מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר ודאות קשהשואלת30/09/2014
היי.
עברתי החזרה ב21/9 של 2 עוברים מתורמת.
נכון לעכשיו אין שום תחושות או סימני היריון. ההמתנה מורטת עצבים..
אם אעשה בדיקת ביטא יומיים קודם תוכל להיות לי אינדיקציה כלשהי?? (אציין שלפני שנתיים וחצי נקלטתי להיריון מתורמת בפעם ה-2).
עד כמה זה נורא שאני מרימה את הבן שלי בתקופת החוסר וודאות הזו?? (13 קילו בערך).
תודה ובהצלחה לכולן!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוסר ודאות קשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/09/2014רצוי להמתין 12 יום עד לבדיקה,השתרשות אינה מלווה בהכרח עם תחושות מיוחדות,הרמת ילדך אינה מסכנת את תהליך ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום כיפורזוהר29/09/2014
שלום,
אני נמצאת בשבוע 4+4 אחרי הפריה מטופלת עדיין בתמיכה של קרינון פעמיים ביום ואסטרופם פעמיים ביום. האם כדאי לצום ביום כיפור או שזה ממש סיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום כיפור - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר29/09/2014בהריון רצוי להמנע ממצבי צום.
עם זאת כדאי שתקבלי ייעוץ מהרופא המטפל שלך המכיר את מצבך הרפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקותלוני29/09/2014
שלום,
לצערי עברתי הפלה אחרי החזרת עוברים, ושלחו אותי להיסטרוסקופיה אבחנתית מאחר וזו לא ההפלה הראשונה. שמתי לב בלי קשר שדי מזמן לא עשיתי בדיקת פאפ , ומכיוון שבעבר היה לי וירוס פפילומה הקפדתי להיבדק כל שנה. בגלל טיפולי הפוריות לא שמתי לב ועברו כבר שנתיים וחצי מאז הבדיקה האחרונה של הפאפ שתמיד יצא תקין. השאלה שלי היא האם הממצאים שיגלו בהיסטרוסקופיה בין היתר "מכסים" על ממצאי בדיקת הפאפ? במילים אחרות, האם בכל מקרה הייתם מייעצים לי לעשות בדיקת פאפ לפני המשך החזרת העוברים הבאה שתהיה חודש אחרי ההיסטרוסקופיה, או שאין צורך אם עשיתי לפני שנתיים וחצי?
אשמח לתשובה בהקדם, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בדיקות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר29/09/2014אין קשר בין הסטרוסקופיה לבין בדיקת פאפ. אם סבלת בעבר מפפילומה רצוי לחזור עלה פאפ לפני החזרת העוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF אחרי הפלהשרון29/09/2014
שלום לכם,
םנא תשובות לכל שאלה. תודה
נמצאת בטיפולי פוריות. הריתי בעקבות IVF אך היתה הפלה נדחית. לא היה דופק משבוע 9.5.קבלתי לפני חודשיים ציטוטק ותוכן ההריון יצא. אך בבדיקת הסטרוסקופיה אחרי המחזור התברר שיש שאריות הריון קטנות.
1. האם יש סיכוי ממשי שהשאריות האלה יצאו לבד? או שאני מבזבזת זמן יקר?
2. יש לי תור השבוע ביום חמישי להסטרוסקופיה ניתוחית בשביל להוציא את שאריות ההריון אך מתלבטת מאוד, חוששת מכל התערבות כירורגית. יש לי בעיה של רירית דקה עקב גרידה בעברי ובטיפולי IVF הרירית הדקה מאוד מפריעה ובעייתית בשביל להרות. ועכשיו אני פוחדת שבעקבות ההסטרוסקופיה הניתוחית תיגרם טראומה נוספת לרחם ולרירית. מה המלצתך?
3. בכל מקרה שאלה כללית: במידה ואבצע את ההסטרוסקופיה הניתוחית השבוע - לא בעיתי להתחיל טיפולי IVF בשבוע הבא מיום שני? פרוטוקול ארוך- עם דקפפטיל שאני אמורה להתחיל להזריק מיום שני בשבוע. ישנם כדורים שנותנים אחרי הסטרוסקופיה ניתוחית - פרוגליטון - האם הם לא מתנגשים עם הדקפפטיל? נא המלצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF אחרי הפלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר29/09/2014באם מדובר בחשד לשאריות קטנות יש סיכוי שהן יצאו לבד בוסת הקרובה. אם אינך מדממת או סובלת מהכתבות, ניתן, על פי ממצאיה אולטראסאונד ובדיקת רופא להמתין חודש נוסף. אם את סובלת מרירות דקה ובמידה ותבצעי הסטרוסקופיה ניתוחית רצוי לבנות את הרירית לפני הטיפול ולהמתין חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת דחוףme29/09/2014
חושדת שיש לי פטריה ואגינאלית. הרגשתי מעין גרד ויש הפרשה מרובה. לפעמים לבנה לפעמים בגוון צהוב (סליחה על התיאורים). אנחנו מנסים להיכנס להריון כבר תקופה בלתי מבוטלת.
שאלותיי:
1. האם כדאי להשתמש באגיסטן או טיפול אחר מבלי שרופא בדק אותי (יש קצת בעיה עם התורים)?
2. האם ניתן לקיים יחסי מין בימי הטיפול?
3. האם המשחה או הפטריה פוגעות בזרע מה שמפחית את סיכויי הכניסה להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת דחוף - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר29/09/2014ניתן להשתמש באגיסטן לפי סימנים קלינים גם ללא בדיקת רופא.
אין בעייה אם מנסים להרות והמשחה/פטירה אינה פוגעות בזרע או בסיכוי להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי בינתיים למרוח ג'ל להרגעה
אני01/10/2014ויש גם את לקטל של פמינה שלדעתי מתאים לנשים בהריון (זה מה שחברה שלי אמרה לי..)
התכשיר הוא למניעה של הפטריה החוזרת כ"כ הרבה פעמים בהריון (מניסיוני המר..:(
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןbaby29/09/2014
מתי מזריקים אותו? אחרי/לפני החזרה?
והכי חשוב, הבנתי שזה מדלל דם.... ולא ידוע אצלי על בעיה של קרישיות.. (לא בדקו..) לא היו לי הריונות פרט להריון כימי מהזרעה עכשיו אני אחרי 2 IVF.
זה לא מסוכן לתת מדלל דם כשלא ידוע על בעיה של קרישיות???? מה התופעות לוואי? סיכונים?
ומה בעצם המטרה של הקלקסן?? ובמה הוא עוזר להריון?
אני לקראת החזרת מוקפאים ואחרי פיפל.
תודה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר29/09/2014לקלקסן יש תפקיד כפול, הן כתכשיר מדלל דם והן כתכשיר אנטי דלקתי.
חשוב לציין כי יש לו גם תופעות לוואי של דימומים.
יש אינדיקציות שונות למתן התרופה בנשים ללא בעיית קרישה ידועה, כגון השמנת יתר משמעותית.
כדאי להתייעץ גם עם המטולוג לגבי הצורך בתכשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד'ר רונית שלום בהמשך לתשובתך
אלה30/09/2014מתי מתחילים להזריק קלקסן?? ביום ההחזרה או ביום בדיקת הבטא במידה וזה חיובי?? או שיש הוראות אחרות לאישה שמנה שעושה תרומת ביצית?? מתי מומלץ להתחיל?? תודה,הרופא המליץ על קלקסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד'ר רונית שלום בהמשך לתשובתך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר30/09/2014אם מדובר באשה עם השמנת יתר, במרבית המקרים מתחילים להזריק קלקסן בזמן הסטימולציה ההורמונלית כדי למנוע סיבוכים העלולים לנבוע מהשמנת יתר ועליית רמות ההורמונים.
חשוב לציין כי ההמלצות שונות מרופא לרופא וכמובן באינדיקציה למתן הזריקות.
גם המחקרים שפורסמו אינם מדברים על פרוטוקול אחיד לגבי מתן הטיפול.
כדאי שתתייעצי עם הרופא שלך על מנת שיבהיר את ההנחיות במקרה הספציפי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בקליטת עוברים - להחליף רופא?איילה29/09/2014
עברתי עד כה 3 טיפולי IVF. בשלושתם כל המדדים האפשריים היו, לדברי הרופאים המטפלים, טובים עד מעולים (הרירית יופי, העוברים להחזרה יופי יופי וכד').
הסיבה לאי פוריות לא ידועה. אמנם אני בת 41 אבל כל הדברים שנבדקו נמצאו תקינים (רירית, שחלות, רחם, זקיקים, ביציות, זרע של בן הזוג ומה לא). בכל שלושת הטיפולים הצליחו להגיע לכמות יפה של עוברים ובאיכות טובה.
השאלה היא, האם יש טעם להחליף רופא? אם העוברים יוצאים תקינים הרי שאין טעם להחליף את הפרוטוקול כי הוא עובד ועובד טוב. האם רופא אחר יוכל להביא לתוצאות טובות יותר מבחינת הקליטה ברחם? לבדוק דברים שאולי יש להם השפעה בכל זאת על הקליטה ולא נבדקו עד היום?
בסך הכל, אני לא רוצה להחליף רופא אם אין בזה טעם רפואי. אין לי תלונות על הרופא שאצלו אני מטופלת ווודאי שמעדיפה להמשיך במסלול שאני כבר מכירה, מרפאות ורופא שאני כבר מכירה אם כל שאר הדברים זהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בקליטת עוברים - להחליף רופא? - תגובה
פרופ` דוד בידר29/09/2014הסיבה לאי הצלחה קשור בגיל ולא ברופא.
למרות שהכל נראה תקין סיכויי הריון נמוכים בגילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אין טעם לנסות רופא אחר?
איילה29/09/2014תודה דר על תשובתך. אז אם הבעיה בקליטה בלבד, אין טיפול שיכול אולי לשפר את הסיכויים לקליטה? כלומר, אין טעם לעבור רופא כי הוא לא יוכל למעשה להציע שום דבר חדש לתהליך? אם כל היתר תקין, עכשיו זה רק עניין של סיכוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז אין טעם לנסות רופא אחר? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2014חזקה על הרופא שלך שהוא יודע מה הוא עושה,אולם אינה מזיקה חוות דעת נוספת ,ותמיד ישנה אפשרות שדברים שלא רואים מפה רואים משם-הרי מדובר בשאלה מרכזית הנוגעת לחייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני בת 27 עם 4 כשלונות
צ׳ופי02/10/2014שאיבה ראשונה 7 ביציות, 6 עוברים.. החזרה של אחד מושלם והשאר הוקפאו- נכשל. סבב שני מוקפאים- 2 יפים- נכשל. סבב שלישי שאיבה של 4 ביציות( למרות אסטדריול גבוה) והופרו 3 באיכות גבוה- הוחזרו 2 מושלמים והשלישי הוקפא- נכשל. סבב רביעי 2 מוקפאים יפים- אחרי שמונה ימים אושפזתי בגלל כאבי תופת ובמיון אמרו לי שכנראה נפלט העובר והבטא ביום ה12 הייתה 5 ואז ירדה. הסבב האחרון שוב אסטדריול גבוה אבל היו רק 5 ביציות בשלות, 4 הופרו, 3 עוברים יפים- הוחזרו לפי בקשתי כולם:-) . הרירית תמיד מצויינת, הזרע מעולה, אחוז ההפריות די גבוה, היסטוסקרופיה וצילום רחם תקין.. לאחרונה עלה החשד לאנדו- בשל האסטדריול הגבוה בטיפול והכמות הסבירה, אבל מומחה לאנדו אמר שאם העוברים יפים וההיסטוסקרופיה תקינה גם אם יש אנדו ההפריה עוקפת את זה. אז אני מתפללת שהפעם העוברים היפים יעשו את דרכם וישרשו... מה היית ממליץ לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ואני בת 27 עם 4 כשלונות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2014אני מעריך שאת בדרך הנכונה וההצלחה קרובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת ביציותayelet29/09/2014
שלום רב,
החזירו לו שני עוברים טריים ביום 15.9.2014 (מתרומת ביצית), לאחר 3 ימי התפתחות.
בדו"ח המעבדה שהגיע אלי מאסותא היה כתוב כדלקמן :
בטיפול הוקפאו :
2 ביציות מופרות לאחר 2 ימי התפתחות
1 ביציות מופרות לאחר 3 ימי התפתחות.
כמו כן צוין כי לא הוקפאו ביציות מופרות (זיגוטות).
שאלותיי הינן :
1. איך זה יכול להיות שחלק מהביציות יש להן 2 ימי התפתחות וחלק 2 ? הרי מדובר באותה תורמת ?
2. מה משמעות של ביצית מופרת זיגוטה ?
אודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר29/09/2014את קיבלת תוספת של ביציות יום אחרי הפעם הראשונה כדי שיהיו לך יות עוברים ,ואכן 2 הוחזרו ועוד שלוש הוקפאו.
זיגוטה זה ביצית למחרת ההפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית - פרופסור בידר שלום
ayelet29/09/2014פרופסור בידר שלום,
תודה על התייחסותך.
ראשית אודה להבהרתך מה הכוונה שקבלת עוד ביציות ? במסגרת התוכנית שאני נמצאת בה מבטיחים 6 ביציות. להבנתי הביציות המופרות הגיעו לאסותא ביום 12.9.2014, אז הביאו עוד ביציות מופרות מקייב יום למחרת ? לא ברור...
כמו כן, בהתייחס לתשובת לעניין הזיגוטה שזה ביצית מופרת למחרת ההפריה - האם יש הבדל בין החזרת זיגוטה לבין החזרת עובר בן יומיים שלושה, ומילא, איך בהליך של תרומת ביצית אפשר להחזיר זיגוטה (שהרי הביציות המופרות לא מגיעות ביום ההפריה לאסותא ?
אודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית - פרופסור בידר שלום - תגובה
פרופ` דוד בידר30/09/2014לגבי הזיגוטה וכו יש לברר אצל הרופא שהחזיר העוברים, הוא היה צריך להסביר את דף המעבדה.
תגידי לרופא המטפל ושיסתכל בדף המעבדה איך נתקבלו הביציות ומה הייתה התוספת ומה היה עניין הזיגוטה.
בלי דף המעבדה קשה להגיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות מוגדלותקרן29/09/2014
שלום,
אני אחרי טיפולי IVF ולשמחתי אני בהריון בשבוע 11.
השחלות שלי מוגדלות וגורמות לי לכאבים נוראיים כך שלפחות פעם בשבוע אני מגיע למיון.
השאלה שלי האם מותר לי לצום במצבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות מוגדלות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר29/09/2014באם יש חשש לגירוי יתר אנו ממליצים על שתייה מרובה. בכל מקרה, ספציפית במצבך כדאי שתבדקי על ידי הרופא שלך וההחלטה תתקבל לאחר הערכה מדוייקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן ערכת ההריון הביתית תתןי29/09/2014
תשובה חיובית אם אכן יש הריון?
האם 13 ימים ממועד היחסים זה מספיק זמן? (קיים כבר איחור במחזור של שבוע, אבל הערכה הביתית החזירה תשובה שלילית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוך כמה זמן ערכת ההריון הביתית תתן - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר29/09/2014התשובות יכולות להשתנות לפי סף הרגישות של הערכה.
עם זאת, על פי רוב הבדיקות יהיו חיוביות סביב האיחור במחזור. בכל מקרה למען הסר ספק הייתי מבצעת גם בדיקת דם אם עדיין יש איחור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברליה29/09/2014
שלום
שבוע 10 הריון שני
האם הגיוני שאני מרגישה תנועות של העובר??
יש לי מידי פעם הרגשת תנועות בבטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר29/09/2014תחושת תנועות אינה שכיחה בשבוע 10 להריון. קרוב לוודאי שאת מרגישה פעילות של שריר/עצב בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויים להריון בגיל 38רינת29/09/2014
שלום רב,
אני בת 38 עם שני ילדים בריאים תודה לאל.
לפני כ 8 חודשים נקלטנו להריון ספונטני שהפסיק להתפתח בשבוע 8. אחרי 1/2 שנה של נסיונות להיקלט שוב להריון, התחלנו IVF .
נשאבו לי 15 ביציות ומתוכן הופרו 12, לפני קצת פחות משבועיים עברתי החזרה של שני עוברים טריים דרוג 1.
יש לי הרגשה שלא נקלטתי להריון הפעם ורציתי לדעת מהם סיכויי להילקט להריון בגיל 38 (אף שהפרופיל ההורמונלי שלי תקין ונראה שאיכות העוברים היתה טובה).
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכויים להריון בגיל 38 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2014באופן כללי ניתן לומר שסיכוייך להרות בגיל זה הינם כ-20% לכל מחזור טיפולי,אם כי בנסיבות הרקע שלך והתגובה השחלתית שלך ולאור העובדה שהעוברים שנוצרו הינם איכותיים ביותר -מתקבל הרושם שסיכוייך טובים יותר משציינתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולעדי29/09/2014
מהו הטיפול המקובל לאישה עם רזרבה שחלתית נמוכה? האם פרוטוקול קצר בסיוע מונופור ואורגלוטרן 3 ימים לאחר תחילת הוסת יכול לסייע להתפתחות זקיקים איכותיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2014בהחלט טיפול קצר עם אנטגוניסטים ומנופור מהווה את אחד הפרוטוקולים המועדפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות ?מיכל29/09/2014
מטופלת בהזרעות וגונאל אפ
הזרקתי אוביטרל לפני 14 ימים
עדיין לא קיבלתי מחזור אבל בדיקת ביטא שלילית.
ביצעתי אולטרסאונד ראו : 3ממצאים עם נוזל שקוף בגדלים: 14,14,20
האם אלו ציסטות ?
האם יעלמו עם המחזור?
האם ניתן להתחיל חודש הבא טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטות ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2014מדובר בתגובה עודפת בעקבות הטיפול-ציסטות פונקציונליות אלו נעלמות עם קבלת המחזור,אם כי יש לבצע אולטרסאונד ולראות שהן נעלמו,ובמידה והן קיימות רצוי לתת גלולות לפרק זמן קצר עד להעלמותן ,ואז להתחיל טיפול מחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתליה29/09/2014
שלום
באיזה שבוע הכי מומלץ לעשות שקיפות עורפית??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שקיפות עורפית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2014לקראת שבוע11-12
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)