מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת אקוויסט- הידרוסונוגרפיהשירן23/11/2015
בוקר טוב,
אשמח לדעת האם אתם מכירים מרפאה או בית חולים המבצעים את הבדיקה הנ"ל באזור חיפה?
מרפאות מבצעות רק צילום רחם אך לא את בדיקת האקוויסט לתקינות חצוצרות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת אקוויסט- הידרוסונוגרפיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015אמנם בדיקת האקוויסט יכולה לאשר שישנו מעבר בחצוצרות, אולם המידע המתקבל מבדיקה זו לגבי הרחם לוקה בחסר ,לכן עדיף שתבצעי את בדיקת צילום הרחם, היות מבחינת האי נוחות מדובר בדרגה דומה, בדיקת האקוויסט מועדפת בהם קיימת רגישות ליוד ולא ניתן לבצע את צילום הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים בגיל 42דנה23/11/2015
בוקר
שואלת בשביל חברה, בת 42 וחצי FSH=5.7 כרגע עושה הזרעות מתרומת זרע, מה הסיכוי להיריון תקין ולידה תקינים בגיל זה.
מעולם לא היתה בהריון, אבל הרזרבה השחלתית שלה טובה לפי הבדיקות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולים בגיל 42 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015בגילה הסיכוי נהינו בגבולות 7% בכל מחזור טיפולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהדנה22/11/2015
שלום,
אני בסבב של ivf רציתי לדעת
את השאיבה מתכננים לעשות אחרי הביוץ?
או לפני?
זא האם לא ייתכן שאם לוקחים אוביטרל לפני השאיבה, תתרחש
בסוף ביוץ לפני השאיבה עצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015את השאיבה מתכננים שהיא תבוצע זמן קצר לפני הביוץ,בכל מקרה יתכן ביוץ מוקדם יותר בעת הניסיון לביצוע השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שתיש אלות
דנה23/11/20151. אם בעצם נוצר ביוץ לפני השאיבה, אז זה אבוד, נכון?
2., כאשר באים לשאוב, האם ניתן לראות שהיה ביוץ מוקדם לפני השאיבה עצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ועוד שתיש אלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015אכן זה אבוד,ובד״כ ניתן לזהות על סמך מראה הזקיקים והמצאות נוזל חופשי באגן שהביוץ התרחש בפועל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמורים להרגיש משהו שונה בין ההחזרההודיה22/11/2015
לבדיקת הריון?
אם מישהי לא מרגישה שום דבר שונה בחילות הקאות עייפות אין
זה אומר משהו על הקליטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
הודיה23/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אמורים להרגיש משהו שונה בין ההחזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/11/2015אם יש או אין כלמיני תחושות משניות לאחר ההחזרה אין להם ולא כלום עם הסיכוי להצליח או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אמורים להרגיש משהו שונה בין ההחזרה - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנומטראני22/11/2015
האם בימים שלאחר החזרת עוברים בטוח לעבור בשער מגנומטר, או שעדיף להימנע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מגנומטר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015עדיף להמנע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםשירן22/11/2015
אחרי שאיבה אמורים לקחת אסטרופם, הפעם נתנו לי רק אוטוגסטן, פעמים קודמות אני חושבת שרשמו לי גם אסטרופם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטרופם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015חזקה על הרופא שלך שבחר לך את התמיכה הראויה על סמך הנתונים שאישיים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהההליאת22/11/2015
שלום
שלושה שבועות אחרי החזרה... בטא חיובית...התחיל לי עכשיו דימום...כמו תחילצת מחזור.. מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרההה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015לפנות לרופא על מנת לשקול טיפול תמיכתי,ומעקב בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
ליאת25/11/2015שלום רב,
הדימום נפסק..כרגע מקבלת זריקות פרוגסטרון... א.ס נקבע ל 29/11
האם בשלב זה מסוכן לקיים יחסים ויש צורך להימנע..או שאין לזה השפעה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
ליאת26/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015בשלב זה הייתי ממליץ להמנע מיחסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מתי..?
ליאת27/11/2015ראשית תודה רבה על תשובתך.
אם כך עד מתי יש להימנע מקיום יחסים??? חשוב לי לי לא לסכן
את ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז מתי..? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2015הייתי ממתין לפחות שבוע לאחר הפסקת הדמם ואישור לאחר ביקורת שהכול תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאנטע22/11/2015
ב שבועים וחצי אחרי הזרעה לאחר בדיקת בטא 645 ואני כביכול בהריון שבוע 4+4 ימים האם זה תקין? לא נמוך קצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר23/11/2015נראה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לקרינה בזמן טיפול IVFאחות22/11/2015
שלום!
אני אחות בחדר ניתוח ועובדת לעיתים קרובות גם בניתוחים בהם משתמשים באמצעי דימות : רנטגן, שיקוף.
ברצוני לדעת האם חשיפה זו מסוכנת בשבילי בשלב הבשלת הביציות ואחרי החזרת עוברים.
אשמח לקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לקרינה בזמן טיפול IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר22/11/2015לא מסוכן.
בכל אופן אפשר גם לשים חלוק מגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מתעתעשרית22/11/2015
דר' שלום,
אני לא יודעת אם זה קשור אבל- החזרה אחרונה שלי היתה בחודש ספטמבר. מאז אני בהפסקה מטיפולים והווסת מקדים מתמיד... קיבלתי ב- 28/10.. אח"כ ב- 15/11...(דימום 3-4 ימים) והיום שוב... (עבר שבוע מאז הוסת האחרונה).
ממה זה נובע? האם זה קשור להורמונים שהייתי נוטלת בזמן הטיפולים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור מתעתע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015האפשרות קיימת בהחלט שהמחזור השתבש ובזמן הקרוב הוא התאפס שנית,בכל מקרה כדאי להיבדק ולראות שהכול כשורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פרולקטין גבוההרבקה22/11/2015
שלום,
האם רמה גבוהה של ההורמון הזה יכולה לפגוע בקליטתם ו/או התפתחותם של עוברים מופרים?
מודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמת פרולקטין גבוהה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2015רמה גבוה של ההורמון יכולה לפגום בתפקוד הגופיף הצהוב ובעקיפין לפגוע בהליך ההורמונלי המלווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי הפלה- מתי?ורד22/11/2015
שלום! הפלה התרחשה בשבוע 9 ( אחרי החזרה של עובר טרי מIVF) עברו כ6 בשועות וחצי ולא קיבלתי מחזור עדיין ואין לו אפילו סימנים. מתי בדרך כלל מופיע מחזור אחרי הפלה? האם ישנה דרך כלשהי לזרז את הגעתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ורד23/11/2015אשמח לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחזור אחרי הפלה- מתי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015בד"כ המחזור מופיע תוך 4-6 שבועות מביצוע הפעולה לריקון הרחם, סטייה של מספר ימים אינה מחייבת בשלב זה התערבות, המתיני עוד שבוע לפני ביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעצב הירך כתוצאה מטיפולי פוריומאיה22/11/2015
שלום.
אני בטיפולי פוריות שנתיים.
לפני שנה וחצי התחלתי עם כל הזריקות ושמתי לב שמאז התחיל לי כאב בישבן (כאב פנימי ממש בתוך הישבן בצד שמאל).
הייתי אצל מספר אורטופדים ואפילו פרוקטולוג..
אף אחד לא ידע ממש מה זה.. אך לדעתם ככל הנראה מדובר בדלקת בעצב הירך/ אגן.
האם זה יכול להיגרם מטיפולי הפוריות.. מזריקת גסטון למשל?
אם כן, האם אמור לעבור לאחרי הטיפולים?
(אציין שכשעשיתי הפסקה מהטיפולים לכמה חודשים, הכאב בישבן נעלם)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון
לירון22/11/2015הי, יש גם אפשרות שזה כאבים של אנדומטריוזיס שבדרך כלל מופיעים בצד שמאל, מן זרמים מציקים לאורך הירך.
כך לפחות זה אצלי וממה שקראתי אצל אחרות גם..
כמובן שזו רק אפשרות , מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תודה אבל
מאיה22/11/2015הכאב הוא ממש פנימי בישבן ליד עצם הזנב בצד שמאל.
זה לא מקרין לאורך הרגל..
אני מעל שנה בחוסר וודאות ואין מענה מאף גורם רפואי.
ממש חוסר אונים.
מקווה שאחרי כל טיפולי הפוריות הכאב יעבור לבד..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מאיה22/11/2015..
דלקת בעצב הירך כתוצאה מטיפולי פוריו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015זריקות גסטון עלולות לפגוע בעצב האישיאטי העובר לאורך הישבן ולגרום לכאב וקומי ומקרין,אולם לא ברור אם מדובר במקרה שלך ברקע דומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית ובבקשה שאלה קטנה נוספת
מאיה23/11/2015וואו לא ידעתי את זה!! תודה רבה.
אגב, הכאב החל מיד אחרי זריקת הגסטון.
האם הכאב עובר לבד לאחר סיום כל הזריקות בע"ה?
או שצריך לטפל בכאב זה שלא יתפתח ויתפשט.
ממש תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ענקית ובבקשה שאלה קטנה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015צריך להתייעץ עם הרופא המטפל ולשקול לעיתים טיפול בתכשיר תחליפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדכון בדיקות דםלירון22/11/2015
ד"ר שלום
יום ה-8 לווסת +פיוריגון 50
E2 322
PROGESTRONE קטן מ-0.8
LH- 5.6
מעקב זקיקים:
נצפו זקיקים קטנים ורירית רחם 4 מ"מ
מתי לדעתך תהיה הזרעה ומתיי לחזור על בדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון בדיקות דם - תגובה
פרופ` דוד בידר23/11/2015צריך להעלות מינון הזריקה ל75 ל4 ימים ואחר כך לבצע בדיקות שוב.
עדיין אין זקיקים שגדלו ואי אפשר , בשלב זה, לומר מה יקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהלירון22/11/2015
ד"ר שלום
האם יום לפני הזרעה עם אוביטרל משפר את הסיכויים בהזרעה או בגלל שמזריקים אוביטרל לא רצויי ובגלל השבחת הזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2015בהחלט מתזמן את הביוץ למועד הרצוי לביצוע ההזרעה לאחר השבחה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)