מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שבוע 6+0יוכי25/11/2015
האם בשלב זה חייב להופיע דופק או שזה מוקדם?
לדברי הטכנאית, שק הריון תקין שק חלמון והד עוברי,
טרם הודגם דופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 6+0 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015יכולה להיות סטיית תקן של יומיים שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרלירון25/11/2015
פרופ' שלום
הבנתיי ממך שכאשר זרע תקין אין צורך בהזרעות.
לפניי 3 שנים נקלטתי בהזרעה ראשונה . למה הגעתי למצב של הזרעה אין לי מושג כי הכל תקין כולל בדיקות הורמונליות.
היו 4 הריונות טבעים שלא התפתחו ובטא התאפסה בכל ההריונות בשבוע 6 .לאחר בירור הסתבר שאני צריכה קלקסן עקב קרשיות.
הרופא המטפל המליץ על הזרעה היה ישר הריון עם קלקסן ולידה בחודש 9.
עכשיו הרופא המליץ לי על הזרעה עקב זה שאין הריון לאחר 4 נסיונות למרות שכל הבדיקות ההורמונליות וזרע תקינים אך אין השגת הריון.אציין שלאחר קיסרי בחצוצרה אחת אין מעבר.
האם לדעתך טיפול הורמונלי (פיוריגון 50 )יגביר את הסיכויים להשגת הריון מהיר בהתחשב בזה שברק חצוצרה אחת יש מעבר ורירית הרחם ביום הביוץ רק 6.3?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר26/11/2015זה מה שאנחנו עושים במקרה כזה.
ואם אין הריון עוברים להפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתחסוי25/11/2015
אני לוקחת חומצה פולית כבר 4 שנים עם הפסקות קצרות מידי פעם.
אומרים שצריך לקחת כשלושה חודשים לפני הריון ובגלל שעברתי 7 IVF אז לקחתי כמעט רצוף . השאלה שלי האם יותר מידי חומצה פולית זה מזיק? האם זה לא מזיק לקיבה, כי בכל זאת זו חומצה. והאם כדאי לבקש בדיקת דם לבירור רמת החומצה פולית בדם?
כמו כן האם זה בסדר שלפני החזרה של מוקפאים, חודש אחד לקחתי רצוף וחודש שני לקחתי לסירוגין והחסרתי כמה ימים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חסוי26/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חומצה פולית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015אין כל בעיה אם נטלת ח.פולית במינון של הצריכה היומית,ההפסקות שעשית לא השפיעו במידה מהותית על הרמה הכללית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LH נמוךלירון25/11/2015
ד"ר שלום
יום ה-11 לווסת LH 4.0
יום ה-8 לווסת LH 5.6
למה זה יורד עם פרוטוקול פיוריגון 50 ?
בביוץ טבעי בלי שום פרוטוקול זה תקין ואף פעם לא היה בירידה
בדיקות שנעשו ביום ה-3 לווסת תקינות לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
LH נמוך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015אין לכך כל משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות בדיקותלירון25/11/2015
ד"ר שלום
יש לי מספר שאלות אודה לך עם תענה לי
יום ה-11 לווסת +הזרקת פיוריגון 50 לפני הזרעה
FSH - 6,6
E2 -442
PROGESTRONE- 1.2
LH-4.0
מעקב זקיקים:
שחלה ימנית- זקיק 12מ"מ, 11מ"מ
נצפו מספר זקיקים עד 10 מ"מ
שחלה שמאלית- זקיק 11 מ"מ ונפצו מספר זקיקים עד 10 מ"מ
רירית- 5.2
מתי לדעתך אמור להיות הזרעה ?
מתי להזריק אוביטרל?
מתי לחזור על בדיקות דם ומעקב זקיקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות בדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015עדיין את מספר ימים לפני המועד ,לכן יידרש מעקב נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
לירון26/11/2015פרופ' שלום
הרופא המטפל אמר לי לחזור על בדיקות ביום א' האם זה לא מאוחר מדי ועלול להיות מצב שאני אחריי ביוץ ופספוס זריקת אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תגובה
לירון27/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2015סביר להניח שעדיין תהי לפני ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרללירון25/11/2015
ד"ר שלום
לפני הזרעה האם כאשר הזקיק מגיע ל-18-20 מ"מ מזריקים אוביטרל כלומר על ידי הזרקת אוביטרל הרופא המטפל יודע בדיוק מתי הביוץ? האם האוביטרל שולט בקביעת יום הביוץ וההזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015צריך לזכור שבמערכת ביולוגית ישנו טווח השתנות הנילקח בחשבון ע"י הרופא המטפל ולכן קביעת מועד האוביטרל וההזרעה בעקבותיו מאפשרים שליטה רבה על ההליך הרצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב לפני שאיבהדנה25/11/2015
שלום רב,
אני עם גונאל אף מהיום ה- 3 למחזור, וצטרודיד מהיום ה- 8 למחזור.
עכשיו אני ביום ה - 11 למחזור.
עשיתי א.ס ובדיקת דם גם ביום ה- 8 למחזור וגם ביום ה- 11 למחזור
ביום ה- 8 למחזור נעשה לי א.ס והיו זקיקים קטנים
היום , יום ה- 11 למחזור נעשה לי א.ס והזקיקים גדלו (יש לי 2-3 בגודל 16-17, השאר קטנים.
אבל, ה e2 ירד לי במקום לעלות.
והפרוגסטרון כבר עלה לי ל 8.
וה lh קטן מ 0.3 (כנראה בגלל הצטרודיד)
רציתי לדעת, מה המשמעות של ירידה ב e2, למרות שנראו זקיקים?
אם אני אחרי ביוץ איך נראו זקיקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד מידע
דנה25/11/2015ביום ה- 8 למחזור הרירית היתה 10 ונאמר לי שהיא תקינה.
וגם היום נאמר לי שהכל בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
דנה25/11/2015למה הפרוגסטרון עלה מ 2.5 ל 8 אם לא היה לי ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015כאמור מדובר בהליך לא תקין ותגובה לא תקינה ,לכן יש להפסיק את הטיפול במחזור הנוכחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירון25/11/2015
ד"ר שלום
כבר במשך שבוע מזריעקה פיוריגון 50 ואין איזה שהיא תגובה גופנית כמו גירוי שחלתי כמו בהריון הקודם עם אותו פרוטוקול .
ןלפי מעקב הזקיקים גם בביוץ טבעי ישנם אותם תוצאות של התפתחות זקיקים
האם זה אומר שצריך מינון גבוה יותר של פיוריגון? בהריון הקודם כבר ביום ה-11 הייתי עם כאבים עזים של ביוץ ועכשיו כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015קרוב לוודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאני25/11/2015
אני בתחילת טיפולי פוריות
המשקל שלי כרגע 68 והגובה 170
אני רוצה להתחיל דיאטה בשילוב של ספורט להוריד 7
קילו שאלתי היא כזאת האם זה יכול להשפיע על מהלך הטיפולים?
אני עושה 40 הליכה ביום יום כן יום לא כפיפות בטן משתדלת 70
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015הצעתי היא שתתחילי בטיפול ותוך כדי הטיפול בצעי את הנדרש להורדת המשקל הרצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015הצעתי היא שתתחילי בטיפול ותוך כדי הטיפול בצעי את הנדרש להורדת המשקל הרצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםלירון25/11/2015
ד"ר שלום
יום ה-11 לווסת +פיוריגון 50
נצפו זקיקים שחלה ימנית: 12 מ"מ, 11 מ"מ
שחלה שמאלית: 11 מ"מ
עובי רירית: 5.2
האם גודל רירית לא נמוך לקליטת הריון בשלב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015אכן כך יש להמשיך במעקב את לקבלת התנאים המתאימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
לירון26/11/2015פרופ' שלום
האם כאשר ביום ההזרעה רירית רחם בסביבות 6 הרופא המטפל יכול לתת תמיכה כמו פרוגינובה לעבות את הרירית או שזה מאוחר מידי להתחיל לקבל תמיכה לעבות את הרירית לצורך הצלחת קליטת הריון ביום ההזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשד ו-IVFדנה25/11/2015
לפני כחצי שנה הרגשתי גוש כואב בשד שנעלם עם קבלת מחזור. נבדקתי ע"י כירורג שד שעשה בדיקה של מישוש ללא אולטראסאונד. הוא אמר שמדובר בגוש הורמונלי ושאחזור עוד שנה לבדיקה שיגרתית. מאז הגוש מופיע אחרי הביוץ ונעלם עם המחזור, כל חודש.
אני לפני טיפולי IVF (בגלל פקטור זכרי) וחוששת לגבי הגוש בזמן הטיפולים ובע"ה הריון. האם כדאי לחזור לכירורג ולדרוש אולטאסאונד לשד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש בשד ו-IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015למרות שמתקבל הרושם שלא מדובר בממצא חשוד,בכל מקרה הביקורת רצויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה או ivfאגם24/11/2015
היי...יש לי בת שנולדה 596 גרם iugr קיצוני היא בסדר גמור. איתה נקלטתי בהזרעה ראשונה לפני 9 שנים..עכשיו אני רוצה שוב להיכנס להריון והרופא נותן לי להחליט הזרעה או הפריה בגלל הגיל שלי נורא מבולבלת ולאיודעת מה להחליט מה הסיבוכים בהזרעה ומה הסיבוכים בהפריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה או ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015אם הינך מעל גיל 40 עלייך להעדיף הפריה, אם פחות יש מקום לשקול מספר מחזורי טיפול בהשראת ביוץ +הזרעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש בדיקות הורמונליותמישהי 3424/11/2015
שלום,
בצעתי בדיקות הורמונליות ביום השני למחזור (היום השני לדימום הוסתי)
אני בת 34
האם התוצאות תקינות (מבחינת פוריות ורזרבה שחלתית)
בוצע בקופת חולים כללית
70> estradiol - e2
Lh קטן מ- 0.17
Fsh 2.50
Prolactin 461.2
Progesterone 2.3
Testosterone total 2.30
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט חשוב
מישהי 3424/11/2015שכחתי לציין כי הנני נוטלת גלולות מספר שנים רצופות כולל בזמן ביצוע הבדיקות
פירוש בדיקות הורמונליות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015הפרופיל בטווח התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני 12324/11/2015
אני ביום ה11 למחזור לקראת שאיבה 7 בדר"כ השאיבה ביום ה15 מתי עליי להפסיק את לקיחת ה אספירין ?יום לפני שאיבה זה מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015חמישה ימים לפני השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תרבית שתן חוזרתשלי24/11/2015
היי,
בשבוע 9 להריון,התגלה חיידק בבדיקת שתן הרופא נתן לי אנטיביוטיקה ל-5 ימים ולחזור לאחר מכן שוב על תרבית השתן,לאחר כמה זמן מתום מתן האנטיביוטיקה ניתן לעשות את הבדיקה?
אפשר יום אחרי?או שצריך להמתין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת תרבית שתן חוזרת - תגובה
פרופ` דוד בידר25/11/2015אחרי כ 5 ימים.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)