פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מיניות גיל 7
    רינה
    15/10/2011

בני בן שבע סיפר לי שכאשר הוא רואה ילדה יפה הוא מרגיש שאיבר מינו עומד וזה גורם לו לאי נוחות ואז מרגיש דפיקות לב ולא רוצה להיות מאוהב לדבריו אמרתי לו שחשוב לשמור על פרטייות הגוף וזה חלק מהתפתחו של הגוף איך צריך להתמודד ולהיחס לזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיניות גיל 7

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיניות גיל 7 - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2011

שלום רינה,
    הילד שלך לא עשה שום דבר שפוגע בפרטיות הגוף של מישהו. חשוב להגיד לו שמה שהוא מרגיש זה טבעי ויפה, אם כי אכן פרטי, ולשאול אותו מדוע הוא מפחד להיות מאוהב? אולי הוא מתבייש שיצחקו עליו, ואכן בגיל הזה לרוב ילדים נבוכים מהתחושות האלה והוא אכן לא חייב כרגע לספר עליהם אם הוא לא רוצה לא לילדה ולא לאף אחד אחר, אך בעתיד כשיגדל, כבר לא יצחקו על דברים כאלה ואז זה יהיה נפלא להיות מאוהב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מאמבטיה
    אמא
    15/10/2011

ביתי בת חמש וחצי. לאחרונה החלה לגלות סימני חרדה ודאגה ממשהו רע שעומד להתרחש. בכלל זה מגלה רתיעה קשה מלעשות אמבטיה. ניסינו להקל עליה בכל דרך אפשרית כמו: בלי דוש, רק למלא אמבטיה, להתקלח בכיור, לשחק איתה במים, להיכנס איתה למקלחת, לתגמל בפרסים על מקלחת רגועה ונעימה ללא בכי ועוד ועוד. ללא הועיל. הילדה מפחדת מלהתקלח. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מאמבטיה

הוספת תגובה

• חרדה מאמבטיה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    18/10/2011

לאמא שלום,
    חשוב לבדוק סביב מה החרדות הקשות החדשות - האם חל אירוע או שינוי כלשהוא בבית, האם היא שינתה גן או סביבה חברתית וכדומה. כדאי לשאול את הילדה ממה בדיוק היא חוששת ומה בעיניה עשוי לקרות אם תתקלח. כשתדעו מה עורר את הקושי, יהיה יותר קל לייעץ לכם כיצד לנהוג. נראה שעל פניו אתם נוהגים כפי שכדאי ומציעים לה דרכים רבות להירגע ולהתמודד עם המקלחת. לכן רצוי לחשוב מעט על הסיבות בבסיס ההתנהגות החדשה הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר ליד הילד
    אורית
    15/10/2011

שלום לך בני בן ה15 גר אצל אביו המשמורן לאחר מאבק משפטי רחב שבו אני זכיתי במשמורת אך הילד רצה ואני נעתרתי ועבר לאביו. הם עברו יחד לגור בעיר רחוקה ממני 2 שעות נסיעה. יש הסדרי ראייה הבן בקשר מצוין איתי ואני נוסעת לבקר אותו. מצאתי לי זוגיות אחרת ועברתי לגור עם בן זוגי במקום עדיין מרוחק מהבן. הוא מגיע לבקר ישן כאן והיחסים עם בן הזוג משפחתיים. הכול פועל טוב האבא מגדל אותו כראוי והבן נראה טוב אוהב ומשתף. עכשיו כשהוא עלה לתיכון הוא מתחיל להתעייף מנסיעות ארוכות לפה ובשיחה הסתבר שהיה מרוצה אם הייתי עוברת לגור לידו. אני רוצה שתהיי יותר מעורבת בחיים שלי.
    זה אומר שאני צריכה לעזוב את הבית שלי להשאיר כאן את הבן זוג להשכיר דירה באיזור המגורים של הילד . רגשות רבים צצים כאן, האם אני צריכה לעזוב הכול ולהיות לידו, מה עם החיים שבניתי הבן זוג שלי לא יכול לעבור איתי. מה עם נפשו של הילד? ב3 שנים האחרונות הוא גר עם אבא ועכשיו הוא רוצה גם אותי בסביבה.
    האם יש בכלל דילמה או שאני אמורה לעשות מה שהילד מבקש?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר ליד הילד

הוספת תגובה

• מעבר ליד הילד - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2011

שלום אורית,
    בודאי שיש דילמה. ילד לא יכול לנהל לאימו את החיים עד כדי כך. אז מה אם הוא עייף מלנסוע? אתם יכולים לנסות למצוא הסדר שלעיתים את תנסעי ותחזרי, בלי לינה או עם סידור לינה כלשהו לא בביתו של הגרוש שלך, כדי שהעייפות בנסיעות לא תיפול רק על הבן שלך וגם את תישאי איתו בנטל. או למצוא פיתרון ביניים אחר כלשהו, למשל שהוא יסע אלייך פחות אבל לתקופות יותר ארוכות או כל דרך יצירתית אחרת שתפחית מהנסיעות שלו, אבל לא נשמע לי הגיוני שתשני את החיים שלך בצורה כל כך דרמטית כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלתי צפוי
    אמא עייפה
    15/10/2011

שלום, בני בן ב4 (מס' 3 מתוך 4 ) מתנהג באופן מעורר דאגה, הוא בלתי צפוי וכאילו לא מודע לסכנות, הוא ילד חכם וחייכן אוהב להישתולל ולהצחיק את אחיו ואחותו, לאחרונה עברנו דירה והוא נכנס לגן חדש מה שהקצין את השינוי שבהתנהגותו, הוא גם חזר להרטיב בלילה דבר שגרם לנו להחזיר לו את הטיטול לשעות הלילה,הוא קם לפעמים מוקדם מאוד בבוקר נכנס למטבח מטפס ונוגע בכלי מטבח מסוכנים לפעמים הוא גורר את אחותו הקטנה בת השנתיים וחצי לתוך זה, הם מתפשטים פותחים את המקרר ושופכים את תכולת המקרר על הריצפה (ביצים, חלב, שמרים, רטבים, גבינות וכו') הכל יחד. בפעם הראשונה הגבנו בהלם מוחלט כשמצאנו אותם ככה וכשבידו סכין, לאחר שקילחתי אותם הסברתי להם כמה שזה מסוכן ואסור, אך לאחר שבועים זה חזר על עצמו,וכשהוא יושב בשקט הוא מוצץ אצבע וסותם את האוזן בידו השניה ומתעלם מהסיבה,הוא מאוד רגיש ומלא יצרים, יצויין שאחיו הבכור בן ה11 סובל מפיגור עמוק וחי בבית איתנו. אשמח לקבל תגובה, אמא מיואשת ועייפה.

לקביעת תור
    סגירה
    בלתי צפוי

הוספת תגובה

• בלתי צפוי - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2011

שלום לך,
    אפשר להבין את העייפות שלך, המצב שאת מתארת נשמע חריג ובמחייב לדעתי בדיקה יותר מעמיקה אצל איש מקצוע. זה מצב קשה מדי בכדי להסתפק בייעוץ בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    מאיה
    15/10/2011

שלום,
    בני בן 3 ו- 4 חודשים גמול פרט לשינת לילה כבר חצי שנה בחודש וחצי האחרונים הוא מפספס באופן קבוע קקי אבל רק בבית.
    בגן שביררתי את הנושא נאמר לי כי הוא עושה קקי וגם הוא נמצא בחצר הוא רץ לשירותים.
    אני כל הזמן מדברת איתו ומסבירה אבל כלום אני מרגישה שהוא עושה בכוונה.
    מה עושים? בינתיים אני מתעלמת ואני לא יודעת אם זה נכון בעלי כבר שבור מהעניין ואפילו אמר לו כי הוא יחזיר לו את הטיטול.

עזרתכן
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    18/10/2011

מאיה שלום,
    אני מפנה אותך לעמוד השאלות הנפוצות בפורום, שם מפורטת ההתייחסות לבעיה נפוצה זו. במידה ועדיין נותרו לך שאלות, את מוזמנת לפנות שוב לפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנית מאוד
    מעין
    15/10/2011

ביתי בת השנתיים.בת יחידה,מפונקת טיפה,התחילה להגיד רק עכשיו מילים..היא מזמזמת המון את השירים שאנחנו שומעים.איך שאני אומרת לה להגיד את המילה לאבא או לשיר היא מאוד מתביישת..כמובן שאנחנו לא מבינים את הסיבה כי האבא כל היום איתה בבית(הוא עובד דרך הבית)ושוב אם הסבתא אומרת שתגיד משהו או שתביא בובה נגיד היא מאוד מתביישת וכנ"ל היא מתביישת.היא אוהבת להצטלם ולראות את עצמה בוידיו או לראות את עצמה במראה
    האם זאת בעיה ?אני צריכה לפנות איתה לבדיקה?האם זה יעבור מעצמו?
    תודה מראש בתיה

לקביעת תור
    סגירה
    ביישנית מאוד

הוספת תגובה

• ביישנית מאוד - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2011

שלום יערה,
    זו לא בהכרח בעיה, זה גם מוקדם מדי לדאוג. זו פשוט תכונה, יש אנשים שהם יותר ביישנים בדברים מסויימים, וזה בסדר גמור. בשלב הזה תניחו לזה, זה ממש גיל מוקדם מדי לחשוב על בעיה כלשהי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת מול ביתי בת ה 9.5
    עמית
    14/10/2011

שלום,
    אני גרושה שנתיים ואמא לבת 9.5 יש לי בן זוג ביחד חצי שנה. עדיין לא הצגתי לה אותו פורמלית. הגיע כאורח עם עוד אורחים מספר פעמים לארוחת שבת אצל הוריי. התארח אצלנו פעם לבד. שאלה אותי לאחרונה מי הוא ולמה הוא פתאום מופיע כל הזמן. אמרתי לה שהוא חבר. היום לקראת יציאתנו לארוחת ערב שבת עשתה לי ממש טרור שלא רוצה ללכת להוריי אלא להשאר לבד בבית. זה הגיע עד כדי הרמת יד ובעיטה. אינני יודעת אם קשור אל בן הזוג ישירות כי כבר יודעת שתפגוש אותו שם או שסתם עשתה שרירים.

בכל מקרה אשמח לדעת כיצד מומלץ לתקשר את הזוגיות החדשה מולה וכיצד לנהוג במצבים כגון זה שעשתה היום?.
    בסופו של דבר הלכה איתי זה היה אחרי איומים על עונש כבד, אחרי שאימי נסתה לשכנעה ואחרי שדברה עם אבא שלה בטלפון ונסתה לשכנע אותו לבוא לקחת אותה. אני ממש נטולת כוחות אחרי הערב הזה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת מול ביתי בת ה 9.5

הוספת תגובה

• תקשורת מול ביתי בת ה 9.5 - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2011

שלום עמית,
    חשוב להיות גלויים ואמיתיים עם ילדים. ייתכן שהילדה שלך כועסת ובצדק. אם את עדיין ל ארוצה להכיר לה אותו, אין לך מה להביא אותו להורים שלך. או שהו אמכיר את המשפחה והקשר ביניכם גלוי, או שעדיין לא. את מעמידה אותה במצב בלתי אפשרי, שבו הי אכנראה מבינה טוב מאוד מיהו אבל אסור לה לדבר על כך, ללבן את תחושתיה איתך, החששות שלה, הכעסים שלה, השמחה שלה וכו' כיוון שזה כאילו לא קיים. זה מסר כפול ומבלבל שמותיר אותה לבד עם תחשותיה. חשוב להיות כנים, אם כבר הצגת אותו והיא מבינה במה מדובר, תציגי לה עד הסוף, ותהיי פתוחה לכל מה שהיא תגיד. זה לא אומר שאת צריכה לקב ממנה רשות לצאת איתו, אבל זה לגיטימי שיהיו לה כל מיני תחושות ושאלות לגבי העניין ומגיע לה לקבל תשובה כנה ועניינית. זה יכול למנוע אירועים מהסוג הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מוזרה
    קירה
    14/10/2011

שלום,
    יש לנו בן 9.ילד חברתי ולא מושפע מאחרים.לאחרונה יש לו חברים חדשים בגילו.
    גילינו שיש לו הרבה מילים סלנג גסות .
    לפני כמה ימים הוא סיפר לי ,שהחברים נוהגים להראות אחד לשני את הפין .ניסו גם
    להסתכל על פינו .הוא סירב.
    היום נודע מהוריו של חברו אחר, שהבן שלנו והראה לו את איבר מינו.
    דיברנו עם הבן , הוא אמר שזו היתה בדיחה בלי כוונה רעה.
    אבל אנחנו (אני ובעלי) ו מזועזעים מזה
    אני לא יודעת מה לעשות במקרה הזה .
    אשמח לקבל כל המלצה איך לפתור את הבעיה? לא כל כל רוצה שבני יהיה סוטה.
    לא כל כך רוצה שעניין יגרום לו לאבד חברים,להרגיש לא בנוח וכו'.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מוזרה

הוספת תגובה

• התנהגות מוזרה - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2011

שלום לך,
    זה עדיין לא אומר שהבן שלכם סוטה. חשוב מאוד להבין האם נעשו שם דברים בכפייה. אפשר לדבר עם הילד ולהגיד לו שהגוף של כל אחד הוא פרטי, ולא נוגעים ולא מראים אחד לשני איברים אינטימיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקלחת משותפת
    יעל
    14/10/2011

שלום. אני חד הורית לבן שנתיים וחצי. עד לפני כחודשיים שלושה התקלחנו תמיד בנפרד. מאז מדי פעם (אחת לשבוע בממוצע) יוצא שאנחנו מתקלחים יחד. או שהוא צופה בי ואז מתקלח אחרי. לפני המקלחות יצא שהוא רואה אותי פה ושם ערומה או מתלבשת. בתחילה עסק בהשוואות (לאמא יש ציצי גדול - שלי קטן או לאמא טוסיק גדול) אבל לא מתעסק בזה הרבה מדי. בעיקר לומד לחקות את תנועות המקלחת... שאלתי היא בטווח הארוך - האם תקין ? כיצד עלול/עשוי להשפיע עליו ?ג

לקביעת תור
    סגירה
    מקלחת משותפת

הוספת תגובה

• מקלחת משותפת - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2011

שלום יעל,
    כדיא להפסיק עם המקלחות המשותפות בהקדם, הם מעמיסות על הילד שלך גירוי מיני שלא מתאים לגילו, ועלולות לגרום להתנהגויות מיניות שלא מותאמות מצידו - כלפייך וגם בחוץ, כול אוננות מוגברת .ונגיעה לא תאימה בילדים ובך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי מקלחת של בן עם אביו?

אורית
    19/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי מקלחת של בן עם אביו? - תגובה

סמדר ריינר
    20/10/2011

שלום מ,
    זה גם דבר מאוד לא רצוי. חשפיה מוקדמת ש בן לאיבר המין של אביו, שיכול להראות גדול ומפחיד, לעומת שלו, לא תורם להתפתחות התקינה של המיניות והגבריות של הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 שפיתח "טיק"
    לילוש
    14/10/2011

שלום. בני בן 6, השנה עלה לכיתה א. ילד נבון, חכם, שמח, חברותי. לאחרונה, מזה כחודשיים החל לפתח/לסגל לעצמו "טיק" של כחכוך בגרונו והוא עושה זאת בתדירות מאוד מאוד גבוהה, כל יום, כמעט כל הזמן..אינני יודעת מה המקור לכך ולכאורה על פניו לא נראה שיש לו קשיי הסתגלות מיוחדים לכיתה א' או כל דבר אחר. למיטב ידיעתי הדרך הטובה ביותר לגרום לזה לחלוף היא להתעלם אבל היתה פעם או פעמיים שפשוט כבר השתגעתי מזה וביקשתי ממנו להפסיק עם זה, אז הוא טען שהוא עושה זאת בגלל צרידות. מה עלי לעשות, האם להמשיך להתעלם? כמה זמן? ומה אם זה לא יחלוף בתקופה הקרובה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 שפיתח "טיק"

הוספת תגובה

• ילד בן 6 שפיתח "טיק" - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2011

שלום לך,
    כדאי לקבוע תור לנוירולוג ולבדוק אפשורת לסתמונת טורט. אם זה נשלל, כדאי לחשוב האם הוא מתוח באמת בגלל כיתה א' ולנסות למצוא דרכים לעזור לו להיות פחות לחוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    לילך
    13/10/2011

שלום רב,

בני הבכור בן 2 ו 5 חודשים. לפני כחצי שנה נולדה לו אחות קטנה. הוא מתייחס מאד יפה אליה ואוהב אותה.

לאחרונה הוא הראה שהחיתול מציק לו, מדי פעם פותח אותו ומוציא אותו ונשאר ערום.

לפני כחודש הוא ביקש תחתונים, שלחתי אותו לגן עם תחתונים והרבה בגדים להחלפה - בגן הודיעו לי שהוא עשה פיפי בתחתונים וזה אפילו לא הציק לו והוא לא אמר מילה.

היום, להזכריכם אחרי חודש, הוא ביקש שוב תחתונים - אמרתי לו שאין בעיה אבל שיאמר לי מתי הוא צריך פיפי או קקי (כל כמה דקות שאלתי אותו אם הוא צריך , הוא אמר שלא אבל בכל זאת הלכנו לשירותים אבל הוא לא עשה כלום). כל פעם אחרי כמה דקות אחרי שהיינו בשירותים (ולא עשה כלום) יצא לו בתחתונים (הוא לא התעלם מזה הוא אמר שיצא לו פיפי). אחרי 4 פעמים התייאשתי ושמתי לו חיתול.

שאלתי היא .. האם הוא לדעתכם מוכן לגמילה? איך הדרך הנכונה ביותר לגמול ילד בגילו.?

תודה
    לילך

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי , אין לי למי לפנות

לילך
    17/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשה

לילך
    17/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

נעמה סבג שמש
    17/10/2011

היי לילך,

עצם בקשתו של הילד תחתונים לא בהכרח אומר שהוא מוכן לגמילה. לא כתבת על מידת הבנתו ובגרותו. לא כתבת האם היה לו מוצץ ןנגמל, האם חווה סוג של גמילה.
    כן הייתי מתייעצת עם הצוות בגן. מה גם שלא הייתי שולחת אותו מיד לגן עם תחתונים, לפני שהייתי מתחילה איזשהי עבודה בעניין קודם. האם הקראת לו ספרים בנושא? הסברת לו הכנת אותו?
    את מוזמנת להכנס לאתר של עידן ההורות ולקרוא מאמרים בנושא.
    בהצלחה!

נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
    יועצת שינה ומנחת הורים השיטת הצילום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

לילך
    18/10/2011

תודה שחזרת אלי, אני כמובן הקראתי לו ספרים והראיתי לו תוכניות בנושא, הוא גם ראה את האחיין שלו (הוא בן 3) שאין לו חיתול - כמו כן אני מציינת בפניו שיש ילדים נוספים בגן שאין להם חיתול. הוא ילד חכם ומבין. הוא לוקח מוצץ רק בלילה וגם זה לא תמיד כי הוא נרדם גם ללא מוצץ , הוא שותה חלב בבקבוק (חלב פרה) בבוקר ובערב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה ו-9 חודשים מפחדת מרעשים
    נטלי
    13/10/2011

שלום רב,בתי בת השנה ו-9 חודשים ילדה מאוד בישנית.לוקח לה זמן להשתחרר בסביבה חדשה וליד אנשים שהיא לא מכירה.אני מבינה שזה טבעי ומאפיין חלק מהילדים.אגב,היא ילדה בדרך כלל בריאה ומתפתחת מאוד יפה.מדי פעם שמתי לב שאם אנו נמצאות יחד(נניח תוך כדי משחק בבית) ואני אומרת לה משהו בבקול טיפה יותר חזק -היא ממש רצה אלי בפחד.בהתחלה לא ממש התרגשתי מזה אך לאחרונה היינו יחד במשחקיה (אצלנו בבניין רק אני והיא) וקראתי לה בקול שמח ,היא שוב רצה אלי בפחד.נסיתי לעשות את זה שוב לאחר כמה דקות,על מנת לגבש את הדעה,הילדה רצה אלי וגם אחרי זה פחדה להגיע לכדור לבד.אתמול קרה דבר שבכלל הלחיץ אותנו.הגיעו אלינו זוג חברים עם ילדה בת גילה ושהיא מכירה .כאשר הילדה שלהם בכתה-הילדה שלי ממש נכנסה להתקף חרדה.רעדה ולא הפסיקה להיצמד אלי.זה המשיך לפחות חצי שעה ברציפות וחזר על עצמו כמה פעמים(כל פעם שהילדה שלהם בכתה).האם יש צורך לפנות למישהו(רופא התפתחותי למשל)?בתודה מראש נטלי.

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה ו-9 חודשים מפחדת מרעשים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/10/2011

נטלי שלום,
    עם כל הקושי שאת מתארת, ההתנהגויות של בתך הן בטווח הנורמה לגילה. לרוב,.החרדות נךלו חולפות לקראת גיל ארבע. עד אז, חשוב להרגיע אותה כשהיא זקוקה לכם. במקביל חשוב לעודד אותה להישאר באירוע או בקרבת הדבר שמעורר חרדה. ולחשוף אותה כל הזמן לעוד אובייקטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה ו-9 חודשים מפחדת

נטלי
    22/10/2011

תודה רבה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבד בחוץ
    איילה
    12/10/2011

שלום! יש לי תאומים בנים בני חמש וחצי אנחנו גרים בשכונה די סגורה. מרבית הילדים משחקים לבד בחוץ והגילאים שלהם 6- 9
    שאלתי באיזה גיל אפשר לתת לילדים לשחק בחוץ לבד ?בנוסף השכונה שלנו היא שכונה של בתים פרטיים כך שהגישה החוצה מאוד פרוצה

לקביעת תור
    סגירה
    לבד בחוץ

הוספת תגובה

• לבד בחוץ - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2011

שלום איילה,
    זו לא ממש שאלה פסיכולוגית, אלא שאלה של בטיחות ושכל ישר. האם נראה לך שבטוח שם? מה לדעתך יכול לקרות? האם הם יכולים להיפגע ממכונית חולפת? להתפתות למבוגר שמסכן אותם? חישבי בעצמך על סמם ההכרות שלך עם השכונה ועם הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבינה את הבת שלי בת הארבע וחצי
    היא
    12/10/2011

שלום ,
    הבת שלי בת ארבע וחצי ,(שיש לה אחות בת שנתיים ותשעה חודשים)יש לי בעיה אחת קטנה שהפכה עם הזמן לבעיה גדולה ,זה שהיא רוצה להשיאר כל הזמן בחברת ילדים ,כאשר אנחנו מבקרים אצל אנשים שיש להם ילדים היא מסרבת ללכת הביתהומתחילה לבכות ולצרוח וזה לא נעים בכלל ,היא כל הזמן מבקשת ממני ללכת ולשחק אצל מישהו או להביא ילדים אצלי הביתה ,אני לפעמים מסכימה ולפעמים לי ומסבירה לה למה בדיוק אני לא מסכימה (אני גם עובדת )ומסבירה לה שהיום אנחנו נישאר בבית ונשחק שלושתינו (אני היא ואחותה הקטנה ) (אבא שלה רוב הזמן בעבודה - )היא לרוב לא מסכימה ומתחילה לבכות ולצרוח ,הבעיה שלי איתה היא שגם כאשר אני מסכימה שהיא תלך לשחק אצל השכנים או לזה שהיא תביא ילדים לשחק היא לא מסתפקת בשעה -שתיים או אפילו שלוש שעות דבר זה ךלא מקובל עליי וכאשר אני מבקשת ממנה לחזור הביתה היא שוב מתחילה בבכי ובצרחות שלה ואז אני נאלצת להביא אותה בכוח ולהכניס אותה לחדר שלה לכמה דקות ,אני מודה שזה לא עוזר ,אני חייבת להגיד שההתנהגות שלה מציקה לי מאוד ומשפיעה לרעה לרעה על המצב האוירה הכללית בבית -המון עצבים .
    מצה לעשות איך לשים גבולות
    הבת שלי מתנהגת אחרת בגן הגננת אומרת רק דברים טובים עליה ובכלל לא מבחינה בהתנהגויות יוצאות דופן להפך,
    אני לוקחת אותה לשני חוגים -אנגלית ותנועה -
    ומקפידה על יום בילוי משפחתי לפחות פעם בשבוע ,
    אני רוצה לדעת איפה פיספתי איתה כי עם אחותה הקטנה הכל הולך חלק ואין בעיות

הוספת תגובה

• לא מבינה את הבת שלי בת הארבע וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2011

שלום לך,
    אני חושבת שהבעיה נובעת מזה שאת בכלל מופתעת מזה שיש בעיות. יש לך ציפייה שאם תעשי הכל מושלם לא יהיו בעיות. כתוצאה מזה, נדמה לי שאת ממש נעלבת מכך שהבת שלך לא מתנהגת בהתאם לציפיותייך, ואת לא מבינה למה. את חושבת לתומך שאם תתני לבת שלך הכל, חוגים, תשומת לב ואהבה היא תהיה מרוצה ולא תעשה בעיות וחייבת להיות הצדקה, כמעט פתק מהרופא לכך שהיא לא תהיה מרוצה או לא תישמע לך. וכאן יש לך טעות. גם ילדים שמקבלים הכל צריכים גבולות. חשוב מאוד שאת לא תיקחי את זה אישית, כי ההעלבות שלך, ההסברים שלך והגישה הכללית שלך גורמת לבת שלך לחשוב שאת זקוקה לכך שהיא תהיה מרוצה כדי שאת תרגישי ביטחון עצמי כאם, וזה מחליש אותך מולה כי היא מבינה שאת תלויה בשביעות הרצון שלה. והאמת היא, שהיא לא חייבת תמיד להיות מרוצה, מותר לה לבכות, להתעצבן, זה לא אומר עלייך שום דבר כאמא. את פשוט צריכה להורות לה בטון ברור וקצר שעכשיו הולכים, או עכשיו אי אפשר ללכת לחברים, והיא מצידה יכולה לצרוח אפילו שעה שלמה. זה קצת לא נעים אבל אם היא תראה שת אלא מתרגשת מזה, זה יתמתן. אם היא רואה שתא לא יכולה לסבול את זה וזה מעכיר עלייך את עולמך והורס את חייך, היא תמשיך, כי ככה היא בסוף גם תקבל את מה שהיא רוצה. לכן חשוב שלא תיקחי את זה כל כך קשה. הילדים של כולם, גם של ההורים הכי טובים חוטפים קריזה וצורחים לפעמים, זה לא חייב להעכיר את כל האווירה בבית עד כדי כך, ואם לא מתרגשים מזה, זה עובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי לידה
    יעל
    11/10/2011

יש לי ילד בן שנתיים וחצי,וילדתי בן נוסף לפני שלושה חודשים.

כשהייתי בהריון,על מנת לשתף אותו בתהליך של אח קטן וחדש וכו,היינו מקריאים סיפור גם לתינוק שבבטן.תוך כדי,הוא גם גילה שיש לי פופיק בבטן,נקודת חן,ציצי (יודע מהנקה) וכו.עד היום,הוא "מאניש" את כל האיברים הללו,ולעיתים אני לא בטוחה,האם הוא מבין שהם חלק ממני.כששואלים אותו למי בטן שייכת,ופופיק וציצי,הוא אומר שלאמא,כלומר הוא מבין.אבל הוא שואל המון פעמים ביום,מה ציצי אומר על זה שעידו(שם בדוי)קופץ על המיטה? או שאני אומרת לו בוא תן לי נשיקה,"לא,רק לציצי".או למשל הוא בא אלי ואומר הנה קטפתי פרח בשביל בטן,או הכנתי ציור לנקודה(נקודת חן בבטן שלי.

בקיצור,רציתי לשאול,האם הכל בסדר?האם אני עשיתי משהו לא נכון?האם לשתף עם זה פעולה?או להגיד שכל החלקים האלה הם בעצם אמא?

אני ממש אובדת עצות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי לידה

הוספת תגובה

• אחרי לידה - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2011

שלום יעל,
    אין כאן נורמלי או לא נורמלי, זה ילד קטן וצריך לכוון אותו. נראה לי שכדאי להגיד לו שלא נותנים נשיקה לציצי אלא לאמא על הלחי. בשלב הזה זה מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה