מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סבב חדש של IVF. התייעצותvika24/11/2015
שלום,,
התחלתי לצערי סבב חדש. פרוטוקול חדש אחרי שלא היתה הצלחה בפעם הקודמת.
התחלתי עם תרסיס סינרל 3 פעמים ביום כ 6 ימים לפני המחזור. אחרי 12 יום ירדתי לפעמיים ביום. ובמקביל התחלתי להזריק גונל F 250 יחידות ביום. אחרי 3 ימים של הזרקות היום עשיתי מעקב זקיקים ובדיקת דם.
הרופא רשם כ 4 זקיקים בדף מעקב ואמר שיש עוד זקיקים קטנים אבל לא ציין אותם.
עכשיו צלצלו ואמרו לי לעלות את המינון ל 350 יחידות ביום ולבוא ביום חמישי למעקב.
השאלות שלי הן:
1. האם זה לא הרבה יחידות 350 נשמע המון ואני פוחדת על ההשפעה לגוף, במיוחד אחרי שגילו אצלי גושים בשדיים (למרות שנאמר לי ע"י כירורג שד שאני יכולה להמשיך בטיפולים ולא לדאוג מהגושים).
2. לדעתי גונל F לא מביא תוצאה טובה של זקיקים. ההורמונים האחרים שהשתמשנו בהם בפרוטוקול קודם הניבו 14 זקיקים שמתוכם הופרו 8 עוברים יפים.
אז מדוע החליפו לי לגונל אפ? מה יכול להיות השיקול במצבים אלו?
3. אלו תוצאות בדיקות הדם מהיום:
ESTRADIOL 414PMO
PROGESTERONE <2
מה התוצאות אומרות? ומדוע העלי לי על סמך בדיקות דם אלה את המינון? כי אחרי אולטרסאונד הרופא אמר לעלות ל 300 יחידות ואז אמר להשאיר 250. אחרי תוצאות בדיקת דם שוב שינו את דעתם..... לא מבינה למה
האם כדאי לי לבקש לשנות את התרופה? אולי היא לא מספיק עובד במקום לעלות את המינון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה למענה בבקשה. תודה
vika24/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחליפו לי את התרופה למונופור
vika26/11/2015עכשיו פתאום אני קולטת שלדעתי המונופור זה שגרם לי לאורטיקריה.
כי הפריחה התחילה במקביל לשימוש בזריקות אלה
גונאל אפ לא ממש עובד עליי. אחרי 5 ימים של טיפול עדיין יש זקיקים קטנים ואולי 5 זקיקים סביב 6-10 מ"מ
בסבב ראשון של טיפול טופלתי בפוריגיון. ושאבו 14 ביציות. ז"א זה עבד לא רע.
הרופא אמר שגונאל אפ ופוריגיון מאותה משפחה וככל הניראה בגלל זה נתן לי תרופה אחרת.
אני לא יודעת אם עכשיו להתקשר ולבקש להחליף לפוריגיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סבב חדש של IVF. התייעצות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015חזקה על הרופא המטפל שלך שמכיר את כל הנתונים ההורמונלים שלך ואת תוצאות התגובה שלך בטיפולי ההפריה הקודמים ,שייתן לך את הטיפול המירבי ,בשלב אות שלו הינן בטווח המקובל,השינוי בטייפול אמור להניב תוצאות טובות יותר,ומאחר וחלק מטיפולי ההפריה הינן ניסיון וטעייה הרי שהסיכוי שווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה שזה בית חולים ציבורי
vika26/11/2015ואין רופא מטפל. כל פעם יושבים מול מישהו אחר. שמדפדף לרגע אם בכלל וקובע מינונים ודרך טיפול
מקווה שמונופור לא יחמיר את האורטיקריה. אני כבר 8 חודשים סובלת כולל אישפוזים בגלל התקפים שהתחילו בדיוק במקביל להתחילת הטיפולים.
אף העלתי כאן שאלה על כך בתחילת השנה. והמלצתך היתה לשנות לי את הטיפול (ז"א במקום מונופור לתת משהו אחר).
היום רק אחרי שחזרתי מבית חולים ונכנסתי להסטוריית התרופות שלי נזכרתי שזו התרופה שעשתה לי (או לא) את הפריחה מתכלתחילה. ואם יש ספק אין ספק
לא יודעת מה לעשות. עכשיו הרופאים כבר בחדרי ניתוח ואין עם מי לדבר (שוב, בית חולים ציבורי) עד מחר.
ואני צריכה לקנות את התרופה החדשה ולהזריק. וכולי חששות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבעיה שזה בית חולים ציבורי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015צר לי על המצוקה שאת מצויה בה,אולם לדאבוני את חייבת למצוא קשר לרופא מיחידה באמצעות הרופא הכונן במחלקה בבית חולים ולהגיע למנהל היחידה המקבל כוננויות על במיוחד למטרה זו,על מנת למנוע תגובה אלרגית נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. יצרתי קשר. השאירו לי גונאל אפ
vika27/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה. יצרתי קשר. השאירו לי גונאל אפ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2015בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבה שחלתיתמיכל24/11/2015
על מה מעיד הנתון FSH- 7.4
בוצע ביום 3 למחזור
בת 35 מנסה להרות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזרבה שחלתית - תגובה
פרופ` דוד בידר24/11/2015הערך תקין לכשעצמו אך הוא תמיד צריך להיבדק במקביל לבדיקת האסטרוגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל25/11/2015הערך FSH התקבל 7.4
ביחד איתו התוצאות--
E2 - 149
progesteron- 2.8
LH- 5.5
מה המשמעות לעניין הרזרבה השחלתית ובכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
מיכל25/11/2015האם ( לאחר טיפול בפיורוגון ) , זקיק שמגיע לגודל שבשל לביוץ, יבייץ גם בלי מתן זריקת האוביטרל?
היינו שאלתי היא האם הזריקה היא תנאי לביוץ או שיהיה ביוץ בכל מקרה אבל הזריקה רק מתזמנת אותו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר26/11/2015יכול להיות ביוץ אך רק 20% זה קורה ולכן חייבים אוביטרל.
זה שקורה פתאום ביוץ לבד זה פחות רצוי, כי הביוץ יכול להיות על זקיק קטן.
בטיפולי פיריון עדיף לגרום למצב שמבייצים אחרי אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivfדנה24/11/2015
שימוש בגונאל אף 300 כל יום החל מיום ה- 3 למחזור.
ובמקביל שימוש בצטרודיד 0.25 החל מהיום ה- 8 למחזור.
ביום ה -8 נצפו זקיקים די קטנים, הכי גדול היה קרוב ל 12.
בד"כ המחזור שלי הוא 25 יום, במידה וזה רלוונטי.
יש לי מספר שאלות:
1. האם שימוש בגונאל אף, מגביר את המהירות של גדילת הזקיקים, או שהוא עוזר רק בצמיחה של הכמות שלהם?
2. במידה ואני מזריקה צטרודיד בשעה שש בערב, האם יש משמעות לפער בין השעות, היות וייצא מצב שבין זריקת צטרודיד אחרונה לבין אוביטרל יעברו לפחות 30 שעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה למענה. תודה
דנה24/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/20151.הגונל מסייע בגיוס זקיקים וצמיחתם
2.אין לכך משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה26/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהלירון24/11/2015
ד"ר שלום
האם קיום יחסים לפני הזרעה עם מתן אוביטרל משפר את הסיכויים או זה עלול לפגוע באיכות ובכמות הזרע ביום ההזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/11/2015לא משפר ולא פוגע באיכות הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
לירון24/11/2015פרופ' שלום
תודה על תשובתך!
האם תוכל להסביר ליע מדוע לפני הזרעה כאשר מקיימים יחסים זה לא משפר את הסיכוי להרות ? הרי לא צריך מגע שיותר לפני הביוץ ? האם השבחת זרע וההזרעה זה מספיק
אציין שהזרע תקין
לפני 3 שנים הרגשתי את הביוץ ממש יום לפני ההזרעה וכן באתי במגע ולמחרת הייתה הזרעה ואכן היה הריון תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר25/11/2015מי אמר לך את התאוריה הזאת?
אם הזרע תקין אז בכלל לא צריך הזרעות.
הזרע צריך להיות שם בביוץ.
היות והזרע נמצא לפחות 48 שעות באיזור אז גם יום לפני הביוץ וגם יום אחרי הביוץ זה יתפוש.
למה שכתבת אין קשר בהעלאת סיכויי ההצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםשוש24/11/2015
שלום רב, היום עשיתי צילום רחם( ממש לא כאב בכלל! אכן תגובות מוגזמות...)
האם יש צורך או כדאי לקחת דוקסילין 100 פעמיים ביום 5 ימים, למען שלא יהיה זיהום?
האם מותר לקיים יחסי מין היום?
תודה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר24/11/2015אם אין סיפור כלשהוא שהיה זיהום אגני בעבר אז לא צריך דוקסילין.
יחסים מותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויחסי מין
שוש24/11/2015תודה על התשובה והאם מותר היום יחסי מין, או לחכות יום. יש לציין שאין לי דימום.
תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויחסי מין - תגובה
פרופ` דוד בידר24/11/2015מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
שוש24/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מהפריה שבוע - לאשכנזי34חס24/11/2015
מאחר והייתי מטופלת שלך ברצוני לשאול על האופציות שלי, מחר אהיה שבוע 34+0 בהערכת משקל שבוע 33+0 עוברית שוקלת 2200 קילו, במעקב הריון בסיכון משבוע 32 עקב hcg מוגבר בחלבון עוברי ., כרגע בביקורת משבןע 32 לחץ דם בדיקות דם כימיה ספירה וכבד תקינות איסוף שתן תקין.. שימשיך ככה 55. ההמלצה היא יילוד בין 37-39 שכן אלו השבועות המסוכנים.. האם יש ברשותי לבקש זירוז בשבוע 37 עקב העובדה שזה הריון בסיכון וגם מהפריה? שנית אני נוטלת אספירין אמפירי... מתי להפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון מהפריה שבוע - לאשכנזי34 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015אם הנך תחת מעקב יהיה צורך להפסיק את האספירין לקראת מועד הלידה,בשלב זה הייתי ממתין להבשלת התנאים של צוואר הרחם ומצב העובר לפני שהייתי שוקל זירוז לידה, בכל מקרה רצוי שהלידה תהיה אחרי שבוע 38
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני24/11/2015
שלום,
לאחר הזרעה מטופלת באוטרוגסטן פומי, האם יכול לגרום לדימום
ביום ה5-6 אחרי ההזרעה היו לי הפרשות חומות ועכשיו יום 12 דימום קל ביותר.
מה יכול להיות? האם מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר25/11/2015סכנה בטיפול אין.
אני לא יודע מה זה טיפול אסטרוגן פומי.
בהזרעות לא מקובל טיפול כזה.
הסיבה לדימומים כרוכים בטיפול התרופתי שאת נוטלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-שאלה
אני25/11/2015תודה
הכוונה בפומי זה דרך הפה ולא בנרות.
הבנתי מהרופא שלי שיש כאלו שנותנים תמיכה גם בהזרעות עם הורמונים ושזו גישה שונה של רופאים שונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר26/11/2015לידיעתך ,פומי זה לתוך הוריד.
אני מבין את מה שהרופא שלך אומר רק שאני לא מבין את ההגיון בטיפול כזה בהזרעות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שאיבהלירון24/11/2015
שלום רב,
אני לפני שאיבה עם פרוטוקול קצר.
ביום ראשון עשיתי us והיו לי 18 זקיקים בגדלים שונים
בשתי השחלות ביחד. E2 היה 3.3 ופרוגסטרון קצת יותר מ - 11,000.בערב, בהוראת הרופא, נטלתי צטרוטייד בלבד. בשעה 6:15 בבוקר יום שני נטלתי 3 דקאפפטיל. שאיבה בשלישי בערב.בשעה 1 בלילה שבין ראשון לשני התחילו כאבים חזקים מאוד. כנראה של ביוץ. היה לי קשה ללכת מרוב כאבים. הבוקר קמתי בלי אותם כאבים. ממש אדם חדש. כואב כשאני נוגעת אבל לא בהליכה ובהחלט רחוק ממה שהרגשתי אתמול. נשאלת השאלה - האם יכול להיות שפספסתי את הביוץ? ולא ימצאו כלום בשאיבה היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפני שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/11/2015לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין שבוע 9בר24/11/2015
שלום .
התחלתי היום שבוע 9 ועפ"י ההנחיות שקיבלתי כשהשתחררתי מהבי"ח אמרו לי להפסיק בשבוע זה את התמיכה.
אני מפחדת להפסיק כי הבנתי שיכול להופיע דימום..,
אם אני יקח עוד שבוע שבועים זה יכול להזיק?
והאם זה יכול להועיל במשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין שבוע 9 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/11/2015מיותר השיליה ההריונית מייצרת מספיק פרוגסטרון כך שהתמיכה מיותרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלעד23/11/2015
אני ובן זוגי (גברים) התחלנו לדבר בימים האחרונים על הבאת ילד לעולם. חשבנו על הפרייה מלאכותית. האם ניתן לקחת זרע משנינו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - צילום רחםלילך23/11/2015
היי, האם מישהי עשתה פה צילום רחם? אני עושה מחר והתגובות של נשים ממש מלחיצות אותי. אני ממש מפחדת.
והאם זה נכון שאם יש חסימה זה כואב יותר ולוקח יותר כמו מאשר מי שאין לה חסימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/11/2015אין כל סיבה לחששו,המון אגדות אורבניות מתהלכות סביב צילומי הרחם שמרביתן מוגזמות ומנותקות מהמציאות-זוהי פעולה הגורמת לאי נוחות קלה המזכירה פעולת הזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
מירית24/11/2015תודה רבה! עשיתי את הבדיקה והיא ממש לא כמו שבנות מתארות באינטנט. לא הוה נורא בכלל.
האם זה נכון שאחרי הבדיקה הזו הרבה בנות נכנסות להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015בהחלט אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות טיפוליםמיכאלה23/11/2015
בעוד חודש אהיה בת 40. ללא ילדים. התחלתי טיפולי ivf השנה. עברתי 4 טיפולים. קיבלתי 300/375מונופור עם ממוצע שאיבות של 10 ביציות שקיבלו לרוב דרוג ab/b. הטיפולים טרם צלחו ולא אושר לי טיפול נוסף השנה בגלל מגבלת 4 הטיפולים. שאלותיי: 1. האם יש דרך לקבל אישור בקופת חולים ליותר מ 4 טיפולים 2. האם יש דרך לאשר כי המרווח בין טיפול לטיפול יהיה פחות מ 45 יום? 3. עד כמה שהידע המקצועי מאפשר לענות על כך - האם בגילי כל חודש קריטי ועליי לממן טפול פרטי ולא להמתין כחודשיים עד שנה הבאה בה אהיה זכאית לעוד 4 טיפולים (אני לא מבוססת כלכלית אבל אם זה מה שיכריע אוכל להוציא עד כ 100 שח על טיפולים. תודה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צפיפות טיפולים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015במקומך הייתי ממתין לפרק הזמן הרצוי עד לטיפול הבא,אין כל סיבה שתממני את הטיפול בשלב זה,המירווח של 45 יום בין טיפול לטיפול אינו הכרח רפואי,אולם הוראת שעה כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטורוסקופיהליאת23/11/2015
הי
עברתי היסטו' ונמצא רירית בלתי סדירה. זה היוםהשביעישל המחזור ואתמול היתה מעט הפרשה בניגוב(ממש מעט ולכן לא דחיתי הבדיקה)
מה המשמעות של רירית כזו? היא תמיד הגיעה ל 9 ותלת..
כן בוצעה בדיקת פיפל.
לא נמצאו שאריות תוכן הריוני ממנו חשש הרופא בשל הפלה וציטוטק לפני ארבעה חודשים.
נמצא פוליפ בצואר הרחם ונשלח לביופסיה.
האם יש טעם להתארגן החודש להחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היסטורוסקופיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015צריך להמתין לממצאי הבדיקה של הרירית כדי להעריך את הרקע לבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחליטים אם להחזיר תוך 48 או 72שירן23/11/2015
יש לי רק שתי הפריות לא עדיף להחזיר הכי מהר שאפשר שישאר משהו? ברחם לא עדיף לבמעבדה?
איך מחליטים אם להחזיר תוך 48 או 72 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015אם יש לך רק שתי עוברים,ניתן להחזירם כעבור יומיים או שלושה באותה מידה,במידה ומבוצעת גם הנצה הרי שההחזרה תהיה ביום השלישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי+זיקים לקראת הזרעהמיכל23/11/2015
בוקר טוב,
אני בת 32, ערכתי בדיקה הורמונלית ביום ה-2 למחוזר להלן התוצאות:
ESTRADIOL(E2) 375.00 PMOL/L
FSH 7.67 MIU/ML
LH 4.45 MIU/ML
PROGESTERONE 2.12 NMOL/L
PROLACTIN 311.50 MU/L
TESTOSTERONE <0.35
TSH 1.38 µIU/mL
ANDROSTENEDIONE 5.16 NMOL/L
FREE TESTOST. 5.56 PMOL/L
PRG-17-OH 1.30 NMOL/L
ערכתי מעקב זקיקים ביום ה-7 למחזור ולהלן התוצאות:
נתוני_שחלה_ימנית
מ"מ x 28x 35 :מידות השחלה
הערות: נצפו זקיקים קטנים
.מבנה סדיר צלול בגודל 19*18 מ"מ+
נתוני_שחלה_שמאלית
מ"מ x 25x 40 :מידות השחלה
10 מ"מX11 :זקיקים בגודל
הערות: נצפו זקיקים קטנים
עובי אנדומטריום 5.6 מ"מ
דוגלס: חופשי מנוזל
כמו"כ ערכתי פרופיל הורמונלי באותו יום ולהלן התוצאות:
ESTRADIOL(E2) 316.00 PMOL/L
HCG QUANT.(S) 1.20 IU/L
LH 6.38 MIU/ML
PROGESTERONE 2.41 NMOL/L
כמו"כ ערכתי מעקב זקיקים ביום ה-8 של המחזור ולהלן התוצאות:
הערות:נצפו זקיקים קטנים
(?מבנה צלול סדיר בגודל 20*19 מ"מ (זקיק?\ציסטה+
נתוני_שחלה_שמאלית
9 מ"מX10 :זקיקים בגודל
הערות:נצפו זקיקים קטנים
עובי אנדומטריום 7.2 מ"מ
דוגלס: חופשי מנוזל
לפי דעת הטכנאית אולי מדובר בציסטה? או אולי זה זקיק של ביוץ? כפי שאני רואה הזקיק גדל, השאלה היא אם באמת מדובר בציסטה? אני חוששת מאוד, מהי דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונלי+זיקים לקראת הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015לפי נתונים אלו את צפויה לבייץ תוך 2-3 ימים, המשיכי במעקב גם מחר ומחרתיים,במיוחד בקשר לעריכ ה-LH והפרוגסטרון שיכולים להצביע על ביוץ צפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופיל הורמונלי+זיקים לקראת הזרעה - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- שאלה קטנה
מיכל23/11/2015תודה רבה על המענה :) מה גודל הזקיקים שמעידים על ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה- שאלה קטנה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015יותר מדובר במראה של זקיקים עכורים ונוזל חופשי באגן מאשר בגודל אבסולוטי בפועל
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)