מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עובי ריריתדנה15/02/2015
שלום- בחודש שעבר ביצעתי מעקב זקיקים ונצפה זקיק 22 ורירית 9 ממ, אחרי זה כבר לא עקבתי כי ידעתי שהיה ביוץ. החודש נצפה זקיק 18 ורירית 6.5 ואחריו לא ביצעתי שוב אולטרסאונד, רק היום אחרי הביוץ (שזה יום אחרי הביוץ)ואז הרירית היתה 6.5, האם יתכן שלא עלתה החודש מעבר ל 6.5 או שזה הגיוני שעלתה וירדה? האם זה תקין? האם הריון יכול להשתרש בכזה עובי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי רירית - תגובה
פרופ` דוד בידר15/02/2015לא בודקים רירית אחרי ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובי רירית
דנה15/02/2015זאת אומרת שאין משמעות לעובי שלה כרגע? החשש שלי זה שזו הסיבה להריון כימי שעברתי, בעיה ברירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובי רירית - תגובה
פרופ` דוד בידר16/02/2015רק רירית לפני הביוץ היא הקובעת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה בדיוק יום הביוץ?שוש15/02/2015
שלום רב, האם לפי בדיקת הדם היום מתרחש הביוץ? אם לא אז מתי?
E2-520
P-5.61
LH-29
תודה רבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה בדיוק יום הביוץ? - תגובה
פרופ` דוד בידר15/02/2015הביוץ היה אתמול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאל אףדנה15/02/2015
שלום רב,
יש לי מספר שאלות על השימוש בגונאל אף. אני עוברת כעת טיפולים בהזרעות.
נאמר לי לקחת 5 ימים גונאל אף 100 כל יום.
1. יש לי עצירות כבר יומיים האם העצירות קשורה לכך או שזה צירוף מקרים?
2. האם בד"כ לאחר מינון זה ממשיכים לקחת עוד גונאל אף, כי הרופא נתן לי מרשם לעוד 300 (בלי קשר ל- 5 ימים)
3. כמה שעות לאחר הזריקה האחרונה של גונאל אף מומלץ להזריק את האוביטרל?
המחזור שלי בד"כ 25 יום, ולרוב כבר ביום ה- 10 , 11 יש לי זקיק בגודל טוב, אך ה- lh נמוך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונאל אף - תגובה
פרופ` דוד בידר15/02/2015הטיפול בגונל פ ומינונו נקבע על ידי הרופא המטפל בך והמכיר אותך.
באופן כללי מזריקים מספר ימים ורואים את התגובה, ולפי התגובה ממשיכים הלאה.
בדרך כלל הזריקות נמשכות כ 11 יום בממוצע ,והמטרה להגיע ל 2 עד 4 זקיקים בין 18-ל 20 מ"מ.
את האוביטרל מזריקים ביום שהבדיקות הן כפי שציינתי ,ורמות הדם מתאימות ,וללא קשר לחזריקות הגונל וזמן הזרקתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה15/02/2015תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוה ושלב לוטאלי קצרנטלי15/02/2015
שלו ,מנסה להיכנס להריון שלישי כבר 7 חודשים בעבר לא היו לי בעיות אבל כיום יש לי פרולקטין גבוה בעקבות גידול בבלוטת יותרת המוח ואז המחזורים שלי מאוד ארוכים בנוסף יש לי בעיה נוספת כבר 4 מחזורים אני מזהה ביוץ בוודאות עם ערכת ביוץ והחודש גם עם מעקב זקיקים והבעיה שמיום הביוץ חולפים 6 ימים ואני מקבלת מחזור לא יודעת אם זה נקרא שלב לוטאלי קצר או מחסור בפרוגסטרון
האם כדאי לפנות למומחה בפוריות האישה? או לנסות קודם לקחת איקקלומין? האם איקקלומין יכול לגרום להריון מרובה עוברים בשיעור גבוה? האם זה אכן יכול לסדר את הבעיה ולהאריך את השלב הלוטאלי בין הביוץ לקבלת המחזור? או שצריך תמיכה של פרוגסטרון?תודה נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין גבוה ושלב לוטאלי קצר - תגובה
פרופ` דוד בידר15/02/2015את צריכה לפנות למומחה בפיריון שיראה ויסביר לך מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ZERAרויטל15/02/2015
האם רופא יכול להמליץ לי כבר הפריה בפעם הזאת. הזרעה והשבחה שניה שלא צלחה. אנחנו בני 29 שנה וחצי כבר מנסים. אני מקווה שנעשה סבב אחד נוסף טרם מאוד מפחדת מהפריה, הא יש טיפול אחר נוסף לפני הפריה, אולי לנסות הזרעה כפולה בימי הביוץ תגביר לנו את הסיכויים? , עד כה עשינו הזרעה אחת (גונל+אוביטרל) אני לא פוליציסטית ואין בעית זרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ZERA - תגובה
פרופ` דוד בידר15/02/2015בדרך כלל מנסים שלושה טיפולים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSHשיר15/02/2015
שלום, בת 31 אני מעוניינת בהקפאת ביציות
AMH-0.66, האם יש משמעות ליתרון רמת FSH ביום 3 לווסת
ווסת שעבר ביום שלוש היה 11-FSH
מומלץ שיהיה פחות מ 10 לפרוטוקול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH - תגובה
פרופ` דוד בידר15/02/2015לפי התוצאות הרזרבה השחלתית נמוכה ואת צריכה לנסות לראות מה קורה בזמן גירוי שחלתי ואז להחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים?דנה14/02/2015
שלום
אני בסוף שבוע 29 מזה כשבוע
יש לי לחץ בבטן התחתונה והתקשות של הבטן
שנמשך כמה שניות...
אין באותו הזמן כאב בגב אלא רק בבטן התחתונה
התדירות היא פלוס מינוס כל שעה..
האם זה נורמלי??זה צירים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/02/2015יש אפשרות שמדובר בפעילות רחמית. חשוב לבדוק את אורך צוואר הרחם ולבצע מוניטור בעת הכאבים על מנת לבדוק את המקור שלהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וכאבי בטןמיקה14/02/2015
לאחר החזרת 2 עוברים וביטא שעלתה לא תקין, הופסקו כל התרופות. לאחר יומיים הביטא המשיכה לעלות (לא הכפילה אבל עלתה). הבנתי שיכול להסתיים מעצמו או שיש סיכוי שיהיה צורך בזריקה או בהיריון מחוץ לרחם..
מהיום בבוקר כאבי מחזור קשים מאוד, ודימום רב.
זה אומר שהכל מסתיים? האם מצריך ללכת לבי"ח??
(שלשום הביטא היתה 250). מחר בבוקר התכוונתי לעשות בדיקת ביטא נוספת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום וכאבי בטן - תגובה
פרופ` דוד בידר14/02/2015לא ציינת מה הייתה הבטא ני 250.
אם בירידה אז זה מסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיקה14/02/2015הביטא היתה ביום ג (10/2) 143.
ביום ה (12/2) 250.
היום בבוקר התחיל דימום עם כאבי מחזור קשים.
את כל התמיכה הפסקתי ביום ג בצהריים..
יש סיבה לדאוג וללכת להיבדק או הגיוני??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרט קטן...
מיקה14/02/2015באולטרסאונד ביום חמישי עובי הרירית היה 14.5..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרט קטן... - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/02/2015לא ציינת באיזה שבוע הריון את. אם הכאבים נמשכים מומלץ להבדק על מנת לשלול הריון חוץ רחמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתחילת שבוע 6
DINA15/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתחילת שבוע 6 - תגובה
פרופ` דוד בידר15/02/2015הבטא שתבצעי היום תהיה משמעותית....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת ביטא
DINA15/02/2015הביטא היתה 66...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת ביטא - תגובה
פרופ` דוד בידר16/02/2015אז הבטא בירידה....
יש לחזור על בטא בעוד שבוע לודא שתהיה שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםלילוש14/02/2015
שלום רב
ביום שישי 13.2 החזירו לי שני עוברים שהוגדרו טובים.
מה הכוונה טובים ומה הסבירות להריון?
שאלה נוספת - האם מותר לעשות יוגה אחרי החזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2015הגדרת העוברים כטובים מבחינה מורפולוגית משקפת קצב חלוקה טוב,מראה התאים טוב(מבנה,בהירות,גרעין,סימטריה)העדר שברים בציטופלסמה-עוברים כאלו הינם בעלי פוטנציאל השתרשות טוב וסיכויי ההריון האופטימלים גזורים גם מגילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
לילוש14/02/2015בהמשך לתשובתך
אני בת 34
ולגבי היוגה אחרי ההחזרה האם לדעתך אפשר לעשות?
כמה ימים מומלץ לנוח אחרי ההחזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבR.v14/02/2015
הייתה לי החזרת עוברים ב12/2 ב 13/2 בערב התחילו לי כאבי גב תחתון.... רציתי לדעת אם זה תקין...
ושאלה נוספת אם החזירו בלוציסט כמה זמן לוקח לו להשתרש??
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי גב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2015תגובת החלה יכולה להקרין כאבים לאזור הגב,בחסטציסט משתרש תוך מספר שעות לאחר החזרתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
R.v14/02/2015תודה על התשובה אבל מהי תגובת החלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת מעיינות חמיםדיאנה13/02/2015
שלום רב!!
ברצוני לדעת האם במהלך טיפולים... או בכלל מותר לאישה ללכת למעיינות חמים כמו חמי יואב/געש חמת גדר...?
האם יש פגיעה כלשהי בפוריות גבר/אישה?
האם מותר ללכת בשלב אחרי הביוץ...
כל מידע יתקבל בברכה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלת מעיינות חמים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2015המלצתי להמנע ממעינות חמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות וירקות בהריוןאנונימית13/02/2015
שלום, אני בשבוע 15
האם יש פירות וירקות מסויימים שאסורים בהריון?
יש בהרבה פירות וירקות ויטמין A האם עליי להימנע מהם?
כבר השתגעתי מכל האסור והמותר :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פירות וירקות בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2015מותר לך כל הפירות והירקות פרט לפטרוסיליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור אשכנזי
גל14/02/2015מדוע אסור לאכול פטרוזיליה בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור אשכנזי - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/02/2015פטרוזיליה מכילה חומר פעיל בשם אפיול שעלול להיות קשור להפלות, אם נצרך בריכוזים גבוהים. כמו כן, פטרוזיליה אינה מומלצת לנשים מניקות היות וגורמת לייבוש החלב. מדובר על צריכת כמויות גדולות של פטרוזיליה ואין מניעה מתיבול של פטרוזיליה לסירוגין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמרב13/02/2015
שאלה צריכה להתחיל ivf1
מאוד מפחדת
ראיתי פה רופאים שאמרו שניתן למנוע גירוי יתר עי מתן
דקאטפיל
איך זה בדיוק קורה
אשמח לשמוע הסבר.
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2015במהלך השריית הביוץ עלולים להתפתח ולהבשיל מספר רב של זקיקים,ועל מנת למנוע גירוי יתר כתוצאה ממתן -HCG(אוביטרל)-החלפת האוביטרל באגוניסטים ל-GNRH(דקפפטיל)עשויה למנוע את הגירוי בעקבות עליה קצרה בהורמון ה-LH,ושיעול מבוקר יותר של הזקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסריקרן12/02/2015
שלום
שבןעיים אחרי ניתוח קיסרי.
מלפני כמה ימים יש לי כאבים רק בצד ימין.. טרם ראיתי רןפא נשים.
איך אדע אם יש לי זיהום חלילה? אין הפרשה באזור התפרים, אך מדי מעט יש לי בצדימין בבטן ובמפשעה כאב, דקירות ואף לעיתים תחושת חום.
האם כדאי ללכת למיון בשישי או שבת (הרופא שלי לא עובד בשישי) או שאפשאר לחכות לראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח קיסרי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2015עדיף להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פיפלענבר12/02/2015
בת 31 סובלת מאנדומטריוזיס,
אחרי 9 טיפולי IVF ללא הצלחה עוברת לטיפול העשירי הרופא הציע לי לעבור בדיקת פיפל לפני הטיפול. כיצד מתבצעת הבדיקה האם נדרשת הכנה מוקדמת?
האם ידוע על אחוזי הצלחה בIVF לאחר ביצועה?
במידה ועדיין לא הושג הריון האם כדאי להמשיך לנסות אותה גם בטיפולים הבאים?
בדיקת פיפל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2015בהחלט יש מקום לשקול את ביצוע הפיפל כדי לשפר את פוטנציאל ההשתרשות וזאת בנוסף להיבטים הנובעים מהטיפולים הקודמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)