מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטת תריס ורצון להרותא17/08/2015
שלום
עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס לפני 3 שנים עקב קרצינומה פפילרית. אין ילדים.נוטלת כל יום יוטירוקס במינון 200 מ"ג ליום.
ברצוני להרות במהרה. פרופיל הורמונלי תקין וגם צילום רחם.
שמעתי מאנשים שבלי בלוטת התריס אי אפשר להרות באופן טבעי למרות שלוקחת יותירוקס, ושכדי לי לפנות ישירות לטיפולי פוריות, כי בטבעי הסיכויים קלושים כי כל המערכת של ההורמנים לא עובד באופן טבעי בגוף למי שאין בלוטת תריס אלא באופן מלאכותי לכן להכנס להריון גם באופן טבעי ממש קשה והסיכויים מאוד מאוד נמוכים.
האם אמת הדבר? שמעתם על דבר כזה?אם הפתרון הוא טיפולי פוריות? ובטבעי למשיהי במצבי מאוד מאוד קשה להרות בלי הבלוטה?(אני בת 38 - בגיל כזה אצל רוב הנשים עדיין אפשרי בטבעי).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוטת תריס ורצון להרות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2015במידה ומתרחש ביוץ סדיר בעל מאפיינים תקינים הרי שסביר להניח שאת עויה להרות גם באופן טבעי,אם כי היותך בת 38 עם הבעיה שציינת עשוי לדרבן את הרופא להתחיל בטיפול מוקדם יותר (בטווח של 3-6 חודשים של נסיונות להרות ללא הצלחה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים רצופיםדנה17/08/2015
אני עוברת טיפולים "ברגע האחרון" בשל מצב בריאותי קודם שלא אפשר זאת.
עוד פחות מחצי שנה בת 45, ולכן מעוניינת לעשות טיפולים ללא הפסקה.
הבנתי שיש המלצה של משרד הבריאות לחכות 45 יום בין טיפולים.
1. האם זו הוראה או המלצה?
2. האם מדובר על כל טיפול או רק במקרה שהיתה שאיבה?
בטיפול האחרון לא היתה תגובה כך שהופסק באמצע. ללא שאיבה, מכיוון שלא היה מה לשאוב. (בטיפול שקדם לו היתה גם החזרה אך ללא הריון, ולא נשארו עוברים)
האם גם במקרה הזה יש צורך/ הנחיה לחכות 45 יום?
מכיוון שלא היה הרדמה, לא היה גירוי יתר של השחלות מאחר ואלו לא הגיבו בכלל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים רצופים - תגובה
פרופ` דוד בידר17/08/2015טיפולים בגיל זה מיותרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצער לשמוע שזו דעתך.
דנה17/08/2015אבל תודה בכל מקרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצער לשמוע שזו דעתך. - תגובה
פרופ` דוד בידר17/08/2015זה לא עניין של חוות דעת.
היה מזמן רצון להוריד טיפולים למתחת גיל 44 ,ולא נתנו לנו בעלי עניין.
בעולם אין טיפולים בגילים כאלה.
מתן ההתחייבות עד גיל 45 גורמת לנשים להיות מטופלות עד גיל זה.
בעבר היה הגבול 47! והתגובות היו אותו הדבר כאשר אמרנו שחבל על הזמן.
באיטליה -עד גיל 42
בגרמניה-40
באוסטרליה 39
וכו.
אני מקווה שתצליחי באופן אישי, אך מה שאמרתי זה אמת וזה גם דעתם של כל רופאי הפיריון.
יתכן שיש מספר קטן של רופאים שכן מסכימים איתך ויש להם את הסיבות שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצתך
ליאת18/08/2015תודה על הנתונים והכנות . מה היית ממליץ לאישה בגיל ארבעים ואחת שמעוניינת להביא ילד , האם יש אפשרויות נוספות ? האם להפסיק את טיפולי הפריון ? תרומת ביצית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המלצתך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2015מאחר וימלאו לך בעוד חצי שנה 45 ,יתכן ובטווח זה ניתן יהיה למצות את זכותך למספר טיפולים,בהתאם לשיקולו של הרופא המטפל,ההתוויה של 45 יום הינה בגדר המלצה ולא חובה רפואית.בכל מקרה המלצתו של פרופ' בידר מצויה כיום במרכז ההוויה הפריונית וגורמת לחילוקי דעות בציבור רופאי הפריון, באשר הזכות להורות אל מול הסיכוי להורות-בשלב זה של הויכוח זכותך גוברת על סיכוייך-ונשאר רק לאחל לך הצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 41 שואלת
ליאת19/08/2015בת 41 ללא ילדים שואלת , מה מומלץ לגיל 41 לאחר ארבע טיפולי הפריה , מהן האפשרויות להיות אמא ? תרומת ביצית ? מה הסיכויים עפ״י הסטיסטיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 41 שואלת - תגובה
פרופ` דוד בידר19/08/2015תלוי ברזרבה השחלתית ותוצאות ההפריה.
תרומת ביציות הסיכויים מאוד גבוהים ואם אין בעיה רחמית אז צריך להיות הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאת19/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת שאיבת ביציות שאלהלוני17/08/2015
שלום
אני מטופלת לקראת שאיבת ביציות. ביום השני למחזור הזרקתי אלונבה, ובמעקב הזקיקים הראשון, ביום ה- 6 למחזור, היו שני זקיקים גדולים יחסית 18, האסטרדיול היה קצת מעל 6350 והפרוגסטרון 2.7 . אם יתכן שזה היה ביוץ? ביום השישי?! הרופא הורה לי להזריק אתמול בלילה אורגלוטרן ולחזור שוב הבוקר על המעקב. הבוקר הערכים קצת ירדו, האסטרדיול עמד על 5665 והפרוגסטרון 1.8. האם זה אומר בהכרח שהיה ביוץ עצמוני והרופא יפסיק לי את הטיפול? אגב, הרירית לא ירדה, אם זה שופך אור נוסף על הדברים. אשמח לתשובה בהקדם, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקראת שאיבת ביציות שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2015לא בייצת,הירידה בהורמונים נבעה מהשימוש באורגלוטרן,בהחלט קיימת אפשרות עדיין של ביצוע שאיבת הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריריתלירון17/08/2015
ד״ר שלום
בבדיקת מעקב זקיקים ביום ה-16 לווסת רירית רחם 4.7 נצפו 2 זקיקים בגודל 14 מ״מ האם זה לא נמוך מידי להיווצרות הריון? חודש שעבר ממש לפני ביוץ רירית רחם היתה 5.8
האם נראה שיש בעייה עובי הרירית להחזיק הריון ועם כן מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית - תגובה
פרופ` דוד בידר17/08/2015תלוי באם עברת פעולות שונות בחלל כמו גרידה או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת
תגובה לפרופ'17/08/2015פרופ' בידר שלום
לא עברתי שום פעולה ממה שציינת רק עברתי קיסרי חירום ולפניו היו 3 הריונות כימי שהסתיימו בשבוע 5.אז מה הסיבה לרירית 4.7 ביום ה-16?
ביום ה-16
לפי בדיקות דם ה-E2 375
LH 11.7
פרוגסטרון 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת - תגובה
פרופ` דוד בידר17/08/2015יש נשים שלא עברו ופעולות ברחם ויש להן רירית יותר דקה אך יש הריונות, ובשלב זה הייתי מנסה להרות, ואם לא הולך אז נוכל לעשות ברור כגון מתן תוספות תרופתיות לגדילת הרירית, היסטרוסרופיה וכו׳
בשלב זה הייתי רק מנסה להרות ללא ברורים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוייםל17/08/2015
אני בת 41.5. בספטמבר אני וחבר שלי מתכוונים לקדם את החתןנה. עשו לי אולטרסאונד למטה ומצאו לי אזור אקוגני בקיר האחורי. מה הסיכויים שלי להכנס להריון וללדת תינוק בריא או תינוקת בריאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים - תגובה
פרופ` דוד בידר17/08/2015לממצא האקוגני אין חשיבות.
את צריכה לבצע פרופיל הורמונלי כדי שנגיד מה סיכויים.
בכל אופן הסיכויים בגיל זה להרות נמוכים.
לעניין ילד בריא ,אזי הסיכויים לתסמונת דאון, לנשל, הוא 1 ל 100 הריונות, אך זאת ניתן לבדוק באולטרה סאונד ובבדיקת מי שפיר או בדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויים
ל19/08/2015שבוע הבא יש לי תור לרופא. הוא יעשה לי פרופיל הורמונלי?
מה צריך לעשות בשביל להיות בהריון כשהסיכויים נמוכים?
מה עושים אם התוצאות של הבדיקה לא טובות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה-אזור אקוגני-המשך
ל20/08/2015האבחנה המדוייקת היא כמעט שרירן והיא ככה-בקיר האחורי אזור אקוגני היכול להתאים להתהוות שרירן במימדים 12/23 מ''מ, דוחק את הרירית מעט קדימה. עובי רירית הרחם 4.9 וזה אחרי הרבה זמן גלולות מליאן להסדרת המחזור והפחדים של אמא שלי ואני רוצה להפסיק אותם מהחודש המתקרב הבא, בעצה אחת עם חבר שלי. פשוט לא מאמינים לנו שאנחנו לא עושים כלום ושאנחנו אנשים מבוגרים. אמא שלי לא קולטת שהיא מתייחסת אלי בצורה די משפילה והיא דורשת ממני המון כבוד אליה ואל בעלה.היא נשואה פעם שניה ואני לצערי חיכיתי עד לגיל של החתונה השניה שלה. גם בגלל דברים שהיא עשתה שחסמו אותי. והרופאת נשים שעשתה לי את הבדיקה שאלה אותי בכעס למה חיכיתי.וכאב לי.
מה זה פרופיל הורמונלי ואיך מבצעים אותו? יש לי תור לרופא להראות לו את התוצאות ב26.8.15 ויכול מאוד להיות שיהיה לי אז מחזור. כאמור אולי, אני בת 41 וחצי באמצע ספטמבר. עכשיו בקשר לשאלה שלי על הסיכויים להריון ,פירטתי פה יותר בקשר לזה, ועד איזה גיל יהיו לי סיכויים להריון, וכמה זה מסוכן בשבילי? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי
ל21/08/2015איך עושים את זה? זה בקופת חולים זה חינם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי
ל21/08/2015הרופאה שעשתה לי את האולטרא סאונד אמרה לי למה חיכיתי.
יש האם הממצא הזה יכול לנבא א5ת הפרופיל ההורמונלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי - תגובה
פרופ` דוד בידר21/08/2015הממצא לא מנבא שום דבר.
פרופיל הורמונלי מבצעים בוסת וזו בדיקת דם.אם את נוטלת גלולות יש להפסיק ולנסות מיד להרות.
אחרי שהרופאה תומר לך דעתה תכתבי לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ל26/08/2015באתי לרופא בווסת ולא עשו לי פרופיל הורמונלי
הרופאה רק בדקה אותי . דעתה לא היתה טובה אבל בעצם היא לא אמרה לי כלום . הרופא שלי נראה לי שדעתו טובה. הוא רשם לי לקחת חומצה פולית ונתן לי לקבוע תור לעוד אולטרה סאונד ולעוד בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר26/08/2015הדעות זה יפה אבל הלי פרופיל לא כל כך ברור המצב השחלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ל01/09/2015יש לי לעשות עוד אולטרסאונד ב6.9 ןבדיקת דם ב20.9 ותור ב29.9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיד?
ל01/09/2015לא כדאי לקחת 3 חודשים לפני ח פולית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיד? - תגובה
פרופ` דוד בידר01/09/2015תמיד לפני הריון כדאי להתחיל עם חומצה פולית וגם לעבור ברור גנטי.
אחרי שיהיו לך תוצאות דם את יכולה לכתוב כדי שנדע מה קורה.
בכל אופן ,בדיקת פרופיל הורמונלי ביום 3 של הוסת היא חיונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
ל01/09/2015עשיתי בדיקת דם פעמיים כי התחלף להם 1 ב4 ושלחו אותי לעוד בדיקה הכל יצא בסדר.
אם לא עושים פרופיל ה בקופה אז אולי זה לא חיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות - תגובה
פרופ` דוד בידר01/09/2015אין דבר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין דבר כזה?
ל02/09/2015עושים בדיקת פרופיל בקופה?
יש לי החודש בדיקת מעקב זקיקים עוד 4 ימים-פחות קצת, וב20.9 בדיקת דם לסרולוגיה זיהומית, המטולוגיה, ביו וקיבלתי מרשם לחומצה פולית. מה עושות כל הנשים שלא עושים להן פרופיל הורמונלי? איך הבדיקה הזאת יכולה לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין דבר כזה? - תגובה
פרופ` דוד בידר02/09/2015בדיקת הפרופיל בוסת מראה על מצב בשחלה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
ל10/09/2015ב29.9 יש לי תור לרופא. יכול להיות שהוא ישלח אותי לבדיקה הזאת? לבקש ממנו? יש מצב שאין טעם לעשות אותה?
אם עושים את זה רק בפרטי כמה זה עולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל - תגובה
פרופ` דוד בידר10/09/2015לא צריך בפרטי.
תבקשי פרופיל הורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקצרות צוואר הרחםעינת17/08/2015
שלום, בת 40 ללא ילדים בהיריון שבוע 19+.(היריון קודם נפל בשבוע 7) לאחר שנצפתה התקצרות של צוואר הרחם עד לכדי 13 מ"מ, עם פנלינג לסירוגין. הוחלט על תפירת צוואר הרחם שהתבצע אתמול. ברוך השם עבר בשלום.
שאלתי היא האם כדאי לשלב גם טיפול בנר פרוגסטרון פעם ביום מתוך גישה שגם אם לא יעזור זה לא מזיק? או שזה מיותר לאחר תפירה וגם בטיפול בפרוגסטרון יש סיכונים?
אם כן, האם מומלץ להתחיל בסמוך לתפירה או להמתין?
האם לאחר תפירת צוואר הרחם נדרשת שמירה? בינתיים קיבלתי מנוחה לשבוע.
תחושתי היא שלרופאים אין עמדה ברורה האם כדאי או לא...וההיריון הזה כל כך יקר לי ורוצה לכסות מה שניתן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקצרות צוואר הרחם - תגובה
פרופ` דוד בידר17/08/2015יש לפעול לפי המלצות הרופאים שתפרו.
הריון עם תפר הוא הריון בסיכון גבוה ויש להתנהג בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותחן17/08/2015
שלום רב,
האם על סמך בדיקות הורמונליות בלבד (כל הבדיקות תקינות מלבד E-2 גבוה 300) מתחילים טיפולי פוריות ללא אולטרסאונד או בדיקות נוספות. האם לא מוקדם מידי? למרות שאני בת 39 אני עדיין לא רוצה להתחיל טיפולים לאחר ניסיונות של חמישה חודשים להכנס להריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2015בהתחשב בגילך ולאחר חצי שנה של נסיונות להרות ללא הצלחה ,בהחלט יש מקום להתחיל בבירור וטיפול פריוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםתוהה16/08/2015
שלום,
האם יש פעולות מסויימות, בימים לאחר החזרת עוברים, שיכולות לגרום לפליטת עוברים מהרחם או למנוע השתרשות?
לדוגמא ישיבה בכיפוף לאורך זמן, התאמצות שרירי בטן בקימה משכיבה לישיבה, הנחת כרית מים חמים על הבטן או כל דבר אחר?
מה ניתן לעשות בכדי למקסם את ההשתרשות והשארת העוברים ברחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/08/2015אין הנחיות מיוחדות לאחר החזרת עוברים פרט להמנעות מפעילות גופנית מאומצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםרוית16/08/2015
ביום שישי הקרוב אמורה לעבור החזרה בבוקר
זקיק אחד 18 ועובי רירית 8 על בסיס טבעי ללא הורמונים
היום יום א 16/8 הרופא ביקש שאזריק אוביטרל ומיום ג' לקחת
אנדומטריין 3 פעמים ביום.
האם זה תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/08/2015תקין בהחלט. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי E2דפי16/08/2015
הי,
מנסה להבין,
מדי חודש, כארש אני נבדקת ביום ה 2 או ה 3 למחזור,
ערכי ה E2 משתנים- פעם 145, פעם 183 ופעם מעל 200. היתה גם פעם של מתחת ל 100.
על מה הדבר מעיד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה
דפי16/08/2015מוסיפה FSH 12.1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי E2 - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/08/2015כל עוד ערכי האסטרוגן נמוכים מ-200 בתחילת המחזור אין בעייה. אין משמעות לשינוי הקטנים בערכי האסטרוגן ברמות האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתונים לפני החזרהתום16/08/2015
שלום רב,
יום 5 של המחזור. לקראת החזרה של מוקפא
E2 197
פרוגסטורן 1.2
LH 17.6
רירית 5.3
האם הערכים תקינים ליום זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים לפני החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר16/08/2015ערכי הLH גבוהים מידי ליום זה.
לא כתבת לפי איזה ערכים נמדד האסטרוגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - מינון לפני החזרת מוקפאתום16/08/2015
הי,
לפני החזרת מוקפא.
בעבר, החליט הרופא לתת פיוריגון 50 לצורך עיבוי הרירית (היתה לי בעיה עם האסטרופם) וכמובן אוביטרל.
בביקורי האחרון אצלו הוא התלבט אם לשנות את מינון הפיריגון, שאל אותי כמה זקיקים היו לי בעבר עם מינון זה, עניתי ששלושה-ארבעה.
הוא אמר ששזה מעט זקיקים, והחליט להשאיר את מינון הפיריגון.
1. על מה מעידה התגובה השחלתית?
2. איך זה קשור ומשפיע על הרירית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - מינון לפני החזרת מוקפא - תגובה
פרופ` דוד בידר16/08/2015המינון תלוי בבדיקות הדם, ביחוד אסטרוגן וכן במספר הזקיקים.
ככל שמינון התרופה נמוך ורמת האסטרוגן גבוהה זה מעיד על רזרבה שחלתית גבוהה והמטרה לא לגרום לגירוי יצר.גדילת הרירית תלויה ברמות האסטרוגן העולות ומגדלות את הרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GONAL-F שילוב כמויות משני מזרקיםחדשה16/08/2015
שלום,
יש לי שאלה.. אני משתמשת במזרק GONAL-F של 900
והמינון שניתן לי הוא בחמישה ימים הראשונים 178.5 - הספיק לי בדיוק ל-5 ימים
אח"כ עלה המינון ל-262.5 - אחרי 3 זריקות נשאר במזרק 112.5
האם אני יכולה להזריק באותו יום מהמזרק הזה את ה-112.5 שנותרו ואז במזרק אחר 150? כדי להגיע לכמות הנדרשת ולא לבזבז חומר
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GONAL-F שילוב כמויות משני מזרקים - תגובה
פרופ` דוד בידר16/08/2015fi
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGONAL-F שילוב כמויות משני מזרקים - תגובה
פרופ` דוד בידר16/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGONAL-F שילוב כמויות משני מזרקים - תגובה
פרופ` דוד בידר16/08/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאוד...בבקשה עזרתכםאני :)16/08/2015
יום שני ב- 10.8 לאחר 10 יום מההחזרה של שני בלסטוציסטים הבטא הייתה 185.
יום 12 להחזרה בתאריך 12.8 הבטא הייתה 435 הכפילה את עצמה.
מה שקורה זה שאני אחרי 4 הפלות ואתמול היה לי דימום חזק עם קרישי דם וגושים וכאבי בטן חזקים בבטן התחתונה הייתי בטוחה שמדובר בהפלה. התקשרתי לרופא והוא אמר לבדוק היום בטא נוספת לראות מה קורה.
הבטא מהיום 2880
פרוגסטרון 56
אסטרדיול 3015
נראה לי שהערכים תקינים רק שאני מאוד מודאגת. מה קורה פה לדעתכם? יש מצב שפשוט הבטא לא חושבנ לפי הדימום והגושים שהיו אתמול זה היה ממש דימום מסיבי כמו של הפלה עברתי 4 כאלה אז אני קצת יודעת. חשוב לי לציין שהיום התעוררתי ללא כאבים וללא דימום.
אשמח לתשובתכם...רוצה לירגע ולהבין מה צפוי לי בבקשה.
מודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...מחכה לתשובה!!
אני :)16/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת מאוד...בבקשה עזרתכם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/08/2015עליית הבטא בהחלט מעודדת. ערכי הפרוגסטרון תקינים. אני מבינה את החשש שלך אך רק מעקב ערכי בטא ובדיקת אולטראסאונד יתנו תשובה לגבי תקינות ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ובהמשך לשאלה....
אני :)17/08/2015הרופא אמר לי לבוא רק עוד שבוע וחצי לאולטרסאונד הוא נשמע מאוד אופטימי. יכול להיות מצב כזה שבגלל שהחזרתי שניים שניהם נקלטו אחד נפל ןאחד נשאר? ויש מצב שהבטא פשוט לא הראתה תוצאה מדוייקת ומעודכנת לאחר כמות הדימומים והקרישי דם שהיו יום לפני? אני לא יודעת איך להחזיק את עצמי ככה שבוע וחצי עד לאולטרסאורנד. מניסיונכם יש לי על מה להיות כרגע אופטימית לאןר התוצאות? ושוב חשוב לי לציין שכבר יום למחרת הדימום והכאב פסקו.
אני ממש מודה לכם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה ובהמשך לשאלה.... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2015בשלב זה נראה שמדובר בהיריון מתפתח,יש להתאזר בסבלנות עד למועד הבדיקה כדי לקבל אישור שהכול תקין-בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת טיפולי IVF ברצף וללא חודש הפסקבוביק16/08/2015
בת 39 ללא ילדים. לאחר 3 טיפולי IVF שטרם הצליחו [בשניים האחרונים הוחזרו שני בלסטו כל פעם]. החודש עברתי פרוטוקול ארוך, בסיומו הוחזרו שני בלסטו והיום קיבלתי בטא שלילית. אציין כי מיד לאחר השאיבה, בשל חשש לגירוי יתר ניתנו לי כדורי 8 כדורי קבותרים. מעוניינת להתחיל בטיפול IVF נוסף [פרוטוקול קצר] מיד עם תחילת המחזור הנוכחי.
1. האם לאור החשש שהיה לגירוי יתר לא ניתן להתחיל טיפול IVF ברצף, מיד בחודש העוקב?
2. האם ביצוע טיפול מידי חודש, ללא הפסקה, מגדיל סיכון לגירוי יתר?
3. האם השפעת ההורמונים פחותת באם מבצעים טיפולים רצופים ללא הפסקה? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת טיפולי IVF ברצף וללא חודש הפסק - תגובה
פרופ` דוד בידר16/08/2015טיפולים רצופים, ביחוד כשהיה גירוי יתר לא מומלצים.
הסיכויים להשיג יותר ביציות טובות יורדים וכך סיכויי ההצלחה.
יש לתת לשחלה לנוח חודש לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)