מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- PCR בהיריוןדנה29/09/2014
אני ב/שבוע 11 סבלתי מחיידק איקולי שטופל באנטיביוטיקה בדיקת שתן חוזרת מראה צמיחה דלה מעורבת רופא המשפחה טוען שזה הפרשה מהנרתיק אני מתייבשת לדבר עם רופא ההיריון ולבקש בדיקה PCR לאורפלזמה זה חיידק שמאד סבלתי ממנו לפני ההיריון ואני לא יודעת אם עושים בדיקה כזאת בהיריון. אם אבקש מרופא המשפחה בדיקת PCR באמצעות שתן האם התוצאה המתקבלת לגבי נשים אמינה או שזה חייב להלקח מהנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
PCR בהיריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2014התגימה נלקחת מהרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל חלמוןFr29/09/2014
שלום ולילה טוב
אני בשבוע 11 אחרי החזרת מוקפאים עד לפני שבוע לקחתי תמיכה אנדומטרין אסטרופם וגסטון שאני עדיין ממשיכה לקחת.
בבדיקות באולטרסאונד ראו שהחלמון גדול כל שבוע עלה התחיל ב7 ושלפני שבועיים הגיע לגודל של 10 בשבוע 9.
שלישי שעבר שבוע 10 החלמון ירד לגודל ל7.
קצת הפחיד אותי שפיתאום הוא ירד.
זה בסדר שהגודל של החלמון ירד?
האם זה מעיד על משהו לא תקין בהריון?
תודה רבה ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גודל חלמון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2014במידב והעובר התפתח וקיים דופק ,בשלב זה שק החלמון אינו צריך להטריד אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סינישי לי28/09/2014
ערב טוב, האם מותר לעשות דיקור סיני ביום השאיבה בבוקר, השאיבה ב 16:00. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיקור סיני - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2014לא רצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתית + פיפלbaby28/09/2014
אחרי החזרת 2 עוברים טריים, בטא קטנה מ2- היום.
האם אני יכולה מחר לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית + פיפל מחר בבוקר? במרכז בריאות האישה בבני ברק, נאמר שאין זה חובה שיהיה בימים הראשונים לאחר סיום המחזור.
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם ניתן להתחיל סבב החזרת מוקפאים
baby28/09/2014במחזור שלאחר ההיסטרו+פיפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם ניתן להתחיל סבב החזרת מוקפאים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר28/09/2014יש להמתין לוסת ולאחר מכן אין מניעה להתחיל סבב של מוקפאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה אבחנתית + פיפל - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר28/09/2014קיימת עדיפות לבצע את ההסטרוסקופיה לאחר הוסת כשהרירית דקה, על מנת לשלול פתולוגיות בחלל הרחם. מכאן ההמלצה לבצע לאחר סיום המחזור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ערכי הבטא ו E2 תקינים חמישה ימיםדפי28/09/2014
ובמידה והבטא 10 האם אין סיכוי להתפתחות חיובית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ערכי הבטא ו E2 תקינים חמישה ימים - תגובה
פרופ` דוד בידר28/09/2014בדרך כלל לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם או בדיקת מי שפירהילה28/09/2014
אני בשבוע 13 להיריוני . יש לי המטומה שמתחילה להספג אני אחרי הזרעה מתורם זרע. ההיריון הוא היריון יקר עד יקר מאד מתלבטת אם לבצע דיקור מי שפיר שהסיכון בו להפלה גבוה או לבצע בדיקת דם . בקופת חולים המליצו לי על ווירפי . הנושא מדיר שינה מעיניי האם בדיקות הדם הן סטטיסטיות ולא מדוייקות? האם הן מקיפות את המחלות שניתנות לאיתור מעבר לתסמונת דאון? מפחידה אותי המחשבה שהפיל את העובר אני כבר בת 40 מנגד מפחיד לגדל ילד חולה האם תוכלו לייעץ ולעזור על מנת לקבל החלטה נכונה. ואיך ניתן לדעת איזו חברה אמינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם או בדיקת מי שפיר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר28/09/2014בדיקות הדם מאפשרות כיום בדיקה של 5 כרומוזומים, X,Y, 21,13,18 באופן מלא. כרומוזומים אלו אחראים ל-85% מהבעיות הגנטיות בעוברים.
דיקור מי שפיר - מאפשר בדיקת כל הכרומוזומים וכמו כן קיימת אפשרות לבדיקת ציפ גנטי שנותן מידע נרחב יותר על תקינות הכרומוזומים.
יש יתרונות וחסרונות לשתי הבדיקות. שתיהן מדוייקות ואינן סטטיסטיות.
כמובן שכאשר מדובר בהריון יקר, החשש מדיקור גנטי מובן.
כדאי שתתיעצי ספציפית גם עם מומחה לגנטיקה ויהיה קל יותר לקבל את ההחלטה על סמך הגיל שלך, השקיפות העורפית ותוצאות הסקירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל שק הריוןאושרת28/09/2014
שלום ,
אני בשבוע 3+4 והיום עשינו אולטראסאונד ראשון נצפה שק הריון בתוך הרחם בגודל של 13 מ"מ האם זהו גודל סביר לשבוע בו אני נמצאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל שק הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר28/09/2014כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...מודאגת28/09/2014
שאלה לגבי קטורת בכור
שמבעירים על מנת לטהר את הבית
אני עוברת שנה נוראית ולא מצליחה להרות , חברה הציעה שנדליק קטורת בכור בבית ...הבנתי שזה מחומרים טיבעיים והכל ועברנו עם זה בבית,
אני במחזור וקראתי שאחד המרכיבים שם משמש / שימש פעם לעצירת דימומים...האם יכול לעצור את הווסת??
האם יכול להשפיע על הביצית החודש? מותר לנסות להרות החודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה... - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר28/09/2014גם חומרים טבעיים עלולים להכיל מרכיבים שמשבשים את המערכת האנדוקרינית. חשוב לודא כי החומרים הספציפים שמכילה הקטורת נבדקו ולא נמצא כי אינם משפיעים לרעה על השרשהת העובר והריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי... אני רק ביום השני למחזור
מעיין28/09/2014עדיין לפני ביוץ והשרשה... זה יכול להשפיע על הסיכויים להרות? על הביצית?? ושינוימם כמו שציינת הם חולפים אחרי חודש או שישבשו לתמיד
זו קטורת שהדלקנו והסתובבנו איתה בבית כ 10 דקות ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה דמיתזוהר28/09/2014
שלום
אני בשבוע רביעי+3 היום עשיתי אולטראסאונד ראשון נצפה שק הריון בגודל 13 מ"מ וכשל השאר תקין. כשהגעתי הביתה היתה לי הפרשה דמית שלא חזרה על עצמה אך האם זה תקין? ואם זה חוזר על עצמו מה צריך לעשות? רצוי לציין גם כי אני ממשיכה עם תמיכה של אסטורפם וקרינון פעמיים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשה דמית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/09/2014יתכן ויש מקום לשקול מתן זריקות פרוגסטרון-זה המירב שניתן לכשות בתנאים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלה פוליציסטיתאירה28/09/2014
שלום,
אני בת 26 עם שחלה פוליציסטית (שחלה אחת מאחר והשניה הוסרה לפני שנים רבות עקב תסביב). עתה אני נמצאת בחודש הפסקה מטיפולי IVF (בעיה מכנית+בעית זרע).
רציתי לדעת האם שימוש בחישוק הולה הופ (עשוי מתכת) עלול לפגוע ברחם או בשחלה? אני מעוניינת לבצע אימון כושר עם הולה הופ אך חוששת לגרום נזק לשחלה. אציין שוב שכרגע אני בהפסקה מטיפולים.
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שחלה פוליציסטית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/09/2014אחד מהסכנות בעת טיפולים ובמיוחד שחלה פוליציסטית הינו שיזור של השחלה,לאור זאת ולאור עברך הייתי נמנע מהפעילות שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אירה28/09/2014פרופ' תודה רבה על התגובה!
אני יודעת שביצעו קיבוע לשחלה שנותרה לאחר הכריתה. האם עדיין קיים סיכון לתסביב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוד השאלה בנושא פיריוןאורטל28/09/2014
שלום שאלתי הבוקר שאלה לגבי כניסה להיריון באופן טבעי (בגיל 40) לבין שימוש בעוברים מוקפאים מלפני שנתיים.
הכוונה בשאלתי לא באיזה מקרה הסיכוי טוב יותר להיקלט
אלא האם שווה לנסות קודם כניסה טבעית? מבחינת איכות הביצית והזרע / העוברים.
(בהריון הריון נקלטתי טבעי ובשני לא).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חידוד השאלה בנושא פיריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/09/2014בנתונים הקיימים,הסיכוי בגילך להריון ספונטני אינו מעבר ל3-5% לכל חודש נסיון,בעוד שעם העוברים המוקפאים הוא בגבולות 10%(כמעט פי 3)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהאור28/09/2014
בוקר טוב. רציתי לדעת האם יש צורך בבדיקות דם או בדיקות אחרות לפני הזרעה? הרופא המליץ לי להתחיל את התהליך החודש אך זה יוצא בחג ואני חוששת לפספס את היום הנכון או בדיקות שאולי צריך ולא אספיק לבצע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
אור28/09/2014ברשותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הזרעה - תגובהה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/09/2014למעקב מבוקר אחרי המועד המצופה של הביוץ תספיק בדיקה/בדיקות אולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכהמודאגת28/09/2014
בני בן ה 9 היה בהתקף זעם אתמול השתולל ובעט לכל עבר, אני במחזור וקיבלתי ממנו מכה בבטן התחתונה באזור האגן...האם זה יכול גרום לבעיות בכניסה להריון במחזור הזה אם זה קרה בזמן שאני עם ווסת?
מכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/09/2014לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתך - אני יכולה להיות רגועה? לבדו
מודאגת28/09/2014לבדוק משהו?
האם הרחם השחלות והחצוצרות מספיק מוגנים מאחורי עצמות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתך - אני יכולה להיות רגועה? לבדו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/09/2014עכולה להיות שקטה,אין צורך בשלב זה בשום בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיריוןאורטל28/09/2014
שלום מבקשת לדעת האם עדיף לנסות להיקלט להריון בגיל 40 בהריון טיבעי או להשתמש בעוברים מוקפאים לאחר הפריית מבחנה.
בגיל 38 עברתי IVF בעקבותיו נקלטתי להריון שני. (אי פריון היה ללא סיבה ברורה יתכן גם על רקע רגשי). בהנחה שהוקפאו כמה עוברים באותו זמן לאחר הפריה תקינה.
האם עדיף להשתמש מביצית וזרע מגיל צעיר יותר (38) אך מצד שני שהוקפאו או שהיתרון של הריון טבעי (גם בגיל 40 )מגדיל את הסיכויים להריון תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/09/2014ללא ספק היתרון שבהשגת הריון מהעוברים שהוקפאו עולה על האפשרות של כניסה להריון בגילך באורח טבעי,במיוחד שנסיון זה לא עלה יפה גם בעבר בהיותך צעירה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש אפשרותאני28/09/2014
שרמת הבטא בדם עולה אבל בשתן נשארת נמוכה?
האם תמיד יש קשר בין השניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש אפשרות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/09/2014קיימלת קורילציה בין הרמה בדם ובשתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)