מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקיקיםשילת09/02/2015
שלום, שאלה כללית
זקיקים לשאיבה
לדוגמא בשני הזקיקים יש ביצית: זקיק בגודל 18 וזקיק בגודל 23
בזקיק שגודל 23 יהיה ביצית יותר איכותית השורדת הקפאה והפשרה?
גם בהפריה טרייה זקיק 23 שווה יותר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2015שני הזקיקים שווים אותו הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלם המחזור... עזרה!טל08/02/2015
שלום רב
אני בחורה בת 32. עדייו לא עברתי לידות.
קיבלתי מחזור בגיל 14 ומאז כל חיי היה לי מחזור סדיר ביותר.
בארבעה חודשים האחרונים השתבש לי המחזור וקיבלתי מחזור אחרי חודשיים.
עכשיו שוב הוא מאחר בשלושה שבועות כמעט.
מדוע השתבש לי המחזור?
ברצוני לציין שלפני כמה שנים אובחנתי כסובלת משחלות פוליציסטיות
ויש לי עודף משקל גבוה. האם יש קשר?
האם דיאטה תוכל להחזיר את המחזור להיות סדיר שוב?
האם הדבר מעיד על סיכויים נמוכים להרות?
אנא את עזרתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נעלם המחזור... עזרה! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2015תסמונת השחלות הפוליציסטיות מתאפיינת בהפרעות במחזור,בהפרעות בביוץ,בהשמנה,ובשיעור יתר,בכל מקרה ירידה במשקל עשויה לסייע,ובטיפול מתאים ניתן להתגבר על קשיי הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת חצוצרהמור08/02/2015
לאחר כמה זמן מניתוח כריתת חצוצרה ניתן לשוב לטיפולי ההפרייה? והאם יש עדיפות ליום מסוים במהלך החודש שבו עושים את הניתוח?...
ושאלה נוספת האם בכל מקרה של חצוצרה חסומה אחת (סקטוספלנגס) ניתן להרות בטיפולי הפריה לפני הניתוח? או שהסיכויים אפסיים? ( ידוע לי שהסיכויים נמוכים יותר במצב זה אבל האם הם קלושים ממש? 0%-2%?
אנא התייחסו לכל שאלותיי, תודה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כריתת חצוצרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2015ניתן לבצע טיפול בחודש העוקב לניתוח כריתת החצוצרה,נוכחות סקטוסלפינגס מפחיתה את הסיכוי להרות ב-50%,ובכל מקה הסיכוי להרות הינו גבוה בהרבה ממה שציינת כברירת מחדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בבית חולים ציבוריגל08/02/2015
בעוד שבוע ניתוח לכריתת חצוצרה ואני מאוד מתלבטת האם לבצע בציבורי או בפרטי. מצד אחד בציבורי יש רופא טוב שהמליצו לי עליו אך אני חוששת שבסופו של דבר מי שיבצע את הניתוח יהיה רופא מתמחה.. נאמר לי שבניתוח הזה חשוב הדיוק בחיתוך החצוצרה באופן שלא יפגע בכלי הדם של השחלה. שאלתי היא האם בדרך כלל בביה"ח ציבורי רופא מתמחה מבצע את הניתוח (לצד הרופא הבכיר)? האם מקובל לבקש שהרופא הבכיר ינתח אותי או שחבל על הזמן ושכדאי לקבוע באופן פרטי? אני בת 30 ללא ילדים ומפחדת שיפגעו לי שם. אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח בבית חולים ציבורי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2015בכל מקרה הניתוח נעשה ע״י רופא אמין ומנוסה,ואין כל הבדל אם הניתוח יבוצע במערכת הציבורית או הפרטית/בד״כ אותם האופאים עובדים בשתי המערכות הרפואיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידראור08/02/2015
שלום,
האם בכל השנים הרבות בהם אתה מטפל
אף פעם לא יצא לך לטפל באישה בגילאים 40-45
אשר נקלטה להריון וילדה מביצית שלה?
או שמלכתחילה אתה בכלל לא מטפל בגילאים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2015בטח שמטפלים ,אך צריך לדעת מתי בדיוק יש סיכויים להריון ,וזה תלוי בבדיקות ההורמונליות. בתגובה השחלתית ובתוצאות ההפריה.
העניין הוא שיש לטפל כשיש סיכויים ,ולא להציע טיפולם מיותרים כשאין סיכויים.
כאשר אישה בת 43 או 41 עושה 8-10 טיפולים ומעוניינת להמשיך יש להבין שאין סיכויים ועוד דוגמאות כאלה ואחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש סקירהשיר08/02/2015
אני עוברות סקירות מכווננות עקב אומפלוצלה לעובר. אני בשבוע 32 ומודאגת מHC היקף 27.89 ס"מ מתאים לשבוע 30 , מתאים לאחוזון 3RD-10TH.
זרימה בחבל הטבור תקינה UA SDR 2.8-3.2.
בסקירה מכווננת בינואר בשבוע 27.3 היקף HC 24.52 ס"מ מתאים לשבוע 26.4 ולאחוזון 10TH-50TH.
בסקירה בדצמבר בשבוע 23 היקף HC 20.29 ס"מ מתאים לשבוע 22.3 ולאחוזון 10TH-50TH
אני מודאגת מאד מהירידה ההדרגתית ובטח לאור האומפלוצלה. הרופאה אמרה שאין לי מה לדאוג ושניתן לישון בשקט ובכל זאת האם עליי לעשות בדיקות נוספות מעבר לסקירות. הראש שלי ממוצע ואפילו גדול. גודל הראש של התורם לא ידוע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היקף ראש סקירה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2015מתקבל הרושם שנעשית ביקורת בהתאם לנדרש,עלייך לפעול לפי הוראות הרופא המטפל המצוי ברזי המקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף ראש סקירה
א09/02/2015עד כה היה בסדר מטריד אותי שהיקף הראש יורד. רוצה להיות בשליטה שלא מעיד על מום או תסמונת נוספת. נא עזרתך בייעוץ בלבד האם הגיוני שהיקף ראש יקטן במקום לגדול? אני בחרדה לא רוצה לגדל ילד חולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היקף ראש סקירה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2015כל עוד השינוי הינו בטווח הסטיה הסביר אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותמשה משה 1008/02/2015
שלום
אשתי עוברת טיפול פוריות בגיל 38, הרופא התחיל בטיפול בגלולות לפני הזריקות במינופור
מה המטרה בטיפול בגלולות בפוריות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2015המטרה ליצור איפוס אופטימלי של השחלה לפני התחלת טיפול בתכשיר להשריית ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוריות
משה משה 1009/02/2015האם הטיפול בגלולות הוכח כעוזר בשחלות עם רזירבה נמוכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2015זהו עוד אחד מהפרוטוקולים השימושיים במקרים שמיינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על נשאות גנטיתמעיין08/02/2015
שלום
נמצאתי נשאית של מחלת מייפל סירופ. שכיחה באשכנזים.
תורם הזרע שבחרתי הוא ממוצא מעורב ולכן אצטרך לשלוח דגימה לבדיקה גנטית כדי לשלול נשאות שלו. בבנק הציבורי אין תורמים זמינים שנבדקו למחלה זו.
שאלתי היא- במידה ואבחר בתורם ממוצא מזרחי האם זה יהיה "בטוח" מבחינת נשאות זו להשתמש בתרומת הזרע שלו ללא בדיקה גנטית?
אני בגיל 40 וחבל לי לבזבז חודשיים עד לתוצאות הבדיקות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה על נשאות גנטית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2015תפני לבנק הזרע סופרם -מרבית התורמים נבדקו לגבי האפשרות של נשאות למחלה זו
וניתן ללא קושי להתאים לך תורם מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFליה08/02/2015
שלום, בת 30 רווקה מעוניינת בהקפאת ביציות
יש לי רזרבה שחלתית נמוכה מאוד.
האם כסבב ראשון לשאיבה מתאים להתחיל בפרוטוקול ארוך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר08/02/2015לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא?
ליה08/02/2015יש סיבה למה לא מומלץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למה לא? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2015הטיפול הארוך עלול לדכא את התגובה ההורמונלית שלך שממילא הינה חלשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירדנה08/02/2015
אני בנסיונות ומעקב להחזרת מוקפא.
כבר כמה חודשים שבזמן שאמור להיות ביוץ הרופא טוען שיש לי תוצאות בדיקות דם של אישה בווסת. כך גם הרירית דקה מתחת ל4.
בין וסת לוסת יש לי דימומים און אנד אוף.
בווסת האחרון, היה ווסת חזק יותר, וביום ה18 לווסת הגיע ווסת נוסף ומלא. 7 ימים.
מה זה יכול להיות? אני כבר חצי שנה ככה עם דימומים ואי סדירות.
באולטרסאונד הכל נראה בסדר.
השינוי היחיד שעברתי הוא התחלת טיפול ביוטירוקס לפני כחודשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר - תגובה
פרופ` דוד בידר08/02/2015את צריכה לעבור הכנה על ידי מחזור הורמונלי תחליפי לשם החזרת המוקפאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להימצא רופא שיסכים לבקשתי?דנה08/02/2015
אני אחרי 10 טיפולי IVF + ICSI על רקע בעיית זרע- אספרמיה מבעיה מולדת ובודדים בתנועה שמופקים מסרכוז שתן מובסס.
העניין הוא שהגוף שלי מגיב קשה מאד לטיפולים, OHSS בכל טיפול, או לחילופין איפוס של ההורמונים כשניתן דקאפפטיל כמבייץ.
האם יש סיכוי שרופא יסכים לעשות לי הזרעה עם הזרע הזה?
אפילו לצבור כמה מנות יחד ולהקפיא, לעשות מיון מקצועי יותר (ברטוב וכדו), ובסוף להזריק לי כמות טובה?
אודה להתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להימצא רופא שיסכים לבקשתי? - תגובה
פרופ` דוד בידר08/02/2015במקרה שלך אי אפשר לעשות הזרעות כי לא יצא מזה הריון.
מצד שני אתם יכולים לשקול הזרעה בתרומת זרע ואם אין אפשרות אז יש לעשות לבעל בדיקת כרומוזומים שלו לפני המשך טיפול ואם עשה אז הטיפול היחיד הוא הפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לא יורדת דחוף!!!!!דנה08/02/2015
שלום לכם,
היום עשיתי בדיקת בטא ויצא 845, הבטא לא יורדת, איזה עוד אופציות אפשר להוריד
בטא על מנת שהיא תתאפס.
אחרי הריון IVF שהבטא לא הכפילה את עצמה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא לא יורדת דחוף!!!!! - תגובה
פרופ` דוד בידר08/02/2015מה הייתה הבטא קודם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוךשני08/02/2015
שלום, פרוטוקול ארוך
מתחילים לקחת דקפפטיל ביום 21 לווסת,
הורמונים לוקחים ביום שני/שלילשי לווסת כמו בפרוקוטול קצר רגיל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול ארוך - תגובה
פרופ` דוד בידר08/02/2015כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בבטאאנונימית08/02/2015
שלום אני אחרי החזרת שני מוקפאים..11 יום לאחר ההחזרה הבטא הייתה 67 ו ביום ה14 הבטא ירדה ל13...האם ההריון הסתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בבטא - תגובה
פרופ` דוד בידר08/02/2015צריכים לחזור על הבדיקה בעוד מספר ימים לודא שהבטא שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אחראור08/02/2015
שלום,
בת 43
שנתיים בטיפולי ivf
9 מחזורי טיפול שמתוכם 6 טיפולים מלאים הכוללים החזרה.
2 הריונות כושלים כאשר פסק דופק בשבוע 8-9
בכל הטיפולים האחרונים קיבלתי צטרוטייד+ מנוגון והיו לי בין 1-3 ביציות ובין 1-2 הפריות במקרה הטוב.
החלטתי לעבור לרופא אחר וקיבלתי דקא+מנופור בבדיקות ראו 5 זקיקים והימרו שלפחות שניים מתוכם ראויים לשאיבה והיתר כנראה צ'יסטות.
כאשר התעוררתי מהשאיבה נאמר לי כי נשאבו 10 זקיקים
ומתוכם יש 10 ביציות !!!
הייתי בהלם! איך? למחרת הודיעו לי שיש 6 הפריות
וביום השלישי הוחזרו לי 2 עוברים בעלי 8 תאים ללא שברים (העוברים נבדקו באמבריוסקופ).
והקפיאו לי שניים נוספים.
מה אתם אומרים לגבי הסיכוי שלי להכנס להריון ולצאת עם ילוד חי מהביציות שלי?
ואיך פתאום יש לי 10 ביציות והפריות ?
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אחר - תגובה
פרופ` דוד בידר08/02/2015הבעיה היא גילך.
בגיל הזה קשה להצליח להגיע ללידה וילוד בריא.
העובדה שעברת 6 הפריות ולא היה הריון שיתקדם הלאה אומרת שאחרי שתסחחמי את הסבב הזה את צריכהלפנות לתרומת ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)