מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי גבR.v14/02/2015
הייתה לי החזרת עוברים ב12/2 ב 13/2 בערב התחילו לי כאבי גב תחתון.... רציתי לדעת אם זה תקין...
ושאלה נוספת אם החזירו בלוציסט כמה זמן לוקח לו להשתרש??
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי גב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2015תגובת החלה יכולה להקרין כאבים לאזור הגב,בחסטציסט משתרש תוך מספר שעות לאחר החזרתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
R.v14/02/2015תודה על התשובה אבל מהי תגובת החלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת מעיינות חמיםדיאנה13/02/2015
שלום רב!!
ברצוני לדעת האם במהלך טיפולים... או בכלל מותר לאישה ללכת למעיינות חמים כמו חמי יואב/געש חמת גדר...?
האם יש פגיעה כלשהי בפוריות גבר/אישה?
האם מותר ללכת בשלב אחרי הביוץ...
כל מידע יתקבל בברכה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלת מעיינות חמים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2015המלצתי להמנע ממעינות חמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות וירקות בהריוןאנונימית13/02/2015
שלום, אני בשבוע 15
האם יש פירות וירקות מסויימים שאסורים בהריון?
יש בהרבה פירות וירקות ויטמין A האם עליי להימנע מהם?
כבר השתגעתי מכל האסור והמותר :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פירות וירקות בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2015מותר לך כל הפירות והירקות פרט לפטרוסיליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור אשכנזי
גל14/02/2015מדוע אסור לאכול פטרוזיליה בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור אשכנזי - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/02/2015פטרוזיליה מכילה חומר פעיל בשם אפיול שעלול להיות קשור להפלות, אם נצרך בריכוזים גבוהים. כמו כן, פטרוזיליה אינה מומלצת לנשים מניקות היות וגורמת לייבוש החלב. מדובר על צריכת כמויות גדולות של פטרוזיליה ואין מניעה מתיבול של פטרוזיליה לסירוגין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמרב13/02/2015
שאלה צריכה להתחיל ivf1
מאוד מפחדת
ראיתי פה רופאים שאמרו שניתן למנוע גירוי יתר עי מתן
דקאטפיל
איך זה בדיוק קורה
אשמח לשמוע הסבר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2015במהלך השריית הביוץ עלולים להתפתח ולהבשיל מספר רב של זקיקים,ועל מנת למנוע גירוי יתר כתוצאה ממתן -HCG(אוביטרל)-החלפת האוביטרל באגוניסטים ל-GNRH(דקפפטיל)עשויה למנוע את הגירוי בעקבות עליה קצרה בהורמון ה-LH,ושיעול מבוקר יותר של הזקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסריקרן12/02/2015
שלום
שבןעיים אחרי ניתוח קיסרי.
מלפני כמה ימים יש לי כאבים רק בצד ימין.. טרם ראיתי רןפא נשים.
איך אדע אם יש לי זיהום חלילה? אין הפרשה באזור התפרים, אך מדי מעט יש לי בצדימין בבטן ובמפשעה כאב, דקירות ואף לעיתים תחושת חום.
האם כדאי ללכת למיון בשישי או שבת (הרופא שלי לא עובד בשישי) או שאפשאר לחכות לראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח קיסרי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2015עדיף להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פיפלענבר12/02/2015
בת 31 סובלת מאנדומטריוזיס,
אחרי 9 טיפולי IVF ללא הצלחה עוברת לטיפול העשירי הרופא הציע לי לעבור בדיקת פיפל לפני הטיפול. כיצד מתבצעת הבדיקה האם נדרשת הכנה מוקדמת?
האם ידוע על אחוזי הצלחה בIVF לאחר ביצועה?
במידה ועדיין לא הושג הריון האם כדאי להמשיך לנסות אותה גם בטיפולים הבאים?
בדיקת פיפל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2015בהחלט יש מקום לשקול את ביצוע הפיפל כדי לשפר את פוטנציאל ההשתרשות וזאת בנוסף להיבטים הנובעים מהטיפולים הקודמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ רחמיורד12/02/2015
נקלטתי להריון לאחר החזרת עוברים, לאחר חודש הbhcg ירדה מ580 ל188 והיה דימום חזק כעבור שבועיים היו לי כאבי בטן חזקים מאוד ובבית החולים בדקו bhcg עלה שוב ל254 אז נתנו לי זריקה מטוטרקסט.
עבר כבר חודש ו4 ימים ועדיין יש לי כתמי דם האם זה נורמלי?? ואם כן מתי זה צריך להיפסק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חוץ רחמי - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר12/02/2015ממליצה ללכת ולהבדק כמו כן לבדוק שוב בטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאה של בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2015בפועל אין פעילות הריונית,תוך זמן קצר השחלה תתאושש ותתחיל מעגל הורמונלי ועמה יפסק הדמם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל Fבתאל12/02/2015
שלום
אם הזריקות היו במקפיא במשך יום
ניתן עדין להשתמש בהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונל F - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר12/02/2015ממליצה להתקשר לקו החם של גונאל ולברר איתם במדוייק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה..אוראל12/02/2015
הייי אם הזרקתי דיקפפטיל לאחר יומיים עשו לי שאיבה ולאחר שבוע עשו לי החזרה של בלוציסט, אני עם תמיכה רחבת היקף של פרוגסטרון. אחרי כמה זמן אני יכולה לעשות בדיקת הריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/201512 יום מההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון לא תקיןDINA12/02/2015
היי.
לאחר היריון לא כל כך תקין שנוצר לאחר החזרת 2 מוקפאים, הבטא ממשיכה לעלות למרות שהתמיכה הופסקה..
שלשום 140, היום 250... האם עוד יש סיכוי שאולי משהו יתפתח במצב כזה?? (היום 3 שבועות בדיוק מההחזרה)
אם לא - מסמל כנראה היריון מחץ לרחם??
יש לציין שלא ארו שום דבר באולטרסאונד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מיקה12/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היריון לא תקין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2015בכל מקרה רמות הביטה נמוכות ומדובר בהריון לא תקין,יהיה צורך להמתין להתאפסות הביטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת פרוטוקולדנה12/02/2015
שלום,
מתחילים פרוטוקול קצר ביום שני / שלילי לווסת ?
כנ"ל פרופיל הורמונלי ביום שני / שלילי לווסת ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת פרוטוקול - תגובה
פרופ` דוד בידר12/02/2015פרופי הורמונלי רצוי ביום 3 לוסת.
לעניין הפרוטוקול הקצר אז יש כמה פרוטוקולים קצרים.
באופן עקרוני אפשר להתחיל ביום2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בבטן תחתונהדנה12/02/2015
שלום
שבוע 30 מזה כשבועיים בערך יש לי לחצים בבטן תחתונה
ובאיזור הפות
זה לחץ כזה שמופיע המון פעמים ביום ושקורה ממש קשה לי ללכת מהלחץ.
העובר במצב ראש.
מה יכול להיות הגורם ללחץ??
האם מסוכן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחצים בבטן תחתונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/02/2015הלחצים נובעים מהלחץ של החלק המתקדם על אברי האגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה להמשך טיפוליםדנה12/02/2015
שלום רב.
לבעלי יש אספרמיה. ככל הנראה על רקע של פגיעה עיצבית בעקבות ניתוחים מרובים בלידתו.
1. אין אפשרות לבצע US טראנס רקטאלי לבירור, בגלל היצרות.
2. בוצעו TESA/TESE והופקו זרעונים בודדים
3. בוצעה הבססה וסירכוז לשתן, ונמצאו בודדים.
4. הוצע לנו מיון תאים בהגדלה, אך ממילא יש בודדים מאד... ביחס לכמות הביציות.
מה עוד יש לטכנולוגיה הרפואית להציע היום?
האם גירוי חשמלי שייך כאן?
האם יש דברים חדשניים אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה להמשך טיפולים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/02/2015אתם נהנים ממיטב הטכנולוגיות הרפואיות למיצוי ובחירת זרע לטיפול הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת ספירונולקטון על ביציות ב IVFליאת12/02/2015
שלום רב,
בעלי ואני אמורים להתחיל טיפול IVF בסיועה של תורמת ביציות. ממש לפני סגירת החוזה מולה נודע לנו כי היא מטופלת בספירונולקטון כטיפול לאקנה. קריאה באינטרנט העלתה לא מעט פרטים מדאיגים לגבי תרופה זו: טרטוגנית, בעלת אפקט אנטי-אדרנרגי על העובר ברחם, מעכבת ביוץ, מגדילה שיעורי לידות מת בבע״ח וכו׳..
לאור המידע הנ״ל, האם יש בחשיפה הממושכת לספירונולקטון משום לפגוע בביציות התורמת? האם על התורמת להיות בתקופת צינון ללא התרופה לפני שאיבת הביציות? מה צריך להיות אורכה של תקופת צינון שכזו? או שאולי עדיף לוותר מראש על תורמת שכזו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעת ספירונולקטון על ביציות-תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2015ספירינולקטון- היא תרופה אנטגוניסטית לאלדוסטרון בעלת אפקט נגד הירסוטיזם- כמעכב ברצפטורים לדהידרוטסטוסטרון. תרופה זו גם מורידה רמות טסטוסטרון על ידי עיכוב פעילות ציטוכרום P450. תוצאות לרוב נראות תוך 2-5 חודשים.לתכשיר זה אין השפעה על יצירת ורמת ההורמונים בתאי הגרנולוסה השייכים לביצית ולפיכך לא צפויה השפעה על הביצית ואיכותה-להלן המאמר:
PubMedSearchClick to search
Spironolactone does not affect in vitro androgen secretion by human granulosa-luteal cells.
Authors
Pellicer A1, Palumbo A, Polan ML.
Author information
Journal
Fertil Steril. 1988 Jun;49(6):1086-8.
Affiliation
Abstract
Although spironolactone has been documented to decrease peripheral serum androgen levels in women treated for androgen excess of ovarian origin, the site of action does not appear to be the granulosa cell. In vitro cell culture studies using human granulosa-luteal cells isolated from women undergoing ovarian stimulation for IVF have shown no affect on T, delta 4A, or DHT secretion in the presence of clinically therapeutic levels of spironolactone (0-10(-6) M). In addition, neither P nor E2 production was affected by increasing concentrations of spironolactone.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוליכים לאוטרוגסטןאני12/02/2015
שלום,
הבנתי שיש אפשרות לקבל מוליכים לאוטרוגסטן בנפרד (מהצוות הרפואי במכון)..רציתי לדעת אם יש הבדל בין החדרה עם מוליך או ללא מוליך ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוליכים לאוטרוגסטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2015אין הבדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)