מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Ivfלירון01/12/2015
שאלה לפרופ' אשכנזי
אני מויועדת להפריית מבחנה. רציתי לדעת אם לפני השרשת העובר ברחם, הוא עובר איבחון גנטי כדי לשלול מחלות גנטיות או תסמונת דאון וכך גם לא לסכן את ההריון בבדיקת מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2015באופן שגרתי בדיקה זו אינה נעשית לפני החזרת העוברים לרחם,אחא אם ריימת התוויה של נשאות או רקע משפחתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמרב01/12/2015
כפי שכבר כתבתי אחרי גרידה מה 23.10
מנסה להבין מתי אקבל וסת
עשיתי בדיקות הורמונים היום
התוצאות
Lh 3.3
E2 186
Pro 1.21
מתי אקבל וסת ? אשמח לעזרה
יש לציין שאני אחרי ציטוטק מכיוון שהיה חשד לשארית
ברחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2015את אמורה לקבל כל יום במידה ולפני הגרידה היו לך מחזורים סדירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוש באנדומטריןסיון01/12/2015
שלום, במסגרת הניסיון להרות (הריון שני) ולאחר שמאז הלידה התקצר לי המחזור ל- 25 ימים לערך (לפני היה 28 ימים), הרופא הציע לי לקחת פרוגסטרון לתמוך בהריון אם אכן אירעה הפריה (אני מעריכה שהביוץ היה לפני יומיים - שלושה). אני חוששת שהנטילה שלו רק תשבש לי את הפעילות הרגילה ומצד שני חוששת לא לקחת כי אולי באמת המחזור קצר עלול לפגוע בקליטת ההריון. עוד לא נטלתי אותו וכבר חשה כאבים מקומיים בבטן התחתונה ומעט בחילות, אבל אולי זה פסיכולוגי :) שאלה נוספת - אם אני כן נוטלת אותו, האם עליי להמשיך גם לאחר ביצוע בדיקת ההריון? (נרשם לי נר אחד ליום בלבד) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השימוש באנדומטרין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2015אין כל בעיה עם נטילת הנרות,בכל מקרה אם זה לא יעזור בשופ פנים ואופן לא יזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 36+5אני123401/12/2015
שבוע 36+5
חבל טבור מלופף סביב בצוואר
זרימות דם תקינות
מוניטורים תקינים.
האם מצב של חבל טבור מסוכן בתוך הרחם?
האם המקרה של חבל טבור סביב צוואר מומלץ קיסרי?
האם כמות מי שפיר 7.1 נחשב למיעוט מי שפיר?
האם יכול להיות קשר בין חבל טבור לכמות הנמוכה של מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר, יש לי tsh 3.13
אני123401/12/2015אני תמיד שומעת שבהריון מומלץ ערך עד 2.5.
האם הערך בעייתי להריון?
אם כן, מה יכול לקרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שבוע 36+5 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2015האפשרות קיימת,הייתי שוקל יילוד בניתוח קיסרי אלקטיבי בהקדם האפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחת שחלותחן01/12/2015
שלום,
בת 29, ילדתי לפני 3 שנים. מאובחנת ב pof מזה כ 5 חודשים. בשלושת החודשים האחרונים מחזור סדיר כ 30 יום + ביוץ. במעקב זקיקים נצפה זקיק מוביל של בן 16-20 ורירית 11 ממ.amh נמוך- 0.12 ו Fsh גבוה- בבדיקה האחרונה ביום ה 3 למחזור: 21
הוצע לי טיפול ב dhea ואסטרוגן ל 3 חודשים, שלהבנתי בהם לא יהיה לי ביוץ, מתוך מטרה להוריד את ה fsh ולתת לשחלה הזדמנות למנוחה כדי להגדיל את הסיכוי לריבוי ביציות לקראת שאיבה (עוד 3 חודשים) . אשמח לשמוע חוות דעת על הטיפול המוצע.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מנוחת שחלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2015מצב הרזרבה השחלתית שלך מורה על דלדול קיצוני בשיעור הביציות שבכלל נותרו בשחלה אם בכלל,לטיפול המוצע אין כל יתרון ותועלת מוכחת,הטיפול ההגיוני היחיד הינו טיפול במחזור טבעי בשילוב מינון נמוך של גונדוטרופינים עם הופעת זקיק מוביל בין 24 מ״מ-modified natural cycle,האמצעי הנוסף הוא לשקול תרומת ביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוכחות זקיקים
חן03/12/2015האם המצאות זקיקים בגודל 16-20 בסמוך למועד הביוץ וכן רמת פרוגרסטרון כ 36 בשלושת החודשים האחרונים יכולה להעיד כי כרגע ישנן ביציות? והאם ניתן להסיק משהו לגבי איכות הביציות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נוכחות זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2015על סמך נתונים אלו לא ניתן לבצע כל ספקולציה פרט לעובדה שמדובר בציסטות שחלתיות המפרישות אסטרוגן ופרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון מנופור
חן14/12/2015פרופסור שלום,
קיבלתי מרשם למנופור במינון 600 יח' ליום.
החל מהיום ה 5 למחזור עד להופעת זקיק מוביל.
מה דעתך?
תודה
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מינון מנופור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/12/2015מינון גבוה לכל הדעות ,יתכן בגלל שהנך בעלת רזרבה שחלתית נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלשירן ארי01/12/2015
היי
לאחר כמה זמן נעלמת השפעה של חצי מזרק אוביטרל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2015לאחר 7 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת הורמוניםא01/12/2015
אני בשלב הזרקת הורמונים לקראת IVF.
יום 4 להזרקות. אחרי 5 ימים אני צריכה לעשות בדיקת דם ואולטראסונד.
הבנתי שכל פעם צריך להזריק בצד אחר של הבטן התחתונה. פעם צד ימין ופעם צד שמאל.
יש לי טיפה דקירות וכאב בצד ימין של הבטן התחתונה.
זה בעיה להזריק לצד שמאל יומיים - שלושה רצופים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרקת הורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2015הזרעקי בכל צד שעולה על רוחך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרעdande01/12/2015
שלום רב.. מבקשת עזרה בפענוח בדיקת הזרע של בעלי..
מראה כללי N
נפח זרימה 2 ml
ריכוז תאי זרע במיליונים 15
סך הכל תאי זרע במיליונים 30
תנועתיות % 25
חיוניות % 60
חומציות P.H 8.0
צמיגיות N
מורפולוגיה
תאים תקינים 2%
tapering 0
long acros.reg 0
short acros.reg 1
neck pathology 3
tail pathology 4
other 90
long post acros 0
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח בדיקת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2015בדיקה לא תקינה יש לפנות למומחה פריון להמשך בירור וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה בתחילת הריוןליאת01/12/2015
שלום,
שבוע 6 - האם ניתן לעשות אמבטיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמבטיה בתחילת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2015אין בעיה בשלב כל כך מוקדם של היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tshאלמוג01/12/2015
שלום רב אני בת 26 וחצי נמצאת כרגע בשלב הזרעות בשילוב עם איקקלומין בפרופיל הורמונלי בהתחלה יצא לי תוצאה בבדיקת דם בערך tsh 3.56 הרופא נתן לי כדורים אלטרוקסין כל בוקר כדור אחד אחרי 3 חודשים שוב עשיתי בדיקות דם וערכים הם כאלו
Tsh 1.43
Anti tyroglobbulin atg u/ml 21.8
Anti tpo u/ml>1000
האם זה בסדר ? ואם לא אז על מה זה מצביע? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tsh
אלמוג01/12/2015בנוסף אני שבוע אחרי הזרעה אם זה משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
tsh - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2015כדאי חהיוועץ עם אנדוקרינולוג לשלול מחלת השימוטו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtsh
אלמוג02/12/2015זה יכול לפגוע בכניסה להריון? או במידה ויש הריון בהריון עצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אלמוג03/12/2015מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2015האפשרות קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשירה01/12/2015
שלום אני לפני החזרת מוקפאים בת 24 ללא כל בעיות בעיה בזרע מורופולוגית וורקוצלה. אני לוקחת מהיום הראשון לווסת אסטרופם. ביום חמישי שעבר רירית הייתה 12.5 היום בבוקר לפני בדיקות חוזרות היה לי דימום בהיר נוטה לורוד... ממה זה. נובע?? עברו רק שבוע מאז שסיימתי את הווסת... איך זה הגיוני??? עכשיו כבר פחות רואים דימום אבל ממה זה יכול לקרות? זה בחיים לא קרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין
שירה01/12/2015הרירית עדיין בטווח התקין 12.7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
שירה02/12/2015מקפיצה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2015לא ברור מקור הדמם,יתכן על רקע צוואר הרחם(גירוי,דלקת,יחסים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' אשכנזילירון01/12/2015
פרופ]' שלום
באחת משאלותיי לא ענית לי
אני לאחר הזרעה זקיק היה 17 מ"מ +3 זריקות אוביטרל לאחר ההזרעה
האם אתה חושב שהסיכוי הוא נמוך להריון?
לפי הרגשה כללית הביוץ היה בערך 20 שעות לאחר ההזרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2015פחות גבוה מאשר אם הזרקת האוביטרל היתה נעשית לפני ההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
לירון02/12/2015פרופ' שלום
אני מבינה שהתהליך שאמור היה להיות לתת אוביטרל לפני ההזרעה ולתת לזקיק לגדול ואז לבצע את ההזרעה .
אבל מה קורה כאשר לפי בדיקות ביוץ תוך פחות מ-24 שעות גם עדיף לתת קודם אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2015בתנאים אלו התנאים פחות בשלים להזרעה וההצלחה פחותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםאלינור30/11/2015
שאלה,אני 9 ימים אחרי החזרת עוברים מוקפאים עשיתי היום בדיקת הריון ביתית ויצאה שלילי אני מרגישה לפעמים גם כאבים כמו דקירות בבטן ורק ביום חמישי בדיקת בטא
האם הכאבים והבדיקה הביתית מרמזים על משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/11/2015המלצתי בשלב זה לא להתייחס לממצאים קליניים ולהמתין ליום ה לקבלת תוצאה מהימנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה והזרעהנופר30/11/2015
אני עם שפעת נוראית מעל לשבועיים והיום קיבלתי מרשם לאנטיביוטיקה "זינאט" (שהיא קשה יותר) אני אחרי איקאקלמין וככל הנראה ביום שישי הקרוב ההזרעה (יהיה גם אוביטרל בהמשך השבוע) יש בעיה לקחת אנטיביוטיקה כזו עם ההזרעה? זה יכול להוריד את הסיכויים להיכנס להריון?
תודה על התשובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטיביוטיקה והזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/11/2015לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה קטנהא30/11/2015
התחלתי טיפול חדש לקראת IVF.
פרוטוקול קצר.
התחלתי להזריק מיום השלישי למחזור להזריק גונאל מינון 375 ליום.
הזרקתי יומיים בינתיים.
היום אני ביום החמישי להזרקה. יש לי דקירות לא נעימות וטיפה כאב בשני הצדדים של הבטן התחתונה.
פוחדת מגירוי יתר.
יש אפשרות לקחת היום הפסקה בהורמונים ומחר להזריק?
הפסקה קטנה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/11/2015החלטה כזו חייבת להיות באחריות הרופא המטפל
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)