מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה..רומי20/08/2015
בת 22..לוקחת גלולות מינס..נשארה לי רק גלולת דמה אחת לקחת וכבר עוד יום צריכה להתחיל חבילה חדשה ויש לי את כל התופעות של המחזור אבל בקושי עם דימום אלא במקום זה יש קצת הפרשות חומות..יש סיכוי שלא אקבל מחזור? והאם זה יכול להצביע על בעיות כולשהן ויש ממה להילחץ? האם כמות המחזור קשורה לפוריות? אני ממש לחוצה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2015במקומך לא הייתי חושש כי כל התופעות שהזכרת בהחלט אפשריות בעת נטילת הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות וגיל המעברמיכל19/08/2015
הי
האם ויפולי הפוריות גורמים להקדמת גיל המעבר כיון שמגייסים הרבה זקיקים להפריה?
אם כן עד כמה משמעותי זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי פוריות וגיל המעבר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2015לטיפולי הפוריות אין כל השלכה לגיל המעבר,יש לזכור שטיפולי הפריון מגייסים זקיקים שממילא נכחדים גם ללא הנסיון להבשלתם וגידולםבהשפעת הורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור אשכנזידידי19/08/2015
שלום פרופסור,
לאחר IVF 5 עומדת בפני החזרה 9 של מוקפאים על מחזור טבעי כשלונות חוזרים ו-2
הריונות כימיים . לאחרונה התגלו לי
נוגדנים מוגברים לב. התריס ( פי 2 מהנורמה) וכמו כן ANA חיובי ,SSA חיובי
SSA-60 חיובי ,SCL-70 גבולי. אני ממתינה לייעוץ ראומטולוגי ואנדוקרינולוגי . ידועה
קרישיות יתר FVL ופקטור 8 מוגבר
אני אמורה לקחת פרדניזון 5 מ"ג מהחזרה.
שאלתי :מאחר וזה מחזור טבעי האם לא כדאי להתחיל את הסטרואידים מוקדם יותר
כיצד אתה היית מתייחס לנתונים אילו ? וממתי היית ממליץ על פרדניזון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופסור אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2015בהחלט ניתן לקחת את הפרדניזון מתחילת מחזור הטיפול,כנל אם יש צורך בטיפול בנוגדי קרישה ואספירין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף לפני שאיבהליה19/08/2015
היום עשיתי בדיקות דם,
אסטרודיול 10000
פרוגסטרון 4.9
זקיקים, 21, 19,19,18 16 15 13 12 12 12
16 13 14 16
רירית 7 תלת שכבתית
הרופא אמר לי להזריק היום אוביטרל ו׳ צטרוטייד ,
האם הערכים תקינים? האם הפרוגסטרון אינו גבוה?
השאיבה אמורה להיות בשישי, יש סיכוי שהזקיקים הקטנים יתפתחו?
מאוד לחוצה אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
ליה20/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף דחוף לפני שאיבה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר21/08/2015הערכים תקינים. הפרוגסטרון מעט גבוה ויכול לנבוע ממספר גבוה של זקיקים שמפרישים פרוגסטרון. לרמת הפרוגסטרון אין השפעה על השאיבה אך יכולה להיות לכך השפעה על ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם חצוצרה אחתליאת19/08/2015
ד"ר שלום
לאחר ניתוח קיסרי יש חסימה בחצוצרה אחת ובשנייה יש מעבר האם ניתן להרות באופן טבעי עם חצוצרה 1 או שזה מקטין את הסיכויים להרות באופן טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון עם חצוצרה אחת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2015בהחלט ישנה ירידה מסויימת בסיכוים אולם בהחט ניתן להתעבר באופן טבעי גם במצב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאליהי19/08/2015
שלום רב,
מעוניינת לדעת אם בחזרת מוקפא ביצוע הנצה יכול לשפר קליטת העובר ?
מחר אמורה לעבור החזרת מוקפא בלסטוציסט. מקבלת 3 אסטרופם ו 2 קרינון.
האם לבקש מהרופא ביצוע הנצה? ומתי עושים זאת ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2015עצם קיומו של בלסטוציסט מצביע על עובר איכותי יחסית,בשלב זה לא הייתי שוקל ביצוע הנצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייבשות?אופיר19/08/2015
לאחר שנמצא גרוי יתר בינוני, נמסר לי כי ההמטוקריט
גבוה מהרצוי 42.9 ומצביע על התייבשות.
בבדיקה אחורה ראיתי כי תמיד היה לי המטוקריט מעל 40,
האם יכול להיות קשר בין זה לבין אי השתרשות העוברים
שלרוב נחשבו יפים.
גם היום, עם שתיה של 2-3 ליטר מים ביום (ו 2 כוסות קפה)
עדיין ההמטוקריט סביב 40.
האם יש מקום לאיזו בדיקה בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייבשות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2015בשלב זה טווח ההמטוקריט שלך לא מצביע על החמרה במצבך,שתייה מרובה בשלב זה תתן את הפתרון הראוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ותרופותשיר19/08/2015
שלום רב,
עקב עקירת שן אצטרך טיפול של אנטיביוטיקה לכמה ימים. האם אפשרי לקחת אנטיביוטיקה בזמן הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ ותרופות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2015אין כל בעיה אם האנטיביוטיקה מותרת בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותיפה19/08/2015
הי.
לאחר צילום רחם התברר כי אחת החצוצרות שלי חסומה בקצה וגם שרק שחלה אחת פעילה והיא בצד השני.
הרופא ביצע הזרעה במועד הביוץ הטבעי וללא תרופות - ו10 ימים לאחר מכן התחלתי בדימומים קלים.
הדימומים נמשכים כבר שבוע ואתמול התחילו התכווצויות ודימום וסת.
מה משמעות הדימום הארוך?
האם יש סיכוי להיכנס להריון בשיטת ההזרעה במקרה זה?
האם יש טעם בבדיקת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2015דמם טרום מחזורי יכול לבטא במצב זה ריגוש של רירית הרחם בעקבות ההזרעה,או אי ספיקה לוטאלית,בכל מקרה ניתן להרות בשיטה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים וטיפוליםmichal19/08/2015
שלום,
מאז ההורמונים של ההפריות הפנים שלי התמלאו בפצעים.
האם אני יכולה להשתמש באקנתרים- אנטוביוטיקה חיצונית בטיפולים ולאחר מכן בהיריון?
אם לא יש משהו אחר שאפשר שלפחות אוכל לשמור על פנים לא של בת 16 מתבגרת
תודה על התשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פצעים וטיפולים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2015אין מניעה בנטילת אנטיביוטיקה המותרת בהיריון,,יחד עם זה הייתי ממליץ להיוועץ ברופא העור ,היותוהשינויים בעור הפנים הינם על רקע הורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית בשילוב PGDשלומית18/08/2015
שלום,
אני בת 40 עם רזרבה שחלתית נמוכה. לאחר מס' ניסיונות של הפרייה הופניתי לתרומת ביצית מאוקראינה. לבן הזוג שלי יש נשאות גנטית ולכן הומלץ על PGD.
פניתי לארגון מאמה, אולם הוא לא עובד בשיטת PGD.
1. לאן פונים?
2. מי כן מתעסק עם תרומת ביצית וPGD?
3. אשמח להסבר בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרומת ביצית בשילוב PGD - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2015לא ברור איזו נשאות גנטית יש לבין זוגך-דומיננטית או רצצסיבית-במידה ולבין הזוג שלך ישנה נשאות גנטית,והוא עצמו אינו חולה,ניתן לבקש דם של התורמת ולבצע את הבדיקה לנשאות גנטית,ואם אין כזו ניתן להשתיל את העוברים,דבר שעשוי לייתר את בדיקת ה-PGD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנשאות היא דומיננטית.
דנה19/08/2015הבעיה שארגון מאמס לא מתעסק עם נשאות גנטית. מי מבצע השתלת עוברים ומה זה אומר? ואיזה ארגון נוסף מבצע פעילות שכזו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית בשילוב PGD - תגובה
פרופ` דוד בידר19/08/2015את יכולה לקבל עוברים קפואים ולבדוק עוברים לפני החזרה לאחר הפשרתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוד בידר- אחדד את השאלה
דנה20/08/2015לאןר נסיונך, מה עושים במקרה שארגון מאמה לא עושה pgd? למי לפנות?
תקרא בבקשה את השרשור וחווה דעה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לתשובת דוד בידר
דנה21/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית בשילוב PGD - תגובה
פרופ` דוד בידר21/08/2015מה הבעיה הגנטית של בו זוגך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפני החזרת מוקפאמיכל18/08/2015
הי
האם מספר ימים ניתן ללכת לים ולבריכה או לא מומלץ?
מה בעניין סאונה וגקוזי?
מאד רוצה שזה יצליח ולהמנע מכל דבר שעלול לסכן אפילו באופן מינימלי...
תודה על הפורום הנהדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות לפני החזרת מוקפא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2015אין בעיה אם הליכה לבריכה או לים,הייתי נמנע מזקוזי או סאונה העלולים להשפיע על לחץ דמך ולגרום לתופעות לואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבשלת ביציותאופיר18/08/2015
שלום אב,
לאחר מספר נסיונות של טיפולי ivf,
בת 42, ללא הצלחת השרשה
הריון אחד בהזרעה שהסתיים בשבוע 8 עובר ללא דופק
הרופא אמר לי שנראה לו שנבעיה היא הבשלת ביציות
האם יש מה לעשות בנדון?
אציין כי שאיבות יפות, הפריות טובות, עוברים טובים
אבל לא היתה השרשה.
אשמח לחוות דעתכם!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבשלת ביציות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/08/2015בהחלט יש אפשרות לנסות ולעזור במקרה של בשלות ביציות. בדרך כלל ע"י החלפת פרוטוקול הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריס ורצון להרותא18/08/2015
שלום
עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס לפני 3 שנים עקב קרצינומה פפילרית. אין ילדים.נוטלת כל יום יוטירוקס במינון 200 מ"ג ליום.
ברצוני להרות במהרה. פרופיל הורמונלי תקין וגם צילום רחם.
שמעתי מאנשים שבלי בלוטת התריס אי אפשר להרות באופן טבעי למרות שלוקחת יותירוקס, ושכדי לי לפנות ישירות לטיפולי פוריות, כי בטבעי הסיכויים קלושים כי כל המערכת של ההורמנים לא עובד באופן טבעי בגוף למי שאין בלוטת תריס אלא באופן מלאכותי לכן להכנס להריון גם באופן טבעי ממש קשה והסיכויים מאוד מאוד נמוכים.
האם אמת הדבר? שמעתם על דבר כזה?אם הפתרון הוא טיפולי פוריות? ובטבעי למשיהי במצבי מאוד מאוד קשה להרות בלי הבלוטה?(אני בת 38 - בגיל כזה אצל רוב הנשים עדיין אפשרי בטבעי).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת תריס ורצון להרות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/08/2015במידה ותפקודי בלוטת התריס שלך מאוזנים תרופתית, את בהחלט יכולה להרות באופן טבעי.
בגיל 38 אנו ממליצים לברר סיבות לאי פוריות בנשים שמנסות להרות מעל 6 חודשים ללא הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחת חצוצרה סתומהליאת18/08/2015
ד"ר שלום
בצילום רחם חצוצרה 1 סתומה והשנייה תקינה
מה ההבדל בסיכוי בנסיון להרות במצב כזה באופן טבעי להזרעה?
זרע תקין ובדיקות הורמונליות תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
ליאת18/08/2015ד"ר , כאשר יש חצוצרה סתומה לאחר ניתוח קיסרי מה קורה עם בהריון הבא לאחר ניתוח קיסרי גם חצוצרה שנייה תהיה סתומה ולא יהיה מעבר?
לדברי הרופא המטפל אין צורל לפתוח את החסימה, מדוע? קראתי באינטרנט זאת פעולה פשוטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2015יש לך סיכויים להרות גם באופן טבעי וגם בטיפול הכולל הזרעות,השיקול כיצד לפעול הינו של הרופא המטפל ובמיוחד לאור פרק הזמן שעבר מאז שאת מנסה להרות ללא הצלחה.
במקרה של חסימה דו צדדית של החצוצרות הטיפול המועדף הינה הפריית מבחנה המתגברת על הבעיה בקלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)