מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטרופם ועישוןסיגל10/02/2015
שלום, אני מעל גיל 35 ומעשנת. קיבלתי כדורי אסטרופם 2 מ"ג לאחר שאיבה, אך קראתי כי זה לא מומלץ לנשים מעשנות בגילאים האלה עקב חשש לקרישיות דם. האם לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטרופם ועישון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/02/2015בלקיחת אסטרופם לתקופה מוגבלת הסיכון הוא מזערי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתראיילת10/02/2015
שלום רב!
אני נמצאת כרגע בטיפולי הזרעה עם גירוי של גונל F. בבדיקת דם שלשום: LH-3.5, אסטרוגן- 12000, פרוגסטרון-5.6. בדיקת דם אתמול: LH-4.3, אסטרוגן-14200, פרוגסטרון-9.6. נאמר לי שהחודש עדיף להפסיק את הטיפול, משום שרמת ההורמון גבוהה מאוד וישנה סכנה בריאותית בהמשך הטיפול.
יש לציין שהתחלתי בטיפולי פוריות על רקע לא מוסבר, כל הבדיקות תקינות.
רציתי לדעת כל כמה זמן נהוג לבצע בדיקת דם לשם מעקב אחר עליית ההורמון בדם? התחלתי עם הזריקות ביום הרביעי למחזור והבדיקת דם ואולטרא סאונד בוצעו רק 7 ימים לאחר מכן.
שאלה נוספת, מתי בכל זאת התרחש הביוץ, או שעוד לא היה ביוץ? האם תמיד כאשר מתחילה עלייה בפרוגסטרון זמן הביוץ מתקרב או שהחל כבר, או שיש סיבות נוספות לעלייה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גירוי יתר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/02/2015קביעת הניטור ההורמונלי נעשית על פי נתוני תגובה קודמים,רקע הורמונלי,מינון טיפולי,פרוטוקול טיפולי,גיל ועוד-חזקה על הרופא שלך שלקח את כל הנתונים האלו בחשבון,ובכל זאת הטיפול השתבש עם תגובת יצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
איילת10/02/2015תודה רבה על התגובה,
ומה בקשר לביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/02/2015למרות עליית הפרוגסטרון המצב לדעתי אינו משקף ביוץ אלא תגובת יתר המבטאת את העליה בפרוגסטרון של זקיקים רבים-כל שמדובר בס״ה הפרוגסטרון במערכת בגלל ריבוי מוגזם של זקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתףDINA10/02/2015
האם כאבים בכתף יכולים להעיד על משהו בתחילת היריון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בכתף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/02/2015אין לזה קשר להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת לחוצהR.v10/02/2015
עברתי שאיבה ב 7/2 ומתוך 16 ביציות יש 10 עוברים
משום מה הם מעדיפים לעשות החזרה ביום החמישי מה הם אחוזי ההצלחה
וכמה עוברים אמורים להישאר עד היום החמישי?
ושאלה נוספת הזריקה לפני השאיבה הייתה זריקת hcg ככה קוראים לזה פה
כמה ימים אחרי ההחזרה אני יכולה לעשות בדיקה ביתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת לחוצה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר10/02/2015יש יחידות שמעדיפות להחזיר עוברים ביום החמישי,שלב בו העובר אמור להגיע לרחם. בדיקת הריון כדאי לעשות 12 יום לאחר ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
R.v10/02/2015כמה זמן אחרי זריקת hcg ההורמון יוצא מהגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשרה ימים לערך
דנה12/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קצת לחוצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2015בערך כ-40% מהעוברים צפויים להיות בלסטוציסטים-החזרת בלסטוציסטים עשויה להניב עד 40-50% הריונות,לאחר החזרת בלסטוציסטים ניתן לבצע בדיקה להריון תוך 10 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםלולה09/02/2015
שלום,
הרופא שלי שלח אותי לבדיקת דם כדי לברר פרופיל הורמונלי לפני תחילת הזרעות. בין היום השלישי לחמישי של המחזור. יש לי תור ליום הרביעי. האם הבדיקה אפקטיבית גם אם המחזור חלש לקראת סיום?
תודה רבה
בדיקת דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2015כל עוד שהיא נעשתה בין היום ה-3-5 זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחםמיקה09/02/2015
האם בהפריות יש פחות סיכוי להריון חוץ רחמי בגלל שמחדירים את העובר ישירות לרחם??
מה הסיכויים ביחס להריון ספונטני ואיך בכלל הגיוני שזה יקרה?
האם זה תלוי באיכות הרופא שמבצע את ההחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון מחוץ לרחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2015באופן כללי ניתן לומר ששיעור ההריונות החוץ רחמיים בטיפולי הפריה הינם בשיעור גבוה הרבה יותר מאשר בהריונות ספונטניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיבה לכך???
DINA10/02/2015הרי מחדירים את העוברים ישירות לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה - שיקול ל ivfעדי09/02/2015
שלום אני בת 25 ואוטוטו מתחילה IVF עקב ספירת זרע בינונית של בעלי.
אני מתלבטת האם לעשות זאת בבית חולים פרטי בגלל אחוזי ההצלחה הטובים, או בבית חולים ציבורי עקב היערכות למקרי חירום
בבתי חולים פרטיים אין את המחלקות הדחופות ואם חס וחלילה קורה משהו אז מעבירים לבית חולים אחר וזה בעצם ההתבלטות שלי.
האם ללכת על מקום עם אחוזי הצלחה טובים אבל בלי היערכות למקרי חירום, או לבית חולים ציבורי עם היערכות למקרי חירום אבל לא יודעת על טיב המיקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה - שיקול ל ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2015אם את ירדה כל כל פני לטיפול במערכת הציבורית היות ואיכות הטיפול בבית חולים ציבורי אינה נופלת מזו שבבית חולים פרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לא יורדת דחוף!!!דנה09/02/2015
שלום,מחר אני אמורה לעשות בדיקת בטא על מנת שהיא תרד אחרי היריון שלא הצליח, ואני מאד לחוצה כי היא ממשיכה לעלות.הרופא אומר שהוא מקווה שזה יתחיל לרדת ואם לא מה צריך לעשות?
ב14.1 הוחזר עובר בן חמישה ימים
ומאז ערכי הבטא היו:27,58,184.542,771,842
הרופא שלי לא שלח אותי לאולטרא סאונד כדי לשלול היריון חוץ רחמי אלא אמר שמחר אעשה שוב בדיקת דם.
אודה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא לא יורדת דחוף!!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2015בראש ובראשונה יש לשלול הריון מחוץ לרחם,ולפעול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יודעת שאין סיכוי אבל בכל זאת שואלת.אני09/02/2015
בחמישי בטא 4200 נצפה שק הריון ושק חלמון .והיה ספק לעוד שק
בשבת דימום קל במיון נצפה השק אפילו יותר ברור.והדימום פסק באותו יום
היום בטא ירדה ל 1400 .
האם יש סיכוי ולו הקטן ביותר ?
לחזור על האולטרסאונד ? היה מתוכנן ברביעי לנסות לראות דופק .
פרוגסטרון 120
אסטרודיל 1400
שבוע 6+0 .
איך הבטא יורדת בלי שההריון יצא מהגוף .?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יודעת שאין סיכוי אבל בכל זאת שואלת. - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר09/02/2015קיימת אפשרות שהיה מדובר בשני שקי הריון ועל כן הבטא ירדה (הריון אחד נספג). הסיכוי אינו גבוה אך חשוב לחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ..האם היו מקרים ?
אני09/02/2015לא רוצה לפתח צפיות .
אבל זה הריון סופר יקר אחרי 3 שנים ו7 שאיבות.
האם לחזור על הבטא מחר או לחכות לאולטרסאונד ברביעי. ?
להמשיך עם התמיכה ?
במידה וזה לא מתפתח האם צפוי דימום גם עם פרוגסטרון גבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בזרע מוקפאטליה09/02/2015
לפני יותר משנה התחלנו ב IVF בגלל שלא נמצא זרע בבדיקה, בתהליך TESA הוציאו והקפאנו. מחזור ההפריות הראשון בוצע בזרע טרי והופרו סה"כ 6 עוברים (עשינו 3 מחזורים, השני נקלט אבל ההיריון הסתיים בשבוע 24). אתמול עשינו שאיבה, סה"כ 16 ביציות, אבל היום התבשרנו שאף אחד מהם לא הופרתה. שאלתי...
1. האם זה בגלל שהשתמשנו בזרע מוקפא, מה המדדים של הזרע שצריך לבדוק לפני ניסיון ההפריה.. כלומר, האם לפני השימוש בזרעים המוקפאים יכלו לדעת שזו תהיה התוצאה?
2. לאור העובדה שב- TESA נמצאו זרעים (לא נמצאה חסימה, בבדיקת AZFA-C של כרומוזום Y תקין והבדיקה ההורמונלית גם יצאה תקינה) מה יכולה להיות הסיבה שבגללה אין דגימת זרע בנוזל, והאם יש דרכים לטפל בזה? למי פונים כדי לבדוק לעומק
תודה מראש
)-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שימוש בזרע מוקפא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2015תמונת המצב לא ברורה,העדר ההפריה אינו צפוי ויתכן שהוא קשור באיכות הביציות שהתקבלה.בכל מקרה מתקבל הרושם שנעשה בירור מתאים בנסיבות המקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה!!חסוי09/02/2015
שלום יקרים אני שבוע 19+2 ivf מוקפאים עובר אחד..בשבוע 15+2 הייתי בסקירה ונאמר שהכל תקין ברוך ה׳ פרט לדבר אחד שאני שמתי לב אליו בבית...
hc/ac - 1.31
ac/femur - 5.14
בשבוע 18+2 הייתי שוב בסקירה והיה רשום כך:
hc/ac - 1.22
ac/femur - 4.66
שוב אני חוזרת שבסוף הבדיקות הרופא אמר שהכל תקין ורק בבית שמתי לב שהערכים ירדו...בבקשה תעזרו לי מה זה אומר אני נורא מודאגת והסקירה המורחבת בעוד חודש.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה!! - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר09/02/2015אין משמעות לשינוי בערכים האלה בשלב זה. החשוב הוא שהערכים הנ"ל יהיו בתחום הנורמה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אם אפשר..
חסוי09/02/2015הערכים אכן בתחום הנורמה אבל ירדו זה תקין בכל זאת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשןלי09/02/2015
שלום,אני בשבוע 11, הייתי אצל רופא שיניים בעקבות כאב ראש שיש לי בצד שמאל, כאב כמו דקירות שבא והולך. הרופא אמר שהוא רואה דלקת חיצונית בשן בינה ואמר שלא רוצה לתת לי אנטיביוטיקה אלא שטיפות של מי פה בשם קורסודיל. האם זה מותר לשימוש בהריון? האם הדלקת הזו יכולה להזיק להריון? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובתכם
לי09/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דלקת בשן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/02/2015אין כל בעיה בכל טיפול שיניים בהריון,כולל אנטיביוטיקה מתאימה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה "בטא" מכניסה זריקת אוביטרל לדםאני98709/02/2015
נניח ואני מזריקה היום ב 22, כמה תוצאה של בטא אמורה לצאת למחרת בבוקר בבדיקת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובאיזה קצר ה"בטא" מתפנה מהגוף?
אני98709/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה "בטא" מכניסה זריקת אוביטרל לדם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר09/02/2015בדרך כלל כמה עשרות/מאות בודדות. לא מקובל לבדוק בטא בדם יום לאחר ההזרקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- JZVרויטל09/02/2015
היום יום ה-25 למחזור , קיבלתי מחזור ב-16/1 ביום ה-15 מיד לאחר ההזרעה החלו כאבים עזים בפטמות ובחזה עד עכשיו. עשיתי הזרעה +גולל ואוביטרל. הרופא אמר שאם כואב החזה זה סימן טוב. האם זה באמת נכון? או שהכאבים נובעים מההורמונים.במידה ואני לא בהריון הכאבים יעברו? א שעדיף להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר JZV - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2015הכאבים והרגישות נובעים מהטיפול ההורמונלי וזה לא סימן לטוב או לרע.
אם הבדיקה תהיה שלילית לאט לאט הרגישות תחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ivf pgdחלי09/02/2015
עברתי כבר 5 החזרות 7 טיפולים ( שנה) ממש עכשיו היתה החמישית עם בטא 70פלוס שירדה ל-60 ואמרו להפסיק את התמיכה. יש לי 2 שאלות 1. איך זה יכול להיות שזה לא מצליח כביכול הכל בסדר אצלי ( יש לי ילדה מהריון טבעי והבעיה הגנטיתצאצל בעלי)למה זה לא מצליח? מה אפשר לעשות אחרת? 2. האם אפשר לשלב את טיפולי ivf pgd באופן פרטי ולא דרך הציבורי במידה ולא כמה זנ מסובך לעבור מבית חולים אחד לאחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ivf pgd - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2015ה PGD נעשה בבתי חולים ציבוריים בלבד.
כדי לענות על שאלתך צריך לשבת מול התיק הרפואי שלך ולראות את הטיפולים שעברת ותוצאותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)