מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקיקים נעלמים??ליהי01/10/2015
היי.. הייתי אמורה לעשות סבב ראשון של הזרעה אך הגוף שלי הגיב יותר מידיי לגונאל F והתפתחו יותר מידיי זקיקים בשלים ביום 14 (בשחלה שמאלית היו שני זקיקים של 20+ 18, 17 ו-16). E-2 היה 4450 ופרוגסטרון נמוך מ-2. הרופא אמר לי להפסיק עם ההורמנים.
היום זה היום ה-16 ושני זקיקים (של 18 ו-20) פשוט נעלמו- יש בשמאלית אחד של 20, 17, 16 (וקטנים יותר) ועוד אחד של 17 בימנית (וקטנים יותר)+ נוזל מועט בדוגלס, E-2 ירד ל-628 ופרוג'סטרון עלה ל-6.8. הרופא אמר לי רק מחר בערב להזריק אוביטרל ואז לקיים יחסים בשבת ובראשון (זה כבר יהיה ימים 18-19 למחזור)..
זה לא ברור לי... לא סביר שכבר היה הביוץ?? יש דרך לדעת?? לאן נעלמו שני הזקיקים? זה קרה למישהי??
אשמח לכל תגובה/הארה.. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זקיקים נעלמים?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2015עליית הפרוגסטרון מעבר לערך של כ-4.5 מצביעה על האפשרות שבפועל החל מנגנון הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
ליהי01/10/2015תודה, אם באמת החל הביוץ מה יקרה אם אקח מחר את האוביטרל?
יכולים להיות שני ביוצים במחזור אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר02/10/2015האוביטרל מכיל חומרים שיכולים שסייע גם בהשרשה. לא מתרחש ביוץ כפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום הריון- ציטוטק או גרידהורד01/10/2015
שלום! נמצאת בשבוע 7 אך ההריון לא מתפתח כראוי. רציתי לדעת מה הפרוצדורה של טיפול בציטוטק לעומת גרידה? האם טיפול בציטוטק ניתן בבית או בבית חולים? והאם יש אפשרות באותו יום כבר ללכת לעבודה ( שהינה עבודה פיזית). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיום הריון- ציטוטק או גרידה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2015אם לא עברת הפלות בעבר,רצוי לבצע ניסיון להפיל עם ציטוטק בבית חולים,ורק אם הדבר לא יסתייע אזי יהיה צורך לבצע גרידה לריקון הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאויקי01/10/2015
שלום!
ביצעתי בטא:
ב 4.0 שבועות = 146
ב 6.1 שבועות = 54945
עדיין לא ביקרתי אצל רופא (נמצאת בחו"ל)
האם יש סיכוי לתאומים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2015לא ניתן לבצע ספקולציה לגבי מספר העוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתמיכל01/10/2015
בת 40 , 2 ילדים לאחר טיפולי פוריות ממושכים.
כתוצאה מ - FSH גבוה הומלץ על תרומת ביצית.
2 ילדי בהירים, עם עיניים כחולות. (דומים לי ולבעלי).
מאוד חשוב לי שהילד מתרומת הביצית יהיה דומה להם.
האם יש אפשרות להבטיח זאת?
לא רוצה שירגיש שונה מאחיו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - רירית - זקוקה לדעתכםאני01/10/2015
בוקר טוב
לפני החזרת שני מוקפאים.
בבדיקת האולטרא סאונד הבוקר היתה מחלוקת בין הטכנאיות האם הרירית מספיק טובה. הרופא טינו זמין היום ובמידה והרירית חלילה אינה טובה, כמובן שאעדיף לוותר..
אודה לכם אם תוכלו לחוות דעה על סמך הצילום.
הרירית 7.5 לאחר פיריגון 50 ואוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית - זקוקה לדעתכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2015רירית עם מאפיינים תלת שכבתיים ובעובי של 7.5 מ"מ בהחלט עומדת בציפיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית 6 מ"מאור30/09/2015
כבר 5 חודשיים מנסה לעבות רירית שמבלי שום סיבה פתאום נהייתה דקה באפריל הייתה לי רירית 8 מ"מ .
ומאז היא לא עברה את ה6- 6.5 שום תרופה לא עזרה.
אתמול יום ה-14 למחזור עשיתי אולטראסאונד והרירית 6 מ"מ תלת שכבתית הפרופ' שעשה לי את האולטראסאונד אמר שהרירית יפה ומחר (בתקווה שהעובר ישרוד) תתבצע החזרה.
לציין שבחודשיים האחרונים אני עושה דיקור סיני בשילוב צמחי מרפא.
והחודש מהיום החמישי למחזור למשך חמישה ימים לקחתי 5 מ"ג לטרוזול (לעיבוי רירית)
אשמח לדעתכם האם במצב כזה הייתם עושים החזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד נתונים
אור30/09/2015ביצעתי בדיקות דם אתמול ומסתבר שהיה ביוץ
הערכים הם:
אסטרדיול 50.50
פרוגסטרון 9.42
מתאים להחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה בחום לעיבוי הרירית
גל01/10/2015היי. אני לאחר הפריה והריון ולידה, דבר שמאוד עזר לעיבוי הרירית שלי היה בנוסף אכילת סלק אדום מבושל כמה ימים לפני הביוץ. עשה פלאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממליצה בחום לעיבוי הרירית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2015אם טרם התחלת בטיפול בפרוגסטרון הרי שהנתונים ההורמונלים מצביעים על התרחשות של ביוץ לפני המועד,דבר העלול לשבש את תיזמון ההחזרה וההשתרשות.באשר ללטרזול -לא ברורה האינדיקציה לשימוש בתכשיר במצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת מוקפאים המשך
אור01/10/2015לא התחלתי פרוגסטרון ההחזרה על ביוץ טבעי שהתרחש
14 יום בדיוק מתחילת המחזור... היום הלכתי להחזרה והרירית עלתה ל- 7 מ"מ תלת שכבתית. החזרתי עובר שהוקפא ביום ה3.
שאלתי את הפרופ' לגבי הפרוגסטרון שיצא 9.42 והוא אמר שזה המצב האידיאלי להחזרה כי זה על בסיס טבעי.
אז מה בעצם? החזרתי סתם עובר מוקפא שחיכיתי לו 5 חודשים?
אתה יכול להסביר לי בבקשה מה המצב האידיאלי להחזרת מוקפאים מבחינת ערכי אסטרדיול פרוגסטרון? לי זה דווקא נשמע הגיוני להחזיר עובר כאשר יש פרוגסטרון גבוה כי זה מה שצריך ושאתם נותנים להשתרשות לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
החזרת מוקפאים המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2015חזקה על הרופא שלך שאם הנטור של הביוץ נעשה רק על סמך עליה ברמת הפרוגסטרון,שהתיזמון נעשה בהתאם ליום ההקפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עוד שאלה
אור01/10/2015אני כבר מבולבלת תוכל לעשות לי סדר בבקשה
ווסת ב16.9
בדיקה ב29.9
אסטרדיול 50.50
פרוגסטרון 9.42
זקיק 18
מתי לדעתך התרחש הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עוד שאלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר02/10/2015רמות הפרוגסטרון מראות שאת כבר אחרי ביוץ. יש להעזר בבדיקות קודמות של פרוגסטרון, אסטרוגן ו-LH כדי לדעת מתי היה הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון פעמיים ביום - האם מינון יתר?Me30/09/2015
שלום,
ביום בו יצאה בטא חיובית (יום 28 למחזור) ולאחר 10 ימי דקפפטיל (הריון ספונטאני) הפרוגסטרון היה 70.
הרופא הנחה אותי לשים קרינון בבוקר ובערב. בעלון התרופות כתוב רק נר 1 ביום ושאין לעבור על המינון הנ''ל.
האם הייעוץ שקיבלתי אינו תקין? האם נתון הפרוגסטרון מחייב זאת? האם עקב הדיכוי בדקפפטיל מעדיפים לתת תמיכה מוגברת פי 2?
והכי חשוב לי - הייתכן עודף פרוגסטרון בגוף?? האם זה יכול לפגוע בהיריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון פעמיים ביום - האם מינון יתר? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר30/09/2015מינון של פעמיים קרינון ביום הוא מינון מקובל. לא ידועות לי השלכות שליליות ליתר פרוגסטרון בשלב זה, מה גם שאיננו יודעים כמה באמת נספג בגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד''ר. חג שמח!
Me30/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה30/09/2015
אני בת 24 אחרי הפרייה ראשונה שלא הצליחה של שני עוברים "טובים״ הגענו להפריה עקב מורפולוגיה נמוכה ווריקוצלה .. אני לפני החזרת מוקפאים. האם ניתן להחזיר בין 4-5 מוקפאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר30/09/2015לא, ההנחיות מתחת לגיל 30 בשלב זה הם החזרת 1-2 עוברים מוקפאים. בעיקר אם מדובר בבעיית זרע, סיכוייך להרות גבוהים ובוודאי שאין סיבה לסכן אותך בהריון מרובה עוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירה01/10/2015והאם ניתן לעשות הנצה ובדיקה גנטית לעובר על מנת לשפר סיכוי להצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2015לא רצוי להסתכן בהיריון מרובה עוברים,לכל היותר ניתן להפשיר את העוברים ולגדלם לשלב בלסטציסט,ולא להחזיר יותר משני עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהשירה30/09/2015
היי
ביום 13.9 ביצעתי בדיקת דם
e2 1317
Lh 75.5
Prog 3
אני מניחה שזה אומר שהביוץ היה יום למחרת קרי 14.9
היום 30.9 אחרי שבועיים ויומיים עשיתי בדיקת בטא והערך הוא 20
אני מניחה שזה נמוך מדיי?
רוצה להיות אופטימית וחיובית אך ממה שאני קוראת נראה שהסיכויים לא גדולים
אם הבטא לא עולה ואני הוסת לא הגיע, מה הפרוצדורה?
תודה
אם הבטא לא עולה ועדיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא נמוכה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר30/09/2015ככל הנראה מדובר בהריון כימי כי ערכי הבטא נמוכים. בכל אופן כדאי לחזור על הבטא לאחר יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-טלי30/09/2015
שלום
אני בת 27 ועושה לראשונה טיפול IVF .
אני כרגע ביום ה-9 \ל המחזור לאחר 5 ימים של זריקות גונאל f.
תוצאות בדיקות דם להיום: E2 -5900
LH- 2.9 ופרוגסטרון 2.37
בא"ס נראה רירית- 8
ונראו זקיקם בגודל 14 ו- 13 ו-12 ו- 11 ועוד 13 ו-14 וקטנים יותר.
ובשחלה שמאל 11 ו=15 ו-15 ו-12 ועוד-12 ועוד קטנים
מתי להערכתם תהיה השאיבה-ביוץ.?
כרגע יש לי כאבי בטן תחתונה ובחילות ותחושה כללית רעה.-חוסר תאבון.
זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה- - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2015להערכתי בשבוע הבא ביום א או ב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
אני01/10/2015אתמול נטלתי מונפור וצטרוטיד. והיום ה -Lh 0.4 אתמוול 2.9 . זה בסדר? ושאלה נוספת כמה ביציות צריך בשביל להתחיל תהליך פונדקאות?
תודה ושאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2015ההחלטה מתנית בגורמים רבים והא שמורה לרופא המטפל,כך שבנסיבות המקרה ואיכות העוברים,עוברים מוקפאים יעשה את ההחלטה המיטבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נורמונלי עם ציסטותא30/09/2015
שלום ד"ר,
יום שני למחזור, ציסטות בגודל 23*30 מ"מ, 16*14 מ"מ, ועוד מבנה צלול, לא ברור אם בתוך השחלה או מחצה לה בקוטר 11 מ"מ.
רמת האסטרוגן והפרוגסטרון נמוכות ומתאימות ליום.
האם אין סכנה להתחיל טיפול במונופור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול נורמונלי עם ציסטות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2015לא להתחיל ,יש לאפס את השחלה,והשתמש בגלולה למניעת היריון ל]פרק זמן של 10-14 יום כדי להחזיר את המצב לקדמותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' אשכנזילירון30/09/2015
פרופ' שלום
באחת משאלותיי ענית כי גם יכול להיות יתרוןבהזרקת קלקסן לפני בטא חיובית
האם במידה ואני אזריק 4 ימים לפני מועד הווסת עלול להתפתח הריון בצורה תקינה או שזה מאוחר מידי ועלול כבר להיות במקרה שלי קרישים כבר בהשרשה?
אני שואלת כי 4 הריונות ת אצלי הסתיימו בדיוק באותו יום בטא שנייה הראתה ירידה והסיבה הייתה פקטור 5 ליידן .
הריון 5 עבר בשלום עם קלקסן לפני ביוץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/09/2015אין לדעת,בכל מקרה יפה שעה אחת קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת להבין משהושירי30/09/2015
שלום רב,
אני ובעלי בהליך הפריה בגלל מורפולוגיה 0 אשר נבעה מוריקוצל. בין ההזרעה האחרונה להפרייה הראשונה בעלי עבר ניתוח.
כעת בהפריה היו אומנם מספר הפריות יפה אך מתוך 9 הפריות היה רק עובר אחד מצטיין שלא הניב היריון ועוד שניים עם שברים.
חשבתי לנכון לעשות את בדיקת ההלוספרם ולפי מה שהבנתי בשיטת האיקסי בוחרים את הזרעים שנראים יפה אך לא מתמקדים במטען הגנטי שלהם.
הרופא שלי אמר לי שאין טעם לבצע את ההלוספרם משום שגם אם התוצאה לא תהיה תקינה לא ישנו את אופן בחירת הזרע בהליך האיקסי.
זה נראה לי ממש מוזר שאם יש בעיה במטען הגנטי לא ישנו את אופן בחירת הזרעים.
כתוצאה מתשובתו החלטתי שלא לבצע את הבדיקה כי זה גם ככה לא ישנה כלום וזה נראה לי אבסורד.
אשמח אם תעשו לי סדר בדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חייבת להבין משהו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/09/2015ישנם דרכים לברור זרע באיכות גבוה כדי להגדיל את שיוער ההפריה,איכות העוברים,שיעור ההשרשה,היריונות,לידות חי:
בהליך הפריה חוץ גופית,נבחרים זרעים בודדים להזרקה לתוך הביצית.בדרך כלל הזרעים נבחרים רק על סמך המראה שלהם במיקרוסקופ -באופן אידיאלי, זרע צריך להיות בתנועה (להוכיח שהם בחיים) ויש להם צורה נורמלית.
עד לאחרונה, עם זאת, לא היו בדיקות שמצביעות בצורה מדויקת על בריאותו וכושרו של הזרע.ההנחה הייתה כי על ידי הזרקת זרע עם איכות טובה יותר עשויה לייצר עוברים טובים יותר ולשפר את שיעורי הריון בהפריה חוץ גופית
פיקסי-איקסי פיסיולוגי-Hyaluronan הוא סוג של סוכר המכונה glycosaminoglycan בעל משקל מולקולרי גבוה. Hyaluronan נמצא בחלקים רבים של הגוף. והכי חשוב, hyaluronan הוא מרכיב מרכזי של קבוצת תאים המקיפים את הביצה (oophorous קומולוס). בשלבים הסופיים של הבשלת זרע, הזרע מפתח את היכולת להתקשר לhyaluronan. המחקרים הצביעו שהתקשרות ל-hyaluronan שמחייב הינה אינדיקטור מצוין לבריאותו,תקינותו וכושרו הפריוני של הזרע -נראה כי התקשרותו של הזרע לhyaluronan המקיף את הביצה משמש כמנגנון ברירה טבעי לזרע בוגר בהפריה רגילה.
שיטת האמסי-בחירת זרע להפריה על סמךסמנים נוספים לבריאות ותקינות הזרע מעבר לפרמטרים הרגילים בהתייחסות בבדיקת זרע רגילה, קיימים סמנים נוספים לבריאות הזרע בשלותו,וכושר פוריותו:
כמו למשל- Cytoplasmatic inclusions -במהלך השלבים הסופיים של הבשלת זרע, זרע נורמלי נפטר מעודף ציטופלסמה. פגמים בהתפתחות התקינה של תאי זרע עלולים לגרום לציטופלסמה העודפת להתרכז ליד ראש הזרע וליצור וקואולה בעלת גודל חריג. התופעה זו מוכרת וניתן לזהות את הממצאים הציטופלסמטים האלו במיקרוסקופ בהגדלה גדולה
.התקשרות זרע ל-hyaluronan -עשויה להיות אינדיקטור שהזרע הינו בעל סיכוי הטוב ביותר לייצר הריון בר קיימא. לדוגמא, זרע בוגר, הנקשר ל-hyaluronan הינו למעשה ללא ממצאים ציטופלסמטיים שקשה מאוד לראותם בעת בחירת זרע להזרקה לביציות בהפריה חוץ גופית .
מחקרים מצאו כי בזרע הנקשר ליאלורינן שיעור הפגמים הכרומוזומלים הינו פי 4-6 פחות.
יותר מ 99% מהזרעים הנבחרים בשיטה זו שלמות ה- DNA גבוהה איך ניתן זרע לבחור זרע אופטימלי להפריה חוץ גופית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כל כך הבנתי
שירי30/09/2015האם ניתן לפשט את ההסבר?
האם בהליך ivf יש טעם לעשות את בדיקת ההלוספרם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כל כך הבנתי - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר30/09/2015שירי שלום רב, איכות העוברים עד שלב של 8 תאים נקבעת במרבית המקרים מאיכות הביציות וכמובן יכולה להשתנות כתלות בפרוטוקול. שיעורי ההפריה הגבוהים מעודדים. לטעמי אין כרגע טעם להוסיף בדיקת הלוספרם אלא להמשיך בתהליך ההפריה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הלוספרםשירי30/09/2015
שלום רב,
בעקבות מורפולוגיה 0 בעלי עבר ניתוח וריקוצלה.
עברנו הפריה ראשונה לאחר הזרעות שכשלו.
חשוב לי מאוד שבעלי יעשה את בדיקת ההלוספרם.
שאלתי היא מי צריך לתת הפנייה לבדיקה כזו האורולוג שעשה את ניתוח הוריקוצלה או רופא הפוריות או שניהם.
האם יכולים לסרב לתת הפנייה או שזו זכותו של כל מטופל בעל בעיות זרע?
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הלוספרם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/09/2015ההפניה לבדיקת הלוספרם יכולה להינתן ע״י כל אחד מהרופאים שהזכרת.
אינני בטוח שהבדיקה כלולה בסל,אולם שווה לברר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוספרם המשך
שירי30/09/2015תודה על תגובתך המהירה.
אם הבדיקה לא ממומנת בסל הבריאות עדיין יש צורך בהפנייה לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הלוספרם המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2015בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשגית30/09/2015
כיצד אפשר להשיג פירוט של אחוזי הצלחה של היחידות השונות בארץ?
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/09/2015לעניות דעתי לא פורסם דיווח כזה עד כה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)