מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתלבטת אם להתחיל תהליך של תרומת זרעשי01/10/2014
ערב טוב פרופ' דוד בידר,
אני בת 42 והמחזור החודשי פסק אצלי לפני כשנה וחצי. אני יודעת שאני באיחור רציני והשעון הביולוגי רץ, ולכן לפני שאני מתחילה תהליך של תרומת זרע אני מעוניינת לדעת האם בכלל קיים סיכוי שאכנס להריון או שהפסקת המחזור הוא סימן לכך שעלי "לקפוץ" לשלב הבא (תרומת ביצית).
אודה לך על תשובתך הכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתלבטת אם להתחיל תהליך של תרומת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2014מתקבל הרושם שמדובר במצב של בלות שחלתית המצריכה טיפול עם תרומת ביציות על מנת להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלות שחלתית
שי02/10/2014תודה על תשובתך, ובהמשך אליה - איזו בדיקה/ות עלי לעבור כדי לבדוק אם אכן ישנה בלות שחלתית? האם זה בלתי הפיך?
אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בלות שחלתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/10/20141.בדיקת FSH בימים 3-5 למחזור
2.בדיקץ AMH בכל מועד לפי בחירתך
3.אולטרסאונד לקביעת מספר הזקיקים הבסיסי-AFC
מצב של בלות שחלתית אינו רברסיבילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין E שאלהלוני01/10/2014
שלום,
האם הייתם ממליצים לבדוק חוסר בויטמין E לקראת טיפולי פוריות, קראתי שויטמין זה ממולץ מאוד בנושא הפריון...האם זה משהו משמעותי לדעתכם לקראת שאיבות, הפלות וכו, אני מקפידה על תזונה נכונה, אגוזים, ברוקולי וועוד מזונות שעשירים בויטמין זה, אך מעולם לא עשיתי בדיקות דם לבדוק את הרמה שלו אצלי בדם. לדעתכם כדאי לבחון את הנושא הזה לקראת המשך טיפולי הפוריות שלצערי הסתיימו בהפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ויטמין E שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2014אין צורך לבדוק את רמת הויטמין המדובר במיוחד שאת אוכלת אוכל המכיל אותו במידה מספקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאל 900 מזרק חדש תרופות למסירהפרופ` דוד בידר01/10/2014
היי, יש לי גונאל 900 מזרק חדש שנשמר בקירור ונקנה לפני שבועיים+ זריקות צטוטרייד שלא נעשה בהן שימוש.
לכל המעוניינת, אני מאזור אשדוד ואשקלון- אשמח למסור באהבה ובברכת שנה פורייה...
השאירו פרטים ואצור קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- תרופות פריון למסירה
...03/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישנה עמותה שנקראת "חברים לרפואה"
גל14/12/2014שתורמת תרופות פוריות ללא תשלום מבנות שלא הזדקקו להן יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת דחוף מנופור 600 לשבת
נטע02/01/2015שלום לכן,
במידה ויש למישהי מנופור מולטידוז 600 שיכולה למסור ו/או להשאיל, נתקעתי בלי ואני צריכה לשבת.
בית המרקחת סגור ובסופר פארם מבקשים על מנה אלף שקלים.
אשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטע
גל04/01/2015הסתדרת עם המנופור? יש לי מנופור 1200 פתוח אך לא עברו 28 יום. השתמשתי רק ב150.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעמי...תודה!
נטע04/01/2015אהלן נעמי,
הסתדרתי, אבל תודה על הנכונות :)
שבוע נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתיונית01/10/2014
שלום,
אני בת 31. כבר שנתיים וחצי אנחנו מנסים להרות. לפני כשנה התחלתי בטיפולי פוריות. לאחר 3 הזרעות, עברנו ל IVF,. חשוב לציין שמכל תהליך הבדיקות שעשינו לפני תחילת הטיפולים ובמהלכן לא נמצאה בעיה והוגדרנו כ"לא מוסבר". ב IVF הראשון שאבו 21 ביציות, מתוכן היו 13 הפריות. החזירו לי 2 עוברים טריים והקפיאו שלושה. את השאר ניסו לראות אם יתפתחו לבלסטוציסט והם לא התפתחו. לאחר שכל ההחזרות שעשיתי מהעוברים הנ"ל כשלו, החלטתי להחליף רופא ולעבור לרופא פרטי. הוא עשה לנו בדיקות נוספות וגילה כי התנועתיות בזרע של בעלי הינה גבולית, אך הספירה טובה ואין זה מהווה בעיה. עשיתי IVF נוסף, בו שאבו לי 25 ביציות והיו 11 הפריות. הרופא החליט שהוא מחכה עם כל העוברים לבלסטוציסט ולאחר 6 ימים קיבלתי טלפון ובו הוא אמר כי אף אחד מהעוברים לא התפתח כמו שצריך. דוחות המעבדה מראים ששהתחלקות לתאים היתה אטית כבר מהימים הראשונים של ההפריה. לפי דעתו, הכרומוזומים בביציות שלי לא מתחלקים באופן שווה. כלומר, במקום שיהיו 23 כרומוזומים יש או פחות מזה או יותר מזה. לדבריו זה פוגע בהתפתחות התקינה של העובר ובחלק מהבלסטוציסטים היו חסרים התאים של העובר עצמו, בחלק התאים של השלייה וכו'...
כתוצאה מכך הרופא המליץ לא להמשיך בנסיונות ההפריה ולעשות תרומת ביצית. לפני קבלת החלטה, אני מעוניינת לקבל חוות דעת נוספת ואשמח לקבל המלצות לרופא המומחה בגנטיקה, אשר איתו כדאי להתייעץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרומת ביצית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2014ההחלטה לגבי תרומת ביציות בשלב זה לדעתי מוקדמת ורותמת את העגלה לפני הסוסים,ניתן לבצע בדיקת זרע להלוספרם כדי להעריך את מצב ה-DNA של הזרע ובהתאם להציע ביצוע IMSI (בידוד תאי זרע תקינים מופולוגית בהגדלה פי 6000 ) לצורך ביצוע ICSI בו זמנית עוקב אחרי העוברים תחת האמבריוסקופ כדי לזהות ליקויים אפשריים בהתפתחות,במקרה הצורך ניתן לבצע סקר גנטי טרום השרשתי גם לעוברים בשלב חלוקה על מנת לזהות תקינות גנטית של עוברים.
ומבלי יכולת לבצע הערכה של כל הנתונים דעתי היא שההחלטה לבצע תרומת ביציות לאחר שני נסיונות הפריה הינה טרם זמנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתית שבוע לאחר החזרהלירון01/10/2014
האם בדיקת הריון ביתית יכולה לזהות הריון שבוע לאחר החזרה? הוחזר בלטוציסט מוקפא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לירון01/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2014לא הייתי בונה על האפשרות הזו ,ובכלל גם לגבי בלסטציסט גם בדיקת דם להריון בשלב זה עלולה להחמיץ הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות בבקשהאני01/10/2014
הי. יש לי שתי שאלות:
הראשונה- לקחתי זריקות פרוגסטרון עד שבוע 11. בתחילה כל יןם , בהמשך יום כן יום לא ולקראת הסוף פעמיים בשבוע. אני בהריון שבוע 21 עם בת. האם עלול להיגרם נזק לאיבריה המיניים? ואם חלילה וכן, האם ניתן לראות זאת בבדיקת סקירה מאוחרת?
שאלה שנייה- עשיתי לפני עשרה ימים בדיקת מי שפיר בשל גילי. האם הסכנה להפלה כבר עברה?
המון תודה על המענה המקצועי והמהיר שלכם במהלך כל הטיפולים וההריון.
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות בבקשה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר01/10/2014זריקות פרוגסטרון נפוצות מאוד לשימוש ואנו לא נתקלים בדרך כלל בנזק לאברי המין הנקביים. את יכולה לציין בסקירה שנטלת פרוגסטרון.
הסיכוון להפלה לאחר דיקור מי שפיר יורד ככל שחולף הזמן וכעת נמוך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה והשתרשותצופי01/10/2014
בת 27. עברתי החזרה של 3 עוברים יפים ורירית יפה (הפריה 3, החזרה 5) ביום רביעי.., לקחתי אוביטרל ביום ההחזרה והבטא ביום שני. מאז הרגשתי חולשות ברגליים שהולכות וחוזרות, דקירות בשחלות שהולכים ובאים, כאבי בטן וכאבי בטן תחתונה לסירוגין, כאבים בחזה שהולכים ובאים... זה פעם ראשונה שזה ככה, ולצערי אני למודת ניסיון... איך יודעים אם העוברים נפלטו? והאם יש לי סיכוי להיקלט אחרי הרבה כשלונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה והשתרשות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר01/10/2014קודם כל, סיכוייך להרות בגיל 27 בהחלט גבוהים לאור הנתונים שאת מציינת.
אין קשר בין התחושות שאת מתארת/הכאבים ופליטת העוברים. אין לנו דרך לדעת בשלב זה האם העוברים השתרשו כך שחשוב לשמור על אופטימיות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
צ׳ופי02/10/2014אחרי 4 כשלונות קשה לראות את האור, פשוט הפעם מה החזרה הכל כואב, כאבי גב, בטן, בטן תחתונה , חזה גדוד וכואב, עייפות.. אז אני ממש מפחדת. הרירית יפיופה , העוברים יפים מאוד, הזרע מעולה, אחוז ההפריות גבוה למרות שהתגובה להורמונים לגילי לא משהו, האסטדריול גבוה ויש לא מעט זקיקים אבל ביציות 7 בשאיבה ראשונה, 4 בשנייה, ובפעם 5.. אבל למרות זאת יש אחוז הפריות גבוה, אז היו לי מוקפאים מהסבב הראשון והשני... החשד הוא שכנראה מהלא מוסבר יש לי אנדומטריוזיס וזאת למרות שהצילום רחם וההיסטוסקרופיה יצא תקין. בכל אופן מתפללת שנקלטו העוברים היפים שלי, גם עשיתי פיפל.. שאלה- אני לוקחת חומצה פולית 5 מיליגרם , זה בסדר?( אני יודעת שצריך 4)??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2014בשלב זה מתקבל הרושם שאת בכיוון הנכון ,ויש לאחל להצלחה בקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באר נמוכהבטא01/10/2014
שלום, אני ביום ה13 לאחר החזרת 2 עוברים מוקפאים. הבטא הינה 14, אין לי דימום ולא היה לי, אני עם תמיכה עדיין 4 אסטרופאם ו4 אוטרוגסטן ביום. בנוסף איני יודעת אם קשור אבל אני נוטלת לקסעדין באופן קבוע וערכי הb12 שלי נמוכים מאוד, הרופא המטפל מתעקש שאני צריכה להמשיך עם התמיכה ולחזור לבטא ביום ראשון אך אני מרגישה שזה בזבוז זמן, האם אני טועה? האם יכול להתפתח הריון עם ערכים אלו? ואם ההריון לא נקלט אז היכן העוברים, האם הם נפלטו מהרחם ללא דימום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באר נמוכה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר01/10/2014ראינו לא מעט הריונות שהחלו עם בטא נמוכה מאוד. על כן אני בהחלט תומכת בדיעה של הרופא שלך וממליצה לחזור על הבדיקות כמו שהציע. לקסדין אינו משפיע על ערכי הבטא או ההשרשה.
באם ההריון לא נקלט, יתחיל דימום עם הפסקת התמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטרוסקופיה- דחוףא01/10/2014
שלום
לפני שבועיים בצעתי הסטרוסקופיה.
1. האם יש סכנה לבצע הסטרוסקופיה נוספת עכשיו? זיהום או דלקת?
2. כמה זמן צריך להיות רווח בין שתי בדיקות הסטרוסקופיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסטרוסקופיה- דחוף - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר01/10/2014האם מדובר כעת על הסטרוסקופיה ניתוחית.
אין סכנה גדולה יותר לבצע הסטרוסקופיה חוזרת כעת. מדובר בבדיקה פשוטה עם סיכונים נמוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוגונידיזם משני אצל גברנירית01/10/2014
בן זוגי בן 30 אובחן כבר מגיל צעיר בהיפוגונדיזם ומטופל בג״ל למריחה על מנת לייצב את רמת הטוסטוסטרון שלו. בבדיקת זרע לא נמצאו כלל תאי זרע.
נאמר לו ע״י הפרופסור לפני כ 15 שנה כאשר אובחן, שכאשר ירצה להכנס להריון יצטרך לעבור זריקות Hmg ו icg. אני מאוד חוששת שמצב זה הוא בלתי הפיך. האם נוכל להביא ילדים לעולם? והאם ההיפוגונדיזם עובר בתורשה?
אודה לך על התייחסתוך,
תודה
נירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היפוגונידיזם משני אצל גבר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2014אכן היפוגונודיזם משני מטופל באמצעו זריקות לאושש את האשך וצינורות הזרע לייצר תאי זרע -טיפול המצריםך לפחות 3-6 חודשי טיפול רצופים עם סיכוי סביר לריבאונד של האשך ,לעיתים ניתן להפיק תאי זרע לאחר הטיפול המדובר גם ע"י ביצוע EESA-TESE והזרקת הזרע המתקבל לביציות המופקות בהליך מבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך פרופ' יעקב
נירית02/10/2014תודה רבה לך פרופ' יעקב על תשובתך המהירה. מה זה אומר סיכוי סביר לריבאונד של האשך? האם לאחר טיפולים בזריקות אלו תהיה בעיה בהמשך להיכנס שוב להריון?
בנוסף, מהם אחוזי ההצלחה במתן טיפול לגבר עם היפוגונדיזם משני להכנס להריון?
תודה רבה,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך פרופ' יעקב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2014ריבאונד של האשך פירושו יצירת זרע שניתן להפיקו בשפיכה או בביופסיה של האשך לצורך טיפול הפריה חוץ גופית עם ICSI-כאמור במידה וימצא זרע בעקבות הטיפול הסיכוי טוב להשיג הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפוגונדיזם- האם תורשתי?
נירית06/10/2014תודה רבה לך על תשובתך.
שאלה נוספת, האם היפוגונדיזם משני יכול להיות תורשתי ולעבור לילדיי?
תודה רבה וחג שמח,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןטלי01/10/2014
אני בהריון לאחר החזרת מוקפאים שבוע 6 כרגע עדיין לא בדקתי דופק
אני לוקחת 3 כדורים אסטרופאם וזריקת גסטון כל יום
בימים האחרונים אני רואה בניגוב לאחר פיפי קריש דם קטנטן שבקושי רואים וגם הפרשות בצבע חום שבקושי רואים רק עם ממש מתמקדים
אני צריכה לדאוג?
או שזה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר01/10/2014ההפרשות שאת מתארת אינן סיבה לדאגה אך בשבוע 6 ניתן כבר לבצע אולטראסאונד שיתן עוד אינפורמציה על תקינות ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בהריוןדנה01/10/2014
שלום
בשבוע 10 לאחר IVF
סובלת רוב היום מעיניים דומעות ומהפרשות רבות מהעיניים(לא היה לי לפני ההריון)
האם קיים איזה שהוא קשר בין זה לבין ההריון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות בהריון - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר01/10/2014לא ידוע לי על קשר בין עינים דומעות להריון (פרט לדמעות אושר...). אולי קשור לתגובה אלרגית בשל חילופי העונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צום פוגע באיכות הזרע?עדי01/10/2014
אני צפויה לעבור שאיבה ביום ראשון הקרוב, יום אחרי יום כיפור. אם בעלי צם ביום כיפור, האם הדבר יפגע באיכות הזרע שייתן יום אחרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צום פוגע באיכות הזרע? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר01/10/2014הזרע נוצר במשך כחודשיים וחצי, כך שהזרע בו תשתמשו נוצר מזמן.
לא צפויה להיות השפעה לצום השבוע על איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאים!טלי01/10/2014
נכתב אצלי בא"ס 4 ימים לאחר ביוץ
כי-קיימים זקיקים רבים מאד בשני השחלות.
האם זה מצב תקין?
האם לאחר ביוץ עדיין אמורים לראות זקיקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לרופאים! - תגובה
פרופ` דוד בידר01/10/2014אין מספיק נתונים לענות על השאלה.
צריך גם בדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת נתונים-
טלי01/10/2014נכתב אצלי בבדיקת דם 5 ימים לפני בדיקת הא"ס
E2-1530
LH-21.4
P-3.45
אלו התוצאות ו-5 ימים אח"כ עשיתי א"ס כי כאבה לי הבטן ובבדיקה נכתב :
" x 18x 43 :מידות השחלה ימין
מ"מ x 24x 27 :מידות השחלה שמאל
ובשניהם נכתב-צפו זקיקים קטנים רבים
ונוזל באגן. הייתכן?האם זה תקין?
(יומיים אחרי בדיקת דם הייתי אמורה לעשות הזרעה אך זה נפל בשבת-הביוץ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השלמת נתונים- - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2014יתצכן ובפועל ביוץ התרחש כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת נתונים- - תגובה
פרופ` דוד בידר02/10/2014תמיד צריך לצד בדיקות הדם לבצע גם אולטרה- סאונד.
בכל אופן היה ביוץ , כנראה יום יומיים אחרי בדיקת הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בצוואר הרחם - זיהום נרתיקי אחרמוטרדת מאוד01/10/2014
אנחנו מנסים להיכנס להריון כשנה. לפני תחילת הניסיונות יצא בבדיקת פאפ ASCUS. מומחה צוואר רחם אמר שזו דלקת ונתן משחה ששכחתי את שמה שמחדירים עם מוליך או מזרק. ביקש לחזור על הפאפ אחרי חודש. הרופא שלי אמר שזה מוקדם מידי ונעשה אחרי כשלושה חודשים. בינציים החלו ניסיונות הכניסה להריון ולא רציתי ש"יתעסקו" לי עם הצוואר. מאז חודש מאי התחלנו הזרעות (1 מחזןר טבעי, 2 מחזורים איקקלומין, מחזור אחד עם כונאל) אין בעיה מכנית לפי צילום רחם. אין בעיה הורמונלית. מבייצת תקין. נתוני זרע סבירים/בינוניים. מורפולוגיה נמוכה (2% who; ו- 4-5% קרוגר). לפני הוסת האחרונה היו לי הפרשות בצבע צהבהב ירקרק. בימים האחרונים כשבועיים אחרי הוסת חשה בגרד חיצוני ויש הפרשה לבנה לא מוזרה במיוחד.
בעלי במקביל מתלונן ששורף לו בקצה הפין.
א. האם ייתכן שיש זיהום כלשהו / פטריה שפוגמות בהפריה או השתרשות?
ב. האם ניתן לטפל ולקיים יחסים / לנסות בימים אלו ממש?
ג. כיצד להמשיך מכאן? בחודש הבא הזרעה נוספת או כבר לקפוץ לשלב הבא? (יש לנו ילד בן 4 - הריון טבעי).
ד. האם צריך לעשות הפסקה לפני IVF? שמעתי שיש בדיקות שאורכות כחודשיים...
תודה מראש על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בצוואר הרחם - זיהום נרתיקי אחר - תגובה
פרופ` דוד בידר01/10/20141.אין זיהום שפוגע בהשרשה.
2.מותר לקיים יחסים והצריבה של בעלך זה לא מזיהום.
3.טיפול באיקכלומין מיותר.
4.לפני הפריה יש חודש לא לטפל בכלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר
מוטרדת מאוד01/10/2014מניין הודאות כי אין מדובר בזיהום (אצל בעלי)?
שורף לו כבר תקופה. אין דלקת בדרכי השתן... אורולוגית דווקא שלחה אותו לבדיקות זיהומיות שונות אך כפי שאתה יודע צריך להמתין לתוצאה שבועות... לכן הלחץ.
ולגבי השלב הבא. הבנתי שאיקקלומין מיותר, אם כך מהי המלצתך לגבי ההמשך בהינתן הנתונים שפירטתי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)