מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקותלירון29/11/2015
ד״ר שלום
מעקב זקיקים מהבוקר
שחלה ימנית נצפו זקיקים : 15 מ״מ ו- 17 מ״מ
שחלה שמאלית: 11 מ״מ
בשתי השחלות נצפו זקיקים עד 10 מ״מ
רירית הרחם : 7
אני לפני הזרעה ומזריקה פיוריגון 50 ואתמול הרגשתי ביוץ יכול להיות שאני אחרי ביוץ ? עדיין לא הזרקתי אוביטרל.
ממתינה לבדיקות דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/11/2015צייני את בדיקות הדם שתקבלי אותם ונוכל להתייחס בדייקנות רבה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאול-טלי28/11/2015
בבדיקה הגניקולוגיית האחרונה שעשיתי-
כתוב:
דוגלס עמוק. שחלות מאחורי הרחם כמעט נושקות זו לזו.
ואנדומטריומה בצד ימין. 2.5 ס"מ
לפני כשנתיים וחצי אובחנתי באנדומטריויזס בלפרסקופיה.
מה אומר הממצאים הנ"ל?על שובו של האנדו'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רציתי לשאול- - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/11/2015מעיד על קיום חשד לאנדומטריוזיס ואנדומטריומה,ראוי להמשיך את הבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרוש: גונאל Fצילה28/11/2015
עומדת בפני שאיבת ביציות וזקוקה לגונאל F.
אשמח לתרומה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הזרעהלירון28/11/2015
ד"ר שלום
ביום ה-11 לווסת הזקיק הכי גדול היה 12.
e2 היה 442
LH היה 5 .
היום ה-14 לווסת כאבי ביוץ עזים וממשיכה להזריק פיוריגון 50 מחר אמורה לחזור על בדיקות דם.
מרגישה שהביוץ יהיה תוך 24-48 שעות מה קורה במצב כזה?
עם אני מזריקה את האוביטרל מחר יום א' עלול להיות מצב שמאוחר מידי חהזרעה והיה ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/11/2015לא צפוי בשלב זה ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALC חיוביאורית27/11/2015
עשיתי בדיקות קרישיות ויצא לי ALC חיובי
אשמח לדעת מזה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ALC חיובי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2015Lac חיובי-ואגולנט: נמצא במקרים רבים גם בהעדר זאבת וקשור לפקקת ולא לנוגדי קרישה (Anticogulant). נוכחותם בדם נבדקת בעקיפין. השלב הראשון יהיה אחד ממבחני הקרישה שתלויים בפוספוליפידים כמו זמן תרומבופלסטין חלקי (aPTT, activated Plasma Clotting Time with Kaolin), ו-dRVVT (Dilute Russelle's Viper Venom Time). לופוס אנטיקואגולנט הם נוגדנים שמכוונים נגד חלבוני פלסמה שונים שנקשרים לפוספוליפידים [בתא2-גליקופרוטאין (?2-Glycoprotein I), פרותרומבין (Prothrombin) ואנקסין 5 (Annexin-V)]. באופן סותר, נוגדני לופוס אנטיקואגולנט חוסמים את מבחני הקרישה התלויים בפוספוליפידים ע"י הפרעה ליצירת תצמיד הפרותרומבין. הרגישות והסגוליות של כל המבחנים ללופס אנטיקואגולנט מושפעים מהריאגנט (Reagent) ומשתנים בין המעבדות השונות. זמני הקרישה יכולים להיות מוארכים מסיבות אחרות שאינן נוכחות לופוס אנטיקואגולנט, למשל תרופות נוגדות קרישה, חסרים בגורמי קרישה או מעכבים סגוליים לגורמים שונים. לפיכך, אם עולה חשד להימצאות לופוס אנטיקואגולנט (בנוכחות זמן קרישה מוארך), יש לבצע מבחנים נוספים:
אם זמן הקרישה מוארך עקב חוסר בגורם קרישה, הוספת פלסמה תקינה (שמכילה את הגורם החסר) תביא לזמן קרישה תקין במבחן חוזר. לעומת זאת, אם מעכב כמו לופוס אנטיקואגולנט נמצא, זמן הקרישה יישאר מוארך גם לאחר הוספת פלסמה.
הדגרה של הפלסמה עם פוספוליפידים לפני תבחיני הקרישה תביא לקשירתם ללופוס אנטיקואגולנט, ובכך הוא ינוטרל וזמן הקרישה יחזור לתקין. בכל מקרה, לא ניתן למדוד את לופוס אנטיקואגולנט כמותית. התוצאה תהיה רק חיובי או שליל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפני החזרת מוקפאיםשירה27/11/2015
שלום אני בת 24 אחר הפריה אחת שלא הצליחה עקב בעיית זרע מורפולוגיה וורקוצלה . אני שבוע החזרת מוקפאים אני לוקחת מהיום הראשון של הווסת 3 אסטרופם היום הוא היום ה8 לווסת. הרירית 12.5 האם זה בסדר? לא צריך להפחית מינון במקרה כזה?אצלי אין בעיות כלל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שירה27/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2015הכול תקין המשיכי בטיפול לפי הוראות הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיפול אחרון שהופסקאורה27/11/2015
התחלתי טיפול IVF 3 מזרקי אורגלוטרן לפני קבלת הוסת, ולאחריה קיבלתי דקפפטיל. פעם ראשונה פרוטוקול כזה. התוצאה אחרי 10 ימים של הזרקה גונל+מונופור יחד והאיסטרודיול רק 699 ! זקיקים קטנים בגודל 10 ואחד מוביל יפה 14 הפסקת טיפול ע"י הרופא. שאלתי היא מה יכול לגרום לכך? האם הדיכוי שקיבלתי ? בעבר קיבלתי פרוטוקול קצר שהניב 3 זקיקים בכמות קטנה של גונל.הפעם הכמות יותר גדולה והזקיקים קטנים ...... מה יכול היה להשתבש? ומדוע הזקיקים הקטנים הללו לא גדלים במשך כל ימי ההזרקה נותרו אותו גודל. אשמח לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי טיפול אחרון שהופסק - תגובה
פרופ` דוד בידר27/11/2015לא מכיר מתן אורגלטן לפני הוסת.
מטרת התרופה היא לדכא ביוץ במהלך טיפול בזריקות וזה לאחר מספר ימי זריקות, שלאחריו מוסיפים את התרופה.
היות ואין לנו כל האינפורמציה קשה לענות על כל שאלותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סדרליה27/11/2015
שלום,
ווסת לא סדיר, וקבלת ווסת בתדירות אחת לשבועיים.
סידור הווסת ניתן רק ע"י גלולות לסוגיהן או שיש גם תכשירים שהם לא גלולות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סדר - תגובה
פרופ` דוד בידר27/11/2015קודם צריך להבין למה זה קורה ועש לעבור ברור לשם כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה- פרופסור אשכנזיאבגד26/11/2015
שלום
אני בת 42 ואמורה להתחיל טיפול IVF חדש עם המחזור בעוד יומיים.
פרוטוקול קצר, אלנובה בשילוב עם מנופור. יש לי בעיה של רירית דקה - לכן נראה לי שהרופא רשם לי אלנובה במטרה לגייס כמה שיותר זקיקים.
יש לי גונאל אף בבית שנשאר מטיפולים קודמים, כששאלתי את הרופא אם אפשר להשתמש בגונאל במקום אלנובה הוא אמר שכן. הזרקת גונאל לחמישה ימים ואח"כ מנופור במקום אלנובה (פעם 1 לשבע ימים ואח"כ מנופור).
1. האם ההבדל בין אלנובה וגונאל משמעותי מבחינת גיוס מספר הזקיקים בשלב הראשוני?
2. הבנתי שתרופות כמו מנופור שמכילים גם FSH וגם LH מניבים תוצאות יותר טובות מבחינת איכות העוברים מאשר תרופות שמכילות רק FSH - לכן האם גם מהסיבה הזאת עדיף לי להשתמש בגונאל (חמישה ימים ואח"כ מנופור) מאשר אלנובה שמתחילים להזריק רק אחרי שבעה ימים את המנופור? אנא הסבר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצה- פרופסור אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2015אין כל בעיה להשתמש בגונל במקום אלנובה ולתת את הטיפול ההולם, בכל מקרה שימוש גם במנופור בהמשך עשוי לשפר במידה מסוימת את התגובה השחלתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרסיס סינרל שאלהלוני26/11/2015
שלום,
רציתי לדעת לגבי תרסיס סינרל שאני אמורה להתיז בכל נחיר בוקר וערב.....
דקה או שתיים לאחר ההתזות מתחילה לי נזלת רבה, ועיטושים , כך שאני מקנחת את האף אחרי שתי דקות מה"הסנפה". האם זה מספיק להגיע למחזור הדם למרות זאת או שאני בעצם מוציאה את התרופה ופוגמת ביעילות הטיפול? אשמח לתשובה בהקדם...תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרסיס סינרל שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2015ספיגת החומר מרירית האף הינה מיידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווציות קלות אחרי החזרהשירן26/11/2015
עברתי החזרה אתמול מהצהריים יש לי התכווצויות קלות בבטן, האם העוברים יכולים להפלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התכווציות קלות אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2015לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פרולקטין גבוהה-שאלה נוספתרבקה26/11/2015
תודה.
אם כך , רמת הורמון גבוהה גם יכולה למנוע/ להפחית קליטת עוברים מוחזרים. הבנתי נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמת פרולקטין גבוהה-שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015בד״כ בטיפולים בעקבות הטיפול ההורמונלי מדובר ברמות סופר פיסיולוגיות של הורמוני המין,כך שאם יש השפעה כלשהי לעליית הורמון הפרולקטין ,ההשפעה היא שולית,ההפרעה בולטת יותר במחזורים טבעיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא ביוץנגה26/11/2015
שלום, בת 39 עם מחזור לא סדיר ובעיות ביוץ.
כעת,
יום 20
בבדיקת דם:
ESTRADIOL(E2) PMOL/L 316.17
LH MIU/ML 4.30
PROGESTERONE NMOL/L 3.91
זקיקים שמאל
10 מ"מX11
זקיקים ימין 14X13 מ"מ 14X 13
עובי אנדומטריום 4.1 מ"מ
לאחר IKACLOMIN
שאלתי האם הביוץ עוד יכול להגיע? או האם עליי לפנות לביצוע פעולות נוספות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ללא ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015יש להמשיך לעקוב,בהחלט תיתכן הבשלה של הזקיקים בעוד מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ב e2 ועליה בפרוגסטרוןדנה26/11/2015
שלום רב,
אני עם גונאל אף מהיום ה- 3 למחזור, וצטרודיד מהיום ה- 8 למחזור.
עשיתי א.ס ובדיקת דם גם ביום ה- 8 למחזור וגם ביום ה- 11 למחזור
ביום ה- 8 למחזור נעשה לי א.ס והיו זקיקים קטנים , רירית היתה תקינה 10
יום ה- 11 למחזור נעשה לי א.ס והזקיקים גדלו (יש לי 2-3 בגודל 16-17, השאר קטנים. ) הרירית היתה תקינה
אבל, ה e2 ירד לי במקום לעלות ב- 600 יחידות.
והפרוגסטרון כבר עלה לי ל 8.
וה lh קטן מ 0.3 (כנראה בגלל הצטרודיד)
רציתי לדעת, מה המשמעות של ירידה ב e2, למרות שנראו זקיקים?
אם אני אחרי ביוץ איך נראו זקיקים?
ולמה עלה הפרוגסטרון?
האם זה אומר שסיכוי גדול שהזקיקים ריקים?
בינתיים נאמר לי להמשיך עם צטרודיד ומונפור 300 במשך יומיים ולהגיע לבדיקה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ירידה ב e2 ועליה בפרוגסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015קיימת עליה מוקדמת של הפרוגסטרון אשר פוגעת באיכות ההליך,בתנאים כאלו כדאי להפסיק את הטיפול בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה יכול להיות הסיבה לירדה של e2
דנה26/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ומה יכול להיות הסיבה לירדה של e2 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015התגובה הבלתי תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
דנה26/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
דנה26/11/2015האם ייתכן לאור התגובה שלי בפרוטקול זה.
שאולי מתאים לי יותר פרוטקול ארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה קטנה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015תלוי ברזרבה השחלתית שלך ובגילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב הנתןנים
דנה26/11/2015אני 37.5
עשיתי פרופיך הורמנלי לפני כשנה.
מאז נכנסתי להריון עי הזרעה ואוביטרל, אך עברתי גרידה עקב הפסקת דופק.
בנוסף הוציאו לי פוליפ מהרחם.
התוצאות; tsh 1.46, lh 1.9, fsh 7.7, prolactin 219
E2 290, progestron 1.2, dhea sulphate 1.6
oh-progestron17- = 1.9
Testoteron total קטן מ 0.8
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצב הנתןנים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2015הנתונים שלך תקינים ,יתכן שהפרוטוקול הרפואי שניתן לך פחות הולם את מצבך,יהיה צורך לתת פרוטוקול אחר להשראת הביוץ שיצמצם את הסיכון של עלייה מוקדמת בערכי הפרוגסטרון(לוטאיניזציה מוקדמת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
דנה28/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכםאני26/11/2015
אני נמצאת בשבוע 9 להריון תאומים
עד מתי לקחת תמיכה של קרינון פעם ביום???
המון תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום לכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015אין צורך יותר לקחת את התמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)