואומר "שכל הזמן באה לו המחשבה שאנחנו עולים לשמיים והוא פוחד..." אני כמובן יושבת לידו ומרגיעה אותו ומסבירה לו שיש עוד המון זמן עד שנעלה לשמיים, רק שניהייה זקנים זקנים... אני מקווה שזה בסדר שאני אומרת לו ככה, אני גם מנסה לא לדון בזה איתו יותר מידיי, רק להרגיע אותו ולהסביר לו שהוא לא צריך לחשוב ולדאוג מזה כרגע ושיחשוב מחשבות נעימות לפני השינה כמו שאני עושה ואני נותנת לו דוגמאות. קצת כואב לי עליו כי גם אני בתור ילדה אני זוכרת נורא פחדתי מזה, אני לא זוכרת איך זה עבר אבל אני לא יודעת אם אני עוזרת לו במה שאני עושה ואומרת לו ואם יש עוד משהו שאפשר לעשות, בכלל איך מתמודדים עם השאלות האלו?... אודה מאוד לעזרה!
    תודה, מיטל.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות ילד בן 4

הוספת תגובה

• שאלות ילד בן 4 - תגובה

ליאת גרוס
    23/10/2011

שלום מיטל
    את מתארת פחד נורמלי לגיל הזה. נשמע שאת מגיבה באופן נכון. תני לו לגיטימציה להביע את הפחד . אל תבטלי את רגשותיו ובמקביל תמשיכי בהסברים הטובים שאת נותנת.
    היזהרי מהזדהות יתר בעקבות פחדים שאת חוית בגילו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הזמן ראשונה
    רבקה
    23/10/2011

שלום יש לי שתי בנות מקסימות אחת בת 4.5 ואחת בת שלוש הגדולה כל הזמן לוקחת לקטנה מהיד כל משחק כל דבר מפריע לה למה כפית אדומה לי ולה כזו למה הבגד ולמה המשחק אצלה ולמה הכסא ולמה ולמה כל הזמן הם רבות הקטנה מוותרת אמון .וגם לפעמים מכות אמרו לי לא להתערב. מה באמת עליי לעשות שאף אחת לא תפגע {דרך אגב השנה שתיהם נכנסו לגן עירייה ולהפתעתי הם באותו גן לא עשו הפר.הקטנה נדחפת לגדולה ובגן נאלצים להזיז את הקטנה מידי פעם .האם זה בסדר ?או כדאי לי להוציא את הקטנה למסגרת אחרת אני פוחדת לעשות טעות תעזרו לי תודה מראש ישאר כוח

לקביעת תור
    סגירה
    כל הזמן ראשונה

הוספת תגובה

• ממתינה לתגובה מכם

רבקה
    27/10/2011

שלחתי שאלה שמוד מציקה לי ולא עניתם לי תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הזמן ראשונה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/10/2011

רבקה שלום,
    הבנות שלך נאבקות על תשומת לב ומקום בבית ובגן. לדעתי מאוד רצוי להתערב בכך, ולהנחיל להן חינוך של כבוד הדדי ושל ביטוי כעסים ורצונות במלים ולא במכות. בגן - חבל מאוד ששיבצו אותן יחד, אני מאוד מופתעת לשמוע זאת! עדיף שיהיה לכל אחת מרחב משל עצמה בגן, אפילו על חשבון שינוי הגן לאחת הילדות. רק לא ברור לי למה את חושבת דווקא על הוצאת הקטנה ולא הגדולה. אולי הגדולה יכולה להסתגל טוב יותר לשינוי?
    כדאי קצת לחשוב עם עצמך, עם בעלך ועם חברות או בני משפחה שאת סומכת עליהם, באיזו מידה אתם נותנים לגדולה להיות הבת המשמעותית יותר בבית, ואולי גם אתם מצפים מהקטנה יותר להיות משנית לבכורה? אם כן, זה מצב עניינים לא נכון וגם לא הוגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובה שלך

רבקה
    03/11/2011

שלום אז אם אנחנו נותנים מקום לגדולה אז כן וחשבתי להוציא את הקטנה מהגן 1-כי הקטנה מסתגלת מאוד יפה לשינויים 2 היא הכי קטנה בגן כולם בני 4.5 ומעלה לאחר שיחה אם הגננת היא גם הייתה מופתעת כמוני ששתיהם יחד בגן אז לאחר שיחה היא אמרה שלכל אחד יש את המקום שלו {לשמחתי}אז שוב תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור, בהצלחה!

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי רוצה להיות בן
    הילה
    23/10/2011

שלום, ותבורכו על האתר...
    יש לי בת בת 4 ובן בן 2.5. הבת שלי היא קנאית ועקשנית מאוד. בחודשים האחרונים היא החליטה שהיא בן והמצב הולך ומחמיר... היא מסרבת ללבוש בגדים של בנות ולובשת רק את הבגדים של אחיה, היא קוראת לעצמה בשמות של בנים, היא לימדה את אחיה לפנות אליה בלשון זכר, וכך גם היא מתייחסת אל עצמה, היא מנסה לעשות פיפי בעמידה וכו'... תחילה היא הסכימה ללבוש בגדי בנים רק בבית, אך עתה זהו מאבק יום יומי בו היא מסרבת לצאת מהבית בבגדי בנות. היא סקרנית מ-א-ו-ד לגבי איבר המין של אחיה ומוכיחה את קנאת הפין של פרוייד ללא תקנה (לפני כחצי שנה הייתה בעיית סקרנות קשה בה היא ביצעה "השוואת איברים" עם חבריה לגן, בעיה שנפתרה לאחר ייעוץ ועבודה טיפולית ממושכת מצדי)... אני לא יודעת כיצד לנהוג... האם לאפשר לה ללבוש רק בגדים של בנים (גם לי קשה שאנשים ברחוב התחילו להתייחס אליה בלשון זכר, ואולי זה גם עלול לעודד את ההתנהגות?!) או לריב איתה במשך שעה כל בוקר? ומה אני עושה עם הקנאה הזו, שאגב מתאפיינת לגבי כל מה שיש לאחיה ואין לה (-היא לא מכונה לדבר כזה, ותמיד משיגה את מה שנותנים לו במניפולטיביות)... לפעמים אני חושבת שזה הדבר היחיד שיש לו שהיא לא יכולה לקבל. היא חושבת שאם היא תתנהג כמו בן זה כאילו שיש לה בולבול (היא אמרה זאת מפורשות). איך אני צריכה להתייחס לנושא... אני כבר ממש מפחדת שהדבר מתפתח למקומות לא טובים.

לקביעת תור
    סגירה
    בתי רוצה להיות בן

הוספת תגובה

• אשמח לתגובתכם

אלמונית
    24/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלה

הילה
    25/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי רוצה להיות בן - תגובה

ליאת גרוס
    25/10/2011

שלום הילה
    יש כאן שני כיוונים . האם התנהגותה קשורה לקנאה באח או האם קשורה לנושא הזהות המינית, בלי קשר לאחיה.
    כך או כך לא הייתי נלחמת איתה.
    אם זה עניין של זהות מינית - הכי נכון לזרום איתה ולתת לה תחושה שאיך שהיא זה בסדר . יכול להיות שזה רק שלב שכזה וזה יעבור. אני יודעת שלא פשוט ליישם אבל כדאי לנסות. מלחמות איתה עלולות לתת לה תחושה של אהבה על תנאי ו/או לגרום לה לרצות לעשות עוד דווקא.
    אם זה קשור יותר לקנאה עם אחיה ופחות לעניין של זהות מינית, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע בנוגע לקנאה בינהם ולפנות למספר פגישות הדרכת הורים על מנת להבין כיצד אתם מגיבים ומה בהתנהגותכם יכול להפחית את הקנאה בינהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעמום
    אמא
    23/10/2011

שלום רב,
    ביתי בת החמש, מעוניינת באופן מוגזם לישון אצל סבא וסבתא, זה התחיל בסופי שבוע, התגבר בחגים והפך להיות בקשה על בסיס יומי, כששאלתי למה היא רוצה כל הזמן לישון שם, היא ענתה שכיף שם מאד ובבית משעמם לה, יש לה אח בן 3 ואחות בת חצי שנה, כיצד עלי לגרום לה להבין שגם בבית כיף ובבית ישנים כל הזמן ואצל סבתא לפעמים.היא מאד דעתנית ועקשנית ולעיתים כשאני ובעלי מסרבים לבקשתה היא מתחילה לבכות ולנסות להרביץ לנו,שאלה נוספת:האם להתעלם מהתנהגות זו?או להמשיך ולהסביר שוב ושוב שאנו לא מסכימים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שעמום

הוספת תגובה

• שעמום - תגובה

ליאת גרוס
    23/10/2011

שלום לך
    ראשית נראה לי שאין צורך להתרגש או להיפגע מהעובדה שהילדה אומרת שבבית משמעמם ואצל סבתא לא. ככה זה סבתא, יחס אישי, פינוקים וכו'. זה תפקיד של סבתא. אם הייתה גרה אצל סבתא כל יום יחד עם אחיה היתה "משתעממת" גם שם.
    לדעתי כדאי להגדיר חוק לפיו מותר לישון אצל סבתא רק כאשר אין למחרת גן כלומר בימי שישי ובחגים. את לא אמורה לשכנע אותה שגם בבית כיף. בית זה בית וכאן היא גרה. חשוב להתעקש על חוק זה מצד אחד אך בימים בהם מותר ללכת לישון אצל סבתא- לפרגן ולאפשר.
    במקביל חשוב לוודא שמקבלת גם יחס אישי בבית - קצת זמן איכות פרטי עם כל הורה.

הערה חשובה - אסור לאפשר לה להרביץ לכם או לנסות להרביץ לכם!!! כאן חשוב גבול ברור וחד משמעי. זה לטובתה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אמא
    23/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

ליאת גרוס
    25/10/2011

בכיף...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות פרועה אצל בן 4
    תמר
    22/10/2011

בס"ד
    בני בן 3 ותשעה חודשים, בדקן גבולות סדרתי וגם שתלטן בצורה בלתי רגילה. ומצליח להוציא אותי פעם אחר פעם משלוותי. ההתנהגויות שלו ממש מוזרות לי ואין לי שום מושג מאיפה הן באות. יש לו אח בן שנתיים שהוא לא מאפשר לו שום מרחב מחיה, לוקח לו כל דבר בו הוא משחק, ומנסה להכתיב לו כל הזמן מה להגיד איפה להיות ובמה לגעת כולל להרביץ לו. כל הזמן משתמש בשפה בוטה "מגעיל" חצוף" גם כלפי. אני יהרוג אותך, יוציא אותך להורג, וגם כלפי אחיו. מלים שלא שמע אותן ממני לעולם. הוא מנסה בכוונה לעשות הפוך ממה שאני אומרת לו. עושה בשרותים קקי וקורא לי לעזור לו לנגב ואז רץ לסלון מתיישב ערום ומנסה למרוח את עצמו. כי הוא יודע שזה מוציא אותי מכלי. עם כל זאת הוא ילד מאד רגיש וחכם מעל הממוצע. הגננת שלו אומרת שלדעתה הוא על גבול המחוננות. ובכלל בגן אין לו שמץ מהתנהגויות אלו. מדבר יפה, משתף פעולה ובעל בטחון עצמי. אני מרגישה שאני מותשת ממערכת יחסים שבה אני כל הזמן כועסת או מאיימת כי אני חסרת אונים, ושכל דבר שאני צריכה ממנו מושג על ידי איומים או עונשים. למרות שמאידך אני מצליחה גם לעתים לחזק את הטוב אצלו כי אני מרגישה בתוכי שהכל נובע מצורך שלו באהבה יתרה. (אני אמא חד הורית והוא עבר פרידה מאביו לפני שנה וחצי)
    אשמח לעצה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות פרועה אצל בן 4

הוספת תגובה

• התנהגות פרועה אצל בן 4 - תגובה

ליאת גרוס
    23/10/2011

שלום תמר

נשמע שהילד שלך אומר משהו דרך ההתנהגות שלו.
    ולכן לא מספיק שאכתוב לך כאן שחשוב להציב גבולות - את כבר יודעת את זה.
    חשוב קודם כל להבין מה מנסה להגיד. איזו מצוקה מבטא בהתנהגות הזו, בעיקר כלפייך. לשם כך אני ממליצה לפנות להתייעצות מקצועית מעמיקה יותר אצל פסיכולוג העוסק בעבודה עם הורים. זה נשמע חשוב ומצדיק בירור מעמיק יותר. כך גם לא תהיי לבד .

מקווה שדברים ירגעו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנסוע לחו"ל ללא הילד
    ענת
    22/10/2011

שלום
    אני ובעלי רוצים מאוד לעשות טיול ביוני למשך שבעה ימים, גם להתאוורר וגם לטעון כוחות חדשים. (היעד הוא קצת רחוק ולכן לא ניתן לנסוע אליו לפחות משבוע, גם זה קצת יחסית).
    המועד של הטיול חשוב כי לאחר מכן אנחנו רוצים שוב להכנס להריון. (ואז שוב לא נוכל לטוס למשך שנתיים לפחות)
    הילד שלנו יהיה בזמן הטיול בין שנה ושבעה חודשים. בזמן הטיול הוא יהיה אצל ההורים של בעלי ואצל ההורים שלי. הוא רגיל לשהות אצלהם ולהיות איתם מאז שנולד. גם היום בגיל שנה הוא נשאר איתם המון ונהנה בחברתם. כמו כן יש לו מטפלת אישית כך שבזמן הטיול השגרה תשמר פחות או יותר, בבקרים הוא יהיה איתה ובצהרים הסבא והסבתא יקחו אותו אליהם.
    קשה לי להעריך איך תהיה התגובה שלו בעוד כחצי שנה. אני מניחה שהוא יותר ידבר ויגיב על מה שמתרחש סביבו ולכן מפחדת שיפריע לו יותר שנסענו ושהוא יחפש אותנו. (היום לדוגמה ממש לא מפריע לו כשאני שמה אותו אצל סבא וסבתא והולכת, הוא בכלל לא בוכה או עושה תנועת מחאה)
    מה דעתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    לנסוע לחו"ל ללא הילד

הוספת תגובה

• לנסוע לחו"ל ללא הילד - תגובה

סמדר ריינר
    23/10/2011

שלום נעה,
    בעוד חצי שנה זה בהחלט יכול להיות זמן מתאים לנסוע. סביר להניח שהילד יגיב, וזה בסדר גמור. זו לא סיבה לא לנסוע. מה שחשוב זה שבגיל שנתיים + כבר אפשר להסביר לו דברים, למשל שאתם תחזרו, אפשר לדבר איתו בטלפון ובסקייפ וכו', כך שלא אמורה להיווצר טראומה. בהחלט ייתכן שבתקופה שאחרי שתחזרו יהיו התנהגויות שלו כמו היצמדות, קשיי שינה ואכילה וכו', אך זה נורמלי וזה עובר. חשוב שתציידו אותו בדברים מוכרים, אם ניתן שהסבא והסבתא יבואו הבייתה ולא הוא אליהם, ושתשדרו רוגע לקראת הנסיעה ולא חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

ענת
    25/10/2011

תודה, אבל רציתי להבהיר משהו שלא כל כך ברור לי מהתשובה שלך

הילד יהיה בזמן הטיול בן שנה ושבעה חודשים ולא שנתיים + כפי שכתבת בתשובה
    האם תגובתך שכן אפשר לנסוע לטיול מתייחסת לגיל שנה ושבעה חודשים או שנתיים +.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה