מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוטוקול אחרון לפני תרומת ביציתאיילת25/05/2014
שלום רב,
אני בת 38, רזרבה שחלתית נמוכה (FSH 28.9ׂ), אנדרומטריוזיס והדבקויות באגן.
הפרוטוקול (האחרון לפני תרומת ביצית) - דקפפטיל 0.1 מהיום השני והחל מהיום השלישי דקפפטיל 0.1 + מונופור 450).
בדיקות דם ואולטרסאונד עלו הממצאים הבאים :
1. ביום ה- 2 למחזור - רירית 3 ממ
Estradiol קטן מ- 70
Progesterone קטן מ- 0.9
2. ביום ה- 7 - נראים זקיקים קטנים בלבד ורירית של 5 ממ.
Estradiol קטן מ- 70
Progesterone קטן מ- 0.9
3. יום 10 - זקיקים קטנטנים בלבד והרירית 4 ממ.
Estradiol - 200
Progesterone קטן מ- 0.9
החל מהיום העשירי ולאחר התוצאות לעיל, הנחה אותי הרופא להוריד לחצי את הדקפפטיל ולהמשיך 450 מונופור.
4. ביום 14 - זקיקים קטנטנים ורירית 5
Estradiol - 927
Progesterone - 1.2
השאלה שלי הינה - יכול להיות שיתרחש ביוץ במצב הזה, אם כן, אז מה הצפי מבחינת לוחות זמנים, שבוע ? - האם יש טעם להמשיך את הטיפול , שכן בדיקות הדם לא ממש מזהירות ולא רואים זקיק מוביל (אציין כי יש לי אנדרומטריומה מאוד גדולה והטכנאית טוענת שייתכן כי הזקיק "מסתתר" מאחור).
אודה להתייחסותכם.
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול אחרון לפני תרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר25/05/2014לא כדאי להמשיך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול אחרון לפני תרומת ביצית
איילת25/05/2014פרופסור בידר שלום,
תודה על התייחסותך.
האם לא כדאי להמשיך טיפול מהטעם כי כבר היה ביוץ ?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול אחרון לפני תרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר25/05/2014לא.
פשוט אין הריונות עם FSH 28!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עובראור25/05/2014
שלום,
שבוע 6+1 היום עשיתי אולטראסאונד ראשון
אורך העובר 2מ"מ
מתאים ל 5+5
שק חלמון-הודגם
דופק-הודגם
וסת אחרונה ב12.4.14
החזרת עוברים ב2.5.14
לציין כי ההריון הושג לאחר 8 טיפולי ivf
כאשר בטיפול הרביע היה הריון תאומים שנגמר בשבוע 8 ללא דופק.
שאלתי האם אנ י אמורה לחשוש שהעובר מתאים לשבוע קטן יותר מגילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גודל עובר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014מועד ההחזרה שלך מתאים לגיל ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון כימידנה25/05/2014
בתאריך ה- 8/5 - ווסת.
בתאריך ה- 21/5 ביצעתי בטא ( 27.10 ) בעקבות כניסה להיסטרוסקופיה ניתוחית יום למחרת.
היום ביצעתי שוב בטא 8.50.
1. מה זאת התופעה שקרתה לי?
2. אחרי דבר כזה מתי אני אקבל ווסת? עוד שבועיים בערך כמו פעם רגילה אם לא הייתי מגלה או שעוד כמה ימים שההיריון יפול לגמרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היריון כימי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014מדובר בשרידי פעילות הריונית שמתאפסים,לא ברור מה הסיבה לביצוע ההיסטרוסקופיה בתנאים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחוףמיה25/05/2014
שלום..אני בת 50 ומעוניינת לעשות הפריה חוץ גופית..למרות שאני בגיל המעבר עדיין אני מקבלת מחזור ..אומנם לא רציף אבל אני כן מקבלת מחזור..מה הסיכויים שאני אצליח להביא ילד? תעזרו לי.. למי אני צריכה לפנות..דבר זה מאוד חשוב לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר25/05/2014לא עושים הפריות בגילך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לשים קרינון בשבוע 5מיכל25/05/2014
שלום פרופסורים,
היום (ואני מאוד כועסת על עצמי) שכחתי לשים קרינון..
אני בשבוע 7 + 5 (שבע פלוס חמש) האם מחר לשים רגיל? האם יש סכנה בזה שפספסתי? לשים היום אפילו שהשעה הקבועה היא בבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון - תגובה
פרופ` דוד בידר25/05/2014לא קורה כלום, כבר לא כל כך צריך את הקרינון....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהלולי25/05/2014
שבועיים לאחר לידה ראשונה ועדיין יש לי כאבים ברחם בזמן ישיבה והליכה והתכווצויות בצד ימין שהולכים ובאים. יש לציין שעשיתי בעבר ניתוח של פנדציט
שמעתי שאחרי לידה עוברים שוב בדיקת פאפ האם אני צריכה לעשות רת הבדיקה הזאת למרות שעברתי אותה בשנה האחרונה???
ועוד איזה בדיקות מומלץ לעשות לאחר לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי לידה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014רצוי לבצע בדיקה גניקולוגית לאחר 6 שבועות מהלידה על מנת לראות שהכול שב לקדמותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
לולי25/05/2014תודה רבה על התשובה אבל בסוף הלכתי להבדק היום ויש לי קרישי דם ברחם שנשארו והביאו לי כדורים לשתות .
שיהיה לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/05/2014בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צטרוטידחגית25/05/2014
האם טיפול בצטרוטיד הינו רק עד שאיבת הביציות?
האם במקרה ויש לי ביציות מוקפאות עדיין אאלץ בטיפול הבא להשתמש בצטרוטיד או רק בגונל על מנת לגרות את הרחם לביוץ ואז החזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צטרוטיד - תגובה
פרופ` דוד בידר25/05/2014הצטרוטיד מונע ביוץ והטיפול בו הוא לפני שאיבה ,ועד מתן האוביטרל.
בהחזרת מוקפאים לא צריך שום זריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהדידי25/05/2014
אני בטיפולים בעקבות בעיית זרע של בן הזוג.
אצלי לא נמצאה כל בעיה.
כבר 4 סבבים שמחכים להחזיר עובר קפוא ללא הצלחה.
כשבסבב הטרי קיבלתי 2 דקה פפטיל לביוץ וזה איפס את ההורמונים שלי.
בתחילה רירית 4..
ובשלושה סבבים הבאים הורמונים שלא תואמים לאולטרסאונד.
שבפעם הקודמת עם ערכים כאלה היה זקיק 22 שבייץ ביום 14.
הפעם: יום 12 לוסת.
זקיקים קטנים.
E2 100 PG
פרוג' 3.5 NG
LH 6
הרופא אומר שזה תמונה של אישה בווסת.
הסיפור חוזר על עצמו כבר 3 פעמים.
מה זה אומר? האם יש כאן בעיה כלשהי?
מה הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014יש לתת טיפול הורמונלי תחליפי על מנת להחזיר את העוברים המוקפאים ולחפוף את רמות ההורמונים שלך לנתוני הרירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ורירית הרחםאני25/05/2014
שלום, מה משמעות האבחנה בהיסטרוסקופיה אבחנתית שהרירית תקינה. האם בבדיקה זו ניתן לראות את המבנה שלה (תלת שכבתי) ואת עוביה? כשהרופא כותב בסיכום הבדיקה הסו שהרירית תקינה, לאילו מדדים הוא מתכוון? מה הוא יכול לראות מתוך הרחם? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה ורירית הרחם - תגובה
פרופ` דוד בידר25/05/2014רק מראה פנימי ושאין הדבקויות או פוליפ או משהוא דומה.
אי אפשר לראות רירית תלת שכבתית ולא את עוביה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםחסויה25/05/2014
שלום,
האם עוברים יכולים להתפרק/להרס בנוכחות חומר סיכה? חומר מאלחש? שממש מוכנס לאיבר המין?
זה על מנת שלא יכאב לי בהחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר25/05/2014לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע צמיגישולמית25/05/2014
שלום, מה המשמעות של זרע צמיגי מאוד כאשר שאר נתוני הבדיקה תקינים. האם יתכן וזו הסיבה לאי פוריות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זרע צמיגי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014זרע צמיגי מאוד יכול ללהפריע להתנזלות,הרקע על בסיס הורמונלי או דלקתי,ניתן לטפל בתופעה ,והשבחת זרע פותרת אותה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להיכנס להריון ללא הצלחהפרופ` דוד בידר25/05/2014
בת 36 הריון ראשון כתוצאה מטיפולים.
מנסה להיכנס להריון ללא הצלחה.
להלן הבדיקות ההורמונליות:
E2 קטן מ 70
Tsh 2.3
Lh קטן מ 0.17
Fsh קטן מ 0.8
פרולקטין 384
פוגסטרון קטן מ 2
טסטוסטרון טוטאל קטן מ 0.9
האם בערכים אלה התקיים ביוץ החודש?
נראה שה fsh ממש נמוך..
בעבר היה 10, 13
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יונית25/05/2014ביצעתי ביום השני למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקות הורמונליות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014ערכי ההורמונים FSH ו-LH נמוכים,להערכתי נתונים אלו חא משקפים את מצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמירה25/05/2014
האם ניתן להיכנס להריון טבעי או בטיפול זריקות והזרעות כאשר יש
הידרוסלפינקס בצד אחד?
אם כן בכמה זה מוריד את הסיכויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014ניתן,אולם הסיכוי להרות פוחת ב-50%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוטמודאגת25/05/2014
עברתי גרידה לפני כ9 חודשים לפני הגרידה לא הייתה לי בעיה להיכנס להריון , מאז מנסה בפברואר עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית עקב הדבקויות עדינות מאוד, מאז עדיין לא הצלחנו ובגלל שיש לי שלב לוטאלי קצר אני לוקחת אוטרגוסטאן 100מ"ג נירות פעמיים ביום בוקר וערב , חודש שעבר לא היו דימומים עד ליום ה 13 ואז עשיתי בדיקת ראיתי שאין הריון והפסקתי נירות וקיבלתי מחזור.
החודש הכתמה דמית קלה מעט ורודה ומעט חומה התחילה ביום ה 8 פעם פעמיים ביום למרות הנירות, עשיתי בדיקה ראיתי שאין הריון הפסקתי נירות וקיבלתי מחזור. הרופא אמר לי לקחת פרימולוט מהיום ה 13 למחזור במשך שבועיים...
מה מטרת הטיפול? הבנתי שבחודש הזה שאני לוקחת טיפול אסור להיכנס להריון האם בחודש הבא אחרי שאקבל מחזור מיד עם הפסקת הכדורים ניתן לנסות להרות? האם זה יעלה את הסיכוי להריון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרימולוט - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014נסי להרות מהמחזור הבא,וקחי נרות פרוגסטרון לאחר ההזרעות למשך שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור אבל מה המטרה בלקחת פרימולט ל
מודאגת25/05/2014למשך חודש אחד?
ושאלה נוספת - האם יכול לשבש את הביוץ החודש הבא?
אנא ענה לי על 2 השאלות מאוד חשוב לי ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דוקטור אבל מה המטרה בלקחת פרימולט ל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014מטרת הפרימולוט היתה לאזן את התנליך ההורמונלי,אינו יכול שלבש את הביוץ בחודש העוקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשהדניאלה25/05/2014
שלום, אני בהריון שבוע 13 מIVF
ומאתמול בלילה יש לי הפרשה חומה כזאת וגם היום בבוקר.
מה עליי לעשות??
אני ממש בלחץץ
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014לנוח,ובמידה וההפרשה ממשיכה יש לפנות לביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! לא כדאי לפנות כבר עכשיו כדי
דניאלה25/05/2014להירגע, אני ממש בלחץ..
תודה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה! לא כדאי לפנות כבר עכשיו כדי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2014הירגעי וצרי קשר לרופא המטפל שיקוון אותך בינתיים לנוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)