מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפסקת תמיכהדינה26/08/2015
שלום לצוות הרופאים!
החודש עברתי שאיבה, בגלל גירוי קל, לפני השאיבה קיבלתי 3 זריקות דקפפטיל במקום אוביטרל והמשכתי עם הדקפפטיל כל יום זריקה עד הבא. אתמול בטא חיובית, הרופא אמר לי להפסיק דקפפטיל, אני ללא שום תמיכה נוספת ונורא חוששת להפסיק (הפרוגסטרון והאסטרדיול מאוד גבוהים).
האם צריך להחליף לתמיכה אחרת? אולי אנדומטרין? רק ליתר ביטחון או שזה די בטוח להפסיק לגמרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תמיכה - תגובה
פרופ` דוד בידר26/08/2015אני חושב שאת זקוקה לתמיכה רחבה של פרוגסטרון אך כדאי שתייעצי עם הרופא המטפל איך הוא נוהג עם התמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
דינה26/08/2015למה אתה חושב כך? יש הסבר כלשהו? או שפשוט בגלל שנהוג לתת עד שבוע מסוים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה...
דינה26/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2015השראת ביוץ באמצעות דקפפטיל מחייבת תמיכה הורמונלית מסיבית מאחר וטיפול כזה כרוך באי ספיקה לוטאלית ,בכל מקרה תוספת הפרוגסטרון תידרש עד לשבוע 7 להיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ז"א אי ספיקה לוטאלית
...27/08/2015מה זה אומר אי ספיקה לוטאלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה ז"א אי ספיקה לוטאלית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2015הפרשה חא הולמת של פרוגסטרון לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חירור שחלות פוליצטיותשגית26/08/2015
שלום רב,
לא ברור לי כיצד חירור שחלות מסדיר מחזור, אשמח להסברים האדיב
האם זהו טיפול חד פעמי שמסדיר את המחזור לנצח?
מה הסיכונים?
מהן תופעות הלוואי?
והאם זה טיפול מומלץ ונפוץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חירור שחלות פוליצטיות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/08/2015חירור השחלות בלפרוסקופיה (Laparoscopic ovarian drilling-LOD) באמצעות צריבה עם monopolar cautery או לייזר נמצא יעיל להשבת ביוץ ולהשגת היריון, בעיקר בנשים במשקל תקין ורמות גבוהות של LH. מספר החורים הרצוי הינו בין 4 עד 10 בכל צד בהתאם לגודל השחלה. יתרונות הטיפול הם טיפול חד פעמי,שיעורים נמוכים מאד של הריונות מרובי עוברים,ללא סיכון לגריית יתר שחלתית..
ההנחה היא שהפחתת המסה הקריטית של הזקיקים ע״י הצריבה מפחיתה את הפרשת החומרים הפעילים המשפיעים על יותרת המוח ,וכתוצאה מכל מושג איזון הורמונלי הדרוש לצורך התהוותו של ביוץ סדיר.
אצל נשים שאינן מבייצות בתוך שלושה חדשים מהניתוח ניתן להתחיל טיפול בכלומיפן ציטרט או בגונדוטרופינים במינון נמוך באופן מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכונים???
...26/08/2015ראשית תודה רבה על הסברך האדיב
שנית, הייתי רוצה לדעת מהם הסיכונים של טיפול כזה, ואילו תופעות לוואי קיימות לאחר טיפול כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סיכונים??? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2015עיקר הסיכונים נובעים מביצוע הלפרוסקופיה,וההרדמה הכללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה התייחסותכם
...27/08/2015תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מה הם הסיכונים הנובעים מלפרוסקו
...27/08/2015מה הם הסיכונים הנובעים מביצוע הלפרוסקופיה אשמח לפירוט
וגם לפירוט של תופעות לוואי קשורות אחרי טיפול כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל מה הם הסיכונים הנובעים מלפרוסקו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2015ניתוחים לפרוסקופים מבוצעים ע"י ניפוח חלל הבטן באמצעות גז (פחמן דו חמצני) והחדרת מצלמה וכלים כירורגים דרך מספר חתכים קטנים בדופן הבטן.
הגישה הלפרוסקופית היא בעלת השפעות פיזיולוגיות משמעותיות בעלות השלכות על עבודת המרדים-עליה בלחץ הבטני עלולה להפריע לחזרת הדם מהגפיים התחתונות והבטן אל הלב ולפגוע בכך בתפוקת הלב ולחץ הדם. העליה בלחץ מעלה גם את תנגודת כלי הדם לפליטת דם ע"י הלב.
כמו כן, ניפוח הבטן גורם לגירוי מכאיב ולשחרור הורמונים היוצרים עליה בקצב הלב ולחץ הדם. בנוסף ישנן השפעות נשימתיות-העליה בלחץ הבטני משפיעות על הפרמטרים ההנשמתיים ולעיתים מקשה על הנשמת החולה. במקרים קיצוניים יש צורך להפחית את לחץ הניפוח (מה שמצמצם את שדה הראיה של המנתח) או לעבור לניתוח בגישה פתוחה. חלק מהפחמן הדו חמצני המשמש לניפוח הבטן נספג בדם ומעלה את ריכוז הפחמן הדו חמצני בדם. עליה זו עלולה להוביל לשינוי מאזן החומצה-בסיס בדם, שינוי ברמות אלקטרוליטים בדם, ומצריכים התערבות מצד המרדים במעקב ובהתאמת הפרמטרים ההנשמתיים.סיבוך נדיר הוא תסחיף פחמן דו חמצני
עקב החדרת הגז לתוך כלי דם, דבר שיוצר תסחיף מסכן חיים. המרדים יתמוך בחולה באמצעות חומרים המשפרים את תפקוד הלב, כלי הדם ויבצע תמרונים להפחתת ספיגת הגז וזירוז פינויו מהדם.
פחמן דו חמצני המנופח בבטן עלול לעיתים לדלוף למבנים בחזה (החלל הפלאורלי-המקיף את הריאה, הפריקרדיאלי-המקיף את הלב, המדיאסטינלי) וליצור סיבוכים המודינמים ונשימתיים שיכולים להיות מסכני חיים. זיהוי מקרים אלה מצריכים ערנות של המרדים ותגובה מהירה.
אמפיזמה תת עורית של פחמן דו חמצני-ניפוח פחמן דו חמצני מחוץ לחלל הצפק (החלל הבטני) עלול להוביל להופעת בועיות פחמן דו חמצני עוריות בחזה ועד הצוואר. תופעה זו מלווה בעליה משמעותית ברמת הפחמן הדו חמצני בדם. בד"כ התופעה חולפת במהרה אך לעיתים מצריכה הפסקת הפרוצדורה.
בנוסף יתכנו כאבי כתף בעקבות גירוי הגז המגרה את העצב הפריני
בעקבות ניפוח הגז במהלך ניתוח לפרוסקופי מוביל לגירוי הסרעפת כך שיתכן כאב עמום בכתף לאחר הניתוח.
לפרוצדורה של חירור השחלה אין כמעט תופעות לואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגנילחסויה26/08/2015
אני אחרי החזרה של 2 עוברים מוקפאים
מקבל 3 אנדורמנטין ליום 3 פרוגינובה ליום וזריקת פרגניל כל יומיים..
את הבדיקת בטא אני אמורה לעשות ב7.9 והפעם האחרונה שאני אקבל את הפרגניל תיהיה ב2.9 האם התוצאה תיהיה מושפעת מהפרגניל או שעד אז הוא לא אמור להראות זכר בדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגניל - תגובה
פרופ` דוד בידר26/08/2015צריכים לעבור כ 4 ימים מהזריקה האחרונה ואז ההורמון נעלם מהדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות עוברים בהחזרה כפולהפרופ` דוד בידר25/08/2015
שלום רב,
נשאבו 19 ביציות מתוכן הופרו 11 , ביום השלישי הוחזרו 2 בני 8 תאים עם אחוז שברים 10 אחוז,
הרופא אמר שניתן לשאר לנסות ולהתפתח לבלצוסיטים , ואז נבצע החזרה נוספת ביום החמישי...
שאלתי היא כזאת?
1. האם שאר העוברים יכולים להפתיע ולהתפתח למרות שאיך לומר לא היו מצטיינים בחבורה ולהפוך לעובר בן 100 תאים?
2. האם החזרה כפולה לא פוגעת בראשונה ? מבחינת ההתעסקות ברחם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה כפולה - תגובה
פרופ` דוד בידר26/08/20151.יכול להתפתח לעובר בעל 100 תאים.
2. החזרה דניה לא פוגעת בראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה z score .?אני25/08/2015
האם יש קשר בין הציון שניתן לבין הסיכוי להשתרשות.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה זה z score .? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2015Z-score -מתיחס למראה גרעיני הביצית והזרע לאחר ההפריה (לאחר 16-18 שעות מההפריה)-גודלם של הגרעינים,אופן הסתדרותם בתא,ומספר הגרעינונים למחרת ההפריה יכול לנבא יחד עם מספר התאים והמראה שלהם ביום 3 לאחר ההפריה את העוברים בעלי פוטנציאל להתפתח לבלסטוציסטים עם סיכוי משופר חהשתרש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לדחיית מחזורנעמה25/08/2015
שלום,
אני נוסעת לטיול ורציתי לקחת גלולות לדחיית מחזור. העניין הוא שאני חוששת שאולי נכנסתי להריון בזמן המחזור האחרון מבלי שאדע שאני בהריון עדיין, האם יש סיכון בלקיחת הגלולות במידה שאני אכן בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גלולות לדחיית מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2015אם קיימת אפשרות כזו המלצתי חא לקחת את הגלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספות תמיכההילה25/08/2015
צהריים טובים,
אני בהריון שבוע 10 לוקחת גסטון יום כן יום לא בזריקה+ 2 אסטרופם ביום+ 4 נרות אוטרגסטון ואמרו לי שהמצלה היא עד שבוע 12 זה אומר כולל שבוע 12 או עד סוף 11? בנוסף לזה רציתי לשאול אני לא מצליחה לשתות מים בכלל אייך שאני שותה אני מקיאה עד כמה זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוספות תמיכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2015הייתי ממליץ להתחיל להפחית את התמיכה בהדרגה עד שימלאו להיריון 12 שבועות מלאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש בכלל סיכוי?הילה25/08/2015
שלום
יום 7 למחזור
זקיק שמאלי 18
רירית 5
הרירית נמוכה מאוד ואני מיואשת. יש תקווה?
יש עצות במצב כזה?
האם ניתן לעבות אותה בזמן קצר עם תרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש בכלל סיכוי? - תגובה
פרופ` דוד בידר25/08/2015אם לא עברת פעולות חודרניות לרחם אז הרירית עוד תגדל ולא צריך שום תוספת.
אם עברת גרידות, למשל, אז יש לברר את הרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..חסוייה25/08/2015
שלום רציתי לדעת.איזה בדיקות עושים בשביל לדעת חלילה אם יש רעלת הריון וממה זה יכול חלילה להיגרם רעלת?!
+ הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משו קטנטן
חסוייה25/08/2015אני בחודש 4 והתחלתי לקחת כדורי ברזל..רציתי לדעת איזה עוד כדור טוב ומזין?!
שמעתי משו על אומגה 3 ופרוביוטיקה מה זה !?
והאם זה מזיק ומה עדיף לקחת עם הברזל שאני נוטלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2015מלבד המעקב אחרי בצקות,הפרשת חלבון בשתן,ולחצי דם,קיימת היום בדיקה לחלבון המנבא בשיעור גבוה סיכוי לרעלת היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובה בהקדםרבקוש25/08/2015
שלום אני רבקה בת 20 מהקריות
רציתי לדעת אני ובעלי קיימנו
יחסי מין
ואחרי 20 דקות עשינו את זה שוב
השאלה היא
רציתי להיכנס להריון
זה נראה לך דוקטור שהפעם השניה פגעה בראשונה
כי זה חשוב לי מאוד להכנס להריון
וסליחה מראש על השאלה המוזרה
+ הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשמח לתשובה בהקדם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2015לא פגעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שאילותחני24/08/2015
1.. אם הנתונים היו ביום ראשון זקיק גודל 14 על 14 -prog קטן מ-2 -הE2 הוא 550. מה היא המלצתכם לגבי קיום יחסים מתי ובאיזה תדירות? 2. על מנת לודאות ביוץ איזה בדיקה נדרשת במצב הנ"ל האם רק progestron בסוף שבוע הבא דהיינו 7 ימים אחרי הביוץ? 3. לסיום: בדיקת AFC איך היא נקראת בפי מבצעי האולטראסאונד האם זה אולטרא' אגן קטן? אודה מאוד על תשובתכם!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
3 שאילות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2015המשיכי בעוד יומיים מעקב זקיקים ובדיקת דם,כדי לנבא ביתר דיוק את טווח הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה אחת
חני25/08/2015אומנ' אם תוכל בבקשה לענות לי על 2 השאילות הנותרות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על תשובה אחת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/08/2015אכן בדיקת הפרוגסטרון כ-7 ימים לאחר הביוץ המשוער מצביעה על קיומו של ביוץ.
AFC-מדידת מספר הזקיקים הקטנים( האנטרליים )בשחלה בתחילת המחזורמצביעה על מצב הרזרבה השחלתית של האישה והתגובה האפשרית שלה לטיפולי פריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לפני בטאמוטרדת24/08/2015
שלום רב,
ביום חמישי (עוד 3 ימים) יש לי בדיקת בטא והיום התחיל לי דימום קל.
אני לוקחת 3 אנדומיטרין ליום וחצי אמפולת פרוגסטרון כל 5 ימים.
הבנתי שזה לא מעט, האם יכול להיות שהתמיכה לא מספיקה או שפשוט ההחזרה נכשלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לפני בטא - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/08/2015קרוב לוודאי התמיכה מספקת. עם זאת, כדי להסיר ספקות, מומלץ לבצע בדיקת פרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא
מוטרדת25/08/2015בשל הדימום עשו לי ביחידה היום (יום 12 להחזרה) בדיקת בטא.
האם זה מוקדם מדי? האם תשובה שלילית בשלב זה היא ודאית?
אמרו לי שיתכן וזה דימום השרשה, במידה וכן, האם יש בטא בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2015תשובה שלילית תשלול היריון בסבירות גבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון נמוך
מוטרדת27/08/2015ביום ה12 היתה לי בטא 18 ופרוגסטרון 15.
אני לוקחת 3 אנדומיטרין ביום וכל 5 ימים חצי אמפולת פרוגסטרון. מה יכולה להיות הסיבה לפרוגסטרון ככ נמוך?
אני עם דימום מהיום ה 11 וכנראה שאיני בהריון.
האם יכול להיות בשל תמיכה שאינה מספקת או שכשההריון לא נקלט הפרוגסטרון לא עולה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרוגסטרון נמוך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2015יתכן שמדובר בהפלה כימיתבכל מקרה יש לבצע בדיקת ביטה חוזרת על מנת לראות לאן נושבת הרוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן הבטא ירדה...
מוטרדת27/08/2015האם בשל הפרוגסטרון הנמוך ראוי לשקול תמיכה אחרת בפעם הבאה?
הבנתי שמדובר בתמיכה לא קטנה אך כנראה שזה לא נספג טוב אצלי. (פעם קודמת, גם בפרוטוקול ארוך, היה לי דימום ביום ה 12, עם תמיכה זהה)
ושוב תודה רבה! אתם ממש מורה נבוכים. לא יודעת מה הייתי עושה בלי הפורום הזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן הבטא ירדה... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2015האירוע התרחש למרות התמיכה בגלל היריון לא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מוטרדת27/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה ואיכות עובריםליה24/08/2015
שלום רב,
לאחר שבישרו לי כי היו 11 הפריות ביום שישי
הגעתי היום להחזרה:
ובישרו לי כי 2 עוברים של שמונה תאים עם שברים של 10 אחוז. שהם הכי טובים שלי ואותם החזירו היום.
וכל השאר 7 ( 2 ממש לא טובים לכן רק 7) ינסו לגדל לבלסוטוציסטים ואז אם ישאר משהן יעשו לי החזרה כפולה
שאלתי היא האם העוברים שהוחזרו לי טובים?
והאם אם הם הכי טובים מה זה אומר על השאר האם יש סיכוי שהתפתחו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה ואיכות עוברים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/08/2015העוברים באיכות הטובה ביותר ליום 3. יש בהחלט סיכוי שגם עוברים נוספים ימשיכו להתחלק ולהתפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ידוע על הצלחות עם עוברים שהוקפאנועה24/08/2015
בגילאי 44-45 ? כלומר האם יש מקרים בעולם שעוברים שהוקפאו בגיל 44-45 הצליחו לתת הריון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ידוע על הצלחות עם עוברים שהוקפא - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/08/2015הסיכוי לצערי אינו גבוה, לא בשל הליך ההקפאה אלא כי מרבית העוברים המושגים בגיל זה אינם תקינים גנטית. עם זאת, תמיד קיים סיכוי גם לעובר תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה וגם על קמצוץ האופטימיות
נועה24/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב הורמוניםאלי24/08/2015
שלום,
אני בתהליך של טיפול כמעט טבעי (IVF)
בתחילת המחזור לקחתי 5 ימים של אסטרופם ומאז כלום.
ביום 7 למחזור- תוצאות דם- E2- 211, PROG- <.9, LH 14.7
היום יום 10- E2- 189, PROG- 0.0, LH- 9.8
מדאיג אותי שבמקום לעלות, ההורמונים ירדו. האם זה בסדר? האם פשוט ייקח יותר זמן או שיש פה משהו שלא נראה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב הורמונים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/08/2015כן, בשל האסטרופם כדאי להמתין עוד מספר ימים ולחזור על הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופם
אלי25/08/2015תודה על תגובתך. האם את יכולה לומר לי למה מקבלים אסטרופם בתחילת טיפול ומה יכולה להיות הסיבה שקיבלתי רק לחמישה ימים ומאז כלום? מה זה אמור לעשות?
אסטרופם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2015יתכן שהמטרה היא לעבות את רירית הרחם ולעורר תגובה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין עלייה בהורמונים
אלי27/08/2015שלום, היום, 3 ימים מאז בדיקה אחרונה, אין עלייה בכלל בהורמונים.
הרירית יפה ותלת שכבתית, יש 3 זקיקים בימין- 10, 10, 12 אבל כלום לא זז בהורמונים.
מה זה אומר?
תמיד בייצתי, תמיד הכל היה בסדר.. מה קורה לגוף שלי ומה זה אומר שיום 13 למחזור ואין התקדמות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין עלייה בהורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2015אני מעריך שבהמשך הכול יסתדר
המשך מעקב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2015הפרוגסטרון יעלה לאחר זריקת האוביטרל,בינתיים מדובר בזקיק מוביל אחד בלבד
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)