מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שחלה פוליציסטיתיסמין14/10/2015
שלום רב בת 27 בריאה +ילד הרין ולידה תקינים ורגילים מנסה כשנה וחצי להיכנס להריון ללא הצלחה מחזורים לא סדירים ווסת פעם ב3 חודשים ללא ביוץ עם אבחנה של שחלה פוליציסטית ושיעור יתר ערב בעיה זו הופנתי דרך רופא נשים לרופא פריון איזו סיבה יכולה להיות בגיל צעיר כלכך ובאיזה דרכי טיפול פותרים תבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שחלה פוליציסטית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/10/2015התסמונת הינה לעתים קרובות בעלת השפעה שלילית על הפריון, מאחר והיא קשורה בהפרעה בביוץ. ישנן נשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות שלמרות שיש להן וסת סדירה, בכל זאת לא מבייצות או מתקשות להרות. עם זאת, ניתן להשרות ביוץ אצל נשים עם התסמונת בעזרת תרופות כמו איקקלומין וזריקות לגרימת ביוץ, כמו גונל F. חשוב לפני תחילת טיפולי פריון לעשות שינויים באורח החיים, כלומר להקפיד על דיאטה מאוזנת ודלת פחממות ולהקפיד על פעילות גופנית סדירה. ירידה מתונה במשקל הגוף, אפילו 5% בלבד, עשויה לשפר את התגובה ההורמונלית ולסייע בהסדרת הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםאביב14/10/2015
אני בשבוע חמש +3 והיה לי בלילה דימום קל ומהבוקר יש לי כאבי מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2015עלייך לפנות לרופא המטפל על מנת לשקול טיפול תמיכתי ולבצע ביקורת אולטאסאונד של ההיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני ממש מיואשת ומפוחדתיהיה טוב14/10/2015
אני בהריון בחודש 5.
ולפני כשבוע ימים אפילו טיפה יותר התחלתי להתקרר ולהישתעל שיעול חזק והרופאה אמרה שיש לי אדומיות בגרון.ונתנה לי אנלציה ו מוקסיוט פורטה 500 התחלתי עם סירופ מוסיקופל משו כזה ולקחתי ולאחר 4 ימים הפסקתי את האנטיביוטיקה מוקסיוט פורטה 500 כי אמרו לי שלא טוב לקחת אנטיביוטיקה בהריון ואז פחדתי והפסקתי והמשכתי עם הסירופ והשיעול שלי רק ניתפס בי עדיין ממשיך לא כמו בהתחלה אבל כאילו משהו מציק לי בגרון וגורם לי להישתעל מה אני יכולה לעשות במצב כזה?!ועכשיו בנוסף זה גורם לי לכאב בבטן התחתונה ברחם האם זה יכול להיות מסוכן שיעול לאישה בהריון?!
האם אמשיך לעשות אינהלציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וחשוב לציין
יהיה טוב14/10/2015שהשיעול בא לפעמים עם ליחה ולפעמים יבש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום אני ממש מיואשת ומפוחדת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2015אין כל בעיה עם נטילת מוקסיפן בהיריון אם מדובר בדלקת בקטריאלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילהמירי14/10/2015
שלום,
אשמח להסבר קצר של תהליך ההשתרשות וקליטת ההריון לאחר שהעוברים מוחזרים לרחם במחזור של החזרת עוברים מוקפאים. כלומר ברגע שהעוברים מוחזרים לחלל הרחם , מה המסלול שהם עוברים? כמה זמן זה לוקח? מתי אמורה להתרחש השתרשות? (לא מצאתי הסברים לכך באינטרנט)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הילה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2015ביום 5 להתפתחותו העובר מגיע לשלב הקרוי בלסטוציסט ובשלב זה הוא מוכן להשתרשות-הבלסטוציסט משיר את הקרום החיצוני שלו, כדי להיקלט ע״י רירית הרחם. בשלב זה מכיל כ- 150 תאים, המתמיינים לשתי קבוצות: התאים הפנימיים שייצרו את התינוק, והתאים החיצוניים שייצרו את השליה ואת שק מי השפיר בשלב זה מתחילה היווצרות של ההריון זהו השלב הקרויהשתרשות, הבלסטוציסט דבק ברירית הרחם ותאי השליה העתידית מתחילים בייצור של מעין בליטות זעירות הקרויות סיסים,החודרים דרך רירית הרחם אל דופנות כלי הדם שברחם,ויוצרים מגע עם זרם הדם של האם,ומאפשרים היווצרותה של שילייה שתזין את העובר במשך כל ההריון ועד הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת-דיקור
מירי14/10/2015תודה על התשובה המהירה
כיוון ש-2 החזרות של 2 עוברים מוקפאים באיכות טובה מאוד לא צלחו (יש לי בן בכור בן 5 כתוצאה מ-IVF וילדה בת 3 מהריון ספונטני) החלטתי לשלב בהחזרה הקרובה דיקור סיני, קראתי מחקרים שזה משפר את הסיכויים להשתרשות מוצלחת של העוברים. מה דעתך? ומתי בדיוק כדאי לדעתך לבצע את הדיקור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת-דיקור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/10/2015שילוב דיקור בטיפולי ההפריה לקראת ההחזרה עשוי לשפר את התוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות שאלהלוני13/10/2015
שלום,
אני בת 40, ללא ילדים, בטיפולי פוריות מתרומת זרע. לאחר 3 הפלות ברצף ואחרי בדיקות קרישיות והיסטרוסקופיה שיצאו תקינות, הפנה אותי הרופא לבדיקת קריוטיפ, תוך כדי שהוא רומז שזו בדיקה די מיותרת. רציתי להבין מדוע הוא לא מתעקש על בדיקה זו....האם מהסיבה שנדיר שהיא הגורם להפלות,או אולי מהסיבה שמידה והבדיקה מגלה שיש לי הפרעות כרומוזומליות אז אין מה לעשות?....אשמח לתשובה...לכוון כלשהו. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפלות חוזרות שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2015ההנחה של הרופא שלך הינה שהרקע להפלות שלך הינו גילך ולא רקע כרומוזומלי,אולם ליתר ביטחון נעשית גם בדיקת הקריוטיפ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עובריםשרון13/10/2015
שלום
מה הבדל בין עוברים שמוחזרים ביום 2 אחרי השאיבה לבין עוברים שמוחזרים יום 3 אחרי השאיבה? (אני בת 42).
ביום 3 - זה אומר שההתפתחות של העוברים היתה איטית יותר לכן הוחזרו ביום 3 ? כלומר איכות העוברים פחות טובה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איכות עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2015אין הבדל קצב ההתחלקות של העובר אינו משתנה,אולם המאפיינים המורפולוגים שלו יותר ניתנים לזיהוי ,לכן בחירת עובר להחזרה מסך של הרבה עוברים מצלחת יותר,אולם אם אין הרבה עוברים להחזרה כלל לא משנה אם העובר הוא ביום 2,או 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט במהלך טיפוליםנטע13/10/2015
היי עברתי כבר 3 הזרעות וצילום רחם,, בכל התקופה האחרונה לא הלכתי לחדר כושר ,, רציתי לדעת האם זה בסדר ומומלץ להמשיך בשיגרה של הספורט אימונים חוגים 3-4 שעות בשבוע ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט במהלך טיפולים - תגובה
פרופ` דוד בידר14/10/2015אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועדי ביוץליאת13/10/2015
שלום רב,אני בת 46 ומתכננת הריון ראשןוה.רופא אמר לי לבוא אליו ביום השלישי של הווסת וביום ה-22. מה רואים ביום השלישי? פשוט אין לי אפשרות להגיע אליו במועד הזה.
כמו כן הרופא דיבר על זריקות בגלל גילי המתקדם.מה זה אומר?כל כמה זמן צריך לקבלת זריקה? האם הזריקות משמינות וגורמות לשיעור יתר?<
יש לי בעיה שהביוץ שלי יוצא בזמן שאני עדיין לא טהורה.אז מה עושים?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ליאת13/10/2015עשיתי בדיקה גניקולוגית והכל תקין..יש לי ביוץ ויש לי זקיקים והכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מועדי ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2015המלצתי היא לפנות לטיפול עם תרומת ביציות ערב סיכוי כמעט אפסי להיריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרוןיונית13/10/2015
אני בסבב מוקפאים. בבוקר לוקחת שני כדורי פרוגינובה וקרינון, בערב אותו הדבר כולל קלקסן (עקב הפלות, למרות שהבדיקות. תקינות) וכל שלושה ימים פרוגסטרון ריטארד חצי אמפולה.
בדקתי פרוגסטרון יומיים אחרי ההחזרה, שהיה 49 והיום, שמונה ימים אחרי, הפרוגסטרון 47. האם תקין? לא אמור לעלות??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי פרוגסטרון - תגובה
פרופ` דוד בידר14/10/2015תקין.
לא אמור....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברטובשגית13/10/2015
שלום לרופאים הנכבדים,
בת 25 סבב הפריה ראשון נכשל, בדרך לפרוטוקול חדש.
בטיפולים בגלל בעיית מורפולוגיה (עשינו את הבדיקות בפערי זמן ובכמה מקומות והיא תמיד 0).
אני מעוניינת הטיפול הזה לנסות את שיטת ברטוב
רציתי לשאול האם הרופא המטפל יכול להתנגד לכך?
אני כמובן אתעקש על כך אבל חשוב לי לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברטוב - תגובה
פרופ` דוד בידר13/10/2015אף רופא לא יתנגד רק צריך להסביר לך את הבעייתיות של כל הטיפול....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותחסוי13/10/2015
שלום רב
סיימתי גלולות גינרה בשבת תוך כמה ימים לאחר הפסקת
גלולות מגיע המחזור עדיין לא קיבלתי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
פרופ` דוד בידר13/10/2015בין 3 ל 7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה ורודהאני13/10/2015
שבוע 9+4 הריון תאומים .
התחילה הפרשה קצת ורודה בניגוב,האם זה מצריך בדיקה?
לציין אני לא אוכלת וכמעט לא שותה ..מאושפזת בגלל היפרמיזס..האם קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה ורודה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/10/2015לא קשור ולא מצריך בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה שבוע?נירה13/10/2015
שלום,
בצעו החזרה של שני עוברים שהוקפאו ביום שני לפונדקאית שלי ב-25.10. נכון להיום הבטא סביב 1000. איזה שבוע הריון זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזה שבוע? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2015שבוע 5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהלנה13/10/2015
הי ...אני לא יודעת אם התיעצות זו מתאימה לפורום זה אך אשמח בכל זאת לדעה מרופא
אני בהריון אחרי הפריה וטיפולים שבוע 15
אחרי ההריון התחילו לי בעיות בעבודה אני עובדת בסביבה לחוצה והתחילו להתנכל הקטנות וכל זה כמובן מוקלט .
אתמול זה הגיע ללא סיבה לכך שהמנהל שלי היה לחוץ ועצבני ובאתי לא בזמן והוא הוציא את זה עלי בצרחות שכולם היו בהלם זה משפיע עלי היתי עם מיגרנה אתמול נוראית ..
האם יש אפשרות להוציא שמירת הריון ולא להמשיך לסבול בעבודה כי אני כל הזמן עצבנית בגלל זה ואני מפחדת שזה ישפיע על העובר .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2015אין אפשרות להורות על שמירת היריון בנסיבות אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםלי13/10/2015
בוקר טוב
שיש זקיקים כמה ביציות יש בכול זקיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד
לי13/10/2015מאיזה גודל של זקיק טוב לשאיבה
ועוד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2015מקסימום ביצית אחת לזקיק,גודל הזקיקים האופטימאלי לשאיבה הינו18-22
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)