מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא נמוכה כשבועייםEfrohit06/10/2015
שלום ד״ר
אני בת 44.3
לפני כשבועיים בטא חיובית 46
לאחר שלשוה ימים שוב בטא 91
לאחר יומיים בטא 73
לאחר שבוע נכון להיום בטא 96
אני מבינה שזה סוג של הריון לא תקין , השאלה היא למה זה לא יוצא מהגוף וכמה זמן בעקרון יש לחכות ?
האם יש סיכוי להריון מחוץ לרחם או בחצוצרה ? ואם כן איך מגלים את זה בשלב שבו הבטא מאוד נמוכה ולא רואים כלום. ?
מה השלב הבא?
אני מאוד רוצה ונחושה להכנס להריון ולא רוצה לבזבז זמן
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא נמוכה כשבועיים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2015ההיריון לא תקין ויתכן שהוא חוץ רחמי.
יש צורך במעקב כל מספר ימים כדי לוודא שרמת הורמון ההיריון נעלמת.
אם לא אז יש צורך בטיפול תרופתי על ידי זריקות על מנת לגרום לכך.
בשלב זה רק מעקב בטא ולפי התוצאה הבאה יש להחליט מה לעשות.
ברגע שהבדיקה שלילית אפשר המשך טיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה פרופסור
Efrohit07/10/2015המון תודה פרופסור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי על ידי זריקות
Efrohit09/10/2015שלום שוב פרןפסור
במידה ואצטרך זריקות , זה אומר שתקופה מסויימת לא אוכל להכנס או לנסות להכנס להריון ?
יש מצב שהזריקות לא יעזרו וצריך ניתוח ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטא נמוכה כשבועיים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2015יש לשלול אפשרות של היריון מחוץ לרחם,ולהמתין להופעת דמם,כל הסיכוי שערכי הביטה בסיכומו של דבר התאפסו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לבדיקת הריוןאביב06/10/2015
שלום ותודה מראש, היום עשיתי בדיקת הריון לאחר החזרת עובר ולהלן התוצאות: e2-1300 בטא- 650 פרוגסטרון- 2.14 מה זה אומר?? לאחר שעה פתאום יש לי דימומים כמו מחזור..תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבדיקת הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2015לפי בדיקת הבטא ,יש הריון ,רק רמת הפרוגסטרון מאוד נמוכה ואם זה לא טעות יתכן שההריון לא תקין ולכן החלו דימומים.
תחזרי מחר על הבטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון נוספת
אביב07/10/2015תודה על התשובה...היום עשיתי שוב את הבדיקות והתוצאות יצאו: בטא: 950. E2:640 פרוגסטרון:1.73
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2015צריך להמשיך בבדיקת בטא כל יומיים.
באיזה יחידות זה הפרוגסטרון.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
אביב07/10/2015זה רשום ככה 1.73 NMOL/L
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2015עדיין הפרוגסטרון נמוך אך יש להמשיך בבדיקת הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
אביב08/10/2015תודה רבה על התמיכה והעזרה...היום עשו לי בדיקה וראו שק ברחם ממוקם במקום הנכון ואמרו שזה נראה טוב... מה יכולה לביות הבעיה עם הפורגסטרון? והאם יש אפשרות להריון תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שיעזור
אילנית08/10/2015להשכלה כללית של כולם:
הגופיף הצהוב נוצר בשחלה, לאחר הביוץ, מהזקיק ממנו חרגה הביצית. הגופיף הצהוב מפריש את ההורמון פרוגסטרון, שהינו חיוני להתפתחות ההריון. מטרת הורמון ההריון, ה- בטא HCG, שמופרש במהלך ההריון, הינה לגרות את הגופיף הצהוב, כך שהמשך הפרשת הפרוגסטרון תאפשר את השרדות ההריון הצעיר. במידה ואין הריון, הגופיף הצהוב יפסיק כעבור כשבועיים מהביוץ לתפקד, רמות הפרוגסטרון יפלו, רירית הרחם תתפרק ויופיע דמם וסתי.
מה היא "אי ספיקה" של הגופיף הצהוב?
במקרים נדירים הגופיף הצהוב לא מפריש מספיק פרוגסטרון. ללא פרוגסטרון ההריון לא שורד. ניתן לטפל בהפרעה על ידי נתינת תוספת של פרוגסטרון בצורת נרות (אוטרוגסטן או אנדומטרין) או זריקות (גסטון).
מפרוגסטרון אין נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שיעזור
אילנית08/10/2015הי, אני לא רופא, אבל לא מבינה למה לא המליצו לך לקחת תמיכה של פרוגסטרון. אולי ההריון תקין והגופיף הצהוב לא מתפקד כשורה וזה מה שגורם לירידה בפרוגסטרון. יש זריקות פרוגסטרון בעלות השפעה חזקה שיכולות להפסיק דימום. פרוגסטרון חדוש מאוד בשמירה על העובר. להפסיד אין מה...
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקווה שיעזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/10/2015במקומך הייתי שוקל מתן זריקות גסטון מידי יום כל עוד ערכי הביטה עולים לפי הציפיות עד לקבלת אישור שקיים שק היריון תוך רחמי(כשבוע לאחר קבלת התשובה החיובית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שיעזור - תגובה
פרופ` דוד בידר08/10/2015זה ממש לא ככה ותיקון הפרוגסטרון לא ישפר את תוצאות ההריון היות ופרוגסטרון לא תקין הוא ביטוי של הריון לא תקין.
עניין אי ספיקת גופיף צהוב זוהי בעיה גדולה ולא ברור לי האם ממש קיים דבר כזה.
על מנת להוכיח את מה שנכתב היה צורך לתת לחלק מהנשים פרוגסטרון ולחלק לא.
עד כמה שאני יודע זה לא עבד.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת מה לשעות
אביב08/10/2015אני לא מפסיקה לחשוב על זה כנראה שצריך לחכות ולראות אני חושבת טוב ומקווה שככה יהיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא יודעת מה לשעות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2015מתן תוספת הפרוגסטרון בזריקות אינה מזיקה ,ויש לבצעה בבחינת אם זה לא יעזור לא יזיק(אין מה להפסיד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה חוזרת
אביב11/10/2015מה אתם חושבים על התוצאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקה חוזרת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2015תוצאות בטווח התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלופחן06/10/2015
אני משתעלת חזק שכמעט ניחנקת עם לחות וצינון ברופאת משפחה נתנה לי מוקסיפן פורטה 500 וסיצפוקל ולעשוץ אנהלציה עם מים כאלה האם זה בסדר להריון?!זה לא יכול חלילה בעובר?!או שלא אקח את הכדורים וחעשה רק אינהלציה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלופ - תגובה
פרופ` דוד בידר06/10/2015בסדר להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות בלסטוציסטיםאני06/10/2015
הי
כמה זמן לאחר ההחזרה מתרחשת השתרשות בלסטוציסטים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות בלסטוציסטים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2015סביב ההחזרה או מספר שעות לאחריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה שלישיתשוש06/10/2015
שלום רב ד"ר, בפעם השלישית הפלה טבעית שבוע 5 פעם ראשונה בייציות שלי(זה איך שהוא מובן) וע"י תרומה מבת 24 שניים טריים, ניקלטתי ושבוע חמישי הפלה. חודשיים אחרכך החזרת שניים קפואים, ניקלטתי ושוב הפלה שבוע חמישי. למה? אני בת 44 ללא ילדים, עדיין. מה לא בסדר? על מה אתם ממליצים? כל הבדיקות שעשיתי תקינות אצלי. העוברים תמיד דרגה 1 עם חלוקה ל-8 ו-10 תאים. מושלמים, על פניו. האכזבה איומה! "איבדתי" כבר 4 עוברים . ממש לא יודעת מה עוד ניתן לבדוק. אודה לכם על תשובתכם.ערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה שלישית - תגובה
פרופ` דוד בידר06/10/2015עניתי לך בפורום אחר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שוש07/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לשפר הצלחה בהחזרת מוקפאיםשרה06/10/2015
שלום וברכה,
בת 35, ילד בן 5 כתוצאה מIVF וילדה בת 3.5 מהריון ספונטני
נותרו לי 7 עוברים מוקפאים, כאשר 2 החזרות עם 2 עוברים יפים וטובים לא הניבו הריון, הקפדתי על טיפול שנתן לי הרופא, אסטרופם 5 מ"ג ו-3 אנדומטרין ביום, רירית 9 מ"מ, אך כאמור ללא הצלחה
כעת נותרו לי 3 עוברים (2+1) והיות והרופא שלי בחו"ל אשמח לתשובה:
1. האם מומלץ להחזיר 2 עוברים שוב או שלושה?
2. מה לדעתך ניתן וכדאי לעשות בכדי לשפר את סיכויי ההצלחה?
3. מדוע כאשר יש עוברים יפים וזה עדיין לא מצליח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לשפר הצלחה בהחזרת מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2015לא ציינת האם עשית גם בדיקות דם של אסטרוגן ופרוגסטרון ואם לא אז צריך לעשות.
אין שום אפשרות לשפר סיכויי הצלחה היות וזה תלוי בגורמים הבאים:
הרירית תקינה,כמו שהיה אצלך ורמת פרוגסטרון נמוכה ביום מתן האנדומטרין או פרוגסטרון אחר הניתן לנרתיק.
מצב העוברים.
ניסיון המבצע.
אם כל אלה בסדר גמור אז הסיכויים הם סביב 25% ואין דרך לעלות סיכויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד לשפר הצלחה בהחזרת מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2015להחזיר 2.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
מירי07/10/2015האם מומלץ לבצע היסטרוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2015לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה
מירי07/10/2015שלום פרופ',
האם מומלץ להמתין בין החזרת מוקפאים אחת לשנייה או שניתן מייד עם קבלת המחזור החודשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2015ניתן מיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לפרוגסטרוןסיון06/10/2015
שלום,
בעקבות נסיו של כ7 חודשים להיכנס להריון ללא הצלחה נשלחתי ע"י הרופא לבדיקות דם שונות. ביקרתי אצלו במרפאה ועברתי בדיקת אולטרסאונד ביום ה-17 של המחזור ולטענתו לפי בדיקת האולטרסאונד עדיין לא התרחש ביוץ. הוא שלח אותי לבדיקת דם של פרוגסטרון בדם שנעשתה ביום ה-22 (5 ימים אחרי הביקור אצלו) ורמת הפרוגסטרון בדם היתה 6.56. האם תוצאות הבדיקה מצביעות שהיה ביוץ או שאין לדעת לפי תוצאות הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לפרוגסטרון - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2015לפי רמת הפרוגסטרון המתאימה ,רק לפי הערך, לביוץ לפני יומיים שלושה אז יתכן שהיה ביוץ אך על מנת לענות על האלה באופן ברור היה צורך במעקב מספר פעמים,נגיד שלושה ימים לפני הבדיקה הנוכחית ושלושה ימים אחרי הבדיקה ,כדי להבין האם התהליך היה בסדר.
בכל אופן הרמה לא גבוה ביום 22 ויתכן שיש בעיית ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100אורנה06/10/2015
שלום רב
נשלחתי לבצע העמסת סוכר 100,בעקבות עובר קצת גדול.
תוצאות העמסת 50 היו 131.
תוצאות העמסת 100הם:
צום-72.
שעה-158
שעתיים-155
שלוש-131.
האם התוצאות תקינות?או מחייבות מעקב או דיאטה
או טיפול?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100 - תגובה
פרופ` דוד בידר06/10/2015התוצאות בסדר אך כדאי דיאטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוייםא06/10/2015
אני בטיפולי פוריות IVF. בעברי היו 2 הפלות. אחד הפלה עם גרידה שבוע 11 והשני הפלה שבוע 9 . ציטוטק שהצריך הסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שאריות.
הרירית שלי מגיעה היום ל- 7 מ"מ בטיפולי פוריות.
1. האם רחם כזה יכול לקלוט הריון לאור 2 ההפלות שהיו?
2. במידה ותהיה השרשה האם הסיכויים שלי להפלות גדולים יותר בגלל עברי?
רצוי לציין שעשיתי הסטרוסקופיה אבחנתית שיצאה תקינה.
אני עומדת לפני החזרת עוברים אחרי שאיבה. קשה לי להחליט אם להקפיא את העוברים לצורך פונדקאות או להחזיר אותם. הרופא גם התלבט ולא ידע מה עדיף.
בבקשה דעתכם מאוד חשובה לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכויים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/10/2015במידה ואכן ההיסטרוסקופיה תקינה ,והרירית מגיעה לעובי של 7 מ״מ ,לא הייתי מוותר על ההזדמנות להרות והולך על זה,יתכן שטיפול תומך בהורמונים ותכשירים לעיבוי הרירית ,ושיפור זרימת הדם לרירית הרחם עשויים לשפר את הסיכוי להשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנופור מולטידוזאני06/10/2015
מה השיקולים לתת מנופור מולטידוז לעומת מנופור רגיל? (חוץ מההכנה שאמורה להיות נוחה יותר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מנופור מולטידוז - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/10/2015בקרה ושליטה טובים יותר בזריקות הרגילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני06/10/2015עד עכשיו בטיפולים קודמים תמיד קיבלתי את המנופור הרגיל, עכשיו הרופא רשם את המולטידוז. כששאלתי למה, אמר שרק האריזה שונה וזה לא משנה.
מה ההיגיון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני06/10/2015.
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2015בפועל מדובר באותו חומר,אם כי השליטה על המינון וההזרקה באמצעות זריקות המנופור בעיני טובה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריכה להתרחש ההשתרשות?פרופ` דוד בידר06/10/2015
שלום רב,
החזירו לי עובר קפוא, אשר הוקפא ביום ה- 3. (7 תאים)
הפשירו את העובר וגידלו אותו ביום. (התפתח ל- 9 תאים).
להבנתי, העובר צריך להיות בן 4 ימים.
שאלותיי הינן - מתי צריכה להתרחש ההשתרשות ? תוך 3 ימים או יומיים ? וכן מה הסיכויים של הצלחה במחזור טיפוליכם כזה.
אודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתרשות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/10/2015תוך יום יומיים אם העובר הוחזר ביום 4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי השתרשות
איילה06/10/2015שלום רב,
העובר הוחזר ביום הרביעי של הביוץ.
אודה למענה לשאלה - מה הסיכוי של עובר כזה להשתרש ? הרי הוא היה קפוא ביום ה- 3 - 7 תאים והופשר ביום ה- 3 וגודל לעוד יום והתפתח ל- 9 תאים.
אודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סיכוי השתרשות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2015סיכוי יחסית נמוך מאחר והעובר לא הדביק את קצב החלוקה האופטימלי כפי שמצופה ממנו ביום 4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר בן 4 ימים
איילה07/10/2015שלום רב,
מה מספר התאים שצריך להיות לעובר בן 4 ימים ?
שכן העובר הוקפא כאמור היום ה- 3 - והיה בעל 7 תאים.
הופשר וגודל בעוד יום - היינו בן 4 - והתפתח ל- 9 תאים ?
האם 9 תאים זו לא התפתחות טובה ? מה זה נחשב עובר טוב ליום 4 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עובר בן 4 ימים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2015התפתחות העובר ביום 4 קרויה מורולה(תותית)-בעקבות התחלקויות חוזרות (על ידי מיטוזה) של הזיגוטה, נוצרים תאים יותר ויותר קטנים היוצרים ביחד מבנה כדורי מוצק הדומה לפרי עץ התות המכונה בלטינית "מורולה". המורולה היא צבר או אשכול תאים המונה בערך בין 16 ל-64 תאים, הקרויים "בלסטומרים"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר בן 4 ימים
איילה07/10/2015שלום רב,
אז בעצם (אם אני מבינה נכון) - מורולה זה - עובר שהוקפא ביום ה- 3 ואז הופשר וגידלו אותו עוד יום - נקרה מורולה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עובר בן 4 ימים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/10/2015עובר ביום הרביעי להתפתחות אמור להגיע לשלב הזה גם בהחיך לאחר הפשרה ביום 3וגם בהליך טרי לקראת היותו בלסטוציסט ביום החמישי להתפתחותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשותא06/10/2015
האם דיקור סיני לדעתכם וניסיונוכם עוזר בהשתרשות עוברים אחרי הפריה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות - תגובה
פרופ` דוד בידר06/10/2015דיקור סיני הוא טיפול הומאופטי רב שנים ויש אנשים שנהנים מתוצאות הטיפול במגוון בעיות כאלו ואחרות.
אנחנו כיום , ביחידות השונות להפריה חוץ גופית, לא נותנים המלצה גורפת לכל אחת לעשות דיקור לפני החזרת עוברים, אך כשמטופלת שואלת האם אפשר לעשות אנחנו לא נגד.
יש מספר עבודות שהראו השפעה חיובית של הדיקור ועש עבודות שהראו שאין שום יתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור גדול במחזורמילי06/10/2015
אני בת 46 ויש לי איחור במחזור כבר שבוע וחצי. אני לא משתמשת באמצעי מניעה. מסתמכים על משגל נסוג.
האם הפסקת מחזור מתחילה בהדרגה או בבת אחת כי חודש קודם קיבלתי מחזור רגיל לחלוטין?
אני פוחדת לעשות בדיקת הריון למרות שהחלטתי שאני חייבת לעשות כדי לבדוק אם זה הכיוון . אבל במידה וזה לא הריון יכול להיות שהמחזור הפסיק כבר בבת אחת? כי יש לי בשבועיים האחרונים בריחת שתן ועלייה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איחור גדול במחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/10/2015הסבירות הגבוהה ביותר שמדובר בהפרעה במחזור הנובעת מהשינויים המופיעים עם הגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ופריחה בכל הגוף - דחוףvika06/10/2015
שלום
אני כותבת פה לא מעט.
לפני מספר חודשים אובחנתי עם אורטיקריה כרונית.
בחודש אחרון הייתי מטופלת בתרופה הומיאופתית שעזרה.
החודש חזרתי לטיפולים אחרי חודשיים של הפסקה בגלל הפריחה.
החזרת מוקפאים היו על בסיס ביוץ טבעי ומזריקה אוביטרל כל 3 ימים חצי מהכמות.
מאז שאני מזריקה אוביטרל חלה החמרה במצב הפריחה.
אני מתחילה להאמין שזה אכן קשור לטיפולים שאני עוברת והאורטיקריה נגרמה מזה
במחשבה לאחרון אכן אחרי מספר חודשים מתחילת הטיפולים האינטנסיביים (IVF) התחילה לי האורטיקריה
השאלה שלי היא - האם בכל שנות עבודתכם נתקלתם במקרה כזה?
אני לא יודעת כבר מה לחשוב.
לא שזה משנה הרבה. כי אני רוצה ילד. אז גם אם זה גרם לאורטיקריה אין ברירה אחרת
(אנחנו בלתי מוסברים. הכל תקין אצל שנינו. לי היתה הפלה מלפני שנתיים ומאז בטיפולים ולא מצליחים להרות. צילום רחם הטרוסקופיה תקינים)
תודה רופאים יקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל ופריחה בכל הגוף - דחוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/10/2015לא סביר שהאוביטרל מחולל אורטיקריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחת שינהנ06/10/2015
בוקר טוב,
מישהי אמרה לי שאמרו לה שזה לא טוב לישון על צד ימין ולא על הגב.
הסיבה שאם ישנים על הגב זה מקשה על העובר את הנשימה.. האם זה נכון?
האם לא טוב לעובר לישון על הגב?
(לגבי שינה בצד שמאל היא אמרה שזה טוב וגם קראתי שזה טוב, זה מזרים טוב את
הדם לעובר.)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תנוחת שינה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/10/2015אכן שינה על הצד בהיריון עדיפה כדי למנוע לחץ על הוריד החלול התחתון המחזיר דם ללב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נ06/10/2015אבל האם זה גורם נזק לעובר אם ישנים על הגב? או לפחות לא שינה ממושכת?
הוא זז גם כשאני ישנה על הגב..
זה קשה לישון על צד אחד על הלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)